7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политиче

Размер: px
Започни от страница:

Download "7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политиче"

Препис

1 7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политическата партия е БУРГАС. II. Символи Чл.2. Символи на политическа партия БУРГАС са: 1. знак - изписано наименование на партията и делфин на син и зелен фон 2. печат - кръгъл, с изобразен в центъра знака на политическа партия БУРГАС 3. знаме - правоъгълно. синьо и бяло. със знака на политическа партия БУРГАС в горния десен ъгъл и надпис БУРГАС в средата III. Седалище и адрес на управление Чл.З. Седалището на политическа партия БУРГАС е гр. Бургас, а адресът на управление е к-с Изгрев, бл офис 2. (изменен на г.) IV. Цели и начини за постигането им. Чл.4. (1) Политическа партия БУРГАС отстоява следните цели: 1. Утвърждаване на европейските демократични принципи в управлението на Община Бургас. 2. Нулева толерантност към корупцията в управлението на град Бургас, създаване на ясни правила и механизми за отчетност на кмета и Общинския съвет на Бургас пред гражданите. 3. Залагане на професионализъм, конкурсно начало и пълна прозрачност в управлението на Община Бургас, общинските предприятия и при разходването на бюджетните средства. 4. Съхраняване на изграденото от нашите родители за бургазлии Спиране на корупционните практики за разграбване на общинско иму щество. 5. Недопускане създаването на политическа клика и плутокрация в Община Бургас. Налагане на принципа, че общинските съветници са избрани, за да работят за гражданите, а не за себе си и собствения си бизнес. 6. Общинската администрация в услуга на гражданите, изградена на принципите: достъпност, професионализъм, опроетеност, коректност, бързина и адекватност. Ограничаване на бюрокрацията. Контрол и атестиране на общинските служители от избирателите. 7. Задължаване на общинската администрация да отговаря на питания и молби от граждани в законния срок. 8. Ограничаване на командно-административната намеса в икономическите планове на гражданите.

2 Устав на политическа партия..бургас стр. 2 от 9 9. Създаване на условия за реализация и развитие на всички граждани независимо от пол, възраст, религия, етническа принадлежност. 10. Достоен живот за пенсионерите, хората в неравностойно положение и социално слабите. 1I. Създаване на условия за развитие на местните таланти в науката, изкуството и спорта. 12. Защита и утвърждаване на традиционните местни и национални, духовни и културни ценности. 13. Осигуряване на условия за развитие и интегриране на младите хора в обществото. 14. Сигурност и стабилност за бургаските семейства. Осигуряване на социални преференции за семействата с деца. 15. Гарантиране на сигурност за бургазлии и гостите на града. Защита на законните права и гражданските интереси на всеки. 16. Прилагане на всички европейски норми и стандарти за опазване на околната среда. 17. Дейно участие в интегрирането на България в Европейския съюз и превръщането на Бургас в европейската морска столица на страната. (2) Политическа партия БУРГАС ще работи за осъществяване на своите цели с демократични и законови средства. V. Ръководни н контролни органи. Чл.5. (1) Ръководни органи на политическа партия БУРГАС са: 1. Партийна конференция; 2. Партиен съвег; 3. Изпълнително бюро; 4. Председател на партията; (2) Контролен орган на политическа партия БУРГАС е: - Контролен съвет VI. Представителство на политическата партия. Чл.6. (1) Политическа партия БУРГАС се представлява от Председателя на партията. При негово отсъствие той упълномощава изрично един от членовете на Изпълнителното бюро, а при невъзможност и в случай, че не е упълномощил член на Изпълнителното бюро. представителството се осъществява от член на Изпълнителното бюро, определен с решение на Изпълнителното бюро. VII. Ред за свикване, избиране и освобождаване на ръководните и контролните органи и техните правомощия. ПАРТИЙНА КОНФЕРЕНЦИЯ Чл.7. (1) Партийната конференция е върховен орган на политическа партия БУРГАС.

3 Приложение Устав на политическа партия..evnrae стр. 3 от 9 (2) Свикването на Партийна конференция става най-малко веднъж на две години с решение на Партийния съвет. Партийната конференция може да бъде свикана и по искане на най-малко 1/3 от членовете на партията. (3) Свикването на Партийната конференция става чрез писмена покана, която се публикува в печатна медия, разпространявана в цялата страна, н се обявява на интернет страницата на политическа партия ЬУР1 АС (ако се поддържа такава страница) не по-късно от 14 дни преди определената дата. (4) Паргийната конференция се състои от делегати - членове на политическа партия БУРГАС избрани от политическите клубове, по ред, начин и при съответната квота, определение решение на Партийния съвет. (5) В партийната конференция участват по право: 1. Председателят на политическа партия БУРГАС ; 2. Членовете на Партийния съвет; 3. Членовете на Контролния съвет; 4. народни представители и министри, членове на политическа партия БУРГАС. 5. кметове и общински съветници, членове на политическа партия БУРГАС (6) Партийната конференция може да заседава законно, ако присъстват повече от половината от делегатите - избрани и по право. В случай, че не е налице необходимият кворум, заседанието се отлага с един час и може да бъде редовно проведено, независимо от броя на присъстващите му членове. (7) Партийната конференция приема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове. Решенията, касаещи промени, изменения и допълнения на устава, избор на председател и за прекратяване на партията се взимат с квалифицирано мнозинство от 2/3 от присъстващите делегати. (8) Партийната конференция има следните правомощия: 1. Избира и освобождава членовете на Партийния съвет и Контролния съвет. 2. Избира и освобождава председателя на политическа партия БУРГАС. 3. Приема, изменя и отменя основните документи на партията. 4. Разглежда и обсъжда отчети на всички органи на партията. 5. Приема решение за прекратяване на политическа партия БУРГАС. ПАРТИЕН СЪВЕТ Чл.8. (1) Партийният съвет е ръководен орган на политическа партия БУРГАС. Членовете на Партийния съвет се избират от Партийната конференция за срок от 2 години. (2) Партийният съвет се състои от 3 (три) до 25 (двадесет и пет) членове, в това число и Председателя на партията. /изменен на г.)

4 Устав на политическа патлия..бургас сто.4 от 9 (3) Партийният съвет провежда своите редовни заседания поне веднъж на три месеца чрез свикване от Председателя на партията или с решение на Изпълнителното бюро, чрез писмени покани до членовете му или публикация в най-малко два вестника. Заседание може да бъде свикано и по инициатива на 1/3 от членовете на Партийният съвет. (4) Партийният съвет има следните правомощия: - ръководи цялата дейност на политическа партия БУРГАС ; - изготвя и приема бюджет и отчет за изпълнението му, както и финансов отчет по смисъла на закона; - регистрира политически клубове; - взема решения за начина и реда на провеждане на Партийната конференция и определя съответните квоти за делегатите; - взема решения за придобиване и разпореждане с движимо и недвижимо имущество, собственост на партията; - определя кандидатите за общински съветници, кметове, народни представители и другите изборни политически длъжности; - ръководи всички избори от местно и национално значение като създава предизборен щаб; - избира от състава си и освобождава членовете на Изпълнителното бюро по предложение на председателя на партията; - избира от състава на Изпълнителното бюро от 1 /един/ до 2 /двама/ заместник-председатели по предложение на председателя на партията; (изменен на г.) - създава постоянни и временни комисии по основните въпроси на дейността на партията, както и помощни структури, които подпомагат дейността на партията; - подпомага и контролира дейността на политическите клубове; - избира от състава си и освобождава по предложение на Председателя на партията един главен секретар и един финансов секретар; (изменен па г.) му; (5) Партийният съвет може да заседава законно, ако присъстват повече от половината от членовете (6) Партийният съвет приема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове, освен решението за свикване на Партийна конференция, за което се изисква мнозинство от 2/3 от присъстващите членове; ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО Чл.9. (1) Изпълнителното бюро е ръководен орган на партия БУРГАС. Членовете на изпълнителното бюро се избират от Партийният съвет за срок от 2 години. (2) Изпълнителното бюро е в състав от 3 (три) до 7 (седем) членове в това число и Председателя на партията, (изменен на г.)

5 Устав на политическа нашия..бургас стр. 5 от 9 (3) Изпълнителното бюро провежда своите редовни заседания най-малко веднъж в месеца, чрез свикване от Председателя на партията. Заседание може да бъде свикано и по инициатива на 1/3 от членовете на Изпълнителното бюро. (4) Изпълнителното бюро може да заседава законно, ако присъстват повече от половината от членовете му. (5) Изпълнителното бюро приема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове. (6) Изпълнителното бюро има следните правомощия: - ръководи и организира текущата дейност на партията и вземането на решения, които не са в изключителната компетентност на Партийния съвет. - свиква на заседания Партийния съвет и се отчита пред него; - ръководи и организира изпълнението на решенията на Партийния съвет; - излъчва свои представители при създаване на политически клубове, които подписват учредителния протокол; - осъществява връзките с медиите; ПРЕДСЕДАТЕЛ Чл.10. {]) Председателят на политическа партия БУРГАС се избира от Партийната конференция за срок от 2 години. (2) Председателят на политическа партия БУРГАС : - представлява политическа партия БУРГАС. При негово отсъствие той упълномощава изрично един от членовете на Изпълнителното бюро, а при невъзможност и в случай, че не е упълномощил член на Изпълнителното бюро, представителството се осъществява от член на Изпълнителното бюро, определен с решение на Изпълнителното бюро. - председателства по право Партийната конференция, Партийния съвет и Изпълнителното бюро: - предлага на Партийния съвет състав на Изпълнителното бюро и зам. председатели. - предлага на Партийния съвет финансов секретар. (3) (отпада па г.) КОНТРОЛЕН СЪВЕТ Чл.11. (1) Контролният съвет е контролен орган на политическа партия БУРГАС. Членовете на Контролния съвет се избират от Партийната конференция за срок от 2 години. (2) Контролният съвет се състои ог 3 /три/ до 7 /седем/ членове.членовете на Контролния съвет не могат да заемат други ръководни длъжности в партия БУРГАС.

6 Усгав на политическа партия..бургас'1... стр. 6 от 9 (3) Контролният съвет провежда своите редовни заседания най-малко веднъж на три месеца, чрез свикване от председателя си. Заседание може да бъде свикано и по инициатива на 1/3 от членовете на Контролния съвет (4) Контролният съвет може да заседава законно, ако присъстват повече от половината от членовете му. В случай, че не е налице необходимия кворум, заседанието се отлага с един час и може да бъде редовно проведено, независимо от броя на присъстващите му членове. (5) Контролният съвет приема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове. (6) Контролният съвет има следните правомощия: 1. Проверява спазването на устава и другите партийни документи от партийните членове, органи и организации. Търси отговорност за нарушенията. 2. Разглежда и решава въпроси по жалби, възражения, вътрешнопартийни спорове, както и по въпроси на партийната етика. 3. Проверява сигналите за нарушения при приемане и изключване от членове на партията и учредяването и регистрирането на партийните клубове. 4. Избира от състава си председател, зам,- председател и секретар, които ръководят и организират дейността на Контролният съвет. (7) Решенията на Контролния съвет са задължителни за другите органи. VIII. Ред за възникване и прекратяване на членството Чл.12. (I) Член на политическа партия БУРГАС може да бъде пълнолетно и дееспособно лице, което споделя целите на партията и желае да сътрудничи за постигането им и по отношение на което няма законово ограничение за членство в политическа партия. Членството е доброволно и индивидуапно. (2) Всяко лице може да подаде молба по образец за приемането му за член на партията до Партийния съвет. (3) Партийният съвет разглежда молбата и с решение приема или отказва приемане на лицето за член на партията. Отказът за приемане на лице за член на партията подлежи на обжалване пред Контролния съвет, чието решение е окончателно. Нова молба за членство на същото лице се разглежда не по-рано от 6 месеца. (4) Членство се прекратява: 1. По писмена молба на лицето, отправена до Партийния съвет; 2. При смърт на лицето; 3. При прекратяване на партията; 4. С решение на Партийния съвет: 4.1. Настъпване на обстоятелства, които правят членството незаконосъобразно; 4.2. Неизпълнение на решения на органите на партията или неспазване на приети документи; 4.3. Поведение, което може да накърни доброто име на партията.

7 Устав ла политическа нашия Бургас стр. 7 от 9 (5) Решенията на Партийният съвет за прекратяване на членството подлежи на обжалване пре Контролния съвет, чието решение е окончателно. IX. Правата и задълженията на членовете. Чл.13. (1) Всеки член на партията има следните права: 1. Да участва в работата на органите на партията, включително като избира и бъде избиран в органите, които се конституират чрез избор. 2. Да иска отмяна на решения на органи на партията, които противоречат на закона или на приети по-рано документи, или накърняват негови законни права. (2) Член на партията може да упражнява правата си само ако е заплатил членския си внос. (3) Всеки член на политическа партия БУРГАС има следните задължения: 1. Да заплаша членския си внос; 2. Да сътрудничи за постигане на целите на партията; 3. Да спазва Устава и другите основни документи на партията и да изпълнява решенията на органите й; Чл.14. (2) Симпатизант на политическа партия БУРГАС може да бъде всеки български гражданин е избирателни права, който е готов да работи за осъществяване целите и задачите на партията. (2) Регистрацията на симпатизант се извършва въз основа на подадено от кандидата писмено заявление по образец до Партийния съвет, който регистрира заявлението. X. Създаване на партийни структури и техните права и задължения. Чл.15. (1) По инициатива на не по-малко от петима членове на партия БУРГАС може да бъде създаден политически клуб по териториален принцип или на принципа по интереси. Членовете посочват в заявление до Изпълнителното бюро времето и мястото на провеждане на учредителното заседание. На учредителното заседание присъства член на Изпълнителното бюро, който подписва учредителния протокол. (2) Политическият клуб, след провеждане на учредителното си заседание, се регистрира по съответния ред в Партийния съвет. (3) Всеки член на партията може да участва само в един клуб. (4) Политическите клубове имат следните права и задължения: - участват активно в изработването и осъществяването на партийната политика: - изразяват интересите на своите членове; - обсъждат въпроси от вътрешнопартийния живот; предлагат кандидати за членове на партийните органи, както и за органите на държавната власт и на местното самоуправление;

8 У стаи на политическа партия..бургас СТР организират и реализират мероприятия във връзка с решенията на ръководните органи на партията, както и такива по инициатива на своите членове. правомощия: - избират от състава си един или повече организационни секретари, които имат следните - подпомагат организационно дейността на политическия клуб; - осъществяват връзката с ръководните органи на партията; XI. Определяне размера на членския внос. Чл.16. Партийният съвет определя размера на членския внос ежегодно, със свое решение, за което уведомява членовете на партията. Освобождаването от членски внос става чрез молба със съответните мотиви до Партийния съвет. XII.Набиране и разходване на средства и разпореждане с партийно имущество. Чл.17. (1) Политическа партия БУРГАС набира средства от собствени приходи съобразно действащото законодателство на Република България субсидия. (2) Дейността на политическа партия БУРГАС се финансира от собствени приходи и от държавна (3) Собствените приходи са приходите от: 1. членски внос; 2. собствени недвижими имоти; 3. дарения и завещания от физически лица; 4. дарения от юридически лица; 5. лихви по парични депозити в банки и доходи от ценни книжа; 6. издателска дейност, авторски права и ползване на интелектуална собственост, както и от продажба и разпространение на печатни, аудио и аудиовизуални материали с партийно пропагандно съдържание; 7. Други посочени от законодателя (4) Собствени приходи на политическата партия са и приходи от фондонабиращи мероприятия. (5) Политическа партия БУРГАС може да ползва заеми от банки по реда, определен в ЗПП. Чл.18. Политическа партия БУРГАС не може да набира приходи, забранени от закона. Чл 19 Политическа партия БУРГАС разходва средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други, присъщи за дейността на партията разходи, съобразно законодателството на Република България

9 Устав на политическа партия..бургас" стр. Qот 9 Чл. 20. (1) За приходите, разходите и счетоводната отчетност на партията отговаря финансов секретар, който е подчинен пряко на Председателя на партията като отговаря за дейността си и пред Контролния съвет. (2) Финансовият секретар е лице, задължително с висше икономическо образование и се избира по предложение на Председателя от Партийния съвет. Чл.21 Политическа партия БУРГАС изготвя финансов отчет, отговарящ на изискванията на действащото българско законодателство. Чл.22 Политическа партия БУРГАС се разпорежда с партийно имущество за постигане на поставените цели, спазвайки нормативната уредба на Република България. XIII. Условия в ред за прекратяване на политическата партия. Чл.23. Прекратяването на политическа партия БУРГАС се извършва с решение на Партийна конференция, прието с мнозинство от 2/3 всички делегати. Председател на ПП БУРГАС... /Минчо Иванов/

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, 10.10.2013г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ " в съответствие с Конституцията

Подробно

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона за политическите партии с пълно наименование ДВИЖЕНИЕ

Подробно

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ..ШИТ" У С Т А В I. о с н о в н и ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. Наименованието на партията е Политическа партия ЩИТ" Чл.2. Седалището на партията

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ..ШИТ У С Т А В I. о с н о в н и ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. Наименованието на партията е Политическа партия ЩИТ Чл.2. Седалището на партията ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ..ШИТ" У С Т А В I. о с н о в н и ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1. Наименованието на партията е Политическа партия ЩИТ" Чл.2. Седалището на партията е в гр. Самоков, адрес на управление: гр. Самоков,

Подробно

Устав на ПП Новото време" август 2014 г УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "НОВОТО ВРЕМЕ" Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (и

Устав на ПП Новото време август 2014 г УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ НОВОТО ВРЕМЕ Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (и Устав на ПП Новото време" УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "НОВОТО ВРЕМЕ" Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (изм. на Национален конгрес 24.08 2014 г.) "Новото време" е политическа

Подробно

УСТАВ НА П О Л И Т И Ч Е С К А ПА РТИ Я Н А РО Д Н А ПАРТИЯ С В О БО Д А И Д О С Т О Й Н С Т В О I. О Б Щ И П О Л О Ж Е Н И Я С ТА ТУ Т Чл. 1 П артия

УСТАВ НА П О Л И Т И Ч Е С К А ПА РТИ Я Н А РО Д Н А ПАРТИЯ С В О БО Д А И Д О С Т О Й Н С Т В О I. О Б Щ И П О Л О Ж Е Н И Я С ТА ТУ Т Чл. 1 П артия УСТАВ НА П О Л И Т И Ч Е С К А ПА РТИ Я Н А РО Д Н А ПАРТИЯ С В О БО Д А И Д О С Т О Й Н С Т В О I. О Б Щ И П О Л О Ж Е Н И Я С ТА ТУ Т Чл. 1 П артия Н А РОДНА П А РТИ Я С ВО БО Д А И Д О С Т О Й Н С Т

Подробно

У С Т А В

У С Т А В У С Т А В на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ВОЛТ Приет на Учредително събрание, проведено на 19 май 2018 г. І. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Учредяване Чл.1. Политическа партия ВОЛТ е учредена на Учредително събрание, състояло се

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се определят

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПП ГЕРБ МГЕРБ Стр. 1 от 13 I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1 (1) Младежката организация на ПП ГЕРБ, наричана по-долу МГЕРБ, е създадена съгласно

Подробно

УСТАВ

УСТАВ УСТАВ НА МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ гр. Казанлък Глава І. Общи положения 1. Младежки общински съвет гр. Казанлък е неформален представителен орган на младите хора от Община Казанлък, създаден на доброволен

Подробно

ДВИЖЕНИЕ ЩШ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ УСТАВ на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДВИЖ ЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖ ДАНИТЕ" ПРЕАМБЮЛ Движение България на гражданите" е демократ

ДВИЖЕНИЕ ЩШ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ УСТАВ на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДВИЖ ЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖ ДАНИТЕ ПРЕАМБЮЛ Движение България на гражданите е демократ ДВИЖЕНИЕ ЩШ ГРАЖДАНИТЕ УСТАВ на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДВИЖ ЕНИЕ ГРАЖ ДАНИТЕ" ПРЕАМБЮЛ Движение България на гражданите" е демократична, дясна политическа партия, отстояваща ценностите на свободата, на отговорността

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я Р Е П У Б Л И К А М И Н И С Т Е Р С К И Б Ъ Л Г А Р И Я С Ъ В Е Т Препис П О С Т А Н О В Л Е Н И Е 1 3 6 от 29 май 2015 година ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО АНТИКОРУПЦИОННИ ПОЛИТИКИ М И Н И С Т Е

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.

Подробно

УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх (2)/ г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТ

УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх (2)/ г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТ УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх. 37-00-7(2)/10.03.2017г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ

Подробно

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълнително доброволно пенсионно осигуряване Приета с ПМС 29

Подробно

П Р А В И Л А

П   Р   А   В   И   Л   А ПРАВИЛНИК за устройството и дейността на Организацията на малкия и среден бизнес към ПП ГЕРБ - Предприемачи ГЕРБ I. Общи положения Чл.1. (1) Организацията на предприемачите към ПП ГЕРБ, наричана подолу

Подробно

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ, СВЪРЗАНИ С НЕФТ И ПРОДУКТИ ОТ

Подробно

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите ПРАВИЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ I. Цел (изм. акт на ГС 97/06.07.18) Гражданският съвет към ВСС се

Подробно

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На 02.06.1999 г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ /НОМА/

Подробно

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc)

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc) ПРОЕКТ ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА НА СДРУЖЕНИЕ РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ЗА РЕГИОН СИЛИСТРА" (Приети от Общото събрание на РСУОРР с Решение... по Протокол... от... г.) Глава I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Подробно

УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ РОДИНА I. Н аим енование, сим воли, седалище и адрес на упр авление Чл. 1. Наименованието на политическата партия е Полити

УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ РОДИНА I. Н аим енование, сим воли, седалище и адрес на упр авление Чл. 1. Наименованието на политическата партия е Полити УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ РОДИНА I. Н аим енование, сим воли, седалище и адрес на упр авление Чл. 1. Наименованието на политическата партия е Политическа партия Родина ' /съкратено ПП Родина /, наричана

Подробно

УСТАВ НА СЪ Ю ЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ ЗА Щ И ТА 1 ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖ ЕНИЯ Чл. 1/1/ Съюзът на патриотичните сили ЗА Щ И ТА е правоприемник на Съюз

УСТАВ НА СЪ Ю ЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ ЗА Щ И ТА 1 ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖ ЕНИЯ Чл. 1/1/ Съюзът на патриотичните сили ЗА Щ И ТА е правоприемник на Съюз УСТАВ НА СЪ Ю ЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ ЗА Щ И ТА 1 ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖ ЕНИЯ Чл. 1/1/ Съюзът на патриотичните сили ЗА Щ И ТА е правоприемник на Съюза на патриотичните сили и воините от запаса ЗАЩ ИТА",

Подробно

Untitled

Untitled Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т ПРОЕКТ ПОСТАНОВЛЕНИЕ../..2015 г. за създаване на Съвет Партньорство за здраве М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В И : Чл.

Подробно

УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20

УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20 УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 2011 г.) Раздел I ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1 Училищното настоятелство

Подробно

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ У С Т А В НА УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО НА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Правен статут Чл.1(1) С настоящия устав е уредено устройството, дейността, организацията и управлението

Подробно

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТОС АД, гр. Ловеч на основание разпоредбата на чл. 223,

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли 2010 г. на Съвета за децентрализация на държавното

Подробно