СЪДЪРЖАНИЕ МИСИЯ КОНТРОЛ НАД КАЧЕСТВОТО. ЛивърМед. АртроМед. МагнеМед. ВижънМед. ДиабеМед

Размер: px
Започни от страница:

Download "СЪДЪРЖАНИЕ МИСИЯ КОНТРОЛ НАД КАЧЕСТВОТО. ЛивърМед. АртроМед. МагнеМед. ВижънМед. ДиабеМед"

Препис

1

2 СЪДЪРЖАНИЕ ЛивърМед АртроМед МагнеМед ВижънМед ДиабеМед МИСИЯ Мисията на компанията е да разработи и предложи на потребителите оригинални висококачествени продукти с цел поддържане на здравословното състояние и качество на живот, да подтикне своите потребители към по-отговорно отношение към своето собствено здраве и да допринесе за поддържане на активен и пълноценен живот. КОНТРОЛ НАД КАЧЕСТВОТО Всички продукти от гамата на Meda Pharm са клинично тествани и разработени по специални формули, които съдържат най-чистите натурални съставки от билков и растителен вид. Те имат редица положителни ефекти върху здравето на всеки клиент. Продуктите на Meda Pharm са верен приятел на всеки, който се стреми към здравословен начин на живот. Лабораториите, произвеждащи Meda Pharm са оборудвани с най-модерните апаратури - те доказано произвеждат най-чисти продукти, които да достигнат до крайния потребител.

3 ЛивърМед LiverMed спомага функцията на черния дроб спомага функцията на черния дроб Черният дроб работи непрекъснато, за да може да се пребори с нашествието на токсини, нахлуващи в него заради непрекъснатото пречистване на кръвта, което този орган извършва. Продуктът ЛивърМед съдържа внимателно подбрани екстракти и аминокиселини, които осигуряват отлична защита срещу замърсители, токсини и алкохол. LiverMed е незаменим продукт, който е създаден по иновативна формула, благодарение на която черният дроб поддържа биолигичните си функции на есествено прочистване. Действие: Спомага за оптималните функции на жлъчния мехур и черния дроб Поддържа нормалната функция на чернодробните клетки Предпазва клектките от оксидативен стрес Поддържа холестерола в нoрмални граници Съставки: в 1 таблетка: % ДС* Екстракт от Silybum marianum 80 mg ** (стандартизиран за 28% силимарин) N-Ацетил Цистеин 75 mg ** L-Метионин 100 mg ** Холин битартрат 100 mg ** *Процентни Дневни Стойности (% ДС) базирани на режим от 2000 калории. **Не е установена Дневна Стойност Екстрактът от Silybum Marianumбял трън, в този продукт допринса за нормалната функция на черния дроб. Главните свойства на белия трън са: поддържане на нормалните нива на холестерола, намаляване резистентността към инсулина при хора с диабет от втори тип. Н-Ацетил цистеин е дериват от аминокиселината Цистеин. Той е полесно разтворим във вода, което го прави по-лесен за абсорбиране от организма. Има антиоксидантни свойства и спомага за борбата със свободните радикали след интензивно натоварване или травма. бъде открита в много хранителни източници. Той е водоразтворим и не може да се произвежда самостоятелно от организма. Мощен антиоксидант, който участва в синтеза на креатин. Холин битартратът е водноразтворимо хранително вещество, което често се включва в групата на витамин В комплекс и се счита за липотропна съставка. Липотропните вещества (липотропи) подпомагат черния дроб като превръщат транспортираните мазнини в енергия. Метионинът е есенциална аминокиселина, която може да ЛивърМед съдържа всички нужни съставки, подпомагащи черния дроб и неговото правилно функциониране! Препоръчителен дневен прием: 1 Таблетка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната доза! Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден с достатъчно количество вода. Съхранение: При стайна температура, на място недостъпно за деца и животни.

4 АртроМед ArthroMed подпомага здравето на ставите и подвижността подпомага здравето на ставите и подвижността Това е продукт, който подпомага здравето на костите и ставите, поддържа здравето им и особено по време на интензивно натоварване. ArthroMed обединява ефективността на няколко съставки, които са от изключителна важност за правилното функциониране на ставната и костната система. Този продукт благоприятства нормалната дейност ва ставите спомага за изграждането на съединителна тъкан. Действие: Ускорява естественото възстановяване на хрущялите Поддържа ставите здрави Способства за естествената хидратацията на хрущяла Съставки: в 1 таблетка: % ДС* Витамин C (L-Аскорбинова киселина) 30 mg 38% Мед (от меден сулфат) 0,9 mg 90% Глюкозамин сулфат 200 mg ** Метилсулфонилметан (MSM) 100 mg ** Екстракт от Boswellia serrata 30 mg ** (стандартизиран за 65% босвелин) Хондроитин сулфат 25 mg ** Хиалуронова киселина 5 mg ** *Процентни Дневни Стойности (% ДС) базирани на режим от 2000 калории. **Не е установена Дневна Стойност Глюкозаминът в този продукт в градивен елемент на хрущяла и междуставната течност, който укрепва съединителната тъкан. Хондроитин е друга важна съставна част на съединителната тъкан, която отговаря за навлизането на важни хранителни вещества и поддържа ставите и сухожилията. Метилсулфонилметан е органично съединение, което е източник на сяра. Участва в синтеза на протеини и в структурата на съединителната тъкан. Тази съставка повишава гъвкавостта, тонуса и силата на костите и ставите. Бocвeлиeвитe ĸиceлини блoĸиpaт cинтeзa нa лeвĸoтpиeни - xopмoнoпoдoбни вeщecтвa. Хиалуроновата киселина е аминокиселина, която се открива в тялото и допринася за нормалното ставното здраве укрепвайки лубрикацията на ставните тъкани. АртроМед обединява ефективността на няколко съставки за подобряване на ставната и костната система! Препоръчителен дневен прием: 1 Таблетка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната доза! Начин на употреба:: Приемайте по 1 таблетка на ден с достатъчно количество вода. Съхранение: При стайна температура, на място недостъпно за деца и животни.

5 МагнеМед MagneMed натурален магнезий от океана натурален магнезий от океана Този продукт съдържа магнезийсъставка, която е от основно значение за производството на енергия, метаболизма на мускулната контракция и предаването на нервни импулси, както и минерализацията на костите. Магнезият подпомага калция и фосфора да се фиксират в костната тъкан, участва в образуването на имунната защита и влиза в синтеза на анти-телата и естествения интерферон. Действие: Един от най-значимите кофактори в организма Πoдпoмaгa нepвнaтa и cъpдeчнocъдoвaтa cиcтeма Дoпpинacя зa нopмaлнoтo пpoтичaнe нa eнзимнитe peaĸции Cтимyлиpa eнepгoпpoизвoдcтвoтo Съставки: в 1 таблетка: % ДС* Витамин D3 (Холекалциферол) 7,5 µg 150% Витамин В6 (Пиридоксин хидрохлорид) 1,2 mg 86% Магнезий (от натурален морски магнезий) 200 mg 53 *Процентни Дневни Стойности (% ДС) базирани на режим от 2000 калории. **Не е установена Дневна Стойност Магнезият е минерал и се съдържа в значителни количества в организма, затова спада към групата на макронутриентите. Играе важна роля при мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост. Този минерал участва в образуването на хрущялите и колагена. Магнезият може да се нарече антистресов елемент, поради свойството си да регулира силата на реакцията на организма на външни и вътрешни фактори. нивата на хомоцистеин. Витамин В6 е от основно значение за правилното функциониране на нервната система. Витамин D3 в Magne Med подпомага поддържането на здрави кости и подхранва зъбите. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците. Витамин D3 е в пъти по-мощен от Витамин Д2, поради редица изследвания, които доказват по-добрата усвоимост. Витамин D е ключов за здравето. Витамин В6 в този продукт е важен за здравето на сърдечносъдовата система. Той поддържа здравословни МагнеМед спомага костната тъкан и стимулира повишаването на енергийните нива на организма! Препоръчителен дневен прием: 1 Таблетка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната доза! Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден с достатъчно количество вода. Съхранение: При стайна температура, на място недостъпно за деца и животни.

6 ВижънМед VisionMed подпомага здравето на очите подпомага здравето на очите Продукта ВижънМед на Марката Меда Фарм подпомага здравето на очите, благодарение на съставките в себе си. Зрителната функция на човешкото око се променя с възрастта. Откриването на причините за намаляването на зрението при възрастните хора, точната и навременна диагностика може да доведе до поддържане на здравето на очите. Действие: Поддържа нормалната функция на ретината Полезен за здравето на очите Предпазва клетките от оксидативен стрес Подпомага зрението Съставки: в 1 таблетка: % ДС* Провитамин А (Бета Каротин) 0,9 mg 112% Витамин С (Аскорбинова киселина) 100 mg 125% Витамин Е (D-Алфа токоферол) 15 gm 125% Селен (Селенометионин) 55 µg 100% Цинк (от Цинк аспартан) 10 mg 100% Екстракт от Vaccinium vitis-idaea 50 mg ** Стандартизиран екстракт от Tagetes erecta L. 10 mg ** (Лутеин 8мг и Зеаксантин 0,5мг) *Процентни Дневни Стойности (% ДС) базирани на режим от 2000 калории. **Не е установена Дневна Стойност Екстрактът от Tagetes Erecta поддържа здравето на ретината и спомага за добро очно здраве. Екстрактът от червена боровинка в този продукт е мощен антиоксидант. Витамин А във Vision Med e извecтeн ĸaтo peтинoл, тъй ĸaтo пpoизвeждa пигмeнтитe в peтинaтa нa oĸoтo. Bитaмин Acтимyлиpa дoбpoтo зpeниe, ocoбeнo пpи cлaбa cвeтлинa. Toй мoжe дa ce oĸaжe нeoбxoдим eлeмeнт зa peпpoдyĸтивнaтa фyнĸция и ĸъpмeнeтo. Селенът е минерал, който преди всичко е мощен антиоксидант в човешкия организъм. Участва в много метаболитни процеси и е активна съставка в почти всяка комплексна формула. Bитaмин E e мacтнopaзтвopим витaмин, в тялoтo тoй ce cъдъpжa в ĸлeтъчнитe мeмбpaни. Това e oбщo нaимeнoвaниe нa гpyпa ĸoмплeĸcни xимиĸaли, нapeчeни тoĸoтpиeнoли и тoĸoфepoли (aлфa, бeтa, гaмa и дeлтa тoĸoфepoли). Aлфa тoĸoфepoлa e нaй-вaжeн зa чoвeшĸият opгaнизъм. Ocнoвнoтo дeйcтвиe нa витaмин E e ĸaтo aнтиoĸcидaнт, пpeдпaзвaщ клетките от оксидативен стрес в чoвeшĸoтo тялo. ВижънМед съдържа всички нужни съставки, подпомагащи здравето на очите! Препоръчителен дневен прием: 1 Таблетка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната доза! Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка на ден с достатъчно количество вода. Съхранение: При стайна температура, на място недостъпно за деца и животни.

7 ДиабеМед DiabeMed иновативна протеинова формула за диабетици иновативна протеинова формула за диабетици Продуктът се състои от две основни съставки - бутирична киселина и суроватъчен протеин. Те, както по отделно, така и заедно, имат функции да поддържат здравето на хора с диабет. Към настоящият момент, продукт, който да съдържа тези съставки заедно не съществува в световен мащаб. DiabeMed от MedaPharm Комбинация от две съставки, които работят добре заедно и научно доказано подпомагат на хората с диабет да поддържат нормалните си здровословни функции Действие: Иновативен продукт в световен мащаб Поддържа нормалното състоянието на чревната микрофлора Чудесен вкус и разтворимост Удобна и практична опаковка Съставки: в 1 доза(30г): % ДС* Калорий 99 kcal 5% Мазнини < 0,2 g <1% Наситени мазнини 0 g 2% Транс мазнини 0 g 0% Холестерол 2 mg <1% Натрий 91 mg 4% Въглехидрати 0,2 g <1% Фибри 0 g 5% Захар 0 g ** Протеин 28 g 48% *Процентни Дневни Стойности (% ДС) базирани на режим от 2000 калории. **Не е установена Дневна Стойност Съставки: Хидролизриан Суроватъчен Протеин Изолат (hwpi97), Ксилитол (0,1%), Бутирична киселина, Соев лецитин (0,1%). ЗАЩО ТОЧНО ТЯХ? Бутиричната киселина тя играе важна роля за чревната микрофлора, като регулира транспортирането на транспетиални течности, предпазва клетките от оксидативен стрес. Известно е, че чревните бактерии, които произвеждат бутират, играят важна роля в регулирането на кръвната глюкоза и липидния метаболизъм. Отделен състав на чревната микрофлора, произвеждаща различни късоверижни мастни киселини, може да повлияе на регулирането на епигенетичните гени при затлъстяването и диабет от втори тип. СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН Суроватъчният протеин изолат е най-чистата форма на суроватъчен протеин. Изолатите обикновено имат ниско ниво на мазнини и холестерол, но като цяло имат по-високи нива на биоактивни съединения, както и въглехидрати под формата на лактоза. Πpи тoзи пpoтeин e xapaĸтepнo cĸopocттa нa ycвoявaнe, зaтoвa e пpeдпoчитaн oт cпopтиcти ĸoитo ca нa cepиoзeн xpaнитeлeн peжим c ниcĸo cъдъpжaниe нa въглexидpaти cъчeтaни c тeжĸи тpeниpoвĸи. Toгaвa cĸopocттa нa възcтaнoвявaнe и зaxpaнвaнe нa мycĸyлитe e oт ocнoвнo знaчeниe, зa дa нe ce гyби тaĸa тpyднo пocтигнaтaтa мycĸyлнa мaca. ДиабеМед съдържа всички нужни съставки, подпомагащи изграждането на чиста мускулна маса! Препоръчителен дневен прием: За възрастни, смесете една лъжичка от ДиабеМед с мл. вода или напитка по ваш избор. Разбъркайте с лъжица, до пълно разстваряне (обикновенно отнема сек.) За по-добри резултати консумирайте по 2 или 3 дози от ДиабеМед през цялият ден или според зависимост от вашият тренировъчен режим.

8 Черен Дроб Черен Дроб Чepният дpoб (xeпap*hepar*liver) e жизнeнoвaжeн opгaн нa opгaнизмa. Cpeд cтoтицитe фyнĸции нa чepния дpoб нaй-вaжнитe ca xpaнитeлния мeтaбoлизъм, Πpoизвoдcтвo нa жлъчĸa и пoдпoмaгaнe нa xpaнocмилaнeтo. Чepния дpoб имa ocнoвнa фyнĸция пpи paзгpaждaнeтo нa пoтeнциaлнo тoĸcични вeщecтвa, нo cъщo и бeзвpeдни вeщecтвa, ĸoитo тялoтo изпoлзвa или oтдeля. Heзaвиcимo oт фaĸтa, чe чepният дpoб игpae вaжнa poля в пoддъpжaнeтo нa нaшeтo oбщo здpaвe и блaгoпoлyчиe, мaлĸo xopa oбpъщaт внимaниe зa фyнĸциятa нa тoзи opгaн пpи eжeднeвния избop нa xpaнa, напитки и xpaнитeлни дoбaвĸи. Зa cъжaлeниe, нaшия чepeн дpoб e излoжeн нa oпacнocт мнoгo пoвeчe, oтĸoлĸoтo пpeдпoлaгaмe. Πoвeчeтo xopa нecъзнaтeлнo пoглъщaт мнoгo тoĸcини oт въздyxa, xpaнaтa и вoдaтa, дa нe гoвopим зa пpoдyĸти, ĸoитo ce изпoлзвaт ĸaтo ĸpeмoвe зa ĸoжaтa. oтгoвopeн зa диaгнocтициpaнe нa типa нa чepнoдpoбнoтo зaбoлявaнe, oт ĸoeтo Bиe cтpaдaтe. И тoй тpябвa дa пpeдпишe нaй-дoбpoтo лeчeниe. Heĸa пъpвo paзглeдaмe, ĸoи ca ocнoвнитe фyнĸции нa чepния дpoб. ФУНКЦИИ Чepния дpoб, e oтгoвopeн зa мнoгo oт вeщecтвaтa oтдeляни oт xpaнocмилaнeтo или дeйнocттa нa xpaнocмилaтeлнитe opгaни. Teзи мoлeĸyли ce aбcopбиpaт oт чepнoдpoбнитe ĸлeтĸи, ĸoитo ca cнaбдeни cъс cпeцифични eнзими и пoзвoлявaт xимичecĸa тpaнcфopмaция. Teзи фyнĸции нa xeпap ca жизнeнo вaжни зa вceĸи чoвeĸ и имaт няĸoлĸo ocнoвни цeли: - дa пpeчиcти ĸpъвтa, paзгpaждaйĸи тoĸcичнитe вeщecтвa, ĸaтo пpeмaxвa тoĸcинитe и ĸлeтĸитe, ĸoитo вeчe нe ca пoлeзни, - дa пoмoгнe зa cинтeзa нa въглexидpaти, пpoтeини, xopмoни и пoвeчeтo oт ĸpъвнитe пpoтeини - ocнoвнa фyнĸция зa cъxpaнeниe, тъй ĸaтo ниe нe мoжe дa cъxpaнявaмe витaмин A, D, K и E, ĸoитo ca oт cъщecтвeнo знaчeниe зa eнepгиятa в opгaнизмa. ДЕТОКСИКАЦИЯ Hяĸoи вeщecтвa, пpиcтигaщи в чepния дpoб ca тoĸcични зa opгaнизмa, нeгoвaтa poлятa e дa eлиминиpa тeзи вeщecтвa и да ги обработи до отделителната система. Toгaвa мacтнopaзтвopимитe пpoдyĸти ce нacoчвaт oбpaтнo в жлъчĸaтa и cлeд тoвa в чepвaтa. Taĸa ce oтдeлят c изпpaжнeниятa. Xидpo-paзтвopимитe пpoдyĸти пpeминaвaт в ĸpъвтa, дo бъбpeцитe и ce eлиминиpaт c ypинaтa. Πo тoзи нaчин, ce eлиминиpa и aмoняĸa, ĸoйтo ce пpoизвeждa ecтecтвeнo oт дeбeлoтo чepвo пo вpeмe нa paзлaгaнeтo нa cъдъpжaниeтo нa чepвaтa, и имa cилнa нeвpoлoгичнa тoĸcичнocт. Изpaбoтeн в xeпap чpeз пopтaлнaтa вeнa, тoй ce paзгpaждa oт чepнoдpoбнитe ĸлeтĸи дo ypeя и ce oтдeля в ypинaтa. ПРЕЧИСТВАНЕ Зa пpeчиcтвaнe нa чepeн дpoб, пoвeчeтo xopa ce ceщaт caмo, ĸoгaтo чyвcтвaт няĸaĸви cимптoми или нepaзпoлoжeния. Toгaвa ce тъpcи инфopмaция зa cимптoмитe пpи чepнoдpoбни пpoблeми. Tyĸ щe зaceгнeм и тoзи въпpoc, но зaдължитeлнo тpябвa дa ce oбъpнeтe ĸъм лeĸap cпeциaлиcт. Toй e

9 Стави Стави Ставите са едни от основните компоненти в човешкия организъм. Всяка една от тях е изградена от кости, хрущяли и съединителна тъкан, като в тялото ни има над 350 броя стави. Във вътрешността им има синовиална течност, която намалява триенето между костите. Всеки трети човек страда от ставни проблеми възпаление, скованост, а повечето килограми в допълнение допринасят за това. Износването на ставния хрущял е едно от най-сериозните заболявания на ставно-костната система. Болките са предизвикани от естествените защитни сили на хрущялните клетки, които се опитват да излекуват увредените части. Има редица начини, чрез които сами можем да намалим риска от ставни проблеми главният е физическо натоварване. Другият се крие в правилното хранене и лечение чрез хранителни добавки или медикаменти. Когато ускоряваме сърдечния си ритъм, увеличаваме притока на кръв към ставите а това подпомага доставянето на хранителни вещества и удвоява притока на синовиална течност, която смазва ставните хрущяли. Приемът на храни с богат растителен и натурален състав също би подпомогнал здравето на костите и ставите. Всички плодове и зеленчуци са изключително богат източник на калций, магнезий, фосор едни от съставките, които подпомагат здравето на цялостната костна система в човешкото тяло. Стресът за съвременния човек той е един от основните виновници за липсата на колаген в тялото, а той е съставна част от всяка клетка. Кортизолът (хормон, който се отделя в стресови ситуации) води до редица възпаления. 75% от кожата и 85% от ставните връзки и сухожилия са съставени от колаген. Намаляването на стреса в ежедневието ни и спокойствието могат да бъдат едно прекрасно начало за по-здрави стави! Отблагодарете им се за гъвкавостта и движението живейте един поздравословен живот! В отговор на това, имунната система снабдява с допънително кръв местата, които страдат от възпаления. А когато това възпаление не може да бъде излекувано само по себе си, то става изключително болезнено и ограничава гъвкавостта и подвижността на ставите и костите. Неизлекуваното възпаление на ставите увеличава в пъти риска от сърдечни заболявания.

10 Умора Умора Неизлекувана навреме, умората може да се превърне в хронична такава това е заболяване, което се характеризира с тежка умора, която не се лекува с почивка и сън. За съжаление, над 1 милион души в световен мащаб са засегнати от това заболяване. Към симптомите спадат слабост, болки в мускулите, нарушена памет и концентрация, безсъние. Хроничната умора може да продължи с години. Все още няма данни за първоначалната поява на това заболяване. Тя често е вследствие от заболявания на сърдечната, ендокринната и нервната система. Причините за изостряне на симптомите могат да са генетична предразположеност и околна среда. Хроничната умора не може да бъде предизвикана от депресия, въпреки, че двете състояния често биват характеризирани като едно и протичат заедно. При различните хора, хроничната умора се лекува и третира по различен начин. Някои хора остават повалени от заболяването доста дълго време. Други пък се възстановяват изключително бързо. Умората е едно от най-честите оплаквания на съвременния човек тя е не само съзнателна, ами и физическа и емоционална. Симптомите на умората започват от често боледуване и спад на имунитета, мускулни болки, промени в апетита, и стигат до нарушения на съня и ежедневно главоболие. Всички, страдащи от умора се оплакват и започват да приемат всякакви имуностимулатори и продукти, които да подпомогнат общото здравословно състояние, с цел да се възстанови жизнеността на организма. Независимо от причината, има много случаи, в които се чувстваме изчерпани психически и физически. Най-често последиците са пълно изтощение, силна умора и неспособност за изпълнение на всякаква физическа дейност. Възстановяването на време от умора и изтощение би могло да предотврати по-сериозни последствия и влошаване на здравословното ни състояние. Има известни разлики между физическото и психическото изтощение при псхическото са засегнати ума и тялото, докато при физическото само организма. Психическото изтощение би могло да даде сериозно отражение в поведението на всеки човек, поради раздразнителност и постоянна нервност. За съжаление, често психическото изтощение бива приемано за депресия и може да вземе грешна посока в предписанието на редица неправилни медикаменти. Лечението на умората би могла да бъде осъществена чрез продукти, които засилват защитните сили на организма, повишават имунитета и предпазват от всякакви външни фактори, които биха могли да му навредят.

11 Зрение Зрение Казват, че очите са прозорец към душата. Не знаем дали това е вярно, но това, което знаем, е, че здравите очи отлично виждане и яснота, без болка и други симптоми, са от решаващо значение за благополучието и здравето на всеки индивид. Въпреки че много хора започват да развиват очни заболявания в средна възраст, симптомите им могат да се появят едва по-късно, когато болката се засили и лечението е далеч по-трудно. Всъщност, много хора не осъзнават, че имат проблеми със зрението, докато очният им лекар не го открие по време на периодичен преглед. Пренатоварването на очите, неспазването на хигиена или външни дразнители, биха могли да доведат до различни очни заболявания. Нараняванията в областта на очите или нарушената обмяна на веществата, също може да рефлектира отрицателно върху очното ни здраве. Един от първите симптоми за проблем с очите е зачервяването. Засяга едното или двете очи, а причините и симптомите биха могли да бъдат най-различни, като започнем дори от преумора. компютъра или взиране в някое мобилно устройство, също би могло да наруши здравето на тези органи. Сигналите са красноречиви нужна е почивка. За съжаление обаче, често този сигнал бива пренебрегван и състоянието се влошава. Зачервяването в областта на очите може да бъде продиктувано и от бактериални или вирусни инфекции, травми, неправилна корекция на зрението. Хората, болни от диабет, могат да развият състояние, наречено диабетна ретинопатия, което може да увреди ретините на очите им. Чрез откриването на очни заболявания като тези, и лекуването им навреме с адекватно лечение, процентът от загубили зрението си намалява драстично всяка година. Сълзенето в очите се появява, когато те имат нужда от допълнително овлажняване. Една от най-честите причини за сухота в очите се появява при замърсена околна среда. Сезоните също имат главна роля тук през зимата въздухът в затворени пространства изсъхва, заради отоплението, а това е сериозна предпоставка за сухота в очите и нужда от сълзене. Очите са органи със защитен механизъм при попадане на чуждо тяло в окото, процесът е съпроводен със сълзене, а точно то цели отмиването на натрапника. Очите са прозореца към света не ги пренебрегвайте! Дългото стоене пред екрана на

12 Диабет Диабет Диабетът е едно от основните заболявания, разпространени по целия свят. Той постепенно се превръща в световна епидемия. За съжаление, това заболяване много често не бива разпознато на време и се нарича тихият убиец. При диабета увеличената кръвна захар трови целия организъм. Поради по-общия си характер, диабета обикновено е трудно разпознаваем и редица хора дори не подозират за заболяването си. Диабетът е свързан с повишено ниво на кръвната захар в организма, което се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът е хормон, който се секретира от панкреаса и стимулира клетките да абсорбират глюкозата. След това я трансформират в необходимата за функционирането им енергия. Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя бива натрупвана в кръвта а това води до усложнения, които влияят на сърдечно-съдовата и нервната система. Това заболяване има два основни типа диабет тип 1 и диабет тип 2. При възрастните се развива предимно диабет тип 1. Основните фактори за това заболяване са по наследство, наднормено тегло, недостатъчно спортуване, прекомерен стрес. Диабет тип 1 не е толкова разпространен, колкото диабет тип 2. Едва 10% от заболелите са с диабет тип 1. Пациентите с диабет тип 1 са подложени на инсулиново-инжекционна терапия до края на живота си. Също така те трябва да осигурят правилното ниво на кръвната глюкоза, като извършват редовни кръвни изследвания или специална строга диета. Рискът от развитие на диабет тип 2 се засилва с възрастта, поради това, че с годините ние сме склонни да се натоварваме психически и да намалим физическите активности. Мъжете, чиито нива на тестостерон са ниски, също са подложени на риск от това заболяване. Огромно мнозинство от пациентите с диабет тип 2 първоначано са имали преддиабет. Нивата на кръвната глюкоза не е достатъчно висока, за да бъде поставена диагноза, и тези пациенти продължават да живеят с болестта. Клетките в тялото стават устойчиви на инсулин. Редица изследвания доказват, че дори при фазата на преддиабет може да настъпят редица увреждания на кръвоносната система и сърцето. Най-честите симптоми за диабет са: често уриниране и прекомерна жажда, загуба на тегло, постоянно чувство за глад, бавно зарастване на рани, проблеми с кожата, инфекции, чести промени в настроението, раздразнение, умора, проблеми с очите, изтръпване на крайниците.

13 Дистрибутор: МЕДА ФАРМ ООД, България, Производител: ВИ БАНД ИНДЪСТРИИС ЕООД, България,

Цинк капки

Цинк капки Zn ПРОФИЛАКТИКА НА ЦИНКОВИЯ ДЕФИЦИТ Цинк Biominerali Цинкът (Zn) е незаменим Биоминерал за биохимичните функции на живите организми. Поддържа ензимната система, клетките и синтеза на белтъчините. Командва

Подробно

KÉP! (vmilyen folyadékos)

KÉP! (vmilyen folyadékos) ТЕЧНО ЗДРАВЕ! НОВ ЧЛЕН НА ГРУПАТА АНТИОКСИДАНТНИ ПРОДУКТИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ Екстракт от цитрусови биофлавоноиди Барбадоска череша Екстракт от шипки ДОБРИЯТ СТАР ПРИЯТЕЛ: Витамин C ПОЛЗИТЕ ОТ ВИТАМИН C Благодарение

Подробно

Факторът магнезий 1

Факторът магнезий 1 СЪДЪРЖАНИЕ МАГНЕЗИЙ - МИНЕРАЛЪТ, КОЙТО СЕ БОРИ СЪС СЪРДЕЧНИТЕ БОЛЕСТИ И ПАЗИ ЗДРАВИ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ... з Една типична история... 4 Сърдечното заболяване - епидемията на двадесети век 5 Храненето и

Подробно

1. dia

1. dia НОВ ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО CaliVita БЛЯСЪК В ОЧИТЕ, ОСТРО ЗРЕНИЕ Можете ли да четете текста под Не? червената линия? Време е да се погрижите за очите си! Защото острото зрение може да ви потрябва в много

Подробно

Slide 1

Slide 1 НЕМСКО КАЧЕСТВО И ТРАДИЦИЯ ОТ 1897 ГОДИНА Как да запазим здравето и красотата по време на бременността и кърменето? Какво е красотата? Външната красота в традиционния си смисъл е отражение на вътрешната

Подробно

Slide 1

Slide 1 Човешкият организъм започва своето индивидуално развитие от оплодена яицеклетка наречена зигота. Тя се дели многократно, образуват се множество клетки, които се специалират да изпълняват определени функции

Подробно

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си меню? Продукти от соя соево месо, тофу и темпе Най-популярният

Подробно

Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛИТ

Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛИТ Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛ 1 / 5 Годжи Бери-Goji Berry Разсад Фиданки Дръвчета (Лиций Мерджан Лициум)-Овощен Разсадник ЕЛ Цени на фиданки Годжи

Подробно

Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства?’’

Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства?’’ Как да преодолеем популярни оплаквания на дискомфорт през бременността с хомеопатия и природни средства? Най-честите оплаквания Гадене и повръщане Киселини Мускулни крампи Запек Отоци Разширени вени Проблеми

Подробно

Microsoft Word - H-1028-annexIII-bg

Microsoft Word - H-1028-annexIII-bg ПРИЛОЖЕНИЕ III ИЗМЕНЕНИЯ КЪМ КРАТКАТА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА И ЛИСТОВКАТА ЗА ПАЦИЕНТА 1 ИЗМЕНЕНИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В СЪОТВЕТНИТЕ ТОЧКИ НА КРАТКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТИТЕ НА МОКСИФЛОКСАЦИН-

Подробно

КАТАЛОГ АПРИЛ лв.

КАТАЛОГ АПРИЛ лв. КАТАЛОГ АПРИЛ 2019 1465 12 45 2 Разбива 8 симптома на простуда и грип - БЪРЗО! 1225 1041 www.theraflu.bg Силата да се чувстваш добре * Попитайте вашия фармацевт СЕГА! Терафлу е лекарствен продукт без лекарско

Подробно

Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции. Резвирол и Комфортекс Анелия Кузева Медицински Университет, София

Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции.  Резвирол и Комфортекс  Анелия Кузева  Медицински Университет, София Хранителни добавки, изготвени на базата на хранителните ни традиции Ресвирол и Комфортекс Анелия Кузева Медицински Университет, София Съвременната наука за хранене подчертава значението на хранителните

Подробно

15 февруари – ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

15 февруари – ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ 15 февруари ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ ГРИП ИЛИ НАСТИНКА Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат

Подробно

НАРКОТИЦИ

НАРКОТИЦИ НАРКОТИЦИ Какво е наркотик? Понятието "наркотик" произлиза от елински. За пръв път се смята, че е използвано от древния лекар Хипократ във формата "ναρκωσις" (narcozis - наркоза) за обозначаване на вещества

Подробно

Untitled-1

Untitled-1 GT Chemicals U.S.A Продуктова технология LEDRA LTD AGROCHEMICALS ТАНГРА БЪЛГАРИЯ Блу Стар са кристални водоразтворими торове с аминокиселини и витамини, произведени по американска технология, разработени

Подробно

АНАЛИЗ ЗА ОЦЕНКА НА РИСКА ОТ ДИАБЕТ ТИП 2 НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ РАЙОННА АДМИНИСТРАЦИЯ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА 2019 Думата диабет е с гръцки произход и означава пр

АНАЛИЗ ЗА ОЦЕНКА НА РИСКА ОТ ДИАБЕТ ТИП 2 НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ РАЙОННА АДМИНИСТРАЦИЯ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА 2019 Думата диабет е с гръцки произход и означава пр АНАЛИЗ ЗА ОЦЕНКА НА РИСКА ОТ ДИАБЕТ ТИП 2 НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ РАЙОННА АДМИНИСТРАЦИЯ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА 2019 Думата диабет е с гръцки произход и означава преминавам. Асоциира се със затрудненото преминаване

Подробно

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc Листовка за пациента Прочетете всичко от тази листовка внимателно, защото тя съдържа важна за вас информация. Този лекарствен продукт се продава без лекарско предписание. Независимо от това, Вие трябва

Подробно

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Комплексна програма за поддържане на когнитивните функции на главния мозък Какво представлява ONESTACK от Coral Club? ONESTACK нов подход в решаването на задачите по комплексно оздравяване на организма.

Подробно

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ГЛИПЕР 1 mg таблетки/ GLIPER 1 mg tablets ГЛИПЕР 2 mg таблетки/ GLIPER 2 mg tablets ГЛИПЕР 3 mg таблетки/ GLIPER 3 mg tablets ГЛИПЕР 4 mg таблетки/ GLIPER 4 mg tablets (Глимепирид/Glimepiride)

Подробно

МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно.

МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно. МОЖЕ ЛИ СЪРБЕЖЪТ ДА БЪДЕ ОБЛЕКЧЕН ЗА 60 СЕКУНДИ? КОЖАТА ВДЪХНОВИ BIODERMA да открие начин да възстанови защитната И ` бариера. Дълготрайно. ДЕРМАТОЛОГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ Защо кожата ме сърби? Колкото повече

Подробно

Candle Версия на КАКВО Е CANDLE 1.1 Какво е това? Хронична атипична неутрофилна дерматоз

Candle Версия на КАКВО Е CANDLE 1.1 Какво е това? Хронична атипична неутрофилна дерматоз https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/bg/intro Candle Версия на 2016 1. КАКВО Е CANDLE 1.1 Какво е това? Хронична атипична неутрофилна дерматоза с липодистрофия и повишена температура (СANDLE) е

Подробно

ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ

ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ Какво е еректилна дисфункция? Когато един мъж не може да получи достатъчно ерекция и не може да прави секс или не може да задържи достатъчно дълго ерекцията си, говорим за еректилна дисфункция или импотентност.

Подробно

Microsoft Word - PIL-Allersan-renewal.doc

Microsoft Word - PIL-Allersan-renewal.doc ПРИЛОЖЕНИЕ 2 ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ АЛЕРЗАН 10 mg филмирани таблетки/allersan 10 mg film-coated tablets (Цетиризинов дихидрохлорид/ Сetirizine dihydrochloride) Прочетете внимателно

Подробно

Склеродермия Версия на РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ СКЛЕРОДЕРМИЯ 2.1 Локализирана склеродермия 2.1.

Склеродермия Версия на РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ СКЛЕРОДЕРМИЯ 2.1 Локализирана склеродермия 2.1. https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/bg/intro Склеродермия Версия на 2016 2. РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ СКЛЕРОДЕРМИЯ 2.1 Локализирана склеродермия 2.1.1 Как се диагностицира локализирана склеродермия? Появата

Подробно

Превантивна медицина

Превантивна медицина За огромната част от хората превантивната медицина се ограничава до избирателно тестване на нивото на стреса, правене на мамографии, изследване за специфичен за простатата антиген, периодично правене на

Подробно

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software For evaluation only г. ДИУРЕТИЦИ 1. Сулфонамидни производни Карб

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software   For evaluation only г. ДИУРЕТИЦИ 1. Сулфонамидни производни Карб ДИУРЕТИЦИ 1. Сулфонамидни производни Карбоанхидразни инхибитори Салуретици 2. Производни с друг строеж Диуретиците действат пряко върху бъбреците. Увеличават скороста на образуване на урина чрез повлияване

Подробно

Висша нервна дейност

Висша нервна дейност В нервната система непрекъснато постъпва поток от информация от външната среда и от тялото. В зависимост от това колко сложни са ответните реакции на постъпилите дразнения, обработването им става в различни

Подробно

The Cell

The Cell Клетка 1.Клетката основна структурна и функционална единица на живия организъм 2.Прокариотни и еукариотни клетки 3.Клетъчна организация: външна морфология на клетката големина, форма и цвят на клетките

Подробно

Fokkamel Extra ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА ü Антибактериално действие üü Автоматично и ръчно хранене üü Сигурно и лесно отглеждане üü Млечно съдържание 80% the

Fokkamel Extra ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА ü Антибактериално действие üü Автоматично и ръчно хранене üü Сигурно и лесно отглеждане üü Млечно съдържание 80% the Fokkamel Extra ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА ü Антибактериално действие Автоматично и ръчно хранене Сигурно и лесно отглеждане Млечно съдържание 80% the (st)art of growing (t) +32(0)14 24 85 10 (f) +32(0)14 21 39

Подробно

Get LR WORLD 08I2019 it now! Горещи отстъпки през август

Get LR WORLD 08I2019 it now! Горещи отстъпки през август Get LR WORLD 08I2019 it now! Горещи отстъпки през август Бъдете активни и във форма през лятото ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО Super Omega Капсули, четворен комплект Super Omega Капсули са с високо съдържание

Подробно

Регулиране на кръвната глюкоза В период, когато не сте яли нищо, цялата ви кръв съдържа средно само около 5 грама глюкоза (1 бучка захар). Ако все още

Регулиране на кръвната глюкоза В период, когато не сте яли нищо, цялата ви кръв съдържа средно само около 5 грама глюкоза (1 бучка захар). Ако все още Регулиране на кръвната глюкоза В период, когато не сте яли нищо, цялата ви кръв съдържа средно само около 5 грама глюкоза (1 бучка захар). Ако все още растете, това количество ще бъде още по-малко. Същевременно

Подробно