Òðàäèöèîííè ðåöåïòè Åñòåñòâåíî

Размер: px
Започни от страница:

Download "Òðàäèöèîííè ðåöåïòè Åñòåñòâåíî"

Препис

1 Òðàäèöèîííè ðåöåïòè Åñòåñòâåíî

2 МОДЕРНИЯТ ПРОЧИТ НА ЕДНА ВЕКОВНА ТРАДИЦИЯ Соевият сос - така модерен в днешни дни и за жалост свързан за много от европейците само с азиатската кухня. Това е така, защото соевият сос е измислен в Китай от будистите, за които консумацията на месо е била табу. Приготвяли сос от соя, богат на много протеини. След това рецептата се обогатява в Япония. Днес никой не може да си представи азиатската кухня без соев сос, но опитайте да си представите как би изглеждала европейската и българската кухня, ако редовно използваме соев сос в нея. И не си мислете, че тези кухни са несъвместими, защото например процесът на ферментация в Азия и по нашите географски ширини е еднакъв. Имаме доста сходни храни, получени именно чрез ферментация. Ако държите на здравословния начин на живот, препоръчвам соев сос Kikkoman да влезе във вашите домове и извън Азия. Той чудесно би заменил солта и би придал на вашата салата превъзходен вкус. Карамеленият цвят и уникален вкус и коричка на пилешките крилца не бихте могли да го постигнете с друго освен със соев сос Kikkoman, зеленчуците и рибата биха били много по-вкусни, ароматни и здравословни, ако добавите соев сос. Защо здравословни? Защото соята в соев сос Kikkoman ферментира по естествен път и сосът не съдържа консерванти, оцветители и други химически продукти. Качественият соев сос узрява в продължение на месеци и е богат на много антиоксиданти и протеини. Очаквайте скоро и моите предложения за приложението на соев сос Kikkoman в българската традиционна кухня. Шеф Михалчев

3 Гъбена супа 300 г печурки 300 г кладница 50 мл Соев сос Kikkoman 2 ч. ч. прясно мляко 4-5 с. л. олио 4-5 скилидки чесън 1-2 стръка магданоз 1 ч. л. червен пипер 1 глава лук 1 морков 2 с. л. ориз черен пипер 6 порции 1 час рецепта на Жюстин Томс Класическият соев сос Kikkoman е класическата подправка за една наистина класическа супа. Уникалната консистенция на Kikkoman го прави много лесен за абсорбиране и това е причината той така органично да допълва останалите съставки на супата. Само една капка соев сос е достатъчна, за да придаде онзи автентичен вкус, който човек очаква да получи от първото ястие в менюто. Гъбите се почистват и нарязват на лентички. Олиото се загрява в тенджера и в него се запържва до златисто нарязаният на дребно лук. Добавят се гъбите, поразбъркват се, за да се запържат. Долива се литър вода и се оставя да поври поне минути. Добавят се оризът, настърганият морков и нарязаният на дребно чесън. Вари се още минути. Добавят се млякото, подправките и соевият сос Kikkoman. След като кипне, се сваля от огъня. Поднася се топла. Съвет: И при супата, както и при много други ястия, ако искате да разнообразите познатия вкус и едновременно с това да си спестите солта като подправка, добавете само 2-3 капки соев сос и ще бъдете очаровани от крайния резултат.

4 Салата Печени зеленчуци 1 бр. тиквичка 1 бр. патладжан 1 бр. морков 2-3 бр. гъби 1 глава червен лук 1 бр. червена чушка 1 бр. зелена чушка Дресинг: стрък магданоз 2 скилидки чесън 1 с. л. зехтин / олио 1-2 с. л. ябълков оцет 1 с. л. соев сос Kikkoman 2 порции 30 минути рецепта на Люси Евтимова Тази рецепта доказва, че класическият соев сос Kikkoman може да се комбинира с всякакви зеленчуци. А добре знаем, че някои от тях са много капризни не само като обработка, но и с коя подправка си пасват най-добре на вкус. И говорейки за зеленчуци, освен като овкусител, Kikkoman е перфектният ви избор и за декорация преди да поднесете на трапезата, независимо дали зеленчуците са сурови, печени, гриловани или приготвени на пара. Нарязваме тиквичките, патладжаните и чушките на кубчета. Гъбите, морковите и червения лук нарязваме на тънки филийки. Количеството на използвания зеленчук и съотношението му зависи изцяло от вашия вкус и може да го промените. Изсипваме ги в тава с хартия за печене на дъното и ги поливаме с една-две супени лъжици зехтин. Печем за 10 минути на 180, като разбъркваме от време на време. Добре е салатката да остане свежа в сърцевината си, а отгоре леко да се запече, така че да пусне соковете и ароматите си. Прехвърляме в чиния и овкусяваме с дресинг, направен от накълцан на ситно магданоз, чесън и смесените соев сос, зехтин (или олио) и ябълков оцет. За предпочитане е да е малко по-кисела и да се гарнира с ракийка ;) Съвет: Използвайте соевия сос в края на готвенето и никога не печете или пържете продуктите директно в соев сос, защото той изгаря много бързо. Не на последно място вашите прибори и посуда ще ви бъдат благодарни и ще съхраните по-дълго материала, от който са направени.

5 Картофени кюфтенца с мак 3 едри картофа 2 яйца 150 г овче сирене 100 г пълнозърнесто брашно 50 г нахут от консерва 50 мл Соев сос Kikkoman 1 ч. л. чубрица шепа маково семе 12 порции 50 минути рецепта на София Йотова В тази рецепта класическият соев сос Kikkoman пълноценно замества солта и нещо повече обогатява вкуса и засилва аромата на ястието. Опитайте да добавите само няколко капки соев сос вместо количеството сол, което сте свикнали да слагате и ще се уверите сами, че лесно може да имате едно чисто ново и по-вкусно домашно меню, благодарение на една единствена промяна соев сос вместо сол. Измийте картофите и ги настържете. Натрошете сиренето и го разбъркайте с настърганите картофи, яйцата, брашното, нахута, соевия сос, чубрицата и маковото семе. Застелете тавичка с хартия за печене. Оформете кюфтета, подредете върху хартията и печете минути в предварително загрята на 160 фурна. Съвет: Опитайте да добавяте соев сос вместо сол в различни традиционни ежедневни рецепти и ще видите как само с тази лека промяна, ще имате едно изцяло ново меню.

6 Сметанов огретен с броколи и карфиол 6 яйца 400 г заквасена сметана 400 г прясно или замразено броколи 400 г пресен или замразен карфиол 50 мл Соев сос Kikkoman 2-3 печурки 1 морков 4 порции 1 час рецепта на София Йотова Чудите се как да овкусите ястията със зеленчуци? Опитайте с Kikkoman и усетете вкус, който ще е достоен за съревнование и с най-вкусното ястие с месо, което някога сте опитвали! Уверете се сами, че всичко е по-апетитно със соевия сос Kikkoman, особено когато говорим за печени зеленчуци. Измийте броколите и карфиола и ги накъсайте на дребни парченца. Измийте и нарежете печурките и моркова. Разбъркайте нарязаните и накъсани зеленчуци с яйцата, сметаната и соевия сос. Изсипете огретена в тавичка и печете 40 минути в предварително загрята на 180 фурна. Изключете фурната и оставете огретена вътре до сервирането му. Съвет: Имайте предвид, че в уок тиган зеленчуците трябва да са средно количество, защото при запържване спецификата на тигана не позволява равномерно приготвяне, ако количеството съставки е прекалено много. Златно правило е уок тиганът да е максимум 2/3 пълен с продукти. И така си гарантирате вкусни и приятно запържени зеленчуци!

7 Винен кебап 500 г свинско месо 50 мл Соев сос Kikkoman 250 мл доматен сок 10 зърна черен пипер 200 мл червено вино 2 скилидки чесън 2 с. л. червен пипер 2 стръка целина 2 глави лук 1 дафинов лист 1-2 с. л. захар 200 мл вода 2 с.л. брашно щипка кимион 4 порции 1 час рецепта на Теодора Титова Знаехте ли, че най-добрият приятел на маринованото месо е соевият сос Kikkoman? Точно така! Защото запазва месото сочно, крехко и вкусно както никога досега. Маринатите с основа соев сос са особено подходящи и в комбинация с чесън, мед, вино. Пробвайте различни комбинации и разнообразявайте менюто си всеки ден с нови вкусове! Месото се нарязва на желаните парчета и се маринова в соевия сос Kikkoman, чесъна и виното за няколко часа. Вземете тенджера и сложете малко олио. Kогато се сгорещи, сложете ситно нарязания лук и месото, заедно с виното, в което се е мариновало. Задушете за кратко, покрийте месото с вода, сложете зърната пипер и дафинов лист. Оставете да се готви, докато водата започне да се изпарява. Сложете доматения сок, виното, червения пипер, захарта, сол и гответе още, докато се сгъсти сосът. Месото трябва да се готви докато се получи крехко. Сгъстете соса като разтворите брашното в малко студена вода. Накрая сложете целина или магданоз. Нека се готви още няколко минути на тих огън, трябва да се получи гъст сос. Поднася се с пухкаво картофено пюре. Съвет: Златното правило гласи, че за гр месо са ви необходими 3-4 ч. л. соев сос. Разбира се, на вкус може да добавите всякакви други подправки. Имайте предвид, че съотношението между соев сос и другите подправки трябва да е 2:1. Ако тези сметки ви се струват прекалено сложни, просто използвайте Терияки сос за маринатата или някоя от другите му разновидности, например Терияки барбекю сос с мед или с печен чесън.

8 Грах яхния 212 г Грах Бондюел 200 мл домати от консерва 50 мл Соев сос Kikkoman 2-3 гъби печурки 1 голям картоф 1 с. л. червен пипер 2-3 стръка целина 2-3 стръка магданоз 1 морков 1 чушка 1 стрък праз 2 с. л. олио черен пипер 4 порции 45 минути рецепта на Теодора Титова С тази рецепта открийте тайната на умами - петия вкус, който обогатява всяко ястие и ви осигурява разнообразието, което ви позволява да експериментирате чрез смесване на вкусове и кулинарни традиции от цял свят. Опитайте една от класическите комбинации на соев сос с доматена основа. С правилната дозировка на соса Kikkoman умами вкусът ще се превърне не само във вашия кулинарен подпис, но и в любимия вкус на семейството и гостите ви. В подходяща тенджера се слага олиото, когато се сгорещи се добавят всички нарязани на едро зеленчуци без доматите и граха. Към зеленчуците добавете соевия сос и оставете около 5 минути да се задушат. След това добавете червения пипер и вода, колкото да покрие зеленчуците. Намалете котлона и гответе до омекване на картофа. Когато картофът е готов, добавете доматите и граха. Овкусете с черен пипер. Нека ястието се готви на тих огън около 10 минути. Накрая обилно поръсете със ситно нарязаните целина и магданоз. Поднесете с люта чушка. Съвет: Количеството соев сос, което добавяте при готвене зависи от две неща: на първо място от собствения ви вкус, а после и от продуктите, към които го добавяте. Опитните готвачи обикновено оставят соевия сос за накрая неслучайно капват 1-2 капки и опитват. Ако е необходимо, добавят още. И така, докато постигнат желания вкус. А после казват, че било тайна!

9 Паста със зеленчуци 1 пакет пълнозърнеста паста Барила 1 пакет микс моркови и грах Бондюел 50 мл Соев сос Kikkoman 250 г бекон 2 червени чушки 2 с. л. олио 4 порции 35 минути рецепта на Жюстин Томс Традиционно тук рулират италианците, но се оказва, че соевият сос е уно фантастико допълнение към зеленчуците в пастата. В случая класическият соев сос Kikkoman не просто замества солта и обогатява аромата, но е един различен сос за паста, който благодарение на умами вкуса не се нуждае от други подправки. Buon Appetito! Пастата се сварява и изцежда. Поставя се в голяма купа. Олиото се загрява и към него се добавят нарязаният на кубчета бекон, а след няколко минути се добавят и зеленчуците. Захлупват се с капак, за да се задушат за 4-5 минути. Добавят се 5-6 с. л. Соев сос Kikkoman и се оставя още 2-3 минути да поври. Зеленчуковата смес се изсипва върху пастата и се разбърква. Поднася се топла. По желание може да се добави настърган пармезан. Съвет: Ако имате под ръка само пастата и нямате време за пазар, добавете просто малко соев сос Kikkoman и масло към сварената паста и оставете сетивата си сами да ви разкажат за резултата!

10 Мусака 400 г кайма смес 10 големи картофа 50 мл Соев сос Kikkoman 1 с. л. чубрица 2 моркова 2 чушки 2 глави лук 6-8 с. л. олио за заливката: 2 ч. ч. прясно мляко 2 яйца 1 ч. ч. брашно 8 порции 1 час и 15 минути рецепта на Жюстин Томс Това вече не го очаквахте, нали? Традиционната българска мусака, но със соев сос! Дори и в тази рецепта естествено ферментиралият соев сос Kikkoman не само замества изцяло солта, но толкова приятно обогатява вкуса на каймата, че човек наистина се чуди как досега не е пробвал мусаката по този начин. Освен всичко останало, бутилката на Kikkoman позволява доста прецизно дозиране. Каймата се запържва с лука и олиото. Зеленчуците се нарязват на кубчета. В тавичка се поставят каймата и зеленчуците, подправките, соевият сос Kikkoman и се размесват добре. Заливат се с 3 ч. ч. вода и се оставят в загрята на 200 фурна за около 60 минути. В отделна купа се смесват прясното мляко, яйцата, брашното. Разбиват се до хомогенна смес, с която се залива мусаката. Пече се още около минути. Поднася се топла. Може да се гарнира с кисело мляко. Съвет: Този соев сос Kikkoman може да бъде намерен и в бутилка с изключително функционален диспенсър, който ви дава възможността, да го ползвате, дори и да ви се наложи да си купите различна разфасовка следващия път. А и изглежда чудесно на трапезата! Прецизното дозиране е гарантирано, пък и може да се пълни многократно.

11 Шоколадово брауни с карамел и соев сос За браунито: 2 ч. ч. захар 1 ч. ч. брашно 250 г масло 100 г тъмно какао 4 бр. яйца 1 с. л. соев сос Kikkoman 1/2 пак. бакпулвер 1 ванилия За карамела: 150 г захар 25 мл вода 70 мл мляко 70 мл течна сметана 1 с. л. соев сос Kikkoman 12 порции 1 час рецепта на Люси Евтимова Ето и доказателството, че класическият соев сос може да се използва във всички ястия от супата до десерта. И знаем, че не ни вярвахте за десерта! Е, не ви остава друго, освен да опитате. Комбинацията сладко със солено е изключително сполучлива, особено, когато говорим за шоколад, карамел и соев сос. Не само в едно изречение, но и в една порция! Започваме като в стъклена купа смесваме захарта, какаото и маслото. Слагаме в микровълновата фурна и оставяме да се разтопи, като разбъркваме периодично. Към сместа прибавяме соевия сос, ванилията и бакпулвера. Започваме да разбъркваме с миксера, като прибавяме първо брашното, а след това последователно, едно по едно яйцата.готовата смес прехвърляме в тавичка с размери около 30 х 20 см, предварително застлана с хартия за печене. Заглаждаме добре и пъхаме във фурната да се пече на 170 за около 40 минути. Проверяваме готовността на браунито с клечка. Оставяме браунито да се охлади напълно и се захващаме с карамела. Смесваме млякото и сметаната и ги загряваме до точка на кипене. На съседен котлон поставяме захарта и водата в касерола да покъкрят, като в последствие ще започнат да се карамелизират. Раздвижвайте касеролата с кръгови движения, но не бъркайте самия карамел, за да не се кристализира. Щом се оцвети равномерно, дръпваме от огъня и прибавяме топлите мляко и сметана. Сместа ще се запени първоначално, но върнете на вече изгасения котлон, за да може да се отпусне постепенно. Прибавете соевия сос и малко по-късно може да разбъркате карамела със силиконова шпатула. Сервираме браунито нарязано на квадрати, с топка ванилов сладолед и поръска от соления карамел и ядки по желание. Съвет: Използвайте класическия соев сос при приготвянето на десерти, за да удължите усещането за онази специфична сладка нотка, която превръща шоколада в любимото ни изкушение. И се насладете на уникалния послевкус, в който вече се усеща и умами отенъка на Kikkoman.

12 Тиквена крем супа с пресен джинджифил 600 г тиква 4-5 скилидки чесън 2 с. л. пресен джинджифил 500 мл прясно мляко 50 мл Соев сос Kikkoman с намалено съдържание на сол щипка пушен червен пипер 1 ч. л. куркума 2 порции 45 минути рецепта на София Йотова За любителите на по-финия и деликатен вкус в кухнята Kikkoman създаде соев сос с намалено съдържание на сол. Той е и перфектният избор за всички, които обичат соления вкус, но по здравословни причини трябва да консумират сол в доста ограничени количества. И здравословната храна може да бъде отново вкусна! Задушете тиквата до омекване. Без да отстранявате люспите, запечете чесъна за около 15 минути. Охладете и отстранете люспите. С помощта на блендер или пасатор пасирайте всички продукти до хомогенност. Поднесете супата топла. Съвет: Ако имате непоносимост към глутена, опитайте други здравословни продукти като соевия сос Тамари например, който е без глутен.

13 Печено агнешко с пресни картофи 1 агнешки бут 1,5 кг пресни картофи (дребни) 2 с. л. Соев сос Kikkoman с намалено съдържание на сол 2 с. л. мед 5 скилидки чесън 3 клонки розмарин 1 ч. л. пипер меланж 100 г краве масло 6 порции 2 часа и 10 мин. рецепта на Бон Апети В тази рецепта виждаме, че за мариноване на всякакви видове месо и риба не само класическият соев сос може да ни е от полза. Соевият сос Kikkoman с намалено съдържание на сол е дори още по-подходящ. Той запазва вкуса на месото, обогатява го с Kikkoman нотка, а ароматът е гарантиран. Той може да се използва и за глазиране на месото, осигурявайки перфектната хрупкава коричка, благодарение на бързото си свойство за изпичане. Не съдържа изкуствени оцветители, на което се дължи специфичният мек и леко прозрачен Не съдържа консерванти и подобрители! Не съдържа ГМО! Върху агнешкия бут се правят не много дълбоки прорези. Стритият на паста чесън се смесва със соевия сос, меда, 80 г от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре. Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол. Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, налива се 150 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин. Ястието се пече в загрята на 160 фурна за 2 часа до готовност на месото. Ако желаете да се получи коричка, през последните 15 минути, градусите може да се повишат на 220. Съвет: Ако се чудите как да постигнете перфектната хрупкава коричка при печеното месо и в същото време то да изглежда наистина апетитно, добавете към соевия сос от сместа за глазиране и малко мед, след което само изчакайте малко.

14 Пилешка кавърма 500 г пилешки гърди 50 мл Kikkoman Териякимарината и сос 4-5 гъби печурки 50 мл доматено пюре 2 с. л. олио 1 с. л. захар 1 червена чушка 1 с. л. червен пипер 2 глави лук 1 стрък праз черен пипер кимион 4 порции 1 час рецепта на Теодора Титова В тази рецепта мариноването на пиле е с гарантиран вкус, благодарение на традиционния Терияки сос Kikkoman. Приготвен по традиционна японска рецепта, комбинация между естествено ферментирал соев сос, вино и подправки, които вече наистина са тайна. Това е идеалната подправка за всеки вид месо, риба и всякакви видове зеленчуци, приготвени на барбекю, на фурна, на тиган или пържени. Пилешкото месо се маринова в 50 мл Kikkoman Терияки сос за няколко часа. В малка тенджерка се слага олиото. Зеленчуците се нарязват на парчета със средна големина. Към сгорещеното олио се добавят лука, гъбите и чушките, захарта и червения пипер. След няколко минути сложете пилешкото месо. Намалете котлона и гответе докато зеленчуците омекнат. Добавя се домашното пюре, солта, кимиона и пипера. Гответе още около 10 минути. Поднесете топло. Съвет: Ако искате да постигнете перфектната марината особено когато говорим за агнешко и всякакви червени меса, то оставете сместа да престои през нощта в хладилника. Така ще имате наистина сочно, но и крехко месо. Внимание! Пилешкото и рибата имат нужда от максимум 2 часа и наймалко 30 минути в марината. Колко точно разбира се е въпрос на вкус.

15 Банички с месо и терияки сос 400 г кайма от свинска плешка 50 мл Kikkoman Терияки сос със сусам 30 г пресен джинджифил 50 мл олио (+ за намазване) 12 бр. точени кори 1/2 глава лук 2 скилидки чесън 1 червена чушка 1 белтък черен сусам за соса: 2 с. л. рибен сос 2 с. л. балсамов оцет 2 с. л. сусамово олио 2 с. л. соев сос 1 с. л. печен сусам 1 ч. л. лют червен пипер 2 стръка пресен лук 6 порции 1 час рецепта на Бон Апети В тази рецепта вкусът е гарантиран от властелина на Терияки сосовете Kikkoman Терияки със сусам. С този сос си спестявате употребата на сол и каквито и да е други подправки, защото сусаменият вкус и аромат ви гарантират всичко необходимо за едно добре овкусено ястие на масата. Приготвен с естествено ферментирал соев сос Kikkoman този сос добавя и една японска нотка към любимата ви рецепта. Чушката и лукът се режат на малки кубчета, джинджифилът се настъргва, а чесънът се накълцва. Зеленчуците се запържват за кратко в загрято олио. Изсипва се каймата, запържва се, добавя се Kikkoman Терияки сосът и се разбърква. Три точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с олио. Нарязват се на 3 дълги ленти. Върху всяка лента се слага по малко от каймата и се завива на руло. Рулцата се поставят в тава, намазват се с разбит белтък и се поръсват с черен сусам. Пекат се в загрята на 200 фурна, с вентилатор, до златисто 15 минути. Тъмният балсамов оцет се смесва с рибния сос, сусамовото олио, соевия сос, печения сусам, лютия пипер и нарязания на ситно пресен лук. Баничките се поднасят със соса. Съвет: Развинтете въображението си и използвайте смело някой и от другите ни уникални Терияки вкусове с печен чесън или барбекю сос с мед.

16 Витаминозна есенна салата 1/2 средно голяма ябълка 1/2 средна глава цвекло 1/2 бр. тънка зелена чушка 2-3 стръка магданоз 70 г бейби спанак 1 бр. голям морков Шепа орехи За дресинга: 1 с. л. сос Понзу 1 с. л. олио 1 с. л. ябълков оцет 1 ч. л. мед 1-2 скилидки чесън 1 порция 10 минути рецепта на Люси Евтимова PONZU е сензационната новост от Kikkoman, която благодарение на уникалния си цитрусов вкус перфектно балансира леката и нискокалорична храна като салатите, например. Така свежестта на зеленчуците от тази салата е още по-осезаема заради комбинацията си с лимоновия привкус на PONZU. Идеален за дресинг или просто като фина подправка, той не само обогатява вкуса, но и допълва витаминозната бомбичка, която току-що си приготвихте. PONZU e подходящ и за овкусяване на риба, морски дарове, пиле и зеленчуци. Зеленчуците се измиват и подсушават. Цвеклото и морковът се обелват и рендосват по отделно. Ябълката се почиства от вътрешността и се реже на средно тънки резенчета, а чушката на кръгчета. Магданозът се нарязва на не много ситно. В подходяща голяма чиния на дъното се слага спанакът, а отгоре се нареждат по часовниковата стрелка на купчинки морковите, ябълките, чушките, цвеклото и магданозът. Залива се с дресинг от изброените продукти, който се смесват предварително в чашка или бурканче и се разбъркват добре. Чесънът може да бъде пресован или сушен на гранули, в количество на вкус. Салатата се завършва с поръска от орехи. Разбърква се непосредствено преди консумация. Съвет: За да направите вкуса на салатите, овкусявани с PONZU дресинг, още посвеж и апетитен, добавете малко горчица към соевия сос и 1-2 с. л. зехтин, за да постигнете хомогенна смес.

17 НОВ СВЯТ НА ВКУСОВЕ С KIKKOMAN Вече повече от 300 години японският соев сос Kikkoman се произвежда традиционно на базата на само 4 съставки соя, пшеница, сол и вода. Това е процес на напълно естествена ферментация, която продължава цели 6 месеца. Днес соевият сос е не само перфектният партньор във всяко меню, вдъхновено от Азия, но е и универсална подправка, която подчертава и обогатява вкуса на всяко едно ястие в кухнята. Може да се използва като елегантна подправка на масата, в нейната емблематична бутилка, за пресни салати, морски дарове, риба и меса, както и в кухнята като подправка за ястия и идеална съставка за сосове, глазури, супи и бульони, пюрета, маринати, дипове и дресинги, та дори и за десерти. Достатъчни са само няколко капки правилното дозиране е изключително важно! УМАМИ Открийте тайната на умами петият вкус, който обогатява всяко ястие и ви осигурява разнообразието, което ви позволява да експериментирате чрез смесване на вкусове и кулинарни традиции от цял свят. Една от тези модерни думи, които се появяват все по-често в кулинарния свят. Пети вкус, бульонен, месен, пикантен обгръщащо езика богатство от вкусове, магическа съставка на вашата храна. И така, какво точно е умами? Химията го обяснява като висока концентрация на определени аминокиселини, в този случай като естествен резултат от продължителна ферментация. По-просто казано: естествен подобрител на вкуса. Ще го откриете в сирене Пармезан, сотирани гъби, както и в доматения сос, но естествено ферментиралият соев сос Kikkoman всъщност е един от най-разнообразните варианти на умами от всички възможни. Едва ли ще добавите сирене пармезан или доматен сос на всяко ястие, което приготвяте. И точно в това е разликата. Сега вече знаете кое прави соевия сос Kikkoman универсална подправка. Kikkoman съдържа повече от 285 отличителни вкуса и ароматни съставки и е лесна за смесване течност, удобна за използване и съхранение. Неговият богат вкус и деликатен кехлибарен цвят се смесват безпроблемно с други съставки, без да маскира или доминира. Той може да замести солта, за да се намали нивото на натрий в менюто, като едновременно с това засили умами вкуса. НАМАЛЯВАНЕ НА СОЛТА В ХРАНАТА Заместването на солта със соев сос може да намали общия прием на сол в храната с до 50%. Изследвания показват, че храната не губи своите вкусови качества и привлекателност за потребителите, дори ако количеството сол е намалено посредством соев сос. Това е резултат от високото съдържание на умами, което по естествен начин подобрява вкуса на много съставки и ястия, особено месо и риба. За тези, които са особено загрижени за намаляване на солта или трябва да ограничават приема по здравословни причини, Kikkoman препоръчва естествено ферментиралия соев сос с намалено съдържание на сол. КАК ДА ПРОВЕРИМ КАЧЕСТВОТО НА СОЕВИЯ СОС На първо място, просто сравнете етикетите с хранителните стойности, особено на количествата белтъци. Най-общо казано, по-високото съдържание на белтък е подобро за соевия сос, тъй като показва високо съдържание на умами. На второ място, проверете списъка на съставките. Соевият сос на Kikkoman е направен само от четири естествени съставки: вода, соеви зърна, пшеница и сол. Други марки имат по седем или повече съставки. Това е защото се нуждаят от повече съставки, за да направят продуктите си по-евтини и вкусът по-приемлив. За да сравните вкуса и аромата, използвайте прости методи, както бихте направили като тествате вино. ПОЛЕЗНИТЕ ФЕРМЕНТИРАЛИ ХРАНИ Съществуват много ферментирали храни и някои от тях често присъстват на масата ни: кисели краставички, кисело мляко, кисело зеле, вино и бира. Но сред всички други соевият сос е много специален и рядък, тъй като производственият му процес включва 3 вида ферментация: млечно-кисела ферментация, алкохолна ферментация чрез дрожди и органично-кисела ферментация. Специална дрождена култура стартира ферментационния процес, който трансформира четирите естествени съставки в соев сос в продължение на няколко месеца. Естествено ферментиралият соев сос на

18 Соев сос 150 мл (дозатор) Соев сос, Лайт 150 мл (дозатор) Соев сос 150 мл Безглутенов соев сос Тамари 250 мл Сладък соев сос 250 мл Оризов оцет за СУШИ 300 мл Сос за суши 975 мл Понзу Цитрус Соев сос 1 л Глазура Терияки 975 мл Соев сос 1 л / 20 л Соев сос Лайт 1 л / 20 л Сусамов сос 1 л Терияки марината 250 мл Понзу Цитрус соев сос 250 мл Терияки сос с чесън 250 мл Терияки Барбекю сос с мед 250 мл Терияки сос със сусам 250 мл

19 Книгата се разпространява безплатно.

Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов

Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов Дивечово меню Зелена с пъдпъдъчи яйца 350 гр. 7,40 лв. /пъдпъдъче гнездо върху хрупкави зелени листа, краставички и червени домати, овкусени с лимонов дресинг/ Наденица от дивеч 150 гр. 8,90 лв. Суджук

Подробно

Зелеви сарми с месо

Зелеви сарми с месо Зелеви сарми с месо Съставки 200 г свински гърди 300 г свинска плешка без кост 0.5 зелка бяло зеле 0.5 зелка червено зеле 200 г ориз 1 с.л. смлян кимион 1 с.л. смлян сминдух 1 с.л. сушена чубрица 0.5 с.л.

Подробно

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60 1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,30лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 3,60лв. 350гр. 1. Боб яхния с пукана люта чушка 1,9,12

Подробно

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 4,90

1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 4,90 1 350гр. 1. Крем супа от моркови с печени лешници 7,8 4,40лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Есенна салата-тип бърза туршия 200гр. 350гр. 1. Боб яхния с пукана люта чушка 1,9,12 5,90лв.

Подробно

Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /кр

Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /кр Меню Гръцки салати Гръцка салата 400гр. 4.50лв. /краставици, домати, червен лук, маслини, сирене, зехтин, риган/ Дзадзики с моркови 200гр. 3.20лв. /краставици, настъргани моркови, цедено мляко, чесън,

Подробно

Домашна зимнина

Домашна зимнина Домашна зимнина Вкусни компоти, конфитюри и туршии Домашен компот от праскови, ягодово сладко или апетитна царска туршия вкусни спомени от детството. Сега, по-бързо от всякога, може да приготвите любимите

Подробно

menu_Zelanos_march_2019_BG

menu_Zelanos_march_2019_BG З Е Л А Н О С Р Е С Т О Р А Н Т М Е Н Ю З А Н А Ш И Т Е М А Л К И Г О С Т И Д Е Т С К О М Е Н Ю Салатка от свежи домати и краставица 150 гр. / 4.00 лв. Салата от домати с моцарела 150 гр. / 5.00 лв Салата

Подробно

La Cave Chateau Copsa

La Cave Chateau Copsa La Cave Салати Микс от зелени и червени салати с авокадо, гриловани скариди и чери домати 250 гр./ 14 лв. Алерген: 2, 8 Салата Балкан белени розови домати, прясно изпечена пиперка и овче сирене от местен

Подробно

САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г лв. белени дом

САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г лв. белени дом САЛАТИ ИТАЛИАНА 280 г 13.00 лв. белени домати, рукола, маслини Каламата, меден дресинг*, люспест Пармезан* КАПРЕЗЕ ЛЕОНАРДО 300 г 17.00 лв. белени домати, Моцарела*, кедрови ядки* и домашно песто* ПЪСТРА

Подробно

2000_Bg_recepti .indb

2000_Bg_recepti .indb Ñàëàòè úñ ñïàíà åíè êîðåí åòà Необходими продукти: 1 кг спаначени коренчета, 3-4 с.л. олио или зехтин, чесън, оцет, Начин на приготвяне: Измийте спаначените коренчета и ги сварете, докато омекнат. След

Подробно

1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна

1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна 1 350гр. 1. Таратор 7,8 4,60лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 4,60лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 3,90лв. Леко пикантна салата разядка от -200гр. 1,6,7 чушки и сирене /подправена

Подробно

Layout 1

Layout 1 а н р а н и л у К екция л о к 25 Бързи и лесни рецепти 2013 Автори: Екипът на РС Президент: Георге Стратон Генерален Директор: Огнян Благоев Мениджър Редакционен Отдел: Николета Караджиева Продуктов мениджър:

Подробно

Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Дома

Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Дома Menu Olive s City Hotel Салати Традиционни салати Шопска салата, Зелена салата, Картофена салата, Салата печени чушки, Млечна салата - за кодове; Домати със сирене и маслинова паста /домати,краве сирене,маслинова

Подробно

1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна

1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна 1 350гр. 1. Таратор 7,8 2,90лв. 2. Домашна пилешка супа 1,3,7,9,10,12 3,20лв. Салата от домати с лук, магданоз и маслини 250гр. 2,90лв. Леко пикантна салата разядка от -200гр. 1,6,7 3,80лв. чушки и сирене

Подробно

Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво п

Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво п Добре дошли в ресторант енотека Uva Nestum Философията на нашата кухня е използването на колкото се може повече натурално чисти съставки и устойчиво произведени продукти. За да постигнем съвършенството

Подробно

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си меню? Продукти от соя соево месо, тофу и темпе Най-популярният

Подробно

20000 cvetovni recepti.indb

20000 cvetovni recepti.indb Ñàëàòè ÑÂÅÆÈ Èòàëèàíñêà ñàëàòà Продукти: 2 глави лук, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 4 домата, 100 г черни маслини, 200 г овче сирене, 6 с.л. зехтин, 3 с.л. оцет, черен пипер, 1 с.л. захар, 2 с.л. зелен

Подробно

Вкусни топеници, пастетчета и веган-сирене за всеки ден 1*Зехтинови крекери с розмарин и дип от авокадо ( за солена Греховна вечеря). Нещо за похапван

Вкусни топеници, пастетчета и веган-сирене за всеки ден 1*Зехтинови крекери с розмарин и дип от авокадо ( за солена Греховна вечеря). Нещо за похапван Вкусни топеници, пастетчета и веган-сирене за всеки ден 1*Зехтинови крекери с розмарин и дип от авокадо ( за солена Греховна вечеря). Нещо за похапване: постно, соленко и хрупкаво - крекерите са едно добро

Подробно

САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕ

САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕ САЛАТИ И РАЗЯДКИ ГРЪЦКА САЛАТА (3,10) ДОМАТИ, ХРУПКАВИ КРАСТАВИЦИ, ЧЕРВЕН ЛУК, МАСЛИНИ КАЛАМАТА, КРАВЕ СИРЕНЕ, ЗЕХТИН, РИГАН ДОМАТИ С ПРЕСНОСОЛНО СИРЕНЕ И ТИКВИЧКИ (2,10) ДОМАТИ С БУРАТА (2,10) ДОМАТИ

Подробно

21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента мл. 3,00 лв ОСНО

21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента мл. 3,00 лв ОСНО 21.01.(понеделник) САЛАТИ Манастирска салата 250 гр. 4,00 лв СУПИ Супа от петел 330 мл. - 2,50 лв Крем супа от тиквички с мента - 330 мл. 3,00 лв ОСНОВНИ ЯСТИЯ Картофен огретен 400 гр. 4,80 лв Пилешки

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА 1.1 АГНЕШКИ КОМПЛЕКТ - замразен КГ 350 1.2 ВАРЕНА НАДЕНИЦА КГ 350 1.3 КАЙМА СМЕС (40% св. + 60%

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца Асортимент Мярка Прогнозно количество за 4 г. Прясно краве мляк

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца Асортимент Мярка Прогнозно количество за 4 г. Прясно краве мляк ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1: Доставка на мляко, млечни продукти и яйца количество за 4 г. Прясно краве мляко (пастьоризирано ) 3%м. литър 1 % УХТ кутия минимум 1 л 18800 Кисело краве мляко

Подробно

Салати Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъб

Салати Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъб Зеле, моркови и ябълка 200гр. 2,39лв. Селска салата 350гр. 3,79лв. домат,краставица,печена чушка,царевица,пресен лук,печен патладжан,печени гъби Понеделник 11,2,2019г. Крем супа от тиквички с рикота 300гр.

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ДЕН 1 Втора закуска ДЕН 2 Втора закуска 80-100 гр. овесени ядки с канела и/или какао с топла вода 1 бр. банан 1 бр. чисто кафе Витамини и минерали 1 бр. ябълка 1 бр. доза протеин 150 гр. пилешко месо /

Подробно

menu_le cave_march_2019_BG

menu_le cave_march_2019_BG М Е Н Ю С А Л А Т И Микс от зелени салати с резени круша и Рокфор сирене, овкусени със запечен сусам и слънчогледови семена, и меден дресинг 350 гр. / 14.00 лв. Микс от зелени и червени салати с авокадо,

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА Видове хранителни продукти Разфасовка Мярк ПРИЛОЖЕНИЕ 1 КЪМ ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ 1: ДОСТАВКА НА МЕСО, МЕСНИ ПРОДУКТИ, РИБА И ЯЙЦА 1.1 АГНЕШКИ КОМПЛЕКТ - замразен КГ 380 1.2 ВАРЕНА НАДЕНИЦА КГ 400 1.3 КАЙМА СМЕС (60% св. + 40%

Подробно

recepti3

recepti3 печена скумрия за печена скумрия Начин на приготвяне: Разрежете коремчето на размразената скумрията с малък нож и я изчистете под течаща вода. Вземете алуминиево фолио и го нагънете, за да получите формата

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint 31 декември 01 януари 02 януари 03 януари 04 януари Дневни оферти Палачинка на фурна Бъркани яйца Крем супа от грах, моркови и тиквички Салати & Салата от киноа с домати и краставици & Пиле по испански

Подробно

МУЛТИПРАКТИК 7В1 Готви. Празнувай. Всеки ден. 1

МУЛТИПРАКТИК 7В1   Готви. Празнувай. Всеки ден. 1 МУЛТИПРАКТИК 7В1 www.delimano.bg Готви. Празнувай. Всеки ден. 1 Мултипрактик 7в1 книга с рецепти и още Какво можете да правите с него? Да нарежете и обработите всичко от месо и зеленчуци до салса, супа,

Подробно

ДЕГУСТАЦИОННО МЕНЮ Розов Домат розов домат, мус от сирене с билки, краставици, магданоз 2018 Sauvignon Blanc Le Petit Quché Листни зеленчуци зеленолис

ДЕГУСТАЦИОННО МЕНЮ Розов Домат розов домат, мус от сирене с билки, краставици, магданоз 2018 Sauvignon Blanc Le Petit Quché Листни зеленчуци зеленолис ДЕГУСТАЦИОННО МЕНЮ Розов Домат розов домат, мус от сирене с билки, краставици, магданоз 2018 Sauvignon Blanc Le Petit Quché Листни зеленчуци зеленолистни зеленчуци, катма, билки, пикантна майонеза 2015

Подробно

the art of real food празнични рецепти рецепти и фотография Галина Дензел и Диана Шингарова

the art of real food празнични рецепти рецепти и фотография Галина Дензел и Диана Шингарова the art of real food празнични рецепти рецепти и фотография Галина Дензел и Диана Шингарова С настъпването на коледните празници все повече наши приятели ни питат как да приготвят здравословни, засищащи

Подробно

М

М Маслени курабийки с мус от маскарпоне и плодове Съставки 4 човека 40 вегетариански 100 г меко масло 110 г захар 2 г сол 2 портокала, настъргана кора 3 жълтъка 140 г брашно 1 ч.л. бакпулвер сезонни плодове

Подробно

OФЕРТА ТИМБИЛДИНГ / СЕМИНАР НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА: хотел Мура***: Пакетна цена FB/ нощувка+закуска+обяд+вечеря/ - 57,00лв/човек на

OФЕРТА ТИМБИЛДИНГ / СЕМИНАР НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА: хотел Мура***: Пакетна цена FB/ нощувка+закуска+обяд+вечеря/ - 57,00лв/човек на OФЕРТА ТИМБИЛДИНГ / СЕМИНАР НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНА: хотел Мура***: Пакетна цена FB/ нощувка+закуска+обяд+вечеря/ - 57,00лв/човек на ден / деца до 5г. се настаняват безплатно, от 5 до 13г. заплащат 50% от пакет

Подробно

STYLISH CHRISTMAS AT BEST WESTERN PREMIER SOFIA AIRPORT HOTEL

STYLISH CHRISTMAS AT BEST WESTERN PREMIER SOFIA AIRPORT HOTEL КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ НАБЛИЖАВАТ... Празнувайте с нас! Сезонът на Коледните празници е най- прекрасното време от годината! Каквито и да са Вашите празнични планове, имаме удоволствието да Ви поканим да изкарате

Подробно

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН 200329389 тел. 03151 22 07 // 0884 333 416 Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ основно, или второ основно,и десерт/, за периода от

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на заведение

Подробно

САЛАТИ Крокмач с печени червени чушки и домашен билков хляб /селектирано зряло осолено овче мляко, печени чушки, домати, билков зехтин/ Селска салата

САЛАТИ Крокмач с печени червени чушки и домашен билков хляб /селектирано зряло осолено овче мляко, печени чушки, домати, билков зехтин/ Селска салата САЛАТИ Крокмач с печени червени чушки и домашен билков хляб /селектирано зряло осолено овче мляко, печени чушки, домати, билков зехтин/ Селска салата с мариновано бито сирене от хвойново каче /домати,

Подробно

Сватбен пакет Рослин Сентръл Парк Хотел 4-степенно кулинарно пътешествие Минерална вода Внасяне на алкохол без такса Сватбена ритуална погача с мед и

Сватбен пакет Рослин Сентръл Парк Хотел 4-степенно кулинарно пътешествие Минерална вода Внасяне на алкохол без такса Сватбена ритуална погача с мед и Сватбен пакет Рослин Сентръл Парк Хотел 4-степенно кулинарно пътешествие Минерална вода Внасяне на алкохол без такса Сватбена ритуална погача с мед и сол Дегустация на избрано от Вас сватбено меню Декорирана

Подробно

EL CARNERO МЕНЮ САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ Витаминозна салата Червено цвекло, моркови, ябълки, краставици, слънчогледови семки, магданоз, лимон. 300 гр. / 4.8

EL CARNERO МЕНЮ САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ Витаминозна салата Червено цвекло, моркови, ябълки, краставици, слънчогледови семки, магданоз, лимон. 300 гр. / 4.8 EL CARNERO МЕНЮ САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ Витаминозна салата Червено цвекло, моркови, ябълки, краставици, слънчогледови семки, магданоз, лимон. 300 гр. / 4.89 лв. Касическа зелена салата Зелена салата, репички,

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 84) Изменен с Приложение 5 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 84) Изменен с Приложение 5 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на обект

Подробно

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г.

Приложение 2 към Заповед РД / г. на изп. директор на БАБХ (Образец БАБХ 85) Изменен с Приложение 6 към Заповед РД / г. РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на земеделието, храните и горите Българска агенция по безопасност на храните Поделение на БАБХ.. СПИСЪК НА ГРУПИТЕ ХРАНИ неразделна част от Заявление за регистрация на заведение

Подробно

САЛАТИ ШОПСКА САЛАТА 7 домати, краставици, прясна чушка, краве сирене, червен лук, магданоз КАПРЕЗЕ 7, 8 комбинация от белени домати, моцарела и класи

САЛАТИ ШОПСКА САЛАТА 7 домати, краставици, прясна чушка, краве сирене, червен лук, магданоз КАПРЕЗЕ 7, 8 комбинация от белени домати, моцарела и класи САЛАТИ ШОПСКА САЛАТА 7 домати, краставици, прясна чушка, краве сирене, червен лук, магданоз КАПРЕЗЕ 7, 8 комбинация от белени домати, моцарела и класически сос песто 300 гр. 7,90 лв. 400 гр. 5,80 лв. ГРЪЦКА

Подробно

Copy of Copy of YOUR WEDDING DAY

Copy of Copy of YOUR WEDDING DAY Your wedding day 2 0 2 0 Сватбен пакет 4-степенно кулинарно пътешествие Минерална вода Сватбена ритуална погача с мед и сол Дегустация на избрано от Вас сватбено меню Декорирана информационна табела за

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОЦЕНКА НА ОРГАНИЗИРАНОТО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СИЛИСТРА ПРЕЗ 2016г. I. Оценка на храненето на децата в детските заведения на област Силистра, съгласно изискванията на Наредба

Подробно

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ

Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН тел // Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ Леон-69 ЕООД гр. Раковски,ул. Ягода 28 ИН 200329389 тел. 03151 22 07 // 0884 333 416 Месечно меню за обяд двустепенно /първо супа,или салата, и второ основно, или второ основно,и десерт/, за периода от

Подробно

WHOLE: Wellbeing and Healthy Choices for Older Adults and their Carers

WHOLE: Wellbeing and Healthy Choices for Older Adults and their Carers WHOLE: Благоденствие и здравословен избор за възрастни хора и техните болногледачи Увеличаване приема на калории Тази диетологична информация има само информационно предназначение. Тя не е заместител на

Подробно

Untitled-1

Untitled-1 www.picaria-laplaza.com Топли напитки Еспресо Еспресо без кофеин Нескафе Нескафе с мляко Нескафе 3 в 1 Капучино Капучино без кофеин Мляко с какао Мляко с мед и канела Прясно мляко Топъл шоколад Чай Липтън

Подробно

куркума

куркума 11 подправки за вкусно отслабване WWW.TOPFORMA.BG Вкусът е част от удоволствието на храненето и е важно да го откривате в ежедневното си меню, дори когато искате да отслабнете. Едно от най-важните неща

Подробно

САЛАТИ Шопска 300 гр лв. /домати, краставици, лук, чушка, сирене, маслина, магданоз/ Овчарска 400 гр лв. /домати, краставици, гъби, кашкав

САЛАТИ Шопска 300 гр лв. /домати, краставици, лук, чушка, сирене, маслина, магданоз/ Овчарска 400 гр лв. /домати, краставици, гъби, кашкав САЛАТИ Шопска 300 гр. 5.40 лв. /домати, краставици, лук, чушка, сирене, маслина, магданоз/ Овчарска 400 гр. 6.20 лв. /домати, краставици, гъби, кашкавал, сирене, шунка, чушки, лук, маслина, яйце/ Мешана

Подробно

разядки грамаж цени Лютика по северняшки/пасирано сирене с люти чушки и зехтин/ 150гр 3.60лв Разядка от маслини,билки и зехтин/ 150гр 3.60лв Бабина ра

разядки грамаж цени Лютика по северняшки/пасирано сирене с люти чушки и зехтин/ 150гр 3.60лв Разядка от маслини,билки и зехтин/ 150гр 3.60лв Бабина ра разядки грамаж цени Лютика по северняшки/пасирано сирене с люти чушки и зехтин/ 150гр 3.60лв Разядка от маслини,билки и зехтин/ 150гр 3.60лв Бабина разядка/домашна лютеница и натрошено сирене/ 200гр 3.90лв

Подробно

Villa Santa Мaria Ресторант САЛАТИ Салата Свежест 330 гр.. 8,90 лв. /айсберг, рукола, сушени домати, пармезан, пъдпъдъчи яйца, овкусена с дресинг с ка

Villa Santa Мaria Ресторант САЛАТИ Салата Свежест 330 гр.. 8,90 лв. /айсберг, рукола, сушени домати, пармезан, пъдпъдъчи яйца, овкусена с дресинг с ка Villa Santa Мaria Ресторант САЛАТИ Салата Свежест 330 гр.. 8,90 лв. /айсберг, рукола, сушени домати, пармезан, пъдпъдъчи яйца, овкусена с дресинг с каперси/ Манастирска салата - 520 гр.. 5,60 лв. /домати,

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint МКБППМН ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО! Нека храната Ви бъде лекарство и лекарството храна Хипократ Здравословният начин на живот е реално постижим, въпреки многото аспекти, които обхваща Живеещият здравословно

Подробно