ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА

Размер: px
Започни от страница:

Download "ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА"

Препис

1 АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА УТВЪРДИЛ: X г. Г а брие ла К о за ре в а Изпъ лнит е ле н д ире к т о р на А г е нция по в пи... Signe d by : GA BR IELA NIKO LA EVA KO ZA R EVA ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА 2021 г.

2 ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Вътрешните правила уреждат реда за приемане, регистриране и разглеждане на писмени заявления и устни запитвания за достъп до обществена информация, изготвяне на решения за предоставяне или отказ за предоставяне на обществена информация в съответствие със Закона на достъп до обществена информация /ЗДОИ/. Чл. 2. /1/ Обществена информация е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща възможност на граждани да си съставят мнение относно дейността на Агенция по вписванията. /2/ Информация от обществения сектор е всяка информация, обективирана върху материален носител, включително съхранена като документ, звукозапис или видеозапис и събрана или създадена от Агенция по вписванията. /3/ Не се предоставя информация, свързана с достъпа до лични данни. Чл. 3. Дейността по приемането, регистрирането, разглеждането, изготвянето на решения по ЗДОИ и предоставянето на информацията се организира и координира от директора на дирекция Правно обслужване, човешки ресурси и деловодство" /ПОЧРД/. Чл. 4. Дейността по публикуване на интернет страницата на Агенция по вписванията и/или съобщаването в друга форма на актуална обществена инфирмация по чл. 14, чл.15, ал.1 и чл.15а от ЗДОИ се организира и координира от от директора на дирекция ПОЧРД. Чл. 5. Изпълнителният директор на Агенция по вписванията може да възложи със заповед на длъжностни лица от администрацията да отговарят пряко за предоставяне на обществена информация. ГЛАВА ВТОРА ПРИЕМАНЕ И РЕГИСТРИРАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯТА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Чл. 6. Дейността в Агенция по вписванията по приемането, регистрирането и разглеждането на заявления, както и изготвянето на решения по ЗДОИ, се организира и координира изпълнителния директор или оправомощено от него лице.

3 Чл. 7. Достъпът до обществена информация се предоставя въз основа на : 1. устно запитване; 2. писмено заявление; 3. заявление чрез Платформа за достъп до обществена информация, поддържана от Министерски съвет. Чл. 8. /1/ Устните запитвания се приемат в рамките на работното време от лицата, които осъществяват административно обслужване в Звеното за административно обслужване на Агенция по вписванията. /2/ Служителят отразява устното запитване в протокол /Приложение 1/, който съдържа описание на исканата информация, името на заявителя и адреса за кореспонденция, предпочитаната от него форма за предоставяне на информация, ако е посочил такава. Протоколът се подписва от заявителя и от служителя, който го е съставил. /3/ Когато заявителят не е получил достъп до искана обществена информация въз основа на устно запитване или счита предоставената му информация за недостатъчна, той може да подаде писмено заявление. Чл.9. /1/ Писмените заявления съдържат реквизитите по чл. 25 от ЗДОИ, като заявителят може да използва приложения към настоящите правила образец /Приложение 2/. /2/ Заявлението се счита за писмено, когато е получено на следния електронен адрес: office@registryagency.bg. В този случай не се изисква подпис съгласно изискванията на ЗЕДЕП. /3/ Заявлението се счита писмено, когато е направено чрез Платформата за достъп до обществена информация, поддържана от Администрацията на Министерски съвет. В този случай не се изисква подпис съгласно изискванията на ЗЕДЕП. Чл.10. Заявленията за достъп до обществена информация и протоколираните устни запитвания се регистрират в деня на тяхното постъпване в деловодната система на Агенция по вписванията със самостоятелен регистрационен индекс, пореден номер и дата на постъпване/регистриране. Чл.11. Получените чрез Платформата за достъп до обществена информация заявления се регистрират по реда на чл. 10.

4 Чл.12. Заявленията и протоколираните устни запитвания се докладват на изпълнителния директор на Агенция по вписванията в деня на постъпването им, който ги насочва към директора на дирекция ПОЧРД. ГЛАВА ТРЕТА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯТА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Чл.13. Заявленията за достъп и протоколираните устни запитвания се разглеждат от служители на дирекция ПОЧРД, на които са разпределени за работа, в максимално кратък срок, но не повече от 14 дни след датата на регистриране. В този срок се подготвя решението и уведомлението по искането, които се изпращат на заявителя. Чл.14. /1/ В случай, че не е ясно точно каква информация се иска или когато тя е формулирана много общо, служителят по чл. 13 уведомява заявителя лично срещу подпис или с писмо, изпратено по пощата с обратна разписка или по електронна поща. /2/ Заявителят има право да уточни предмета на исканата информация в 30 дневен срок от получаване на уведомлението по ал. 1. Срокът за произнасяне тече от датата на уточняване на предмета на исканата обществена информация. /3/ Ако не постъпи уточнение в 30 дневния срок, заявлението се оставя без разглеждане. Чл.15. /1/ Срокът за произнасяне по чл. 13 може да бъде удължаван: 1. С не повече от 10 дни, когато исканата информация е в голямо количество и е необходимо допълнително време за нейната подготовка. В този случай заявителят се уведомява и се посочват причините за удължаване на срока, в който ще бъде предоставен достъп до исканата обществената информация; 2. С не повече от 14 дни, когато исканата обществена информация се отнася до трето лице и е необходимо неговото съгласие за предоставянето й. /2/ В случаите по ал. 1, т. 2 изричното писмено съгласие на третото лице трябва да бъде поискано в максимално кратък срок, но не повече от 7 дни от регистриране на заявлението. /3/ С искането на съгласието на третото лице се уведомява изрично за съдържанието на чл. 31, ал. 4 от ЗДОИ и ако не последва изрично несъгласие в 14 дневен срок, исканата

5 обществена информация ще бъде предоставена в цялост. При изрично несъгласие на третото лице, получено в срока по ал. 2, исканата обществена информация се предоставя в обем и по начин, който не разкрива информацията, която засяга интересите на третото лице. /4/ Ако е получено съгласие на третото лице, информацията, отнасяща се до него, се предоставя при спазване на условията, посочени от третото лице. /5/ Не е необходимо съгласието на третото лице в случаите, когато е задължен субект и отнасящата се до него информация е обществена информация по смисъла на ЗДОИ, както и когато е налице надделяващ обществен интерес от разкриването й. Чл.16. Директорът на дирекция ПОЧРД изисква от ръководителите на структурни звена, в чиято компетентност е поисканата информация проверка за наличието на исканата информация и отговор в писмена форма. Чл.17. /1/ В случай, че информацията е налична в 5 дневен срок от получаване на писмото по чл. 16, ръководителят на съответното звено я предоставя на директора на дирекция ПОЧРД, заедно с относимите копия от документи. /2/ В срока по ал. 1, при наличие на основание или при съмненине за наличие на основание за отказ от предоставяне на информацията, включително при наличие на основание за предоставяне на частичен достъп до информацията, ръководителят на съответното звено уведомява директора на дирекция ПОЧРД писмено. /3/ Когато ръководителят на съответното структурно звено не разполага с исканата информация, но има данни за нейното местонахождение, незабавно, но не по-късно от 3 дни след получаването на писмото по чл. 16 уведомява писмено директора на дирекция ПОЧРД. /4/ Текущият контрол по спазване на сроковете по ал. 1, ал. 2 и ал. 3 се осъществява от ръководителя на съответното структурно звено. Чл.18. /1/ Когато Агенция по вписванията не разполага с искната информация, но има данни за нейното местонахождение, заявлението се препраща в 14-дневен срок от получаването му по компетентност на съответния задължен по ЗДОИ субект с копие до заявителя.

6 /2/ Когато Агенция по вписванията не разполага с исканата информация и няма данни за нейното местонахождение не разполага с исканата информация и няма данни за нейното местонахождение, заявителят се уведомява в 14-дневен срок за това. /3/ Уведомленията по ал. 1 и ал. 2 не подлежат на обжалване. ГЛАВА ЧЕТВЪРТА ИЗГОТВЯНЕ НА РЕШЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ ИЛИ ОТКАЗ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Чл.19. /1/ Решението за предоставяне на обществена информаця /Приложение 4/4а/ се изготвя от служителя по чл. 12, въз основа на мотивите в становището на компетентното звено и предоставена и/или събрана информация, като задължително се посочват: 1. Степента на осигурения достъп до исканата обществена информация /изцяло или частнично/; 2. Срокът, в който е осигурен достъп до исканата обществена информация, който не може да бъде по-кратък от 30 дни от датата на получаването; 3. Мястото, където ще бъде предоставен достъп до исканата обществена информация; 4. Формата, под която ще бъде предоставена информацията; 5. Разходите по предоставяне на информацията; 6. Други органи, организации или лица, които разполагат с по - пълна информация, ако има данни за такива. /2/ Решенията за предоставяне на пълен или частичен достъп до обществена информация се съгласуват своевременно съобразно вътрешните правила за документооборота и деловодната дейност в Агенция по вписванията и се подписва от изпълнителния директор на агенцията или от изрично определено от него лице съгласно чл. 28, ал. 2 ЗДОИ. /3/ Решението за отказ се връчва на заявителя срещу подпис или се изпраща по пощата с обратна разписка. /4/ Решението се изпраща по електронен път, когато заявителят е поискал информацията да му бъде предоставена по електронен път и е посочил адрес на

7 електронната си поща. В този случай с решението се изпраща и копие от информацията на интернет адреса, на който се съдържат данните и не се съставя протоколът по чл. 23, ал. 2, като не се заплащат и разходи по предоставянето. /5/ Ако заявителят е променил адреса на електронната поща, без да е уведомил органа, или е посочил неверен или несъществуващ адрес, информацията се смята за получена от датата на изпращането й. /6/ Когато заявлението е подадено чрез Платформата за достъп до обществена информация, поддържана от Администрацията на Министерски съвет, в нея се публикува подаденото заявление, решението по него и предоставената обществена информация. При публикуването се спазва защитата на лични данни на заявителя по ЗЗЛД. Чл.20. /1/ Решението за отказ от предоставяне на предоставяне на достъп до обществена информация /Приложение 5/5а/ се изготвя от служителя по чл. 13, въз основа на мотивите в становището на компетентното звено и представената и/или събрана информация, като задължително се посочват: 1. Правното и фактическото основание за отказа по ЗДОИ, а в случаите по чл. 17, ал. 2 от ЗДОИ, когато исканата информация представлява търговска тайна, и обстоятелствата, които водят до нелоялна конкуренция между търговци; 2. Датата на приемане на решението; 3. Редът за обжалване на решението с посочване на компетентния съд и срока за обжалване. /2/ Решението за отказ се съгласува своевременно от съобразно вътрешните правила за документооборота и деловодната дейност в Агенция по вписванията и се подписва от изпълнителния директор на агенцията или от изрично определено от него лице съграсно чл. 28, ал. 2 ЗДОИ. /3/ Решението за отказ се връчва на заявителя срещу подпис или се изпраща по пощата с обратна разписка. /4/ В случай, че решението за отказ е по заявление, подадено чрез Платформата за достъп до обществена информация, поддаржана от Администрацията на Министерски съвет, в нея се публикува заявлението и решението, при спазване на защитата на личните данни на заявителя съгласно ЗЗЛД. Заявителят се уведомява за решението и по реда на ал. 3.

8 ГЛАВА ПЕТА ФОРМИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПЛАЩАНЕ НА РАЗХОДИТЕ Чл.21. /1/ Формите за предоставяне на достъп до обществена информация са: 1. преглед на информацията - оригинал или копие или чрез публичен общодостъпен регистър; 2. устна справка; 3. копия на материален носител; 4. копия, предоставени по електронен път, или интернет адрес, където се съхраняват или са публикувани данните. /2/ За достъп до обществена информация могат да се използват една или повече от формите по ал. 1. /3/ Лица, които имат зрителни увреждания или увреждания на слухово-говорния апарат могат да поискат достъп във форма, отговаряща на техните комуникативни възможности. /4/ Компетентният орган е длъжен да се съобрази с предпочитаната от заявителя форма за предоставяне на досъп до обществена информация, освен в случаите, когато: 1. за нея няма техническа възможност; 2. е свързана с необосновано увеличаване на разходите по предоставянето; 3. води до възможност за неправомерна обработка на тази информация или до нарушаване на авторски права; 4. води до нарушаване на авторски права. /4/ В случаите по ал. 4 достъп до информацията се предоставя във форма, която се определена от изпълнителния директор на Агенция по вписванията. Чл.22. /1/ Достъпът до обществена информация е безплатен. Заявителят дължи заплащането на разходите по предоставянето, които не могат да превишават материалните разходи по предоставянето на нормативи, определени от министъра на финансите със заповед ЗМФ-1472 от г./дв, бр.98/ г./ както следва:

9 1. Дискета - 1 бр. - 0,50 лв. 2. CD - 1 брой - 0,50 лв. 3. DVD - 1 брой- 0,60 лв. 4. Разпечатване - 1 стр./а4/ - 0,12 лв. 5. Ксерокопие - 1 стр. /А4/ - 0,09 лв. 6. Факс - 1 стр. /А4/- 0,60 лв. 7. Видеокасета - 1 брой - 3,25 лв. 8. Аудиокасета - 1 бр. - 1,15 лв. 9. Писмена справка - 1 стр. /А4/ - 1,59 лв. /Стойностите не включват ДДС/ /2/ Заявителят заплаща определените материални разходи в брой на касата на Агенция по вписванията или по банков път по сметка на Агенцията. ГЛАВА ШЕСТА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ИСКАНАТА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Чл.23. /1/ Достъп до обществена информация, с изключение на случаи по предоставяне на обществена информация по електронен път, се предоставя след заплащане на определените с решението разходи и представяне на платежен документ. /2/ За предоставянето на достъп до обществена информация, с изключение на случаите на предоставяне на обществена информация по електронен път се съставя протокол /Приложение 6/, който се подписва от заявителя и от съответния служител по чл. 5. Чл.24. /1/ Налице е отказ на заявителя от предоставения му достъп до исканата обществена информация при: 1. Неявяването му в определения с решението срок, в който е осигурен достъпът до исканата обществена информация; 2. Незаплащане на определените разходи по предоставяне на информацията. /2/ Обстоятелствата по ал. 1 се отразяват в преписката по съответното заявление.

10 ГЛАВА СЕДМА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ СЕКТОР ЗА ПОВТОРНО ПОЛЗВАНЕ Чл.25 /1/ Заявленията за предоставяне на информация от обществения сектор за повторно използване съдържат реквизитите та чл. 25 от ЗДОИ, като заявителят може да използва приложения към настоящите правила образец /Приложение 3/. /2/ За предоставяне на информация от обществения сектор за повторно използване се прилагат разпоредбите на Глава четвърта от ЗДОИ. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ 1. Вътрешните правила пораждат действие от деня на утвърждаването им от изпълнителния директор на Агенция по вписванията. 2. Контрол по изпълнението на вътрешните правила се възлага на главния секртар на Агенция по вписванията.

11 ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ЧЛ. 8, АЛ. 2 ПРОТОКОЛ ЗА ПРИЕМАНЕ НА УСТНО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Днес,... /дата, имена на служителя/.. /длъжност, дирекция, отдел/ Приет от г-н/г-жа /трите имена или наименование и седалище на заявителя/ Адрес за кореспонденция: Телефон... ел. поща.. ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОПИСАНИЕ НА ИСКАНАТА ИНФОРМАЦИЯ Желая да получа исканата информация в следната форма: /Отбелязва се копие на хартиен носител; предпочитаната форма / 1. Преглед на информацията-оригинал или копие. 2. Устна справка. 3. Копия на технически носител /Дискета, CD,Видеокасета, Аудиокасета, Факс, Електронна поща/ 4. Комбинация от форми - Заявител: Служител:

12 ПРИЛОЖЕНИЕ 2 КЪМ ЧЛ. 9, АЛ. 1 ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА З А Я В Л Е Н И Е ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ От... /трите имена на физическото лице, съотв. наименованието и седалището на юридическото лице и трите имена на неговия представител/ Адрес за кореспонденция:. Телефон за връзка:..., ел. поща.. УВАЖАЕМИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, На основание чл. 4 от Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация: /описание на исканата информация/ Желая да получа исканата информация в следната форма: /отбелязва се Копие на хартиен носител; предпочитаната форма/ 1. Преглед на информацията - оригинал или копие; 2. Устна справка; 3. Копия на технически носител /дискета, CD, видеокасета, аудиокасета,факс, електронна поща/ 4. Комбинация от форми Дата: Подпис:

13 ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА ИСКАНЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ СЕКТОР ЗА ПОВТОРНО ПОЛЗВАНЕ От.... /трите имена или наименование и седалище на заявителя/ Адрес за кореспонденция:.. Телефон... ел.поща... УВАЖАЕМИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, На основание чл. 4, ал. 4 от Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена информация от обществения сектор за повторно ползване: /описание на исканата информация/ Желая да получа исканата информация в следната форма: /отбелязва се Копие на хартиен носител; предпочитаната форма/ 1. Преглед на информацията - оригинал или копие; 2. Устна справка; 3. Копия на технически носител

14 /дискета, CD, видеокасета, аудиокасета,факс, електронна поща/ 4. Комбинация от форми Забележка: Информацията от обществения сектор се предоставя във формат и на език, на който тя е събрана, съответно създадена, или в друг формат по преценка на организацията на обществения сектор и в отворен, машинночетим формат, заедно със съответните метаданни. Форматът и метаданните в тези случаи съответстват на официалните отворени стандарти. Дата: Подпис:

15 ПРИЛОЖЕНИЕ 4 КЪМ ЧЛ. 19, АЛ. 1 Р Е Ш Е Н И Е... /... г. На основание чл. 28, ал. 2 и чл. 34 от Закона за достъп до обществена информация във връзка със заявление за достъп до обществена информация с вх. и като взех предвид факта, че исканата информация е обществена по смисъла на чл. 2 от Закона за достъп до обществена информация Р Е Ш И Х : 1. Предоставям достъп до следната обществена информация, създадена/съхранявана от Агенция по вписванията: /посочва се степента на осигурения достъп до исканата обществена информация/ 2. Достъпът на заявителя до исканата информация да се осигури в срок до... /посочва се срокът, в който е осигурен достъп до исканата обществена информация, не пократък от 30 дни от датата на получаване на решението/ 3. Предоставянето на достъп до обществена информация да се извърши в сградата на Агенция по вписванията, гр. София, ул. Елисавета Багряна 20, за което да се състави протокол, подписан от заявителя и от съответния служител, предоставил информацията. /в случаите на чл. 19, ал. 4 се изписва електронният адрес на който се предоставя достъпа/

16 4. Обществената информация да се предостави в следната форма:... /посочва се формата, под която гще бъде предоставен достъп до исканата обществена информация/ 5. За предоставяне на исканата обществена информация, съгласно заповед ЗМФ-1472/ г. на министъра на финансите да се заплатят разходи в размер на..лева, в касата на Агенция по вписванията или по банков път: и да се представи платежен документ на служителя, предоставящ информацията. /в случаите на чл. 19, ал. 4 се отбелязва, че не се дължат разходи/ 6. Решението да се връчи на заявителя срещу подпис или да се изпрати по пощата с обратна разписка. 7. Контрол по изпълнението на решението възлагам на директора на дирекция ПОЧРД. 8. Настоящото решение да се доведе до знанието на:.. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването му пред Върховен административен съд - София град по реда на Административнопроцесуалния кодекс. ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР:

17 ПРИЛОЖЕНИЕ 5 КЪМ ЧЛ. 20, АЛ. 1 Р Е Ш Е Н И Е../ г. На основание чл. 3, ал. 1, чл. 28, ал. 2 и чл. 37, ал от Закона за достъп до обществена информация и във връзка със заявление за достъп до обществена информация с вх... от.. Р Е Ш И Х : 1. Отказвам достъп до...поради следните обстоятелства и основания: /посочват се мотивите за отказ до исканата информация/ 2. Решението да се връчи на заявителя срещу подпис/да се изпрати по пощата с обратна разписка, /посочва се начина на връчване на решението/ 3. Контрол по изпълнението на решението възлагам на директора на дирекция ПОЧРД. 4. Настоящото решение да се доведе до знанието на: Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването му пред Върховен административен съд по реда на Административно-процесуалния кодекс. ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР:

18 ПРИЛОЖЕНИЕ 6 КЪМ ЧЛ. 23, АЛ. 2 ПРОТОКОЛ за предоставяне на достъп до обществена информация на по заявление с вх..../. Днес,..се състави настоящият протокол на основание чл. 35 ал. 2 от Закона за достъп до обществена информация, с който се удостоверява изпълнението на Решение г. на изпълнителния директор на Агенция по вписванията/главния секретар за предоставянето на достъп. След като се установи, че сумата, посочена в т от решението за предоставяне на достъп до обществена информация/за предоставяне на информация за повторно използване, е заплатена с платежен документ на заявителя... /трите имена, съответно наименованието и седалището на юридическото лице и трите имена на неговия представител/ Адрес за кореспонденция.. беше предоставен/а. /посочва се информацията и формата за предоставянето й/ Настоящият протокол се състави в два еднообразни екземпляра - по един за Агенция по вписванията и за заявителя. Предал:.. Име и длъжност на служителя:... Получател:... Заявител:... Пълномощник: пълномощно., издадено от нотариус вписан под регистъра на НК..

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ РАЗДЕЛ I Регистриране и разглеждане на искания за достъп до обществена информация Чл. 1. (1) Писме

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ РАЗДЕЛ I Регистриране и разглеждане на искания за достъп до обществена информация Чл. 1. (1) Писме ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ РАЗДЕЛ I Регистриране и разглеждане на искания за достъп до обществена информация Чл. 1. (1) Писмените заявления по Закона за достъп до обществена информация

Подробно

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, гр. Смолян Гр.Смолян,Бул България УТВЪРДЕНИ:Заповед РД

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, гр. Смолян Гр.Смолян,Бул България УТВЪРДЕНИ:Заповед РД УТВЪРДЕНИ:Заповед РД07-1361 от 07.09.2018г. ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ЗДОИ Регистриране и разглеждане на заявленията за достъп до обществена информация Дейността по

Подробно

ÂÏ__äîñòúï ÎÄÇ Òúðãîâèùå---ÎÊÎÍ×_

ÂÏ__äîñòúï ÎÄÇ Òúðãîâèùå---ÎÊÎÍ×_ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Д З е м е д е л и е Т ъ р г о в и щ е О б л а с т н а д и р е к ц и я З е м е д е л и е Т ъ р г о в и щ е Приложение към Заповед РД-05-936/.04.2013 г. УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР

Подробно

Вътрешни правила за предоставяне на достъп до ВП-ДАМТН обществена информация, която се създава или Изд. 01 Изм. 01 В сила от: г. съхр

Вътрешни правила за предоставяне на достъп до ВП-ДАМТН обществена информация, която се създава или Изд. 01 Изм. 01 В сила от: г. съхр Вътрешни правила за предоставяне на достъп до обществена информация, която се създава или Изд. 01 Изм. 01 В сила от: 01.06.2018 г. съхранява от ДАМТН ДАМТН Страница 2 от 9 Чл. 1. (1) С Вътрешните правила

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Приложение към заповед РД -08-086/12.06.2014 г. на Директора на Областна дирекция Земеделие Благоевград ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА За регистриране и разглеждане на искания за достъп до обществена информация в Областна

Подробно

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно за

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно за ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно запитване за достъп Чл. 24. (1) Достъп до обществена

Подробно

ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВРАЦА

ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВРАЦА І. ПРЕДМЕТ И ОБХВАТ Чл.1. (1) Правилата за организацията на работата по предоставяне на достъп до обществена информация в Община Дългопол, наричани за краткост Правила, уреждат приемането, регистрирането

Подробно

УТВЪРДИЛ: ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ПРЕДСЕДАТЕЛ:... (Димитър Думбанов) ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН СЪД - РАЗЛОГ І. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ 1. Вътрешнит

УТВЪРДИЛ: ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ПРЕДСЕДАТЕЛ:... (Димитър Думбанов) ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН СЪД - РАЗЛОГ І. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ 1. Вътрешнит УТВЪРДИЛ: ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ПРЕДСЕДАТЕЛ:... (Димитър Думбанов) ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН СЪД - РАЗЛОГ І. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ 1. Вътрешните правила на Районен съд - Разлог за достъп до обществена

Подробно

\004\027\004\024\004\036\004\030\000-\0002\0000\0001\0000\000-\004'\004 \004\020\004\036

\004\027\004\024\004\036\004\030\000-\0002\0000\0001\0000\000-\004'\004 \004\020\004\036 ИЗВЛЕЧЕНИЕ от ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ, утвърдени със заповед ЗМФ-351 / 24.03.2010 г. на главния секретар РАЗДЕЛ IV Регистриране и разглеждане

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПР

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПР РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН

Подробно

KM_454e

KM_454e УТВЪРДИ 1 ЮЛИЯ НЕЙКОВА \% ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕН ^ ^ 'S ' Д?> о ТА ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА В КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА

Подробно

Правила за достъп до обществена информация.docx

Правила за достъп до обществена информация.docx І. ПОНЯТИЕ И ВИДОВЕ ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ 1. Обществената информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща

Подробно

Вътрешни правила за достъп до обществена информация

Вътрешни правила за достъп до обществена информация ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА за организацията на дейността и реда за достъп до обществена информация в служба Военна информация София 2017 г. 1/9 Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Настоящите правила уреждат организацията

Подробно

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба Ред за осигуряване на достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров 1. Достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров се предоставя в съответствие

Подробно

З А П О В Е Д

З А П О В Е Д Утвърждавам Административен Ръководител-председател на : /Красимир Семов/ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН СЪД МОНТАНА І. ПОНЯТИЕ И ВИДОВЕ ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ 1. Обществената информация

Подробно

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедура

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедура ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедурата за предоставяне на достъп до обществена информация

Подробно

Добрич 9300, уж.д-р К.Стоилов 7, тсд. 058/ , факс: 058/ ; os dobrichaabv.bg З а л и ч е н о с ъ г л а с н о УТВЪРДИЛ: ч л 2 о т

Добрич 9300, уж.д-р К.Стоилов 7, тсд. 058/ , факс: 058/ ;   os dobrichaabv.bg З а л и ч е н о с ъ г л а с н о УТВЪРДИЛ: ч л 2 о т Добрич 9300, уж.д-р К.Стоилов 7, тсд. 058/ 652 010, факс: 058/ 601 480; e-mail: os dobrichaabv.bg З а л и ч е н о с ъ г л а с н о УТВЪРДИЛ: ч л 2 о т З З Л Д ГАЛАТЕЯ ХАНДЖ*.^. АДМ.РЪКОВОДИТЕЛ - ПРЕДСЕДАТЕЛ

Подробно

Приложение 1 От Вътрешни правила за предоставяне на достъп до обществена информация/за предоставяне на информация за повторно използване от ОбС - Кюст

Приложение 1 От Вътрешни правила за предоставяне на достъп до обществена информация/за предоставяне на информация за повторно използване от ОбС - Кюст Приложение 1 От Вътрешни правила за предоставяне на достъп до обществена информация/за предоставяне на информация за повторно използване от ОбС - Кюстендил Рег..../20...г. ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Подробно

4_01 ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВЕДЕН СЪС ЗАПОВЕД 191/ г. Изменение 1 4_01 Стр. 1 от 14 Изменение Дата Основание за и

4_01 ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВЕДЕН СЪС ЗАПОВЕД 191/ г. Изменение 1 4_01 Стр. 1 от 14 Изменение Дата Основание за и Стр 1 от 14 Изменение Дата Основание за изменението Вид на изменението 1 12052016 г Зап 63/12052016 г Изменение и допълнение на ЗДОИ ( ДВ бр13/16022016 г) в сила от 15042016 г 2 06032017г Зап 31/06032017

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД УТВЪРДИЛ: И.Ф И ДЕСИС ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД Глава

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД УТВЪРДИЛ: И.Ф И ДЕСИС ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД Глава РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД УТВЪРДИЛ: И.Ф И ДЕСИС ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД Глава първа Общи положения Чл. 1. (1). Настоящите правила

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД СОФИЯ, УЛ. ЧЕРКОВНА 90 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД година ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД СОФИЯ, УЛ. ЧЕРКОВНА 90 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД година ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД СОФИЯ, УЛ. ЧЕРКОВНА 90 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦИАЛИЗИРАН НАКАЗАТЕЛЕН СЪД 16.03.2017 година ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ

Подробно

Достъп до обществена информация

Достъп до обществена информация РЕД ЗА ИСКАНЕ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ 1. Достъпът до обществена информация се предоставя по ред, предвиден в Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/

Подробно

З а я в л е н и е за достъп до обществена информация Приложение 1 ДО ДИРЕКТОРА НА ЕГ ИВАН ВАЗОВ ГРАД ПЛОВДИВ От. /трите имена на лицето/ или От. /наим

З а я в л е н и е за достъп до обществена информация Приложение 1 ДО ДИРЕКТОРА НА ЕГ ИВАН ВАЗОВ ГРАД ПЛОВДИВ От. /трите имена на лицето/ или От. /наим З а я в л е н и е за достъп до обществена информация Приложение 1 ДО ДИРЕКТОРА НА ЕГ ИВАН ВАЗОВ ГРАД ПЛОВДИВ От. /трите имена на лицето/ или От. /наименование и седалище на юридическо лице/ Чрез своя представител..

Подробно

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДО

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДО УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДОИ) Чл. 1. Приемането, регистрирането, разпределянето,

Подробно

ДО

ДО Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М и н и с т е р с т в о н а о к о л н а т а с р е д а и в о д и т е Регионална инспекция по околната среда и водите Пазарджик УТВЪРДИЛ: КОСТАДИН ГЕШЕВ ДИРЕКТОР НА РИОСВ-ПАЗАРДЖИК

Подробно

DARazdel_12_ Z

DARazdel_12_ Z СЪДЪРЖАНИЕ РАЗДЕЛ 12 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 359 ЛИЦА ЗА ВРЪЗКИ И ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЯ И ИНФОРМАЦИЯ

Подробно

Достъп до обществена информация

Достъп до обществена информация Законът за достъп до обществена информация (ЗДОИ) Ви дава право да поискате и по Законът не поставя никакви ограничение по отношение на заявителя. Това положение е напълн Когато за интересуващата Ви информация

Подробно

Microsoft Word - Vatr.prav.za dost.obst.inf.doc

Microsoft Word - Vatr.prav.za dost.obst.inf.doc І.Общи положения Чл.1.С цел осигуряване на бързина и ефективност при админиcтративното обcлужване на физичеcките и юридичеcки лица с тези вътрешни правила се определя реда в РЗИ-Варна по предоставяне на

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О б л а с т н а а д м и н и с т р а ц и я Б л а г о е в г р а д УТВЪРЖДАВАМ: (п) БИСЕР МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ В

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О б л а с т н а а д м и н и с т р а ц и я Б л а г о е в г р а д УТВЪРЖДАВАМ: (п) БИСЕР МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ В Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О б л а с т н а а д м и н и с т р а ц и я Б л а г о е в г р а д УТВЪРЖДАВАМ: (п) БИСЕР МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА

Подробно

Microsoft Word - el-summons.docx

Microsoft Word - el-summons.docx РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ УТВЪРЖДАВАМ: АДМ. РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д. ВАСИЛЕВ ПРАВИЛА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯ И ПРИЗОВКИ ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОНЕН ПОЩЕНСКИ АДРЕС ПО РЕДА НА ЧЛ. 137, АЛ. 2 АПК, ВР. ЧЛ. 42, АЛ. 4 И СЛ.

Подробно

ПРОЕКТ НА ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЧНИТЕ БАСЕЙНИ В ДУНАВСКИЯ РАЙОН 2016 – 2021г.

ПРОЕКТ НА ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЧНИТЕ БАСЕЙНИ В ДУНАВСКИЯ РАЙОН 2016 – 2021г. РАЗДЕЛ 12 Лица за връзки и процедурите за получаване на документация и информация за програмите от мерки и данните от мониторинга XII - 1 12.1. Лица за връзки за получаване на документация и информация

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ДОСТАВЧИК София, август 2019 г.

Подробно

Отчет за организация на достъпа до обществена информация в община Камено за 2018 г. 1. Постъпили заявления от субекти на правото на ДОИ през 2018 г. И

Отчет за организация на достъпа до обществена информация в община Камено за 2018 г. 1. Постъпили заявления от субекти на правото на ДОИ през 2018 г. И Отчет за организация на достъпа до обществена информация в община Камено за 2018 г. 1. Постъпили заявления от субекти на правото на ДОИ през 2018 г. Инициатор заявления за Общ брой на постъпили ДОИ, оставане

Подробно

Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация...

Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация... Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация... 3 Попълване на заявление... 3 Избор на задължен субект...

Подробно

Окръжен съд- Хасково Система за финансово управление и контрол Код на документа Версия В сила от Вътрешни правила за изпращане на съобщения и призовки

Окръжен съд- Хасково Система за финансово управление и контрол Код на документа Версия В сила от Вътрешни правила за изпращане на съобщения и призовки на чл. 42, ал. 4 и сл. от ГПК от ОС- Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. С тези правила се определя механизмът за изпращане на съобщения и призовки чрез електронен пощенски адрес в. Глава втора ИЗИСКВАНИЯ

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА КОНСТАНТИН ФОТИНОВ БУРГАС Адрес: бул Хр.Ботев 42, тел. 056/ директор, 056/ ЗА

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА КОНСТАНТИН ФОТИНОВ БУРГАС Адрес: бул Хр.Ботев 42, тел. 056/ директор, 056/ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА КОНСТАНТИН ФОТИНОВ БУРГАС Адрес: бул Хр.Ботев 42, тел. 056/ 81 76 91 директор, 056/ 81 76 96 ЗАТС и зам.-директори, e-mail: pgeeburgas@gmail.com ДО

Подробно