ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Размер: px
Започни от страница:

Download "ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД"

Препис

1 ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ ОБЕКТ: РЕМОНТ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЛОЩАДНИ ПРОСТРАНСТВА В С. ХАЙРЕДИН, ОБЩ. ХАЙРЕДИН, ОБЛ. ВРАЦА ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА ХАЙРЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛ: ИСК ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД ЧАСТ : АРХИТЕКТУРА ФАЗА : ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ПРОЕКТАНТ: арх. Николай Лоза СЪГЛАСУВАЛИ Правоспособно лице Подпис Елекротехническа: ВиК: Паркоустройство и благоустройство ПУСО: инж. Здравко Топов инж. Любослав Симитчийски ланд.арх.десислава Спасова инж. Димитър Попов ПБЗ: инж. Димитър Попов УПРАВИТЕЛ: ВЪЗЛОЖИТЕЛ: Милен Кирилов Каменов Тодор Алексиев Тодоров /кмет на Община Хайредин/

2 СЪДЪРЖАНИЕ 1 Челен лист 2 Съдържание ТЕКСТОВА ЧАСТ 3 Удостоверение за Пълна проектантска правоспособност 4 Копие от застраховка професионална отговорност 5 Обяснителна записка 6 Техническа спецификация 7 Количествена сметка ГРАФИЧНА ЧАСТ Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 112, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца 1 Ситуация 2 Проектно решение 3 Детска площадка план 4 Детска площадка съоръжения 5 Детска площадка настилки 6 Фитнес площадка Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 116, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца 7 Ситуация 8 Проектно решение 9 Детска площадка план 10 Детска площадка съоръжения 11 Детска площадка настилки Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 16, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца 12 Ситуация 13 Проектно решение 14 Детска площадка план 15 Детска площадка съоръжения 16 Детска площадка настилки Спецификация парково обзавеждане 17 Спецификация ограда 18 Специкация пейка 19 Лампа,Велостойка, Кошче За Боклук/Саксия За Цветя 20 Изложбено табло 21 Детайл настилка

3 ОБЯСНИТЕЛНА ЗАПИСКА OБЕКТ ВЪЗЛОЖИТЕЛ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЧАСТ ФАЗА РЕМОНТ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЛОЩАДНИ ПРОСТРАНСТВА В С. ХАЙРЕДИН, ОБЩ. ХАЙРЕДИН, ОБЛ. ВРАЦА ОБЩИНА ХАЙРЕДИН ИСК ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД АРХИТЕКТУРА TEХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ОСНОВАНИЕ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ Проектът е разработен в съответствие с действащата нормативна уредба и съгласно техническо задание изготвено от Възложителя. В съответстствие с техническото задание на Възложителя и предоставените изходни данни са изведени необходимите мерки за намеса в съответствие с възникналите инвестиционни намерения и със съвременните норми за проектиране. МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И КАТЕГОРИЯ Предмет на настоящият инвестиционен проект за три паркови пространства находящи се в с.хайредин, които за целите на проекта са разделени в три отделни подобекта, разположени съответно в кв.116, кв.112 и кв.16 по плана на с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца Категорията на строежите и на трите подобекта е IV-та (четвърта) съгласно чл.137, ал.1 т.4 буква г от ЗУТ. ЦЕЛ НА ПРОЕКТА Целта на настоящата разработка е благоустрояване и реконструкция на трите паркови пространства попадащи в обвата на настоящият проект, чрез цялостна рехабилитация и подмяна на съществуващите настилки и бордюри, цялостна подмяна на парковата мебел поставяне на нови пейки, кошчета за боклук, изграждане на ново парково осветление с енергоспестяващи осветителни тела, основно обновяване и облагородяване на зелените площи попадащи в обхвата на проектната разработка както и проектиране и изграждане на напоителна система зелените площи. Предвижда се и проектиране и изграждане на нови детски площадки във всеки от трите парка в съответствие с изискванията на Наредба 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и Основна цел на проекта за благоустрояване и реконструкция е да се предложат оптимални решения за ремонт и модернизация на парковите пространство и възтановяване на представителният им вид. СЪЩЕСТВУВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ И ОЦЕНКА НА СЪСТОЯНИЕТО Съществуващите настилките са амортизирани и изхабени и отдавна не отоварят на съвременните изисквания за модерна еколоична паркова среда. Съществуващата паркова мебел и съоръжения за игра в детските площадки съща са изключително амортизирани и е налице спешна необходимост от цялостната им подмяна. Зелените площи в попадащи в обхвата на зоната се нуждаят от основно обновяване и подчертаване на отделни акценти. Като положителна може да се посочи оценката на съществуващата едроразмерна растителност, която в голямата си част е запазена и в добро фитосанитарно състояние. Към настоящият момент голяма част от детските площадки са в лошо състояние, имайки предвид опасните и морално остарели детски съоръжения. Съществуващото състояние на детските съоръжения е в противоречие с нормите на НАРЕДБА 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и Настилките са изпълнени с алейни плочи.

4 Уредите са директно положени върху зелените площи, което затруднява движението и достъпа на деца с увреждания. ПРОЕКТНО РЕШЕНИЕ Намесата предложена в проекта обхваща изпълнение на СМР, включващи дейности по ремонт и обновяване на настилките, подмяна на парковото обзавеждане, изграждане на нови детски площадки, ремонт и подмяна на техническата инфраструктура и др. с цел възтановяване на представителния вид на парковите пространство. Настоящата проектна разработка предвижда следните архитектурно-строителни дейности: Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 112, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца изграждане на нова детска площадка с нови детски съоръжениящ в съответствие с изизкванията на НАРЕДБА 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и направа на фитнес на открито върху съществуващият бетонен фундамент в северният край на парка полагане на нови настилки и бордюри разполагане на ново градско обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели Ремонт на съществуващият фонтан Направа на лека ажурна ограда Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 116, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца изграждане на нова детска площадка с нови детски съоръжениящ в съответствие с изизкванията на НАРЕДБА 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и полагане на нови настилки и бордюри разполагане на ново градско обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели, изложбено табло за излагане на детски рисунки и други информационни афиши свързани с обществено-културният живот в Общината. Направа на лека ажурна ограда Подобект: Ремонт и подобряване на парк в кв. 16, с. Хайредин, общ. Хайредин, обл. Враца изграждане на нова детска площадка с нови детски съоръжениящ в съответствие с изизкванията на НАРЕДБА 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и полагане на нови настилки и бордюри разполагане на ново градско обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели Направа на лека ажурна ограда ПАРКОВИ ПРОСТРАНСТВА И ПЕШЕХОДНИ АЛЕИ Предвижда се цялостна подмяна или пренареждане на настилките за всички алеи и прилежащи пешеходни пространства към подходи от съседни улици, зелените площи и детските площадки попадащи в обхвата на проекта. Всички съществуващи настилки ще бъдат премахнати и заменени от нови такива или пренаредени съгласно настоящата проектна разработка. Настилка от тротоарни плочи Предвижда се полагане на нова насстилка от вибропресовани тротоарни плочи с размери 40/40/5 см върху нови подложни пластове, съгласно настоящата проектна разработка. Настилката се полага върху пясъчно легло с дебелина 3-5cm, и основа от несортиран минерален материал с дебелина на слоя 20cm.

5 Бордюри: Предвиждат се оформяне на алеите с градински бордюри 5/18/50см., тъмно сив, рязан и обработен с пясъкоструй. Алейно осветление Предвижда се направа на ново алейно осветлени е с монтаж на нови на осветителните тела и стълбовете в зоната на проекта с осветителни тела с LED 35 W, монтирани на метален стълб Н=450см. над нивото на терена, горещо поцинкован и боядисан със сива, графитна боя за външно приложение, IP65, удароустойчив. Паркова мебел На характерни места по пешеходните пространства по отделно, в групи или в обособени кътове ще се монтират типови пейки по архитектурен детайл. Предвижда се да бъдат монтирани типови кошчета за отпадъци на обособени за целта места. На бъдат монтирани нови информационни табели /по архитектурен детайл/. В подобекта в кв.116 се предвижда и направа на изложбено табло за излагане на детски рисунки и други информационни афиши свързани с обществено-културният живот в Общината / по Архитектурен детайл /. II- ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ Проектната разработка по тази част предвижда следните дейности: разполагане на нови съоръжения; полагане на настилки, спрямо архитектурен проект; разполагане на парково обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, информационни табели. Проектът предлага цялостна реконструкция на детските площадки, като се съобразява напълно с околната среда и цели да създава връзка с природата. При проектирането фокусът е поставен върху физическото предизвикателство, срещите и общуването. Създадените детски пространства са креативни и разнообразни и имат за цел да предизвиква децата и тяхното въображение. В настоящия проект се предвижда обезопасяване на цялата зона на детските площадки посредством ограда и обезопасени входове/изходи в съответствие с изискванията на Наредба 1 от г. - за условията и реда за устройството и Около зоната за игра в площадката ще бъдат монтирани типови пейки за сядане както и беседки за отдих (по Техническа спецификация). Предвидено е площадката да е за ползване от деца в следните възрастови групи : - За детската площадка в подобект в кв от 0 до 3 години - За детската площадка в подобект в кв. 116 комбинирана от 0 до 3 и от 3 до 12 години - За детската площадка в подобект в кв от 3 до 12 години Част от предвидените съоръжения са подходящи за ползване от деца с увреждания. Изборът на атракциони е обоснован от играта на различна височина и с различна степен на трудност и вариативност, със съоръжения провокиращи физическа активност. Съоръженията имат следните общи игрови функции: пързаляне; люлеене; клатушкане; катерене; пазене на равновесие; преминаване; общуване и колеткивни игри; експериментиране; учене; игри със сюжети и роли.

6 Настилки В проекта се предлага цялостна подмяна на съществуващите настилки. Новите настилки за детските площадки са два типа: За зоната за сядане около пейките и беседките е предвидено полагане на настилка от тротоарни плочи. За зоната за игра, където ще бъдат разположени всички съоръжения е предвидено полагана на Двупластова саморазливна каучукова настилка със следните технически характеристики: Настилка от хомогенна маса от слепени каучукови гранули, съгласно БДС EN1176 и в пълно съответствие с Наредба No1 от 12 януари 2009г. за условията и реда за устройството и безопастността на площадките за игра. Смесва се на място и се излива върху вече подготвена равна и гладка бетонова повърхност. Състои от два пласта слепени гранули - първи слой SBR гранули със свързващ ароматен биндер, втори слой EPDM гранули със свързващ ароматен или алифатен биндер в зависимост от избрания цвят на EPDM гранулите. Спецификация: Размер на гранули: 0,5-1,5 мм/1,0-3,0 мм/1,0-3,5 мм. Физични и химични свойства: Якост на опън >6,0 Мpa DIN Удължение при скъсване >700 или >600 % DIN Твърдост 60±5 или 90±5 ShºA DIN Плътност 1,60 g/cm³ DIN EN Съдържание на полимера >20 % Устойчивост на цвета 5-4* сивата скала DIN EN A02 Обемна плътност 0,5-1,5 mm 540 g/dm³ DIN EN ISO 60 Обемна плътност 1,0-3,5 mm 620 g/dm³ DIN EN ISO 60 Монтаж Саморазливните каучукови настилки се полагат върху изпердашена до гладко армирана бетонова настилка с дебелина 10 см. Площта, върху която е излята настилката трябва да бъде оградена с предварително поставен бордюр. Задължително е полагането да се извършва от специализирани работници, като се използва специална техника и технология. Полагането се извършва в два етапа. Върху гладката и равна бетонова повърхност се полага грунд от ароматен биндер. След изсъхването му се пристъпва към полагането на черен слой от SBR гранули за основа, които са предварително смесени със специални смоли. Дебелината на този пласт е 3см. След това се полага свързващо вещество между пластовете и се пристъпва към полагането на втория пласт /цвят спрямо арх. проект/, чиято дебелина е максимум 1 см. Благоприятни атмосферни условия за полагането на подобна настилка са: влажност на въздуха не повече от 30%; температура на въздуха не по-малко от 10 ºС; суха основа с влажност не по-голяма от 10%. Задължително съгласуване с проектанта. Достъпна среда Предложеното проектно решение за настилки, градско обзавеждане и детските площадки е в пълно съответствие с Наредба No4/2009 за изграждане на достъпна среда в урбанизираните територии и Наредба No1 от г. - за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра (бр.10/2009г. на Държавен вестник). На детските площадки са осигурени са съоръжения за деца с увреждания, както и съответен достъп до тях. Забележки: 1. Материалите на съоръженията за игра, изпълнението и монтажа им да са съгласно БДС EN1176, спецификация на производителя и в пълно съответствие с Наредба No1 от 12 януари 2009г. за условията и реда за устройството и безопастността на площадките за игра.

7 2. Настилките на детските площадки да са съгласно БДС EN и в пълно съответствие с Наредба No1 от 12 януари 2009г. за условията и реда за устройството и безопастността на площадките за игра. Начинът на полагане и поддръжката на всички настилки се изпълнява в съответствие с инструкцията на производителя. 3. До площадката да се поставят информационни табели, отговарящи на изискванията на чл. 10 от Наредба No1 от 12 януари 2009г. за условията и реда за устройството и безопастността на площадките за игра. 4. Всички видове материали и цветове се уточняват с проектанта. 5. Всички нови елементи, парково обзавеждане и осветителни тела се монтират след съгласуване с проектанта и инвеститора. 6. Всички конкретни детайли неописани в настоящия технически проект и съпътстващата го документация се изпълняват по детайл предложен от строителя и съгласуван с проектанта. 7. Неточно изпълнените работи се поправят за сметка на изпълнителя. 8.Качеството на работата и вложените материали трябва да съответстват на спецификациите, чертежите и другите изисквания в проектната документация, които да са на разположение на Възложителя или отговорника на проекта за нуждите на идентификацията по време на периода на изпълнение. 9. Очертанието на настилката, монтирането на съоръженията за игра и парковото обзавеждане става след съгласуване на точното им местоположение с проектанта. Съставил: / арх. Николай Лоза /

Copy of KolushkoDere-IP(190919)

Copy of KolushkoDere-IP(190919) ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ СХЕМА - ПРOEКТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ "БЛАГОУСТРОЯВАНЕ И РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА КОЛУШКО ДЕРЕ, РАЗПОЛОЖЕНО МЕЖДУ РЕКА БАНЩИЦА И СРЕДНОВЕКОВНА ЦЪРКВА СВ. ГЕОРГИ, ГР. КЮСТЕНДИЛ ОБХВАТ (обща площ 5 866кв.м)

Подробно

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх. 10-11-6390/31.05.2019 г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за обект: РЕКОНСТРУКЦИЯ ЗООПАРК ГР.СТАРА ЗАГОРА УВАЖАЕМИ/А

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Люлка тип клатушка, модел: А02-11

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Люлка тип клатушка, модел: А02-11 ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Люлка тип клатушка, модел: А02-11 Зебра I. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ 1. Обща характеристика

Подробно

Табл.1. СПИСЪК С ИНДИКАТИВНИ ОСНОВНИ ПРОЕКТИ Община РАЗГРАД на проект Наименование на проекта Период за изпълнение на проекта месец/година - месец/год

Табл.1. СПИСЪК С ИНДИКАТИВНИ ОСНОВНИ ПРОЕКТИ Община РАЗГРАД на проект Наименование на проекта Период за изпълнение на проекта месец/година - месец/год Табл.1. СПИСЪК С ИНДИКАТИВНИ ОСНОВНИ ПРОЕКТИ на проект Наименование на Период за изпълнение на месец/година - месец/година Обекти на интервенция, включени в Зона за въздействие, в която попада обекта на

Подробно

Техническа карта ИЗОМРАЗ Издание VI / Хидроизолация за открити тераси, по която можете да ходите! Хидроизолация за басейни и резервоари! Хидро

Техническа карта ИЗОМРАЗ Издание VI / Хидроизолация за открити тераси, по която можете да ходите! Хидроизолация за басейни и резервоари! Хидро Техническа карта ИЗОМРАЗ Издание VI / 04.2018 Хидроизолация за открити тераси, по която можете да ходите! Хидроизолация за басейни и резервоари! Хидроизолация и през зимата! Описание на продукта Приложения

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение модел Л06-К I. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ 1. Обща характеристика

Подробно

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪ

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪ ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪГЛАСУВАЛИ: Архитект: Конструктор: Електро: ВиК: арх.

Подробно

Microsoft Word - предложение наредба 2_MD -тодор.doc

Microsoft Word - предложение наредба 2_MD -тодор.doc ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ Г А Б Р О В О П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е от Таня Венкова Христова - Кмет на Община Габрово, ОТНОСНО: Приемане на Изменение и допълнение на Наредба 2 за използване и опазване на улиците, тротоарите,

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Детска въртележка Е13 I. ТЕХНИЧЕСК

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Детска въртележка Е13 I. ТЕХНИЧЕСК ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Детска въртележка Е13 I. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ 1. Обща характеристика Модел Е13 Възрастова

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение модел КД61 Магазин I. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ 1. Обща характеристика

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ за обществена поръчка с предмет: Основен ремонт на общинска инфраструктура (улична мрежа и съоръжения към тях) на територията

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ за обществена поръчка с предмет: Основен ремонт на общинска инфраструктура (улична мрежа и съоръжения към тях) на територията ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ за обществена поръчка с предмет: Основен ремонт на общинска инфраструктура (улична мрежа и съоръжения към тях) на територията на Община Бобов дол за 209 г., чрез полагане на бетонова

Подробно

1 000 ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ : C Плътност на застрояване (П застр.) - 40 % Интензивност на застрояване (К инт.) 1,2 Плътност на озеленяван

1 000 ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ : C Плътност на застрояване (П застр.) - 40 % Интензивност на застрояване (К инт.) 1,2 Плътност на озеленяван ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПОКАЗАТИ : C Плътност на застрояване (П застр.) - 40 % 30 51 Интензивност на застрояване (К инт.) 1,2 Плътност на озеленяване (П озел.) - 20 % 52 Максимална етажност 10 м ПРОЕКТНИ ПОКАЗАТИ

Подробно

Възложител: Авиоотряд 28 ОБЕКТ: Ремонт на техническа сграда на Авиоотряд 28 ЧАСТ: Архитектурна/Конструктивна ФАЗА: Технически проект КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТ

Възложител: Авиоотряд 28 ОБЕКТ: Ремонт на техническа сграда на Авиоотряд 28 ЧАСТ: Архитектурна/Конструктивна ФАЗА: Технически проект КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТ Възложител: Авиоотряд 28 ОБЕКТ: Ремонт на техническа сграда на Авиоотряд 28 ЧАСТ: Архитектурна/Конструктивна ФАЗА: Технически проект КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТКА 1. ДЕМОНТАЖИ 1.1. Демонтаж на прозорци бр. 2.10-1.45

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ ПО ЧЛ. 20, АЛ. 3 ОТ ЗОП С ПРЕДМЕТ: РЕКОНСТРУКЦИЯ И

Подробно

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ИЗПЪЛНИТЕЛ: АРГО 19 ООД, УРБИТАТ ЕООД ОБЕКТ: ПЛАН ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА НОВИ УЛИЦИ ОТ О.Т ; О.Т ; О.Т

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ИЗПЪЛНИТЕЛ: АРГО 19 ООД, УРБИТАТ ЕООД ОБЕКТ: ПЛАН ЗА РЕГУЛАЦИЯ НА НОВИ УЛИЦИ ОТ О.Т ; О.Т ; О.Т ИЗПЪЛНИТЕЛ: АРГО ООД, УРБИТАТ ЕООД И ЗАСТРОЯВАНЕ НОВИ УПИ І "за ТП и ОЗЕЛ.", ІІ- "за ЖС", ІІІ- "за ЖС", ІV- "за ЖС", V- "за ЖС" В НОВ КВ., НОВИ УПИ І-,, "за ЖС", ІІ-,, "за ЖС", ІІІ-, "за ЖС", ІV "за ИНЖ.

Подробно

Semmelrock Projekte

Semmelrock Projekte Изграждане на оградни конструкции Системи за стени Системи за огради www.semmelrock.bg ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ: Semmelrock предлага и развива гама от продукти предназначени за изграждане на оградни конструкции,

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ: Ремонт на открита спортна площадка в основно училище, с.нова Камена, община Тервел. Място за изпълнен

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ: Ремонт на открита спортна площадка в основно училище, с.нова Камена, община Тервел. Място за изпълнен ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ: Ремонт на открита спортна площадка в основно училище, с.нова Камена, община Тервел. Място за изпълнение: Спортна площадка в основно училище, с.нова Камена

Подробно

ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА, ул. "Леонардо да Винчи" в УПИ X, кв. 5, м. "Трета извънградска част", р-н. "Средец", СО, гр. София ВЪЗЛОЖИТЕ

ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА, ул. Леонардо да Винчи в УПИ X, кв. 5, м. Трета извънградска част, р-н. Средец, СО, гр. София ВЪЗЛОЖИТЕ ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА, ул. "Леонардо да Винчи" в УПИ X, кв. 5, м. "Трета извънградска част", р-н. "Средец", СО, гр. София ВЪЗЛОЖИТЕЛ : СТОЛИЧНА ОБЩИНА РАЙОН СРЕДЕЦ ДАРИТЕЛ: АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ

Подробно

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО МЯРКА 7.2. ИНВЕСТИЦИИ В

Подробно

ДО ДИРЕКЦИЯ

ДО ДИРЕКЦИЯ ОБЩИНА СИЛИСТРА *ул. Симеон Велики 33 ((086) 82 42 43 Факс: (086) 82 33 43 7500 Силистра e-mail: mayor@silistra.bg; www.silistra.bg ДО Д-Р МАРИЯ ДИМИТРОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СИЛИСТРА Д О К

Подробно

ПОИМЕНЕН СПИСЪК проект! на капиталовите разходи за 2017година, приет с Решение... от г. на Общински съвет. гр. Перник НАИМЕНОВАНИЕ НА ОБЕКТА ОБ

ПОИМЕНЕН СПИСЪК проект! на капиталовите разходи за 2017година, приет с Решение... от г. на Общински съвет. гр. Перник НАИМЕНОВАНИЕ НА ОБЕКТА ОБ ПОИМЕНЕН СПИСЪК проект! на капиталовите разходи за 2017година, приет с Решение... от...2017 г. на Общински съвет. гр. Перник НАИМЕНОВАНИЕ НА ОБЕКТА ОБЩО план в т.ч. по източници на финансиране целеви соб.б.ср.

Подробно

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПОМОРИЕ

ОБЩИНСКИ    СЪВЕТ   – ПОМОРИЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПОМОРИЕ Р Е Ш Е Н И Я ОТ 25-ТО /ИЗВЪНРЕДНО/ ЗАСЕДАНИЕ ПРОВЕДЕНО НА 21.05.2013г. /мандат 2011-2015г. / Решенията ще влязат в сила след изтичане н сроковете по чл.45 от ЗМСМА 07.06.2013г.

Подробно

Правила за реда и условията, свързани с разкопаване на благоустроени общински терени и зелени площи при извършване на строителни и монтажни работи на

Правила за реда и условията, свързани с разкопаване на благоустроени общински терени и зелени площи при извършване на строителни и монтажни работи на Правила за реда и условията, свързани с разкопаване на благоустроени общински терени и зелени площи при извършване на строителни и монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура на територията

Подробно

Microsoft Word - PDS_Sikadur-32 Normal_bg_ doc

Microsoft Word - PDS_Sikadur-32 Normal_bg_ doc Лист с технически данни Издание 16/07/2014 Идентификационен : 020204030010000125 2-компонентно структурно епоксидно лепило Construction Описание на продукта Употреба Характеристики / Предимства толерантно

Подробно

П Р О Т О К О Л № 1

П  Р  О  Т  О  К  О  Л   №  1 О Б Щ И Н А Б О Т Е В Г Р А Д П Р О Т О К О Л 2 Днес, 18.02.2019г., комисия назначена със Заповед ОА-99/13.02.2019г. на зам.-кмета на Община Ботевград, издадена на основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА, чл.17,

Подробно

ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ г. Утвъ

ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ г. Утвъ ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014 2020 г. Утвърждавам, Председател на УС: ОБЯВА ЗА ВТОРИ ПРИЕМ НА

Подробно

ОБЩ ИНА ВЕЛ И К О TbPHQESgL^* е пл. М а й ка Б ъ л $ а ^ * Й 5 0 ( Ш З ш рш-тт,. \ Ь1Д ЬЦ. «е ^ U K O T U R N O V O MUNICIPALITY 2, M aik

ОБЩ ИНА ВЕЛ И К О TbPHQESgL^* е пл. М а й ка Б ъ л $ а ^ * Й 5 0 ( Ш З ш рш-тт,. \ Ь1Д ЬЦ. «е ^ U K O T U R N O V O MUNICIPALITY 2, M aik ОБЩ ИНА ВЕЛ И К О TbPHQESgL^* е пл. М а й ка Б ъ л $ а ^ * Й 5 0 ( Ш З ш рш-тт,. \ ^#ayorvt@vt. Ь1Д ЬЦ. «е ^ U K O T U R N O V O MUNICIPALITY 2, M aika B ulgaria Sq., 50 0 0 V e lik o T u rn o v o, BULGARIA

Подробно

Microsoft Word - Broshure

Microsoft Word - Broshure Ц Ц1 Ц2 Ц3 Ц4 Ж Ж1 Ж2 И И1 Група проекти ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ Архитектурно пространствено оформление и реконструкция на инженерната инфраструктура на пешеходна зона Зона В Архитектурно пространствено

Подробно

Стандартен материал

Стандартен материал : Галванизирани стоманени болтове, комплект с гайка и подложна шайба : Болтове, кт с гайка и шайба Категория: 30 Винтове, болтове, гайки, пирони Мерна единица: Брой Аварийни запаси: Да Характеристика на

Подробно