Чл. 4. Основните принципи на училищната политика на 1.СУ Пенчо П. Славейков за работа в училищната мрежа и в интернет са:

Размер: px
Започни от страница:

Download "Чл. 4. Основните принципи на училищната политика на 1.СУ Пенчо П. Славейков за работа в училищната мрежа и в интернет са:"

Препис

1 Правила за безопасна работа на учениците в училищната компютърна мрежа и в интернет пространството при 1. Средно училище Пенчо П. Славейков гр. София, ул. Стара планина, 11 І. Общи положения Чл. 1. Тези правила определят основните принципи на училищната политика на 1. Средно училище Пенчо П. Славейков, правомощията на училищното ръководство, педагогическия персонал и системния администратор, както и правата и задълженията на учениците и правата на родителите, свързани с работата на учениците в училищната мрежа и в интернет, наричани по-нататък за краткост мрежата. Чл. 2. Училищната политиката за работа в интернет има за цел да осигури и организира използването на образователния потенциал както на училищната мрежа, така и на глобалната мрежа, в съчетание със система от мерки за сигурност и безопасност на учениците. Чл. 3. Тези правилата се прилагат в училището, като основната цел е да се осигури на учениците безопасен и пълноценен достъп до училищната компютърна мрежа и в интернет пространството. Чл. 4. Основните принципи на училищната политика на 1.СУ Пенчо П. Славейков за работа в училищната мрежа и в интернет са: 1. Равен и безопасен достъп на всички ученици; 2. Пълноценна защита на учениците от вредно или незаконно съдържание и информация като: порнографски материали, вредни информационни източници, в които се проповядва насилие над други хора или животни, тероризъм, етническа и религиозна нетолерантност към хора с различно вероизповедание или етническа принадлежност, предлагане на наркотични средства, хазарт, психически тормоз, кибертормоз, трафик на хора за трудова или сексуална експлоатация и др.; 3. Зачитане и защита на личната неприкосновеност над индивида; 4. Подготовка и контрол на учениците за компетентно и адекватно отношение и поведение към действителността, в която живеем; 5. Сътрудничество между училището и родителите при подсигуряването на пълноценно и безопасно използване на всички информационни източници, като се стимулира общият подход на партньорство между двете страни в името на развитието и образователното израстване на нашите ученици.

2 Чл. 5. Училищната компютърна мрежа на 1. Средно училище Пенчо П. Славейков и интернет ресурсите се използват от учениците само за образователни цели, като се насърчава тяхната креативност и индивидуално израстване. Чл. 6. Правилата за безопасна работа в интернет, които учениците са задължени да спазват, се поставят на видно място във всеки компютърен кабинет на 1.Средно училище Пенчо П. Славейков, като всеки преподавател по информационни технологии, информатика, чужди езици, природни науки, хуманитарни науки и изкуства задължително инструктира своите ученици и съблюдава за тяхното спазване в часовете, в които се използват различните информационни ресурси. Чл Средно училище Пенчо П. Славейков използва филтриращи програми във всички компютърни кабинети, като по този начин се стреми да гарантира безопасността на своите ученици относно достъпа им до непозволени сайтове, които могат да се окажат потенциална заплаха за тях. Пенчо П. Славейков : ІІ. Правомощия на директора на 1. Средно училището Чл. 8. (1) Директорът на 1. Средно училище Пенчо П. Славейков се задължава да: 1. Организира и контролира цялостната дейност по изпълнението на горепосочените правила относно равния и безопасен достъп на всички ученици до информационните ресурси на училището. 2. Стимулира свободния и равен достъп на учениците до училищната мрежа и интернет в съответствие с учебния план по различните учебни дисциплини и възможностите на училището относно класните и извънкласните дейности. 3. Създава възможности за обогатяване и разширяване на образователния процес чрез училищната мрежа и интернет, включително и в извънучебно време. 4. Утвърждава график за работа на учениците в училищната мрежа и в интернет извън редовните учебни занятия. 5. Организира и контролира прилагането на мерки, включително и съвместно с интернет доставчика, ограничаващи достъпа на учениците до вредно или незаконно съдържание в интернет в съответствие с действащото законодателство в Република България. 6. Предварително одобрява материалите за публикуване в училищната интернет страница и осигурява наблюдение и контрол върху нейното съдържание в съответствие с принципите на училищната политика. 7. Осигурява ефективен постоянен контрол по спазване на правилата за работата на учениците в училищната мрежа и в интернет.

3 8. Осигурява здравословни и безопасни условия на работните места в съответствие с нормативните изисквания. 9. Осигурява при техническа възможност проследяване на трафика, осъществяван чрез училищната мрежа. 10. Информира учениците, че трафика се следи и при констатирани нарушения може да бъде установено лицето, което ги е извършило. 11.Уведомява родителите за предприетите от ръководството мерки за осигуряване на безопасен и контролиран интернет достъп в училище и в къщи. 12. Уведомява незабавно компетентните органи при констатиране на незаконно съдържание в училищната мрежа и в интернет. 13. Организира в началото на всяка учебна година запознаване на учениците и родителите с училищните правила за безопасна работа в мрежата. 14. Осигурява отговорно лице, което да изпълнява функциите на системен администратор. 15. Предприема мерки за реализиране на отговорността на виновните лица при констатирани нарушения на тези правила. (2) Директорът може да възлага изпълнението на задълженията си по ал. 1, т. 5, 6, 7, 9, 10 и 11 на други служители от училището или обслужващото звено. ІІІ. Правомощия на учителите, възпитателите, ръководителите на учебно-изчислителни кабинети и системните администратори при 1. Средно училище Пенчо П. Славейков Чл. 9. Учителите, възпитателите и ръководителите на учебно-изчислителни кабинети се задължават да: 1. Детайлно да представят правилата за безопасно и съзнателно поведение при работа с училищната мрежа на училището и в интернет пространството. 2. Прилагат ефективно всички възможностите на интернет пространството, за да подобряват и разнообразяват своята учебната дейност, като възлагат на учениците мотивиращи задачи, като им предоставят списък с подходящи интернет адреси и др. 3. Преподавателите при 1. Средно училище Пенчо П. Славейков трябва да упражняват постоянен контрол върху работата на своите учениците в училищната мрежа и в интернет пространството по време на учебните занятия, а също така и в извънучебно време. 4. Учителите веднага трябва да реагират при наличието непозволено поведение от страна на учениците си относно непозволен достъп до информационни ресурси с непозволено съдържание в мрежата.

4 5. Учителите са длъжни веднага да информират директора на училището при констатирането на каквито и да е непозволени действия, които се явяват нарушения на правилата за безопасно използване на информационните ресурси. Чл. 10. Преподавателите, учителите ЦДО и ръководителят на учебно-изчислителни кабинети не носят отговорност, ако учениците неволно и случайно имат достъп до непозволено и незаконно съдържание на каквато и да е информация в интернет пространството. Чл. 11. Системният администратор при 1. Средно училище Пенчо П. Славейков се задължава да: 1. Осигурява пълноценно и ефективно използване на техническите ресурси на училището и безопасното им и прилагане в мрежата и интернет пространството. 2. Задължително използва всички налични възможности в училището, за да се ограничи достъпа на учениците до вредно или незаконно съдържание в интернет пространството, като се съобразява с действащото законодателство на Република България. 3. Извършва системен преглед на училищната мрежа за наличие на възможни заплахи и рискове за сигурността на учениците при работа в интернет пространството. 4. Следи трафика, осъществяван чрез училищната мрежа. 5. Поддържа и актуализира училищната интернет страница в съответствие с изискванията на училищната политика за стимулиране на индивидуалните възможности на учениците ни по един креативен и пълноценен начин. 6. Публикува в училищната интернет страница само одобрени от директора, училищното ръководство и преподавателите материали, които са разработени от учениците или учителите. 7. Веднага уведомява директора на 1. Средно училището Пенчо П. Славейков или училищното ръководство /заместник директорите по учебната част, заместник-директора по административните въпроси, училищния психолог/ при установяване на незаконно съдържание в мрежата. Славейков : ІV. Права и задължения на учениците на 1. Средно училище Пенчо П. Чл. 12. Учениците имат следните права: 1. Равен достъп до училищната компютърна мрежа и в интернет пространството, при условие че се спазва училищната политика за стимулиране използването на всички информационни ресурси по един отговорен и безопасен начин.

5 2. На учениците се подсигурява достъп до информационната мрежа на училището в учебно или извънучебно време са при предварително изготвен график за провеждане на съответните часове по определената учебна дисциплина. 3. На учениците се подсигурява безопасна и пълноценна работа с мрежата на училището и интернет пространството само при присъствието на определен учител по съответната учебна дисциплина. 4. На учениците от 1. Средно училище Пенчо П. Славейков се подсигурява задълбочено и постоянно обучение относно безопасния достъп до компютърната мрежа на училището от преподавателите по информационни технологии и информатика, от преподавателите по чужди езици, природни или хуманитарни науки, в чиито часове се използват определените информационни източници. 5. Учениците се запознават училищната политика за безопасна работа в мрежата, като са длъжни да се съобразяват и спазват правилата й. Чл. 13. Учениците са длъжни да спазват следните правила за безопасна работа в мрежата: 1. Училищната мрежа и интернет се използват само за образователни цели. 2. Забранено е използването на мрежата за извършване на стопанска или незаконна дейност. 3. Учениците не трябва да предоставят лична информация за себе си и за своите родители като име, парола, адрес, домашен телефон, месторабота и служебен телефон на родителите, без предварително разрешение от тях. 4. Не се разрешава изпращане или публикуване на снимки на ученици или на техни близки, без предварително съгласие на родителите. При публикуването на каквито и да са снимкови материали на сайта на училището или на определените платформи, по които учителите работят по своите проекти, задължително се изисква писменото съгласие на учениците, които ще взема определено участие в дадено мероприятие. За целта родителското съгласие се изразява чрез определена декларация за доброволно съгласие/ участие. 5. Учениците не трябва да приемат покани или предприемат срещи с непознати лица, с които са се запознали в интернет, освен след съгласието на родителите. 6. Учениците са длъжни да информират незабавно лицето, под чието наблюдение и контрол работят, когато попаднат на материали, които ги карат да се чувстват неудобно или на материали с вредно или незаконно съдържание като порнографски материали, материали, изразяващи етническа или религиозна нетърпимост към другите, тероризъм, предлагане и пласиране на наркотични средства, алкохол, хазарт, трафик на хора с цел сексуална или трудова експлоатация и др. 7. Учениците не трябва да изпращат или да отговарят на съобщения, които са обидни, заплашващи или неприлични, които могат да доведат до уронване на авторитета на други лица или психически тормоз над останалите; 8. Учениците не трябва да отварят приложения на електронна поща, получена от непознат подател, тъй като те могат да се окажат потенциална заплаха за тях самите.

6 9. Забранено е изпращането на анонимни или верижни съобщения. 10. Забранено е извършването на дейност, която застрашава целостта на училищната компютърна мрежа или атакува други системи. 11. Забранява се използването на чуждо потребителско име, парола и електронна поща. 12. Учениците не трябва да представят неверни данни за себе си. 13. Забранява се използването на нелицензиран софтуер, на авторски материали без разрешение, както и всяка друга дейност, която нарушава авторски права. 14. При работа в мрежата учениците трябва да уважават правата на другите и да пазят доброто име на училището. V. Права и задължения на родителите Чл. 14. Родителите имат право: 1. Да бъдат информирани за училищната политика на 1. Средно училище Пенчо П. Славейков относно осигуряването на безопасна работа в мрежата. 2. Да участват със свои предложения в определянето на насоките и мерките за безопасно използване на интернет пространството в училището. 3. Да получават информация за рисковете и заплахите за безопасността на техните деца при работа в интернет пространството в училище и вкъщи. 4. Да бъдат своевременно информирани и да участват съвместно с училищното ръководство при разрешаване на всеки конкретен проблем, свързан с нарушаване на правилата от страна на техните деца. 5. Да сигнализират училището, когато получат информация за нарушения по чл.13. Чл. 15. В началото на всяка учебна година родителите се запознават с училищните правила за безопасна работа в училищната мрежа и в интернет, което удостоверяват с подписа си. Настоящият правилник е изготвен от Директора на 1.Средно училище Пенчо П. Славейков и е съгласуван с училищното ръководство и педагогическата колегия. Директор: Веселка Тепавичарова

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ 6-25-60, e-mail:sougl@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЦИ

Подробно

119. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АКАДЕМИК МИХАИЛ АРНАУДОВ СОФИЯ 1113, УЛ. ЛАТИНКА 11, , ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАН

119. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АКАДЕМИК МИХАИЛ АРНАУДОВ СОФИЯ 1113, УЛ. ЛАТИНКА 11, , ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАН ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ОТ 119. СУ СЛУЖЕБНИ ПОЩИ И АКАУНТИ ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ чл. 1 (1) Настоящите вътрешни правила определят правата, задълженията и отговорностите на потребителите

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НАЙДЕН ГЕРОВ Гр.Пловдив ул.кемера 27 УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:. / Е.НАЧЕВ/ - П Л А Н на комисията по изпълне

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НАЙДЕН ГЕРОВ Гр.Пловдив ул.кемера 27 УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:. / Е.НАЧЕВ/ - П Л А Н на комисията по изпълне СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НАЙДЕН ГЕРОВ Гр.Пловдив ул.кемера 27 e-mail:sou_naidengerov@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:. / Е.НАЧЕВ/ - П Л А Н на комисията по изпълнение на Координационния механизъм за взаимодействие

Подробно

Приложение 1

Приложение 1 Приложение 1 Информационен въпросник за училището Моля, попълнете въпросника максимално искрено. Той няма оценъчен, а самооценъчен характер. Не е необходимо да имате утвърдителен отговор към въпросите.

Подробно

ОУ “Драган Манчов” – гр

ОУ “Драган Манчов” – гр ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info Утвърждавам! Директор:.. /Борис Златарев/

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ДОСТАВЧИК София, август 2019 г.

Подробно

ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624

ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624 ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624408, канцелария: 042/627688, факс: 042/605062; e-mail:

Подробно

izmenenie pyrvi klas

izmenenie pyrvi klas ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС В УЧИЛИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ШУМЕН. Чл. 6, ал. 2 се изменя така: Децата в Списъка по постоянен/настоящ адрес се разпределят

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ГР. ВАРНА Утвърдил: Албена Комитова Директор на ОУ Васил Априлов град Варна АЛГОРИТЪМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА МЕХАНИЗМА ЗА ПРОТИ

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ГР. ВАРНА Утвърдил: Албена Комитова Директор на ОУ Васил Априлов град Варна АЛГОРИТЪМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА МЕХАНИЗМА ЗА ПРОТИ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ ГР. ВАРНА Утвърдил: Албена Комитова Директор на ОУ Васил Априлов град Варна АЛГОРИТЪМ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА МЕХАНИЗМА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ МЕЖДУ ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ

Подробно

144 СУ Народни будители с изучаване на изкуства музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост, тел. 02/ ; 02/ ;

144 СУ Народни будители с изучаване на изкуства музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост, тел. 02/ ; 02/ ; 144 СУ Народни будители с изучаване на изкуства музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост, тел. 02/877 01 73; 02/877 40 52; 02/877 44 57, Fax: 02/877 01 73, E-mail: 144sou.art@144sou.bg,

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ Габрово,

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Преместване на ученици в държавните и в общинските училища, Приемане на ученици в VIII клас в непрофилираните училища профилирани и професионални гимназии, обединени и средни училища на места определени

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Задължител информация Образователни услуги административта /издава 4 Процедура по предоставяне /издаване Преместване ученици в държавните и в общинските училища образование - чл. 147 и чл. 148. Директор

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ , pgit_p

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ ,   pgit_p ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/2-29-29, e-mail: pgit_petrich@mail.bg УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за превенция и намаляване

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услу

Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услу Задължител информация Образователни услуги 2 Правно основание за административта 3 Орган, който предоставя /издава 4 Процедура по предоставяне /издаване Преместване ученици в държавните и в общинските

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Задължител информация Образователни услуги 1 Наименование административта услуга 2 Правно основание за предоставянето административта услуга/издаването 3 Орган, който предоставя административта услуга/издава

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на Преместване на ученици в държавните и в общинските училища 2 Правно основание за Закон за предучилищното и училищното предоставянето на образование

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ „Н

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ „Н Утвърдил Директор: /п/ / Мариела Петрова / П Л А Н ЗА РАБОТА НА УЧИЛИЩНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ТОРМОЗА И НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЕХАНИЗМА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ТОРМОЗА

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА О Б Щ И Н А К Р У Ш А Р И О Б Л А С Т Д О Б Р И Ч 9410, с. Крушари, тел : 05771/2024, факс 05771/ 2136, E-mail krushari@dobrich.net; site: www.krushari.bg ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО 2017 ГОДИНА

Подробно

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc)

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc) ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ СЕЛСКО СТОПАНСТВО ПРОФ. ИВАН ИВАНОВ ул. Вл. Стойчев 1 Директор: тел. 06514-3116 e-mail: pgssdd@abv.bg Долни Дъбник 5870 Администрация: тел./факс 06514-3112 web: pgss-dd.com ПРОГРАМА

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие със Закона за развитие на академичния състав в РБ и

Подробно

Наредба предучилищно образование

Наредба предучилищно образование НАРЕДБА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНА МОНТАНА /приета с Решение 305/27.10.2016 г. изм. с р-е 1021/28.02.2019 г./ Глава първа ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ Чл. 1. С тази наредба се определят:

Подробно

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба Ред за осигуряване на достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров 1. Достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров се предоставя в съответствие

Подробно

Microsoft Word - Инфо приемане и преместване.docx

Microsoft Word - Инфо приемане и преместване.docx Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услуга/издаването на 3 Орган, който предоставя административната

Подробно

Версия 3.0 В сила от: г. ПРОЦЕДУРА за обработване на постъпилите оплаквания в ПОД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ АД Класификация: за вътрешно ползване ПОД

Версия 3.0 В сила от: г. ПРОЦЕДУРА за обработване на постъпилите оплаквания в ПОД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ АД Класификация: за вътрешно ползване ПОД Версия 3.0 В сила от: 01.06.2019 г. ПРОЦЕДУРА за обработване на постъпилите оплаквания в ПОД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ АД Класификация: за вътрешно ползване ПОД Алианц България АД, 2019 Одобрение: Съдържанието на

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилието Учебна 2019/2020 година І ОСНОВНА ЦЕЛ Създаване на

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Задължител информация Образователни услуги административта /издава 4 Процедура по предоставяне /издаване Преместване ученици в държавните и в общинските училища образование - чл. 147 и чл. 148. Директор

Подробно

ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техн

ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техн ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техния професионализъм и морал, както и да издигне престижа

Подробно

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, учебна 2017 2018 година Утвърдена със Заповед 38/15.09.2017г.

Подробно

Microsoft Word - Tipov_UchebenPlan_ _B15_050819

Microsoft Word - Tipov_UchebenPlan_ _B15_050819 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Заместник-министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 /. г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в от Закона

Подробно