Р Е Ц Е Н З И Я

Размер: px
Започни от страница:

Download "Р Е Ц Е Н З И Я"

Препис

1 Р Е Ц Е Н З И Я на материалите по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност Физика на кондензираната материя към направление Нанофизика ; професионално направление 4.1. за нуждите на ИФТТ-БАН, обявен в ДВ, бр. 64 от 16 август 2016г. с единствен участник д-р Пенка Танова Терзийска. Рецензент: Марин Мирчев Господинов, професор, дфн, Институт по физика на твърдото тяло при БАН. На конкурса се представя един кандидат- д-р Пенка Танова Терзийска, която отговаря на законовите изисквания за заемане на академичната длъжност доцент по чл. 29 от Закона за развитието на академичния състав на Република България и чл. 60 от Правилника за неговото прилагане. Предоставени са всички необходими документи. Трудовете и научните резултати на кандидата напълно съответстват на тематиката на обявения конкурс в Държавен вестник. Д-р Пенка Танова Терзийскае завършила висше образование по инженерна физика със степен Магистър в Пловдивския Университет «Паисий Хилендарски», с квалификация инженерна физика, специалист по твърдотелна оптоелектроника. Темата на дипломната работа : Модификация на повърхността на високотемпературен полупроводник от YBa 2 Cu 3 O 7 с CO 2 лазер През 1999 г започва доктурантура към Университета в Монпелие- Франция и защитава докторска дисертация на тема Електронни транспортни свойства на SiC.Приложение в полупроводниковата електроника. В периода г. работи като научен сътрудник в Централна лаборатория по приложна физика БАН, Пловдив. В периода г. е на постдокторска позиция в Отавския университет университета в Отава- Канада, а в периода г. също на постдокторска позиция в университета в Онтарио- Канада. Дисертацията за научната степен «доктор» е основана върху 3 публикации,които не са приложени към документите по конкурса, приложен е автореферата на докторската дисертаци, написан на български език, а докторската степен издадена във Франция е потвърдена от ВАК на Република България. Автореферата и приносите са отразени в тези 3 публикации, които тук не се рецензират, но ще се отчитат приносите на кандидата в тези работи при заключението.

2 Без публикациите, на които е изградена дисертацията, д-р Пенка Танова Терзийска е представла 22 научни труда и автореферат на дисертация. Публикациите са в най- авторитетните международни списания в областта на конкурса :- " physica status solidi (a) -2 броя." Materials Science Forum." Thin solid films. physica status solidi (c) )."-2 броя, MRS Proceedings том брой." Applied Surface Science."- 2 броя, Japanese Journal of Applied Physics- 1 брой." Journal of Crystal Growth."- 1 брой, Materials Letters." 1 брой, Journal of Physics: Conference Series."- 6 броя, Bulgarian Chemical Communications- 2 броя, Bulgarian Journal of Physic-1 брой. Обща характеристика на научната и научно- приложна дейност на кандидата Научните трудове на д-р Пенка Танова Терзийска. са в областта на физиката на полупроводниците и физиката на тънки злоеве. Изследвани са различни полупроводникови материали и слоеве от сложни окиси. Кандидатката е работила основно върху 4 експериментални проблема във физиката. 1. Изследване на електронните транспортни свойства на 4H- и 6H-SiC чрез ефект на Хол. - Проведени са Холови измервания и е предложен модел, който описва едновременно поведението на концентрацията и подвижността на свободните токоносители във функция на температурата в кристали от 6H-SiC. - На основата на получените експериментални резултати е предложен модел за определяне на концентрацията и подвижността на свободните токоносители във функция на температурата в слоеве от 4H- и 6H-SiC, легирани с азот in-situ и чрез йонна имплантация. Получени са слоеве с концентрация на свободните токоносители в интервала от cm -3 до cm -3 публекация (3) от списъка. - Изследване на структурните и електрофизични свойства на епитаксиални слоеве от GaAs и InGaAsN посредством AFM, XRD, SEM, FTIR и метода на Хол - Посредством метода на рентгенова дифракция е определено качеството на изследваните слоеве и параметъра на решетката на епитаксиални слоеве от разредени нитриди InGaAsN,получени върху подложки от GaAs по метода на течната епитаксия. Несъответствието на параметрите на решетките на слоевете InGaAsN и подложката от

3 GaAs, е по-малко от , а полушираната на дифракционните максимуми на InGaAsN от снетите дифракционни криви е в интервал arcsec. С помощта на AFM е изследвана топографията на повърхността на епитаксиалните слоеве и е измерена грапавост (RMS) в интервал от nm. - Изследвана е локалната микроструктура на получените съединения посредством измерване на ИЧ поглъщане. Установено е, че получаването на изорешетъчни ненапрегнати дебели слоеве с високо кристалографско качество върху подложки от GaAs е свързано с преференциално формиране на In-N връзки в кристалната решетка на тези съединения. - По метода на Хол са характеризирани нелегирани слоеве от GaAs и InGaAsN, както и легирани с Sn InGaAsN слоеве. Концентрацията на свободните токови носители на нелегираните слоеве от GaAs е ~ (6-8) cm -3, а за нелегираните InGaAsN слоеве концентрацията на свободните токови носители се увеличава драстично и е в граници (1-2) cm -3. Предположено е,че включването на азот в кристалната решетка на бинарното съединение е свързано с модификация на зоната на проводимост в следствие на образуването на азотосъдържащи кластери, които водят до възникване на локализирани състояния близо до края на ЗП, като част от тях играят роля на изовалентни електрони. - Легиране с калай на съединенията от разредени нитриди довежда до понижение на концентрацията на свободните електрони с близо на 1 порядък, а подвижността слабо се увеличава. Включването на калай влияе върху количеството и вида на точковите дефекти в слоевете, като намалява концентрацията на свободните токови носители. Определена е подвижността на токовите носители в слоевете от разредени нитриди със стойности около 2000 cm 2 /V.s - измерени са концентрациите и подвижностите на токовите носители на нелегирани слоеве от GaAs, израстнати от разтвори на чист Ga, и от разтвори Ga+Bi. Епитаксиалните слоеве, израстнати от разтвори Ga+Bi са с по-ниска концентрация на носители и значително по-висока подвижност, в сравнение с подвижността на свободните токови носители в слоевете израстнати от разтвори на чист галий публикации 4, 10, 12 и 15 от списъка. 2. Изследване на слоеве от InN, GaN и AlN с методите на Атомно-Силовата Микроскопия.

4 - Изследвани са епитаксиални слоеве от InN, GaN и AlN израстнати върху подложки от сапфир (Al2O3) или силиций (Si) получени чрез Migration Enhanced Afterglow (MEAglow).Изследвана е топографията на слоеветепубликации 5-7, 9, 10, 17.) - Разработена е методика за експресно регистриране на наличието на излишек от (нереагирал) метал на повърхността на епитаксиалните слоеве (или подложките) с помощтта на AFM. Тази методика позволява да бъдат за регистрирани течен галий на повърхността на слоя, а също и за детектирането на метали като In, които са в много малки количества на повърхността на образеца. 3. Получаване и изследване на InN nanofwires (10,17). 4. Спектрална елипсометрия. - Изследвани са еднослойни структури от AlN, Al 2 O 3, ZnO, HfO 2, TiO, CoO, Fe 2 O 3, NiO, GaN, ZnMgO, Ga 2 O 3, W0.92Mo0.08O 3, WO 3, SiO 2 (DLC, C, отложени върху подложки от Si, стъкло, Al 2 O 3, ITO. Определени са дебелините и оптичните константи на слоевете от изследваните структури. - Изследвани са свръхрешетки от HfO 2 /Al 2 O 3 отложени чрез ALD Публикации 16, от списъка. Основни научни и научно- приложни приноси - предложен е модел, който описва едновременно поведението на концентрацията и подвижността на свободните токоносители във функция на температурата в кристали от 6H-SiC. - направено е моделиране на експерименталните резултати от измерванията на подвижността на свободните токоносители във функция на температурата в слоеве от 4H- и 6H-SiC, легирани с азот insitu и чрез йонна имплантация. Определени са основните електрическите параметри на слоевете публикация 3 отсписъка - В епитаксиалните слоеве, получени по метода на нискотемпературната течна епитаксия от разтвори с различно съдържание на Ga и Bi, както и от разтвори на чист галий е наблюдавано значително намаляване на концентрацията на свободните токови носители (n~10 14 cm -3 ) и увеличаване на тяхната подвижност до ( cm 2 /V.s)- публикация (4) - В слоеве от InN, израстнати върху подложки от сапфир и силций е наблюдаван механизъм на двумерен растеж, който е свързан със структурата на повърхността на подложката, наблюдавана с метода на AFM топографията- публикации (11, 14 и 17) от списъка.

5 Работите на д-р Пенка Танова Терзийска са добре известни на научната общественост. Те са докладвани на общо 31 международни конференции и 10 научни семинари. Независимите цитати на нейните трудове са 27. Най- много са цитирани работи номера 1 и 4 от списъка публикувани през 1998г. във physica status solidi (a) и Thin solid films. За приноса на д-р Пенка Танова Терзийска говори факта, че тя е първи автор в 7 от статиите. а в 8 втори. Това показва нейната вдещата роля. Научната продукция на д-р Пенка Танова Терзийска. е в съавторство, но нейните лични приноси са добре откроени. Това е напълно разбираемо, като се има предвид, че изследванията са предимно експериментални в много актуална област на приложната физика. Критични бележки към рецензираните трудове нямам, те са публикувани във водещи научни списания във областта на физиката и са рецензирани от специалисти. Преподавателска дейност Д-р Пенка Танова Терзийска е водела упражнения и лекции по медицинска физика в Института за чуждестранни студенти към Медицинска Академия, Пловдив. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Представените за този конкурс материали и научни трудове на д-р Пенка Танова Терзийска характеризират кандидата като изграден специалист, способна за самостоятелно провеждане на научни изследвания в една важна и перспективна област на физиката на кондензираната материя полупроводници и измервателни методи във физиката н тънките слоеве. Имайки предвид това, както и качеството на трудовете й, и международен отзвук на нейните публикации, препоръчвам на почитаемия Научен съвет на Института по Физика на твърдото Тяло при БАН да избере д-р Пенка Танова Терзийска на академичната длъжност "доцент" г. София РЕЦЕНЗЕНТ: /проф. Марин Господинов/

Microsoft Word - K.Buchkov[3. doc.doc

Microsoft Word - K.Buchkov[3. doc.doc Р е ц е н з и я на дисертационен труд на Кръстьо Милчев Бучков за придобиване на образователна и научна степен доктор на тема Изследване на свръхлегираното състояние в свръхпроводима система Y(Ca)BaCuO.

Подробно

Повече от половин век силиция властваше като основен материал при производството на полупроводникови прибори и интегрални схеми на модерната микроелек

Повече от половин век силиция властваше като основен материал при производството на полупроводникови прибори и интегрални схеми на модерната микроелек Рецензия на дисертацията: Хетероинтерфейси в III-нитридни структури с голямо решетъчно несъответствие автор д-р Евгения Петрова Вълчева - доцент в Катедра по физика на твърдото тяло и микроелектроника

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я на материалите по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност 4.1 Физичесни науки, електрични,

Р Е Ц Е Н З И Я на материалите по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност 4.1 Физичесни науки, електрични, Р Е Ц Е Н З И Я на материалите по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност 4.1 Физичесни науки, 01.03.26 електрични, магнитни и оптични свойства на кондензираната материя

Подробно

Р Е Ц Е Н 3 И Я

Р Е Ц Е Н 3 И Я Р Е Ц Е Н 3 И Я По конкурс за академичното звание доцент, професионално направление 4.1. Физически науки, специалност Физика на кондензираната материя с кандидат: Радостина Стефанова Камбурова, доктор,

Подробно

Рецензия по конкурса за доцент по 4.1. Физически науки (електрични, магнитни и оптични свойства на кондензираната материя) за нуждите на катедра ФТТ и

Рецензия по конкурса за доцент по 4.1. Физически науки (електрични, магнитни и оптични свойства на кондензираната материя) за нуждите на катедра ФТТ и Рецензия по конкурса за доцент по 4.1. Физически науки (електрични, магнитни и оптични свойства на кондензираната материя) за нуждите на катедра ФТТ и МЕ на Физическия факултет, обявен в ДВ, бр.81 от 14.10.2016

Подробно

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc РЕЦЕНЗИЯ от проф. дфн. ДОРИАНА ИВАНОВА МАЛИНОВСКА, асоцииран професор в ЦЛ СЕНЕИ-БАН, на дисертационен труд за присъждане на образователната и научна степен доктор по научната специалност 4.1.Физични науки

Подробно

Microsoft Word - Recenzia_H Kolev.docx

Microsoft Word - Recenzia_H Kolev.docx РЕЦЕНЗИЯ от доц. д-р Христо Господинов Колев, Институт по катализ, БАН Върху дисертационен труд за придобиване на образователната научна степен доктор по професионално направление 4.2. Химически науки,

Подробно

До Председателя на Научния съвет на ИЕ при БАН

До Председателя на Научния съвет на ИЕ при БАН До Председателя на Факултетния съвет на Физическия факултет на СУ Кл. Охридски Р Е Ц Е Н З И Я от Проф. Кирил Борисов Благоев Относно: Конкурс за присъждане на научното звание доцент по професионалното

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я

Р  Е  Ц  Е  Н  З  И  Я Р Е Ц Е Н З И Я от проф. д-р инж. Румен Дончев Недков, член на Научно жури съгласно Заповед РД38-26/22.04.2016 на Ректора на СУ Св.Кл.Охридски и Протокол No 1/27.0.2016 г от заседание на Научното жури

Подробно

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде 1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в професионално направление

Подробно

Microsoft Word - MEIT_Valcheva_Analit metodi.doc

Microsoft Word - MEIT_Valcheva_Analit metodi.doc Утвърдил:.. Декан Дата... СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ Факултет: Физически Специалност: (код и наименование) Магистърска програма: (код и наименование) Микроелектроника и Информационни технологии

Подробно

Microsoft Word - E_Paspalanova

Microsoft Word - E_Paspalanova Вх. ЧР-01-294/04.09.2018 г. СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Елена Паспаланова (пенсионер, Департамент Когнитивна наука и психология, Нов български университет) Относно: кандидатурата на доц. Катя Георгиева Стойчева

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в СУ «Св.Климент Охридски»

Подробно

Рецензия на статия: “ Optical properties of fullerenes in liquid and solid matrix media”

Рецензия на статия: “ Optical properties of fullerenes in liquid and solid matrix media” 1 С Т А Н О В И Щ Е по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по научна специалност 4.1 Физически науки (Структура, механични и термични свойства на кондензираната материя ) обявен в ДВ бр 102

Подробно

ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл.

ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл. ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл. тел. 02/92 21821 по конкурса за заемане на академична

Подробно

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc РЕЦЕНЗИЯ на научните трудове и учебната дейност на ас. д-р Виржиния Живкова Иванова, представени за участие в конкурс за заемане на академична длъжност доцент в професионално направление 3.8. Икономика

Подробно

Р Е Ц Е Н 3 И Я на дисертациоиеи труд за придобиване на научната степен доктор на науките Автор на дисертациоиния труд: Албена Паскалева Дончева, д-р

Р Е Ц Е Н 3 И Я на дисертациоиеи труд за придобиване на научната степен доктор на науките Автор на дисертациоиния труд: Албена Паскалева Дончева, д-р Р Е Ц Е Н 3 И Я на дисертациоиеи труд за придобиване на научната степен доктор на науките Автор на дисертациоиния труд: Албена Паскалева Дончева, д-р доцент в ИФТТ, БАН Тема на дисертационния труд: Електрически

Подробно

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в Област на висше образование 1. Педагогически

Подробно

Приложение 3:

Приложение 3: ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Минимални изисквания към научната и преподавателската дейност на кандидатите за придобиване на научна степен и за заемане на академичните длъжности "главен асистент", "доцент" и "професор"

Подробно

Microsoft Word - V.Vasilev

Microsoft Word - V.Vasilev Вх. ЧР-01-302/11.09.2018 г. Р Е Ц Е Н З И Я на научните трудове, учебната и научна дейност на доц. д-р Катя Георгиева Стойчева, представени за участие в конкурс за заемане на академична длъжност професор

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обявения конкурс ДВ. брой 18/2016 г. за заемане на академичната

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красен Стефанов Стефанов на дисертационен труд на тема ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА 3D ОБЕКТИ И КОЛЕКЦИИ В ИНТЕРНЕТ за придобив

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красен Стефанов Стефанов на дисертационен труд на тема ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА 3D ОБЕКТИ И КОЛЕКЦИИ В ИНТЕРНЕТ за придобив РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красен Стефанов Стефанов на дисертационен труд на тема ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА 3D ОБЕКТИ И КОЛЕКЦИИ В ИНТЕРНЕТ за придобиване на образователната и научна степен доктор, в област

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен Доктор в научно направление 5.6 Материали и материалознание,

Р Е Ц Е Н З И Я върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен Доктор в научно направление 5.6 Материали и материалознание, Р Е Ц Е Н З И Я върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен Доктор в научно направление 5.6 Материали и материалознание, научна специалност Технология на полупроводниковите

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р арх. Антон Величков Гугов ОТНОСНО: материалите, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност Архитектура на сградите,

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ”

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ” ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ С Т А Н О В И Щ Е от.проф.д.ик.н. Кирил Петров Ангелов Технически университет-софия Стопански факултет на научните трудове, представени по конкурса за заемане на

Подробно

Microsoft Word - plan_mag_red_5s_MEIT.doc

Microsoft Word - plan_mag_red_5s_MEIT.doc С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, Професионално направление: ФИЗИЧНИ НАУКИ 4.1. Образователно- квалификационна... (подпис) степен: магистър

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по професионално направление 3.8 Икономика, научна специалност

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е необходимо да отговарят на условията отразени в таблицата

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научнит

ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научнит ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научните трудове на д-р ВЯРА СТОЙКОВА ЖЕКОВА, представени

Подробно

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Икономика (счетоводство и одит) от акад. Иван П. Попчев Със

Подробно

Stanovishte E Penkova

Stanovishte E Penkova Становище от доц. д-р Евгения Пенкова, УНСС София, член на научно жури по конкурса за заемане на академичната длъжност ПРОФЕСОР, по професионално направление 3.7. Администрация и управление/социално управление

Подробно