ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ШУМЕН г.

Размер: px
Започни от страница:

Download "ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ШУМЕН г."

Препис

1 ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА ШУМЕН г. ФИНАНСОВА ПОЛИТИКА Стратегическа цел: Ефективно управление на общинските финанси за устойчиво и балансирано развитие на община Шумен Обвързване на определените стратегии и задачи на развитие на общината с ресурсите и очаквания ефект за населението. Постигане на баланс между приходите и разходите в рамките на законодателните ограничения. Оптимизиране на възможностите чрез съсредоточаване на ресурсите върху найатрактивните услуги, за да се получат възможно най-добрите резултати. Това са услугите, които отговарят най-добре на основните потребности на гражданите хигиенизирането, поддържането на пътищата и улиците, водоснабдяването, електроснабдяването, развитие и поддържане на места за отдих, спорт и развлечение и достъпа до тях, бързо и качествено предоставяне на административни услуги. Влияние чрез бюджетирането върху развитието на общинските предприятия и търговски дружества както в случаите на субсидиране, така и в случаите на определяне на внасяния дивидент от печелившите дружества, да се въздейства върху финансовата среда за развитие на тези дейности. Максимално използване на възможностите за финансиране по програмите на ЕС. Фокусиране и концентриране на ограничения финансов ресурс по допустимите инвестиционни приоритети, съобразени с местните потребности на базата на целевия и проблемен анализ в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

2 Повишаване на професионалната компетентност на общинските служители. Увеличаване на приходите в местния бюджет. Оптимизиране на разходите, ефективна координация между отделните административни звена. Строга финансова дисциплина, ефективно управление на общинската собственост и публичните финанси. Подобряване на качеството на административно обслужване за гражданите и бизнеса. ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ Стратегическа цел: Развитие на местната икономика и постигане на икономически растеж, основан на знанието и иновации чрез ефективно използване на ресурсите и привличане на инвестиции. Превръщане на Шумен в индустриален център на Североизточна България. Икономика Привличане на български и чуждестранни инвестиции в местната икономика чрез развитие на инфраструктурата в Промишлена зона Запад и Индустриален парк Шумен. Подобряване на плановата осигуреност и проектно обезпечаване на инвестициите чрез осигуряване на устройствено планиране и инвестиционно проектиране за постигане на пълна проектна готовност. Насърчаване на предприемачеството, подкрепа за създаването и развитието на малки и средни предприятия чрез внедряване нови технологии и повишаване на качеството на предоставяните услуги на бизнеса. Осигуряване на текуща информация за отворени схеми за финансиране. Подпомагане на развитието на устойчиво и високоефективно селско стопанство чрез предоставяне на общински земеделски земи под наем и аренда. Осигуряване на достъп до актуална информация за възможностите за финансиране. Насърчаване на активното партньорство между местната власт, бизнеса, браншовите организации и средите на науката и образованието за отключване на потенциала за икономически растеж и разкриване на нови работни места.

3 Ще продължим успешното партньорство с "Индустриален парк Шумен", който през последните години все по-бързо привлича инвеститори. Почти изцяло е запълнена първата подзона А. Стартира закупуването на парцели в новоизграждащата се подзона С, която е с обща площ 590 дка и се очаква да бъде завършена преди края на годината. С цел постигане на по-ефективна организация на дейността на общинските предприятия, по-оперативно управление и по-ефикасен контрол ще бъде разширен и актуализиран предметът на дейност на част от общинските предприятия, ще бъдат разкрити нови услуги според възникналите необходимости и промяната на средата. Ще продължи ефективното управление на общинската собственост с цел оптимизиране на приходите и предоставяне ан условия за развитие на частния бизнес. Ще продължи обновяването на павилионите в съответствие с утвърдената нова визия, както и разчистването и благоустрояването на възлови места в града. Транспорт Подобряване на мобилността и свързаността на населените места от общината с общинския център чрез реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в гр. Шумен и селата и на обществените паркинги, извършване на текущи ремонти, поддържане и рехабилитация на общинската пътна мрежа. Подобряване на транспорта и транспортните мрежи в общинския център чрез развитие на система за интегриран градски транспорт. Създаване на по-ефективен и екологичен обществен транспорт с цел подобряване качеството на въздуха. Допълване на общинската транспортна схема за обхващане на нови райони от града и покриването им от градските автобусни линии. Изграждане на модерна интегрирана система за получаване на информация в реално време и за ефективен контрол и управление на трафика. След извършване на ремонт на уличните настилки ще бъде разширена синята зона в град Шумен. Ще продължи обновяването на автобусните спирки в града. Изграждане на велосипедни алеи. Подобряване на достъпа до информационни и комуникационни технологии. ТУРИЗЪМ

4 Стратегическа цел: Утвърждаване на регион Шумен като привлекателна, предпочитана, целогодишна и конкурентна туристическа дестинация. Развитие на устойчив интегриран туризъм чрез усвояване на туристическия потенциал. Развитие на обекти на културното наследство от национално и световно значение чрез консервация и реставрация. Подобряване на свързаната с туризма инфраструктура и модернизиране на туристическата среда. Разнообразяване на туристическото предлагане чрез реализиране на съвместни проекти за общи туристически продукти и стимулиране на нови фестивали и културни мероприятия. Насърчаване на развитието на природни, културни и исторически атракции. Подкрепа за развитието на нови фестивални и туристически форми. Подобряване на информационното осигуряване на туризма чрез внедряване на иновативни информационни форми за реклама с цел подобряване на разпознаваемостта и утвърждаването на Шумен като туристическа дестинация. Активиране на ролята на образователните институции и бизнеса в процеса на подготовката и кариерното развитие на туристическите кадри. СТРОИТЕЛСТВО И ЕКОЛОГИЯ Стратегическа цел: Повишаване на качеството на живот чрез обновяване на градската, образователната, социалната, културната и спортната инфраструктура. Превръщане на община Шумен в привлекателен център за живот и реализация. Мащабни инфраструктурни обекти Реконструкция на пешеходната зона в централната градска част от площад Кристал до площад Освобождение по Оперативна програма Региони в растеж. Разширяване на улица «Марица» с още едно пътно платно чрез покриване на реката в участъка от зала «Младост» до зала «Арена Шумен» и моста от улица «Васил Друмев» към ул. «Марица».

5 Асфалтиране на улици и междублокови пространство, подмяна на бордюри и тротоарни настилки. Укрепване на коритата на реките «Енчова» и «Поройна». Ще продължи реконструкцията на уличното осветление в Шумен и селата. Подмяна на старите с енергоефективни осветителни тела с дистанционен интернет мониторинг и управление. Ремонт и реконструкция на настилките, осветлението и водната естакада към стълбищния пешеходен подход за паметник «Създатели на българската държава». Културна и образователна инфраструктура Цялостно саниране за енергийна ефектинсот и достъпна среда на Общинския младежки дом по Оперативна програма Региони в растеж. Реконструкция и ремонт на Летния театър по Оперативна програма Региони в растеж. Основен ремонт на концертната зала «Проф. Венета Вичева». Ремонт и обновяване на сградите на Регионалния исторически музей и на Регионалната библиотека. Ще продължат ремонтите на читалищата и на учебните заведения в общината. През следващите четири години ще насочим усилията си към обновяване на детските градини и училищата по селата, към осъвременяване на техните дворни пространства и изграждането на нови спортни площадки. Изграждане на нов корпус в детска градина Щурче. Спортна инфраструктура Ще започнем изграждането на нов градски стадион на мястото на съществуващия терен на стадион «Панайот Волов». Извършване на основен ремонт на зала «Младост». Ще продължим обновяването на залите в спортния комплекс «Плиска». Изграждане на нова зала за спорт в училище «Княз Борис» и нов физкултурен салон между Трето основно училище Димитър Благоев и ППМГ «Нанчо Попович».

6 Воден сектор Община Шумен ще настоява и ще съдейства за възстановяване на алтернативното водоснабдяване на Шумен от дълбоките сондажи «Мътница» и «Мараш». Възстановяване на алтернативни източници на вода за захранване на населените места в общината. Разкриване на нови източници на поливна вода за зелените площи. Изграждане на нови водни зони фонтани, водоскоци и др. Екология и озеленяване Разширяване на дейността на площадката за събиране и съхранение на опасни отпадъци. Извършване на услугата и за други общини срещу заплащане. Изграждане на система за предоставяне на информация за качеството на атмосферния въздух в град Шумен в реално време. Развиване и разширяване на дейността на ОП «Чистота», което ще поеме почистването и на южната част на града. Изграждане на база за домуване на автомобилите и техниката на предпирятието. Разширяване на услугата по събиране на строителни отпадъци от домакинствата с ресурсите на ОП «Чистота». Обновяване на алейните и цветните пространства в Градската градина и парка в кв. «Дивдядово». Ще продължи активното озеленяване на улиците, парковете, градините и на местата, където дърветата са премахнати. Райониране на града за по-ефективното поддържане на паркове и градини. Увеличаване на цветните и поливните площи. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ: Развитие на иновативна система от социални и здравни услуги, насочена към подобряване качеството на живот, към попълноценна и всеобхватна грижа за хората, както и за социалното включване на хората от рисковите групи. Изграждане на нови социални жилища по Оперативна програма Региони в растеж.

7 С финансиране по фонд Социална закрила ще извършим ремонт на стойност лв. на Обществената трапезария, където в момента се осигурява топла храна за 120 социално слаби жители на общината. По проект Центрове за грижа за лица с умствена изостаналост по ОП Региони в растеж и процедура за подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания ще бъдат изградени две нови сгради с капацитет 30 души в село Лозево. Изграждане на дневен център за възрастни хора с увреждания и техните семейства с капацитет 30 души, на стойност лв.. Проектът е финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси, в който ще се оказват почасови, полудневни и дневни грижи за лица с увреждания над 18 години, включително психологическа и друга помощ за техните семейства. Старт на услугата Патронажна грижа за възрастните хора и хората с увреждания, чрез която ще осигурим необходимата здравна, социална и психологическа помощ за 201 жители на общината в техните домове. Ще търсим партньорство, за да изградим и осигурим грижа за възрастни и болни хора хоспис. Ще продължим грижите за възрастните и болни хора чрез Социалния патронаж и личните асистенти. Ще продължим услугите във всички разкрити и работещи в момента социални услуги. Специално внимание ще отделим на обновяването на сградния фонд и на ремонтите в детските ясли. Ще продължим да оказваме финансова помощ при лечение и при двойки с репродуктивни проблеми. Общината ще продължи да подпомага лечебните заведения в Шумен. Разработване на минералния източник в с. Мараш с цел община Шумен да се превърне в място за развитие на балнео и СПА туризъм. ОБРАЗОВАНИЕ Стратегическа цел: Създаване на устойчива и ефективна образователна система за качествено образование и възпитание, отворена към иновации, пълноценно личностно развитие и професионална реализация на младите хора.

8 Образователна структура Следване на политика за всеобщо достъпно образование в община Шумен. Усъвършенстване на механизмите за плавен и балансиран преход на децата и учениците в по-горен етап на образователна степен. Осигуряване на максимален обхват на децата и учениците в детските градини и училищата чрез: - създаване на предпоставки за преодоляване на социално-икономически различия; - разработване на програми за мотивиращо образование; - подобряване на физическата среда в образователните институции; - разнообразяване на вида и качеството на образователните услуги. Изграждане на система за преминаване към целодневна организация на учебния ден (едносменен режим) на обучение в общинските училища. Устойчиво развитие и подкрепа на обединените училища с цел задържане на учениците и професионалната им подготовка в селата на общината. Развитие на спортните профили и професии в СУ Трайко Симеонов с цел получаване на професионално образование. Подкрепа на средищните детски градини и училища като достъпна форма за обучение на децата и учениците в селата на общината. Създаване на условия за устойчиво развитие и усъвършенстване на центровете за личностно развитие в подкрепа на интересите на всяко дете и ученик в общината. Иновативни педагогически дейности и практики Постигане на по-високо качество на езиковите и математическите компетенции на учениците в региона. Развитие на професионалното образование. Ще заложим на нови профили и професии за овладяване на кибердостиженията и практическото им прилагане. Прилагане на иновативни педагогически технологии в областта на природните и техническите науки в училищата и центровете за личностно развитие. Ще продължим да подкрепяме активно формите на неформалното образование. Разширяване на подкрепата към нуждаещите се възрастни чрез Училищата за родители и Наваксващи училища.

9 Създаване и развитие на подходяща среда и условия за образование през целия живот. Разработване на система за ваканционни и подготвителни ученически лагери, свързани с наука, спорт и художествено-творчески дейности. Съвместно с бизнеса ще разработим стипендиантска програма, подпомагаща напреднали в научната област ученици с цел последваща реализация в икономиката на Шумен. Взаимодействие с бизнеса и научните организации за създаване на творчески и технологични хъбове с цел решаване на задачи, свързани с развитието на Шумен. Противодействие на вандалските прояви и насилието в тясно взаимодействие с родителската общност. Изграждане на нова система за физическа активност и спорт на учениците в община Шумен. Ще развием нови форми за кариерно ориентиране и ще увеличим училищата в дуалната система на образование. участието на КУЛТУРА Стратегическа цел: Подпомагане и развитие на културните процеси по отношение на съхраняване на традициите и българската национална идентичност в контекста на европейските и световните тенденции. Превръщане на културата в основен ресурс за устойчиво социално и икономическо развитие на общината. Културна инфраструктура Завършване на експозиционните зали и дворното пространство на къщите Елеонора 1 и Елеонора 2, които са предвидени за експозиционни зали на Художествената галерия Елена Карамихайлова. Основен ремонт на откритата площадка на Историко-археологическия резерват Шуменска крепост с цел тя да бъде пригодена и оборудвана за концертна дейност на открито. Реновиране на части и отделни елементи от Мемориалния комплекс Създатели на българската държава.

10 Подобряване на физическата среда до културните обекти на територията на общината. Разработване и реализация на програма за естетизиране и освежаване на физическата среда около паметниците и паметните плочи. Културен календар Развитие на традиционните, свързани с първите начала в изкуството и културата на Шумен, творчески събития. Подкрепа на читалищната културна общност в реализацията на значими културни прояви. Подкрепа за иновативни културни продукти на творчески организации. Разширяване на международния културен обмен в различни области на изкуството. Подобряване на селекцията на предлаганите културни продукти. Поощряване на младежките културни инициативи. Подкрепа на традиционните и развитие на нови културни проекти Подкрепа за стабилното развитие на Драматично-кукления театър и Симфониета Шумен. Подкрепа за развитие и качествената подготовка на представителните хорови състави в общината, фолклорни формации, любителски състави и творчески колективи. Проектиране и внедряване на нови дигитални пътеводители и туристически продукти. Внедряване на нови интерактивни технологични разработки в обектите на Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека Стилиян Чилингиров и Художествената галерия Елена Карамихайлова. Разработване и реализиране на проект на звуково-светлинен исторически спектакъл в Мемориален комплекс Създатели на българската държава. Ще поставим началото на нов ежегоден фестивал за класическа музика на територията на Мемориалния комплекс Създатели на българската държава.

11 Подготовка на летни музикални и театрални програми на сцената на Стария град. Организиране и провеждане на ежегоден младежки фестивал Сцена на младежкото изкуство. Международни партньорства Издигане равнището на международните контакти с побратимените градове от Браила, Дебрецен, Подолск, Херсон и създаване на нови контакти с градове от Гърция, Турция, Северна Македония, Италия, Чехия. Включване на нови творчески колективи в Календара за международен културен обмен. Разработка на нови проекти за международно сътрудничество между младежки организации от Шумен и европейски градове. СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ Стратегическа цел: Утвърждаване на физическотовъзпитание и спорта като средство за подобряване на здравето и физическатаактивност на населението. Издигане на спортния престиж на общината. Изграждане на единна, последователна, устойчива младежка политика. Спорт Ще продължим да подпомагаме работещите спортни клубове и ще подобрим условията за ползване на спортната база Разработване на система за подкрепа на индивидуални спортисти завоювали шампионски титли; и отбори, Създаване на общинска спортна лига за ученически спорт. Ще организираме ученически шампионат по видове спорт за регистрирани ученически спортни клубове в общинската спортна лига; Разработване и внедряване на програма за двигателна активност в училищна възраст. детска и Младежки дейности Развитие на политиките за активно участие на младежката общност в общественоикономическото развитие на региона.

12 Подобряване на информационната политика, насочена към младите хора с цел подобра информираност и ангажираност в обществения живот. Създаване и разработване на уеб-страница за нуждите на младите хора. Откриване на Младежка консултантска служба за популяризиране на услугите за осъществяване на младежка мобилност, възможностите за образование и трудова реализация. Активно подпомагане на общинските младежки прояви в областта на образованието, културата, изкуството, технологиите. Активна подкрепа за организационното укрепване на младежките организации. Изграждане на регионална младежка мрежа и механизъм за взаимодействие между младежките организации. Популяризиране на заетост. доброволческия труд като форма на алтернативна трудова Изграждане на Младежка доброволческа служба. АДМИНИСТРАЦИЯ Стратегическа цел: Подобряване на административната дейност, укрепване на институционалната среда за по-висока ефективност на публичните услуги за гражданите и бизнеса. Изграждане на креативна и отговорна администрация, която поставя във фокуса на своята дейност гражданите с техните потребности и интереси. Предоставяне на качествени, ефективни и леснодостъпни административни услуги по електронен път за гражданите и бизнеса. Разработване на нови електронни услуги и стимулиране на използването на електронните услуги чрез въвеждане на електронните разплащания. Ще продължим внедряването на Единен портал за достъп до електронни административни услуги и единна среда за обмен на електронни документи. Интеграция на информационните процеси и разработване на системи и услуги за реализация на ефективен електронен документооборот и архив. Ще продължи последователното въвеждане на комплексното административно обслужване като иновативна форма в полза на гражданите и бизнеса, трансформирането и групирането на административните услуги.

13 Развитие на процесите на дигитализация на дейностите в общината чрез интегрираната географска информационна система Тобел. Продължаване на работата по внедряване на Интегрираната информационна система Имеон в общинските предприятия с цел електронизация на услугите и подобряване на работата с гражданите. Подобряване на комуникацията и на екипната работа между отделните дирекции и отдели за по-добра оперативност и спазване на законовите срокове при изготвяне на необходимите документи и предоставяне на услуги. Облекчаване и подобряване на административното обслужване на гражданите и бизнеса чрез обслужване на едно гише. Активно партньорство с гражданското общество и бизнеса. Отворена и прозрачна администрация.

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА 2014-2020 г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА /лева/ СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 1. РАЗВИТИЕ НА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА ОБЩИНСКА

Подробно

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дейност бенефициент обща стойност лв държавен бюджет общински

Подробно

Microsoft Word - OPERATIVEN_Plan org.doc

Microsoft Word - OPERATIVEN_Plan org.doc ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОБЩИНА ПЛОВДИВ 2009 2011 ГОДИНА Оперативна цел 1 Създаване на адаптирана към нуждите на хората с увреждания среда

Подробно

Slivopole_tables.xls

Slivopole_tables.xls ЦЕЛ 1: Осигуряване на благоприятна работна и битова среда на гражданите и гостите на общината 2.1.1. Въвеждане на съвременни методи в учебния процес, осигуряващи добро ниво на подготовка на учащите 456

Подробно

I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на об

I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на об I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене 2014 2020 г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене има оперативен характер и конкретизира

Подробно

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0>

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0> ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА МЛАДЕЖТА 2014 година /Приет с Решение 195 по Протокол 28/30.01.2014 г. на Общинския съвет - Завет/ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА ЗАВЕТ В община Завет от общо 16184 население,

Подробно

Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Инст

Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Инст Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Институционално укрепване на местната власт за постигане

Подробно

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО МЯРКА 7.2. ИНВЕСТИЦИИ В

Подробно

СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ, ПРИОРИТЕТ, СПЕЦИФИЧНА ЦЕЛ, МЯРКА, ПРОЕКТ СРОК Общински бюджет Централен бюджет БЮДЖЕТ В ЛЕВА Фондове на ЕС Частно финансиране Други

СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ, ПРИОРИТЕТ, СПЕЦИФИЧНА ЦЕЛ, МЯРКА, ПРОЕКТ СРОК Общински бюджет Централен бюджет БЮДЖЕТ В ЛЕВА Фондове на ЕС Частно финансиране Други Стратегическа цел 1. Устойчиво развитие на територията на общината Приоритет 1.1. Устойчиво градско развитие СП.Ц.1.1.1. Повишаване на енергийната ефективност и техническите характеристики на административните

Подробно

ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пан

ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пан ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пантелеев : /п/ Председател на Обществен съвет при община

Подробно

Институт за управление на проекти и програми

Институт за управление на проекти и програми ИНСТИТУТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ МЕЖДИННА ОЦЕНКА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020 г. ОСР, гр. Русе, 29.06.2017 г. Петя Донова Областната

Подробно

Стратегическа рамка - нова

Стратегическа рамка - нова 1 1.3 ПРИОРИТЕТ, СПЕЦИФИЧНА ЦЕЛ, МЯРКА, ПРОЕКТ ОПИСАНИЕ/ОБОСНОВКА/ ИЗБИРАЕМОСТ ПО ОП СРОК /МЕСЕЦИ/ Приоритет Развитие на местната икономика и постигане на икономически растеж, основан на знанието и иновации

Подробно

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ 2017-2018 учебна година Настоящата Програма е приета

Подробно

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ; Проучване на общественото мнение отн

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ;     Проучване на общественото мнение отн София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс 987 13 14/ 987 33 05; www.bam-bg.org, e-mail: office@bam-bg.org Проучване на общественото мнение относно изпълнението на Общински план за развитие (ОПР)

Подробно

Microsoft Word - Programa docx

Microsoft Word - Programa docx П Р О Г Р А М А З А У П Р А В Л Е Н И Е Н А О Б Щ И Н А Р А З Г Р А Д за периода 2015 2019 г. Настоящата Програма за управление на Община Разград е разработена в съответствие с изискванията на чл. 44,

Подробно

М О Т И В И Към Годишен план за развитие на социалните услуги в община Септември за 2020 година Във връзка с приетата Общинска стратегия за развитие н

М О Т И В И Към Годишен план за развитие на социалните услуги в община Септември за 2020 година Във връзка с приетата Общинска стратегия за развитие н М О Т И В И Към Годишен план за развитие на социалните услуги в община Септември за 2020 година Във връзка с приетата Общинска стратегия за развитие на социалните услуги 2016 2020 година, ежегодно до 30

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ ou_iv_rilski@abv.bg, 0878 637 061 Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА

Подробно

Microsoft Word - Plan_Sliven_2009.doc

Microsoft Word - Plan_Sliven_2009.doc Цели на та за 2009 г. Наименование на та: - Сливен 1 2 3 4 5 6 7 Цели за 2009 г. Стратегически цели Стратегически Дейности Очакван резултат Индикатор за изпълнение документ 1. Добро административно обслужване

Подробно

Microsoft PowerPoint - Presentation Outschool 2008

Microsoft PowerPoint - Presentation Outschool 2008 Приоритетно направление 4: Подобряване на достъпа до образование и обучение Области на интервенция: 4.1 Достъп до образование и обучение на групи в неравностойно положение 4.2 Децата и младежта в образованието

Подробно

Microsoft Word - Broshure

Microsoft Word - Broshure Ц Ц1 Ц2 Ц3 Ц4 Ж Ж1 Ж2 И И1 Група проекти ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ Архитектурно пространствено оформление и реконструкция на инженерната инфраструктура на пешеходна зона Зона В Архитектурно пространствено

Подробно

ОБЩИНСКА ПРОГРАМАЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО В ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА ЗА 2014 г

ОБЩИНСКА ПРОГРАМАЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО В ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА ЗА 2014 г АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ОТДЕЛ ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО 3200 гр. Бяла Слатина, ул. Хан Крум 75, тел./факс 0915/88322, 88330 e-mail: dsp bslatina @ mail.bg ОБЩИНСКА ПРОГРАМА

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА О Б Щ И Н А К Р У Ш А Р И О Б Л А С Т Д О Б Р И Ч 9410, с. Крушари, тел : 05771/2024, факс 05771/ 2136, E-mail krushari@dobrich.net; site: www.krushari.bg ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО 2017 ГОДИНА

Подробно

Групи от заинтересовани

Групи от заинтересовани Годишен план за действие по изпълнение на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги (2011-2016) в община Гълъбово за 2011 г. СЪГЛАСУВАНО С: Директор /./ ДСП Гълъбово Председател /./ Обществен

Подробно

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информираността на децата за разпространението на ХИВ/СПИН болести,

Подробно

ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АХТЕР ВЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ЗАВЕТ Мандат година Приоритетите ми за управление са: "икономика", "за моите съгражд

ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АХТЕР ВЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ЗАВЕТ Мандат година Приоритетите ми за управление са: икономика, за моите съгражд ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АХТЕР ВЕЛИЕВ - КМЕТ НА ОБЩИНА ЗАВЕТ Мандат 2015 2019 година Приоритетите ми за управление са: "икономика", "за моите съграждани" и "инфраструктура и благоустрояване". Те ще бъдат

Подробно

<CFF0E5E4EBEEE6E5EDE8E520E7E020F0E0E7F5EEE4E820EFEE20E1FEE4E6E5F E32E2E786C7378>

<CFF0E5E4EBEEE6E5EDE8E520E7E020F0E0E7F5EEE4E820EFEE20E1FEE4E6E5F E32E2E786C7378> Приложение 2 О Б Щ И Н А А Й Т О С О Б Щ И Н С К А А Д М И Н И С Т Р А Ц И Я П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е за разходите по бюджета на община Айтос за 2019 г. НАИМЕНОВАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ БЮДЖЕТ 2019 г. ДЕЛЕГИРАНИ

Подробно

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА АПРИЛЦИ ЗА ПЕРИОДА ГОДИНА

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА АПРИЛЦИ ЗА ПЕРИОДА ГОДИНА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА АПРИЛЦИ ЗА ПЕРИОДА 2014 2020 ГОДИНА СТРУКТУРА НА ОПР АПРИЛЦИ Анализ на съвременната ситуация 1. Обща характеристика/профил на общината 2. Конкурентоспособност

Подробно

13 PRIL- prehoden ost 2017_s razpredelenie.

13 PRIL- prehoden ost 2017_s razpredelenie. ПРИЛОЖЕНИЕ 13 Предложение за разпределение на формирания през 2017 год. преходен остатък по бюджета на община Шумен за 2018 год. А. ЗА ДЕЙНОСТИ ДЪРЖАВНА ОТГОВОРНОСТ 2 410 827 функция "Общи държавни служби"

Подробно

КОД ПО ЕБК Наименование на функция, група, дейност БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ ЗА 2016 II. РАЗХОДИ ОБЩО Разходи за персонал Държавни дейности Разходи за

КОД ПО ЕБК Наименование на функция, група, дейност БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ ЗА 2016 II. РАЗХОДИ ОБЩО Разходи за персонал Държавни дейности Разходи за Държавни и Местни и 01-00- 05-00 10-0 - 40-00 01-00- 05-00 10-0 - 40-00 01-00- 05-00 10-0 - 40-00 1 I. ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ 1 480 017 522 497 0 522 497 130 102 434 900 565 002 392 518 0 392 518 122 Общинска

Подробно