Български език и литература- 6 клас г г.

Размер: px
Започни от страница:

Download "Български език и литература- 6 клас г г."

Препис

1 Основно училище Васил Априлов град Исперих Български език и литература- 6 клас г г. Доброто е тук. Случва се. Всеки ден, покрай нас, с нас, с познатите ни. Някой нещо измисля, някой нещо прави с любов, някой нещо твори, някой на някого помага. Но сме и добри, смели, щедри, благородни, благотворителни, помагащи. И трябва да говорим за това. За да се знае, че доброто го има, че не е съвсем изчезнало, че винаги има надежда, че промяната зависи от нас самите и ние я правим.посетили сте красиво място, някъде някой е бил любезен с вас. Покажете на всички какво добро ви се е случило днес, какво добро сте видели от някого, какво добро сте сторили. Това е и задачата ви- проект за доброто. Тема на проекта: Доброто около нас Продукт: рисунка, макет, постер, презентация и др. Цел на проекта : Красивото е там, където цари доброто!добротата не се научава, тя се носи в сърцето! Нека покажем, че сред нас има много добри сърца! Нека всеки от вас покаже как и в какво вижда добротата, красотата, състраданието и милосърдието.покажете всичко, което за вас е добро и красиво. Да помогнеш на изпадналия в беда, да покажеш на света красивото, да вдъхнеш вяра и надежда! Етапи на проекта: проучване;създаване на продукта;защита на продукта Критерии за оценяване на проекта: спазване на темата; използване на подходящи изображения (видеоклипове) и други; познавателност; атрактивност и оригиналност на представянето; представяне на темата от различни гледни точки.; представяне на проекта; спазване на езикови норми. Приятна и ползотворна работа!

2 МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАЦИОННО ТЕХНОЛОГИИ 6 КЛАС Работа по проект: Кратка презентация за Питагор и неговата теорема Изисквания: да е кратка; да включва исторически бележки, графични изображения, откриването на теоремата и неговото значение, любопитни факти и др. или Графично изображение/рисунка/, посветено на Питагор и неговата теорема формат А4 Изпратете на dora.ant@abv.bg orhan_hh@abv.bg mehmed6@abv.bg И не забравяйте! Останете си у дома!

3 ВЛАДЕТЕЛИТЕ НА СРЕДНОВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ /ПРОЕКТ ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ/ Уважаеми шестокласници, Нека да преминем през вратата на времето и да се върнем векове назад, за да попаднем в света на Средновековна България. Средновековната ни история, хилядолетна и изпълнена с много гордост, е написана от делата на българските владетели. Славата им се е носела надалеч във времето, в което са управлявали. Целта на нашето пътуване в миналото е да научите повече за тях- ще бъдете историци- изследователи. Ще трябва да изработите досие на избран от вас владетел, като ще използвате съвременните технологии, за да представите резултатите от своето проучване. За да е успешна вашата мисия, изпълнете следните задачи: 1. Подготовка: - Изберете владетел от българската средновековна епоха- този, който ви е направил най- силно впечатление. Мотивирайте избора си. - Потърсете информация за избрания от вас владетел/ интернет, научнопопулярна литература/. - Подберете подходящи свидетелства от епохата. - Направете описание на избраната от вас историческа личност, като спазвате следната последователност: - 1. Биографични сведения Основни моменти от управлението/ дейности, цели, средства/ Лични качества Място и принос на владетеля в историята. - Подберете подходящи изображения, свързани с живота и делото на владетеля.

4 2. Изработете досие на владетеля под формата на компютърна презентация, която да включва: - Начало- съдържа тема и автор/ име, училище, клас/. - Основна част- подходящ текст и изображения. - Край- последният слайд трябва да съдържа използваните източници на информация. - Спазвайте следните правила : - Да се акцентира на графичните изображения; - Символите да са с достатъчна големина; - Текстът да е кратък и ясен; - Да се използват шрифтове без допълнителни орнаменти-tahoma, Arial, Verdana; - Да се използват контрастни цветове за фона на дизайна на слайдовете, текста и графичните изображения. Проектите ще бъдат представени и оценени в часовете по история и цивилизации и информационни технологии след като се възстановят учебните занятия в училище. Приятна и ползотворна работа!

5

6 ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА Уважаеми шестокласници, Днешната задача ще бъде малко по - различна. Вече се запознахме с особеностите на населението на Азия. Предлагам ви да се превърнете в изследователи на бита и културата на народите на най-многолюдния континент. 1.ЗАДАЧА: Потърсете информация в интернет за начина на живот, културните традиции, обичаи, националната кухня, национални облекла и костюми, народни пословици и поговорки на народ, който вие си изберете, културни или исторически паметници свързани с него. 2.ЗАДАЧА: Изработете национален костюм на този народ и като се върнем в училище ще го представите на мен и съучениците си. 3. ЗАДАЧА: Ако зад.2 ви затруднява изгответе презентация или постер за някой народ в Азия, която ще представите в часа по география, когато се върнем в училище. Сега не ми изпращайте материали на имейла. Задачата изисква повече време за работа. Пожелавам на всички ползотворна работа с интересните народи на Азия! Бъдете здрави!

7 ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА И ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО 6 а,б,в,г клас Мултидисциплинарен проект на тема: Опознаване на животворната сила, скрита в семето Продукт: съобщение, доклад, албум със снимки/ може и на електронен носител/; Цел на проекта - затвърдяване и разширяване познанията за устройството на семето, за етапите на растеж и развитие, за условията и необходими за тези процеси при растенията; придобиване умения за размножаване чрез семена; самостоятелно проучване и представяне по подходящ начин информация, планиране на дейности; изготвяне на продукт; Продължителност на проекта: няколко седмици; Етапи на проекта: - получаване указания от учителя; - проучване информация за растението, което ще се засява; - засяване на семето; - наблюдение развитието на растението и грижа за него; - написване на доклад, съобщение или направа на албум със снимки/ може и на електронен носител/; Критерии за оценяване на проекта: I. Съдържание - 15 т. 1. Спазване на зададената тема и логическа връзка между елементите-6т. 2. Използване на снимки-4 т. 3. Научност и познавателност /използване на научна терминология/-5 т. II. Представяне на проекта - 10 т. 1. Спазване на определеното време до 4 мин. - 2т. 2. Спазване на езикови норми и изисквания за публична реч. - 4т. 3. Атрактивност и оригиналност на представянето. - 4 т. ================ Общо 25 Ученици, за изпълнение на проекта ще ви е нужно : 1. Избор на растение- може да е декоративно, зеленчуково, овощно или някъв друг вид. 2. Да се информирате за условията, от които се нуждае растението, което ще засявате. 3. Съд, в който да засеете растението- може да използвате вместо саксия пластмасови кофички от мляко, чашки от кафе, изрязани

8 пластмасови бутилки от безалкохолно и др. Може да направите екосаксии- погледнете в интернет. На долната повърхност на съда трябва внимателно да пробиете няколко дупки, за да се отича водата. Използвайте различни материали и техники за да украсете саксията си. Разгледайте приложение 1 и Подходяща почва- родителите ще ви помогнат при избора на почва. 5. Засяване- поставете семето/ семената върху почвата в саксията. Покрийте ги със слой почва и уплътнете леко с дланта си. Полейте внимателно семената. За да се създаде по- добър микроклимат направете минипохлупак от чист полиетиленов плик опънат върху саксията. Другият вариант е да използвате чиста пластмасова бутилка с отрязано дъно. 6. Грижи за развиващото се растение- когато поникнат семената минипохлупакът се маха, растението се полива. Наблюдавайте развиващото се растение. Когато е достатъчно голямо може да го засадите в градината. 7. Снимайте измененията които наблюдавате.може да подготвите албум със снимките/ на електронен носител/, да напишите доклад или съобщение. Представянето им ще стане пред класа след връщане в училище. Нужната информация може да потърсите в интернет, в научнопопулярна литература, в учебника по човекът и природата, технологии и предприемачество. Наблюдавайте някои от видиата на следния интернет адрес: D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0&sxsrf=ALeKk00dkx HqisRHlddUPmswM89ncciN4g: &source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwjR0sGp yd7oahxdifwkhsqjaz0q_a - идеи за украсяване на саксии ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА И КОНСУЛТАЦИИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕДНАТА ЕЛЕКТРОННА ПОЩА: за Йонка Косева yonka_sk@mail.bg за Невин Ахмед nevier@abv.bg за Севгин Ахмед sevgin.1981@abv.bg

9 ПРИЛОЖЕНИЕ 1

10

11

12

13 ПРИЛОЖЕНИЕ 2

14

15

16

17

18 Listen and sing. (

19

20

21

22

23

24

25

26

27 LET YOUR EGG BE THE STRONGEST! BE HEALTHY AND HAPPY! НЕКА ВАШЕТО ЯЙЦЕ Е НАЙ - ЗДРАВО! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ! Your English teachers: Naneva; Novman За обратна връзка: Г.Нанева Ел. поща nanegal@abv.bg Й. Новман Eл. поща y.novman@abv.bg

28 DEUTSCH НЕМСКИ ЕЗИК Немски език 6 Г клас OSTERN ( ВЕЛИКДЕН) (Projektarbeit) Bald ist Ostern. Zu Ostern werden Eier bemalt und oft selbst dekoriert. Die Ostereier werden vom Osterhasen in der ganzen Wohnung oder im Garten versteckt und die Kinder müssen sie finden. Oftmals warten kleine Überraschungen auf die Kinder. In vielen Kulturen gelten Eier als Symbol für das Leben. Der Hase galt bereits im alt germanischen als Symbol der Fruchtbarkeit. (Наближава християнският празник Великден. За Великден се боядисват яйца и се украсяват по различен начин.в Германия великденският заек носи яйцата и ги скрива в цялото жилище или в градината. Малките деца ги търсят. Често ги очакват малки изненади. Яйцето е символ на живот, а великденският заек е символ на плодородието.)

29 По случай християнския празник Великден направете проект на тема: OSTERN IN DEUTSCHLAND (Великден в Германия) с цел развиване на вашето креативно мислене, вашето творчество. Работата ви е свързана с практическа насоченост. Трябва да направите проучване как се празнува Великден в Германия, да търсите факти и информация в Интернет за немската великденска трапеза, за традициите за празнуване на този християнски празник в Германия, защо,кога,как се празнува и т.н. Проектната ви работа може да бъде представена под различна форма по ваш избор(изберете само една форма на представяне): 1. Презентация чрез използване на ИКТ,която може да бъде онагледена с изображения,звуков материал,видеоклипове, снимков материал по темата и др.; 2. Плакат,влючващ снимков материал и текст; 3. Текст, информация за християнския празник Великден и други форми на представяне, за които вие се сещате.

30 За мен е важно, когато се върнем в клас да ми представите вашия готов продукт, вашата проектна работа на немски език, а не на български език. Всички ще бъдете оценени. Проектаната ви работа трябва да е написана на немски език, а не на български език. СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ: три седмици Diese Fragen können dir bei der Projektarbeit helfen. Wann wird Ostern gefeiert? Was wird an Ostern gefeiert? Was für Essen gibt es auf dem Fest? Was kannst du für das Fest vorbereiten? Gibt es Geschenke auf dem Fest? Der Osterbrauch in Deutschland Das Osterfest in Deutschland TЕМАТА Е : OSTERN IN DEUTSCHLAND

31 Руски език 6 клас Делаем пасхальные открытки своими руками Символ Пасхи - пасхальное яйцо. Именно его чаще всего изображают на пасхальных открытках. Предлагаем вам несколько вариантов изготовления открыток к Пасхе с пасхальным яйцом. Вариант 1. Для изготовления этой несложной и в то же время эффектной пасхальной поделки с детьми вам потребуется бумага для скрапбукинга, цветной или белый картон, клей, нож для бумаги, а также обрезки лент и тесьмы. Вариант 2. Можно вышить пасхальное яйцо на картоне цветными нитками. Предварительно проделайте в картоне дырочки шилом. Смотрится такая поделка к Пасхе очень оригинально.

32 Вариант 3. Яркую и праздничную пасхальную открытку можно сделать своими руками из плотного цветного картона и разноцветной тесьмы. Справится с этой поделкой на Пасху даже ребенок дошкольного возраста при небольшой помощи взрослого.

33 Эти две открытки на Пасху сделаны тем же самым способом, что и предыдущая, только вместо тесьмы использовали разноцветные полоски бумаги. Вариант 4. Пасхальное яйцо, выполненное в технике плетения из бумаги.

34 Сделайте такую оригинальную пасхальную поделку своими руками и украсьте ей вашу открытку.

35 Вариант 5. Открытка на Пасху своими руками, украшенная аппликацией в виде объемного пасхального яйца. Сделать такое пасхальное яйцо из бумаги под силу даже дошкольнику. Для этого надо из бумаги разных цветов вырезать силуэты яиц одинакового размера.

36 Согните каждое бумажное яйцо пополам и сложите их стопкой, вложив друг в друга. Скрепите посередине скрепкой. Напиши на своей открытке поздравление к празднику на русском языке.

37 М У З И К А - 6 К Л А С година Т Е М А : П Р О Л Е Т Н И Ф О Л К Л О Р Н И П Р А З Н И Ц И - ПРОЕКТ Разделете се на екипи от трима човека и направете презентация на тема Пролетни фолклорни празници във фолклорната музика на балканските народи ПОДГОТВИТЕЛЕН ЕТАП: 1. Разпределете ролите в екипа. Съберете и обменете мнения по електронната поща; - За подбор и проучване на подходяща информация; - За включване на музикални произведения по темата, както и на собствени знания, направени с дигитални средства; - За онагледяване на проекта с изображения от интернет и снимков материал, заснет от вас, както и с видеоклипове от концертни прояви. ОСНОВЕН ЕТАП: - От събраните материали направете презентация, като включите и подходящи песни, които сте изучили; - Представете по интересен начин вашите презентации, като включите и звуков материал и видеоклипове. ЗАДАЧАТА ВИ ЩЕ БЪДЕ ОЦЕНЕНА. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА РАБОТА - 2 УЧЕБНИ ЧАСА ИЗПРАЩАЙТЕ ПРОЕКТА НА ИМЕЙЛ: galinanachewa15@abv.bg

Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогне

Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогне Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогнем да го усвоите по-лесно. Нека стане ваш Персонализирайте

Подробно

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Европейският потребителски център България ОРГАНИЗИРАТ

Подробно

Графика и Презентации - Презентации

Графика и Презентации - Презентации Графика и Презентации Презентации доц. д-р А. Пенев Презентация Представяне на информация пред публика чрез технически средства. 2/18 Елементи Слайдове; Анимация, Видео,...; Ефекти; Звук. 3/18 Какво трябва

Подробно

Microsoft Word - U4.programa_okolen_sviat_NZ-i-mn.uvregdania

Microsoft Word - U4.programa_okolen_sviat_NZ-i-mn.uvregdania 3. Очаквани резултати І ІV клас Ядро 1: Човекът Модул 1: Показва и раздвижва основни части на тялото и лицето. Изграждане и/или обогатяване на представа за основните части на тялото и лицето. Разпознаване

Подробно

55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти И

55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти И 55 СУ ПЕТКО КАРАВЕЛОВ гр. София Утвърдил: Директор:... / Таня Иванчева / проект/име/ Великден в училище-2019г. по програма: Вътрешноучилищни проекти ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАЩОТО ЛИЦЕ / МО, КЛАС/ ИМЕ

Подробно

Microsoft Word - E1-11-bg.doc

Microsoft Word - E1-11-bg.doc Основна цел Педагогически указания E: Оценяване на съобщение E1 / 11 Степен на трудност 1 Междинна цел 1: Дайте значение на вашето съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените упражнения

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+, ПРОЕКТ BE THE CHANGE В ГРАД ГРАНАДА, ИСПАНИЯ ОТ 31 МАРТ

Подробно

ПРИМЕРНО ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по Технологии и предприемачество за 4. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 18 седмици х 1 час седмично = 18 часа по ред Уч

ПРИМЕРНО ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по Технологии и предприемачество за 4. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 18 седмици х 1 час седмично = 18 часа по ред Уч ПРИМЕРНО ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по Технологии и предприемачество за 4. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 18 седмици х 1 час седмично = 18 часа по ред Учебна седмица Тема на урочната единица Очаквани резултати

Подробно

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГОМИЛА МИЛЧЕВА- СТАРШИ УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП ОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Подробно

ВТОРА АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН ГР. СОФИЯ, РАЙОН ТРИАДИЦА ул. Траянова врата 26, тел. 02/ , УТВЪРЖДАВАМ: Д

ВТОРА АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН ГР. СОФИЯ, РАЙОН ТРИАДИЦА ул. Траянова врата 26, тел. 02/ , УТВЪРЖДАВАМ: Д ВТОРА АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН ГР. СОФИЯ, РАЙОН ТРИАДИЦА ул. Траянова врата 26, тел. 02/ 828 36 79, 2els.bg@gmail.com УТВЪРЖДАВАМ: Д-Р ЕМИЛИЯ ЛАЗАРОВА ДИРЕКТОР НА II АЕГ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН

Подробно

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регистрация. ВЪВЕДЕНИЕ LearningApps.org е Web сайт, подкрепящ

Подробно

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се влиза и с профил на Google. ВЪВЕДЕНИЕ Storybird е уникален инструмент за езиково изкуство.

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и учили

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и учили РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката ЗАПОВЕД РД 09-4529/31.08.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно

Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ”Митропо

Професионално портфолио  на   Евелина Огнянова Таинова  Учител в прогимназиален етап на основното образование  по История и цивилизация   в ОУ”Митропо Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ Митрополит Авксентий Велешки - гр.самоков Да си учител е майсторство,

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населенот

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населенот МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населеното място) СТЕПЕН НА ОБРАЗОВАНИЕ - средно СРОК НА ОБУЧЕНИЕ

Подробно

Microsoft Word - uch_plan_PU_i_MU

Microsoft Word - uch_plan_PU_i_MU Проект! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД..2015 г. На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, във връзка с чл. 19, ал. 1 и 2 от Закона за степента на

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА Приложение ВХОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено основно образование СРОК НА ОБУЧЕНИЕ - 5 години ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ - дневна ОРГАНИЗАЦИОННА ФОРМА - клас ИЗХОДЯЩО

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще ви помогнат да изпитате удовлетворение от възможностите на Индивидуалното

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ И ТЕХНИКА – ГР

ПРОФЕСИОНАЛНА   ГИМНАЗИЯ   ПО   ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ  И  ТЕХНИКА  –  ГР ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ И ТЕХНИКА ГР. ПЛОВДИВ гр.пловдив 4003, бул. Васил Априлов 156, Директор: 95-28-38, Секретар: 95-50-18, Факс: 95-28-38, e-mail: thvp_pv@yahoo.com, pghtt_plov@abv.bg

Подробно

Годишното тематично разпределение по Компютърно моделиране за 4. клас N седмица Тема очаквани резултати Методи бележки и коментари Първи учебен срок Т

Годишното тематично разпределение по Компютърно моделиране за 4. клас N седмица Тема очаквани резултати Методи бележки и коментари Първи учебен срок Т Годишното тематично разпределение по Компютърно моделиране за 4. клас N седмица Тема очаквани резултати Методи бележки и коментари Първи учебен срок Тема 1. Информация 1 1 Видове информация Познава начините

Подробно

TOOLKIT YOUNG ENTREPRENEURSHIP DEVELOPING IN ACTION

TOOLKIT YOUNG ENTREPRENEURSHIP DEVELOPING IN ACTION TOOLKIT YOUNG ENTREPRENEURSHIP DEVELOPING IN ACTION КАКВО ДА ПРАВИМ И ЗАЩО Тази книга е за вас. Тя е за предприемачеството и за ученето. Този наръчник има за цел да ви помогне на вас и на вашите съученици

Подробно

Дигитално-медийна грамотност в начален курс – наръчник за учителя

Дигитално-медийна грамотност в начален курс – наръчник за учителя План на урок: Да рекламираме Плевен Развиване на умения за търсене, оценка и систематизиране на информация в предметна област Околен свят за 2 клас Част I: Търсене и оценка на информация Цел на урока:

Подробно

Erasmus +

Erasmus + 90 СОУ Ген. Хосе де Сан Мартин Ефективно училищно лидерство за успеха на всяко дете Сътрудничество «Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО за 2018/2019 учебна

Подробно

Модул 1: Храна Обсъждане на ядливи растения Време 80 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, до

Модул 1: Храна Обсъждане на ядливи растения Време 80 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, до Модул : Храна Обсъждане на ядливи растения Време 0 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, домат зеле, картоф, целина, лук, брюкселско зеле, броколи.

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

I. УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ, СЕДМИЧЕН И ГОДИШЕН БРОЙ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ Прогимназиален етап V а клас Учебни седмици 34 Раздел А задължителни учебни часове Учеб

I. УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ, СЕДМИЧЕН И ГОДИШЕН БРОЙ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ Прогимназиален етап V а клас Учебни седмици 34 Раздел А задължителни учебни часове Учеб I. УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ, СЕДМИЧЕН И ГОДИШЕН БРОЙ НА УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ Прогимназиален етап V а клас Учебни седмици 34 Раздел А задължителни Учебни предмети Български език и литература Чужд език Английски език

Подробно

Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката ме

Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката ме Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката между причина и следствие Материали Копие на ролевата

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО Старши учител начален етап в СУ,, Христо Смирненски гр. Койнаре Началният учител е този, който за първи път въвежда децата в храма на науката! Тук започва тяхната подготовка за бъдещи творци на материални

Подробно

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Индивидуална дейност Представяне (лично представяне) Линкове/материали Разбиране на междукултурните различия/комуникация - Развиване

Подробно

МАТЕМАТИКА ЗА 1. КЛАС МЕТОДИЧЕСКИ АКЦЕНТИ И РЕШЕНИЯ

МАТЕМАТИКА ЗА 1. КЛАС МЕТОДИЧЕСКИ АКЦЕНТИ И РЕШЕНИЯ Традиции и съвременни подходи в обучението по математика в 1. клас 1 Учебен комплект на издателство Просвета с автори Юлияна Гарчева и Ангелина Манова 2 3 Към комплекта има още: Електронен учебник с разработени

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА КАРЛ МАРКС гр. СМОЛЯН УТВЪРЖДАВАМ: Мария Дамова-Мечкарска Директор ПГИ ВХОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено основно образование СРОК НА ОБУЧЕНИЕ - 5 години ФОРМА

Подробно

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018 Христос Возкресе! Да славим името Господне и да се радваме на неговата благост! Да пребъде! **** Честито Въскресение Христово! Да бъде волята на нашия Създател! Да сме живи да сме здрави! 1 / 10 Христос

Подробно

презентация proekt mama bob.cdr

презентация proekt mama bob.cdr ПРОЕКТ ПАНА ОТ БОБОВИ КУЛТУРИ Изготвил: Б. Георгиева и Д. Късова Участници: децата от гр. Слънчеви Усмивки и техните родители Име на проекта, тема: Пана от бобови култури Актуалност, анотация, обосновка:

Подробно

Училищни учебни планове г

Училищни учебни планове г ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: /п/. /Т. Ченгелова/ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН за 1-7 клас 1 / 49

Подробно

ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВО

ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВО ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВОРНОСТИ НА УЧИТЕЛЯ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ / СТРАТЕГИИ

Подробно

План на урок: Българското общество през Възраждането. Личности и идеи на Възраждането Развиване на умения за търсене, оценка и систематизиране на инфо

План на урок: Българското общество през Възраждането. Личности и идеи на Възраждането Развиване на умения за търсене, оценка и систематизиране на инфо План на урок: Българското общество през Възраждането. Личности и идеи на Възраждането Развиване на умения за търсене, оценка и систематизиране на информация в предметна област Човекът и обществото за 3

Подробно

час СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "НЕОФИТ БОЗВЕЛИ" 1а 1б СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ уч.2017/2018г. ВТОРИ СРОК час понеделник вторник сряда четвъртък петък 1 Физическо възпи

час СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ БОЗВЕЛИ 1а 1б СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ уч.2017/2018г. ВТОРИ СРОК час понеделник вторник сряда четвъртък петък 1 Физическо възпи час СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "НЕОФИТ БОЗВЕЛИ" 1а 1б СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ уч.2017/2018г. ВТОРИ СРОК 1 Физическо възпитание и спорт Математика Физическо възпитание и спорт Математика Български език и литература 2 Български

Подробно