ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА МЕДИАЦИЯ

Размер: px
Започни от страница:

Download "ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА МЕДИАЦИЯ"

Препис

1 УСТАВ на СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ПРОФЕСИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Статут Чл.1. Сдружението е юридическо лице за осъществяване на дейност в частна полза съгласно разпоредбите на ЗЮЛНЦ. Наименование Чл.2. Наименованието на сдружението е ПРОФЕСИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ (със съкращение ПАМБ). Наименованието може да се изписва и на латиница, съответно: PROFESSIONAL ASSOCIATION OF MEDIATORS IN BULGARIA (със съкращение PAMB). Седалище и адрес на управление. Чл.3. Седалището и адресът на сдружението са: 1504 София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 123 Вид и предмет на дейност. Срок Чл.4. (1) Сдружението осъществява дейност в частна полза съобразно разпоредбите на ЗЮЛНЦ. (2) Предметът на дейност на сдружението е: координиране и съвместна работа между членовете за разрешаване проблемите на съвременното общество и частния бизнес, свързани с управлението на конфликти, чрез прилагане на алтернативни средства за разрешаване на спорове, популяризиране на медиацията като алтернативен способ за разрешаване на спорове, консултации и предоставяне на услуги по медиация, обучения по медиация и други сходни дейности, разработване на проекти по актуални правни и социални теми, организиране на обучения за повишаване квалификацията на юристи, работещи и служащи. (3) Сдружението се учредява за неопределено време. Основни цели на сдружението Чл. 5. Основни цели на сдружението са: 1. Сформиране на организация, която да защитава интересите на членовете във връзка с дейността им като медиатори. 2. Подпомагане на членовете при разясняване на нови изисквания, закони, нормативни уредби, свързани с медиацията. 3. Законодателна инициатива в областта на медиацията. 4. Създаване на професионални стандарти между членовете на Сдружението за етика, обслужване и качество. 5. Популяризиране на медиацията като способ за разрешаване на спорове между граждани, търговци, в работна среда, в семейна среда, в училищна среда, между граждани и институции, между различни институции, между различни етноси, в други обособени общности.

2 6. Предоставяне на съдействие по извънсъдебно разрешаване на спорове, включително чрез медиация, 7. Осъществяване на обучения по медиация и управление на конфликти. Средства за постигане на целите на сдружението. Чл. 6. Средствата, с които сдружението ще постига своите цели, са: 1. Провеждане на редовни срещи на членовете на Сдружението за обсъждане и дискусии по теми и въпроси, свързани с проблемите на медиацията; 2. Провеждане и организиране на семинари, курсове, обучения по медиация, срещи с български и чуждестранни специалисти по актуални въпроси на теорията и практиката на медиацията; 3. Публикуване и издаване на информационен бюлетин и др.публикации; 4. Провеждане на курсове, семинари, обучения свързани с медиацията и други умения, вкл. по ключови компетенции. 5. Провеждане и участие във всякакъв род национални и международни мероприятия в областта. 6. Съвместни маркетингови инициативи по популяризиране целите на сдружението (проучвания, тестове и др.) 7. Провеждане на сесии по медиация 8. Установяване на контакти и участие в работата на други организации, осъществяващи дейност в областта на медиацията в страната и чужбина, 9. Подготовка и участие в български и международни проекти по приоритетни теми на правния и обществен живот. 10. Разработване на изследвания, анализи, доклади и др. материали по актуални юридически въпроси. II. ЧЛЕНСТВО Членски права и задължения Чл.7. (1) Членуването в сдружението е доброволно. Членовете могат да бъдат - дееспособни физически лица, юридически лица и еднолични търговци, които отговарят на критериите за членство, споделят целите на сдружението и средствата за тяхното постигане, изпълняват неговия устав и плащат редовно членския си внос. (2) Учредители могат да бъдат и физически лица, подали документи за вписване в Единния регистър на медиаторите. Чл.8. (1) Член на сдружението може да бъде само дееспособно физическо лице с висше образование, вписано в единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието и отговарящо на условията, посочени в настоящия Устав и на критериите за членство, определени по реда на ал.3 от настоящия член. Член на сдружението може да бъде и юридическо лице или едноличен търговец с предмет на дейност предоставяне на услуги по медиация или други способи за извънсъдебно разрешаване на спорове, провеждане на консултации и обучения във връзка с медиацията и отговарящо на условията, посочени в настоящия Устав и на критериите за членство, определени по реда на ал.3 от настоящия член. (2) Членовете имат право лично или чрез свои представители:

3 1. Да участвуват в дейността на сдружението и в работата на ОС с право на глас; 2. Да бъдат избирани лично или техни представители (за юридическите лица) в органите на управление на сдружението съгласно предвиденото в настоящия устав и Правилника за прилагане на Устава на сдружението; 3. Да осъществяват контрол върху работата на сдружението и органите на управление; 4. Да бъдат информирани за дейността на сдружението. (3) Критериите за членство в сдружението биват подробно описани в Правилника за прилагане на Устава на сдружението или се определят с решение на Общото събрание. (4) Всеки член на сдружението е длъжен: 1. Да внася редовно членския си внос. Размерът и схемата за плащане на членския внос биват подробно описани в Правилника за прилагане на Устава на сдружението или се определят с решение на Общото събрание; 2. Да спазва Устава на сдружението и да работи за постигане на неговите цели. Придобиване на членство Чл.9. (1) Членове на сдружението се приемат от Управителния съвет. (2) Кандидатите отправят писмена молба до Управителния съвет, придружена с писмена препоръка от поне двама членове на сдружението. Кандидатите прилагат към молбата и декларация, в която декларират, че приемат Устава на сдружението и посочват точния си адрес, факс и e.mail адрес за изпращане на покана за свикване на Общо събрание на сдружението, като конкретизират предпочитания начин за получаване на покана. (3) УС разглежда кандидатурите и взема решение в едномесечен срок от депозиране на молбата, като в определени случаи този срок може да бъде удължен с решение на УС. Критериите за придобиване на членство биват подробно описани в Правилника за прилагане на Устава на сдружението или се определят с решение на Общото събрание. Прекратяване на членство Чл.10. (1) Членството се прекратява: 1. С едностранно писмено волеизявление до сдружението; 2. При смърт или поставянето под запрещение на ФЛ; 3. Прекратяване, започване на процедура по ликвидация или несъстоятелност на ЮЛ/едноличния търговец; 4. С изключване при наличието на поведение от страна на член на сдружението, което прави по-нататъшното му членство несъвместимо с целите и Устава; 5. Отпадане при заличаване на вписването в Единния регистър на медиатори към Министреството на правосъдието. 6. Отпадане при системно невнасяне на членски внос и неучастие в дейността на сдружението. За системно се счита невнасянето на членски внос и неучастието в дейността на сдружението без уважителни причини за повече от една календарна година. (2) Решението за изключване се взема от УС и се одобрява от Общото събрание на сдружението. (3) Отпадането се констатира от Управителния съвет по документи и с надлежно решение, с което се прекратява членството.

4 III. ИМУЩЕСТВО Източници на средства на сдружението Чл.11.(1) Източници на средства на сдружението са: 1. Членски внос; 2. Дарения от физически и юридически лица; 3. Спонсорски програми; 4. Финансиране по проекти, изпълнявани от сдружението, 5. Приходи по чл.12 на Устава. (2) Размерът на членския внос се определя от ОС и се заплаща всяка година от всеки от членовете на сдружението. Размерът и схемата за плащане на членския внос биват подробно описани в Правилника за прилагане на Устава на сдружението или се определят с решение на Общото събрание. Стопанска дейност Чл. 12. (1) Сдружението може да извършва следната стопанска дейност, свързана с основния му предмет: 1. Организиране на обучения по медиация и др. умения, вкл. по ключови компетенции, курсове, семинари, конкурси, форуми и др. подобни мероприятия срещу заплащане, 2. Даване на консултации срещу заплащане, 3. Извършване на публикации, издаване на брошури и др. подобни, 4. Преводи и разпространение на статии и др.материали, свързани с постигане основните цели на сдружението, 5. Маркетингови и социологически проучвания, 6. Провеждане на платени сесии по медиация. 7. Друга стапнска дейност, незабранена от закона. (2) Сдружението не разпределя печалба. IV. УПРАВЛЕНИЕ Органи на сдружението Чл. 13. Органите на сдружението са Общото събрание и Управителният съвет. Състав на Общото събрание Чл. 14. В Общото събрание участвуват всички членове на сдружението лично или чрез представител. Членовете юридически лица се представляват в ОС от лицето с представителна власт по съдебно решение или от друго лице с надлежно писмено пълномощно. Представителство Чл. 15. (1) Упълномощаването е писмено и изрично за участие в конкретното Общо събрание на сдружението. (2) Упълномощените представители нямат право да преупълномощават с правата си трети лица. (3) Едно лице не може да представлява по пълномощие повече от трима члена на Общото събрание.

5 Компетентност на Общото събрание. Чл. 16. Общото събрание: 1. Приема, изменя и допълва Устава на сдружението; 2. Приема други вътрешни актове; 3. Преобразува и прекратява сдружението; 4. Избира и освобождава членовете на Управителния и Контролния съвет; 5. Избира и освобождава Председателя на Управителния и на Контролния съвет; 6. Разглежда жалби срещу решения на Управителния съвет за прекратяване на членство; 7. Взема решение за участие в други организации; 8. Приема основните насоки и програми за дейността на сдружението; 9. Приема бюджета на сдружението; 10. Взема решения относно дължимостта и размера на членския внос, начинът на събиране на членския внос и сроковете за плащането му от членовете; 11. Приема отчета за дейността на Управителния и на Контролния съвет и годишния счетоводен отчет; 12. Решава за събиране на допълнителни вноски от членовете на сдружението при покриване на преразходи; 13. Решава реда за определяне на размера и начина на внасяне на имуществените вноски; 14. Отменя решения на Управителния съвет, когато противоречат на закона и Устава на сдружението; 15. Освобождава от отговорност членовете на Управителния съвет. Провеждане на общо събрание Чл.17. (1) Общото събрание се провежда най-малко веднъж годишно - редовно Общо събрание. (2) Общото събрание може да бъде свикано по всяко време от Управителния съвет - извънредно Общо събрание. Свикване на Общото събрание Чл.18. (1) Общото събрание се свиква от Управителния съвет. То може да се свиква и по искане на една трета от членовете на сдружението. (2) Ако в срок от един месец от искането за свикване на Общо събрание Управителният съвет не отправи писмена покана за свикване на Общо събрание, то се свиква от съда по седалището на Сдружението по писмено искане на заинтересованите членове или натоварено от тях лице. (3) Свикването се извършва чрез писмена покана, която съдържа дневен ред на въпросите, предложени за обсъждане, датата, часа и мястото за провеждане на Общото събрание и по чия инициатива то се свиква. Поканата се изпраща до всички членове по електронна поща, или по друг подходящ начин най-малко 10 дни преди насрочения ден. Списък на присъстващите Чл.19. (1) На заседанието на Общото събрание се изготвя списък на присъстващите членове или техните представители. Членовете и представителите удостоверяват присъствието си с подпис и се легитимират. Списъкът се заверява от председателя и секретаря на Общото събрание.

6 (2) В списъка по предходната алинея се включват членовете, които са заявили за своето присъствие до момента на провеждане на първото гласуване след установяването на наличие на кворум. Кворум Чл.20. Общото събрание може да заседава, ако са се явили членове, представляващи повече от половината от всички членове. При липса на кворум заседанието се провежда един час по-късно на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на членовете. Право на глас Чл.21. Всеки член на сдружението има право на един глас. Конфликт на интереси Чл.22. Член или негов представител не може да участва в гласуването за: 1. Предявяване на искове срещу него; 2. Предприемане на действия или отказ от действия за осъществяване на отговорността му към сдружението. 3. При решаване на въпроси, отнасящи се до него, неговата съпруга или роднини по права линия - без ограничения, по съребрена линия - до четвърта степен, или по сватовство - до втора степен включително и свързани с него лица по смисъла на Търговския закон. Мнозинство Чл.23. (1) Решенията на Общото събрание се приемат с обикновено мнозинство от присъстващите членове. (2) За решенията по чл.16, т.1 и 3, както и за изключване на членове, се изисква мнозинство 2/3 от присъстващите членове. Протокол Чл.24. За заседанието на Общото събрание се води протокол. Протоколът на Общото събрание се подписва от председателя и секретаря на събранието. Към протоколите се прилага списък на присъстващите и документите, свързани със свикването на Общото събрание. Управителен съвет Чл.25. (1) Сдружението се управлява от Управителен съвет, който се избира от ОС за 3 (три) години. (2) Управителният съвет се състои най-малко от 5 (пет) члена - ФЛ, които са членове на сдружението или са представители или членове на юридическо лице член на сдружението. (3) Сдружението се представлява от Председателят на УС и двама заместникпредседатели които се избират от Общото събрание и представляват сдружението поотделно. (4) Членовете на УС не получават възнаграждение за дейността си като такива. Чл. 26. (1) Членовете на Управителния съвет трябва да: 1. Имат постоянно местоживеене в страната;

7 2. Са вписани като медиатори в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието; 3. Притежават подходяща професионална квалификация и опит; 4. Работят и защитават интересите и целите на сдружението. (2) Член на УС, който не участва в работата повече от 3 месеца без уважителни причини, може да бъде освободен предсрочно от ОС, по предложение на председателя на УС. Права и задължения на Управителния съвет Чл.27. (1) Управителният съвет се събира на редовни заседания най-малко веднъж на два месеца, за да обсъди състоянието и развитието на сдружението. (2) Всеки член на УС може да поиска от председателя да свика заседание за обсъждане на отделни въпроси. (3) Управителният съвет: 1. Определя обемът на представителната власт на отделни негови членове; 2. Осигурява изпълнението на решенията на общото събрание; 3. Разпорежда се с имуществото на сдружението при спазване изискванията на устава; 4. Подготвя и внася в общото събрание проект за бюджет; 5. Подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на сдружението; 6. Определя реда и организира извършването на дейността на сдружението и носи отговорност за това; 7. Взема решения по всички въпроси, които по закон или съгласно устава не спадат в правата на друг орган; 8. Приема Правилник за прилагане на Устава; 9. Изпълнява задълженията, предвидени в устава. Кворум и мнозинство Чл.28. (1) Решения могат да се вземат, ако присъстват повече от половината от членовете на Управителния съвет, лично или представлявани от друг член на съвета. Решения могат да се вземат и неприсъствено, ако протоколът за взетото решение бъде подписан без забележки и възражения от всички членове на УС. (2) Решенията се вземат с обикновено мнозинство, освен в случаите, когато по закон е предвидено да се вземат с квалифицирано мнозинство. Книги на дружеството Чл.29. (1) На заседанията на общото събрание се води протокол, съгласно предвиденото в чл.24 от настоящия устав. Всички протоколи от заседания на Общото събрание се подреждат хронологично и образуват протоколната книга на Общото събрание. (2) На заседанията на Управителния съвет се води протокол, в който се отразяват станалите разисквания, направените предложения и заявления и взетите решения. Протоколите се удостоверяват с подписите на всички членове на УС. (3) Книгите се водят от председателя на УС. Членовете на сдружението и членовете на Управителния съвет могат да се запознават със съдържанието на протоколните книги и да получават преписи или извлечения от протоколите. (4) Сдружението води книга на членовете си, в която се записват имената, адресите, факс, електронна поща на всички членове, ЕГН, професията и занятието им, както и всички обстоятелства по чл.9, ал.2 по-горе. При промяна на някои от тези данни, членовете

8 са длъжни да уведомят сдружението своевременно. В противен случай, всички съобщения, покани и др.материали, изпратени по посочения начин съгласно предвиденото в чл.9, ал.2 ще се считат за надлежно връчени. Контролен съвет Чл.30. (1) Общото събрание избира Контролен съвет в състав от 3 члена за срок от 3 (три) години. (2) Общото събрание избира председател на Контролен съвет (3) Контролният съвет: i. Следи за дейността на Управителния съвет и за разходване на финансовите средства на сдружението. ii. Следи за правилното използване и опазване на имуществото на сдружението; iii. Контролира законосъобразността на извършваните разходи и следи за спазването на принципите за прозрачност, отчетност и липса на конфликти на интереси в работата на сдружението; iv. Във връзка с дейността си има право да извършва проверки по документацията на сдружението; v. Изготвя и предоставя на Общото събрание годишен отчет за дейността си. Чл.31 (1) Контролният съвет се свиква на заседание от своя Председател най-малко веднъж на шест месеца. (2) Председателят е длъжен да свика заседание на Контролния съвет и по искане на поне двама от неговите членове. (3) Заседанията на Контролния съвет са редовни, ако на тях присъстват повече от половината от членовете му; (4) Контролният съвет взема решения с обикновено мнозинство от присъстващите членове. V. ПРЕКРАТЯВАНЕ И ЛИКВИДАЦИЯ Основания за прекратяване Чл. 32. Сдружението се прекратява: 1. По решение на Общото събрание; 2. С решение на окръжния съд по седалището на сдружението в определените от закона случаи. Ликвидация Чл.33. (1) При прекратяване на сдружението се извършва ликвидация, освен в случаите на преобразуване на сдружението. (2) Ликвидацията се извършва от Управителния съвет на сдружението. Той извършва предвидените от Търговския закон действия по ликвидация на сдружението, осребряване на неговото имущество и удовлетворяване на кредиторите на сдружението. Останалото, след удовлетворяване на кредиторите имущество, се разпределя между членовете, пропорционално на платения до момента членски внос. VI. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ Чл.34. Промени в настоящия Устав могат да бъдат извършвани по реда предвиден в него и в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

9 Чл.35. Относно тълкуването или прилагането на разпоредбите на настоящия устав се прилагат разпоредбите на общото българско гражданско законодателство и разпоредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Чл.36. За всички неуредени въпроси в настоящия устав се прилагат съответните разпоредби на ЗЮЛНЦ. Настоящият устав е приет единодушно от всички присъствали учредители на Учредително събрание на сдружение с нестопанска цел ПРОФЕСИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, състояло се на г. в гр. София., в уверение на което същите са положили своя подпис под този Устав. Уставът е променен на ОС, състояло се на г., УЧРЕДИТЕЛИ: ПОДПИСИ:

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ У С Т А В НА УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО НА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Правен статут Чл.1(1) С настоящия устав е уредено устройството, дейността, организацията и управлението

Подробно

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc)

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc) ПРОЕКТ ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА НА СДРУЖЕНИЕ РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ЗА РЕГИОН СИЛИСТРА" (Приети от Общото събрание на РСУОРР с Решение... по Протокол... от... г.) Глава I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Подробно

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На 02.06.1999 г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ /НОМА/

Подробно

УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20

УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20 УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 2011 г.) Раздел I ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1 Училищното настоятелство

Подробно

1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдруж

1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдруж 1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдружение за Гложене, наричано по - нататък в Устава за

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се определят

Подробно

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, 10.10.2013г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ " в съответствие с Конституцията

Подробно

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ, СВЪРЗАНИ С НЕФТ И ПРОДУКТИ ОТ

Подробно

До

До ЕИК: 827182916 ПОКАНА Съветът на директорите на Фазан АД град Русе, на основание чл. 223 от ТЗ свиква редовно Общо събрание на акционерите на 06.06.2016 г. от 13.30 ч. в заседателната зала на предприятието

Подробно

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълнително доброволно пенсионно осигуряване Приета с ПМС 29

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я Р Е П У Б Л И К А М И Н И С Т Е Р С К И Б Ъ Л Г А Р И Я С Ъ В Е Т Препис П О С Т А Н О В Л Е Н И Е 1 3 6 от 29 май 2015 година ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО АНТИКОРУПЦИОННИ ПОЛИТИКИ М И Н И С Т Е

Подробно

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона за политическите партии с пълно наименование ДВИЖЕНИЕ

Подробно

ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на

ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на ликвидационен дял... 2 Право на записване на част от

Подробно

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТОС АД, гр. Ловеч на основание разпоредбата на чл. 223,

Подробно

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите ПРАВИЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ I. Цел (изм. акт на ГС 97/06.07.18) Гражданският съвет към ВСС се

Подробно

НАРЕДБА 8 от г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебе

НАРЕДБА 8 от г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебе НАРЕДБА 8 от 8.11.2018 г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по т. 39 от протокол 28 от 08.11.2018 г., обн.,

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие със Закона за развитие на академичния състав в РБ и

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ТУРИЗЪМ (Утвърден със Заповед РД-16-145/ 06.02.2014 г., изм. и доп. със Заповед РД-16-1036/ 25.07.2014 г.) Раздел I. Общи положения Чл. 1. С

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА ЕТИКЕТА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО Комисията е създадена с Решение 3 от 29 юли 2010 г. на Съвета за децентрализация на държавното

Подробно

УСТАВ

УСТАВ УСТАВ НА МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ гр. Казанлък Глава І. Общи положения 1. Младежки общински съвет гр. Казанлък е неформален представителен орган на младите хора от Община Казанлък, създаден на доброволен

Подробно

ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 08 април 2019 г., понеде

ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 08 април 2019 г., понеде ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на 08.04.2019 г. Днес, 08 април 2019 г., понеделник, от 15.00 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет,

Подробно

УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1.

УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Създава се ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ, наричан по-нататък

Подробно

Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 1

Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 1 Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 104 Моят свят. Чл. 2. Общественият съвет е орган за

Подробно

NAREDBA-Register FIN

NAREDBA-Register FIN Проект! НАРЕДБА За реда и начина за водене на регистъра на лицата, които извършват внос, въвеждане на територията на страната, производство, продажба, предоставяне или предлагане на напитки Глава първа

Подробно

УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх (2)/ г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТ

УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх (2)/ г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТ УТВЪРДИЛ: /П/ ВАСИЛ МИХАЙЛОВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Изх. 37-00-7(2)/10.03.2017г. ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ

Подробно

П Р О Т О К О Л

П Р О Т О К О Л П Р О Т О К О Л ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА РЕДОВНОТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА РЕГАЛА ИНВЕСТ АД Днес, 21 май 2014 г., в гр. Варна, кв. Аспарухово, ул. Георги Стаматов 1, се проведе редовно Общо събрание на

Подробно

ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНО ОБЩО СЪБРАНИЕ

ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНО ОБЩО СЪБРАНИЕ СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГЪРМЕН - ХАДЖИДИМОВО, БУЛСТАТ 175886629 гр. Гоце Делчев, тел: +359 893 661 767, е-поща: mig_gotsedelchev@abv.bg; ел. страница: http://mig-gotsedelchev.com,

Подробно

Untitled

Untitled Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т ПРОЕКТ ПОСТАНОВЛЕНИЕ../..2015 г. за създаване на Съвет Партньорство за здраве М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В И : Чл.

Подробно

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА АТОМЕНЕРГОРЕМОНТАД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод 1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На 15.06.2017 г. от 14.00 ч, в Република България, в гр. Козлодуй, на адреса на управление на "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ" АД,

Подробно