15 февруари – ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

Размер: px
Започни от страница:

Download "15 февруари – ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ"

Препис

1 15 февруари ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТРИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ

2 ГРИП ИЛИ НАСТИНКА Симптомите на грипа са причина да се обадите на лекар, защото това заболяване е опасно заради усложненията си. Настинките обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства. "Настинката" е популярното наименование на остро респираторно заболяване. Ако то е причинено от вирус, това е остра респираторна вирусна инфекция или ОРВИ.

3 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НАСТИНКАТА? Ако не сме сигурни какво точно ни има най-добре е да обърнем внимание на симптомите, които болестта причинява. Настинката започва постепенно, като в повечето случаи се чувстваме неразположени, изпитваме болки при преглъщане, носа ни тече, кихаме, имаме главоболие както и загуба на апетит. Обикновено настинката не е съпроводена от висока температура, въпреки че практиката показва, че при децата появата на висока температура е често срещан симптом при този вид вирусна инфекция.

4 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГРИПА? Вирусите на грипа се открояват сред всички тези вируси. Това означава, че грипът е ОРВИ, причинена от грипния вирус. Причината, поради която грипът е отделен от групата е защото за това заболяване са характерни епидемии, засягащи голяма част от населението. Освен това, за разлика от другите респираторни заболявания - грипът е по-тежък и може да доведе до сериозни усложнения,включително и до смърт.

5 ВИДОВЕ ГРИП Учените отделят три основни групи грипни вируси - А, В и С. За най-коварни се смятат грипните вируси тип А, които мутират бързо и причиняват епидемиите. Грипът B е найчесто се среща при деца, а грип С само при деца.

6 ГРИПНА ИНФЕКЦИЯ Контакта с вируса е причината за грипната зараза. Вирусът навлиза в човешкия организъм посредством малки капчици и секрети от респираторния тракт на заразения индивид, но предаването на заразата може и да се случи и по индиректен път, чрез допир на обекти,по които има наличие на респираторни секрети и вируси.

7 СИМПТОМИ НАСТИНКА ГРИП ВЛОШАВАНЕ НА ЗДРАВЕТО ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА Постепенно внезапно +37,5 градуса градуса ИНТОКСИКАЦИЯ Не е изразена Главоболие, болка при движение на очите, телесна болка, втрисане ХРЕМА Проявява се в първите часове Проявява като усложнение, на 2 3 ден от заболяването КИХАНЕ Появява се след хрема Често отсъства ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО И ЗАЧЕРВЯВАНЕ На 2 рия ден след настинката Появява се на 2 ден + кашлица с болки в гърдите ДИСКОМФОРТ липсва Често зачервяване ГЛАВОБОЛИЕ липсва Има, често непоносима болка УМОРА липсва Продължава дори в продължение на 2-3 седмици БЕЗСЪНИЕ липсва Продължава дори в продължение на 2-3 седмици

8 КОГА ДА ПОСЕТИМ ДОКТОРА? В повечето случаи, грипа може да се прекара без да се налага лекарски преглед. Лекарската намеса е наложителна в случаите, когато грипната инфекция преминава в остра форма или се налага постъпване в болница. Визита при доктора се налага само ако температурата на болния остава висока въпреки опитите да бъде понижена, когато имаме усещаното, че се задушаваме или дишаме затруднено, кръв в храчките, повръщане и диария, виене на свят, затруднено уринитане. Преглед при лекар се налага и когато след временно подобрение на боледуващия, състоянието му отново се влоши с повишаване на температурата или изкашляне на храчки. В тези случаи, най-вероятно в допълнение се е развила бактериална инфекция, за която доктора ще назначи антибиотична терапия.

9 ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСВА СРЕЩУ ГРИП За съжаление, лек срещу грипните заболявания няма. Лечението, което се назначава от лекарите, е симптоматично. Приемът на антибиотици е неуместен, освен в случаите на вторично развита бактериална инфекция и усложнения. В това отношение можем да избираме сред многобройните аналгитици, които се предлагат, за облекчаване на болката. Подсилването на имунната система, също можете да допринесете за по-бързото възстановяване.

10 КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ГРИПА? Ваксинацията е ефективен и безопасен начин при превенцията от грип. Планирайте ваксинацията от Ноември до Декември, преди появата на грипа, като е необходимо да се реимунизираме всяка година. Това се налага тъй като ваксината не предоставя дълготраен имунитет и е ефективна само срещу този вирусен щам, който се съдържа във нея. Въпреки че ваксинацията е значително безопасна, тя не Е 100% ефективна и има вероятност все пак да се заразим с грипния вирус независимо от това, че сме ваксинирани.

11 ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ Самолечението е възможно само при лека форма на грип; Изолирайте болния ; Вслучай на контакт, пазете дихателната система (носа и устата); Маската е задължителна при директен контакт с пациента. Но в обществения транспорт, претъпкани места, тя не е необходима на здрав човек, защото ако я махнете за минута, влажната й повърхност ще привлече вирусите като магнит; Редовно провеждайте мокро почистване; Осигурете за болния почивка и сън, много течности, прием на антивирусни лекарства през първите 48 часа; Повишена лична хигиена; Балансирано хранене; Повече движение, но избягвайте преохлаждането; Никога не е късно да се ваксинирате; ГРИПА избягването на по-дълъг престой в закрити помещения; Никакви лекарства и народна медицина с доказана профилактична ефективност не съществуват.

12 КАКВО ЗАПОМНИХТЕ ЗА ВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ? ОТБОРНА ЗАДАЧА: ДЕФИНИРАЙТЕ ПОНЯНИЯТА НАСТИНКА И ВИРУС. ОТГОВОРИ: Настинката е остро респираторно заболяване, която обикновено протичат по-леко и често дори не изискват употребата на лекарства. Грипът. е остра респираторна вирусна инфекция, причинен от различни вируси.той е по-тежък и може да доведе до сериозни усложнения, включително и до смърт. При пълен отговор на един от отборите получава по 2 точка, а другия отбор 1 точка.

13 КАКВО ЗАПОМНИХТЕ ЗА ВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ? ОТБОРНА ЗАДАЧА: ИЗБРОЙТЕ СИМПТОМИТЕ ХАРАКТЕРНИ ЗА НАСТИНКАТА И ГРИПА. ОПИШЕТЕ ПО ПОДРОБНО СИМПТОМИТЕ НА ГРИПА. ОТГОВОРИ: ВЛОШАВАНЕ НА ЗДРАВЕТО, ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА, ИНТОКСИКАЦИЯ, ХРЕМА, КИХАНЕ, ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО И ЗАЧЕРВЯВАНЕ, ДИСКОМФОРТ, ГЛАВОБОЛИЕ, УМОРА, БЕЗСЪНИЕ. ГРИПЪТ ЗАПОЧВА: внезапно; с градуса;с главоболие с често непоносима болка, с болка при движение на очите, телесна болка, втрисане; появява се хрема като усложнение, на 2 3 ден от заболяването; често отсъства кихане; възпаление на гърлото се появява на 2 ден + кашлица с болки в гърдите; появяват се умора и безсъние които продължават 2-3 седмици. За всеки изброен симптом и неговото описание по 1 точка.

14 КАКВО ЗАПОМНИХТЕ ЗА ВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ? ОТБОРНА ЗАДАЧА: КОИ СА ПРЕВАНТИВНИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ ГРИПА? ОТГОВОРИ: Забранено самолечение; Изолирайне на болния ; Вслучай на контакт, пазене на дихателната система (носа и устата); Маската е задължителна при директен контакт с пациента. Но в обществения транспорт, претъпкани места, тя не е необходима на здрав човек; Редовно провеждане на мокро почистване; Осигуряване за болния почивка и сън, много течности, прием на антивирусни лекарства през първите 48 часа; Повишена лична хигиена; Балансирано хранене; Повече движение, но избягване на преохлаждането; Ваксиниране; Избягване на по-дълъг престой в закрити помещения; Неуместен прием на антибиотици. За всяка изброена мярка по 1 точка.

15 БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!

Защита за вас и за вашето бебе Кръвни тестове при първото ви пренатално посещение Bulgarian (Protecting you and your baby)

Защита за вас и за вашето бебе Кръвни тестове при първото ви пренатално посещение Bulgarian (Protecting you and your baby) Защита за вас и за вашето бебе Кръвни тестове при първото ви пренатално посещение Bulgarian (Protecting you and your baby) В тази брошура се дава информация за кръвните тестове, които обикновено се предлагат

Подробно

untitled

untitled ШАРКА ПО ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ Sheep & Goat pox Шарката по овцете и козите е силно контагиозно вирусно заболяване, характеризиращо се с треска, генерализиран изрив от папули по кожата и кутанните мукози, мултифокални

Подробно

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc

Microsoft Word - Septolete Apple PIL.doc Листовка за пациента Прочетете всичко от тази листовка внимателно, защото тя съдържа важна за вас информация. Този лекарствен продукт се продава без лекарско предписание. Независимо от това, Вие трябва

Подробно

Ваксини

Ваксини Същност Ваксината е биологичен препарат, който усилва способността на имунната система да противодейства на определено заразно заболяване. Те са вещества, които предотвратяват разпространението на болести.

Подробно

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА Приложение ВАКСИНОПРОФИЛАКТИКАТА НА СЕЗОННИЯ ГРИП 2019-2022 г. І. ВЪВЕДЕНИЕ И ОБОСНОВКА. А. Значение на проблема. Ежегодните грипни епидемии са признати като един

Подробно

УЧИЛИЩЕ ПО ПЕРСОНАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНА Персонализиран подход при диагностиката и лечението на някои инфекциозни заболявания: вирусни хепатити, HIV-инфекц

УЧИЛИЩЕ ПО ПЕРСОНАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНА Персонализиран подход при диагностиката и лечението на някои инфекциозни заболявания: вирусни хепатити, HIV-инфекц УЧИЛИЩЕ ПО ПЕРСОНАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНА Персонализиран подход при диагностиката и лечението на някои инфекциозни заболявания: вирусни хепатити, HIV-инфекция и ко-инфекции и други Организатор: БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ

Подробно

ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ

ЕРЕКТИЛНА ДИСФУНКЦИЯ Какво е еректилна дисфункция? Когато един мъж не може да получи достатъчно ерекция и не може да прави секс или не може да задържи достатъчно дълго ерекцията си, говорим за еректилна дисфункция или импотентност.

Подробно

HIV_leaflet_10x21

HIV_leaflet_10x21 ЗНАМ ЛИ ВСИЧКО ЗА ХИВ? ХИВ се предава при гей мъжете чрез: Анален секс без презерватив. Анален секс без презерватив и без да се приема PrEP (предекспозиционна профилактика). PrEP не се осигурява безплатно

Подробно

РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ СИЛИСТРА ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА НАДЗОР И КОНТРОЛ НА ГРИП И ОРЗ В ОБЛАСТ СИЛИСТРА ( ) (утвърден със Заповед РД

РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ СИЛИСТРА ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА НАДЗОР И КОНТРОЛ НА ГРИП И ОРЗ В ОБЛАСТ СИЛИСТРА ( ) (утвърден със Заповед РД РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ СИЛИСТРА ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА НАДЗОР И КОНТРОЛ НА ГРИП И ОРЗ В ОБЛАСТ СИЛИСТРА (2019-2020) (утвърден със Заповед РД- 01-162 / 31.10.2019г. на директора на РЗИ-Силистра) I. ЦЕЛ

Подробно

УСПЕШНИТЕ СТЪПКИ да сме здрави в сезона на ГРИПА и НАСТИНКИТЕ АКТУАЛНО за СЕЗОНА от Алпен Фарма БЕЗ усложнения! БЕЗ антибиотици!

УСПЕШНИТЕ СТЪПКИ да сме здрави в сезона на ГРИПА и НАСТИНКИТЕ АКТУАЛНО за СЕЗОНА от Алпен Фарма БЕЗ усложнения! БЕЗ антибиотици! УСПЕШНИТЕ СТЪПКИ да сме здрави в сезона на ГРИПА и НАСТИНКИТЕ АКТУАЛНО за СЕЗОНА от Алпен Фарма БЕЗ усложнения! БЕЗ антибиотици! Грипът АТАКУВА! Разпознайте го: Отличава се със своето рязко начало внезапно

Подробно

Какво представлява? GinGira Alba Bebe е нов продукт от серията медицинска козметика GinGira. Съдържа цинков оксид в модерна фармацевтична форма специа

Какво представлява? GinGira Alba Bebe е нов продукт от серията медицинска козметика GinGira. Съдържа цинков оксид в модерна фармацевтична форма специа Какво представлява? GinGira Alba Bebe е нов продукт от серията медицинска козметика GinGira. Съдържа цинков оксид в модерна фармацевтична форма специално дерматологично мляко във вид на спрей. През 2009

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ FUNGOFIN 250 mg tablets ФУНГОФИН 250 mg таблетки тербинафин (terbinafine) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство. - Запазете

Подробно

Microsoft Word - H-1028-annexIII-bg

Microsoft Word - H-1028-annexIII-bg ПРИЛОЖЕНИЕ III ИЗМЕНЕНИЯ КЪМ КРАТКАТА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА И ЛИСТОВКАТА ЗА ПАЦИЕНТА 1 ИЗМЕНЕНИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В СЪОТВЕТНИТЕ ТОЧКИ НА КРАТКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТИТЕ НА МОКСИФЛОКСАЦИН-

Подробно

New product information wording - Jan BG

New product information wording - Jan BG 25 January 2018 EMA/PRAC/35613/2018 Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) Нов текст в продуктовата информация извадки от препоръките на PRAC относно сигнали Приети от PRAC на 8 11 януари 2018

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ TYLOL HOT D 500 mg / 4 mg / 60 mg powder for oral suspension ТАЙЛОЛ ХОТ Д 500 mg / 4 mg / 60 mg прах за перорална суспензия парацетамол / хлорфенираминов малеат / псевдоефедринов

Подробно

Европейска имунизационна седмица 2019

Европейска имунизационна седмица 2019 ЕВРОПЕЙСКА ИМУНИЗАЦИОННА СЕДМИЦА 24-30 Април 2019 г. Европейската имунизационна седмица е отбелязана за пръв път през 2005 г. От тогава до сега, всяка последна седмица на месец април, тя обединява местните

Подробно

Цинк капки

Цинк капки Zn ПРОФИЛАКТИКА НА ЦИНКОВИЯ ДЕФИЦИТ Цинк Biominerali Цинкът (Zn) е незаменим Биоминерал за биохимичните функции на живите организми. Поддържа ензимната система, клетките и синтеза на белтъчините. Командва

Подробно

ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ ИЛАН

ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ ИЛАН ДКЦ Св. Георги Победоносец - гр. Бургас Ехографията в ежедневната доболнична помощ Д-р Горица Жечева Специалист по образна диагностика Лаборатория за образна диагностика ЕХОГРАФИЯТА В МЕДИЦИНСКАТА ПРАКТИКА

Подробно

КАТАЛОГ АПРИЛ лв.

КАТАЛОГ АПРИЛ лв. КАТАЛОГ АПРИЛ 2019 1465 12 45 2 Разбива 8 симптома на простуда и грип - БЪРЗО! 1225 1041 www.theraflu.bg Силата да се чувстваш добре * Попитайте вашия фармацевт СЕГА! Терафлу е лекарствен продукт без лекарско

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Б. ЛИСТОВКА 1 Листовка: Информация за пациента Оксалиплатин-Чайкафарма 100 mg прах за инфузионен разтвор Oxaliplatin-Tchaikapharma 100 mg powder for solution for infusion (Оксалиплатин/Oxaliplatin) Прочетете

Подробно

J.Donkov

J.Donkov Клинико-епидемиологично проучване на взрив от норовирусен гастроентерит в гр. Правец, България: март 2016г. Ж. Донков¹, Т. Вълков ² ³, Д. Страшимиров ² ³ Н. Янчева² ³, Й. Митова-Минева¹, В.Дойчева¹, Б.Кайракова4,

Подробно

Gatcheva_Seminar BulNoso 2019

Gatcheva_Seminar BulNoso 2019 Риск от заразяване с кръвнопреносими вируси: хепатит В, хепатит С и HIV; Стандартни предпазни мерки Риск от заразяване с кръвнопреносими вируси: хепатит В, хепатит С и HIV. Стандартни предпазни мерки.

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НАРЕДБА 6 от 9 юли 2019 г. за реда и условията за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на отделни заразн

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НАРЕДБА 6 от 9 юли 2019 г. за реда и условията за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на отделни заразн МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НАРЕДБА 6 от 9 юли 2019 г. за реда и условията за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на отделни заразни болести на дихателната система Раздел I Общи положения

Подробно

<4D F736F F F696E74202D20D1C8CD20C5C7C8CA20CFCE20CFD0C5C6C8C2CDC8D2C520C6C8C2CED2CDC82D30352E30382E >

<4D F736F F F696E74202D20D1C8CD20C5C7C8CA20CFCE20CFD0C5C6C8C2CDC8D2C520C6C8C2CED2CDC82D30352E30382E > ВЪВЕДЕНИЕ Заразната катарална треска по овцете, известна още като син език (Bluetongue) по преживните животни е инфекциозно, неконтагиозно трансмисивно вирусно заболяване, което се разпространява между

Подробно

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ LF1000 SDS Страница: 1 Дата на съставяне: 30/11/2015 Преработено издание: 27/02/2018 Ревизионен номер: 2 Раздел 1: И

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ LF1000 SDS Страница: 1 Дата на съставяне: 30/11/2015 Преработено издание: 27/02/2018 Ревизионен номер: 2 Раздел 1: И Страница: 1 Дата на съставяне: 30/11/2015 Преработено издание: 27/02/2018 Ревизионен номер: 2 Раздел 1: Идентификация на веществото/сместа и на дружеството/предприятието 1.1. Идентификатори на продукта

Подробно

S.Staneva

S.Staneva Епидемиологични особености на листериозата в България Станева, Св., Константинов, Р., Христова, И., Кунчев, А. Медицински университет Варна, НЦЗПБ, МЗ Листериозата е инфекция с множествен механизъм на

Подробно

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА ГЛИПЕР 1 mg таблетки/ GLIPER 1 mg tablets ГЛИПЕР 2 mg таблетки/ GLIPER 2 mg tablets ГЛИПЕР 3 mg таблетки/ GLIPER 3 mg tablets ГЛИПЕР 4 mg таблетки/ GLIPER 4 mg tablets (Глимепирид/Glimepiride)

Подробно

Keytruda; INN-pembrolizumab

Keytruda; INN-pembrolizumab EMA/235911/2019 EMEA/H/C/003820 Общ преглед на Keytruda и защо е разрешен за употреба в ЕС Какво представлява Keytruda и за какво се използва? Keytruda е противораково лекарство, което се използва за лечение

Подробно

Folie 1

Folie 1 Превенция на здравето - скрининг и ранна диагноза при белодробен карцином ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ЗДРАВЕТО Доц. Д-р Г. Присадов, доц. д-р Г.Хаджидеков ЦЕНТЪР ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ЗДРАВЕТО ПРОЕКТ ПО ИДЕЯ НА АИКБ

Подробно

Здраве

Здраве Здраве доц. д-р Маргарита Станкова Венета Василева Нов Български Университет Концепция за здраве Определението отсъствие на болест ; Здраве хармония; Хармония да бъдеш в мир със себе си, обществото, космоса.

Подробно

New product information wording - Dec BG

New product information wording - Dec BG 17 December 2015 EMA/PRAC/835769/2015 Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) Нов текст в продуктовата информация Извадки от препоръките на PRAC относно сигнали Приет от PRAC на 30 ноември 3

Подробно

][][#][[/

][][#][[/ Б. ЛИСТОВКА 1 ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Кордакер 20 mg таблетки Cordacare 20 mg tablets (лизиноприл като лизиноприл дихидрат/ lisinopril as lisinopril dihydrate) Прочетете внимателно цялата листовка

Подробно

Информация за пациента

Информация за пациента Б. ЛИСТОВКА Листовка: информация за пациента НОРДИПИН 10 mg таблетки NORDIPIN 10 mg tablets (Амлодипин/Amlodipine) Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй

Подробно

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ AKSEF 500 mg film-coated tablets АКСЕФ 500 mg филмирани таблетки цефуроксим (cefuroxime) Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.

Подробно