1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо См

Размер: px
Започни от страница:

Download "1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо См"

Препис

1 1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо Смирненски Г о д и ш е н к о м п л е к с е н план на училището за учебната година Приет на заседание на педагогическия съвет Протокол 19 от г., решение 3

2 І. АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО НА УЧИЛИЩЕТО ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОД. Основните изводи и резултати от учебната година: 2 1.Запазва се тенденция за намаляване броя на учениците. 2. Успешно навлизане на новата учебна програма в ІІ, VІ и VІІІ клас. 3.Съгласувано с личните лекари се предприемат мерки за намаляне на броя на извинените отсъствия, чрез премахване на каналите за вземане на фалшиви медицински бележки от учениците. 4. Провеждане на задължитените писмени контролни и класни работи по време на учебната година и спазване на изискванията на Наредба 3 за системата на оценяване. 5. Още в началото на учебната година се проучват желанията на учениците за избор на втори ДЗИ и се проведе целогодишна подготовка на същите за успешно явяване на изпитите. 6. Учениците от ХІІ клас показаха много добри резултати на ДЗИ. Няма слаби оценки. ІІ. ОСНОВНИ ЦЕЛИ, СТРАТЕГИЧЕСКИ НАСОКИ И ПРИОРИТЕТИ В ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО ПРЕЗ 2018/2019 г. МИСИЯ НА УЧИЛИЩЕТО: Нашата мисия е усъвършенстване и непрекъснато развитие на учебно възпитателния процес, с цел да се стимулират всички участници в него, да отговарят на измененията на Закона за училищното и предучилищното образование. ЦЕЛИ НА УЧИЛИЩЕТО Повишаване качеството на учебно-възпитателния процес; ефективно изучаване на чужди езици; повишаване квалификацията на учителите; утвърждаване облика на училището и чувството за принадлежност към него от всеки възпитаник; защита личното достойнство на учениците; обогатяване на материалната база; утвърждаване на училищните ритуали. ПРИОРИТЕТИ В ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО Равен достъп на всички ученици до качествено образование; подобряване на вътрешно училищната квалификационна и методическа дейност; гражданско образование; утвърждаване на училищното настоятелство като основен помощен орган на училищното управление и привличане на повече родители в решаване на училищни проблеми; новосъздаденият обществен съвет да работи с цел подпомагане на дейността на училището; превантивни дейности за преодоляване на агресивността и насилието сред учениците; повишаване на доверието на родителите в училището. ІІІ. ДЕЙНОСТИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЦЕЛИТЕ И ПРИОРИТЕТИ: 1. АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ - Изготвяне на годишните разпределения на учебния материал и плановете на класните ръководители. Срок: г. Отг. Учителите и кл. р-ли. - Изготвяне на график за контролните и класните работи през първия учебен срок. Срок: г. Отг. ЗДУД и учителите -Оформяне на задължителната учебна документация в училището Срок: г. Отг. Директора и учителите - Обхват на всички подлежащи на задължително обучение деца до 16- годишна възраст. Срок: г. Отг. ЗДУД - Изготвяне на програмите по ЗИП и разширена подготовка по предметите. Срок : г. Отг. Учителите

3 3 2. ТЕМИ И ГРАФИК НА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ год. 1. Приемане формите на обучение през учебната г. 2. Приемане на училищните учебни планове за дневна форма на обучение на І, ІІ,ІІІ, ІV,V,VІ,VІІ, VІІІ,ІХ,Х, ХІ и ХІІ клас през учебната г.; 3. Приемане на училищните учебни планове за самостоятелна форма на обучение през учебната г.; 4. Приемане на училищните учебни планове за индивидуална форма на обучение през учебната г.; 5. Избор на комисия за подготовка на правилник за дейността на училището; 6. Избор на комисия за подготовка на стратегия за развитие на училището за следващите 4 години с приложени към нея план за действие и финансиране; 7. Избор на комисия за подготовка на годишния план за дейността на училището; 8. Избор на комисия за подготовка на мерки за повишаване качеството на образованието; 9. Избор на комисия за подготовка на програма за превенция на ранното напускане на училище; 10. Избор на комисия за подготовка на програма за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децата и учениците от уязвими групи; 11. Избор на комисия за подготовка на тържеството на г. за откриване на учебната г. 12. Указания за дейностите в училището в периода до г г. 1. Приемане на Годишния комплексен план на училището за учебната г. 2. Запознаване с Инструкцията за осигуряване на безопасни условия на обучение, възпитание и труд. 3. Актуализация на ПДУ 4.Приемане на програма за целодневно обучение през учебната г. 5. Приемане на плановете на помощните комисии в училището. 6. Обсъждане на промени и изменения в Наредби на МОН г. 1. Запознаване с Правилника за вътрешния трудов ред в училището. 2. Приемане на план за защита при бедствия и аварии год. 1. Запознаване с промени в нормативни документи в системата на средното образование 2. Приемане на решение за определяне на критерии към показателите в приложение 2 от Наредба 1 за работните заплати на персонала в системата на средното образование. 3. Приемане на решение за избор на комисия за оценяване на постиженията от труда на педагогическия персонал съгласно Наредба 1 за работните заплати на персонала в системата на средното образование.

4 год. 1. Приемане на информация за входящия контрол в училището. 2. Информация за изпълнението на бюджета на училището за деветте месеца на 2018 г. 3. Запознаване с плана за контролната дейност на директора и пом. директора. 3. Приемане списъка на учениците, които ще получават стипендии. 4. Приемане на план за осигуряване на нормален учебен процес през зимата год. 1.Информация за резултатите от работата на училищната библиотека и препоръки за дейността й. 2.Информация за здравното състояние и обслужване на учениците. 3. Разни въпроси г. 1. Приемане сценарий за подготовка на Новогодишното тържество. 2.Обсъждане на промени в новите наредби на МОН год. 1. Информация за изпълнението на бюджета в училището през изминалата календарна година. 2. Информация за работата на училището с родителите, общински и държавни органи и неправителствени организации и обществения съвет. 3. Приемане на заявка за държавния план-прием на ученици през учебната год. 4. Решение за допускане на ученици до изпити за оформяне на успех год. 1. Отчет за резултатите от учебно-възпитателната работа в училището през І учебен срок. 2. Отчет за работата на педагогическия съветник през първия учебен срок. 3. Приемане на план за организация на ДЗИ-2019 г. 4. Приемане на документи на ученици за стипендии год. 1. Актуализиране на списъка на ученици, които ще получават стипендии. 2.Решение за определяне на реда за прием на ученици в І клас 3.Информация за участието на учениците в олимпиади год. 1.Информация за целодневното обучение- I-VIII клас. 2.Информация за обучението по физика и астрономия от VII до ХІІ клас. 3.Приемане на решение за допускане на учениците до ДЗИ 4. Решение за допускане на ученици до изпити за промяна и оформяне на успех за ХІІ клас.

5 год. 1. Приемане на отчетите на класните ръководители на І-IV клас. 2. Приемане на план за подготовка на материално-техническата база за учебната 2019 /2020г год. 1. Приемане на отчетите на класните ръководители от V-VІІІ клас. 2. Проект за разпределение на групите по РП,ЗИП и ФУЧ за учебната година. 3. Решение за допускане на ученици до изпити за оформяне на успех година. 1. Приемане отчетите на класните ръководители от ІХ до ХІ клас 2. Решение за допускане на ученици до изпити за промяна и оформяне на успех година. 1. Отчет за учебната година. 2. Приемане на график за дежурство и отпуските през лятната ваканция. 3. ДЕЙНОСТИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА УЧЕБНО-ВЪЗПИТАТЕЛНАТА РАБОТА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА 1. Формиране на новите паралелки на базата на нормативите по Наредба 7 от 2000 г. на МОН. Срок: г. Отг. Зам. директора УД. 2.Формиране на учителските щатове и обявяване на свободните места Срок: г. Отг. Директора. 3. Определяне на нови учебни стаи за учениците от І - ІV и V -VІІІ клас, както и кабинети за ІХ-ХІІ клас. Срок : г. Отг. Зам. директора УД 4. Изработване на седмична програма и дневен режим Срок: г. Отг. Зам. директора по УД. 5. Организиране на поправителната сесия и сесията на учениците на самостоятелно обучение. Срок: г. Отг. Зам. директора по УД. 6. Изготвянe на годишните разпределения на учителите и плановете на класнитe ръководители и възпитателите. Срок: г. Отг. Учителите и възпитателите 7. Попълване на задължителната училищна документация - дневници, ученически книжки, книга за подлежащи. Срок: г. Отг.Кл. р-ли. 8. Приемане на годишния план на училището и актуализация на ПДУ Срок: г. Отг. Директора 9. Изготвяне на Образец 1 за щатното разписание и плана за контролната дейност. Срок: г. Отг. Директора 4.КВАЛИФИКАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКА ДЕЙНОСТ: 1. МО на началните учители и възпитатели. 2. МО на природо-математическите науки.

6 3. МО на хуманитарните науки. 4. МО на учителите по и изкуствата ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ: През учебната година в училището да бъдат отбелязани следните по-важни годишнини и тържества: 1. Откриване на Новата учебна година Срок: г. Отг. Директора и учители 2. Отбелязване на патронния празник на училището Срок: г. Отг. Директора и преподавателите по БЕЛ,по музика и по 3. Честване на 1 ноември - Ден на народните будители. Срок: г. Отг. Преподавателите по БЕЛ и музика 4. Тържества на колектива и учениците в читалището за посрещане на Новата година Срок: г. Отг. Профсъюзните ръководители и началните учители и възпитатели, Северин Чаушев и Събина Бошнакова. 5. Отбелязване на годишнината от гибелта на В. Левски. Срок: г. Отг. Учителите по БЕЛ и история 6. Честване на Националния празник - 3 март 2019 г. Срок: г. Отг. Динко Кумбаров, Събина Бошнакова, Северин Чаушев, Румен Тюфекчиев и началните учители 7. Ден на пролетта спортни дейности Срок: г. Отг. Класните ръководители и учителите по 8. Отбелязване на Деня на Европа. Срок: г. Отг. Кристина Заимова и Елина Кумбарова 9. Честване на 24 май -Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура. Срок: г. Отг. Директора, Учителите по БЕЛ, Северин Чаушев, Румяна Гулева и Амид-Асан Молаюсеинов и учителите по 10. Екскурзии на ученици: Срок: г. Отг. Класните ръководители 11. Зелени училища. Срок: г. Oтг. Класните ръководители. 12. Годишен отчетен педагогически съвет. Срок: г. Отг. Директора 6. КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ - ВИДОВЕ, ФОРМИ, СРОКОВЕ: 1. Административен контрол. а / Проверка на дневници, бележници, лични карти. Срок : Един път месечно, Отг. Директора и ЗДУД. б/ Проверка на дежурството на учителите Срок : Ежедневно, Отг. Директора и ЗДУД в/ Проверка на хигиената и опазване на училищното имущество Срок: Ежедневно, Отг. Директора и ЗДУД. 2. Цялостни проверки. а/ Проверка на работата в полуинтернатните групи-i-viii клас.

7 7 Срок : ІІ-ІV 2019 г. Отг. Директора и ЗДУД б/ Текущи проверки на всеки учител и възпитател Срок : Постоянен, Отг. Директора и ЗДУД в/ Проверка на обучението по физика от VІІ до ХІІ клас. Срок: ХІ ІІІ 2019 г. Отг. Директора и ЗДУД 3. Форми на контрол: - контролни работи, тестове, анкети, разговори с учители и ученици, посещения на часове, проверки на задължителни документи, годишни разпределения. 7. ПОМОЩНИ КОМИСИИ В УЧИЛИЩЕТО. 1. Комисия по безопасност на движението, охрана на труда и защита при бедствия и аварии. 2. Комисии за превенция на противообществените прояви на учениците. 3. Комисия по професионалното ориентиране 4. Комисия за подготовка на правилник за дейността на училището; 5. Комисия за подготовка на стратегия за развитие на училището за следващите 4 години с приложени към нея план за действие и финансиране; 6. Комисия за подготовка на годишния план за дейността на училището; 7. Комисия за подготовка на мерки за повишаване качеството на образованието; 8. Комисия за подготовка на програма за превенция на ранното напускане на училище; 9. Комисия за подготовка на програма за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децата и учениците от уязвими групи; 10. Комисия за подготовка на тържеството на г. за откриване на учебната г. 8. ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩЕТО СЪС СОЦИАЛНАТА СРЕДА - НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ, УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО, РОДИТЕЛИ, БИЗНЕС - СРЕДИ, КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ. 1. Провеждане на общоучилищна родителска среща Срок: Х 2018 г. Отг. Директора и кл. р-ли 2. Провеждане на родителски срещи по класове Срок: Х-2018, ІІ и V-2019 г., Отг. Кл. р-ли. 3. Сътрудничество с читалище Просвета в извънкласните дейности. Срок: Постоянен, Отг. Директора и учителите 5. Включване на повече родители в доброволното подпомагане на училището със съдействието на обществения съвет. Срок: Постоянен, Отг. Директора и кл. р-ли и възпитателите. 9.ТВОРЧЕСКИ И СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ. 1. Училищен конкурс за най-добри изделия по технологии и предприемачество. Срок: м. ІV 2019 г. Отг. Учителите по технологии и предприемачество 2. Провеждане на организирани излети и походи. Срок: един път на учебен срок, Отг. Кл. р-ли 3. Провеждане на училищно състезание за най-добри колоездачи от І до VІІІ клас и найдобро познаване правилника за движение по пътищата за учениците от ІХ-ХІ клас.

8 Срок: м. ІV 2019 г. Отг. Преподавателите по безопасност на движението по пътищата. 4. Благотворителна дейност Срок: г. Отг. Педагогическия съветник 6. Споделяне на добри педагогически практики в СУ Христо Смирненски Срок: постоянен Отг. Преподавателите по предмети и възпитателите 8

9 9 Приложение 1 СПОРТЕН КАЛЕНДАР Учебна 2017/2018 година СПОРТНА ДЕЙНОСТ СРОК ОТГОВОРНИК МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ 1. Турнир по футбол/5-7 и 8-12 клас/ 2. Турнир по баскетболмомичета/5-7 и 8-12 клас/ 3. Турнир по баскетболмомчета/5-7 и 8-12 клас/ 4. Турнир по волейболмомичета/5-7 и 8-12 клас/ 5. Турнир по волейболмомчета/5-7 и 8-12 клас/ 6. Турнир по шахмат-момичета /5-7 и 8-12 клас/ 7 Турнир по шахмат-момчета /5-7 и 8-12 клас/ 8. Турнир по тенис на маса момичета/ 5-7 и 8-12 клас/ 9. Турнир по тенис на маса момчета / 5-7 и 8-12 клас/ 10. Турнир по дартс-момчета и момичета/ 5-12 клас/ 11. Ден на пролетта- Туристически поход и спортни игри сред природата 12. Областно първенство по лека атлетика м.септември Учители по м.октомври Учители по м.октомври Учители по м.ноември Учители по м.ноември Учители по м.декември Учители по м.декември Учители по м.януари Учители по м.януари Учители по м. февруари Учители по ВФС м. март Директор Класни ръководители Учители по м.март Динко Кумбаров Училищен двор Баскетболни площадки Баскетболни площадки Волейболни площадки Волейболни площадки Физкултурен салон Физкултурен салон Физкултурен салон Физкултурен салон Физкултурен салон Ваклиновски ливади Спортен интернат гр. Благоевград

10 13. Областно първенство по тенис на маса 14. Футболен турнир за купата на,,кока-кола 15. Зонално първенство по тенис на маса 16. Турнир по тенис на корт момичета/5-7 и 8-12 клас/ 17. Турнир по тенис на корт момчета /5-7 и 8-12 клас/ 18. Плувен курс-момичета и момчета/ 5-11 клас/ ЕКСКУРЗИИ 1. Провеждане на тематични екскурзии с учебна цел по класове, съгласно график утвърден от директора. м.март м.април м.април м.май м.май м.юни Постоянен Динко Кумбаров Динко Кумбаров Динко Кумбаров Учители по Учители по Учители по Класни ръвоводители Младежки дом гр. Благоевград Комплекс,,Арена гр. Благоевград Спортна зала Гр. Дупница Тенис корт Тенис корт Басейн,,Петрелийски с.огняново По предварително обявен и утвърден маршрут 10

11 11 Приложение 2 ПЛАН За дейността на методическото обединение по Музика, Изкуство, бит, технологии и през учебната 2017/2018 г. I Семинар-Тема Планиране и провеждане на часа по спортни дейности през учебната 2017/2018г. Срок г. II Семинар-Тема Утвърждаване на спортният календар на училището през учебната 2017/2018 г. Срок г. III Семинар-Тема Подготовка на училищните отбори за участие в Областните и Зоналните състезания от ученическите игри. Срок: месец март 2018г. IV Открит урок по Физическо възпитание и спорт при Венцислав Камбошев. Срок: месец април 2018г. V Семинар-Тема Подготовка на училищният отбор за участие в състезанието по скоростно изкачване на стълбите към Националния храм-паметник,,шипка. Срок: месец юни 2018г. Педседател: Динко Кумбаров

12 12 Приложение 2 П Л А Н О В Е за работата на методическите обединения в СУ Христо Смирненски през учебната година МО на началните учители и възпитатели Председател: Айше Поюкава 2. МО на учителите по хуманитарните науки Председател Събина Бошнакова 3. МО научителите по природоматематическите науки- Председател: Анита Тюфекчиева Семинари Обсъждане на учебната протрама за ІІІ клас Жасмина Заимова Ноември Елина Кумбарова Месец по избор Лилия Даилова Открити уроци Февруари Емилия Гулева открит урок Елена Даилова открито занимание Март Румен Тюфекчиев- открит урок Април Велин Сафиев

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христ

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христ 1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, E-mail:sou_kochan@abv.bg Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо Смирненски Заповед РД-07-946 Г о д и ш е н к о м

Подробно

СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Гълъб Чаушев/ Заповед РД-

СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Гълъб Чаушев/ Заповед РД- СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, sou_kochan@abv.bg.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Гълъб Чаушев/ Заповед РД- ПРОГРАМА за превенция на ранното напускане на училище

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai УТВЪРЖДАВАМ : ДИРЕКТОР :.. / П. Димитрова / Г Р А Ф И К ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПРИ С О У АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ, ГР. СТРАЖИЦА ЗА УЧЕБНАТА 2014/ 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание

Подробно

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об Директор: тел.: 5559 33 e-mail: ou_zidarovo@abv.bg; http://www.hristo-botev-zidarovo.eu/ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 8/9 Форма на обучение: дневна Организация на учебния ден: целодневна Утвърждавам:

Подробно

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ ou_k

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ ou_k УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/66 902 e-mail:ou_kiril_metodii@abv ПЛАН ЗА КОНТРОЛНАТА ДЕЙНОСТ НА ЗДУД

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА КАРЛ МАРКС гр. СМОЛЯН УТВЪРЖДАВАМ: Мария Дамова-Мечкарска Директор ПГИ ВХОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено основно образование СРОК НА ОБУЧЕНИЕ - 5 години ФОРМА

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел УТВЪРЖДАВАМ:.. Димитрина Иванова Директор на ПГТЛП Гоце Делчев, гр. Благоевград ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА I.

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилието Учебна 2019/2020 година І ОСНОВНА ЦЕЛ Създаване на

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ОТЕЦ ПАИСИЙ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , , П

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , ,   П СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) 5 25 45, 4 17 38, www.souphd.info, souphd@abv.bg ПЛАН за та дейност Виолета Инкьова Директор СЕУ Св.

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧА

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/66 902 e-mail:ou_kiril_metodii@abv УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧАЛНИК НА РИО ) П Л А Н ЗА КОНТРОЛНАТА ДЕЙНОСТНА ДИРЕКТОРА

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai З А УЧЕБНАТА 2014 / 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание на Педагогически съвет на 01.09.2014 г. 1 Настоящия план за контролната дейност е изготвен и съобразен с Инструкция 1/23.01.2003 г.

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА КАРЛ МАРКС гр. СМОЛЯН УТВЪРЖДАВАМ: Мария Дамова-Мечкарска Директор ПГИ ВХОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено о

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА КАРЛ МАРКС гр. СМОЛЯН УТВЪРЖДАВАМ: Мария Дамова-Мечкарска Директор ПГИ ВХОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено о ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА КАРЛ МАРКС гр. СМОЛЯН УТВЪРЖДАВАМ: Мария Дамова-Мечкарска Директор ПГИ ВОДЯЩО ОБРАЗОВАТЕЛНО РАВНИЩЕ - завършено основно образование СРОК НА ОБУЧЕНИЕ - 5 години ФОРМА

Подробно

9. Използване на възможностите на Педагогическия съвет като орган на управление. 10. Активизиране работата по гражданско образование в гимназията. При

9. Използване на възможностите на Педагогическия съвет като орган на управление. 10. Активизиране работата по гражданско образование в гимназията. При 9. Използване на възможностите на Педагогическия съвет като орган на управление. 10. Активизиране работата по гражданско образование в гимназията. Привличане на родители, бивши възпитаници и др. в подкрепа

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул.христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 зам.-директор: 04361/22-05 e-mail: soupb@abv.bg ПРОГРАМА

Подробно

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГРАД КРИЧИМ,4220 ОБЩИНА КРИЧИМ,ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ,БУЛ. ТРАКИЯ 1 ТЕЛ: ГРАФИК НА УЧЕБНОТ

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГРАД КРИЧИМ,4220 ОБЩИНА КРИЧИМ,ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ,БУЛ. ТРАКИЯ 1 ТЕЛ: ГРАФИК НА УЧЕБНОТ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ГРАД КРИЧИМ,4220 ОБЩИНА КРИЧИМ,ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ,БУЛ. ТРАКИЯ 1 ТЕЛ:03145-22-24 e-mail: nuvlevski@abv.bg ГРАФИК НА УЧЕБНОТО ВРЕМЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2019 2020 ГОДИНА Начало на учебната

Подробно

ОУ “Драган Манчов” – гр

ОУ “Драган Манчов” – гр ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info Утвърждавам! Директор:.. /Борис Златарев/

Подробно

Е З И К О В А Г И М Н А З И Я П Л О В Д И В Пловдив 4003, бул. България 123, тел ; ,

Е З И К О В А Г И М Н А З И Я П Л О В Д И В Пловдив 4003, бул. България 123, тел ; , Е З И К О В А Г И М Н А З И Я П Л О В И В Пловдив 4003, бул. България 123, тел. 032 956 096; 032 956 051, e-mail: ezikova_gimnazia_plovdiv@eg-plovdiv.com, www.eg-plovdiv.com КАЛЕНАР НА ЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА А. С. ПОПОВ гр. Девин, обл. Смолян, ул. Васил Левски 3, тел: 03041/80

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА А. С. ПОПОВ гр. Девин, обл. Смолян, ул. Васил Левски 3, тел: 03041/80 МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА А. С. ПОПОВ гр. Девин, обл. Смолян, ул. Васил Левски, тел: 00/80-80 Одобрявам: Иван Муцевски Началник на РИО - Смолян СТЕПЕН

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населенот

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населенот МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИАДИ ГР.ГАБРОВО (пълно наименование на училището и населеното място) СТЕПЕН НА ОБРАЗОВАНИЕ - средно СРОК НА ОБУЧЕНИЕ

Подробно

I. ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседми

I. ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседми I ГРАФИК НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС VIІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас VIІІ и ІХ клас Х клас І срок-18 учебниседмици ІІ срок- 18 учебниседмици ІІ срок- 20 учебниседмици, откоито 2 седмици запроизводственапрактика ХІ клас

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ БАНСКО ул. Тодор Александров 13; тел.: 0749/ ; , ; soubansko.al

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ БАНСКО ул. Тодор Александров 13; тел.: 0749/ ; , ;   soubansko.al СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ РИЛСКИ БАНСКО ул. Тодор Александров 13; тел.: 0749/ 8 83 12; 0878 206 617, 0892 602 001; e-mail: sou_bansko@abv.bg; soubansko.alle.bg Утвърждавам: ЕЛЕОНОРА БАРЯКОВА Директор на СУ

Подробно

Училищни учебни планове г

Училищни учебни планове г ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: /п/. /Т. Ченгелова/ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН за 1-7 клас 1 / 49

Подробно