Б

Размер: px
Започни от страница:

Download "Б"

Препис

1 Б. ЛИСТОВКА

2 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛЕТРОФЕМИН 2,5 mg филмирани таблетки LETROFEMIN 2,5 mg film-coated tablets (Летрозол / Letrozole) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство. - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар. - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар. В тази листовка: 1. Какво представлява Летрофемин и за какво се използва 2. Преди да приемете Летрофемин 3. Как да приемате Летрофемин 4. Възможни нежелани реакции 5. Как да съхранявате Летрофемин 6. Допълнителна информация 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЕТРОФЕМИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Какво представлява Летрофемин Активното вещество на Летрофемин е летрозол. То принадлежи към групата на лекарства, наречени ароматазни инхибитори. Прилага се за хормонално (ендокринно) лечение на рак на гърдата. За какво се използва Летрофемин Летрофемин се прилага за предотвратяването на възобновяването на рак на гърдата. Може да се използва като първоначална терапия след операция на гърдата или след пет годишен период на лечение с тамоксифен. Летрофемин се използва също така за предотвратяване на разпространението на тумора в други части на тялото при пациенти със заболяване в напреднал стадий. Летрофемин трябва да се използва само при: - позитивен за естрогенни рецептори рак на гърдата и - жени след настъпила менопауза, т.е. спиране на менструалния цикъл. Как действа Летрофемин Растежът на рака на гърдата често се стимулира от естрогените, които са женски полови хормони. Летрофемин намалява естрогенните нива чрез блокиране на ензим (ароматаза), участващ в образуването на естрогени. В резултат на това туморните клетки забавят или спират своя растеж и/ или разпространение в други части на тялото. Наблюдение на лечението Ви с Летрофемин Летрофемин трябва да се приема само под стриктно лекарско наблюдение. Вашият лекар редовно ще следи състоянието Ви, за да проверява дали лечението има желания ефект. Летрофемин може да причини изтъняване или отслабване на Вашите кости (остеопороза) в резултат на намаляване на естрогените в организма Ви. Поради тази причина Вашия лекар

3 може да реши да измери костната Ви плътност (начин за наблюдение на остеропороза) преди, по време и след лечението. Ако имате някакви въпроси относно това, как действа Летрофемин и защо Ви е предписан, попитайте Вашия лекар. 2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛЕТРОФЕМИН Следвайте внимателно инструкциите на Вашия лекар. Те могат да се различават от общата информация в тази листовка. Не приемайте Летрофемин - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към летрозол или към някоя от останалите съставки на Летрофемин, изброени в т. 6 от тази листовка, - ако все още имате менструация, т.е. не сте в менопауза, - ако сте бременна, - ако кърмите. Ако някое от тези състояния се отнася до Вас, не вземайте това лекарство и кажете на Вашия лекар. Обърнете специално внимание при употребата на Летрофемин - ако имате тежко бъбречно заболяване - ако имате тежко чернодробно заболяване - ако имате анамнеза за остеопораза или счупвания на костите (вж също т.1 «Наблюдение на лечението Ви с Летрофемин). Ако някое от тези състояния се отнася до Вас, кажете на Вашия лекар. Вашият лекар ще вземе това под вниамние по време на лечението Ви с Летрофемин. Прием на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Деца и юноши (под 18 години) Летрофемин не бива да се използва при деца и юноши. Пациенти в напреднала възраст (над 65 години) Летрофемин може да се използва при пациенти в напреднала възраст над 65 години в същата дозировка както при останалите възрастни пациенти. Бременност и кърмене - Не трябва да приемате Летрофемин ако сте бременна или кърмите, тъй като това може да навреди на Вашето дете. - Тъй като Летрофемин се препоръчва само при жени в менопауза, ограниченията за бременност и кърмене най-вероятно няма да се отнасят за Вас. - Ако обаче от скоро сте в менопауза или в предменопаузен период, Вашият лекар трябва да обсъди с Вас необходимостта от тест за бременност преди да вземете Летрофемин, както и контрацептични средства поради вероятността да забременеете. Шофиране и работа с машини Ако чувствате замаяност, умора, сънливост или усещате общо неразположение, не шофирайте и не работете с машини докато не се почувствате отново добре.

4 Важна информация относно някои от съставките на Летрофемин Летрофемин съдържа лактоза (млечна захар). Ако сте информирани от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете това лекарство. 3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕТРОФЕМИН Винаги приемайте Летрофемин точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар. Какво количество Летрофемин да приемете Обичайната доза е една таблетка Летрофемин веднъж дневно. Приемането на Летрофемин по едно и също време всеки ден ще Ви помогне да не пропускате да вземете таблетката си. Как да приемете Летрофемин Таблетката трябва да се глътне цяла, с чаша вода или друга течност. Колко дълго да приемате Летрофемин Продължете да приемате Летрофемин всеки ден дотогава, докогато Ви е казал Вашия лекар. Може да се наложи да приемате Летрофемин в продължение на месеци или дори години. Ако имате въпроси за това колко дълго да продължите да приемате Летрофемин, обсъдете ги с Вашия лекар. Ако сте приели повече от необходимата доза Летрофемин Ако сте приели твърде много Летрофемин или ако някой друг случайно е приел Вашите таблетки, обърнете се незабавно за съвет към Вашия лекар или към най-близката болница. Покажете им опаковката с таблетките. Може да се наложи провеждане на лечение. Ако сте пропуснали да приемете Летрофемин Ако наближава времето за следващата доза (напр. 2 до 3 часа), пропуснете дозата, която сте забравили и приемете следващата доза в обичайното време. В противен случай приемете дозата веднага щом се сетите и след това вземете следващата доза в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка. Ако сте спрели приема на Летрофемин Не спирайте приема на Летрофемин, докато Вашия лекар не Ви каже. Вижте също така точка «Колко дълго да приемате Летрофемин» по-горе. 4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Летрофемин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Повечето от нежеланите реакции са леки до умерени и като цяло отзвучават за няколко дни до няколко седмици от лечението. Някои от нежеланите реакции например горещи вълни, косопад или вагинално кървене може да са свързани с липсата на естрогени във Вашия организъм. Този списък с нежелани реакции не бива да ви тревожи. Вие можете да не изпитате нито една от тях. Някои нежелани реакции могат да бъдат сериозни: Редки или нечести (т.е. с вероятност да засегнат между 1 и 100 на всеки пациенти):

5 - Слабост, парализа или вкочаненост на ръка, крак или друга част на тялото, загуба на координация, гадене, затруднение в говора или дишането (симптоми на увреждане на мозъка, например инсулт) - Внезапна стягаща болка в гърдите (симптом на сърдечно заболяване) - Затруднено дишане, болка в гърдите, прималяване, учестена сърдечна дейност, посиняване на кожата или внезапна болка в ръката или крака /стъпалото/ (признаци на възможно образуване на тромб). - Подуване и зачервяване на чувствителна вена и възможна болезненост при допир - Силно повишена температура, втрисане или афти в устата в резултат на инфекции (липса на бели кръвни клетки) - Тежко и трайно замъгляване на зрението При някои пациенти се появяват подутини главно в областта на лицето и гърлото (признаци на алергична реакция) по време на лечението с Летрофемин. Ако получите някои от гореспоменатите рекации, информирайте Вашия лекар незабавно! Някои от нежеланите реакции са много чести (тези реакции могат да засегнат повече от 10 на всеки 100 пациента). Ако някоя от следните нежелани реакции стане сериозна, моля обърнете се към Вашия лекар: - Топли вълни - Умора - Усилено потене - Подуване на ставите (артралгия) Някои нежелани реакции са чести (те могат да засегнат между 1 и 10 на всеки 100 пациента). Ако някоя от следните реакции стане сериозна, моля кажете на Вашия лекар: - Кожен обрив - Главоболие - Замаяност - Общо неразположение - Стомашно-чревни нарушения като гадене, повръщане, стомашно разстройство, запек, диария - Повишаване или загуба на апетит - Мускулни болки - Изтъняване или отслабване на костите (остеопороза), водещи в някои случаи до костни счупвания (виж т. 1 «Наблюдение на лечението Ви с Летрофемин) - Подуване на ръцете, дланите, глезените и стъпалата (едема) - Чувство на подтиснатост (депресия) - Повишаване на теглото - Загуба на коса Някои нежелани реакции са редки (те могат да засегнат между 1 и 10 на всеки 1000 пациента). Ако някоя реакция стане сериозна, моля кажете на Вашия лекар. - Нарушения на нервната система като безпокойство, нервност, раздразнителност, замаяност, проблеми с паметта, сънливост, безсъние - Нарушена чувствителност, особено при допир - Нарушения на очите като замъглено виждане, дразнене на очите - Сърцебиене, ускорен пулс, повишено кръвно налягане (хипертония) - Нарушения на кожата като сърбеж (уртикария), суха кожа - Вагинални нарушения като кървене или сухота - Коремна болка - Подуване на ставите (артралгия)

6 - Болка в гърдите - Висока температура - Жажда, промени във вкуса, сухота в устата - Сухота на лигавиците - Загуба на тегло - Инфекции на пикочните пътища, често уриниране - Кащлица Може да се наблюдават някои промени в резултатите на някои кръвни тестове докато приемате Летрофемин като например повишени нива на холестерол (хиперхолестеролемия) или повишени нива на чернодробните ензими. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар. 5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛЕТРОФЕМИН Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Летрофемин след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Този лекарсвен продукт не изисква специални условия на съхранение. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда. 6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Летрофемин - Активното вещество е летрозол. Всяка филмирана таблетка съдържа 2,5 mg летрозол. - Другите съставки са (сърцевина): лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, силициев диоксид, колоиден безводен, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, и (покритие на таблетката): поливинил алкохол, талк, титаниев диоксид (Е171), макрогол / РЕG 3350, хинолиново жълто, железен оксид червен (Е172) и железен диоксид черен (Е172). Как изглежда Летрофемин и какво съдържа опаковката Летрофемин са филмирани таблетки. Таблетките са кръгли с бяла сърцевина и тъмно жълто покритие. Опаковката съдържа 30 таблетки. Притежател на разрешението за употреба Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД гр. София 1172, бул. Г.М.Димитров 1, България тел.: факс: Производител West Pharma Produções de Especialidades Farmacêuticas, S.A.

7 Rua João de Deus, nº11, Venda Nova, Amadora Tel Fax За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба: Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД Гр. София 1172, бул. Г.М.Димитров 1, България тел.: факс: Дата на последно одобрение на листовката Лекарственият продукт е разрешен за употреба в: Португалия: Letrozol Tecnimede Франция: Letrozole Tecnimede Sociedade Técnico-Medicinal 2,5 mg comprimé pelliculé Гърция: Letrozole Tecnimede 2,5 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Германия: Letrozole Tecnimede 2,5 mg filmtabletten Унгария: Letrozol Tecnimede 2,5 mg filmtabletta Италия: Letrozolo Tecnimede 2,5 mg compresse rivestite con film Полша: Letrozole Tecnimede Словакия: Lidiozol Испания: Letrozol TecniGen 2,5 mg comprimidos recubiertos con película EFG Великобритания: Letrozole 2,5 mg Film-coated tablets

Microsoft Word - Lortanda_letrozol_5207_IB_004_harmonization_clean

Microsoft Word - Lortanda_letrozol_5207_IB_004_harmonization_clean Листовка: Информация за пациента Лортанда 2,5 mg филмирани таблетки Летрозол Lortanda 2.5 mg film-coated tablets Letrozole Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство,

Подробно

Microsoft Word - PIL-Allersan-renewal.doc

Microsoft Word - PIL-Allersan-renewal.doc ПРИЛОЖЕНИЕ 2 ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ АЛЕРЗАН 10 mg филмирани таблетки/allersan 10 mg film-coated tablets (Цетиризинов дихидрохлорид/ Сetirizine dihydrochloride) Прочетете внимателно

Подробно

Microsoft Word - Ropinirole_PIL.doc

Microsoft Word - Ropinirole_PIL.doc ЛИСТОВКА:ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ РОПИНИРОЛ-ЧАЙКАФАРМА 0,5 mg филмирани таблетки РОПИНИРОЛ-ЧАЙКАФАРМА 1 mg филмирани таблетки РОПИНИРОЛ-ЧАЙКАФАРМА 2 mg филмирани таблетки ROPINIROLE -TCHAIKAPHARMA 0,5

Подробно

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА Листовка: информация за потребителя ФЕНИСТИЛ 0,1% Гел Диметинденов малеат FENISTIL 0.1% Gel Dimethindene maleate Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй

Подробно

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Спиронолактон-Чайкафарма 25 mg филмирани таблетки Спиронолактон-Чайкафарма 50 mg филмирани таблетки Спиронолактон-Чайкафарма 100 mg филмирани таблетки Spironolacton-Tchaikapharma

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ FUNGOFIN 250 mg tablets ФУНГОФИН 250 mg таблетки тербинафин (terbinafine) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство. - Запазете

Подробно

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ГЛИПЕР 1 mg таблетки/ GLIPER 1 mg tablets ГЛИПЕР 2 mg таблетки/ GLIPER 2 mg tablets ГЛИПЕР 3 mg таблетки/ GLIPER 3 mg tablets ГЛИПЕР 4 mg таблетки/ GLIPER 4 mg tablets (Глимепирид/Glimepiride)

Подробно

Version 1

Version 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ 75 mg film-coated tablets Клопидогрел GSK 75 mg филмирани таблетки клопидогрел (clopidogrel) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това

Подробно

Microsoft Word - PIL- Carvecare.doc

Microsoft Word - PIL- Carvecare.doc ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА Карвекер 6,25 mg таблетки / Carvecare 6,25 mg tablets Карвекер 25 mg таблетки / Carvecare 25 mg tablets Карведилол/Carvedilol Прочетете внимателно цялата листовка

Подробно

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc Листовка за пациента Прочетете всичко от тази листовка внимателно, защото тя съдържа важна за вас информация. Този лекарствен продукт се продава без лекарско предписание. Независимо от това, Вие трябва

Подробно

:;,..._--~- Листовка: информация за п требителя.у Проставазив 20 микрограма прах за ИЗПЪЛНIПЕЛШ\ АГЕНЦИЯ ПО ЛЕК.r'\РСТВАТА ~~8~~а~-~П~р~и~~о~ж=е~н~ие~

:;,..._--~- Листовка: информация за п требителя.у Проставазив 20 микрограма прах за ИЗПЪЛНIПЕЛШ\ АГЕНЦИЯ ПО ЛЕК.r'\РСТВАТА ~~8~~а~-~П~р~и~~о~ж=е~н~ие~ :;,..._--~- Листовка: информация за п требителя.у Проставазив 20 микрограма прах за ИЗПЪЛНIПЕЛШ\ АГЕНЦИЯ ПО ЛЕК.r'\РСТВАТА ~~8~~а~-~П~р~и~~о~ж=е~н~ие~2~------------------~ Към Рег. N9... В..P..f.... tf!..y.y.':.t?.....

Подробно

Информация за пациента

Информация за пациента Б. ЛИСТОВКА Листовка: информация за пациента НОРДИПИН 10 mg таблетки NORDIPIN 10 mg tablets (Амлодипин/Amlodipine) Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ OLFREX 10 mg film-coated tablets ОЛФРЕКС 10 mg филмирани таблетки оланзапин (olanzapine) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПлакЕкс 75 mg филмирани таблетки PlaquEx 75 mg film-coated tablets (Клопидогрел / Clopidogrel ) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Fosanate 70 mg film-coated tablets Фосанат 70 mg филмирани таблетки Alendronic acid (Алендронова киселина) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да

Подробно

Hqrdtemplatetrackchangesbg

Hqrdtemplatetrackchangesbg Б. ЛИСТОВКА 1 Листовка: информация за пациента Олсарт 40 mg филмирани таблетки Olsart 40 mg film-coated tablets (Олмесартан медоксомил/ Olmesartan medoxomil) Прочетете внимателно цялата листовка, преди

Подробно

PIL Olopatadine

PIL Olopatadine ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА ОлоВижън 1 mg/ml капки за очи, разтвор Олопатадин OloVision 1 mg/ml eye drops, solution Olopatadine Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Алонзап ODT 5 mg, таблетки, диспергиращи се в устата / Alonzap ODT 5 mg orodispersible tablets Алонзап ODT 10 mg, таблетки, диспергиращи се в устата/ Alonzap ODT 10

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Листовка: информация за пациента ИМОДИУМ 2 mg твърди капсули IMODIUM 2 mg capsules, hard Лоперамидов хидрохлорид (loperamide hydrochloride) Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате

Подробно

Microsoft Word - Meaxin-Imatinib_0414_IB_007_PRAC_safety_clean_app

Microsoft Word - Meaxin-Imatinib_0414_IB_007_PRAC_safety_clean_app Листовка: информация за пациента Меаксин 100 mg филмирани таблетки Меаксин 400 mg филмирани таблетки Иматиниб 100 mg film-coated tablets 400 mg film-coated tablets Imatinib Прочетете внимателно цялата

Подробно

Microsoft Word - Clean_Kamiren_BDA_Bg.doc

Microsoft Word - Clean_Kamiren_BDA_Bg.doc ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Камирен 1 mg таблетки Камирен 2 mg таблетки Камирен 4 mg таблетки Доксазосин Kamiren 1 mg tablets Kamiren 2 mg tablets Kamiren 4 mg tablets Doxazosin Прочетете внимателно

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ TYLOL HOT D 500 mg / 4 mg / 60 mg powder for oral suspension ТАЙЛОЛ ХОТ Д 500 mg / 4 mg / 60 mg прах за перорална суспензия парацетамол / хлорфенираминов малеат / псевдоефедринов

Подробно

Microsoft Word - Meglimid_KS14494_PIL_clean.doc

Microsoft Word - Meglimid_KS14494_PIL_clean.doc Листовка: информация за потребителя Меглимид 1 mg таблетки Меглимид 2 mg таблетки Меглимид 3 mg таблетки Меглимид 4 mg таблетки глимепирид Меglimid 1 mg tablets Меglimid 2 mg tablets Меglimid 3 mg tablets

Подробно

Microsoft Word - Mirzaten_06976_IB_B.I.3a.doc

Microsoft Word - Mirzaten_06976_IB_B.I.3a.doc ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Мирзатен 30 mg филмирани таблетки Мирзатен 45 mg филмирани таблетки Миртазапин Мirzaten 30 mg film-coated tablets Мirzaten 45 mg film-coated tablets Mirtazapine Прочетете

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ KANDIZOL 150 mg capsules, hard КАНДИЗОЛ 150 mg твърди капсули флуконазол (fluconazole) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Ко-Хипертоник 50 mg/12,5mg филмирани таблетки Co-Hypertonic 50mg/12,5mg film-coated tablets (лосартан калий/ хидро

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Ко-Хипертоник 50 mg/12,5mg филмирани таблетки Co-Hypertonic 50mg/12,5mg film-coated tablets (лосартан калий/ хидро ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Ко-Хипертоник 50 mg/12,5mg филмирани таблетки Co-Hypertonic 50mg/12,5mg film-coated tablets (лосартан калий/ хидрохлоротиазид) (losartan potassium/hydrochlorothiazide)

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Бизор 10 mg таблетки / Bisor 10 mg tablets (Бисопрололов фумарат / Bisoprolol fumarate) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство,

Подробно

Wortlaut der für die Packungsbeilage vorgesehenen Angaben

Wortlaut der für die Packungsbeilage vorgesehenen Angaben Листовка: информация за потребителя Капсамол Долор 0,05 % крем Capsamol Dolor 0,05 % cream За външна употреба при възрастни и деца над 12 години Люти пиперки, гъст стандартизиран екстракт (4-7:1), съответстващ

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ OMEPRAZID 20 mg gastro-resistant capsules, hard ОМЕПРАЗИД 20 mg твърди стомашно-устойчиви капсули omeprazole (омепразол) Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като

Подробно

Trulicity, INN-dulaglutide

Trulicity, INN-dulaglutide Листовка: информация за потребителя Trulicity 0,75 mg инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка Trulicity 1,5 mg инжекционен разтвор в предварително напълнена писалка дулаглутид (dulaglutide)

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ FUNGOFIN 1% cream ФУНГОФИН 1% крем Тербинафинов хидрохлорид (Terbinafine hydrochloride) Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Подробно

ЛИСТОВКА

ЛИСТОВКА ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Ко-Валстор 160 mg/12,5 mg филмирани таблетки Co-Valstor 160 mg/12,5 mg film-coated tablets Ко-Валстор 160 mg/25 mg филмирани таблетки Co-Valstor 160 mg/25 mg film-coated

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Листовка: информация за пациента Апири 100 mg стомашно-устойчиви таблетки Apiri 100 mg gastro-resistant tablets (Ацетилсалицилова киселина/аcetylsalicylic acid) Прочетете внимателно цялата листовка, преди

Подробно

Листовка: информация за пациента ПлакЕкс 75 mg филмирани таблетки PlaquEx 75 mg film-coated tablets (клопидогрел / clopidogrel) Прочетете внимателно ц

Листовка: информация за пациента ПлакЕкс 75 mg филмирани таблетки PlaquEx 75 mg film-coated tablets (клопидогрел / clopidogrel) Прочетете внимателно ц Листовка: информация за пациента ПлакЕкс 75 mg филмирани таблетки PlaquEx 75 mg film-coated tablets (клопидогрел / clopidogrel) Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това

Подробно

][][#][[/

][][#][[/ Б. ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Кордакер 20 mg таблетки Cordacare 20 mg tablets (лизиноприл като лизиноприл дихидрат/ lisinopril as lisinopril dihydrate) Прочетете внимателно цялата листовка

Подробно

Microsoft Word - clean_montelukast_tablets_PIL.docx

Microsoft Word - clean_montelukast_tablets_PIL.docx Листовка: информация за потребителя Монкаста 10 mg филмирани таблетки Монтелукаст За възрастни и юноши над 15 годишна възраст Monkasta 10 mg film-coated tablets Montelukast For adults and adolescents from

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЕСОБЕЛ 10 mg филмирани таблетки ESSOBEL 10 mg film-coated tablets есциталопрам (escitalopram) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това

Подробно