Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА

Размер: px
Започни от страница:

Download "Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА"

Препис

1 Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА

2 Геотермална термопомпа Daikin Altherma 4 предимства Геотермалната енергия е свободен източник на енергия за отопление и битова гореща вода. Тя осигурява сериозни икономии на разходи дори при най-студените климатични условия. Компактната конструкция на вътрешното тяло изисква много малко място, като същевременно прави системата много лесна и бърза за монтаж. А след въвеждане в експлоатация, нашите лесни за потребителя контролери осигуряват цялостното управление за клиентите.

3 Най-висока сезонна ефективност благодарение на нашата инверторна термопомпена технология стр. 7 Бърз и лесен монтаж, включително на водосъдържател за битова гореща вода стр. 9 Компактно вътрешно тяло с естетичен дизайн Нов потребителски интерфейс 3 стр. 10 стр. 11

4 4 Геотермална

5 5 термопомпа Какво е геотермална термопомпа? Дори и в най-студените климатични условия, в земята има геотермална енергия, което води до почти постоянна температура от 10 o C на дълбочина 15 метра. Тази "уловена" енергия представлява източник на топлина, който геотермалната термопомпа в основата на нашата система може да превърне в топлина за дома. С помощта на подпочвена сонда или повърхностен колектор, разположен точно под повърхността, сместа от вода и антифриз, наричана "солен разтвор" се изпомпва във веригата като среда за предаване на топлина (топлоносител). След това солният разтвор преминава в самия термопомпен агрегат, където топлината се предава на хладилен агент с ниска точка на изпарение, който се компресира за осигуряване на отопление или битова гореща вода. Защо да изберем геотермална термопомпа? Лесният отговор е, че тя е по-ефективна от термопомпа тип "въздух-вода", когато средната зимна температура спадне под 3 C. Така например, тъй като в региона на Осло повече от 70% от отоплението е необходимо, когато външната температура е под 3 C, геотермалната термопомпа е най-ефективното решение, благодарение на това, че има достъп до устойчив енергиен източник, който не се влияе от външната температура. Освен това, геотермалната термопомпа Daikin Altherma има много устойчив капацитет за отопление при ниски външни температури и няма нужда от външно тяло. Това осигурява две основни предимства: първо, монтажът е улеснен, тъй като няма външно тяло и затова не се налага да се правят връзки за хладилен агент и второ, няма цикъл на размразяване и това увеличава общото ниво на комфорт в помещенията. Разликата Поради високата ефективност в резултат на нашата инверторна технология, геотермалната термопомпа Daikin Altherma осигурява водещо конкурентно предимство в сравнение със системите с включване и изключване, които съставляват голяма част от пазара.

6 6 Производстени характеристики

7 7 1. НАЙ-ВИСОКА СЕЗОННА ЕФЕКТИВНОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШАТА ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПЕНА ТЕХНОЛОГИЯ Инверторната термопомпена технология на Daikin демонстрира, че осигурява увеличение на сезонната ефективност до 20% в сравнение с традиционните геотермални термопомпи с включване и изключване. Солният разтвор - смес от вода и антифриз, който работи като среда за предаване на топлина между земните недра и термопомпата се поддържа при по-висока постоянна температура. Работата на допълнителни енергийни източници е сведена до минимум. Високата работна ефективност на компресора се постига при работа в частично натоварване, т.е. когато не е необходим пълния капацитет на агрегата. Това води до намаляване на текущите разходи и по-бързо възвръщане на инвестицията. По-висока температура на разтвора при постоянна работа на компресора в условия на частично натоварване Практически пример на използване Типично приложение: Местоположение: Швеция Разчетна температура: -17 C Топлинно натоварване: 13kW Температура на изключване при отопление: 16 C Работа при ВКЛЮЧВАНЕ / ИЗКЛЮЧВАНЕ Условие на частично натоварване - ВКЛЮЧВАНЕ/ИЗКЛЮЧВАНЕ T ( C) ИЗКЛ. ВКЛ. ИЗКЛ. ВКЛ Температура на изходящия солен разтвор (при ТП) t T ( C) Работа на агрегат на Daikin Условие на частично натоварване - инверторно управление ВКЛ. Температура на изходящия солен разтвор (при ТП) t Когато не е необходим пълния капацитет на системата, компресорът работи в режим на частично натоварване. В условия на частично натоварване, традиционната геотермална термопомпа се включва и изключва последователно, при което температурата на солния разтвор спада до - 4 C, когато системата работи. В резултат на инверторната технология на Daikin се постига устойчива температура от около 0 C на изходящия солен разтвор. Повишената устойчивост на температурата на солния разтвор води до по-висока и по-постоянна температура на изпарение, което осигурява по-висока работна ефективност. По-малко работа на допълнителния нагревател, благодарение на усилване на честотата на инверторния компресор Капацитет (kw) Линия на топлинно натоварване: Традиционен агрегат с ВКЛЮЧВАНЕ / ИЗКЛЮЧВАНЕ Агрегат на Daikin BUH* = Допълнителен нагревател BUH* Необходима топлинна мощност за вашия дом Околна температура (Ta) C В сравнение с традиционния агрегат с включване и изключване, потребността за подпомагане от допълнителния нагревател е много по-малка за геотермалната термопомпа на Daikin Altherma, благодарение на усилващия ефект на нашите инверторни компресори, а това води и до по-ниски текущи разходи.

8 8 Значителна работа при частично натоварване при съответните външни условия Практически пример на използване % Типично приложение за скандинавските климатични условия със стандартно топлинно натоварване: Местоположение: Швеция Разчетна температура: -17 C Топлинно натоварване: 12kW 10 Капацитет (kw) Работа в оптимален режим Линия на топлинно натоварване: Геотермална термопомпа Daikin Altherma - минимален капацитет Геотермална термопомпа Daikin Altherma - максимален капацитет Външна температура ( C) Ta 1 Работа при пълно натоварване с допълнително електрическо подпомагане (ако е необходимо): топлинното натоварване е по-високо, отколкото максималния капацитет на отопление 2 Работа при частично натоварване: топлинното натоварване е по-ниско от максималния капацитет за отопление и по-високо от минималния капацитет за отопление. Това е оптималната работна зона. Компресорът ще намали своята работна честота, за да осигури точния необходим капацитет с висока работна ефективност. 3 Работа с включване/изключване: Топлинното натоварване е под минималния капацитет за отопление и затова агрегатът ще премине в режим на включване/изключване, за да осигури необходимия капацитет. При климатичните условия на Скандинавския полуостров, около 80% от необходимата топлинна мощност трябва да се осигурява в диапазон на външната температура между -9 C и 8 C, обозначен от оранжевата зона. За да се осигури висок сезонен коефициент на преобразуване на енергията (СОР) е особено важно да се постигне висока работна ефективност за този диапазон на външната температура, тъй като голямата част от необходимата топлина трябва да се осигури именно в този температурен диапазон. Както виждате, благодарение на своя широк диапазон на модулиране, геотермалната термопомпа Daikin Altherma почти напълно покрива съответния диапазон на външна температура при работа в режим на частично натоварване, който е оптималната работна зона на агрегата. Това, разбира се, е основното предимство в сравнение с традиционните компресори, работещи с включване/ изключване.

9 9 2. БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ, включващ ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА С цел опростяване на операциите, водосъдържателят за битова гореща вода е монтиран фабрично като по този начин се намалява времето за монтаж, а с връзките за тръбната разводка от горната страна на агрегата свързването става много лесно. Също така положихме сериозни усилия, за да намалим общото тегло на агрегата, за да улесним неговата доставка и монтаж.

10 mm 728 mm 600 mm 3. Компактно вътрешно тяло с естетичен дизайн Пълното интегриране на термопомпения модул и водосъдържателя за битова гореща вода запазва голямата компактност на размерите. Висококачествения дизайн допринася за безпроблемното вписване на агрегата към другите домакински уреди. Размерите на интегрирания уред са 728mm x 600mm - почти еднакви с обикновен домакински уред, а с височината си от 1800mm той се побира идеално във всяка стандартна стая. Друго предимство както за монтажника, така и за потребителя е необходимостта само от 10mm странично отстояние, както и факта, че връзките за тръбната разводка се намират от горната страна на термопомпения агрегат. 4. НОВ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНТЕРФЕЙС Бързо въвеждане в експлоатация: монтажникът може да програмира всички настройки за инсталиране на преносим компютър, а след това само да ги зареди в контролера по време на въвеждане в експлоатация. Това намалява не само времето за монтаж на място, но позволява на монтажника да използва еднаква настройка при подобни инсталации. Лесни за потребителя функции на стайния термостат: температурата на водата автоматично става функция на текущата стайна температура, което води до по-устойчива стайна температура и по-високи нива на комфорт. Функции за управление на енергията: контролерът показва както входящата, така и изходящата енергия на агрегата, което позволява на потребителя да управлява потреблението на енергия по-точно. Лесно сервизно обслужване: контролерът записва времето, датата и естеството на последните 20 възникнали грешки, което позволява по-бърза диагностика и поддръжка.

11 11 Технически спецификации Само отопление ВЪТРЕШНО ТЯЛО EGSQH10S18A9W Мин. kw 3,11 (1) / 2,47 (2) Капацитет на отопление Ном. kw 10,2 (1) / 9,29 (2) Макс. kw 13,0 (1) / 11,9 (2) Входяща мощност Ном. kw 2,34 (1) / 2,82 (2) COP 4,35 (1) / 3,29 (2) Корпус Цвят Материал Бяло Метален лист с покритие Размери Тяло В х Ш х Д mm 1732x600x728 Тегло Тяло kg 210 Водосъдържател Работен диапазон Хладилен агент Воден обем l 180 Изолация Загуби на топлина kwh/24h 1,36 Защита от корозия Анод Място за монтаж Мин.~Макс. C 5~30 Температура на Мин.~Макс. солен разтвор C -5~20 Отопление Водна темп. Мин.~Макс. C 24~60 (термопомпа) / 65 (термопомпа + допълнителен нагревател) Битова гореща Водна вода темп. Мин.~Макс. C 24~60 (термопомпа) / 60 (допълнителен нагревател) Тип R-410A Маса kg 1,8 Звукова мощност Ном. dba 46 Ниво на звуково налягане Ном. dba 32 Име 9W Фаза 3~ Електрозахранване Честота Hz 50 Напрежение V 400 Ток Препоръчани предпазители А 32 (1) EWB/LWB 0 C/-3 C - LWC 35 C (DT=5 C) (2) EWB/LWB 0 C/-3 C - LWC 45 C (DT=5 C)

12 В наши дни Daikin трасира пътя към по-ефективни, по-икономични и съобразени с околната среда комфортни решения, чрез въвеждане на продукти, оптимизирани за всички сезони. Всъщност, продуктите на Daikin намаляват енергията и разходите по интелигентен начин. Те са разработени за работа при всички условия и отразяват реалната ефективност, която можете да очаквате през целия сезон за отопление и охлаждане. И така, с Daikin правите правилния избор за вашия портфейл... и за околната среда. Настоящата брошура е изготвена само с цел информация и не представлява предложение, задължаващо Daikin Europe N.V.. Daikin Europe N.V. е изготвил настоящата брошура на базата на информацията, с която разполага. Няма явна или неявна гаранция за пълнотата, точността, надеждността или годността за конкретна цел на нейното съдържание и на изделията и услугите, представени в нея. Техническите данни подлежат на промяна без предварително уведомяване. Daikin Europe N.V. не носи никаква отговорност за преки или косвени щети в най-широкия смисъл, произтичащи от или свързани с използването и/или тълкуването на тази брошура. Daikin Europe N.V. има авторско право върху цялото съдържание. ECPEN13-728_P ECPBG Продуктите на Daikin се разпространяват от: Naamloze Vennootschap - Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende - Belgium BE RPR Oostende ECPBG CD 05/14 Авторско право Daikin Отпечатано на хартия, несъдържаща хлор. Подготвено от La Movida, Belgium Отг. ред.: Daikin Europe N.V., Zandvoordestraat 300, B-8400 Oostende

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C Високотемпературна Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C > Съвместима с високо температурни радиатори > Уникална каскадна технология на

Подробно

Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow

Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow Oтоплява, охлажда и произвежда гореща вода за битовите Ви нужди, като в същото време осигурява повече комфорт и намалява енергийните Ви разходи Ново

Подробно

Stylish_brochure_ECPBG indd

Stylish_brochure_ECPBG indd когато иновациите се срещат с креативността Стилно стенно тяло Проектирано за комфорт С над 90 години опит в сферата на климатизацията и решенията за климатизация, Daikin съчетава най-доброто от дизайна

Подробно

Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете

Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете Защо да изберете серията S на VRV IV на Daikin? Можете да монтирате високоефективни и надеждни

Подробно

CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife

CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife www.ruvex.bg ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ ЗА ПО-ГОЛЯМ КОМФОРТ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА Безшумна работа от 20 db (A) Екологично решение Хладилен агент

Подробно

OPTYMA PLUS

OPTYMA PLUS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS безшумното решение от Данфосс REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION Агрегат OPTYMA PLUS тип R404A/R507 LBP/MBP Фази Обозначение OP-

Подробно

Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи

Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи със слънчев колектор. Те имат вграден иновативен електронен

Подробно

Hoval Firmengruppe

Hoval Firmengruppe Кондензен газов котел UltraGas предимства Кондензен газов котел UltraGas UltraGas (15-90) Иновативна кондензна технология за еднофамилни и многофамилни домове. UltraGas (125-2000D) Голямо спестяване на

Подробно

Направетекрачка къмбъдещето f oragr eenert omor r ow

Направетекрачка къмбъдещето f oragr eenert omor r ow Направетекрачка къмбъдещето f oragr eenert omor r ow Oтоплява,охлаждаипроизвежда горещаводазабитовитевинужди, катовсъщотовремеосигурява повечекомфортинамалява енергийнитевиразходи Новопоколениеикономичнаприродосъобразна

Подробно

Catalog_Olimpia Splendid 2017 (Print) body.pdf

Catalog_Olimpia Splendid 2017 (Print) body.pdf SHERPA МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА СПЛИТ термопомпа въздух-вода с вграден бойлер 150 л ПАТЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЯ Комбинацията от инверторна термопомпа въздух-вода и термопомпа вода-вода позволява отопление/охлаждане

Подробно

4PBG B.book

4PBG B.book EKHBRD011ADV1 EKHBRD014ADV1 EKHBRD016ADV1 EKHBRD011ADY1 EKHBRD014ADY1 EKHBRD016ADY1 B Съдържание Страница Свързване към външно тяло EMRQ Обща информация... 1 Комбинация... 1 Свързване към захранване по

Подробно

Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД

Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД Системно решение, което пести енергия и пари, гарантира приятни условия на труд Отопление, охлаждане и вентилация, чрез децентрализирани климатични

Подробно

ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMANCE SMART POWER

ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMANCE SMART POWER ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMNCE SMRT POWER ИКОНОМИИ & ТЕХНОЛОГИИ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ: РЕАЛИЗИРАТЕ ИКОНОМИИ, КОГАТО ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО СЕ УВЕЛИЧАВА Комисията за Енергийно Регулиране прогнозира,

Подробно

Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД

Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД Системно решение, което пести енергия и пари, гарантира приятни условия на труд Отопление, охлаждане и вентилация, чрез децентрализирани

Подробно

от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт

от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт Семпли линии и елегантност Перфектна комбинация от отлични характеристики и стилен дизайн. Газовият котел ROMSTAL Habitat се отличава с изчистена линия,

Подробно

Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни фл

Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни фл Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни флуиди (други флуиди при запитване) Водно-гликолови смеси

Подробно

ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА

ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА 2019-2020 2 ПРОМОЦИЯ ЛЯТО 2019 MSZ-HR25VF MUZ-HR25VF MSZ-HR35VF MUZ-HR35VF R32 MSZ-HR50VF MUZ-HR50VF 2.5 141 6.2 2.5 0.5-2.9 0.800

Подробно

Производствена гама: Wilo-Yonos MAXO Подобна фигура Конструкция Окомплектовка/Функция Циркулационна помпа с мокър ротор с холендрово или фланцово прис

Производствена гама: Wilo-Yonos MAXO Подобна фигура Конструкция Окомплектовка/Функция Циркулационна помпа с мокър ротор с холендрово или фланцово прис Производствена гама: Wilo-Yonos MAXO Подобна фигура Конструкция Окомплектовка/Функция Циркулационна помпа с мокър ротор с холендрово или фланцово присъединяване, мотор EC с автоматично адаптиране на мощността.

Подробно

Catalog Termopompi.cdr

Catalog Termopompi.cdr ТЕРМОПОМПИ Екотерм Проект ЕАД SDAWWR термопомпа въздухвода Многофункционалната термопомпа "въздухвода" от серията Sundez WR е предназначена да работи в режим на охлаждане, отопление и производство на битова

Подробно

GPI Document

GPI Document Дата: Кол. 22.3.209 г. ALPHA3 32-60 80 Забележка! Показаната снимка може да се различава от реалната. Продуктов номер: 9937964 Високоефективна циркулационни помпа с потопен ротор за циркулация на течности

Подробно

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Нуждаете се от нова система за отопление? Но... Безпокоите се за разходите? Желаете да запазите съществуващите радиатори? Загрижени сте за енергийната ефективност?

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 SLR air inverter с радиаторен панел за открит вертикален монтаж двутръбна система долно засмукване цвят БЯЛ и

ЦЕНОВА ЛИСТА ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 SLR air inverter с радиаторен панел за открит вертикален монтаж двутръбна система долно засмукване цвят БЯЛ и Bi2 SLR air с радиаторен панел за открит вертикален монтаж SLR Air Продуктов номер - TR (сензорен) 01856 01857 01858 01859 01860 Продуктов номер - AR (аналогов) 01772 01773 01774 01775 01776 Звукова мощност

Подробно

4PW book

4PW book EKHBRD011ABV1X EKHBRD014ABV1X EKHBRD016ABV1X EKHBRD011ABY1X EKHBRD014ABY1X EKHBRD016ABY1X B Съдържание Страница Свързване към външно тќло EMRQ Обща информациќ... 1 Комбинациќ... 1 Свързване към захранване

Подробно

SHS Eco Save Sundez+Alarko.cdr

SHS Eco Save Sundez+Alarko.cdr Топлинен комфорт + Икономия на енергия WWW. ECOTHERM. BG Хибридна система - перфектно съчетание на термопомпа и газов котел Хибридната система съчетава, по перфектен и интелигентен начин, работата на сплит

Подробно

СССШШС

СССШШС Инверторни климатици 2019 Think green Think SENDO Инверторните климатици SENDO използват технология, при която се постига по-висока енергийна ефективност, тъй като та се регулира постепенно и автоматично

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА 2019 Италианска компания от 1956

ЦЕНОВА ЛИСТА 2019 Италианска компания от 1956 2019 Италианска компания от 1956 ТЕРМОПОМПИ Сплит система SHERPA Продуктов номер Описание Цена с ДДС Хидравличен Модул Външно тяло 599501A OS-CESHH24EI Сплит система SHERPA 7 монофазна 5 699,00 лв. 599501A

Подробно

Продуктов каталог за 2018 г. Въздухообработващи климатични камери Лесни и универсални решения за всички потребности от вентилация

Продуктов каталог за 2018 г. Въздухообработващи климатични камери Лесни и универсални решения за всички потребности от вентилация Продуктов каталог за 2018 г. Въздухообработващи климатични камери Лесни и универсални решения за всички потребности от вентилация КАРТИ С ИНФОРМАЦИЯ Въздухообработващи климатични камери на Daikin Защо

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА ПРОФЕСИОНАЛНИ КЛИМАТИЗАТОРИ SAMSUNG Q ЧЕТИРИПЪТНА ТАВАННА КАСЕТА МОНОФАЗНО ЗАХРАНВАНЕ AC***NN4DKH / AC***MXADKH - DELUX Аксесоари М

ЦЕНОВА ЛИСТА ПРОФЕСИОНАЛНИ КЛИМАТИЗАТОРИ SAMSUNG Q ЧЕТИРИПЪТНА ТАВАННА КАСЕТА МОНОФАЗНО ЗАХРАНВАНЕ AC***NN4DKH / AC***MXADKH - DELUX Аксесоари М AC***NN4DKH / AC***MXADKH - DELUX Аксесоари AC052NN4DKH/EU AC071NN4DKH/EU AC090NN4DKH/EU Тип Модел Цена лв. с ДДС Описание и функционалност AC052MXADKH/EU AC071MXADKH/EU AC090MXADKH/EU Безжично ДУ AR-EH03E

Подробно

НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ КЛИМАТИЦИ CHIGO - LOW AMBIENT Високостенни - DC INVERTER (R410) Модел Захранване (Ph-V-Hz) Мощност Ел. консум. Работен ток SEER/SCOP

НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ КЛИМАТИЦИ CHIGO - LOW AMBIENT Високостенни - DC INVERTER (R410) Модел Захранване (Ph-V-Hz) Мощност Ел. консум. Работен ток SEER/SCOP НИСКОТЕМПЕРАТУРНИ КЛИМАТИЦИ CHIGO - LOW AMBIENT Високостенни - DC INVERTER (R410) Захранване (Ph-V-Hz) Ел. консум. Работен ток SEER/SCOP (W/W) Енергиен клас Вътрешно Външно Тръбни връзки CS-25V3A-1B163AY4L

Подробно

Installation manuals

Installation manuals /6 Подходящи вътрешни тела CHYHBHAAV2 CHYHBH8AAV2 Забележки - P777- - 6.2 2/6 Потребит. настройки Предв. зад. стойности Стайна температура 7... Комфорт (отопление) R/W [-7]~[-6], стъпка: A..2. 2 C 7...2

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА OLIMPIA SPLENDID 2019 ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 AIR SLR TR/AR ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ Модел A B C D

ЦЕНОВА ЛИСТА OLIMPIA SPLENDID 2019 ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 AIR SLR TR/AR ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ Модел A B C D i2 IR SLR TR/R ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ SLR IR 400 SLR IR 600 SLR IR 800 SLR IR 00 Отоплява, охлажда, изсушава и филтрира Изключително тънък естетичен панел 12,9 см и

Подробно

КАТАЛОГ ТЕРМОПОМПИ

КАТАЛОГ ТЕРМОПОМПИ КАТАЛОГ Разширената гама от термопомпи, позволява по-голями и по-усъвършенствани решения във всяка домашна среда, както за отопление и охлаждане, така и и за производство на битова гореща вода. Новата

Подробно

Microsoft Word - Forster1

Microsoft Word - Forster1 ЛЕТЯЩ СТАРТ С ХРАНИЛКАТА ECO Автоматичните хранилки на Förster Technik са се доказали в много страни по света като най-доброто решение за отглеждане на агнета и ярета. Те осигуряват бърз растеж и отлично

Подробно

BG

BG BG За нас История Алфа-Плам разполага с най-модерни технологии, халета и складове, които създават възможност за производство на повече от 180 000 единици годишно. Съвременните машини на известни европейски

Подробно

Installation manuals

Installation manuals 1/9 [6.8.2] =... ID66F2 Подходящи вътрешни тела *HBH4CB3V *HBH8CB3V *HBH11CB3V *HBH16CB3V *HBX4CB3V *HBX8CB3V *HBX11CB3V *HBX16CB3V *HBH8CB9W *HBH11CB9W *HBH16CB9W *HBX8CB9W *HBX11CB9W *HBX16CB9W *HVH4S18CB3V

Подробно

ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМАТИЗИРАНИ ПЕЛЕТНИ СИСТЕМИ София

ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМАТИЗИРАНИ ПЕЛЕТНИ СИСТЕМИ София ПРОИЗВОДСТВО НА АВТОМАТИЗИРАНИ ПЕЛЕТНИ СИСТЕМИ www.firepower.bg www.otopleniespeleti.com office@otopleniespeleti.com +359886207777 +359892040109 София, бул. "Европа" 138, 1360 Складово производствена зона

Подробно

スライド 1

スライド 1 Нов сплит инверторен модел Nordic за ниски външни температури FUJITSU GENERAL LIMITED Клас 2.5 kw / 3.4 Kw NORDIC модел 09/12 Външно тяло с нова система за предпазване от замръзване (с нагревател на основата)

Подробно

MR- 2017_BG

MR- 2017_BG ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРОТОЧЕН КОТЕЛ/МОДУЛ С КОНТАКТОРНО УПРАВЛЕНИЕ ПАСПОРТ НА ЕЛЕКТРОКОТЕЛ/МОДУЛ С КОНТАКТОРНО УПРАВЛЕНИЕ ЕКОТЕРМАЛ MR 6, 8, 10, 12, 15, 22, 30 KW MX 37,

Подробно