Ден на активността г.

Размер: px
Започни от страница:

Download "Ден на активността г."

Препис

1 Ден на активността г. По време на традиционния за училището Ден на активността ръководството на училището и учителите за пореден път организираха интересни и разнообразни занимания, игри и предизвикателства. С много настроение и емоция учениците демонстрираха знанията и уменията си в една неформална среда, проявиха инициативност, изобретателност, спортсменски дух, амбициозност, колективизъм, щедрост и благородство. Учене чрез правене и съпреживяване, извън стандартите на класно-урочната система, сближиха учители и ученици и превърнаха училището в едно живо и желано споделено пространство. Ето някои акценти от богатия на активности ден: Предметна колегия Български език и литература 1. Учениците от X А клас инициираха посещение в Дома за деца, лишени от родителски грижи Другарче Варна, за да занесат на децата там за Коледа дрехи, ученически пособия и подаръци. 2. Учениците от VII Б клас са участвали със свои есета в книжка-сборник, издадена по приказката на Антоан дьо Сент-Екзюпери Малкият принц. Представянето на есетата бе реализирано в деня на активността пред поканените родители на коледното тържество. 3. Учениците от XI А клас посрещнаха за полазници на своето коледно тържество двама предишни възпитаници на училището, които да споделят успешен житейски и професионален опит: Ния Докова и Диан Господинов. Срещата бе трета от поредицата за професионалната ориентация на класа. Предметна колегия Английски език 1. Желаещите ученици имаха възможност да се включат в арт ателие за изработване на коледни картички с Айлин Петкова. 2. Стелияна Стефанова и Живка Захариева - игри на тема Стереотипи основани на половата различност : Да влезем в обувките на...; Мечтаният подарък в очите на момиче/момче е Елизабет Габровска бе организирала викторина за упражняване на английската граматика Grammar Quiz. 4. Стоян Бошнаков и Евгени Станчев акцентираха на музикалната Коледа - в съпровод на пиано децата пяха коледни песни, а някои участваха в инициативата за почистване на пианото в каб Grammar and vocabulary can be fun игри, коледна викторина за традициите и обичаите по Коледа в англоезичните страни и обмяна на рецепти за коледни сладки Secret Santa, състезание по Не се сърди човече всички те организирани от учителите по английски език Наталия Тонева, Дияна Янева, Магдалина Василева, Златка Корновска, Нели Стоянова, Анастасия Барева, Станислава Пиндикова. Предметна колегия Съвременни чужди езици 1. Марияна Жекова с учениците от VIII В кл. изработиха коледни картички за родителите с пожелания на немски език под звуците на немски коледни песни. 2. Зоя Цветкова, Марияна Димитрова и Катерина Войнова проведоха занимания с учениците от VIII Е клас на тема,,коледа в Германия.

2 3. Антоанета Петрова с XII Е кл. изгледаха и коментираха немския филм,,unendliche Geschichte. 4. Катя Кирякова и Станка Шестакова организираха занимания със VII А кл., в които учениците представяха изготвените презентации на тема Смисълът на Коледа. Коледа по света, в моя град, в моя клас. 5. Петя Маркова, Златка Корновска и учениците от XI Б кл. организираха коледното тържество Sekret Santa. 6. Кирилка Милева и Малина Чичилаки даваха на учениците от XII кл. указания за изготвяне на презентации по латински и италиански език. Предметна колегия Обществени науки и гражданско образование 1. Коледен исторически куиз (викторина) - Клуб на знаещите с учителите по история Валерий Тодоров и Станка Христова. Традиционният Коледен куиз премина при особен интерес от страна на деветокласниците. Той протече в два кръга Обща култура и История. Участниците показаха завидни знания и получиха сладки награди за усилията си. Гост на събитието бе Георги Жечев бивш възпитаник на училището и дългогодишен член на Клуба на знаещите. Той изненада участниците с допълнителен куиз на тема Киноизкуство. 2. Коледна изложба Коледният дух във фолклора и митологията презентации и представяне на коледни обредни хлябове. Участваха учителите по история Мариана Момчева и Ваня Симеонова, съвместно с учители по български език и литература. 3. Кулинарно състезание Мама готви най-добре V - VII класове с учителите по история и литература Ваня Симеонова и Еми Петрова. 4. С Коледен дух в сърцата благотворителна дейност в социална институция младежи с проблеми се социализират с развиване на занаятчийски умения с ученици от IX Г клас и учителите по философия Росица Тодорова и Александър Иванов. В деня на активността, заедно с учениците и класният ръководител Дарена Маринова, Александър Иванов и Росица Тодорова бяха част от творческия процес в социално предприятие Вижън. Идеята на предприятието е хора от различни възрасти с ментални проблеми, изявили желание да бъдат полезни, създават различни творчески продукти сувенири, картини, уеб сайтове и др. Разнообразието от терапевтични методи впечатлява с резултатите, а желаещите да развиват уменията си са обединени в множество групи по интереси. Съчувствие, възхищение, дистанция смесени емоции, споделиха учениците, които трябва да се възпитават в толерантност и респект към маргиналните групи. 5. Коледен бал с маски за учениците от XII клас с организатор И. Маркова. За дванадесета поредна година в училището бе проведен Коледен бал с маски, водещ началото си от инициатива на випускниците от далечната вече 2007/2008 г. 6. Артгео визуализация чрез анимация на картини и макети на географски обекти с учениците от Х Е клас и учителите по география и информационни технологии Адреяна Янкова и Емилия Филкова. Учениците използваха различни софтуерни приложения за създаване и виртуално моделиране на 3Дмодели на избрани географски обекти с помощта на своите учители.

3 7. Коледно караоке ХI Д клас с учителя по история Катерина Раличкова. Коледния празник бе посрещнат с въодушевление от единадесетокласниците, които изпълниха любими коледни и новогодишни песни на български и чуждестранни изпълнители. 8. Коледната трапеза по света IX E клас с учителя по география Ивелина Николаева. Учениците подготвиха и представиха кулинарни изкушения, типични за различни страни, които отбелязват този празник. Разказаха как се приготвят традиционни коледни ястия и показаха как изглежда коледната трапеза по света с филми и илюстрации. Предметна колегия Математика и ИТ 1. Мария Панова и Даниела Георгиева ангажираха учениците от VI А кл. със занимателни и логически задачи, презентации и състезание. 2. Румянка Иванова организира работилница за коледни и новогодишни картички за всички желаещи с използване на информационни технологии и графични софтуери. 3. Снежинка Илиева и Цонка Ганчева запознаха VI A клас с методите за пресмятане в менталната математика. 4. Колю Колев и Красимира Куртева организираха Коледно тържество за класовете си. 5. Михаил Райчев и Пламен Захариев проведоха турнир по шахмат за желаещите ученици. 6. Татяна Тодорова запозна желаещите с технологията по изготвяне на индивидуален хранителен план. Предметна колегия Природни науки Учителите от колегията работиха в различни направления. 1. Ученици от единадесети клас с ръководител Миглена Илиева, учител по химия, подготвиха проекти, свързани с история на химията. 2. Участниците в Общинския фестивал Вълшебна разходка из 150-годишната периодична таблица на Дмитрий Менделеев с ръководители Марияна Димова и Миглена Илиева подготвиха изложба с най-интересните модели на химични съединения и постери. Ученици от IX XII класове се запознаха с приноса на учени-химици в класификацията на химичните елементи, както и с някои от най-значимите открития в областта на химичния синтез. 3. Учениците от V А клас с класен ръководител Гергана Ангелова представиха презентации на тема Вкусът на Коледа, като акцентът беше поставен на традиционните коледни обичаи в различни страни. Беше организирана и кулинарна изложба, в която много ученици се включиха с направени от тях и техните майки обредни хлябове и сладкиши. Най-весело беше на дегустацията, когато участниците опитаха от експонатите на изложбата. 4. Ученици от десети клас с ръководител Магдалена Михайлова, учител по биология, подготвиха градинските растения за зимата. Предметна колегия Изобразително изкуство 1. Учителите по изобразително изкуство Мина Сиракова и Радослав Радев, подготвиха ескизи на карнавални костюми и маски. Вдъхновението бе стимулирано от традиционния Коледен бал с маски. 2. На учениците от Х И клас бе направена презентация на картини от световните музеи, представена от Иван Димитров и Румяна Иванова. Проведено беше дискутиране и анализ за всяка картина. Засегната бе темата за Виенската сецесионна архитектура.

4 3. Под ръководството на Севдалина Драгнева и Киро Янев бе извършена дейност по озеленяване на коридор и кабинет в училището. 4. Учениците от XI И клас с класен ръководител Ивайло Иванов изработваха коледни картички и проекти за коледна украса. 5. Във фоайето на училищната сграда се проведе конкурс на тема Моля те, пести водата!, в който се включиха учениците от групата за занимания по интереси Компютърна графика на Джулиана Вълчева. Всеки участник представи свой проект на стикер, а преминаващите ученици, гости и учители чрез гласуване определиха победителя. Предстои отпечатването на отличения стикер и разлепянето му в сервизните помещения на училището. 6. В нетрадиционно занятие на тема Изкуството на миниатюрата с ръководител Джулиана Вълчева млади таланти изпробваха уменията си, рисувайки върху ноктите на свои съученици и така, забавлявайки се, показаха какво е приложението на едно древно изкуство в съвременния моден свят. Предметна колегия Музика 1. Учениците от V Г клас изработваха сурвачки под ръководството на своите учители Мария Русева и Маргарита Георгиева. 2. Разглобяване и почистване на пианото в каб. 401 с участието на ученици от VII Г и XI З класове под ръководството на учителите Евгения Истаткова, Милена Чакърова, Радостина Манева и Емил Малинов. 3. Български традиции и обичаи за Игнажден. Среща на ученици от VI Г клас с учителя по музика Венелин Мутафчиев. 4. Състезание за подреждане на пъзели с учениците от IX З клас и учителите Дарина Докторова, Димитрина Хинева и Росица Малчева. 5. Сцена на желанията концерт на учениците от класовете по поп и джаз пеене с учителите Ив. Йорданова, Милица Панайотова и Ал. Димитров, с участието на Мартин Джунев. 6. Среща-разговор на Гергана Георгиева с учениците по пиано. 7. Спорт за неспортисти с учениците от VIII З клас и учителите Веселка Пенкова, Петя и Драгни Драгневи. Предметна колегия Хореография 1. Посещение на музейната експозиция, съчетано с Коледно тържество в класната стая на учениците от V В клас с класен ръководител Е. Петрова. 2. Детски игри от миналото интересни истории с учениците от VI В клас с класен ръководител Т. Пеева. 3. Кулинарен конкурс за коледни сладки и други вкусотии с учениците от VII Д и VIII Ж класове с класни ръководители Д. Галев и Р. Радев. 4. Турнири по настолни игри с учениците от Х Ж и участие в спортните състезания на учениците от IX Ж класове под ръководството на класните ръководители Ст. Филипова и Р. Мирославов. 5. Коледна работилница за изработване на коледни играчки с учениците от XI Ж с класен ръководител М. Гроздев. Предметна колегия Физическо възпитание и спорт 1. Във физкултурния салон и на спортната площадка на училището учителите по физическо възпитание и спорт организираха състезания по волейбол и турнир по тенис на маса. Бяха сформирани смесени отбори с участието на момичета и момчета от 8 до 12 клас. Проведена беше и открита тренировка по бадминтон.

5 Училищни психолози Училищният клуб по превенции се включи в Деня на активността с инициативите: 1. Оформяне на информационен кът с плакати от различни кампании и материали от направленията, по които работи клуба: - Превенция употребата на психоактивни вещества; - Превенция на рисковото сексуално поведение; - Превенция трафик на хора; - Безопасен интернет; - Превенция на правонарушенията, извършвани от деца. 2. Доброволци от клуба раздаваха информационни материали и разясняваха на учениците, които проявиха интерес, с какво точно се занимават в клуба. 3. Екип от доброволци бе гост на учениците от осмите класове, пред които с презентация представиха основните моменти от дейността на клуба и отговориха на зададените въпроси. В резултат на тези срещи 22 ученици изявиха желание да се включат в клуба. С помощ от приятели В групата по интереси Нашите пари служители от партньорска банка организираха викторина-игра за финансовата грамотност на учениците на тема Банки и банкови карти. Финансистите бяха подготвили около 30 въпроса и когато учениците даваха верен отговор, им се задаваха енигматични задачи, решението на които ги насочваше към тайни места в стаята със скрити цифри. След доста динамична игра и наистина компетентни отговори, последователно намерените цифри разкриха кода на банков сейф, който учениците отвориха с любопитство и откриха в него забавни награди. Ученици от VI, IX, X и XI клас се включиха в друга вълнуваща надпревара за откриване на Съкровище, организирана от ръководството на училището и менторите на двата стартъп клуба Тийноватор Мария Доганова и Екатериана Леондиева. Сформираните четири отбора трябваше да преминат поредица от предизвикателства, използвайки различни умения и знания, за да достигнат до крайната точка на играта. В рамките на около час отборите демонстрираха концентрация и сръчност, преминаха през лабиринт, решиха шахматна задача, танцуваха народен танц на рокендрол музика, пяха българска коледна песен и решиха исторически ребус, за да открият мястото, на което бе скрито съкровището. Победителите (отборът на X З клас) първи намериха апетитното съкровище голяма вкусна торта, която споделиха с достойните си съперници.

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

Име Презиме Фамилия Длъжност Учебни предмети Стойчо Стефанов Стойчев 1. Директор, 8а кл. История и цивилизация - ЗП училище 12а кл. Свят и личност - З

Име Презиме Фамилия Длъжност Учебни предмети Стойчо Стефанов Стойчев 1. Директор, 8а кл. История и цивилизация - ЗП училище 12а кл. Свят и личност - З Име Презиме Фамилия Длъжност Учебни предмети Стойчо Стефанов Стойчев 1. Директор, 8а кл. История и цивилизация - ЗП училище 12а кл. Свят и личност - ЗИП Мими Господинова Коцева 1. Помощникдиректор, учебната

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

5 а, следобед Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 6 Физическо възпитание и спорт Английски език ИУЧ Бисер Бончев Мандажиев Бабек Мехмедов Раифов

5 а, следобед Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 6 Физическо възпитание и спорт Английски език ИУЧ Бисер Бончев Мандажиев Бабек Мехмедов Раифов 5 а, следобед 6 Физическо възпитание и спорт Английски език ИУЧ Бисер Бончев Мандажиев Бабек Мехмедов Раифов 16 40 Английски език ИУЧ Александър Парашкевов Колев 45 1 Немски език Български език и литература

Подробно

ГРАФИК ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ФЕГ АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ ПРЕЗ ВТОРИ СРОК НА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Приложение ИМЕ, ФАМИЛИЯ ПРЕДМЕТ ДЕН ОТ

ГРАФИК ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ФЕГ АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ ПРЕЗ ВТОРИ СРОК НА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Приложение ИМЕ, ФАМИЛИЯ ПРЕДМЕТ ДЕН ОТ ГРАФИК ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ФЕГ АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ ПРЕЗ ВТОРИ СРОК НА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА Приложение ИМЕ, ФАМИЛИЯ ПРЕДМЕТ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА ЧАС МАРИЕЛА НИКОЛОВА ФРЕНСКИ ЕЗИК СРЯДА

Подробно

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Човешки ресурси 69 души 57 учители, 12 служители нови учители Севдалина Венкова биология НЕ, Камен Киров философия НЕ, Надежда Иванова история АЕ, Жанина Стоянова - история АЕ /Милена Петрова/, Милена

Подробно

График за провеждане на класни и контролни първи срок, 2019/2020 учебна година IV А клас Предмет Входно Самостояте Изходно ниво лна работа ниво 1 Бълг

График за провеждане на класни и контролни първи срок, 2019/2020 учебна година IV А клас Предмет Входно Самостояте Изходно ниво лна работа ниво 1 Бълг График за провеждане на класни и контролни първи срок, 2019/2020 учебна година IV А клас Предмет Входно Самостояте Изходно ниво лна ниво 1 Български език и литература 25.09.2019 30.01.2020 13.06.2020 2

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2013/2014 През учебната 2013-2014 преподавателите по изобразително изкуство участваха в следните дейности : 1.Участие в проекти.

Подробно

Природни науки

Природни науки Природни науки Физика Химия Биология Държавни зрелостни изпити Сравнение на средния успех по предмети за училището с предходни години 2015 2016 2017 2018 Физика - - - 5,88 Химия 3,69-4,83 - Биология 4,47

Подробно

Microsoft Word - КЛАСИРАНЕ-СЦЕНА г.

Microsoft Word - КЛАСИРАНЕ-СЦЕНА г. 29.04.2018 година СЦЕНА 3 Камерни състави, групи и хорове за народно пеене и вокално-инструментални ансамбли ПЕВЧЕСКИ ГРУПИ Организация, населено място Име на колектива ръководител Репертоар Възр. гр.

Подробно

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Човешки ресурси 67 души 55 учители, 12 служители нови учители и служители Албена Веселинова, Панайот Трифонов, Детелина Петрова, Йорданка Бенева, Мария Кирова, Христо Константинов, Томас Петрино, Стелияна

Подробно

КОО „ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ”

КОО  „ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ  И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ” КОО ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДЗИ УСПЕХ ПО ГОДИНИ ПРЕДМЕТИ 2017 ГОДИНА 2018 ГОДИНА 2019 ГОДИНА ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ 4,68

Подробно

СУ «СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ» - ВИДИН ул. «Горазд», 23, тел. 094/ ; , I. Разпределение на учебните предмети по клас

СУ «СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ» - ВИДИН ул. «Горазд», 23, тел. 094/ ; ,   I. Разпределение на учебните предмети по клас I. Разпределение на учебните предмети по класове и учебно време КЛАСОВЕ VІІІ ІХ Х ХІ ХІІ Общо УЧЕБНИ СЕДМИЦИ 6 6 6 6 УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ А. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОДГОТОВКА (ЗП). БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА Български

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ “ЙОРДАН ЙОВКОВ”

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ   “ЙОРДАН ЙОВКОВ” СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЙОРДАН ЙОВКОВ гр. Сливен; кв. Българка ; тел. 044/66 72 44; 044/66 74 68; факс 044/66 76 84 e-mail: xsou_sliven@abv.bg ЗАПОВЕД РД-06-202/16.12.2013 г. На основание чл.147,

Подробно

Магистърска програма по “Социални дейности” за завършили висшето си образование в друго професионално направление

Магистърска програма по “Социални дейности” за завършили висшето си образование в друго професионално направление СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ СПИСЪК на приетите студенти в магистърски програми от учебната 2016/2017 г. прием м. септември 2016 г. МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ, ЗАДОЧНО платено обучение, за кандидати, които са бакалаври

Подробно

Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната

Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната 2018-2019 Учебната 2018-2019 година започна с участието на всички преподаватели по езици в Европейския ден на езиците Трето място на регионалното

Подробно

Седмична програма за I срок на учебната 2019/2020 година 1 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 Бълг.език и литература Бълг.език и лит

Седмична програма за I срок на учебната 2019/2020 година 1 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 Бълг.език и литература Бълг.език и лит 1 а, сутрин 1 Бълг.език и литература Бълг.език и литература Бълг.език и литература Бълг.език и литература Математика Т. Тодорова Т. Тодорова Т. Тодорова Т. Тодорова Т. Тодорова 2 Бълг.език и литература

Подробно

Средно училище Христо Ботев гр. Нова Загора ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл.12, ал.1 от ПМС 33 от г. за условията за получав

Средно училище Христо Ботев гр. Нова Загора ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл.12, ал.1 от ПМС 33 от г. за условията за получав Средно училище Христо Ботев гр. Нова Загора ЗАПОВЕД РД-07-458/12.03.2018 г. На основание чл.12, ал.1 от ПМС 33 от 15.02.2013г. за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно

Подробно

Microsoft Word - final_zapoved_olimpiadi_2019_2020.docx

Microsoft Word - final_zapoved_olimpiadi_2019_2020.docx РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД09-2149/27.08.2019 г. На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, във връзка с организирането и провеждането на ученическите

Подробно

11 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 I чужд език I чужд език Математика II чужд език Български Ангел Митев Ангел Митев Десислава Ат

11 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 I чужд език I чужд език Математика II чужд език Български Ангел Митев Ангел Митев Десислава Ат 11 а, сутрин 1 I чужд език I чужд език Математика II чужд език Български Ангел Митев Ангел Митев Атанасова Росица Кирилова 302 302 302 302 302 2 История I чужд език Физическо II чужд език Български Нели

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

<CAE0EDE4E8E4E0F2E820C0D12DC3CA2D3130E1F02E786C7378>

<CAE0EDE4E8E4E0F2E820C0D12DC3CA2D3130E1F02E786C7378> Образец 33 към чл. 4, ал. РЕЗУЛТАТИ ОТ КЛАСИРАНЕ на кандидатите в конкурса за повишаване и заемане на 0 (десет) свободни длъжности съдия в АПЕЛАТИВНИТЕ СЪДИЛИЩА ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ (ДВ бр. 38/08.05.208

Подробно

55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти И

55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти И 55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАЩОТО ЛИЦЕ / МО, КЛАС/ ИМЕ

Подробно

Microsoft Word - proekt_zapoved_olimpiada_19_20.docx

Microsoft Word - proekt_zapoved_olimpiada_19_20.docx РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД./ 2019 г. На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, във връзка с организирането и провеждането на ученическите олимпиади и

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 Методическо обединение по изобразително изкуство, музика, технологии и предприемачество Изобразително изкуство учебна година 2018-2019 През учебната 2018-2019 година преподавателите по изобразително изкуство

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел УТВЪРЖДАВАМ:.. Димитрина Иванова Директор на ПГТЛП Гоце Делчев, гр. Благоевград ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА I.

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 3987/28.08.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно

С У "ГЕО М ИЛЕВ " - В А Р НА З А П О В Е Д РД Варна, г. На основание чл. 259, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от ЗПУО, във връзк

С У ГЕО М ИЛЕВ  - В А Р НА З А П О В Е Д РД Варна, г. На основание чл. 259, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от ЗПУО, във връзк С У "ГЕО М ИЛЕВ " - В А Р НА З А П О В Е Д РД-07-82 Варна,21.06.201 г. На основание чл. 25, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от УО, във връзка с чл.2в, чл.2г, ал.1, ал.2, ал.з, чл. 2д, ал.з, чл.2е,

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 4796/01.09.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно

Microsoft Word - poimenen-grafik.doc

Microsoft Word - poimenen-grafik.doc ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО МЛАДЕЖТА И НАУКАТА ДИРЕКЦИЯ СТРУКТУРНИ ФОНДОВЕ ИМЕЖДУНАРОДНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ ОП Развитие на Човешки Ресурси, Схема за предоставяне на безвъзмездна

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и учили

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и учили РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД 09-4529/31.08.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград.

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. Навършват се 130 години от рождението на патрона и

Подробно

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читалище Н.Й.Вапцаров - с. Соколаре, Пенсионерски клуб Нов

Подробно

Заповед за утвърждаване на график за консултации на учители по учебни предмети

Заповед за утвърждаване на график за консултации на учители по учебни предмети СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НАЙДЕН ГЕРОВ гр. Пловдив 4006 ул. Кемера 27, тел.032/632016, e-mailsou_naidengerov@abv.bg ЗАПОВЕД....../... 20... г. На основание чл.257 ал.1 т. 1, чл.258 ал.1 и чл.259 ал.1 от ЗПУОвъв връзка

Подробно

по ред ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР на подадените декларации по чл. 35 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество о

по ред ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР на подадените декларации по чл. 35 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество о по ред ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР на подадените декларации по чл. 35 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество от служителите на РЗИ Стара Загора Име и фамилия Длъжност

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 4780/01.09.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2012/2013 Украси и изложби През учебната 2012/2013 учителите по изобразително изкуство имаха грижата да оформят интериорното

Подробно

Списък на служителите от Комендантство МО, подали декларации по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущест

Списък на служителите от Комендантство МО, подали декларации по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущест Служител/структура Декларация 1. Дилян XXXXX Димов рег. 188/10.05.2019г. по чл. 35, ал. 1, т. 2 Част II: ИНТЕРЕСИ 2. Ивайло XXXXX Цанев рег. 144/15.03.2019г. по чл. 35, ал. 1, т. 2 Част II: ИНТЕРЕСИ 3.

Подробно

ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ

ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ КОО ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ: МАРИЯ КЬОСЕВА, ГЕОРГИ СИМЕОНОВ, МАРИЯНА ЯНКОВА ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА: ПАВЛИНКА АНТОНОВА, ТАТЯНА СТЕФАНОВА, ДОБРОМИР КОЦЕВ ФИЛОСОФСКИ

Подробно

12 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 I чужд език II чужд език География НП МАТ II чужд език Татяна Караиванова Павлина Стоянова Кре

12 а, сутрин Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък 1 I чужд език II чужд език География НП МАТ II чужд език Татяна Караиванова Павлина Стоянова Кре 12 а, сутрин 1 I чужд език II чужд език География НП МАТ II чужд език Станчева а 204 208 204 406 112 2 Свят и личност II чужд език Математика Български Български Петя Андонова а Румен Колев Румен Колев

Подробно

СУ "ГЕО МИЛЕВ" - ВАРНА З А П О В Е Д РД Варна, г. На основание чл. 259, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от ЗПУО, във връзка с чл

СУ ГЕО МИЛЕВ - ВАРНА З А П О В Е Д РД Варна, г. На основание чл. 259, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от ЗПУО, във връзка с чл СУ "ГЕО МИЛЕВ" - ВАРНА З А П О В Е Д РД-07-451 Варна,28.01 г. На основание чл. 259, ал. 1, чл.112, ал.1, т.4, ал.з, ал.4 от УО, във връзка с чл.29в, чл.29г, ал.1, ал.2, ал.з, чл. 29д, ал.з, чл.29е, от

Подробно

I. ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседми

I. ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседми I ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседмици, откоито 2 седмици запроизводственапрактика ХІ клас

Подробно

Microsoft Word - ДППНММ16

Microsoft Word - ДППНММ16 Пневматична пушка 10 м. Момчета 40 изстрела Индивидуално класиране Кл. N: Състезател Отбор С Е Р И И Резултат 1 2 Пламен Емилов Тракия 103.9 100.7 101 100.5 406.1 2 12 Георги Канев Тракия 102.5 100 101.3

Подробно

Заповед за утвърждаване на график за консултации на учители по учебни предмети

Заповед за утвърждаване на график за консултации на учители по учебни предмети С Р Е Д Н О У Ч И Л И Щ Е Летец Христо Топракчиев -гр. Божурище, област Софийска, ПК 2227, ул. Иван Вазов 10 ЗАПОВЕД РД 01-01- / 28.09.2018 г. На основание чл. 259, ал. 1, във връзка с чл. 178, ал. 1,

Подробно

КОО „ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ”

КОО  „ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ  И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ” КОО ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ И ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ 2017/2018 УЧЕБНА ГОДИНА АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДЗИ ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ СРАВНЕНИЕ НА УСПЕХА ПО ГОДИНИ ГОДИНА УСПЕХ НА СУЕЕ СРЕДЕН УСПЕХ ЗА

Подробно

Microsoft Word - Tipov_UchebenPlan_ _B15_050819

Microsoft Word - Tipov_UchebenPlan_ _B15_050819 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Заместник-министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 /. г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в от Закона

Подробно

30. СУ Братя Миладинови -София СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ЗА НАЧАЛЕН ЕТАП /2019 учебна година II срок 1 А клас 1 Б клас 1 В клас 1 Г клас Понеделник 1.

30. СУ Братя Миладинови -София СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ЗА НАЧАЛЕН ЕТАП /2019 учебна година II срок 1 А клас 1 Б клас 1 В клас 1 Г клас Понеделник 1. 30. СУ Братя Миладинови -София СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ЗА НАЧАЛЕН ЕТАП - 2018/2019 учебна година II срок 1 А клас 1 Б клас 1 В клас 1 Г клас 1. Български език и литература Български език и литература Български

Подробно

СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г. (чл.39, ал.1 от ИК) (З

СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 13 ноември 2016 г. (чл.39, ал.1 от ИК) (З секция 001 кметство... населено място ГР.МАЛКО ТЪРНОВО 1. АЛБЕНА АТАНАСОВА МЕДАРОВА 2. ЗЛАТКА ДИМИТРОВА СТАМАТОВА 3. КОСТА ДИМОВ СТАМАТОВ 4. НИКОЛА СТОЯНОВ ДИМОВ 5. СИМЕОН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ секция 002

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГР. ВЪЛЧИ ДОЛ, УЛ. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ 1 тел. факс , СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДАТА, МЯСТО, НАЧАЛЕН Ч

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГР. ВЪЛЧИ ДОЛ, УЛ. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ 1 тел. факс ,   СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДАТА, МЯСТО, НАЧАЛЕН Ч СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГР. ВЪЛЧИ ДОЛ, УЛ. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ 1 тел. факс 05131 22-48, e-mail: su_v.levski@abv.bg СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДАТА, МЯСТО, НАЧАЛЕН ЧАС И СРОК ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗПИТИ

Подробно

УТВЪРДИЛ:

УТВЪРДИЛ: Г Р А Ф И К УТВЪРДИЛ: /П/ ДИРЕКТОР: /инж.радостина Мекова/ НА ЧАСОВЕТЕ ЗА КОНСУЛТАЦИИ НА УЧИТЕЛИТЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ - СОФИЯ ПРЕЗ ПЪРВИ СРОК НА УЧЕБНАТА 2019-2020 ГОДИНА Трите

Подробно