ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 1 / ЯНУАРИ 2019 ФРЕНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИЦЕЙ ВАРНА ШАРЛ ПЕРО

Размер: px
Започни от страница:

Download "ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 1 / ЯНУАРИ 2019 ФРЕНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИЦЕЙ ВАРНА ШАРЛ ПЕРО"

Препис

1 ФРЕНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИЦЕЙ ВАРНА ШАРЛ ПЕРО Скъпи родители, Имаме удоволствието да ви представим първия информационен бюлетин на нашето училище. Ще получавате това писмо по електронната поща всеки първи вторник от месеца. Това ще ни позволи по-добра да комуникация относно учeбното заведение, неговото функциониране, важните събития, както и да ви информираме за дейностите на вашите деца. Успоредно с това, ще съживим уебсайта на училището и профила във Facebook. Ремонти и оборудване: Семейство дари 2500 лева на училището. Това дарение позволи да се инвестира в техника за класовете. Поздравления за Никола Иванов от 6ème за инициирането на проект за инсталиране на станция за измерване индексите на замърсяване на въздуха в сграда1. Скоро данните от тези замервания ще бъдат на разположение на сайта на училището. Благодарности на родителите му, които инсталираха устройството безплатно. Това увеличава стойностите на училището ни. Някои важни дати за отбелязване: / Срещи на родители с начални и средни учители г. Общо събрание на Асоциацията г. Първа комисията по хранене Карнавал на животните Информационна среща на гимназията: BAC Училищен съвет г. Общо училищен съвет 2 Четвъртък, 31 януари 2019 г., Общото събрание на асоциацията взе решение по 3 точки: промяна на статута по отношение на броя на избраните членове на управителния съвет: от 7 на 5 члена промяна на наименованието на училището: "ЕФИВ Шарл Перо" става "МФЛ Варна Шарл Перо": (Международен Френски Лицей ) Беше избран нов Управителен съвет с 5 члена (имената ще ви бъдат съобщени веднага след като бъдат официално депозирани уставите).

2 Възпоменателно събитие на 11 ноември 2018 г. : С учениците от 3 e, 2nde et 1ère, присъствахме на възпоменателно събитие, организирано от службите на Посолството на Франция в България в памет на френските войници, загинали по време на Кримската война (1853г. 1856г.), както и по повод на примирието след Първата световна война (1914г. 1918г.). Организирахме пътуването с автобус до Виница, за да присъстваме на това събитие. Присъстваха френски семейства, представители на град Варна и други личности от българския обществен живот. Учениците имаха честта да се срещнат с Негово превъзходителство посланика на Франция в България Ерик Лебедел, г жа Бриджит Лебедел, г жа Северина Льо Тутур, консул на Франция, придружена от френското аташе по сътрудничество във Варна, Ерик Перотел. Учениците имаха възможност да общуват с г н Посланика. Ето няколко снимки от това събитие: Връчване на Национални Дипломи на Колежа 2018 Друго важно събитие беше организирано от МФЛ Варна за учениците от 2nde, които издържаха изпита DNB през юни 2018 г., удостоверяващ завършване на образователна степен колеж. На снимката, връчването на дипломите с г н Перотел, аташе по сътрудничеството към Френския институт на България във Варна, г н Пиер Шаперон, директор на учебното заведение в присъствието на някои учители и семейства. Г н Перотел направи подаръци на учениците. Посещение на Френската Светска Мисия от г. до г. : След инспекцията на г жа Коладо отговорник мисия 1ва степен, през март миналата година, г н Дюбер (Генерален Директор ФСМ придружаван от Мохамед Хамдун заместник директор, началник на административната, финансовата и правна служба и Мишел Бур заместник директор, началник на отдел Педагогика посетиха нашето учебно заведение в продължение на три дни, за да извършат цялостен одит. След посещението си те изпратиха заместник директор Клеменс Грожан, назначена в Далас, САЩ и отговорник мисия 2ра степен Гаел Шаркосет в централата на ФСМ в Париж, за да извършат пълен одит на гимназията. ФСМ : Френска светска мисия, асоциация с нестопанска цел, призната за обществено полезна (относно образованието в чужбина).

3 Pronote и Synology Cloud LFI : Pronote вече функционира и е отворен за всички родители на ученици от гимназията; семействата, които нямат достъп, могат да се обърнат към администрацията Synology Cloud LFI: вътрешният твърд диск ще съхранява всички вътрешни документи на учреждението и предлага система за споделяне с всички професионалисти, които са част от екипа. Огромни благодарности към родителинженер и към ИТ специалиста на училището, за вложеното време, което позволи функционирането на нововъведенията. Записвания : записванията за следващата учебна година са възможни и ще следват графика (съгласно правилата, определени в правилника за вътрешния ред). За напомняне, класовете приемат по 24 ученика на ниво (+1 допълнително свободно място) Ден на отворените врати: МФЛ Варна Шарл Перо предлага ден на отворени врати в събота, 23 март, 2019 година. Комисия по хранене: Ще бъдат организирани 2 комисии по хранене с всички избрани представители и администрацията (училищен съвет, общо училищен съвет, представители на персонала, 5 членове на управителния съвет и администрация). Първата комисия ще се състои в четвъртък, 21 февруари 2019 г. и ще определи с точност очакваните от доставчика спецификации Втората комисия, вторник, 21 май 2019 г. ще избере доставчик за началото на учебната година Стаж на учениците от 3 : Изпити : 6 те ученика от клас 1ère S и L ще отидат в Лицей Виктор Юго в София на 11 март, 2019 г., за да преминат тест по ИРВУ (Индивидуална работа водена от учителя), оценката ще се зачита за дипломата. След това учениците от S и L ще се явят на тест по френски език в ЛВЮ София на 17 юни 2019 г. Учениците от 3 клас ще преминат НДБ (Национална Диплома за Бреве) тестове в ЛВЮ в София на 17 и 18 юни 2019 г. (писмени тестове) и 19 юни 2019 г. за устен изпит. От 11 до 15 февруари 2019 г. 9 те ученика от 3 ти клас ще бъдат на професионален стаж. След това те ще съставят доклад, който ще бъде използван за окончателните тестове на DNB (Brevet des colleges). Карин дом: След нашата акция "Поздравителни картички" за Коледа, Карин дом събра лв. Предстои нова акция '' Мартеничка ''. Във всяка сграда има запечатана кутия.

4 Технологии : През месец декември 2018 г. учениците от 6 eme в часовете по технологични науки успяха да открият практическата страна на темата. С помощта на г н Георги Георгиев професионален инструктор по скейтборд и инженер "Индустриален дизайн" и г н Светлин Тодоров професионален инструктор по скейтборд, инженер в "Иновации и технологии", децата практикуваха сглобяването и демонтажа на скейтборда с цел да открият номенклатурата на съставните му части. Говорихме за материалите и техните свойства. Разбрахме, че техническият обект се състои от няколко елемента, чиято роля и място са много точни и полезни. Куклен Театър : Четвъртък, 17 януари, учениците от ФМЛ от PS до CE2 успяха да се насладят на красиво куклено шоу: "Тримата братя и златната ябълка". Благодарим на артистите за това невероятно шоу, което зарадва всички ни! Споделено четене : Непосредствено преди коледните празници, учителите на CP, CE1, CM1 и CM2 стартираха своя проект "Споделено четене ": учениците от CM1 и CM2 подготвиха четене на френски младежки албуми, адаптирани към възрастта на учениците от СР и СЕ1. След това те дойдоха да ни посетят в Сграда 1 за сесия по четене и споделяне. Момент, в който децата се наслаждават! Този проект ще продължи през цялата година, планирани са 3 други срещи. Коледните празници Тази година също, за най-малките подготовката за Коледните празници,беше пълна с много изненади и емоции. Дядо Коледа им изпрати календар с подаръци,които трябваше да отварят всеки ден,през целия месец декември.в тях имаше подаръци,забавни игри и коледни занимания. Децата написаха писмо на белобрадия старец,правиха декорации,приготвиха сами коледни меденки и ходиха на куклен театър.

5 ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 1 / ЯНУАРИ Начални учители, които остават динамични и активни в техниките на преподаването си: Обучителни курсове по #педагогически форум, вътрешни на базата на доброволни начала в извън училищното време. Създаване на е интерактивно съдържание с учениците - H5P Мислене, преподаване, обучение в многоезична среда Бележникът с оценяването следва обучението от 1-ви цикъл Клас Twitt в CP Развиване чрез игра на устните умения на учениците Театрален кът в клас Два езика, две култури Eduthèque, портал за образователни, културни и научни ресурси Създаване на информационно проследяване в Twitter Детска градина по близо до семействата: От септември 2018, класовете PS, MS и GS имат Twi er акаунт. Всеки ден учениците показват на семействата си какво правят в клас. По този начин обучението може да бъде предадено у дома. Тези Twi er акаунти позволяват на ученика да обясни подобре какво се случва в клас. Учителите също така добавят успехите на учениците, изучавания речник, песните, четенията в клас, съдържанието на часовете по музика, образователните анимационни филмчета, творбите по изобразително изкуство и всяко положително събитие, касаещо класа. DimitrovaGalia1 Две коледни събития: 1- Непосредствено преди коледните празници училището подари на учениците от PS, MS и GS представление в кукления театър в града. Отидохме с автобус и се разхождахме по групи в пешеходните улици на центъра на града. Шоуто беше с отлично качество. Веднага след като учениците бяха изненадани да видят истинския Дядо Коледа, той им даде подарък... книга! ;-) 2 - В училище, нашият невероятен учител по музика организира коледно събитие. Всички се събрахме в салона, а класовете пяха песни един след друг. Това събитие затвърди чувството ни за принадлежност към нашия Международен Френски Лицей Варна.

6 Песни за Коледа : Последният ден в училище за 2018 година бе белязан от песни и музика в двете сгради. За традиционното училищно парти за Коледа, класовете от PS до 3 ти създадоха и обработваха песни от малки пиеси и дори видео, за да ги представят пред своите приятели. Момент на творчество, приятелска обстановка, силно мотивираща за младите "артисти". Двете сцени в сграда 1 и 2 бяха изпълнени с аплодисменти. Вятъра: Какво е вятърът? се питат децата от MS. Къде и как го откриваме? Кой кара нещата де се движат? Ето как малките любопитковци правят опити с въздуха и вятъра: Малък концерт : CM1- поканени сме в при GS! Страхотно, ще можем да попеем нашето малко сутрешно medley! Френски шансони, популярни хитове и вечни мелодии- всичко в един формат- представлението е успешно (отдъхваме си!) Доволни сме Приготвяме се да тръгваме, но изненада! Децата от GS ни представят танц на Baby Shark (както и на други песнички) с много енергия и талант! Доброто настроение е на лице и изненадите тепърва предстоят! Спектакъл CM2 Месец декември. Ваканцията наближава. СМ2 ни подаряват чудесен спектакъл!! Jean Jacques Benoît и неговата театрална трупа ни представят «La fausse gourde» комична пиеса, която описва интервю за работа. Правопис, комуникативни умения, междуличностни взаимоотношения са пресъздадени от талантливите актьори на СМ2. Публиката (всички от сграда 2 сме заедно) е очарована! Благодарим на децата и на ръководителя!

7 ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН 1 / ЯНУАРИ Кино по Коледа ; Този понеделник, 17 декември 2018, всички класове от цикъл 2 (CP / CE1 / CE2), както и CM1 и CM2 имаха удоволствието да видят френски анимационен филм, "Пророчеството на жабите", разпространен на френски език във Фестивалния комплекс Варна. Това беше възможност за учениците да открият красив филм, награден с няколко международни награди за оригиналност на историята и графичната си обработка. След края на това пътуване те направиха много рисунки на етаж 2 в сграда 1 на училището, ето някои от тях: ESPE обучаващи се студенти: От тази учебна година нашето училище е признато във Франция от 4 висши училища за обучение и образование. ESPE са училищата, които обучават начални учители във Франция. ESPEs от Ница, Руен, Рен и Лион ни изпращат общо 13 обучаващи се студенти тази година, за 8 седмици, с цел те да се учат да практикуват бъдещата си професия в нашите класове. Нашите учители ги обучават по време на тези периоди. Това е много положително за нашето училище, знак че качеството на преподаването е признато. Съобщение!!! Петък Карнавал на Животните. Започваме в часа. Учителите ще информират своите ученици за организацията на събитието.

DEUTSCHE SCHULE SOFIA Vorschule, Grundschule, Gymnasium НЕМСКО УЧИЛИЩЕ СОФИЯ Календар на учебната 2013/14 година дата събитие забележка септември 2013

DEUTSCHE SCHULE SOFIA Vorschule, Grundschule, Gymnasium НЕМСКО УЧИЛИЩЕ СОФИЯ Календар на учебната 2013/14 година дата събитие забележка септември 2013 Календар на учебната 2013/14 година дата събитие забележка септември 2013 02.09. Първа конференция на учителите, подготвителна седмица 03.09. Първа конференция горна гимн.степен: 09.30-11.00ч 03.09. 10.09.

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Да научим английски език ПОРТФОЛИО на Теменужка Василева Крамарска, преподавател по английски език в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Визитна картичка Образование 2005 г. СУ Св. Климент Охридски

Подробно

План

План СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ гр. Лясковец 5140, ул. Манастирска 1, тел. 0619/ 2 20 95, факс 0619/2 20 95 e-mail: sou_mr@mail.bg, www.sou-mrlc.com Утвърдил:.. Директор на СУ Максим Райкович /Даниела Арабаджиева/

Подробно

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

Протокол от Общоучилищен Съвет на 22 февруари 2018 Присъстващи : вж списък с присъстващи (приложение 1) 12 присъстващи с право на глас, кворумът е дос

Протокол от Общоучилищен Съвет на 22 февруари 2018 Присъстващи : вж списък с присъстващи (приложение 1) 12 присъстващи с право на глас, кворумът е дос Протокол от Общоучилищен Съвет на 22 февруари 2018 Присъстващи : вж списък с присъстващи (приложение 1) 12 присъстващи с право на глас, кворумът е достигнат, заседанието започва в 18h. Стефан ЖАН представител

Подробно

Microsoft Word - NID_Naredba11_2016 финал+ ( ).docx

Microsoft Word - NID_Naredba11_2016 финал+ ( ).docx Проект Наредба за изменение и допълнение на Наредба 11 от 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците (Обн., ДВ, бр. 74 от 2016 г., изм. и доп., бр. 78 от 2017 г. и бр. 82 от 2018 г.)

Подробно

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог.

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. д-ост Професионално портфолио на Инна Васкова Чолакова

Подробно

Microsoft Word - final_zapoved_VO_2020.docx

Microsoft Word - final_zapoved_VO_2020.docx РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД09-2152/ 27.08.2019 г. На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, чл. 57, т. 1 на Наредба 11 от 01.09.2016 г. за оценяване

Подробно

t. 3

t. 3 ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ШУМЕН Д О К Л А Д Н А З А П И С К А От Стоян Русев- председател на ПК по Култура, културноисторическо наследство, интеграционна политика и вероизповедания ОТНОСНО: Приемане

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ; tcc_var

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ;   tcc_var ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: 756-756; тел./факс:745-937; e-mail: tcc_varna@yahoo.com Училищен план за насърчаване и повишаване

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно

Microsoft PowerPoint - design-presentationNFS

Microsoft PowerPoint - design-presentationNFS За ученици от 2-ри до 7-ми клас; За ученици с желание за изучаване на съвременни науки За учители, които желаят да въведат иновация в своите часове. Няма значение дали ученикът рисува добре на ръка Необходими

Подробно

Microsoft Word - PSC2COR.doc

Microsoft Word - PSC2COR.doc Стр. 1 Отговор Във вашата пощенска кутия е пусната една обява. Музика и танц безплатен спектакъл Кметството на Валорг организира голяма вечер в Театъра на изкуствата в събота, 28 декември от 20,30 часа

Подробно

Microsoft Word - PSC2.doc

Microsoft Word - PSC2.doc Стр. 1 Във вашата пощенска кутия е пусната една обява. Музика и танц безплатен спектакъл Кметството на Валорг организира голяма вечер в Театъра на изкуствата в събота, 28 декември от 20,30 часа Свирите

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО ПОРТФОЛИО на Даниела Ангелова Иванова начален учител в ОУ Митрополит Авксентий Велешки Лични данни Име: Дата на раждане: Имейл: Даниела Ангелова Иванова 28.05.1968 год. divanova68@abv.bg Телефон: 0879

Подробно

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО,МУЗИКА,ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО УЧЕБНА ГОДИНА 2016-2017 ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО- УЧЕБНА 2016-2017 ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016-2017 ГОДИНА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО

Подробно

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax:

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax: Скъпи приятели, Весела Коледа с една полезна равносметка. За децата, техните семейства, за нашите съмишленици и поддръжници! През изминалата 2010 година в Карин дом, с усърдие работихме, а сега искаме

Подробно

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Европейският потребителски център България ОРГАНИЗИРАТ

Подробно

ПОРТФОЛИО на ============================== УЧИТЕЛ в Национално музикално училище

ПОРТФОЛИО на ==============================  УЧИТЕЛ в Национално музикално училище Професионално портфолио на Стойчо Красимиров Трендафилов учител по тамбура в Средно училище Любен Каравелов, Пловдив 1. Общи сведения Име Фамилия: Стойчо Трендафилов Гражданство: България Дата на раждане:

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел , УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел ,   УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел. 051998181, soudevnya@abv.bg www.soudevnya.eu УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКОВ Директор на СУ Васил Левски Гр. Девня УЧИЛИЩЕН ПЛАН

Подробно

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак с логото на СБМТД в средата, прикрепен за лента с българския

Подробно

И Н Ф О Р М А Ц И Я

И Н Ф О Р М А Ц И Я И Н Ф О Р М А Ц И Я За значими културни събития и изяви, културни събития с международно участие, културни прояви с национално значение, културни събития с регионално и местно значение, чествания на кръгли

Подробно

generated pdf

generated pdf Дядо Коледа ще раздава коледни късмети на бургазлии вторник, 18 декември 2012 Публикувано от: Радостин Рачев С настъпването на най-красивите, обичани и дългоочаквани празници - Рождество Христово и Нова

Подробно

ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 28 май 2019 г., понеделн

ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 28 май 2019 г., понеделн ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на 28.05.2019 г. Днес, 28 май 2019 г., понеделник, от 13.30 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет,

Подробно

Дати на предварителни изпити и срокове за

Дати на предварителни изпити и срокове за Дати на предварителни изпити и срокове за прием на документи през 2015 г. АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ 8.03.2015 г. (събота) Български език (езикова култура) 29.03.2015 г. (неделя) Биология 29.03.2015

Подробно

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE АВТОБИОГРАФИЯ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ Име ТАТЯНА ВАСИЛЕВА ХРИСТОВА Адрес [УЛ. ПАНАЙОТ ХИТОВ 1, гр. Добрич 9300, България] Телефон 0888 909931 E-mail tatyana.hristova@vumk.eu Националност България Дата на раждане

Подробно

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Годишен отчет на педагогическите съветници за учебната 2015 2016 година Консултативна дейност Индивидуално консултиране на ученици, свързано с разрешаване на проблемни ситуации; с личностно, интелектуално

Подробно

90 СОУ „ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН“

90 СОУ „ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН“ Училище с лидерски екип, обучаващо знаещи, можещи и уверени ученици, с подкрепата на иновативни учители и в сътрудничество с общността. 90 СОУ ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН СЪДЪРЖАНИЕ 1.График за дейностите

Подробно

Прием

Прием График Подаване на документи за участие в първи етап на класиране 03.07.2019г. 04.07.2019г. 05.07.2019г. 08:00 18:00 стая 11 стая 12 Записване на приетите ученици на първи етап на класиране 12.07.2019г.

Подробно

Приложение 1

Приложение 1 Приложение 1 Информационен въпросник за училището Моля, попълнете въпросника максимално искрено. Той няма оценъчен, а самооценъчен характер. Не е необходимо да имате утвърдителен отговор към въпросите.

Подробно

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО Галина Колева Станева ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Образование и квалификация Специализация Общ и учителски стаж 38 Заемана длъжност Учебни дейности Галина Колева Станева Висше образование - Бакалавър

Подробно

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник 3.06.2019 Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, преминахме в представяне на училището и презентация

Подробно

Портфолио на Даяна Зашкева

Портфолио на Даяна Зашкева Портфолио на Даяна Зашкева Учител ЦДО в ОУ,,Митрополит Авксентий Велешки, гр.самоков Съдържание Част I. Раздел 1. За учителя Раздел 2. Педагогически практики Раздел 3. Методика на преподаване Раздел 4.

Подробно

68. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ ЗАПОВЕД РД / г На основание чл.259, ал.1 от ЗПУО; чл.19, ал.2, т.1 от Наредба 12/

68. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ ЗАПОВЕД РД / г На основание чл.259, ал.1 от ЗПУО; чл.19, ал.2, т.1 от Наредба 12/ 68. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ ЗАПОВЕД РД 12-756 /29.03.2019г На основание чл.259, ал.1 от ЗПУО; чл.19, ал.2, т.1 от Наредба 12/ 01.09.2016 г. за статута и професионалното развитие на директора,

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ

ПРОФЕСИОНАЛНА  ГИМНАЗИЯ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ ГР. НЕСЕБЪР гр. Несебър 8230 тел. 0554/4-23-30, 4-51-83 ул. Любен Каравелов 1 тел./факс: 0554/4-28-49 УТВЪРЖДАВАМ ТОДОРКА ЖЕЛЯЗКОВА ДИРЕКТОР Правилник за приемане и обучение

Подробно

Лични данни:

Лични данни: ПОРТФОЛИО на Зарка Петрова Гайдарова старши начален учител СОУ Вичо Грънчаров гр.горна Оряховица Лични данни: Гайдарова, Зарка, Петрова СОУ Вичо Грънчаров Старши начален учител Средно общообразователно

Подробно

Erasmus +

Erasmus + 90 СОУ Ген. Хосе де Сан Мартин Ефективно училищно лидерство за успеха на всяко дете Сътрудничество «Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ , pgit_p

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ ,   pgit_p ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/2-29-29, e-mail: pgit_petrich@mail.bg УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за превенция и намаляване

Подробно

generated pdf

generated pdf Празнична програма за честване на Коледа и Нова година в Бургас сряда, 10 декември 2008 Публикувано от: Димитринка Костадинова 13 декември - Събота 11.00 ч. Сцена пред зала "Младост" 11.00 ч. Сцена в к/с

Подробно