куркума

Размер: px
Започни от страница:

Download "куркума"

Препис

1 11 подправки за вкусно отслабване

2 Вкусът е част от удоволствието на храненето и е важно да го откривате в ежедневното си меню, дори когато искате да отслабнете. Едно от най-важните неща при спазването или започването на здравословен хранителен режим, е да се наслаждаваме на храната. Използването на подходящите подправки, ще ви помогне да постигнете точно това. В следващите страници сме събрали за вас 11-те най-подходящи за отслабване подправки, които ще придадат неустоим вкус на всяко ястие.

3 Мащерка Мащерката не е само ароматна подправка тя е богат източник на жизненоважни за здравината на клетките антиоксиданти, витамини и минерали. Те им помагат да се справят със стреса на организма, настъпващ при отслабване. Мащерката е също и диурeтик, благоприятстващ изхвърлянето на задържаната в тялото вода и токсини. Можете да използвате мащерка при готвене или под формата на чай, за да подпомогнете процеса на отслабване. Ароматната подправка е най-подходяща за овкусяване на средиземноморски зеленчуци, яйца и риба. Желателно е да я добавяте и към по-сухи меса като пилешки или пуешки гърди. Доброто овкусяване на тези богати на протеин и подходящи за всеки здравословен хранителен режим меса, е много важно! Благодарение на него ще можете да ги хапвате с удоволствие, а не като неприятно задължение. Мащерката успешно се комбинира с босилек, риган, салвия, розмарин и чесън.

4 Куркума Куркумата е все още малко известна със способността си да подпомага отслабването, но силата й всъщност е голяма. Тя има антивъзпалително действие и успокоява болките в тялото. Дава ви сила и желание да сте физически активни и това води до бързо отслабване, когато спазвате подходящия за вас хранителен режим. Куркумата е лесно разпознаваема благодарение на ярко жълтия си цвят и специфичен аромат. Тя е богат източник на антиоксиданти и съответно силен помощник в борбата с излишните килограми. Можете да я използвате при готвене или за чай. Само добавете топла вода и бъркайте докато подправката се разтвори напълно. Най-лесният начин да приемате повече куркума е да я добавяте към леки меса като телешко или пилешки гърди. Тя има способността да оцвети апетитно всяко ястие и да му придаде чудесен вкус. Куркумата лесно се комбинира с други подправки.

5 Канела Канелата съдържа минерали, от които тялото ви се нуждае всеки един ден и е изненадващо богат източник на фибри. Една чаена лъжичка канела съдържа 1,4 г фибри, които имат свойството да влияят положително върху перисталтиката на червата. Проучвания показват, че ароматната подправка благоприятства засилването на метаболизма и повишаване нивата на инсулина, намалявайки и риска от преддиабетно състояние. Канелата не е само ароматна подправка, която прави десертите неустоими. Тя е помощник, който е желателно да включите в цялостната си програма за отслабване. Канелата може да е силен съюзник в борбата с килограмите, когато я използвате правилно. Можете лесно да включите канелата в ежедневното си меню. Начините за консумацията й са многобройни можете да я добавяме към кафето или чая; да я поръсвате върху закуската си от овесени ядки; да я включвате към месно ястие; да я смесвате с тахан; да й се наслаждавате върху пресен плод и много други. Експериментирайте и си осигурете ароматен съюзник за поддържане и постигане на перфектните килограми.

6 Кориандър Кориандърът съдържа единадесет съединения с етерични масла, шест вида полезни киселини и редица витамини и минерали, което го прави ценен при различни заболявания. Той помага при проблемна кожа и нарушения със зрението, смъква кръвното налягане при хора, страдащи от хипертония, заздравява костите, тъй като е богат източник на калций, стимулира храносмилането, намалява нивата на лошия холестерол (LDL) и дори увеличава нивото на добрия холестерол (HDL). Пикантната подправка е много ценна за овкусяване на хляб и домашни сладки. Кориандърът е превъзходна подправка и за ястия с дивеч. В този случай се комбинира най- добре с карамфил, дафинов лист, лук и бахар. Семената на кориандъра са класическа подправка за печени продукти. Те се използват и като подправка за ястия, които съдържат картофи, зеле и бобови растения. Семената усилват вкуса на печената риба, птичите и месните ястия. Каквото и да изберете ще се насладите на аромата и полезните качества на кориандъра.

7 Кимион Най-ярко изразеното свойство на кимиона е да подпомага обмяната на веществата в организма, тоест да засилва метаболизма. Зад това качество на екзотичната подправка, се крие способността й да се справя ефективно с наднорменото тегло. Кимионът се смята за един от естествените имуностимуланти. Освен, че повишава имунитета, той има антиалергичен ефект, подобрява храносмилането и действа благоприятно на стомаха. Кимионът също е богат източник на витамини и антиоксиданти Благоприятното действие на кимиона върху стомаха, го прави подходящ за подправяне на трудносмилаеми ястия като свинско печено и зеле. Кимионът също така подобрява вкуса на хляб, извара, сирене и картофи. Запечени семена от кимион чудесно се гарнират със супи, зеленчуци и зърнени храни.

8 Босилек Босилекът тонизира стомаха и стимулира организма. Той успокоява нервите и подпомага хранисмилането. Босилекът е една от най-популярните билки в света, но освен със своя аромат, е добре позната и в традиционната медицина, заради многобройните си лечебни свойства. Заради високото съдържание на етерични масла има антисептично, болкоуспокояващо, противовъзпалително и релаксиращо действие (при умора или депресия). Подобрява кръвообращението, стабилизира кръвната захар и улеснява дишането (при проблеми с дихателните пътища). Босилекът също е и отличен източник на диетични фибри. Босилекът е много подходяща подправка за печено агнешко и свинско месо, за телешко месо, печена риба, ястия с домати, картофи, извара и за салати. Отлично допълва и блюдата от бобови храни При готвене босилекът се добавя с останалите продукти, а при пресни ястия и салати се поръсва накрая.

9 Желателно е да добавяте кардамон към ястията си поне два пъти седмично, за да поддържате храносмилането си в изправност. Той е подходящ за грахова и бобена супа, както и за супа от леща. Ястията, които съдържат Кардамон Кардамонът е сочен за една от подправките с най-изтънчен аромат и в същото време има редица ползи за здравето. Той лекува инфекции и възпаления на отделителната система, неутрализира спазми и болки в мускулите, чудесно средство е за детокспрограми, оптимизира функциите на стомашно-чревния тракт. Кардамонът помага за изхвърлянето на шлаки и токсини от организма и спомага за по-бързото отслабване. картофи или ориз, придобиват по-добър вкус с кардамон. Месните ястия, приготвени от цели парчета месо или от кайма, стават по-апетитни и ароматни с кардамон. Тази подправка е подходяща за телешко, агнешко и свинско месо. Пилешкото месо ще ви изненада приятно, когато го овкусите с комбинация от чесън, лук и кардамон. Кардамонът има чудесен освежаващ аромат, който ще подсили вкусовете на всеки чай или шейк и ще превърне киселото мляко с мюсли в нещо още по-вълнуващо.

10 Девесил Девесилът предизвиква отделяне на секреции главно от стомашно чревния тракт, като стимулира дейността на червата. Ароматната подправка тонизира организма, стимулира отделителната система, действа благотворно на сърдечно-съдовата и нервната система. Девесилът е неизменна подправка за всички пикантни храни, като задушено месо със зеленчуци и печено свинско. Той придава чудесен вкус на супи и салати и е особено подходящ за рибна чорба и агнешко.

11 Естрагон Естрагонът е полезен при храносмилателни проблеми от всякакво естество. Той улеснява дишането, укрепва съня и нормализира киселинността на стомашния сок. Препоръчва се при липса на апетит, нарушена дейност на храносмилателния тракт, спазми в стомаха. Билката възстановява дейността на стомашно-чревния тракт, нормализира апетита като подобрява синтеза на стомашен сок и снижава възпалителните процеси. Естрагонът намира широко приложение в кулинарията, като е изключително подходяща подправка при приготвянето на някои видове рибни ястия, както и всякакви ястия с яйца, особено омлет. Можете да го използвате и при приготвянето на салати, ястия с ориз, паста и задушени зеленчуци.

12 Мента Ментата спомага храносмилането и облекчава симптомите на така наречения нервен стомах, като успокоява възпалителните процеси в храносмилателната система. Ето защо ментата се използва широко като предястие и средство за почистване на устната кухина. Ароматната подправка може да е от голяма помощ в борбата с излишните килограми, тъй като стимулира храносмилателните ензими, отговорни за усвояването на хранителните вещества и мазнините в храната, превръщайки ги в използваема енергия. Можете да овкусите почти всяка напитка с мента вода, чай, вино и др., за да постигнете освежаващ и охлаждащ ефект. Но също така ментата чудесно се гарнира със салати, кисело мляко и агнешко месо. Експериментирайте.

13 Билките и подправките са най-добрият начин да превърнете всяка скучна храна в истински кулинарен шедьовър без да добавяте калории. Те не само, че придават вълнуващи аромати на всяко ястие, но са и изключително полезни за организма. Ние в Топ Форма силно подкрепяме използването на подправки. Горещо ви препоръчваме да ги включите в менюто си и да импровизирате с тях, особено когато спазвате своя индивидуален хранителен режим.

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си меню? Продукти от соя соево месо, тофу и темпе Най-популярният

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint МКБППМН ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО! Нека храната Ви бъде лекарство и лекарството храна Хипократ Здравословният начин на живот е реално постижим, въпреки многото аспекти, които обхваща Живеещият здравословно

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОЦЕНКА НА ОРГАНИЗИРАНОТО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СИЛИСТРА ПРЕЗ 2016г. I. Оценка на храненето на децата в детските заведения на област Силистра, съгласно изискванията на Наредба

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца Асортимент Мярка Прогнозно количество за 4 г. Прясно краве мляк

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца Асортимент Мярка Прогнозно количество за 4 г. Прясно краве мляк ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца количество за 4 г. Прясно краве мляко (пастьоризирано ) 3%м. литър 1 % УХТ кутия минимум 1 л 18800 Кисело краве мляко

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ДЕН 1 Втора закуска ДЕН 2 Втора закуска 80-100 гр. овесени ядки с канела и/или какао с топла вода 1 бр. банан 1 бр. чисто кафе Витамини и минерали 1 бр. ябълка 1 бр. доза протеин 150 гр. пилешко месо /

Подробно

La Cave Chateau Copsa

La Cave Chateau Copsa La Cave Салати Микс от зелени и червени салати с авокадо, гриловани скариди и чери домати 250 гр./ 14 лв. Алерген: 2, 8 Салата Балкан белени розови домати, прясно изпечена пиперка и овче сирене от местен

Подробно

Салати Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъб

Салати Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъб Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъби Понеделник 11,2,2019г. Крем супа от тиквички с рикота 300гр.

Подробно

menu_Zelanos_march_2019_BG

menu_Zelanos_march_2019_BG З Е Л А Н О С Р Е С Т О Р А Н Т М Е Н Ю З А Н А Ш И Т Е М А Л К И Г О С Т И Д Е Т С К О М Е Н Ю Салатка от свежи домати и краставица 150 гр. / 4.00 лв. Салата от домати с моцарела 150 гр. / 5.00 лв Салата

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на заведение

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на заведение

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА 1.1 АГНЕШКИ КОМПЛЕКТ - замразен КГ 380 1.2 ВАРЕНА НАДЕНИЦА КГ 400 1.3 КАЙМА СМЕС (60% св. + 40%

Подробно

21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента мл. 3,00 лв ОСНО

21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента мл. 3,00 лв ОСНО 21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента - 330 мл. 3,00 лв ОСНОВНИ ЯСТИЯ Картофен огретен 400 гр. 4,80 лв Пилешки

Подробно

Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /кр

Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /кр Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /краставици, настъргани моркови, цедено мляко, чесън,

Подробно

WHOLE: Wellbeing and Healthy Choices for Older Adults and their Carers

WHOLE: Wellbeing and Healthy Choices for Older Adults and their Carers WHOLE: Благоденствие и здравословен избор за възрастни хора и техните болногледачи Увеличаване приема на калории Тази диетологична информация има само информационно предназначение. Тя не е заместител на

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 84) Изменен с Приложение 5 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 84) Изменен с Приложение 5 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на обект

Подробно

STYLISH CHRISTMAS AT BEST WESTERN PREMIER SOFIA AIRPORT HOTEL

STYLISH CHRISTMAS AT BEST WESTERN PREMIER SOFIA AIRPORT HOTEL КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ НАБЛИЖАВАТ... Празнувайте с нас! Сезонът на Коледните празници е най- прекрасното време от годината! Каквито и да са Вашите празнични планове, имаме удоволствието да Ви поканим да изкарате

Подробно

Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво п

Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво п Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво произведени продукти. За да постигнем съвършенството

Подробно

menu_le cave_march_2019_BG

menu_le cave_march_2019_BG М Е Н Ю С А Л А Т И Микс от зелени салати с резени круша и Рокфор сирене, овкусени със запечен сусам и слънчогледови семена, и меден дресинг 350 гр. / 14.00 лв. Микс от зелени и червени салати с авокадо,

Подробно

СЪВРЕМЕННИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА КЪРМАЧЕТА И ДЕЦА ДО 7 ГОДИНИ Национален център по обществено здраве и анализи Отдел Храни и хранене

СЪВРЕМЕННИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА КЪРМАЧЕТА И ДЕЦА ДО 7 ГОДИНИ Национален център по обществено здраве и анализи Отдел Храни и хранене СЪВРЕМЕННИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА КЪРМАЧЕТА И ДЕЦА ДО 7 ГОДИНИ Национален център по обществено здраве и анализи Отдел Храни и хранене ЗНАЧЕНИЕ НА ХРАНЕНЕТО Храненето е ключов фактор за растежа,

Подробно

Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов

Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов дресинг/ Наденица от дивеч 150 гр. 8,90 лв. Суджук

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint 31 декември 01 януари 02 януари 03 януари 04 януари Дневни оферти Палачинка на фурна Бъркани яйца Крем супа от грах, моркови и тиквички Салати & Салата от киноа с домати и краставици & Пиле по испански

Подробно

САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г лв. белени дом

САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г лв. белени дом САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г 13.00 лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г 17.00 лв. белени домати, Моцарела*, кедрови ядки* и домашно песто* ПЪСТРА

Подробно

Ден, дата Диета Диета 1 ОДОБОРЯВАМ, ЗАМ.-ДИРЕКТОР: Младенова ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ СЕДМИЧНО МЕНЮ от год. до год

Ден, дата Диета Диета 1 ОДОБОРЯВАМ, ЗАМ.-ДИРЕКТОР: Младенова ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ СЕДМИЧНО МЕНЮ от год. до год ОДОБОРЯВАМ, ЗАМ.-ДИРЕКТОР: Младенова ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ от 01.02.2019 год. до 07.02.2019 год. ПЕТЪК 01.02.2019 р726,р730 Пиле задушено р3328 СЪБОТА 02.02.2019 НЕДЕЛЯ 03.02.201 9 Кренвирши

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА 1.1 АГНЕШКИ КОМПЛЕКТ - замразен КГ 350 1.2 ВАРЕНА НАДЕНИЦА КГ 350 1.3 КАЙМА СМЕС (40% св. + 60%

Подробно

Перфектния режим за хранене

Перфектния режим за хранене Примерен хранителен режим, изготвен от СЕМА Нутришън - какво и в колко часа да ядем Как контролът на теглото няма да е проблем и няма да сте гладни Мнозина сигурно биха искали да имат под ръка диетолог,

Подробно

1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна

1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна 1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна салата разядка от -200гр. 1,6,7 3,80лв. чушки и сирене

Подробно

1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна

1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна 1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна салата разядка от -200гр. 1,6,7 чушки и сирене /подправена

Подробно

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН 200329389 тел. 03151 22 07 // 0884 333 416 Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ основно, или второ основно,и десерт/, за периода от

Подробно

Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Дома

Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Дома Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Домати със сирене и маслинова паста /домати,краве сирене,маслинова

Подробно

KÉP! (vmilyen folyadékos)

KÉP! (vmilyen folyadékos) ТЕЧНО ЗДРАВЕ! НОВ ЧЛЕН НА ГРУПАТА АНТИОКСИДАНТНИ ПРОДУКТИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ Екстракт от цитрусови биофлавоноиди Барбадоска череша Екстракт от шипки ДОБРИЯТ СТАР ПРИЯТЕЛ: Витамин C ПОЛЗИТЕ ОТ ВИТАМИН C Благодарение

Подробно

Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции. Резвирол и Комфортекс Анелия Кузева Медицински Университет, София

Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции.  Резвирол и Комфортекс  Анелия Кузева  Медицински Университет, София Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции Ресвирол и Комфортекс Анелия Кузева Медицински Университет, София Съвременната наука за хранене подчертава значението на хранителните

Подробно

Храна от градината Култивиране на собствени билки

Храна от градината Култивиране на собствени билки Храна от градината Култивиране на собствени билки 1. Резюме Съдържание 2. Въведение 3. Теоретично съдържание 3.1. Ролята на билките в храните 3.2. Използването на билките в храните 3.3. Значението им при

Подробно

Цинк капки

Цинк капки Zn ПРОФИЛАКТИКА НА ЦИНКОВИЯ ДЕФИЦИТ Цинк Biominerali Цинкът (Zn) е незаменим Биоминерал за биохимичните функции на живите организми. Поддържа ензимната система, клетките и синтеза на белтъчините. Командва

Подробно

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60 1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60лв. 350гр. 1. Боб яхния с пукана люта чушка 1,9,12

Подробно

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 4,90

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 4,90 1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 350гр. 1. Боб яхния с пукана люта чушка 1,9,12 5,90лв.

Подробно

Healthy Woman - примерен резултат

Healthy Woman - примерен резултат Healthy Woman ПЕРСОНАЛЕН ГЕНЕТИЧЕН РЕЗУЛТАТ Re:Gena Всички права запазени regena.bg +359 885 289 437 team@regena.bg ОБОБЩЕНИ ПРЕПОРЪКИ Диета Добре е да спазваш хранителен режим с балансирано съотношение

Подробно

generated pdf

generated pdf Примерна схема за хранене на детето през първата година Първи месец Кърмете детето 7 пъти през около 3 часа (напр. в 6,9,12,15,18,21 и 24 ч.). Ако детето спи в 24 часа, а се събужда и плаче към 3 часа

Подробно

САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕ

САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕ САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕНЕ И ТИКВИЧКИ (2,10) ДОМАТИ С БУРАТА (2,10) ДОМАТИ

Подробно

Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ - Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА - " ЗДРАВЕЦ " гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ -

Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ - Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА -  ЗДРАВЕЦ  гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ - Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ - Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА - " ЗДРАВЕЦ " гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ - МАЙКА гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 Групи храни,

Подробно

Healthy Man - примерен резултат

Healthy Man - примерен резултат Healthy Man ПЕРСОНАЛЕН ГЕНЕТИЧЕН РЕЗУЛТАТ Re:Gena Всички права запазени regena.bg +359 885 289 437 team@regena.bg ОБОБЩЕНИ ПРЕПОРЪКИ Диета Придържай се към нискомазнинна диета вместо нисковъглехидратна,

Подробно

Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства?’’

Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства?’’ Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства? Най-честите оплаквания Гадене и повръщане Киселини Мускулни крампи Запек Отоци Разширени вени Проблеми

Подробно

tech_specification.xls

tech_specification.xls Описание на обекта на поръчката по вид меню за един храноден, с качество, количество и състав съгласно изискванията на "Сборник рецепти за диетични ястия за заведенията за обществено храненеи лечебнопрофилактичните

Подробно

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН 200329389 тел. 03151 22 07 // 0884 333 416 Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ основно, или второ основно,и десерт/, за периода от

Подробно

Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛИТ

Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛИТ Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛ 1 / 5 Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛ Цени на фиданки Годжи

Подробно

Slide 1

Slide 1 НЕМСКО КАЧЕСТВО И ТРАДИЦИЯ ОТ 1897 ГОДИНА Как да запазим здравето и красотата по време на бременността и кърменето? Какво е красотата? Външната красота в традиционния си смисъл е отражение на вътрешната

Подробно

Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА - " ЗДРАВЕЦ " гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ - МА

Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА -  ЗДРАВЕЦ  гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ - МА Група 25 Заведения за организирано хранене ОДБХ Русе Фирма Обект 1. ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА - " ЗДРАВЕЦ " гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 КУХНЯ - МАЙКА гр. Русе УЛ. ЗАХАРИ СТОЯНИОВ 36 Групи храни, които

Подробно