Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа

Размер: px
Започни от страница:

Download "Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа"

Препис

1 Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа

2 Нуждаете се от нова система за отопление? Но... Безпокоите се за разходите? Желаете да запазите съществуващите радиатори? Загрижени сте за енергийната ефективност? Бихте искали да имате битова гореща вода? Мислите за околната среда? Искате да свържете соларни панели? Не искате изкопни работи? Нуждаете се от лесно управление?

3 Как работят термопомпите? Ще ви кажем една тайна. В действителност термопомпите не генерират енергия. Те пренасят топлина от едно място на друго. Важно свойство на топлината е, че естествено се придвижва от място с по-висока температура към място с по-ниска температура. За сметка на малко количество енергия, термопомпите прехвърлят топлината от околната среда към вашия дом. Но как може да се вземе топлина отвън, когато външната температура е под нула градуса? Не трябва да се безпокоите за това. Дори при температури под нулата, околният въздух съдържа достатъчно свободна топлина, за да затопли вашата къща. И как топлината влиза във вашия дом? Всъщност е доста просто. Термопомпата използва топлината от околния въздух и я насочва към топлообменник (подобен на този, който можете да видите на гърба на вашия хладилник), работещ с хладилен агент (флуид провеждащ топлина). Така хладилният агент пренася топлината във Вашия дом. Как работи високотемпературната Daikin Altherma? Външното тяло на Daikin Altherma използва свободната топлина от външния въздух и я прехвърля към вътрешното тяло чрез хладилния агент. Допълнително температурата се повишава от системата. Но това не е всичко. При Daikin Altherma температурата на водата достига до 80 C за отопление с високотемпературни радиатори и за употреба на битова гореща вода. Водосъдържател за битова гореща вода Външно тяло Вътрешно тяло Така че въпросът е - защо да плащате за дърва, пелети или нафта, когато можете да използвате енергията от външния въздух, напълно безплатно?

4 Безпокоите се за разходите? Желаете да запазите съществуващите радиатори? Безпокоите се за разходите? Ние осъзнаваме, че разходите за отопление са значителна част от бюджета ви. Причината е, че повечето от днешните системи за отопление се използват изкопаеми горива, като петрол или газ. Тези източници са невъзобновяеми и все по-оскъдни, което ги прави все по-скъпи. С високотемпературната термопомпа Daikin Altherma не трябва да се притеснявате за това. Термопомпите използват възобновяем източник на енергия, който им позволява да поддържат по-ниско равнище на консумацията на електрическа енергия. Използвайки термопомпи Daikin, 60% от енергията, използвана за отопление на вашия дом се намира в околния въздух: тя е безплатна и възобновяема...! Електрическата енергия, необходима за работата на термопомпената система е доведена до минимални нива и далеч по-ниска от тази например на електрическите нагреватели. Желаете да запазите съществуващите радиатори? Прогнозни годишни разходи за отопление Altherma високотемпературна термопомпа 11kW Средно температурна термопомпа 12kW Газов бойлер Топлогенератор Нафтов бойлер * Референтно изчисление, базирано на словенските цени и условия Това не е проблем. Единственото нещо, което заменяте е източника на топлина. С високотемпературната термопомпа Daikin Altherma няма нужда да сменяте радиаторите или тръбите. Това помага да сведете до минимум разходите за подмяна на отоплителна система. Друго предимство е, че не трябва да се безпокоите относно замърсявания в къщата, достъпът към системата се извършва в сервизното помещение Не искате изкопни работи? Не искате да имате допълнителни строителни или изкопни работи? Daikin Altherma черпи топлина от въздуха, което означава, че не се изисква никаква изкопна работа. Външното тяло лесно може да се инсталира извън всяка сграда, включително сграда с апартаменти. Вътрешното тяло може да се разположи до 50 метра от външното тяло. Няма нужда от комин или постоянна вентилация в стаята. Инсталирането на системата е допълнително улеснено от факта, че всички компоненти са фабрично монтирани.

5 Използваме високотемпературната термопомпа Daikin Altherma от 3 години и мога да кажа, че смяната на нафтовия котел с Daikin Altherma е най-доброто решение. Въпреки факта, че изолацията на нашата къща не е добра и имаме стари радиатори, след две изключително студени зими, нашите разходи за отопление на площ от 180 m2 се свалиха от 3000 на 840. Запазвайки стайна температура 21-22,5 C, спестихме 72%, да не говорим за икономиите от 50% за загряване на вода. Общо спестяванията са далеч над нашите очаквания, и както изглежда ще имаме възвръщаемост на инвестицията в рамките на по-малко от четири години. Янко Ленич, Малковец, Словения Знаете ли че... До 2/3 от топлината, произведена от термопомпа е безплатна, тъй като се извлича от външния въздух? Къщата ни е построена през 1974 и досега се отоплявахме с нафтов котел и радиатори. От 2011 г. сменихме нафтовия котел с 16kW Daikin Altherma високотемпературна термопомпа, което ни даде възможност да запазим съществуващите радиатори. Иван Розман, Здоле, Словения Знаете ли че... Вискотемпературна термопомпена система Daikin Altherma работи перфектно, дори когато външната температура е -20 C?

6 Загрижени сте за енергийната ефективност? Загрижени сте за енергийната ефективност? Daikin Altherma високотемпературна термопомпа е най-оптималното решение при проекти за обновление, които изискват температури на водата от 60 C или по-високи. В сравнение с традиционните източници на топлина, ефективността е значително повисока. Можете да направите значителни икономии от експлоатационни разходи. Освен това, ако сравните високотемпературна термопомпена система Daikin Altherma с една средностатистическа среднотемпературна термопомпа, работеща при температури от 60 C, Вие ще бъдете изумени от постигнатата енергийна COP ефективност. Ние не правим компромиси, с високотемпературна термопомпена система Daikin Altherma можете да имате всичко - комфорт през цялата година и висока ефективност! Вискотемпературна термопомпена система Daikin Altherma спрямо Средностатистическа среднотемпературна термопомпа при 60 C -15 C -7 C +2 C +7 C Външна температура Daikin Altherma високотемпературна термопомпа Средностатистическа среднотемпературна термопомпа Pump * Референтен COP данните са валидни за 65 C LWT Бихте искали да имате битова гореща вода? Бихте искали да имате битова гореща вода? Daikin Altherma ви позволява да се наслаждавате целогодишно на гореща вода за цялото домакинство - в кухнята, банята, или където е необходимо. Водата във водосъдържателя се затопля от акумулираната топлинна енергия от външния въздух, благодарение на топлообменник в термопомпата. А добрата новина за вас е - няма нужда от допълнителен електрически нагревател. В зависимост от дневната консумация на топла вода, водосъдържателите за битова гореща вода Daikin Altherma са налични в четири различни размера - 200L, 260L, 300L и 500L.

7 Знаете ли че... Избирайки високотемпературна термопомпена система Daikin Altherma можете лично да допринесете за по-екологично чиста външна среда, тъй като термопомпата не отделя директно емисии на CO 2? Мислихме дълго време за подмяна на котела за отопление, защото цената на горивото продължава да се покачва. В допълнение към проблема за цената, нашето желание бе да се избегнат каквито и да било допълнителни строителни работи в къщата и да има система за отопление с възможно най-малко монтажна работа. Тъй като аз се занимавам с много инсталации и поддръжка на системи за отопление, реших да взема високотемпературната термопомпа Daikin Altherma. Сега, след два отоплителни сезона, ние сме убедени, че сме взели правилното решение, като се има предвид фактът, че нашите разходи за отопление се свалиха на половина. Андрей Марисич, Комен, Словения Знаете ли че... Високотемпературна термопомпена система Daikin Altherma, наистина спестява пространство поради компактните размери на вътрешно и външно тяло? Daikin Altherma е напълно автоматична и лесна за използване. Тя увеличи нашия комфорт и чувство за сигурност. В къщата е топло дори в най-студените зимни дни, което беше невъзможно да се постигне със старата ни система. Да не говорим, че разноските за отопление са три пъти по-малки. Ние силно препоръчваме Daikin Altherma високотемпературна термопомпа за всеки. Иван Розман, Здоле, Словения

8 Мислите за околната среда? Мислите за околната среда? Daikin Altherma не излъчва директни емисии на CO 2, така че като я закупите, вие лично допринасяте за по-добра околна среда. Термопомпата използва електричество, но емисиите на CO 2 са много пониски, в сравнение с емисиите на котли, които използват изкопаеми горива. Искате да свържете соларни панели? Искате да свържете соларни панели? Нуждаете се от лесно управление? С вискотемпературна термопомпена отоплителна система Daikin Altherma може като опция да се използва слънчева енергия за производство на топла вода. Средно за цялата година, слънцето може да достави повече от половината енергия, необходима, за да загрее битова гореща вода до желаната температура. Високоефективните соларни панели трансформират цялата късовълнова слънчева радиация в топлина. Нуждаете се от лесно управление? Знаете ли че... Почти термопомпи Daikin Altherma са вече инсталирани в Европа? Потребителският интерфейс Daikin Altherma има вграден датчик за температура. Желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Лесният за използване потребителски интерфейс гарантира вашия комфорт.

9 Технически данни Високотемпературна термопомпа Daikin Altherma Tермопомпа въздух-вода с подово-стоящо вътрешно тяло, само за отопление, и съвместимо използване на съществуващите радиатори Данни за ефективност EKHBRD + ERRQ 011ADV AV1 014ADV AV1 016ADV AV1 011ADY AY1 014ADY AY1 016ADY AY1 Капацитет на отопление kw 11,00 1 / 11, ,00 1 / 14, ,00 1 / 16, ,00 1 / 11, ,00 1 / 14, ,00 1 / 16,00 2 Входяща мощност Отопление Ном. kw 3,57 1 / 4,40 2 4,66 1 / 5,65 2 5,57 1 /6,65 2 3,57 1 / 4,40 2 4,66 1 / 5,65 2 5,57 1 / 6,65 2 COP 3,08 1 / 2,50 2 3,00 1 / 2,48 2 2,88 1 / 2,41 2 3,08 1 / 2,50 2 3,00 1 / 2,48 2 2,88 1 / 2,41 2 Отопление Изходяща вода Общо SCOP 2,65 2,66 2,61 2,65 2,66 2,61 при средни ηs (Сезонна ефективност % климат. условия на отопление) C Клас на сезонна ефективност A+ A+ A+ A+ A+ A+ Изходяща вода Общо SCOP 2,70 2,68 2,88 2,70 2,68 2,88 при средни ηs (Сезонна ефективност % климат. условия на отопление) C Клас на сезонна ефективност B B B B B B Вътрешно тяло EKHBRD 011ADV17 014ADV17 016ADV17 011ADY17 014ADY17 016ADY17 Корпус Цвят/Материал Сив металик / Метален лист с покритие Размери Тяло Височина x Широчина x Дълбочина mm 705x600x695 Работен диапазон Отопление Външна / Водна страна Мин.~Макс. C -20~20 / 25~80 Битова гореща вода Външна / Водна страна Мин.~Макс. CDB -20~35 / 25~80 Ниво на звуково Ном. dba 43 1 / / / / / / 46 2 налягане 3 Тих нощен Ниво 1 dba 40 режим Хладилен агент Зареждане TCO2eq/kg 3,7 / 2,6 Външно тяло ERRQ 011AV1 014AV1 016AV1 011AY1 014AY1 016AY1 Размери Тяло Височина x Широчина x Дълбочина mm 1.345x900x320 Компресор Брой 1 Тип Херметично запечатан спирален компресор Хладилен агент Зареждане TCO2eq/kg 9,4 / 4,5 Ниво на звукова мощност Отопление Ном. dba Ниво на звуково налягане Отопление Ном. dba Електрозахранване Име/Фаза/Честота/Напрежение Hz/V V1/1~/50/ Y1/3~/50/ (1) EW 55 C; LW 65 C; Dt 10 C; външни условия: 7 CDB/6 CWB (2) EW 70 C; LW 80 C; Dt 10 C; външни условия: 7 CDB/6 CWB (3) Нивото на звуково налягане е валидно при състояние на свободни полеви условия, защото тя се измерва в полунереверберираща стая. Измерената стойност при действителни условия за инсталиране ще бъде по-висока, поради шума в околната среда и звукови отражения. За подробно обяснение на позициите за измерване вижте базата данни. Хладилен агент тип: R-134a, GWP: за вътрешното тяло и R410A, GWP: 2087,5 за външното тяло.

10 Аксесоари за високотемпературна термопомпа Daikin Altherma Водосъдържател за битова гореща вода EKHTS 200AC 260AC Корпус Цвят / Материал Сив металик / Галванизирана стомана (Метален лист с покритие) Размери Тяло В / Ш / Д Интегрирана с вътрешното тяло mm 2.010/600/ /600/695 Тегло Тяло Празно kg Водосъдържател Воден обем l Материал Неръждаема стомана (EN ) Максимална температура на водата C 75 Изолация Топлинни загуби kwh/24h 12,0 15,0 Клас на енергийна ефективност B Постоянни топлинни загуби W Полезен обем l Топлообменник Материал на тръбите Стомана, получена чрез дуплекс-процес (EN ) Площ m² Обем на вътрешен топлообменник l 7,5 Водосъдържател за битова гореща вода EKHWP 300PB 500PB Корпус Цвят / Материал Traffic white (RAL9016) / Dark grey (RAL7011) Устойчив полипропилен Размери Тяло Ш / Д mm 595/ /790 Тегло Тяло Празно kg Водосъдържател Воден обем l Материал Полипропилен Максимална температура на водата C 85 Изолация Топлинни загуби kwh/24h 1,5 1,7 Клас на енергийна ефективност B Постоянни топлинни загуби W Полезен обем l Битова гореща вода Материал на тръбите Неръждаема стомана (DIN ) Площ m² Обем на вътрешен топлообменник l 27,1 29,0 Работно налягане bar 6 Средна специфична топлинна мощност W/K Зареждане Материал на тръбите Неръждаема стомана (DIN ) Площ m² 3 4 Обем на вътрешен топлообменник l Работно налягане bar 3 Средна специфична топлинна мощност W/K Допълнително слънчево отопление Материал на тръбите - Неръждаема стомана (DIN ) Площ m² - 1 Обем на вътрешен топлообменник l - 2 Работно налягане bar - 3 Средна специфична топлинна мощност W/K - 280

11 Аксесоари за високотемпературна термопомпа Daikin Altherma Соларен панел EKSV21P EKSV26P EKSH26P Монтаж Вертикален Хоризонтален Размери Тяло Височина x Широчина x Дълбочина mm 1.006x85x x85x1.300 Тегло Тяло kg Обем l 1,3 1,7 2,1 Площ Външна m² 2,01 2,60 Апертура m² 1,800 2,360 Абсорбер m² 1,79 2,35 Покритие Микро-терм (абсорбция макс. 96%, Емисии ca. 5% +/-2%) Абсорбер Извити медни тръби с лазерно споена алуминиева плоча с високо-селективно покритие Соларно стъкло Еднослойно предпазно стъкло, предаване +/- 92% Допустим ъгъл на покрива Мин.~Макс. 15~80 Работно налягане Макс. bar 6 Температура в покой Макс. C 192 Топлинни характеристики Ефективност на колектор (ηcol) % 61 Ефективност η0 на колектор с нулеви загуби % 0,781 s0,784 Коефициент на загуба на топлина a1 W/m².K 4,240 4,250 Температурна зависимост от коефициента W/m².K² на загуба на топлина a2 0,006 0,007 Топлинен капацитет kj/k 4,9 6,5

12 It's all about A! Нови енергийни етикети за топлинни генератори и бойлери * За повече информация относно енергийната ефективност, моля, посетете Всички термопомпи в тази брошура работят с хладилен агент R410A (външните тела) и R134a (вътрешните тела) - те съдържат флуорирани парникови газове. Изтичането на хладилен агент допринася за изменението на климата. Хладилен агент с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) би допринесъл по-малко за глобалното затопляне, отколкото хладилен агент с по-висок GWP, ако изтече в атмосферата. Хладилният агент R410A е с GWP, равно на 2087,5 при R410A и GWP равно на 3718 при R134a. Това означава, че ако 1 kg от този хладилен агент изтече в атмосферата, въздействието върху глобалното затопляне ще бъде 2087,5 при R410A и 3718 при R134a пъти по-високо от 1 kg CO 2 за период от 100 години. Никога не се опитвайте да се намесвате сами в охлаждащата верига или да разглобявате уреда, винаги търсете професионалист. DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE HandelsgmbH campus 21, Europaring F12/402, A 2345 Brunn am Gebirge Тел.: +43/2236/32557 Факс: +43/2236/ office@daikin.at Продуктите на Daikin се разпространяват от: Daikin Europe N.V. участва в програмата за сертификация Eurovent за климатици (AC), агрегати за охлаждане на течности (LCP), въздухообработващи климатични камери (AHU) и вентилаторни конвектори (FCU). Проверете текущата валидност на сертификата онлайн: com или като използвате: Настоящата публикация е изготвена само с цел информация и не представлява предложение, задължаващо Daikin Europe N.V. / Daikin Central Europe HandelsGmbH. Daikin Europe N.V. / Daikin Central Europe HandelsGmbH е изготвила настоящата брошура на базата на информацията, с която разполага. Няма явна или неявна гаранция за пълнотата, точността, надеждността или годността за конкретна цел на нейното съдържание и на изделията и услугите, представени в нея. Техническите данни подлежат на промяна без предварително уведомяване. Daikin Europe N.V. / Daikin Central Europe HandelsGmbH не носи никаква отговорност за преки или косвени щети в найширокия смисъл, произтичащи от или свързани с използването и/или тълкуването на тази брошура. Daikin Europe N.V. има авторско право върху цялото съдържание. Daikin Altherma HT B2C leaflet Версия Априлl 2017 Запазваме си правото за печатни грешки и за промени на моделите

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C

Daikin Altherma Високотемпературна термопомпа Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C Високотемпературна Изборът при обновления > Перфектно замества традиционния бойлер > Температура на изходящата вода до 80 C > Съвместима с високо температурни радиатори > Уникална каскадна технология на

Подробно

Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА

Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА Геотермална нергия DAIKIN ALTHERMA ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА Геотермална термопомпа Daikin Altherma 4 предимства Геотермалната енергия е свободен източник на енергия за отопление и битова гореща вода. Тя

Подробно

Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете

Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете Компактни VRV IV термопомпи за жилищни и леки търговски приложения Колкото и да гледате, няма да ме откриете Защо да изберете серията S на VRV IV на Daikin? Можете да монтирате високоефективни и надеждни

Подробно

Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи

Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи Комбинирани електрически бойлери за системи със слънчев колектор Бойлерите от серията NATURELA GREEN, са специално разработени за използване в системи със слънчев колектор. Те имат вграден иновативен електронен

Подробно

CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife

CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife CLIM UP СТЕНЕН КЛИМАТИК КОМФОРТ ПРЕЗ ВСИЧКИ СЕЗОНИ easylife www.ruvex.bg ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ ЗА ПО-ГОЛЯМ КОМФОРТ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА Безшумна работа от 20 db (A) Екологично решение Хладилен агент

Подробно

Catalog_Olimpia Splendid 2017 (Print) body.pdf

Catalog_Olimpia Splendid 2017 (Print) body.pdf SHERPA МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА СПЛИТ термопомпа въздух-вода с вграден бойлер 150 л ПАТЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЯ Комбинацията от инверторна термопомпа въздух-вода и термопомпа вода-вода позволява отопление/охлаждане

Подробно

Hoval Firmengruppe

Hoval Firmengruppe Кондензен газов котел UltraGas предимства Кондензен газов котел UltraGas UltraGas (15-90) Иновативна кондензна технология за еднофамилни и многофамилни домове. UltraGas (125-2000D) Голямо спестяване на

Подробно

Климатизация, Отопление, Възобновяеми Енергийни Източници Котли, Бойлери, Термопомпи, Климатици, Слънчеви Панели Термосифонна система под налягане Елт

Климатизация, Отопление, Възобновяеми Енергийни Източници Котли, Бойлери, Термопомпи, Климатици, Слънчеви Панели Термосифонна система под налягане Елт Термосифонна система под налягане Елтерм, модел Standart Технически данни I. Водосъдържател: 2,5мм стомана с двоен вътрешен емайл. След водосъдържателя има мантел с дебелина 1,5мм, който е свързан в затворен

Подробно

Stylish_brochure_ECPBG indd

Stylish_brochure_ECPBG indd когато иновациите се срещат с креативността Стилно стенно тяло Проектирано за комфорт С над 90 години опит в сферата на климатизацията и решенията за климатизация, Daikin съчетава най-доброто от дизайна

Подробно

SHS Eco Save Sundez+Alarko.cdr

SHS Eco Save Sundez+Alarko.cdr Топлинен комфорт + Икономия на енергия WWW. ECOTHERM. BG Хибридна система - перфектно съчетание на термопомпа и газов котел Хибридната система съчетава, по перфектен и интелигентен начин, работата на сплит

Подробно

Microsoft PowerPoint - GEOTOK.pptx

Microsoft PowerPoint - GEOTOK.pptx GEOTOK Термопомпи - всички видове. с безплатна енергия от природата! Какво е ТЕРМОПОМПА? ТермоЕнергия от природата и термопомпи Енергия от ЗЕМЯТА Вода-вода (със сондаж) Вода-земя (със серпентина) Енергия

Подробно

Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД

Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД Системни решения за отопление и охлаждане на логистични центрове Ховал ЕООД Системно решение, което пести енергия и пари, гарантира приятни условия на труд Отопление, охлаждане и вентилация, чрез децентрализирани

Подробно

Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow

Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow Направете крачка към бъдещето for a greener tomorrow Oтоплява, охлажда и произвежда гореща вода за битовите Ви нужди, като в същото време осигурява повече комфорт и намалява енергийните Ви разходи Ново

Подробно

Продуктова гама Водоохлаждащи агрегати и оборудване за обработка на въздух

Продуктова гама Водоохлаждащи агрегати и оборудване за обработка на въздух Продуктова гама Водоохлаждащи агрегати и оборудване за обработка на въздух Водоохлаждащи агрегати с въздушно охлаждане и компресорно-кондензаторни агрегати Тип хладилен агент * Хладилни кръгове Инвертор

Подробно

от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт

от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт от 25 до 35 KW Дизайн и технология за вашия комфорт Семпли линии и елегантност Перфектна комбинация от отлични характеристики и стилен дизайн. Газовият котел ROMSTAL Habitat се отличава с изчистена линия,

Подробно

Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД

Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД Системни решения за производствени сгради Ховал ЕООД Системно решение, което пести енергия и пари, гарантира приятни условия на труд Отопление, охлаждане и вентилация, чрез децентрализирани климатични

Подробно

Microsoft Word - Polezna informacia.doc

Microsoft Word - Polezna informacia.doc С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е Печки и котли на биомаса...2 Слънчеви колектори...4 Газови котли...5 Термопомпени системи...6 1 Печки и котли на биомаса Енергоефективните печки и котли на биомаса използват най-евтиното

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 SLR air inverter с радиаторен панел за открит вертикален монтаж двутръбна система долно засмукване цвят БЯЛ и

ЦЕНОВА ЛИСТА ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 SLR air inverter с радиаторен панел за открит вертикален монтаж двутръбна система долно засмукване цвят БЯЛ и Bi2 SLR air с радиаторен панел за открит вертикален монтаж SLR Air Продуктов номер - TR (сензорен) 01856 01857 01858 01859 01860 Продуктов номер - AR (аналогов) 01772 01773 01774 01775 01776 Звукова мощност

Подробно

Ezinc Superline

Ezinc Superline ИНСТРУКЦИЯ за монтаж и експлоатация на слънчеви колектори EZINC www.erato.bg 2 Основни характеристики Слънчевите системи за битова гореща вода и отопление отговарят на всички изисквания на европейското

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА OLIMPIA SPLENDID 2019 ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 AIR SLR TR/AR ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ Модел A B C D

ЦЕНОВА ЛИСТА OLIMPIA SPLENDID 2019 ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ Bi2 AIR SLR TR/AR ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ Модел A B C D i2 IR SLR TR/R ВЕНТИЛАТОРЕН КОНВЕКТОР С РАДИАТОРЕН ПАНЕЛ ЗА ОТКРИТ МОНТАЖ SLR IR 400 SLR IR 600 SLR IR 800 SLR IR 00 Отоплява, охлажда, изсушава и филтрира Изключително тънък естетичен панел 12,9 см и

Подробно

DACE_Stylish_Brochure_2019_BG_V00.indd

DACE_Stylish_Brochure_2019_BG_V00.indd Вие заслужавате премиум климат Stylish е комбинация на отличен дизайн с интелигентни технологии и представлява най-доброто климатично решение за всеки интериор. Stylish е най-компактното стенно тяло в

Подробно

КАТАЛОГ ТЕРМОПОМПИ

КАТАЛОГ ТЕРМОПОМПИ КАТАЛОГ Разширената гама от термопомпи, позволява по-голями и по-усъвършенствани решения във всяка домашна среда, както за отопление и охлаждане, така и и за производство на битова гореща вода. Новата

Подробно

ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMANCE SMART POWER

ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMANCE SMART POWER ИНВЕРТОРНА СПЛИТ СИСТЕМА PERFORMNCE SMRT POWER ИКОНОМИИ & ТЕХНОЛОГИИ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ: РЕАЛИЗИРАТЕ ИКОНОМИИ, КОГАТО ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО СЕ УВЕЛИЧАВА Комисията за Енергийно Регулиране прогнозира,

Подробно

ЦЕНОВА ЛИСТА 2019 Италианска компания от 1956

ЦЕНОВА ЛИСТА 2019 Италианска компания от 1956 2019 Италианска компания от 1956 ТЕРМОПОМПИ Сплит система SHERPA Продуктов номер Описание Цена с ДДС Хидравличен Модул Външно тяло 599501A OS-CESHH24EI Сплит система SHERPA 7 монофазна 5 699,00 лв. 599501A

Подробно

BG

BG BG За нас История Алфа-Плам разполага с най-модерни технологии, халета и складове, които създават възможност за производство на повече от 180 000 единици годишно. Съвременните машини на известни европейски

Подробно

OPTYMA PLUS

OPTYMA PLUS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE R404A/R507 R134a R407C OPTYMA PLUS безшумното решение от Данфосс REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION Агрегат OPTYMA PLUS тип R404A/R507 LBP/MBP Фази Обозначение OP-

Подробно

RTQ 3S

RTQ 3S RTQ 3S Двуходови стоманени котли за изгаряне на течни или газообразни горива RTQ 3S RTQ 3S 35-166 M R D 1 95 RTQ 3S 217-2400 (*) Модели от RTQ 1100 3S до RTQ 2400 3S R M IGT OI (*) - В съответствие с Er

Подробно

ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ С ТРИХОДОВ ТОПЛООБМЕННИК С ВЪНШЕН БУНКЕР С ОБЕМ 1700 ЛИТРА Мощност: 120 KW/H; Габарити на бункера за пелети: широчина 1140 мм, дълбочина

ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ С ТРИХОДОВ ТОПЛООБМЕННИК С ВЪНШЕН БУНКЕР С ОБЕМ 1700 ЛИТРА Мощност: 120 KW/H; Габарити на бункера за пелети: широчина 1140 мм, дълбочина ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ С ТРИХОДОВ ТОПЛООБМЕННИК С ВЪНШЕН БУНКЕР С ОБЕМ 1700 ЛИТРА Мощност: 120 KW/H; Габарити на бункера за пелети: широчина 1140 мм, дълбочина - 1620 мм, височина - 2030 мм, вместимост - 1000 кг

Подробно

Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите

Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите на малки отоплителни инсталации, като същевременно

Подробно

4PBG B.book

4PBG B.book EKHBRD011ADV1 EKHBRD014ADV1 EKHBRD016ADV1 EKHBRD011ADY1 EKHBRD014ADY1 EKHBRD016ADY1 B Съдържание Страница Свързване към външно тяло EMRQ Обща информация... 1 Комбинация... 1 Свързване към захранване по

Подробно

makscom екологичен бойлер една система с бъдеще... Използвайте разумно природната топлина! За защита от атмосферни въздействия и икономисване на разхо

makscom екологичен бойлер една система с бъдеще... Използвайте разумно природната топлина! За защита от атмосферни въздействия и икономисване на разхо екологичен бойлер една система с бъдеще... Използвайте разумно природната топлина! За защита от атмосферни въздействия и икономисване на разходи. DOUBLE ENERGY Топлата вода във всяка сграда е извор на

Подробно

GPI Document

GPI Document Дата: Кол. 22.3.209 г. ALPHA3 32-60 80 Забележка! Показаната снимка може да се различава от реалната. Продуктов номер: 9937964 Високоефективна циркулационни помпа с потопен ротор за циркулация на течности

Подробно

Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни фл

Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни фл Таблица с параметри: Wilo-TOP-S 50/10 (3~400/230 V, PN 6/10) Характеристики Трифазен ток Клас на енергийна ефективност Клас EEI C Допустими работни флуиди (други флуиди при запитване) Водно-гликолови смеси

Подробно

Catalogue2017_en

Catalogue2017_en Стоманени котли за течни и газообразни горива НАФТА ПРИРОДЕН ГАЗ ПРОПАНБУТАН Разчитайки на своя дългогодишен опит в производството на котли, работещи с течно или газообразно гориво, THERMOSTAHL предлага

Подробно

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки о

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки о Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки отоплителни инсталации, като същевременно отделят ниски

Подробно

СССШШС

СССШШС Инверторни климатици 2019 Think green Think SENDO Инверторните климатици SENDO използват технология, при която се постига по-висока енергийна ефективност, тъй като та се регулира постепенно и автоматично

Подробно

Catalog Termopompi.cdr

Catalog Termopompi.cdr ТЕРМОПОМПИ Екотерм Проект ЕАД SDAWWR термопомпа въздухвода Многофункционалната термопомпа "въздухвода" от серията Sundez WR е предназначена да работи в режим на охлаждане, отопление и производство на битова

Подробно

ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА

ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА ИНВЕРТОРНИ КЛИМАТИЦИ И МУЛТИСПЛИТ РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И ОФИСА ЦЕНОВА ЛИСТА 2019-2020 2 ПРОМОЦИЯ ЛЯТО 2019 MSZ-HR25VF MUZ-HR25VF MSZ-HR35VF MUZ-HR35VF R32 MSZ-HR50VF MUZ-HR50VF 2.5 141 6.2 2.5 0.5-2.9 0.800

Подробно