Broshura A6 Dental.indd

Размер: px
Започни от страница:

Download "Broshura A6 Dental.indd"

Препис

1 С подкрепата на: Веселите зъбки dm България бул. Цариградско шосе 115 М, сграда Д, етаж 3, офис

2 Грижи се за зъбките си лесно е като игра! Мили родители, чрез социалната инициатива Веселите зъбки dm цели да покаже по развлекателен начин основните стъпки за правилна устна хигиена при децата от найранна възраст. Тази инициатива dm осъществява с подкрепата на Сдружението на българските зъболекари, както и на своите партньори. Който се грижи за зъбките си от малък, ще се радва на красива и здрава усмивка. Затова е много важно да насърчаваме нашите деца в ежедневната грижа за устната им хигиена. В историята Веселото зъбче ще откриете полезни съвети, с помощта на които малчуганите да научат лесно и забавно как да имат здрава и красива усмивка. Искате ли да чуете една страхотна история? Покажи ни, че следваш съветите на Фели и Зъбчо за здрави зъбки! Включи се в конкурса Веселите зъбки 2014 на Facebook страницата на dm България! Качи филмче, снимка, рисунка или колаж във Facebook приложението, на които се вижда как се грижиш за своите зъбки: сам или заедно с твоите приятелчета от детската градина. Играй за една от двете големи награди-изненада - индивидуална и за цялата група от твоята детска градина. Конкурсът се провежда в периода г. на Facebook страницата на dm България. Хайде, нямам търпение! Превърнете грижата за зъбките в забавление за своите деца! Екипът на dm България

3 Мони не се грижи добре за своите зъбки. Когато падат млечните му зъбчета, почти никое от тях не е бяло. За разлика от него, брат му Дони си мие зъбките два пъти на ден сутрин и вечер. Приятно му е, защото пастата за зъби има страхотен аромат и не люти, както тази на мама и татко. Дони иска много млечните му зъбки да са бели и да има хубава усмивка. На старанието му се радват и Фели Феята на Зъбките - и нейният приятел Зъбчо. Веселото зъбче Дони и Мони са братя - близнаци, но въобще не си приличат. Дони е с рижава коса и цялото му носле е покрито с лунички. Мони пък има коса, черна като катран. Той е и малко мързелив. Когато двамата си играят, винаги Дони трябва да подрежда играчките по местата им. Стане ли време за миене на зъбките, Мони не е много радостен. Дори понякога се прави на заспал в леглото си, за да пропусне да ги измие нарочно. Само ако майка му знае! Тази вечер едно зъбче в устата на Дони отново се клати и хоп вече е паднало. Дони веднага го занася в детската си стая и грижливо го слага под своята възглавница. Толкова е радостен, защото тази вечер Фели, Феята на зъбките, отново ще го посети! Каква ли изненада му е приготвила? В това време Мони гледа блестящото бяло зъбче на Дони и му се иска и неговите зъбки да са такива.

4 Мони се надява Фели и Зъбчо да дойдат и при него. Той се чуди каква ли хитринка да измисли. Оглежда какви играчки има в стаята си по пода са разпилени пъзели, влакче и карти за игра. Между тях намира и едно бяло парченце пластелин. Веднага успява да измайстори от него малко млечно зъбче. Тайничко го оставя под своята възглавница и се надява, че Фели и Зъбчо ще го помислят за истинско. Хайде по леглата! Време е за сън!, извиква майката на Дони и Мони. Развълнувани, момчетата обличат своите пижамки. Скоро двамата заспиват сладко и ето Фели и Зъбчо идват в тяхната стая. На пръсти те танцуват около леглото на Дони. С цялата си сила Зъбчо повдига възглавницата му. В това време Фели взима млечното зъбче, оставено отдолу и го прибира в своето джобче.

5 На следващата сутрин, веднага след като е отворил очи, Дони поглежда възглавницата си. Цялата е обсипана с блестящ вълшебен прашец. Със сигурност е паднал от джобчето на Фели. Развалнуван, той поглежда под възглавницата там го очаква страхотен албум за стикери от Фели и Зъбчо! Дали и под възглавницата на Мони има подарък? За съжаление няма. Обаче каква изненада там има писмо, в което пише: Мили Мони, под твоята възглавничка не намерихме истинско зъбче. Много ще се радваме, ако следващият път ни оставиш там подарък - твоето бяло и здраво млечно зъбче. Защото всяко такова зъбче ние превръщаме във вълшебна перла. Но не казвай на никого това ще е нашата тайна. До скоро! С обич, твоите приятели Фели и Зъбчо. STICKER Така Мони научи своя урок! Той не пропуска нито едно миене на зъбки след хранене и се радва на хубавите изненади, които Фели и Зъбчо скриват под меката възглавница, винаги когато той им направи най-прекрасния подарък: едно здраво, бяло млечно зъбче! за Мони Е, Мони не получи албум за стикери, но пък си има писмо, написано специално за него от Феята на зъбките. Бързо отива в банята и грабва своята четка. Време е за миене на зъбките! Оцвети!

6 Най-добрите съвети за грижа на здрави детски зъбки! Съвет 1 Млечните зъбки са важни пазители на място за постоянните зъбки и някои от тях остават до 14-тата година на децата. Затова още най-първите зъбки трябва да се мият един път дневно с малка мека детска четка и количество паста с големината на грахово зърно. Здравето на зъбките зависи от родителите! Ако родителите имат и поддържат здрави своите зъби, то те допринасят с това значително за здравето на зъбите на своите деца! От голямо значение е ролята на родителите като пример за подражание: затова, родители, мийте си зъбите пред или заедно с Вашите деца! Съвет 2 Съвет 3 Съвет 5 Кариесът възниква, когато бактериите по зъбната плака взаимодействат с останалите хранителни частици. Имайте предвид, че не само количеството захар е важно, а и колко често тя се консумира. Затова сладките неща е препоръчително да се избягват или да се хапват заедно с основните хранения, след което зъбите непременно да се измиват. Така нареченият биберонен кариес се появява от подсладени бебешко мляко, детски чай и разредени сокове. Захарта в тях напада млечните зъбки. Затова внимавайте, дали няма скрита захар при напитките. Най-добре е да научите детето още от началото да пие предимно вода и неподсладени чайове, както и да пие от своята чаша още от първата си годинка. Съвет 4 Първият контролен преглед може да се състои веднага след появата на първите зъбки на детето. Докторът ще Ви разкаже как да ги запазите. За преодоляването на страха от зъболекаря помага разиграване на посещението, четенето на съответните детски книжки и запознаването със зъболекаря при посещението за лечение на мама или татко.

7 Да измием зъбките заедно с мама и татко! Миенето на зъбите заедно трябва да се превърне в общ ритуал от ежедневието, веднага щом изникнат първите зъбки на детето. За да се забавляват децата при миенето, е подходящ, например, шарен или пясъчен часовник, който отмерва минутките на миене. Важно е родителите да подкрепят децата си при зъбната им хигиена. Фините движения на детето са достатъчно развити, за да мие само зъбките си, едва когато започне да пише четливо и подредено. Това е обикновено след 10-тата година. Разбира се, в началото трябва да покажете на детето как става миенето на зъбките, като Вие му помогнете да ги доизмие. Да измием зъбките правилно! ДВВ-техниката Тази техника показва запомнящо се и просто, как малки и големи да си мият зъбите правилно. Трите букви идват от: Д за дъвкателните повърхности на зъбите първо се почистват те с търкане с четката винаги отпред и отзад. В за външните повърхности на зъбите след това почистете външните повърхности на зъбите с кръгови движения и от венеца към дъвкателната повърхност. В за вътрешните повърхности на зъбите те се почистват от червено (венец) към бяло (зъби). Използвайки тази техника, зъбите трябва да се мият поне два пъти на ден сутрин и вечер след хранене, от две до три минути първо горните и след това долните. На всеки три месеца трябва да сменяте четката за зъби с нова. В Д В

8 Предложения от dm марка Детската паста за зъби на DONTODENT предпазва оптимално от появата на кариес. Има приятен аромат и се грижи чудесно за млечните и постоянни зъбки. Детската четка за зъби на DONTODENT е с много меки косми и е специално предназначена за нежното почистване на млечните зъбки. Четката е подходяща за деца на възраст от една до седем години. 3-минутният пясъчен часовник е изключително практичен и помага на децата да спазят правилното време при миенето на зъбките, докато се забавляват. Æåëàíèåòî íèни äà îòãëåæäàìå çäðàâè здрави è åíåðãè íè äåöà, âîäåéêèдеца, ïðèðîжеланието да отглеждаме и енергични äîñúîáðàçåí íà èí íà æèâîò, ôîðìèðà âñå на ïî-ãîëÿì èíòåðåñ êúì äåòводейки природосъобразен начин живот, формира ñêèòå íàòóðàëíè ïðîäóêòè, ïðèëîæèìè ïðè õîìåîïàòè íî ëå åíèå. все по-голям интерес към детските Æåëàíèåòî íè äà îòãëåæäàìå çäðàâè è åíåðãè íè äåöà, âîäåéêè ïðèðîнатурални продукти, приложими äîñúîáðàçåí íà èí íà æèâîò, ôîðìèðà âñå ïî-ãîëÿì èíòåðåñ êúì äåòкъм хомеопатичното лечение. ñêèòå íàòóðàëíè ïðîäóêòè, ïðèëîæèìè ïðè õîìåîïàòè íî ëå åíèå. Íàøàòà ñåðèÿ Bilka Homeopathy çà äåöà å ñúçäàäåíà â îòãîâîð íà ïîòðåáíîñòèòå çà òîëåðàíòíîñò êúì óïîòðåáàòà íà õîìåîïàòè íè ïðåïàðàòè. Íàøàòà ñåðèÿ Bilka Homeopathy çà äåöà å ñúçäàäåíà â îòãîâîð íà ïîòðåáçäðàâèòå ìëå íè çúáêè ñàíàïðåäïîñòàâêà çà çäðàâåòî íà çúáèòå è â íîñòèòå çà òîëåðàíòíîñò êúì óïîòðåáàòà õîìåîïàòè íè ïðåïàðàòè. Çäðàâèòå ìëå íè çúáêè ñà ïðåäïîñòàâêà ïî-êúñíà çà çäðàâåòîâúçðàñò. íà çúáèòå è â ïî-êúñíà âúçðàñò. Åòî çàùî å íåîáõîäèìî îùå ïðè ïúðâàòà ïîÿâà íà çúáèòå äà çàïî íå Åòî çàùî å íåîáõîäèìî ïúðâàòàõèãèåíà ïîÿâà íà ñçúáèòå äà çàïî íå ãðèæàòàîùå çà ïðè òÿõíàòà ïîäõîäÿùè áåçâðåäíè ïðîäóêòè. ãðèæàòà çà òÿõíàòà õèãèåíà ñ ïîäõîäÿùè áåçâðåäíè ïðîäóêòè. Оцвети!

9 Colgate Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser е първата и единствена паста за зъби за защита от кариеси с технологията Sugar Acid Neutraliser, която не се ограничава до предпазващото действие на флуорид тя директно атакува и неутрализира захарните киселини в плаката, причина 1 за появата на кариес. Пастата за зъби Maximum Cavity Protection Junior e за изключително нежно почистване и лек ментов аромат, подходяща за деца на възраст 6 години и по-големи с Неутрализатор на захарна киселина. Çà äà èìàø çäðàâè çúáè, Ëàêàëóò êóïè ñè òóáè. Êîãàòî çúá òå çàáîëè, ñ Ëàêàëóò ãî ïðåáîðè. Ëàêàëóò å ëþáîâòà, ñ íåãî ñïèðàìå áîëêàòà. Ëàêàëóò å ðàäîñòòà. Ëàêàëóò å ëþáîâòà. Продуктите за деца Dental TRA-LA-LA създават добри хигиенни навици от най-ранна детска възраст. Детските пасти обогатяват зъбите с калций и предпазват от кариес. Любимите за децата аромати превръщат миенето на зъбите в приятно удоволствие всеки ден. Четката за зъби Dental Magic Light отмерва времето за миене със специалният си светещ ефект и предизвиква интерес в децата, подпомагайки лесното усвояване на полезни и трайни навици. Детската вода без захар и флуор допълва грижата за детските зъби. Продуктите на Trisa са създадени така, че да отговарят на всеки един от етапите на развитие на детската зъбна структура. Размерът и формата на главата на детската четка за зъби са специално адаптирани към формата на зъбите в съответната възраст. Всички детски четки за зъби с марката Trisa имат меки влакна за нежно и ефективно почистване. Ярки цветове и вълнуващи теми мотивират децата и техните родители да възприемат почистването на зъбките като едно интересно и приятно изживяване.

10 Ако искаш да имаш здрави зъбки, трябва да внимаваш и с какво се храниш. Избягвай сладкото и подсладените напитки. Зъбчо, здравословните храни и напитки в лабиринта ще ти покажат верния път до правилната четка за зъби. Оцвети!

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ Вижте хороскопа за Свети Валентин, 14 февруари, който за нас е празник и на любовта, и на виното. Вижте как ще си изкарате този ден, както и какви напътствия имат за вас звездите, за бъде изживяването

Подробно

11_urok.indd

11_urok.indd on-line училище за родители www.deteto.info 11 1 урок Тема Тема 1: Кърмене. 1: Здравословна Смесено грижа и за изкуствено бебешките зъбки хранене. Тема 2: Първата раздяла с бебето Тема 3: Къпането = удоволствие

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

évaluation diagnostique des ÉlÈves allophones Compréhension de l écrit CYCLE 2 Langue d origine : bulgare fiche_ecrit_c2_bulgare_v01.indd 1 20/09/2017

évaluation diagnostique des ÉlÈves allophones Compréhension de l écrit CYCLE 2 Langue d origine : bulgare fiche_ecrit_c2_bulgare_v01.indd 1 20/09/2017 évaluation diagnostique des ÉlÈves allophones Compréhension de l écrit CYCLE 2 Langue d origine : bulgare fiche_ecrit_c2_bulgare_v01.indd 1 20/09/2017 11:20 ФАМИЛНО ИМЕ: СОБСТВЕНО ИМЕ: NIVEAU : FIN DE

Подробно

Аз съм в детската градина 2 2 А 4-5 години Познавателна книжка на...

Аз съм в детската градина 2 2 А 4-5 години Познавателна книжка на... з съм в детската градина 2 2 4-5 години Познавателна книжка на... Бойка Цветанова Калева, Райна Сергеева Захариева, Наталия Кирилова Стойкова, нтоанета Трендафилова Малинова, Лина Сашкова Николова, Поля

Подробно

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ   декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К а т е р и ч к а т а Т о д о р А н г е л о в - V І А М о я т к л а с Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К о л е д а В и к

Подробно

Microsoft Word - ПРАВИЛА ЗА ДЕЦАТА

Microsoft Word - ПРАВИЛА ЗА ДЕЦАТА yr.,,calreou Berrxa.' Nnli;riffi e-mail-cdg prolet_d@mail,bg \a 'lo 9, I IPABVIIIA HA tretiata B fpyti4te HA trf,,ilpojiet", fp.fibpb OMAIZ. KB.AEFbP V.re6na 2017/20l8roa. ftpanutaraha.{erlara ca yrblpiehr,r

Подробно

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм Джеймс), която не е истинска. Когато бях дете, аз

Подробно

KÉP! (vmilyen folyadékos)

KÉP! (vmilyen folyadékos) ТЕЧНО ЗДРАВЕ! НОВ ЧЛЕН НА ГРУПАТА АНТИОКСИДАНТНИ ПРОДУКТИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ Екстракт от цитрусови биофлавоноиди Барбадоска череша Екстракт от шипки ДОБРИЯТ СТАР ПРИЯТЕЛ: Витамин C ПОЛЗИТЕ ОТ ВИТАМИН C Благодарение

Подробно

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ 1 Пак сме заедно 1 На пазар 2 3 Създава приятелства и дава идеи за игра. Посочва съиграчи като се съобразява с темата. Различава плодове

Подробно

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена 3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена Дайте да помислим Когато вие действате на автомат ходите на работа, занимавате с рутинните

Подробно

Rich Man Poor Man Bulgarian PDA

Rich Man Poor Man Bulgarian PDA Библия за Деца представя Богаташът и беднякът Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: M. Maillot и Lazarus Адаптирана от: M. Maillot и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for

Подробно

Microsoft Word - Stanovishte_Bozukov_official.docx

Microsoft Word - Stanovishte_Bozukov_official.docx СТАНОВИЩЕ От: Доц. д-р Ани Божидарова Белчева дм, Катедра по детска дентална медицина, ФДМ, МУ Пловдив, член на научно жури, включена със заповед P-109-372 / 30.12.2015г. на Ректора на МУ-Варна. Относно:

Подробно

4

4 Производство и съхранение на мляко във фермата Рискове от замърсяване на млякото от патогенни бактерии, микотоксини, химикали, остатъци от ветеринарни лекарства, вкл. антибиотици Това произведение е лицензирано

Подробно

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГОМИЛА МИЛЧЕВА- СТАРШИ УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП ОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ FLOTTEBO Серия дивани МОДЕЛИ Разтегателен диван ( см) Разтегателен диван ( см) Помощна маса Свалящ се калъф Изб

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ FLOTTEBO Серия дивани МОДЕЛИ Разтегателен диван ( см) Разтегателен диван ( см) Помощна маса Свалящ се калъф Изб РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ FLOTTEBO Серия дивани МОДЕЛИ Разтегателен диван (90 200 см) Разтегателен диван (120 200 см) Помощна маса Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се калъф Пружинно ядро С място за

Подробно

С на открито

С на открито С на открито Разказват, че във всяко лято се крие нещо ново, непознато. А то започва винаги тогава, когато Слънчо от леглото става. Протяга се, завивката отмята и от съня лъчите му пораснали са до земята!

Подробно

ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живо

ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живо ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живота, изгражда ни като личности и ни помага да съществуваме.

Подробно

Rich Man Poor Man Bulgarian CB

Rich Man Poor Man Bulgarian CB Библия за Деца представя Богаташът и беднякът Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: M. Maillot и Lazarus Адаптирана от: M. Maillot и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for

Подробно

Diapositiva 1

Diapositiva 1 WATERSCHOOL В подкрепа на отвореното дигитално образование за повишаване консумацията на вода в училищата и детските градини чрез създаване на инструменти за преподаване и иновативни практики Предистория

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ BRÅTHULT Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Ъглов разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се к

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ BRÅTHULT Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Ъглов разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се к РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ BRÅTHULT Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Ъглов разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се калъф С място за съхранение Широк диван с изчистени

Подробно

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx СЪЗДАВАНЕ НА ЦИКЛИ Времетраене на урока: 30 минути. Основната продължителност на урока включва само дейностите. Въвеждащите и обобщаващи предложения могат да се използват за задълбочаване на знанията,

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Партньорство с родители. Коледен благотворителен бал За поредна година ние учителите на СУ Любен Каравелов град Добрич приехме предизвикателството да организираме и проведем Коледен благотворителен бал.

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ SANDBACKEN Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се калъф

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ SANDBACKEN Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се калъф РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ SANDBACKEN Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се калъф Място за съхранение Широк и мек на допир диван Диванът

Подробно

презентация proekt mama bob.cdr

презентация proekt mama bob.cdr ПРОЕКТ ПАНА ОТ БОБОВИ КУЛТУРИ Изготвил: Б. Георгиева и Д. Късова Участници: децата от гр. Слънчеви Усмивки и техните родители Име на проекта, тема: Пана от бобови култури Актуалност, анотация, обосновка:

Подробно

Формули за нареждане на Рубик куб

Формули за нареждане на Рубик куб Етап 1 Опознаване на твоят Рубик куб Кубът на Рубик се състои от 26 видими съставни части, разделени в три категории: 8бр. ъглови кубчета (Corner Pieces). Части с три цвята, които се намират на всеки ъгъл

Подробно

МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно.

МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно. МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно. ДЕРМАТОЛОГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ Защо кожата ме сърби? Колкото повече

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ NORSBORG Серия дивани ЕЛЕМЕНТИ 2-местен модул 3-местен модул Модул лежанка Ъглов модул Подлакътник Крака Свалящ се калъф Изб

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ NORSBORG Серия дивани ЕЛЕМЕНТИ 2-местен модул 3-местен модул Модул лежанка Ъглов модул Подлакътник Крака Свалящ се калъф Изб РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ NORSBORG Серия дивани ЕЛЕМЕНТИ 2-местен модул 3-местен модул Модул лежанка Ъглов модул Подлакътник Крака Свалящ се калъф Избор от калъфи Перящ се калъф Избор от крака Диван за

Подробно

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата общежитие в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежитие да бъде уютен втори дом учащите в друго населено

Подробно

ГРИЖОВНОСТ Често подценяваме значимостта на едно докосване, усмивка, мила дума, изслушващо ухо, искрен комлимент или малък жест на грижовност всички т

ГРИЖОВНОСТ Често подценяваме значимостта на едно докосване, усмивка, мила дума, изслушващо ухо, искрен комлимент или малък жест на грижовност всички т ГРИЖОВНОСТ Често подценяваме значимостта на едно докосване, усмивка, мила дума, изслушващо ухо, искрен комлимент или малък жест на грижовност всички те имат силата да преобърнат нечий живот. Лео Бушалиа

Подробно

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО образователно направление ОКОЛЕН СВЯТ за смесена група (първа група 3-4 години и втора група 4-5 години) Група Седмица Тема

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО образователно направление ОКОЛЕН СВЯТ за смесена група (първа група 3-4 години и втора група 4-5 години) Група Седмица Тема ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО образователно направление ОКОЛЕН СВЯТ за смесена (първа 3-4 години и втора 4-5 години) 1 1 1 Аз съм в детската Моето семейство Аз съм в детската 2 Моят дом 2 Правила на та 2

Подробно

KUNGSFORS_buying_guide_A4_BG_1

KUNGSFORS_buying_guide_A4_BG_1 РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ KUNGSFORS Серия Интелигентното съхранение осигурява повече свободнопространство в кухнята. Серията KUNGSFORS предлага открити рафтове и решения за съхранение на съдове за готвене,

Подробно

Elenite_template_AI

Elenite_template_AI ALL INCLUSIVE РОЯЛ КЛУБ ВИКТОРИЯ, ЕЛЕНИТЕ Лято 2020 НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ Да направим вашия престой прекрасен спомен е нашата основна цел. За нас е важно да знаем дали имате нужда от нашето допълнително внимание.

Подробно

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA Библия за Деца представя Исая вижда бъдещето Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Jonathan Hay Адаптирана от: Mary-Anne S. Преведена от: Nikola Dimitrov Произведена от: Bible for Children www.m1914.org

Подробно

1. MFL _en

1. MFL _en Преди да използвате вашия уред, прочетете внимателно настоящото ръководство и го запазете за бъдещи справки. 3 9 10 10 11 12 13 13 13 13 13 14 (опция) 14 14 15 Плъзгащ се рафт (опция) Изваждаща се тавичка

Подробно

СРЕЩА С ПРЕДПРИЕМАЧ Ръководство за доброволеца за посещение на ученици Допълнителна дейност към Това е моят бизнес 1

СРЕЩА С ПРЕДПРИЕМАЧ Ръководство за доброволеца за посещение на ученици Допълнителна дейност към Това е моят бизнес 1 СРЕЩА С ПРЕДПРИЕМАЧ Ръководство за доброволеца за посещение на ученици Допълнителна дейност към Това е моят бизнес 1 Джуниър Ачийвмънт България е партньор в тригодишен проект Това е моето бъдеще: изграждане

Подробно

BG

BG HB+ РОЯЛ КАСЪЛ & РОЯЛ КАСА, ЕЛЕНИТЕ Лято 2019 НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ Да направим вашия престой прекрасен спомен е нашата основна цел. За нас е важно да знаем дали имате нужда от нашето допълнително внимание.

Подробно

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен план на урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за ученици

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

Jesus Heals the Blind Bulgarian PDA

Jesus Heals the Blind Bulgarian PDA Библия за Деца представя Исус Изцерява Слепецът Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Janie Forest Адаптирана от: Ruth Klassen Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for Children www.m1914.org

Подробно

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се влиза и с профил на Google. ВЪВЕДЕНИЕ Storybird е уникален инструмент за езиково изкуство.

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ DELAKTIG Серия за сядане ДИЗАЙН Том Диксън ЕЛЕМЕНТИ Модул кресло 2-местен модул 3-местен модул Облегалка с възглавница Подла

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ DELAKTIG Серия за сядане ДИЗАЙН Том Диксън ЕЛЕМЕНТИ Модул кресло 2-местен модул 3-местен модул Облегалка с възглавница Подла РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ DELAKTIG Серия за сядане ДИЗАЙН Том Диксън ЕЛЕМЕНТИ Модул кресло 2-местен модул 3-местен модул Облегалка с възглавница Подлакътник с възглавница Помощна маса Лампион Свалящ се

Подробно

МАЛКО, НО МОЩНО T-SONIC TM ПОЧИСТВАЩО УСТРОЙСТВО ЗА ЛИЦЕ

МАЛКО, НО МОЩНО T-SONIC TM ПОЧИСТВАЩО УСТРОЙСТВО ЗА ЛИЦЕ МАЛКО, НО МОЩНО T-SONIC TM ПОЧИСТВАЩО УСТРОЙСТВО ЗА ЛИЦЕ ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕ- БИТЕЛЯ ПЪРВИ СТЪПКИ Поздравления, Вие предприехте първата стъпка към един истински ритуал по почистване, като закупихте

Подробно