ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ПЕРСОНАЛА СЛУЖИТЕЛИ И РАБОТНИЦИ В СУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ ПЛОВДИВ Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. (1)Настоящият кодекс определя етич

Размер: px
Започни от страница:

Download "ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ПЕРСОНАЛА СЛУЖИТЕЛИ И РАБОТНИЦИ В СУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ ПЛОВДИВ Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. (1)Настоящият кодекс определя етич"

Препис

1 ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ПЕРСОНАЛА СЛУЖИТЕЛИ И РАБОТНИЦИ В СУ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ ПЛОВДИВ Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. (1)Настоящият кодекс определя етичните правила на поведение на персоналаслужители и работници в СОУ Пейо Крачолов Яворов -Пловдив,наричани по-нататък СЛУЖИТЕЛИ. (2) Настоящият кодекс има за цел да формира организационна култура,спомагаща за укрепване и утвърждаване на общественото доверие в морала и професионализма на служителите,да повиши престижа на училищното управление. Чл.2.(1)Служителят работи за интересите на организацията,като поведението му се базира на принципите на законност,лоялност,прозрачност,безпристрастност,отговорност и отчетност. (2) Служителят е длъжен да изпълнява задълженията си компетентно,обективно и добросъвестно,като се стреми непрекъснато да подобрява работата си в интерес на обществото.да работи за постигане на най-рационалното и ефективно изразходване на училищните ресурси. (3) Служителят е длъжен да спазва работното време.да уведоми навременно ръководството за отсъствията от работното място,съгласно Правилника за вътрешния ред на училището. (4) Служителят няма право да използва служебното си положение в полза или вреда на политически или религиозни организации. Глава втора ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ГРАЖДАНИ /Посетители/ Чл.3. Всеки служител е длъжен да познава и спазва базовите ценности,изповядани в училището: (1)Компетентност - служителят притежава знанията, уменията и квалификацията за изпълняваната длъжност.

2 (2)Ефективност - служителят постига максимални резултати от труда си при минимално физическо и психическо усилие и разход на ресурси. (3)Отговорност и изпълнителност - служителят има развито чувство за дълг при изпълнение на трудовите задачи. (4)Услужливост - служителят е отзивчив към търсещите административни услуги, информация или съдействие. (5)Вежливост - служителят има учтиво и любезно поведение. (6)Честност - служителят коректно представя своята гледна точка. (7)Лоялност - служителят се отнася почтено и уважително към училището. (8)Подходящ външен вид - служителят се стреми да изглежда по начин, съответстващ за училищната среда, в която работи. Чл. 4. Всеки служител е длъжен да се стреми към постигане целите и стратегиите на Училището: (1) Максимални резултати в УВР. (2) Обществено признание - създаване на привлекателен образ на Училището в обществото. (3) Полезност за обществото - подпомагане на обществено-икономическото развитие на страната и Европейския съюз. (4) Колегиални отношения - изграждане на взаимноприемливи отношения между всички членове на организацията. Чл. 5. Всеки служител в училището е длъжен да познава и спазва: (1) Закона за класифицираната информация; (2) Закона за закрила от дикриминация; (3) Етичен кодекс на работещите с деца; (4) Правилника за вътрешния трудов ред в училище; (5) Нормативни документи в системата на МОН. Чл.6. (1) Служителят изпълнява задълженията си за достъп на всички граждани без предубеждение,като създава условия за равнопоставеност на разглежданите случаи и засегнати лица чрез качествени услуги в системата на образованието. (2)Служителят е длъжен да опазва данните и личната информация на гражданите,станали му известни при или по повод на изпълнението на служебните му задължения. Чл.7. Служителят участва в процеса на подобряване на образователните и административните услуги на организацията,като: (1) Служителят се отнася с уважение,отзивчиво и внимателно с посетителите; (2) Служителят не провокира с поведението си конфликтни ситуации,а при възникването им се стреми да ги разреши,като контролира поведението си независимо от обстоятелствата. (3) Служителят не провокира с поведението си конфликтни ситуации при несъгласие или оспорване на решение на Ръководителя на организацията и не взема самостоятелни решения при разрешаването им. (4) Служителят е длъжен да спазва йерархията в организацията и урежда всички възникнали спорове по начин,защитаващ законовите права и интереси на училището и авторитета на Ръководителя,а при изразходване на възможностите чрез вишестоящия орган. (5) Служителят не трябва да прави грешни и подвеждащи писмени или устни изявления по възникнали въпроси и спорове от служебен характер.

3 Чл.8. (1) Служителят обслужва гражданите и персонала приветливо,любезно и с усмивка. (2)Служителят предоставя необходимата информация на посетителите по начин,защитаващ техните законови права и интереси при спазване на ЗЗЛД и ЗЗКИ. Глава трета ПРОФЕСИОНАЛНО ПОВЕДЕНИЕ Чл.9. Служителят изпълнява функциите си ефективно и законосъобразно в съответствие с длъжностната си характеристика,зачитайки обществените интереси. Чл.10.Служителят не допуска корупция в своята работа или в работата на другите,противодейства на всички прояви на корупцията в организацията. Чл.11.Служителят не използва служебното си положение за своя лична полза или за ползата на някой друг. Чл.12.Служителят не изразява лично мнение,което може да се приеме за официална позиция на училището. Чл.13.Служителят се съобразява със служебната йерархия и стриктно спазва законовите разпоредби на вишестоящите,които от своя страна изготвят ясни и точни инструкции и заповеди. Чл.14.Служителят трябва да служи за пример на другите служители с професионалното си поведение и лоялност. Глава четвърта ЛИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛЯ Чл. 15. При изпълнение на служебните си задължения и в обществения живот служителят следва поведение,което не уронва престижа на училището и се държи по начин,съобразен с закона и етичните норми. Чл.16.(1) Всеки служител на училището изпълнява добросъвестно трудовите си задължения в изпълнение на законните разпореждания, указанията и изискванията на висшестоящите ръководители. (2)Служителите уважават правото на личен живот, конфиденциалност и независимост на хората, в съответствие със законността и другите професионални изисквания. (3)Служителите имат съзнание за професионалните си отговорности към своите клиенти, към общността и обществото, в които живеят и работят. Чл. 17.(1)Служителят извършва дейността си компетентно, добросъвестно и отговорно, като се стреми непрекъснато да подобрява работата си в интерес на потребителите на услугите, предлагани от училището,като спазва делови вид в облеклото,съответстващ на служебното му положение и институцията,която представлява. (2)В своята работа служителите полагат усилия да поддържат високи стандарти на компетентност и да увеличава ефективността и профессионализма в работата си и желанието да развива собствения си потенциал. (3)Служителят трябва да бъде коректен при представянето на квалификацията си, образованието, опита, компетентността.

4 (4)Служителят трябва да бъде честен и точен при представяне на информация, отговорен за твърденията,като не премълчава алтернативни хипотези, доказателства,признания или обяснения. (5)Служителят трябва да бъде честен и точен по отношение на всякакви финансови въпроси, имащи отношение към професионалните взаимоотношения. (6)Служителят трябва да признава както необходимостта от точност, така и границите на заключенията и мненията, изразени в професионалните доклади и заключения. Чл. 18. Имуществото, документите и информацията на училището могат да се ползват само за осъществяване на служебните задължения. Чл.19. При изпълнение на трудовите си задължения служителят се отнася любезно, възпитано и с уважение към всеки, като зачита правата и достойнството на личността и не допуска прояви на дискриминация. Чл. 20. Служителят не допуска на работното си място поведение, несъвместимо с добрите нрави. Чл. 21. Служителят следва поведение, което не накърнява престижа на училището не само при изпълнение на трудовите си задължения, но и в своя обществен и личен живот. Чл. 22. Служителят се стреми да избягва в поведението си конфликтни ситуации, а при възникването им цели да ги преустанови, като запазва спокойствие и контролира поведението си. Чл. 23. (1) От служителя се очаква да избягва сблъсъка между служебните си задължения и личните си интереси. (2) Всички опити за подкупване на служители на училището представляват действия срещу неговата почтеност и уронване на престижа му. Чл. 24. Служителят е длъжен да се съобразява с общоприетите норми за представителност и поведение,касаещи издигане авторитета на училището. Чл. 25. Учителите предлагат само услуги и използват техники, за които са квалифицирани (посредством съответно образование, специализиран тренинг или практически опит,). Чл. 26. Служителят изпълнява финансовите си задължения така,че да не уронва престижа на организацията.точно и навреме декларира данни,свързани с определяне на данъчните му задължения. Глава пета ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С КОЛЕГИ (СЛУЖИТЕЛИ) Чл. 27. Отношението на служителя с колегите му се ръководи от принципите на лоялност,уважение и сътрудничество.със своите действия или обществени изявления той не уронва имиджа и професионалната дейност на колегите си. Чл. 28. (1) В отношенията с колегите си служителят проявява уважение и коректност, като не допуска поведение, което накърнява достойнството и правата на личността. (2) Служителят уважава мнението на колегите си и се съобразява с правото им на личен живот. (3) Служителите се стремят да предотвратяват конфликтни ситуации помежду си, като е недопустимо възникване на конфликт между служители в присъствието на външни лица. (4)Всички лични противоречия се решават със съдействието на прекия ръководител, а при изчерпване на възможностите - чрез висшестоящите органи. (5)Служителят представя честно, открито и аргументирано проблемите си пред своя пряк ръководител.

5 (6) Със своето лично поведение и чувство за отговорност служителят трябва да дава пример на останалите служители, а ръководителите - и на своите подчинени. Глава шеста ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С УЧАЩИ И ПОСЕТИТЕЛИ Чл. 29.(1)Основна цел на работата на служителите на Училището е качественото изпълнение на произтичащите от длъжностната му характеристика задължения в обслужването, в осъществяването и в осигуряването на учебния процес. (2)Всеки служител се стреми бързо и безпроблемно да удовлетворява потребностите на учащите и посетителите на Училището, които са в областта на дейност на Училището. Чл. 30. Служителят се отнася с учениците, родителите и всички посетители на Училището по начин, който не накърнява достойнството им, не създава конфликти, не нарушава правата им и не ги дискриминира. Чл. 31.(1)Служителят е длъжен да опазва данните и личната информация на учениците, родителите и всички посетители на Училището, станали му известни при или по повод на изпълнението на служебните му задължения. (2) Служителят е длъжен да спазва всички норми и правила за издигане имиджа на институцията и не изнася информация от поверителен и общ характер. Глава седма ПОСЛЕДСТВИЯ Чл.32. (1) Всички констатирани нарушения на настоящия кодекс се разглеждат от Комисия по етика в СОУ Пейо Крачолов Яворов, назначена от Директора на училището. (2) Комисията по етика в СОУ Пейо Крачолов Яворов е съставена от представители на различните групи служители на Училището. (3) Начинът и организацията на работа на Комисията по етика се определят от самата комисия,която представя и утвърждава процедура и план на дейност. Чл. 33. При неспазване на нормите на поведение в настоящия кодекс служителите носят дисциплинарна отговорност съгласно Кодекса на труда. Чл. 34. При постъпване на работа в Училището прекият ръководител е длъжен да запознае новопостъпилия служител с разпоредбите на настоящия кодекс.

Microsoft Word - Етичен кодекс.doc

Microsoft Word - Етичен кодекс.doc ДЕТСКА ГРАДИНА 100, Акад. Пенчо Райков ул.в.търново 2, тел: 02944 25 16; e-mail: n.preslavska@abv.bg Утвърждавам: ДИРЕКТОР: Н.Преславска ЕТИЧЕН КОДЕКС за поведението на учителите, служителите и работниците

Подробно

Детска градина Щастливо детство - с. Бозвелийско, общ. Провадия,обл. Варна Утвърдил:. Директор Юлия Боева ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ В ДГ ЩАСТЛИВО ДЕ

Детска градина Щастливо детство - с. Бозвелийско, общ. Провадия,обл. Варна Утвърдил:. Директор Юлия Боева ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ В ДГ ЩАСТЛИВО ДЕ Утвърдил:. Директор Юлия Боева ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ В ДГ ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО Чл.1.(1) Настоящият кодекс определя етичните правила за поведение на учителите, служителите и работниците в ДГ Щастливо

Подробно

ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техн

ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техн ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работещите в 36 СУ и има за цел да повиши общественото доверие в техния професионализъм и морал, както и да издигне престижа

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ Димитровград, ул. П. Евтимий, 12, тел / , (факс), Е Т И Ч Е Н К О Д Е К

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ Димитровград, ул. П. Евтимий, 12, тел / , (факс),   Е Т И Ч Е Н К О Д Е К ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ Димитровград, ул. П. Евтимий, 12, тел. 0391 / 63 205, 66 281 (факс), e-mail: aleko_dg@abv.bg Е Т И Ч Е Н К О Д Е К С НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Този

Подробно

&

& ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ - БЛАГОЕВГРАД Гр. Благоевград 2700, ул. Т. Александров 56, тел.:073/88-53-10 e-mail: pgsag_blagoevgrad@abv.bg Утвърждавам: Директор:

Подробно

Full page photo

Full page photo ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Този кодекс, наричан още за кратко Етичен кодекс, определя етичните норми и правилата за поведение на служителите по служебно и трудово правоотношение в Областна дирекция

Подробно

• ВИСШЕ ТРАНСПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ТОДОР КАБЛEШКОВ" Утвърждавам: Проф. дтн инж.-мат. Петър Колев Ректор ЕТИЧЕН КОДЕКС София, 2009 г. 1 СЪДЪРЖАНИЕ Част I. Общи положения Част II. Принципи и правила на етично поведение

Подробно

None

None МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БО 900:205 утвъ рж даван е от Разработил Андрей Мил Отдел РБМ Утвърдил/, ' Доц. д-р Щ ид Джунойа, Директор\НЦРРЗ г. й. РАЗПРОСТРАНЕНИЕ Получател /им е и ф ам илия/ Жана

Подробно

Утвърждавам: със Заповед 617/ г. Ирена Милушева, Директор на ДГ Малкият принц ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ И РАБОТ

Утвърждавам: със Заповед 617/ г. Ирена Милушева, Директор на ДГ Малкият принц ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ И РАБОТ Утвърждавам: със Заповед 617/14.09.2016 г. Ирена Милушева, Директор на ДГ Малкият принц ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ в ДГ МАЛКИЯТ ПРИНЦ Приет с решение на ПС с Протокол

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗВЕЗДИЧКА - ОБЩИНА ВАРНА Варна, ул. Ж.Кюри 14, тел.052/460528; Утвърждавам Директор: Б.Генкова...

ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗВЕЗДИЧКА - ОБЩИНА ВАРНА Варна, ул. Ж.Кюри 14, тел.052/460528; Утвърждавам Директор: Б.Генкова... ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗВЕЗДИЧКА - ОБЩИНА ВАРНА Варна, ул. Ж.Кюри 14, тел.052/460528; 460529 e-mail: dg3zvezdichka@abv.bg Утвърждавам Директор: Б.Генкова... Заповед 680 от 12.09.2017 г. Решение на педагогически

Подробно

ДГ НЕЗАБРАВКА БЯЛА СЛАТИНА 3200, Бяла Слатина, ул. Дондуков 33, тел , Утвърждавам! Директор:... (Мария Димитро

ДГ НЕЗАБРАВКА БЯЛА СЛАТИНА 3200, Бяла Слатина, ул. Дондуков 33, тел ,   Утвърждавам! Директор:... (Мария Димитро ДГ НЕЗАБРАВКА БЯЛА СЛАТИНА 3200, Бяла Слатина, ул. Дондуков 33, тел. 0879978759, email: dg_nezabravka@mail.bg Утвърждавам! Директор:... (Мария Димитрова) Заповед 27/15.09.2017 г. ЕТИЧЕН КОДЕКС ГЛАВА ПЪРВА

Подробно

ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624

ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624 ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ СТАРА ЗАГОРА ул. Августа Траяна 44, п.к. 302 телефони: директор: 042/605062, зам. директор:042/624408, канцелария: 042/627688, факс: 042/605062; e-mail:

Подробно

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА ЕТИЧЕН КОДЕКС на ДГ 123 ШАРЛ ПЕРО Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Настоящият Етичен кодекс определя етичните

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА ЕТИЧЕН КОДЕКС на ДГ 123 ШАРЛ ПЕРО Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Настоящият Етичен кодекс определя етичните ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА ЕТИЧЕН КОДЕКС на ДГ 123 ШАРЛ ПЕРО Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Настоящият Етичен кодекс определя етичните и морални норми като конкретизира стандартите на поведение

Подробно

дк И Я ч у п т с х я ч у я т Ш л шлхшрт ш и щ Пловдив, ул. Яеонардо 'Da Винчи 47 тел.: 032/ тел./ факс: тел.: 032/ , e-mai[:

дк И Я ч у п т с х я ч у я т Ш л шлхшрт ш и щ Пловдив, ул. Яеонардо 'Da Винчи 47 тел.: 032/ тел./ факс: тел.: 032/ , e-mai[: дк И Я ч у п т с х я ч у я т Ш л шлхшрт ш и щ Пловдив, ул. Яеонардо 'Da Винчи 47 тел.: 032/ 63 53 59 тел./ факс: тел.: 032/ 63 53 60, e-mai[: m.prinz@asv.bg zinow.maflciatprinc.com, faceboofc; Малкият

Подробно

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА Приложение 2 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВ. КНЯЗ БОРИС I ГРАД БУРГАС гр.бургас, ул. Климент Охридски 31 тел./факс: 84 60 52 / 84 60 53 / 84 60 54 e-mail: ou_svkniazboris@abv.bg www.oukniazboris.org УТВЪРЖДАВАМ, Заповед

Подробно

ЕТИЧЕН КОДЕКС

ЕТИЧЕН КОДЕКС ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ВАРНА ЕТИЧЕН КОДЕКС НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ при ПТГ-Варна 1. Училището е място, където се изгражда сплотена училищна общност на ученици, учители, непедагогически персонал

Подробно

Раздел I ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работниците и служителите в Професионална гимназия по икономика гр. П

Раздел I ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работниците и служителите в Професионална гимназия по икономика гр. П Раздел I ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на работниците и служителите в Професионална гимназия по икономика гр. Перник, и има за цел да повиши общественото доверие

Подробно

ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОАН ЕКЗАРХ ВАРНА кв. Чайка, п.к. 148, 9010 Варна, тел./факс , тел , ЕТИ

ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОАН ЕКЗАРХ ВАРНА кв. Чайка, п.к. 148, 9010 Варна, тел./факс , тел ,   ЕТИ ГИМНАЗИЯ С ПРЕПОДАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ЙОАН ЕКЗАРХ ВАРНА кв. Чайка, п.к. 148, 9010 Варна, тел./факс 302 373, тел. 302 361, e-mail: veg_varna@abv.bg ЕТИЧЕН КОДЕКС НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ НА ГПЧЕ ЙОАН ЕКЗАРХ

Подробно

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ Етичният кодекс на ЛТУ се приема на основание традициите и добрите практики на ЛТУ при спазване на етични

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ Етичният кодекс на ЛТУ се приема на основание традициите и добрите практики на ЛТУ при спазване на етични ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ Етичният кодекс на ЛТУ се приема на основание традициите и добрите практики на ЛТУ при спазване на етичните принципи на поведение, при създаване на условия

Подробно

ЕТИЧЕН КОДЕКС

ЕТИЧЕН КОДЕКС ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ ПЛОВДИВ Етичният кодекс на Аграрен Университет Пловдив (АУ) има за цел да маркира обхвата на академичната етика, действаща в Университета, като регулира поведението

Подробно

eti4ni_pravila_2009

eti4ni_pravila_2009 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областен управител на област Видин Рег. РД05/5/21.12.2009г. УТВЪРЖДАВАМ: /П/ ПЛАМЕН СТЕФАНОВ Областен управител на област Видин ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ И НА ЛИЦАТА,

Подробно

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА КЪМ МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Х А Р Т А Н А К Л И Е Н Т А Изпълнителната агенция по лекарствата е администрация към Министъра на здравеопазването и осъществява своята

Подробно

1. Отговорност и изпълнителност служителите имат развито чувство за дълг при изпълненине на трудовите задачи; 2. Услужливост служителите са отзивчиви

1. Отговорност и изпълнителност служителите имат развито чувство за дълг при изпълненине на трудовите задачи; 2. Услужливост служителите са отзивчиви 1. Отговорност и изпълнителност служителите имат развито чувство за дълг при изпълненине на трудовите задачи; 2. Услужливост служителите са отзивчиви към търсещите административни услуги, информация или

Подробно

Проследяване на индивидуалните постижения на детето по образователни направления

Проследяване на индивидуалните постижения на детето по образователни направления УТВЪРДИЛ... НАДЕЖДА ТОПУЗЛИЕВА Директор на ДГ 2 Заповед... ЕТИЧЕН КОДЕКС НА РАЕБОТЕЩИТЕ С ДЕЦА В ДГ 2 СНЕЖАНКА СЪДЪРЖАНИЕ 1. ВЪВЕДЕНИЕ 2 2. НОРМАТИВНА ОСНОВА 2 3. РАЗДЕЛ ПЪРВИ ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ И ЦЕННОСТИ

Подробно

Приложение 3

Приложение 3 ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ПО СИГУРНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА Д Л Ъ Ж Н О С Т Н А Х А Р А К Т Е Р И С Т И К А за длъжността Младши експерт в отдел: Сигурност на комуникационни и информационни системи дирекция: Защита

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА 10 КАРАМФИЛЧЕ гр. ВАРНА Гр. Варна,ул. Карамфил 13, тел./ факс , GSM , Утвърдил : / С. Лефте

ДЕТСКА ГРАДИНА 10 КАРАМФИЛЧЕ гр. ВАРНА Гр. Варна,ул. Карамфил 13, тел./ факс , GSM , Утвърдил : / С. Лефте ДЕТСКА ГРАДИНА 10 КАРАМФИЛЧЕ гр. ВАРНА Гр. Варна,ул. Карамфил 13, тел./ факс 052 303 446, GSM 0882567105, dg10karamfilche@abv.bg Утвърдил : / С. Лефтерова / ЕТИЧЕН КОДЕКС НА ДГ 10 КАРАМФИЛЧЕ Етичният кодекс

Подробно

ул. Олга Брадестилова 19, ТЕЛ.: (0357) , УТВЪРДИЛ: Директор: (М. Рендакова) Заповед Съгласувал: Председател на СО Д

ул. Олга Брадестилова 19,   ТЕЛ.: (0357) , УТВЪРДИЛ: Директор: (М. Рендакова) Заповед Съгласувал: Председател на СО Д ул. Олга Брадестилова 19, email: odzzvanchepan@abv.bg, ТЕЛ.: (0357) 621-16, УТВЪРДИЛ: Директор: (М. Рендакова) Заповед Съгласувал: Председател на СО Донка Златанова Съгласувал: Председател Обществен съвет

Подробно