Автори: Павлина Боянова 8в, Зоя Бориславова 9б, Виолета Пейчева 11в, Зорница Гайдарска 11в.

Размер: px
Започни от страница:

Download "Автори: Павлина Боянова 8в, Зоя Бориславова 9б, Виолета Пейчева 11в, Зорница Гайдарска 11в."

Препис

1

2 За списанието Ученически съвет Интервюта: с Нели Стоянова с Кирил Ефремов с Мария Веласкес със Снежана и Марти от 11в Работилници по време на дистанционно обучение Скритите таланти на ПГХВТ За... Великденски творения Любовта в ХХlв. Красотата от планината И други Главен редактор: Зорница Гайдарска 11в Автори: Павлина Боянова 8в, Зоя Бориславова 9б, Виолета Пейчева 11в, Зорница Гайдарска 11в.

3 За списанието: С много любов и старание направихме нашето списание и в това първо издание ви представяме с желание статии, интервюта и снимки, нарисувани от нас картинки, няколко стихотворения и уникални творения! Ако търсиш вдъхновение, споделеност и въображение, мястото е само едно, това е Стая 21! Името на списанието произлиза от едно място в центъра на София Зона 21. Миналата година част от учениците на ПГХВТ участваха в образователния проект Free Sofia School в Зона 21, където в рамките на няколко дни разивиаха уменията си на 21 век като работа в екип, критично мсилене, творчество, лидерство, гъвкавост, комуникативни умения и други. Смятаме, че това списание ще даде възможност за развиането на тези умения в учениците на ПГХВТ. Дано ви хареса!

4

5

6 ,,Аз съм председател на УС и съм щастлива от този факт, вярвам, че всички заедно ще постигнем целите, които сме си поставили.обичам да помагам на хората и да ги вдъхновям да създават интересни неща.ние ще бъдем гласа на учениците.,,амбициозна съм, много харесвам сладкарството и обожавам морето. Радвам се, че съм част от УС на нашето училището, защото съм мотивирана да работим всички заедно, за развитието на учебната среда. Веселин Пет ков 8б,,Обичам да чета, готвя и уча. Щастилив съм,че класът ми ме избра за техен представител, ще работя усърдно за успеха на УС и създаването на проекти и идеи.

7 Павлина Боянов 8в Анна-Мария Жекова 9а,,Обичам спорта, по-точно футбола, но играя всички видове спорт.обичам планината и морето, където човек може да се отпусне и да избяга от шумния град. Супер идея беше създаването на УС в училище, ще бъде интересно предизвикателство.,,любимото ми хоби е да рисувам и да слушам музика, много обичам да съм сред природата, обичам да уча и да излизам с приятели. Щастлива съм от факта, че беше създаден УС в нашето училище и че съм част от него.сигурна съм, че ще има положителен ефект. Зоя Бориславова 9б,,В свободното ми време обичам да чета и да научавам нови неща.обожавам да търся нови хобита и занимания.харесва ми да се занимавам и със социалните мрежи и да измислям иновативни идеи,реклами и постове. Допада ми идеята за УС и че аз също съм част от него.вярвам,че заедно ще успеем!

8 Калия Василева 10а,,Обичам разходките в парка с приятели.обожавам всички животни. Смятам, че УС дава възможност да развиваме ученическите си идеи и умения. Марян Пет ров 10б,,Готов съм да помагам с каквото мога, не се делим по религия, етнос, цвят на кожата или нещо друго, всички сме равни.смятам, че УС е мястото, където гласът на всеки ученик ще бъде чут и разбра. Людмила Емануилова 11а,,Хобито ми е да чета книги, да се забавлявам с готини хора и да играя волейбол.подрепям хорат,които обичам и винаги се боря до край.ус ще ни даде възможност да се сбилижим още повече.

9 Боряна Иванова 11б,,Обичам да съм сред природата с найдобрите ми приятели, държа на истината, защото тя е водеща при изграждането на всякакви видове връзки.обичам животните. Смятам, че УС ще стимулира всички ученици да бъдат активни в ученическия живот и в същото време ще защитава правата им. Зорница Гайдарска 11в,,Общителна съм и обичам да комуникирам с хората, обичам да прекарвам време с приятели и семейството ми, също така да слушам музика и да играя волейбол. Харесва ми да опитвам нови неща. УС ще даде възможност на всички ученици да бъдат креативни.

10 В това интервю ще видите наша строга, но справедлива доректорка в една друга страна, която учениците не сме виждали! Приятно четене! 1. Опишете себе си с няколко думи. Как биха Ви описали приятелите Ви? Позитивна, добронамерена, търсеща винаги положителното в човека срещу мен. 2. Какви бяха ученическите Ви години? Къде сте завършили? Завършила съм гимназия в гр. Червен бряг, област Плевен. Години, в които ученическата униформа беше задължителна - черна престилка, бяла якичка и барета, а косата късо подстригана или прибрана на плитки, но и години на безкрайно веселие и игри. 3. Какъв е пътят на един училищен директор? Пътят на всеки е различен. Моят път премина през всички стъпала на стълбицата - от ученически организатор, учител, заместник директор до директор. 4. Кои са най-големите предизвикателства на работата Ви? Училищният директор е изправен пред нови предизвикателства, свързани с техническия прогрес и глобализацията. От нас се очаква да бъдем не само добри мениджъри, администратори, педагози, приятели, добри стопани, но и основен фактор за ефективното прилагане на образователните реформи. И въпреки всичко, най-голямото предизвикателство си оставате вие, нашите ученици. 5. А кои са най-големите трудности? Трудностите са много и от различен характер, но когато се подхожда с желание и любов към професията те са преодолими и бързо се забравят по пътя към поставената цел. 6. Какво Ви мотивира да работите и да преодолявате трудностите? Мотивира ме голямата любов към учениците и колегите. Да си учител съвсем не е

11 лесно. Това изисква огромна самопожертвувателност. Но въпреки всички трудности, все още смятам преподаването за по възнаграждаващо от всяка друга професия. 7. Каква професия бихте избрали, ако не бяхте директор на училище? Навремето мечтаех и избрах професията - учител! Вярвах че двете най-благородни професии са лекар и учител. Едната дава на хората живот, а другата знания. Нима има нещо по-благородно от това? 8. Къде може да Ви открие човек през свободното Ви време? През свободното време най-често съм на компютъра или в родния ми край. 9. Как си представяте съвършената почивка или дестинация? Далече от натовареното ежедневие и суета, потопена в тишината и спокойствието на някое необитаемо планинско кътче. 10. Какво бихте пожелали на учениците си? Приемайте всяка трудност като изпитание и се усмихвайте на всяка загуба. Помнете, че най-ценното е да следвате мечтите си, да се борите за тях, да сте честни, упорити и всеотдайни. Защото ако имате Мечти и Цел, ще намерите Пътя. От Зорница Гайдарска 11в

12 Интервю с известния от киното, телевизията и театъра актьор- Кирил Ефремов, възпитаник на нашата гимназия! 1. Завършили сте нашето училище. Как изглежда то в спомените Ви? Каква беше атмосферата? Както във всяко едно училище, мен вече ме вълнуваше театъра и се записах в него след осми клас, за да мога да си завърша средното образование. Нямам нищо против училището, приятни и хубави учители. Сградите не бяха нищо особено, нямаше го този ремонт, беше посемпло, но пък това не пречи да бъде приятно вътре. 2. Как започна кариерата ви на актьор? От малък ли знаехте, че ще станете актьор или не? Не, това е рядкост някой просто да знае. Аз просто исках да стана, да се занимавам с тази професия, но не знаех дали ще успея. Започнах да се занимавам 4-5ти клас с театъра и ми хареса. Така ми стана голяма любов и съм си го преследвал през цялото време. Все пак няма такъв човек, който на 7-8 години да ти каже ти ще станеш едикой-си. 3. Играете и в театъра, и в ТВ. На кое се чувствате по-добре, на сцена или пред камера? И на двете места се чувствам добре, но и двете неща са различни. И киното, и театъра си имат своите специфични закони. Разликата всички я знаем, че едното е изкуство, което се играе на живо пред публика, а в другото имаш право на дубъл, на два, докато стане. И двете са много хубави и когато не ги практикувам по-дълго време започва да ми липсват еднакво. Както сега, нито снимаме, нито играем, което ме побърква. Обичам ги и двете. Хубаво за един актьор да ги може и двете, но това пак е въпрос на късмет, на шанс, на търсене.

13 4. На сцената кое е най-голямото предизвикателство? Само това, че играеш на живо си е предизвикателство. Другото е представлението да мине добре, без гаф, да не забравиш текста или някой да се отплесне. Самия театър е предизвикателство, защото отиваш на сцена с 500 човека, дори и да те боли глава или нещо такова. Както казват трябва да си в хоризонтално положение, за да не играеш. Това е трудното на тази професия, че ежедневните неща не могат да те измъкнат и трябва вътрешно да ги преодолееш. 5. Коя е любимата Ви роля? Нямам любима роля, всяка една ми е любима. Всяка роля е предизвикателство за мен, не мога да ги деля на любими и нелюбими. Реално погледнато ролите са еднакви, някои по-големи, други по-малки. Когато я направиш добре и на хората им хареса, как да не ти е любима. Всички роли, които съм успял да направя и съм докоснал по някакъв начин хората, са ми любими. 6. На 11 май по стар стил празнуваме Денят на Светите братя Кирил и Методий. Вие също сте именник. Кръстен ли сте на някого? Да, на моя дядо Кирил, на моята майка- баща ѝ. Случайно съм кръстен така, защото другия ми дядо е изпратил телеграма, че му се е родил внук и отдолу се подписал: Кирил. Тогава телеграмите са били скъпи и се е изразил във възможно най-кратко изречение, като пунктуация и е написал Роди ни се внук. Кирил. А дядо ми е разбрал, че аз се казвам Кирил, а не че е от него. Майка ми не е знаела как да ме кръсти, а и тогава са били по-бавни процедурите. На следващия ден дядо ми отива при майка ми и пита: И как решихте?, тя отговорила, че не е решила е още и той отвърна: Е как, нали Кирил се казва. И майка ми ме кръстила така Кирил. 7. Как си почивате? Какво ви разтоварва? Ами спорта ме разтоварва, също така четене на книга, гледане на филм, разговори с приятели, излизане, поход в планината. В кръга на шегата скандал със жена ми. 8. Казахте, че обичате поход в планината, кои върхове сте изкачвали? Изкачвал съм почти всички по-високи върхове в България, като първия изкачен беше Вихрен. След това Тодорка, Черни връх, по натам Мусала и т.н.

14 9. Да очакваме ли предстоящи заглавия с Ваше участие? Разбира се, само да падне пандемията. Надявам се да направим 1-2 нови участия. Много бих се радвал след цялото това нещо да се съберете от училище и да дойдете на някое мое представление, за да видите какво значи театър в цялото му естество.

15 В следващите няколко страници ще се запознаете с една уникална учителка, която също е и победителят в конкурса за нашето лого. Ние я познаваме от г-жа Татарова и от работилницата по Творчество. Представям ви г-жа Мария Веласкес! 1. Опишете себе си с няколко думи. Как биха Ви описали приятелите Ви? Усмихната, малко дечко, питаща Какви бяха ученическите Ви години? Къде сте завършили? Завърших в Русе средното си образование. Бяха диви години, в които се занимавах със спорт и театър. Много дейна в училищния живот, да кажем дори, че бях ученик готов да се бунтува за всичко, което не смята, че е правилно. Борих се и давах своята гледна точка за нещата, които искам да се променят по някакъв начин в училище, но не само давах идеи, а и участвах в реализирането им. 3. Как решихте да станете учител? Майка ми е учител, с нея бях от малка, тя се занимава с училищен театър и имах достъп до магията на извънкласните дейности, където самите ученици са много по-различни отколкото в училище. Това беше началото на пътя, по който искам да продължа. Исках да виждам учениците така, защото за мен това беше истинското преживяване. 4. Сега по време на карантината водите клуб по творчество. Какво правите там, разкажете малко? За съжаление от известно време нямам възможност да го правя, но основната идея беше аналитично мислене и път към преодоляване на

16 бариерата не мога да рисувам. За мен изкуството е диалог и всеки има възможност дори и да не изобрази това, което иска да го обясни: по алтернативен начин, през асоциация, текст и емоция. Учениците там ме върнаха към истинското вдъхновение. 5. Улеснява ли ви това, че си водите уроците през компютъра или ви затруднява? Защо? За мен личният контакт, с хората, с които работя е ключов. Размятането на ръце е част от моята индивидуалност и емоционалност. Липсва ми Какво Ви мотивира да работите и да преодолявате трудностите? Хората, с които работя най-вече мисията, в която дълбоко вярвам и опитвам да следвам. Смятам, че всяко дете има нужда от подкрепа в това да расте като самостоятелна и бореща се личност. Бореща се, за по-добро бъдеще. 7. Каква професия бихте избрали, ако не бяхте учител? Мисля, че в момента я практикувам, може пряко да не съм учител, но се занимавам с подкрепа и личностно развитие на учители. Предстои ми голяма крачка към това да се върна към обученията им и начин да споделя научения си път, както и най-вече това, аз да уча от хората, с които имам досега. 8. Къде може да Ви открие човек през свободното Ви време? Обичам планината, морето, палатките, вълнуващите пътувания с БДЖ, коли, места, които не съм виждала, а те наистина са много, лагерен огън и смешни истории. Харесвам да рисувам малки илюстрации за любими хора и такива, с които работя. Обичам да съм в моя анимационен паралелен свят, но дали може да ме откриете, това вече е добър въпрос :D

17 9. Как си представяте съвършената почивка или дестинация? Всяко едно пътуване за мен е съвършената почивка, вярвам в това, че всяко нещо, което преживяваме е точното за момента и гледам да се възползвам. Имах едно изключително приключение пътувайки към Южна Америка (Парагвай) и в крайна сметка всички приключения, от които тогава бях в шок сега ги приемам като най-доброто, просто защото научих много за себе си преминавайки през тези несгоди. Видях Игуасу едно истински вълшебно място, малко Бразилия и Аржентина, изобщо този период остава най-вълшебен за мен. 10. И последен въпрос, но е на последно място: Както разбрахте вече, вие сте победителя от конкурса за лого на това списание. Как се чувствате след като ви го споделихме? Няма да крия силно изненадана, но и малко разочарована, защото си представях, че ще е някой на ученик, имаше страхотни идеи... Не съм очаквала моето да спечели, но сега, когато се замисля дори и да не мога да водя часове през него, винаги ще съм част от вас и училището. Благодаря на Елена за тази възможност да ви познавам! Нека списанието наистина носи радост и вдъхновение на всички, не само на учениците и учителите, но и на хората, които ви подкрепят. Това е само лого, а истински вдъхновяващата част оставям на вас От Зорница Гайдарска 11в

18 Дори и майката може да твори и да е кретивна като детеинтервю със Снежана, майката на Марти 11в. Как се запали по тези неща? Всичко започна, когато Марти посещаваше един клуб по творчество в старото ѝ училище. Този клуб украсяваше училището за празниците и на мен ми направи впечатление една кошница закачена на стената. В началото не ми беше сложно, защото правих нещата с желание, все пак ако имаш желание, всичко става реалност. Първите ми изработени неща са цветя, кутийки, кошници и всякакви интересни и красиви творби. Един от основните елементи, с който творя е хартия, но влагам изключително много креативност и мога да направя всякакви интригуващи неща. Последното нещо, което съм изработила е овца по случай Гергьовден. Овцичката е изработена от стиреопор, клечки за зъби и има нарисувана муцунка. От Виолета Пейчева 11в

19 Нашето училище организира извънкласни дейности (работилници и клубове). Дори и в кризисна ситуация провеждаме онлайн срещи. Използваме онлайн платформата Zoom и за всяка работилница или клуб имаме група в Messenger. Клубовете и работилниците в момента са три на брой: Творчество, Психология и Журналистика. Тези срещи се провеждат всяка седмица и всеки може да участва, ако има желание. Работилницата по Творчество се провежда вторник и четвъртък от 15:30 ч. Там се занимаваме с рисуване и учим за изкуството като цяло. Всеки час имаме различни гости, които ни показват техните методи и начини за рисуване и много други забавни дейности. Часовете продължават около час и половина. Към края на срещата пращаме рисунките в групата в Messenger и представяме своите творби пред останалите. Клубът по Псохология най-често го води госпожица Елена Татарова. По-рядко ни посещават гости, но това не ни пречи клуба да е интересен. Там с г-ца Татарова говорим и разискваме различни теми като

20 концентрация, емоционална интелигентност, приятелство и др. Часовете по психология се провеждат понеделник и петък от 13:30ч. Клубът по Журналистика е с госпожа Рали. Тя е професионален радио-журналист и живее в Австралия. Запознахме се с нея чрез г-ца Татарова. В часовете говорим за интервюта, новини и репортажи, видове медии и др. Тук часовете се провеждат всяка сряда от 11 ч. Тези клубове и работилници са полезни, защото учениците, които ги посещават научават много нови, забавни и интересни неща. От Павлина Боянова 8в

21

22 За: Феновете на пица и скей тбордa ( А н о нимен а в т о р ) Феновете на Disney: Павлина Боянова 8в (Анонимен автор) З а б и в ш и я м и к л а с е н о т С У " С в. К л и м е н т О х р и д с к к и ", г р К о с т е н е ц ( Р о б и А н г е л о в 1 2 а )

23 Великденски т в орения (Огнян Зерлиев 8а) (Т очица)

24 Люб овт а в ХХlв. Т и щ е с и о н з и, к о й т о в е ч н о щ е с е ш е г у в а с м е н и щ е м е к а р а д а с е с м е я о т с ъ р ц е, н о н и к о г а н е б и м е н а р а н и л.. Т и щ е с и с п о н т а н н и т е у с м и в к и п р е з д е н я, к о г а т о с и д а л е ч о т м е н.. Т и щ е с и о г ъ н я, к о й т о п а л и ш в м е н, к о г а т о п о г л е д и т е н и с е с р е щ н а т Т и щ е с и б у р я т а, к о г а т о м и п о к а ж е ш н а й - л о ш о т о в т е б, н о а з щ е г о о б и к н а И с п о к о й с т в и е щ е с и, к о е т о с а м о м а й к а н а д е т е м о ж е д а д а д е Т и щ е с и в с е к и д е н, к о г о т о с р а з л и ч н и е м о ц и и в с я к а с е к у н д а щ е и з ж и в я в а м Т и щ е с и о н о в а,, Л е к а н о щ к о е т о щ е ч а к а м с н е т ъ р п е н и е с л е д д ъ л г и я т п ъ т, к о г о т о щ е и з в ъ р в я Т и щ е с и п р е г р ъ д к а т а с и л н а п р е д и д а з а с п я и д а т е с ъ н у в а м. И щ е с и в с я к о д о б р о и з л о, з а к о е т о м е ч т а я... Н о н а к р а я т и щ е с и е д н а и л ю з и я.. л ю б и м с ъ н, к о г о т о щ е п о м н я д о с т а р и н и к о г а т о с и о т и д е ш... И л ю з и я, к о я т о д ъ л г о щ е п о м н я д о к а т о и з б л е д н е е ш о т с ъ р ц е т о, к о е т о б е л е ж и с т в о е т о и м е... Т и щ е с и б о л к а т а в г ъ р д и т е...

25 И щ е с и п р а з н о т о в с ъ р ц е т о... Щ е с и в с я к а р а з б и т а ч а с т о т м е н.. о т м е н, ч о в е к ъ т, к о й т о т е м е ч т а е ш е в с я к а с е к у н д а.. и д о р и р а з б и т а а з з н а я к а к д а т е о б и ч а м с м о и т е п а р ч е н ц а... Щ е т и д а м в с я к о п а р ч е н ц е, з а д а з а л е п и ш с е б е с и.. З а щ о т о т и с и м е н, а а з с ъ м т е б.. И т и щ е с и т о з и, к о й т о щ е т ъ р с я т м о и т е о ч и, н о н е щ е т е о т к р и я т в н и к о г о и н и к ъ д е.. И д о р и д а с и о т и д е ш, п о м н и.., ч е щ о м д о б р е с и т и, т ъ г а в м е н н е щ е с е в ъ з п л а м е н и.. Т и щ е с и т а м н я к ъ д е в с ъ н я м и.. З А В И Н А Г И! ( А н о н и м е н а в т о р ) Р о з и т е с а ч е р в е н и, л о с т а е с и в, а з н а п о м п а н, м л а д и к р а с и в. ( А н о н и м е н а в т о р ) ( А н о н и м е н а в т о р )

26 Е д н а л ю б о в Е д н а л ю б о в с е з а р о д и о т д а в н а е д н а и с к р и ц а в м р а к а п л а м н а Г р е ш н и я и з б о р н е б е а л т е р н а т и в а К о г а т о с т а в а т ъ м н о, с ъ р ц е т о н и у б и в а Н о т а з и л ю б о в б е т о л к о в а с и л н а О т о м р а з а и с ъ л з и н е у с п я д а с е с р и н е По- в а ж н о т о б е ш е, ч е с ъ р ц е т о у с п я И с к р а т а з а п а л и и л ю б о в т а у с т о я И е т о н и т у к, с л е д т о л к о в а в р е м е И с к р а т а п л а м т и - н е м о ж а х м е д а с п р е м Н о в а ж н о т о т у к е, ч е с ъ р ц е т о у с п я В с и н х р о н т о д а б и е с ъ с л ю б о в т а. ( М и ш л е т о ) ( Т очица)

27 Нар к о т и к С р ещ на х а з едно момич е С у с м и вка к а т о слънц е О ч и т е ѝ като звезди А г л а с ъ т и наркотикът за душата ми С р е щ на х а з едно момич е С х а р а к т ер по-с и лен от с к а л а С м е ч т и г ол еми кол к ото света С у м г отов за удара на р еал н остта С р е щ на х а з едно момич е Н а р к о т и к за м е н е беше тя Е д и н с т в е на т а на с в е т а Г о т о в бях да я обичам д о см ъ р т т а О п и я н ен от приказката сл а д к а, К о я т о ми р а зказа т я, Д ъ р ж еш е силно моята ръка Г о т о ва бе д а с п одели с мен всяка н е й н а м еч т а М а л к о сл ед т о ва за с п а П р о д ъ л ж и х д а с т и с к а м н ейната р ъ к а

28 Н а р к о т и к за м е н е беше тя И о щ е п омня как к ъ нт еш е с ъ р ц е т о и в м о я т а гл а в а. Н а р к о т и к Н а р к о т и к за м е н с и ти П р и с т р а с т и х с е к ъ м у с м и в к а т а т и И к а к н еж но гал еш е к о с а та ми К а к т и х о к а з ва х им ето ти Д ъ л г о ч а к а х да с е при с т р а с ти ш к ъ м м е н Д ъ л г о и с к а х да съм а з Т а з и, к о ят о да обичаш Д ъ л г о,д ъ л г о,но та к а и н е усп ях В о ч и т е и п огл една ти П р и с т р а с т и с е към душата и А р а з р у х а т а сл ед т е б З а на р к о т и к ъ т ми бе л ек. ( А н о нимен а в т ор)

29 Красотата от планината В ъ в н о щ е н ч а с с т о в а р г о л я м, П о е м а т о й п о п ъ т м е ч т а н П р и с т ъ п в а л е к о и б е з з в у к Е д и н н а п ъ т, с е г а и т у к. И з к а ч в а с е н а д т ъ м н а т а г о р а П о с л е д в а л б л я с ъ к н а е д н а з в е з д а П о с р е щ а и з г р е в а н а т я с н о б и л о У с м и х в а с е и т р ъ г в а с н о в а с и л а. П о е м а в ъ з д у х н я к а к ж а д н о С ъ с д ъ х н а м а щ е р к а и п о с л е б а в н о П о т ъ в а в с в я т б е з б о ж е н и к р а с и в, А п о г л е д ъ т м у с т а в а п ъ р в о б и т н о д и в, С е г а е с а м и г о л, и с м е л, П о е л н а п р е д к ъ м с в о й т а ц е л, С ъ с п л а н и н а т а д а с т а н е е д н о, Ч е т я е з а н е г о с в е т о б о ж е с т в о, И н я м а д а б ъ р з а, д а г л е д а н а з а д, Н а п у с н а л е в е ч е е д и н с в я т с б л а г о д а т, О т х в ъ р л и л т е г о б и т е, с у е т а т а, с т р а х а, Т о й п а д а и с т а в а, и п а к к ъ м в ъ р х а, О т и в а д а в и д и д а л и е ч о в е к, П р е д л е т н и я в я т ъ р и з н о й н и я п е к, Ч е с а м о т о г а в а щ е б ъ д е щ а с т л и в, Е д и н с п л а н и н а т а и и с т и н с к и ж и в. ( Е. Т а т а р о ва) Симона Клисарска 8в

30 П р о л е т т а ц ъ ф н а ( # l a b a r ) П а в л и н а Б о я н о в а 8 в Д и л я н а Г л у х о в а 8 в

31 И други My dreams ( Анонимен а втор) И д ва ме с ми р (Ачо К е ца) А лександра Митова 8в

32 ( Анони мен а втор) А н на-ма рия Г игова 9а

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2012/2013 Украси и изложби През учебната 2012/2013 учителите по изобразително изкуство имаха грижата да оформят интериорното

Подробно

Volunteer to improve your potential #12 Съдържание Как да станеш доброволец по ЕДС четири стъпки, за да заминеш в чужбина (от Камила Лумерцхайм) Какво

Volunteer to improve your potential #12 Съдържание Как да станеш доброволец по ЕДС четири стъпки, за да заминеш в чужбина (от Камила Лумерцхайм) Какво Volunteer to improve your potential #12 Съдържание Как да станеш доброволец по ЕДС четири стъпки, за да заминеш в чужбина (от Камила Лумерцхайм) Какво е да работиш в ромско училище (от Катрин Домрьозе)

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint снимка име снимка презиме фамилия дата на раждане място на раждане град начало край на портфолиото МОЕТО ИМЕ ИЗУЧАВАНИ УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ МОЯТ ГРАД ПОРТФОЛИО НА УЧЕНИКА Инструкции

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО на Жана Стоянова Василева Старши учител по Български език и литература, Английски език в СУ Христо Смирненски гр. Койнаре, обл. Плевен Съдържание:

Подробно

Erasmus +

Erasmus + 90 СОУ Ген. Хосе де Сан Мартин Ефективно училищно лидерство за успеха на всяко дете Сътрудничество «Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие

Подробно

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова ПОРТФОЛИО НА УЧИТЕЛЯ ВЕСЕЛКА АНГЕЛОВА СТАРШИ УЧИТЕЛ В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ГР.ДОЛНИ ДЪБНИК, ОБЛ. ПЛЕВЕН Съдържание: Раздел 1 -Резюме Автобиография - Дипломи

Подробно

УЧИЛИЩА.BG - Диана Стоянова Драгнева

УЧИЛИЩА.BG - Диана Стоянова Драгнева Диана Стоянова Драгнева Казвам се Диана Драгнева и съм заместник-директор начален етап в ОУ "Николай Петрини" - гр. Ямбол. Имам 33 години трудов стаж като начален учител с английски език. За мен да работиш

Подробно

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да се поразходим тогава. - Добре. - Колко е часът? Забравил

Подробно

Microsoft Word - E1-11-bg.doc

Microsoft Word - E1-11-bg.doc Основна цел Педагогически указания E: Оценяване на съобщение E1 / 11 Степен на трудност 1 Междинна цел 1: Дайте значение на вашето съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените упражнения

Подробно

Newsletter

Newsletter VIP - VOLUNTEER TO IMPROVE YOUR POTENTIAL Issue #20 1 Volunteer to improve your potential #20 Какво е да работиш с ромски деца От Мисгин Когато кажем на хората къде работим и коя е целевата ни група те

Подробно

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш 21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шишков при 6А клас. Тя се казва Ива Богданова. Тя ни разказа

Подробно

KM_654e

KM_654e 786/789 К 815 Явор Конов ИДЕИ И ПОДХОДИ ЗА ЕСТЕСТВЕНО СВИРЕНЕ НА ПИАНО Музик а лно общество "Васил Стефанов" Съдържание Бароков увод / 7 Предговор / 9 Хорал / 13 Есенна елегия / 27 Ноктюрно за лява ръка

Подробно

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ ГОДИШНО ТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА 1.1. Колко много знам и мога (входяща диагностика) Назовава имената на възрастните в детската градина. Разбира инструкции.

Подробно

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Индивидуална дейност Представяне (лично представяне) Линкове/материали Разбиране на междукултурните различия/комуникация - Развиване

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Портфолио на Радостина Костадинова учител начален етап ЧОУ Аз съм българче гр.варна Моето училище Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. Плутарх Съдържание

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ СЕ ПРОВЕДЕ В НОРВЕГИЯ ОТ 18.05.2019 TО 26.05.2019 Г. В СЪБИТИЕТО СЕ ВКЛЮЧИХА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ПАРТНЬОРСТВОТО

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

Зареди въпроса.

Зареди въпроса. Следващите въпроси се отнасят до различни аспекти, свързани с цифровите медии и цифровите устройства, в това число компютри, лаптопи, ноутбуци, смартфони, таблети, мобилни телефони без връзка с интернет,

Подробно

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел. 076/ 60 10 10 www.pulsefoundation.org www.oakfnd.org

Подробно

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ; Портф

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ;     Портф гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел. 06573/2423; GSM 0879827292; e-mail: sоu_koinare@abv.bg; www.sоu-koinare.com Портфолио на ВЕСЕЛКА ВЕНОВСКА старши учител в СУ,, Христо

Подробно

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли

ДИГИТАЛЕН РАЗКАЗ - STORYBIRD Десислава Цокова НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се вли Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването й. Регистрация ДА, може да се влиза и с профил на Google. ВЪВЕДЕНИЕ Storybird е уникален инструмент за езиково изкуство.

Подробно

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

презентация proekt mama bob.cdr

презентация proekt mama bob.cdr ПРОЕКТ ПАНА ОТ БОБОВИ КУЛТУРИ Изготвил: Б. Георгиева и Д. Късова Участници: децата от гр. Слънчеви Усмивки и техните родители Име на проекта, тема: Пана от бобови култури Актуалност, анотация, обосновка:

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО СУ САВА ДОБРОПЛОДНИ, ШУМЕН УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО ХРИСТИНА ТОДОРОВА КОСТАДИНОВА УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО НА ХРИСТИНА ТОДОРОВА КОСТАДИНОВА ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Лични данни Христина Тодорова Костадинова Име: Христина

Подробно

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник 3.06.2019 Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, преминахме в представяне на училището и презентация

Подробно

Microsoft PowerPoint - design-presentationNFS

Microsoft PowerPoint - design-presentationNFS За ученици от 2-ри до 7-ми клас; За ученици с желание за изучаване на съвременни науки За учители, които желаят да въведат иновация в своите часове. Няма значение дали ученикът рисува добре на ръка Необходими

Подробно

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ

МЕДИЦИНСКИ   УНИВЕРСИТЕТ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПРОФ. Д-Р ПАРАСКЕВ СТОЯНОВ ВАРНА АНКЕТНА КАРТА Уважаеми колеги, Центърът за кариерно развитие на Медицински университет Варна, провежда настоящото изследване с цел да установи очакванията

Подробно

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм Джеймс), която не е истинска. Когато бях дете, аз

Подробно

Microsoft Word - PSC2COR.doc

Microsoft Word - PSC2COR.doc Стр. 1 Отговор Във вашата пощенска кутия е пусната една обява. Музика и танц безплатен спектакъл Кметството на Валорг организира голяма вечер в Театъра на изкуствата в събота, 28 декември от 20,30 часа

Подробно

Подготвителен курс по български език - Програма Пролетен семестър Седмица Урок Тема Съдържание Изпити B1 *** *** 1 Урок 1 Понеделник Бъдеще време обоб

Подготвителен курс по български език - Програма Пролетен семестър Седмица Урок Тема Съдържание Изпити B1 *** *** 1 Урок 1 Понеделник Бъдеще време обоб Подготвителен курс по български език - Програма Пролетен семестър B1 *** *** 1 Урок 1 Понеделник Бъдеще време обобщение. Бъдеще Ще си време словоред и видим възвратни глаголи. утре! 11 15 Февруари Урок

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2013/2014 През учебната 2013-2014 преподавателите по изобразително изкуство участваха в следните дейности : 1.Участие в проекти.

Подробно

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за д

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД   ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за д ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД www.prosveta.bg ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за деца, живеещи в чужбина, за учебната 2019/2020 година,

Подробно

Кариера

Кариера Социални проблеми на младежите в Кърджали За Вас работиха Мелтем Али, Беркай Вели, Танер Караибрям и Христо Момчев С участието : г-жа Нели Карабашева Кариера Избор на бъдещата кариера е може би най-важния

Подробно

ПОРТФОЛИО НА ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ТОДОРОВА

ПОРТФОЛИО НА ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ТОДОРОВА ПОРТФОЛИО ПОРТФОЛИО НА ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ТОДОРОВА НА ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ТОДОРОВА ДЕТСКИ УЧИТЕЛ ДЕЛА в ДГ ТРЯБВАТ, БУРАТИНО А НЕ ДУМИ...! ВАСИЛ ЛЕВСКИ Моята мисия: Да бъда детски учител! Аз съм детски учител

Подробно

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата общежитие в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежитие да бъде уютен втори дом учащите в друго населено

Подробно

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ 1 Пак сме заедно 1 На пазар 2 3 Създава приятелства и дава идеи за игра. Посочва съиграчи като се съобразява с темата. Различава плодове

Подробно

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 час седмично = 16 часа по ред Учебна седмица по ред

Подробно

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГО ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ИЗГОТВИЛ: БОГОМИЛА МИЛЧЕВА- СТАРШИ УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП ОУ ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Подробно

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИ

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ...... УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И...... РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИЛИЩЕТО. Се сключи настоящето споразумение за партньорство

Подробно

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за де

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД   ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за де ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД www.prosveta.bg ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за деца, живеещи в чужбина, за учебната 2019/2020 година,

Подробно

Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, къд

Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, къд Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, където се движат пешеходци и автомобили. Тя крие опасности

Подробно

оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец

оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец ПРоект УСПЕХ ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 Да направим училището привлекателно за младите хора Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма

Подробно

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ Вижте хороскопа за Свети Валентин, 14 февруари, който за нас е празник и на любовта, и на виното. Вижте как ще си изкарате този ден, както и какви напътствия имат за вас звездите, за бъде изживяването

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ПОРТФОЛИО НА Кремена Георгиева Митева Кремена Георгиева Митева 0899 129363 kremena761976@abv.bg Образование и обучение Дати 1990 1993 1994-1997 2017- Име и вид на образователната институция Гимназия Николай

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ПРОФ. ПЕНЧО НИКОЛОВ РАЙКОВ гр. ТРЯВНА УТВЪРДИЛ Директор:... (Виолета Иванова) УТВЪРДИЛ(Име, ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО за 2018/2019 учебна

Подробно

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx СЪЗДАВАНЕ НА ЦИКЛИ Времетраене на урока: 30 минути. Основната продължителност на урока включва само дейностите. Въвеждащите и обобщаващи предложения могат да се използват за задълбочаване на знанията,

Подробно

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA Библия за Деца представя Великият Учител Исус Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: E. Frischbutter и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible

Подробно

Jesus the Great Teacher Bulgarian

Jesus the Great Teacher Bulgarian Библия за Деца представя Великият Учител Исус Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: E. Frischbutter и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible

Подробно

Дигитално-медийна грамотност в начален курс – наръчник за учителя

Дигитално-медийна грамотност в начален курс – наръчник за учителя План на урок: Да рекламираме Плевен Развиване на умения за търсене, оценка и систематизиране на информация в предметна област Околен свят за 2 клас Част I: Търсене и оценка на информация Цел на урока:

Подробно