Slide 1

Размер: px
Започни от страница:

Download "Slide 1"

Препис

1

2 Цел на разработката На основата на емпирична информация от проведено проучване да се изведат основните фактори за съществуващото отношение на населението у нас към 3G услугите и да се разкрие влиянието им. За постигане на целта: Характеристика на 3G услугите и ролята им в усъвършенстване на комуникациите; Фактори, влияещи върху отношението на потребителите към 3G услугите; Анализ на факторите, влияещи върху отношението към 3G услугите.

3 Принципно различни степени на развитие на съвременните технологии в телекомуникациите поколения 2G и 3,G. Представители на трето поколение клетъчни технологии: UMTS (Universal Mobile Telecommunications Service ), HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access). Те осигуряват: повишени скорости на предаване на данни съответно до 1920 kbit/s, до 3,6 Mbit/s и до 5,76 Mbit/s, изпращане/приемане в реално време на видеофайлове, водене на видеоразвогори и др. през 2007 г. броят на абонатите на 3G услугите в ЕС е 20% от общия брой абонати на мобилни услуги. Сливането на мобилната технология с Интернет в 3G мрежите дава нови възможности на комуникация на потребителите на 3G.

4 Услуги, основани на местоположението на абоната: - навигация; - превод на различни езици; - спасителни служби; - мониторинг на хора в движение и др. Услугите подпомагат хората в личен и в професионален аспект в ежедневната им дейност, когато тя е свързана с постоянно движение. Образование и информация - услуги, свързани с области на в Информационното общество: - образователни и развлекателни услуги, - дистанционни игри и хазарт и др. интерес Превръщат телефона в нов източник на постоянен достъп до информация. Услуги B2C - свързани с разширяване на търговската сфера, т. е. на възможностите на бизнеса за комуникация с потребителите.

5 продължение Учреждения услуги, свързани с: - дистанционна работа, - виртуално домашно пространство и др. Подобряват възможностите на компаниите за намаляване на разходи, при запазване на производителността. Телемедицина - услуги с нови възможности за комуникация между медицински лица и пациенти. Телематика (телеметрия, мониторинг) услуги за: - автодиагностика, - контрол на транспортни средства, Дават нови възможности за безжично предаване на информация и повишена потребителска сигурност.

6 Табл.1 Услуги, предлагани от българските мобилни оператори в 3G мрежи Група услуги Образование и информация Оператор Мобилтел Глобул Вивател Мобилно видеонаблюдение; Мобилни Интернет 3G услуги; Vodafone live портал: -TB на живо; - Изтегляненавидео; - Спорт; - Новини; - Чат, M-LOG, MAIL. - др. 3G Globul Connect Center; Видео портал на Globul: - Видеоразговор; - Видео Дейтинг; - Телевизия; - Видеокамери на живо; - Музикална зона; - Видео игри; - Забавни клипове; Видеоразговор; 3G мобилен Интернет.

7 Цените Високата степен на взаимозаменяемост и взаимодопълняемост на електронните съобщителни услуги и на конкуренцията между тях, а и характерната им многономенклатурност, се отразяват на действието на цените върху отношението на потребителите към услугите 3G. При определяне влиянието на цените за формиране отношението на потребителите към 3G услугите се използва информацията от проучването за сумата, която потребителите биха отделили за тези услуги. Търси се отговор на въпроса продаваеми ли са услугите в мобилни мрежи от трето поколение, предназначени за населението.

8 продължение Качеството на предоставяните 3G услуги Отразява най-съвременните изисквания на потребителите за високоскоростен и лесен достъп до мрежата дори в движение, получаване на всяка услуга на всяко място на Земното кълбо, по-висока надеждност съобщенията и др. и достоверност на предаването на При определяне степента на удовлетвореност на потребителите от качеството на услугите в 3G мобилни мрежи, се отчита и неговото непостоянство. То се дължи на съвпадането във времето на процеса на потребление на услугите с процеса на тяхното предоставяне, при което всеки брак достига до потребителя.

9 продължение Качеството на обслужване Поради невеществения характер на услугите, вниманието се насочва икъм обслужването, осигурявано от операторите: режим на работа на телекомуникационните центрове и съответствието му на ритъма на деловия и личен живот на потребителите, плътност на центровете спрямо обслужвана територия и численост на населението, поведение на обслужващия персонал, идр. използване на съвременно офисоборудване

10 Модел на изследването По формулата: n = ( Δ p z %) ( V %) 2 z ( V %) + N 2 = 713,3 където z е гаранционен множител (z=1,96), при гаранционна вероятност на надеждността на изводите 95%; V- коефициент на вариация, V = 18571,43 т.к. е изследването проверява допускането, че 35% хората в България ползват 3G услуги; Δp%- максимално допустим обем на статистическата грешка Δ p % = 10 % N генералната съвкупност, N = население на страната - по данни на Националния статистическия институт за 2006 г.

11 Анализ на използването на 3G услуги да 15% не 85% Фиг. 1. Дял на потребителите на 3G услуги Делът на ползващите 3G услуги към края на 2008 г. отразява сравнително късия период, презкойтотесанапазара (от март 2006 г.), но и наличие на потенциал на този пазар.

12 Анализ на фактора цена Табл. 2 Размер на сумата Месечни суми за 3G услуги Процент от потребителите до 5 лв. 18% от 6 до 10 лв. 38% от 11 до 30 лв. 23% от 31 до 50 лв. 10% от 51 до 80 лв. 7% от 81 до 100 лв. 2% от 101 до 150 лв. 1% от 151 до 200 лв. 0% над 201 лв. 1% Общо 100% 79% от потребителите биха отделили до 30 лв. месечно, за ползване на 3G услуги. Може да се обясни с факта, че до този размер са средните разходи за взаимозаменяемите услуги предоставяни в мрежите 2G (мобилен телефон и Интернет). 19% са готови да плащат месечно до 100 лв., което отразява нарасналата платежоспособност на част от населението, осъзнаване на предимствата на новите услуги или просто оценяване на ползването им като престижно. В рамките на по-масово предпочитаните суми, т.е. на 89% от потребителите, около 1/5 са готови да отделят до 5 лв., по-малко от 1/2 - до 10 лв., почти 1/4 - до 30 лв. иоколо1/9 - до 50 лв.

13 Табл. 3 Месечни суми за 3G услуги по оператори продължение Размер на Процент от потребителите сумата Мобилтел Глобул Вивател до 5 лв. 20% 19% 14% от 6 до 10 лв. 32% 33% 64% от 11 до 30 лв. 22% 25% 7% от 31 до 50 лв. 8% 14% 7% от 51 до 80 лв. 12% 0% 7% от 81 до 100 лв. 2% 6% 0% от 101 до 150 лв. 2% 3% 0% от 151 до 200 лв. 0% 0% 0% над 201 лв. 2% 0% 0% общо 100% 100% 100% Внай-голяма степен се предпочита сумата до 10 лв. за 3G услуги. Приблизително еднакво е разпределението на предпочитаните разходи за 3G услуги от Мобилтел и Глобул, т.е. има възможност за по-нататъшно приближаване на пазарните позиции на тези компании. Различна е поредността в предпочитанията на клиентите на Вивател, по всяка вероятност, свързано с по-ограничения брой услуги 3G, предлагани от този оператор.

14 Анализ на фактора качество на предоставяните услуги Табл. 4 Качество на 3G услугите Удовлетвореност на потребителя Процент от потребителите доволен/а 75% без мнение 15% недоволен/а 10% общо 100% Предвид краткия период, през който услугите в мобилни мрежи от трето поколение са на пазара: Процентът на причислилите се към недоволните от качеството на услугите 10 %, може да се приеме за сравнително нисък. Делът на анкетираните, които са без мнение изглежда разбираем на фона на ограничената възможност потребителите да познават всички услуги от личен опит. Може да се отчете стимулиращо влияние на фактора качество на услугите върху потреблението на визираните услуги.

15 продължение Табл. 5 Качество на 3G услугите по оператори Процент от Удовлетвореност потребителите на потребителя Мобилтел Глобул Вивател доволен/лна 82% 71% 73% без мнение 15% 13% 7% недоволен/лна 4% 16% 20% общо 100% 100% 100% За разлика от Мобилтел, Глобул и Вивател имат да усвояват големи резерви в използването на качеството на 3G услугите, като стимулиращ фактор за потреблението им.

16 Анализ на фактора качество на обслужването Табл. 6 Качество на обслужването Удовлетвореност на потребителя Процент от потребителите доволен/а 77% без мнение 16% недоволен/а 7% общо 100% Висока степен на удовлетвореност и от качеството на обслужването в бизнес центровете на операторите.

17 продължение Табл. 7 Качество на обслужването по оператори Процент от Удовлетвореност потребителите на потребителя Мобилтел Глобул Вивател доволен/а 82% 74% 67% без мнение 15% 15% 20% недоволен/а 4% 10% 13% общо 100% 100% 100% Потребителите, ангажирани с Мобилтел изразяват най-висока степен на одобряване на качеството на обслужване. Процентът на доволните от от качеството на обслужване на Вивател епо-нисък от процента на доволните от качеството на услугите му. Подобно разминаване е в ущърб на оператора и влияе отрицателно при привличане на потребители.

18 Унас, макар и за сравнително краткия период, през който тези услуги са на пазара, масовият потребител откликва на тях, независимо от ограничената си платежоспособност. Положително е влиянието на факторите качество на услугите и качество на обслужването върху потребителите. Преплитането на ценовата и неценовата конкуренция между българските оператори, предлагащи услуги 3G, действа мотивиращо. Сравнително ограничените възможности на населението да заделя сумизапотреблениенауслуги3g, очертават поле за потенциално търсене от операторите на начини за повишаване стимулиращото влияниенаценитена услугите - използване на различни видове отстъпки и специални цени за различни групи граждани, намиране на възможности за оптимизиране на разходите за услугите и др. Разкриването на влиянието на основни фактори, които формират отношението на потребителите у нас към услугите в мобилни мрежи от трето поколение е крачка към систематизиране на реалистична информация за пазара на тези услуги, което е необходимо и задължително условие за неговото по-нататъшно развитие.

19

MergedFile

MergedFile Р Е Г И О Н А Л Н О У П Р А В Л Е Н И Е Н А О Б Р А З О В А Н И Е Т О Б Л А Г О Е В Г Р А Д УДОВЛЕТВОРЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ В РУО - Благоевград АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ СРЕД ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Подробно

Microsoft PowerPoint - anketno_prouchvane_dekemvri_2008.ppt

Microsoft PowerPoint - anketno_prouchvane_dekemvri_2008.ppt МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДИРЕКЦИЯ КАНЦЕЛАРИЯ И АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ УДОВЛЕТВОРЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ В МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА АНКЕТНО

Подробно

V. АДМИНИСТРАЦИЯ И ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ Човешки ресурси Информационно обслужване Внедряване, поддръжка и развитие на информ

V. АДМИНИСТРАЦИЯ И ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ Човешки ресурси Информационно обслужване Внедряване, поддръжка и развитие на информ V. АДМИНИСТРАЦИЯ И ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ 101 1. Човешки ресурси 101 2. Информационно обслужване 103 2.1. Внедряване, поддръжка и развитие на информационни системи 103 2.2. Защита на данни и електронна

Подробно

Анализ на анкетните карти за измерване на удовлетвореността на гражданите от качеството на административното обслужване в Община Дългопол I. Анкетна к

Анализ на анкетните карти за измерване на удовлетвореността на гражданите от качеството на административното обслужване в Община Дългопол I. Анкетна к Анализ на анкетните карти за измерване на удовлетвореността на гражданите от качеството на административното обслужване в Община Дългопол I. Анкетна карта - цели и обхват - 2 стр. II. За анкетната карта

Подробно

Базов сценарий (бизнес на всяка цена) Пр Показатели Описание Обяснения към базовия сценарий 2003 Помощна колона мярка

Базов сценарий (бизнес на всяка цена) Пр Показатели Описание Обяснения към базовия сценарий 2003 Помощна колона мярка Базов сценарий (бизнес на всяка цена) Пр Описание Обяснения към базовия сценарий 2003 Помощна колона мярка 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 1 Население 2 Население в района на ЧРБУ Реалистична

Подробно

Данни за използването на мобилни устройства в България

Данни за използването на мобилни устройства в България Данни за използването на мобилни устройства в България януари 2016 Пиеро97 Мобилно потребление в България Процент от хората, ползващи смартфон 48% 3 456 000 смартфона са в употреба (48% от цялото население).

Подробно

Доклад за резултатите от проучване и измерване на удовлетвореността на потребителите на административни услуги предоставяни от Областна администраци

Доклад за резултатите от проучване  и измерване на удовлетвореността на  потребителите на административни услуги предоставяни от Областна администраци РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областен управител на област Търговище ДОКЛАД ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕ И ИЗМЕРВАНЕ НА УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ПРЕДОСТАВЯНИ ОТ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Подробно

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ЯНУАРИ 29 ГОДИНА Редовното наблюдение на потребителите, проведено от Националния статистически институт (НСИ) през януари 29 г., отчита, че показателят доверие на потребителите

Подробно

СЪДЪРЖАНИЕ: X. АДМИНИСТРАЦИЯ Човешки ресурси Информационно обслужване

СЪДЪРЖАНИЕ: X. АДМИНИСТРАЦИЯ Човешки ресурси Информационно обслужване СЪДЪРЖАНИЕ: X. АДМИНИСТРАЦИЯ... 165 1. Човешки ресурси... 165 2. Информационно обслужване... 167 X. АДМИНИСТРАЦИЯ 1. Човешки ресурси За да осъществи мисията си и да постигне стратегическите си цели, КРС

Подробно

Приложение № xxx към Решение №xxx от xx януари 2012 г

Приложение № xxx към Решение №xxx от xx януари 2012 г Приложение VI към Решение 49/24.01.2019 г. на КРС КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА гр. София, ул. Гурко 6, www.crc.bg ИНСТРУКЦИЯ към формуляр на "Въпросник за отчет на дейността през 2018 г. на предприятията,

Подробно

Дейност на ОБ за 2013 година

Дейност на ОБ за 2013 година Дейност на обществените библиотеки в област Стара Загора през 2013 година Емил Ст. Гиргинов, методист при РБ Захарий Княжески - Стара Загора 2013 2 Обществени библиотеки от област Стара Загора, обект на

Подробно

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 7.9.2017 A8-0188/298 298 Приложение I раздел ІV част А аудио-визуални медийни услуги и свързаното с тях потребителско оборудване с авангардни възможности за компютърна обработка; A. Услуги: 1. С цел да

Подробно

Наблюдение на потребителите, октомври 2018 година

Наблюдение на потребителите, октомври 2018 година НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ОКТОМВРИ 218 ГОДИНА През октомври 218 г. общият показател на доверие на потребителите се понижава с 3.2 пункта в сравнение с юли, което се дължи на пониженото доверие сред

Подробно

НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ЯНУАРИ 2015 ГОДИНА

НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ЯНУАРИ 2015 ГОДИНА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ЯНУАРИ 215 ГОДИНА През януари 215 г. общият показател на доверие на потребителите нараства с 4.8 пункта спрямо равнището си от октомври 214 г. (фиг. 1 от приложението), като

Подробно

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО СЕВЕРОИЗТОК ОТДЕЛ СТАТИСТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДОБРИЧ" НАСЕЛЕНИЕ И ДЕМОГРАФСКИ ПРОЦЕСИ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА (

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО СЕВЕРОИЗТОК ОТДЕЛ СТАТИСТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДОБРИЧ НАСЕЛЕНИЕ И ДЕМОГРАФСКИ ПРОЦЕСИ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА ( НАСЕЛЕНИЕ И ДЕМОГРАФСКИ ПРОЦЕСИ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА (ОКОНЧАТЕЛНИ ДАННИ) Брой и структури на населението Към 31 декември 2018 г. населението на област Добрич е 173 831 души, което представлява

Подробно

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Пловдив 4000, ул. Цар Асен 24, тел./факс: , е-mail:

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Пловдив 4000, ул. Цар Асен 24, тел./факс: , е-mail: ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Пловдив 4000, ул. Цар Асен 24, тел./факс: 032 261 566, е-mail: biosecr@uni-plovdiv.bg;g ФАКУЛТЕТНА КОМИСИЯ ПО КАЧЕСТВОТО АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИ

Подробно

Сценарии за развитие в Дунавски район за басейново управление на водите (ДРБУВ) Показатели Описание мярка

Сценарии за развитие в Дунавски район за басейново управление на водите (ДРБУВ) Показатели Описание мярка Сценарии за развитие в Дунавски район за басейново управление на водите (ДРБУВ) Р Население О Население П Население Б Население Население в района на Реалистична прогноза за населението Р ДРБУВ в ДРБУВ

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 БРОЙ, СТРУКТУРА И ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА КЪМ 31.12.2016 ГОДИНА Брой и структури на населението Към 31.12.2016 г. населението на област Стара Загора е 321 377 души,

Подробно

ПРОЕКТ

ПРОЕКТ УТВЪРЖДАВАМ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДКЕВР: чл. 2 от ЗЗЛД /СВЕТЛА ТОДОРОВА/ П Р О Т О К О Л от работата на комисия, назначена със Заповед З-ОФ-55/08.12.2014 г. на председателя на ДКЕВР, за получаване, разглеждане

Подробно

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 6.9.2017 A8-0188/328 328 Приложение I раздел V част Г параграф 2 заглавие 2. Потребителски интерфейс и проектно решение по отношение на функционалността 2. Изисквания за функционалност на потребителския

Подробно

Брутен вътрешен продукт през третото тримесечие на 2015 година (експресни оценки)

Брутен вътрешен продукт през третото тримесечие на 2015 година (експресни оценки) БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ ПРЕЗ ТРЕТОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2015 ГОДИНА (ЕКСПРЕСНИ ОЦЕНКИ) 1 През третото тримесечие на 2015 г. брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 2.9% спрямо съответното тримесечие на предходната

Подробно

НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ОКТОМВРИ 2014 ГОДИНА

НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ОКТОМВРИ 2014 ГОДИНА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ОКТОМВРИ 214 ГОДИНА През октомври 214 г. общият показател на доверие на потребителите намалява с 2.9 пункта спрямо равнището си отпреди три месеца (фиг. 1 от приложението),

Подробно

Invest in New Bulgaria

Invest in New Bulgaria Добра практика в сферата на кариерното развитие АНАЛИЗ НА ЕФЕКТА ОТ ПОВИШАВАНЕ В ДЛЪЖНОСТ И РАНГ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ЗА ПЕРИОДА 2015 2018 Г. Едни от ангажиментите ни по приетата

Подробно

EventPlus.bg - бъдете видими за организатори на събития

EventPlus.bg - бъдете видими за организатори на събития платформата, свързваща организатори на събития със зали, оборудване и услуги Само в Eventplus.bg филтри за търсене поспециализирани критерии Само в Eventplus.bg организаторите могат да търсят по специализирани

Подробно

Microsoft Word - doklad.anketa.2009.doc

Microsoft Word - doklad.anketa.2009.doc 1 До комисията по качеството на обучението при ЮФ на ПУ относно: проучване на студентските мнения през учебната 2008-2009 г. ДОКЛАД За изпълнение на задачите във връзка с провеждането и анализа на проучването

Подробно

Presentacia

Presentacia +359 889 473 168 / +359 885 780 750 office@webnime.com www.webnime.com Уебниме ООД гр. София, Красно село, бул. Цар Борис III, N99-101 гр. Варна, бул. Сливница 5, ет. 2, офис 2 Pančićeva 18, Stari grad,

Подробно

ПЛАТФОРМА Иновационна борса

ПЛАТФОРМА Иновационна борса ПЛАТФОРМА Иновационна борса Формална спецификация ДОЦ.Д-Р АЛЕКСАНДЪР ШИКАЛАНОВ, ВИТЕРХ ООД БТПП, 30.032015 Г. 15 Ч., ЗАЛА А ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА БОРСАТА ЗА ИНОВАЦИИ (1) Да позволява на индивидуални откриватели

Подробно

Pokana OS

Pokana OS АНАЛИЗ на резултатите от проведеното анкетиране по проект RES-OP-DEV.(3.i)-3.-4 MIS-ETC CODE: Румънскo - българско съвместното сътрудничество за дългосрочно и устойчиво развитие на младите човешки ресурси

Подробно

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ СТОПАНСКА КОНЮНКТУРА БИЗНЕС АНКЕТИ НА НСИ 1,2, ОКТОМВРИ 9 ГОДИНА През октомври 9 г. бизнес анкетите на НСИ продължават да отчитат понижение на равнището на общия показател на бизнес климата 3, който намалява

Подробно

Стопанската конюнктура през март 2013 година

Стопанската конюнктура през март 2013 година СТОПАНСКА КОНЮНКТУРА БИЗНЕС АНКЕТИ НА НСИ 1,2,3, МАРТ 13 ГОДИНА Общият показател на бизнес климата 4 през март 13 г. бележи намаление спрямо нивото си от предходния месец с 1.8 пункта (фиг. 1 от приложението)

Подробно

В тази връзка и в изпълнение на закона, за множество потребителски проблеми КРС е сезирала КЗП. Във връзка с разпоредбата на чл. 37а от Закона за елек

В тази връзка и в изпълнение на закона, за множество потребителски проблеми КРС е сезирала КЗП. Във връзка с разпоредбата на чл. 37а от Закона за елек В тази връзка и в изпълнение на закона, за множество потребителски проблеми КРС е сезирала КЗП. Във връзка с разпоредбата на чл. 37а от Закона за електронните съобщения, КРС уведоми КЗП за откриване на

Подробно

Наблюдение на потребителите, април 2019 година

Наблюдение на потребителите, април 2019 година НАБЛЮДЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, АПРИЛ 219 ГОДИНА През април 219 г. общият показател на доверие на потребителите се понижава с.7 пункта в сравнение с януари, което се дължи изцяло на пониженото доверие сред

Подробно

1. Защо избрахте тази професия?

1. Защо избрахте тази професия? В настоящата презентация е изложен анализ на резултатите от анонимна анкета за проучване на студентското мнение за удовлетвореността от учебния процес и условията във Филиал Велико Търново. Анкетата е

Подробно

Microsoft PowerPoint - T_Tomov_Istanbul.pptx

Microsoft PowerPoint - T_Tomov_Istanbul.pptx Възможности за ИКТ износ в Република Турция 11 април 2013 година София Общи данни Население 75627 384 Площ 783 562 кв.км. Гъстота на населението 98 на кв.км. БВП 1,295 трилиона USD (2012 г.) април 2013

Подробно

Slide 1

Slide 1 Подобряване на ефективността на подбора на служители в държавната администрация Дейност 3 Разработване на платформа за провеждане на тестове и портал jobs.government.bg Встъпителна конференция 15 ноември

Подробно