ПРОТОКОЛ № 30

Размер: px
Започни от страница:

Download "ПРОТОКОЛ № 30"

Препис

1 ПРОТОКОЛ 30 Днес, г., се проведе заседание на Факултетния съвет на Философско-историческия факултет. Списъчен състав: 30 Присъстват: 19 Отсъстват: 10 (проф. дфн О. Сапарев, проф. дфн И. Пелева, проф. д-р Христов, проф. д-р Г. Петрова, доц. дмн Г. Тотков, проф. дин Л. Спасов, доц. д-р О. Симова, доц. д-р В. Петрусенко, доц. д-р П. Пенев, гл.ас. д-р Г. Митрев). Редуцирани: 1 (доц.д-р Ир. Чонгарова). Решение се взема с минимум гласа. На заседанието присъстват д-р Светлана Събева и ас. д-р Светослав Славов. ДНЕВЕН РЕД: 1. Предложение за структурни промени във Философско-историческия факултет, създаване на нови катедри. 2. Предложения за хонорувани преподаватели за учебната 2008/2009 година и гласуване на допълнителни часове. 3. Процедурни въпроси. По първа точка от дневния ред: Доц. д-р М. Шнитер запозна присъстващите с дневния ред. Дневният ред се гласува явно и прие единодушно. одобри предложението за закриването на досегашната катедра «Етнология и философия» и предлага на уважаемия Академичен съвет да 1. Разкриване на катедра Философия. одобри предложението за разкриването на катедра «Етнология» и предлага на уважаемия Академичен съвет да 2. Разкриване на катедра Етнология. одобри предложението за разкриването на катедра «Философия» и предлага на уважаемия Академичен съвет да Доц. д-р М. Шнитер: Да гласуваме и за катедра История. 1. Закриване на досегашната катедра История ; 2. Разкриване на катедра Обща история и археология ; 3. Разкриване на катедра История на България : 1. Закриване на досегашната катедра История. одобри предложението за закриването на досегашната катедра «История» и предлага на уважаемия Академичен съвет да

2 3. Разкриване на катедра Обща история и археология. одобри предложението за разкриването на катедра «Обща история и археология» и предлага на уважаемия Академичен съвет да 4. Разкриване на катедра История на България. одобри предложението за разкриването на катедра «История на България» и предлага на уважаемия Академичен съвет да Доц. д-р М. Шнитер: Да проведем гласуване и за катедра Социология. 1. Закриване на досегашната катедра Социология. 1. Закриване на досегашната катедра Социология. От присъствали 17: за 8, против 6, въздържали се 3. не одобри предложението за закриването на досегашната катедра «Социология». По втора точка от дневния ред: гласува допълнително 60 ч. упражнения на д-р Косьо Панайотов Зарев - Музеезнание; провеждане на изпит, с тарифна ставка 4,50 лв./час.упр. за учебната 2008/2009 г. гласува допълнително 100 ч. упражнения на проф. дфн Георги Теологов Каприев -Философия на Средновековието и Ренесанса; провеждане на изпит, с тарифна ставка 6,50 лв./час.упр. за учебната 2008/2009 г. гласува допълнително 60 ч. упражнения на ст.н.с. ІІ ст. д-р Мартин Стефанов Канушев Социология на отклоняващото се поведение; провеждане на изпит, с тарифна ставка 5,50 лв./час.упр. за учебната 2008/2009 г. гласува 150 ч. упр. на гл.ас. д-р Пламен Василев Славов История на религиите, Методика на обучението по история упр., Хоспетиране, Преддипломна педагогическа практика, Текуща педагогическа практика, с тарифна ставка 4,50 лв./час упр. за учебната 2007/2008 г. гласува 350 ч. упр. на гл.ас. д-р Пламен Василев Славов История на религиите, Методика на обучението по история упр., Хоспетиране, Преддипломна педагогическа практика, Текуща педагогическа практика, с тарифна ставка 4,50 лв./час упр. за учебната 2008/2009 г. По трета точка от дневния ред:

3 предложение да бъдат направени промени в учебния план на специалност Етнология във връзка с осигуряването на законосъобразното придобиване на педагогическа правоспособност за учител по философските дисциплини на студентите, както и поради вътрешната свързаност и надграждане между отделните дисциплини в педагогическия модул: 1. Дисциплината Етнология на религията I част, I семестър от 30/30 да се промени на 30/15 (75 часа извънаудиторна заетост), 4 кредита; 2. Добавя се дисциплината Аудио-визуални и информационни технологии в обучението с хорариум 0/15, (15 часа извънаудиторна заетост), 1 кредит, в I курс, I семеместър; 3. Дисциплината Психология в III курс, V семестър се преименува на Психология (обща, възрастова и педагогическа) със същия хорариум; 4. Дисциплината Методика в III курс, V семестър се преименува на Методика на обучението със същия хорариум; 5. Дисциплината Педагогика в IV курс, VII семестър, се преименува на Педагогика (теория на възпитанието и дидактика) със същия хорариум; 6. В избираем модул 7 (IV курс, VII семестър) (М1 Интеркултурна комуникация, М2 Педагогика) хорариумът се променя от 30/30 на 30/15 (75 часа извънаудиторна заетост), 4 кредита; 7. Дисциплината Хоспитиране в IV курс, VII семестър се променя в Хоспитиране и текуща педагогическа практика ; 8. Променя се хорариумът на избираем модул 8 в IV курс, VII семестър (М1 Етнични общности и етнични процеси, М2 Хоспитиране и текуща педагогическа практика) от 30/0 на 30/15 (45 часа извънаудиторна заетост), 3 кредита 9. Дисциплината Педагогическа практика в IV курс VIII сем. се преименува в Преддипломна педагогическа практика със същия хорариум. Промените влизат в сила от учебната 2008/2009 година. предложение да бъдат направени ЕДНОКРАТНИ промени в учебния план на специалност Етнология поради продължително отсъствие на титуляра на Педагогическия модул: Дисциплината Методика на обучението в III курс, V семестър се премества в VІ семестър, като се запазва хорариумът; Дисциплината Хоспитиране и текуща педагогическа практика в IV курс, VII семестър се премества в VІІІ семестър. предложение да се одобрят следните изменения в учебния план на специалност "Философия" с цел осигуряване обучение в поток с другите специалности от

4 Факултета. Промените следват предложението на преподавателя по тези дисциплини Ева Варджийска. 1. Дисциплината "Педагогика (теория на възпитанието и дидактика)" - (30/ ч. извънаудиторна заетост, 5 кредита) да се предлага като избираема на студентите 2 курс, 3 семестър в поток със специалност "Етнология" 4 курс, 7 семестър; 2. Дисциплината "Психология (обща, възрастова и педагогическа)" - (30/ ч. извънаудиторна заетост, 4 кредита) да се предлага като избираема на студентите 2 курс, 3 семестър в поток със специалност "Етнология" 3 курс, 5 семестър; 3. Дисциплината "Методика на обучението" - (30/ ч. извънаудиторна заетост, 5 кредита) да се предлага като избираема на студентите 3 курс, 5 семестър в поток със специалност "Етнология" 3 курс, 5 семестър; 4. Дисциплината "Хоспетиране" - (0/ ч. извънаудиторна заетост, 3 кредита) да се предлага като избираема на студентите 3 курс, 5 семестър в поток със специалност "Етнология" 4 курс, 7 семестър; 5. Дисциплината "Аудио-визуални и информационни технологии в обучението" - (0/ ч. извънаудиторна заетост, 1 кредит) да се предлага като избираема на студентите 4 курс, 7 семестър в поток със специалност "Етнология" 1 курс, 1 семестър; 6. Дисциплината "Текуща педагогическа практика" - (0/ ч. извънаудиторна заетост, 5 кредита) да се предлага като избираема на студентите 4 курс, 7 семестър в поток със специалност "Етнология" 4 курс, 7 семестър; 7. Дисциплината "Преддипломна педагогическа практика" - (0/ ч. извънаудиторна заетост, 6 кредита) да се предлага като избираема на студентите 4 курс, 8 семестър в поток със специалност "Етнология" 4 курс, 8 семестър. Промените влизат в сила от учебната 2008/2009 година. предложение поради продължително отсъствие по болест на доц. д-р Иван Христов (титуляр на курса по «Антична философия») да бъде направена ЕДНОКРАТНА промяна в учебния план на специалност «Философия»: - Курсът по «Антична философия» - 60/60 отпада от учебния план за І курс «Философия» (І и ІІ семестър) за учебната 2008/2009 г. - През учебната 2009/2010 курсът по «Антична философия» ще се чете в поток І и ІІ курс «Философия». Доц. д-р М. Шнитер: Постъпил е доклад от доц. д-р Ив. Чалъков, ръководител на катедра Социология, с предложение ас. д-р Светослав Петров Славов да бъде повишен в звание старши асистент. Доц. д-р Цв. Томов: Колегата е известен български социолог и може да го гласуваме директно за главен асистент.

5 Доц. д-р З. Козлуджов напомни, че има вътрешни правила, които трябва да се спазват. Сега ас. Славов трябва да се гласува за старши асистент, а на следващия С да се гласува за главен асистент. Доц. д-р М. Шнитер: Предлагам комисия в състав: Председател: доц. д-р Илка Петкова Членове: 1. Доц. д-р Димитър Мирчев 2. Доц. д-р Красимира Кръстанова Съставът на комисията се гласува явно и прие единодушно. Проведе се тайно гласуване. От присъствали в момента на обсъждането (хабилитиран състав) 13: за 13, против няма, въздържали се няма. избира ас. д-р Светослав Петров Славов за старши асистент към катедра Социология. предложение да се одобри учебният план и такса на магистърската програма «Медийна комуникация (журналистика, реклама, PR) (за специалисти и неспециалисти) за учебната 2008/2009 г. Таксата за семестър е: - над 15 записани студенти 500 лв./семестър; - под 15 записани студенти 600 лв./семестър. Доц. д-р М. Шнитер: Постъпил е доклад от доц. д-р Ив.Джамбов, ръководител на Катедрата по история, с предложение да се отпусне сумата от 1000 лв. (хиляда лева) за провеждането на Национална конференция с международно участие Проблеми и предизвикателства на археологическите и културно-историческите проучвания г. Прилагат план-сметка отпуска сумата от лв. (хиляда лева), необходими за провеждането на конференцията. Доц. д-р М. Шнитер: Постъпила е покана от Съюза на учените в България клон Смолян за научна конференция «Родопите и човекът». Заявките за участие да се изпратят до г. Въпросът за чуждоезиковото обучение е приключен. Организирани са групите и ще се проведе обучение на студентите. Поради изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито г. ДЕКАН:... (доц. д-р Мария Шнитер)

6 Протоколчик:... (Валентина Стефанова)

ПРОТОКОЛ 83/

ПРОТОКОЛ 83/ ПРОТОКОЛ 83/29.09.2014 1 Протокол 83 Днес, 29.09.2014 г., се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 28 Присъстващи: 17 Отсъстващи: 8 проф. д.м.н. Георги Токов, проф.

Подробно

Протокол № 50

Протокол № 50 Протокол 50 Днес, 15.11.2010, се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 29 Присъстващи: 19 Редуцирани: доц. д-р доц. д-р Иво Христов (служебна командировка в чужбина)

Подробно

ПРОТОКОЛ 61/

ПРОТОКОЛ 61/ ПРОТОКОЛ 61/02.04.2012 Препис-извлечение Протокол 61 Днес, 02.04.2012 г., се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 30 Присъстващи:18 Отсъстващи:7 проф. дмн Георги

Подробно

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/ г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани пре

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/ г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани пре ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/8.11.2016 г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани преподаватели за учебната 2016/2017 г. следните лица:

Подробно

ДНИ ПОНЕДЕЛНИК ВТОРИ семестър Специалност АРХЕОЛОГИЯ І курс Ч А С О В Е Лекции Уп

ДНИ ПОНЕДЕЛНИК ВТОРИ семестър Специалност АРХЕОЛОГИЯ І курс Ч А С О В Е Лекции Уп ВТОРИ семестър Специалност АРХЕОЛОГИЯ І курс История Тракология, на стария свят Тракология доц. Митрев Ас. Боянов, ас. Ст. Боянов 15 с.з. 14 с.з. 17 с.з., 2 седм. Археологическа документация доц. Ст. Попов

Подробно

Microsoft Word - UchPlan_IkUprObrazovanie_5_za_1_kurs

Microsoft Word - UchPlan_IkUprObrazovanie_5_za_1_kurs СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8 Икономика Образователно-квалификационна степен: Магистър Специалност: Икономика Срок на обучение:

Подробно

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 8/ г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 8/ г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 8/22.05.2018 г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри следните магистърски програми за учебната 2018/2019

Подробно

Хронология на измененията:

Хронология на измененията: Страница: 1 от 6 П Р О Т О К О Л 23 Днес, 19 февруари 2018 г. (понеделник), от 13.30 часа в Заседателната зала на Педагогическия факултет се проведе заседание на Факултетния съвет. Съставът на ФС се редуцира

Подробно

Протокол

Протокол ПРОТОКОЛ 3 / 15.10.2018 Днес, 15.10.2018 г., се проведе заседание на Комисия по атестация към ФИФ в състав: Присъстващи: Председател: Доц. д-р Стойка Петрова Пенкова Зам.-декан на ФИФ Членове: 1. Доц.

Подробно

С код на спец. код на дисциплина та БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН НА СПЕЦИАЛНОСТ "СОЦИОЛОГИЯ" Наименование на учебната дисциплина Випуск 2015/

С код на спец. код на дисциплина та БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН НА СПЕЦИАЛНОСТ СОЦИОЛОГИЯ Наименование на учебната дисциплина Випуск 2015/ С 0 4 0 1 код на спец. код на дисциплина та БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН НА СПЕЦИАЛНОСТ "СОЦИОЛОГИЯ" Наименование на учебната дисциплина Випуск 2015/ 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДИСЦИПЛИНИ - 115

Подробно

ПРОТОКОЛ 88/

ПРОТОКОЛ 88/ ПРОТОКОЛ 88/16.03.2015 1 Протокол 88 Днес, 16.03.2015 г., се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 28 Присъстващи: 20 Отсъстващи: 6 проф. д.м.н. Георги Токов, проф.

Подробно

С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т “СВ

С О Ф И Й С К И  У Н И В Е Р С И Т Е Т    “СВ С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И Утвърждавам,... (подпис) УЧЕБЕН ПЛАН Професионално направление: ПЕДАГОГИКА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО Специалност: Модул Учител по химия и

Подробно

ДО ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ СВ. КЛ. ОХРИДСКИ Д О К Л А Д от от доц. д-р Веселин Дончев, ръководител на катедра Физика на конденз

ДО ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ СВ. КЛ. ОХРИДСКИ Д О К Л А Д от от доц. д-р Веселин Дончев, ръководител на катедра Физика на конденз ДО ФАКУЛТЕТНИЯ СЪВЕТ НА ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ СУ СВ. КЛ. ОХРИДСКИ Д О К Л А Д от от доц. д-р Веселин Дончев, ръководител на катедра Физика на кондензираната материя Уважаеми членове на Факултетния съвет,

Подробно

II

II ` МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Благоевград 700, ул. Иван Михайлов N66 УТВЪРЖДАВАМ : Тел.: +59/7/ 88 55 0 РЕКТОР : доц. д-р Борислав

Подробно

1 ПРОТОКОЛ 4 От заседанието на ФС на ФЕТТ, състояло се на г. от 14 часа. Списъчен състав на ФС 28 члена, редуциран състав 26, кворум 18. Пр

1 ПРОТОКОЛ 4 От заседанието на ФС на ФЕТТ, състояло се на г. от 14 часа. Списъчен състав на ФС 28 члена, редуциран състав 26, кворум 18. Пр 1 ПРОТОКОЛ 4 От заседанието на ФС на ФЕТТ, състояло се на 29.01.2019 г. от 14 часа. Списъчен състав на ФС 28 члена, редуциран състав 26, кворум 18. Присъстват 22. Списъчен хабилитиран състав на ФС 22 члена,

Подробно

ECTS код Учебна дисциплина Аудиторни Извънаудиторни Общо АО Л С Лб Х ИО Сп --- О 1-ви семестър 1 Увод в историческото познание

ECTS код Учебна дисциплина Аудиторни Извънаудиторни Общо АО Л С Лб Х ИО Сп --- О 1-ви семестър 1 Увод в историческото познание ECTS код Учебна дисциплина Аудиторни Извънаудиторни Общо АО Л С Лб Х ИО Сп --- О 1-ви семестър 1 Увод в историческото познание 45 30 15 - - 75 75-120 4 И 2 История на Стария свят І част 45 30 15 - - 105

Подробно

Учебна дисциплина А Л С У Е O КР Ф I курс, I семестър Френски език (Практически курс) т.о. Странознание на Франция

Учебна дисциплина А Л С У Е O КР Ф I курс, I семестър Френски език (Практически курс) т.о. Странознание на Франция Учебна дисциплина А Л С У Е O КР Ф I курс, I семестър Френски език (Практически курс) 150 0 0 150 150 300 10 т.о. Странознание на Франция 45 30 15 0 45 90 3 изпит Увод в литературната теория 75 45 30 0

Подробно

Microsoft Word - UchPlan_BA uchr_5_za_1_kurs

Microsoft Word - UchPlan_BA uchr_5_za_1_kurs СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.7. Администрация и управление Образователно-квалификационна степен: Магистър Утвърден с протокол

Подробно

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 7/ г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 7/ г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 7/18.05.2017 г. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри за учебната 2017/2018 г. обучение и учебни планове

Подробно

2011/2012учебна година С О ФИ ЙС КИ У НИ В Е РС И Т Е Т С В. УЧЕБЕН К ЛИ М Е Н Т О ХР ИД С К И ПЛАН за випуск 2011 (2011/2012) год. Утвърждавам,... (п

2011/2012учебна година С О ФИ ЙС КИ У НИ В Е РС И Т Е Т С В. УЧЕБЕН К ЛИ М Е Н Т О ХР ИД С К И ПЛАН за випуск 2011 (2011/2012) год. Утвърждавам,... (п С О ФИ ЙС КИ У НИ В Е РС И Т Е Т С В. УЧЕБЕН К ЛИ М Е Н Т О ХР ИД С К И ПЛАН за випуск 211 (211/212) год. Утвърждавам,... (подпис) Образователно-квалификационна степен: Професионално направление: Науки

Подробно

ОБЩА СТРУКТУРА НА УЧЕБНИЯ ПЛАН НА РЕГИОНАЛНА ИКОНОМИКА

ОБЩА СТРУКТУРА НА УЧЕБНИЯ ПЛАН НА РЕГИОНАЛНА ИКОНОМИКА т Тракийски университет - Стара Загора Стопански факултет Оперативен документ 7.5.1 OD 3.0.1 FE Издание: 1.0 В сила от: 09.02.2016 Учебен план за обучение на бакалаври Страница: 1 от 8 УТВЪР УЧЕБЕН ПЛАН

Подробно

Microsoft Word - Stop Upr bak za 2 i 3 kurs

Microsoft Word - Stop Upr bak za 2 i 3 kurs Софийски университет Свети Климент Охридски УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, Шифър 3. Социални, стопански и правни науки Професионално Образователно-квалификацион (подпис) направление: 3.7 Администрация и управление

Подробно

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛЕВЕН

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛЕВЕН МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛЕВЕН 5800 Плевен, ул. Св. Климент Охридски 1 Тел: 064/884 101; Факс 064/801 603 rector@mu-pleven.bg Д Н Е В Е Н Р Е Д на заседание на Академичен съвет 28.01.2019 г. І. Официално

Подробно

ФАКУЛТЕТ ПО АГРОНОМСТВО – УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС „БАКАЛАВЪР”

ФАКУЛТЕТ ПО АГРОНОМСТВО – УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС „БАКАЛАВЪР” УТВЪРЖДАВАМ: ФАКУЛТЕТ ИКОНОМИКА УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС БАКАЛАВЪР 1.ОБЛАСТ: 3.0 СОЦИАЛНИ, СТОПАНСКИ И ПРАВНИ НАУКИ НАПРАВЛЕНИЕ: 3.8 ИКОНОМИКА СПЕЦИАЛНОСТ: АГРАРНА ИКОНОМИКА ; ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ : ЗАДОЧНА

Подробно

С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т “СВ

С О Ф И Й С К И   У Н И В Е Р С И Т Е Т    “СВ С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН за випуск 2009 (2009/2010) год. Утвърждавам:... (подпис) Професионално направление: Науки за земята Специалност: Геология

Подробно

Microsoft Word - UPlan-Sliven_MSTP_bak.doc

Microsoft Word - UPlan-Sliven_MSTP_bak.doc ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ К О Л Е Ж С Л И В Е Н УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. др инж. К. Веселинов/ Дата:... Образователноквалификационна степен: Професионален бакалавър Професионална квалификация: 1.

Подробно

АМГ - учебен план бакалаври

АМГ - учебен план бакалаври С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН (корекции до 1.07.011) Утвърждавам, Професионално направление: 4.1. ФИЗИКА... Образователно- квалификационна (подпис)...

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ

СОФИЙСКИ  УНИВЕРСИТЕТ Утвърждавам,... (подпис) Утвърден с протокол... от... на Академичния съвет С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т С В Е Т И К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И У Ч Е Б Е Н П Л А Н за випуск 2009 (2009/2010) год.

Подробно

Microsoft Word - Ucheben plan_HimiaiFizika_bachelor.doc

Microsoft Word - Ucheben plan_HimiaiFizika_bachelor.doc С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, Професионално направление: ПЕДАГОГИКА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО (подпис) Специалност: ХИМИЯ И ФИЗИКА Образователно-

Подробно

Лидия Любенова – инспектор Учебен отдел

Лидия Любенова – инспектор Учебен отдел С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам:... (подпис) Професионално направление: филология Образователно-квалификационна степен: магистър Специалност:

Подробно

Български език и история (задочно обучение)

Български език и история (задочно обучение) Учебен план на специалност Български език и история (задочно обучение) Легенда: часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинарни упражнения; Лб за лабораторни упражнения/практикум, Х

Подробно

ФАКУЛТЕТ ПО ИКОНОМИКА – УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС „БАКАЛАВЪР”

ФАКУЛТЕТ ПО ИКОНОМИКА – УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС „БАКАЛАВЪР” ФАКУЛТЕТ ПО ИКОНОМИКА УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ЗА ОКС БАКАЛАВЪР 1. ОБЛАСТ; 3.0 Социални, стопански и правни науки НАПРАВЛЕНИЕ: 3.9 Туризъм СПЕЦИАЛНОСТ: АГРАРЕН ТУРИЗЪМ ; ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ : ЗАДОЧНО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Подробно

Вид на учебните дисциплини- З, И, Ф Изпити Текущи оценки ECTS- кредити Всичко задължителни занятия Лекции Семинарни занятия Практически упражнения С О

Вид на учебните дисциплини- З, И, Ф Изпити Текущи оценки ECTS- кредити Всичко задължителни занятия Лекции Семинарни занятия Практически упражнения С О Вид на учебните дисциплини- З, И, Ф Изпити Текущи оценки ECTS- кредити Всичко задължителни занятия Лекции Семинарни занятия Практически упражнения С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н

Подробно

Специалност: ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ Физическо възпитание І курс, ІІ семестър, 1гр., 2 подгр., задочно Дати ауд./с.з. 14.

Специалност: ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ Физическо възпитание І курс, ІІ семестър, 1гр., 2 подгр., задочно Дати ауд./с.з. 14. І курс, ІІ семестър, 1гр., 2 подгр., задочно 14.15-19.00 20.01.2019 г. Лек. ФФФУ 28 с.з. 1а упр. ФФФУ 21.01.2019 г. Лек. ФФФУ 28 с.з. 1б упр. ФФФУ 22.01.2019 г. Лек. ФФФУ 28 с.з. 1в упр. ФФФУ 23.01.2019

Подробно

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки"

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност  Библиотечно-информационни науки / бакалавърска програма  Библиотечно-информационни науки Б 0 8 0 1 код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки" Наименование на учебната дисциплина за випуска, започнал

Подробно

Български език и история

Български език и история Учебен план на специалност Български език и история Легенда: часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинарни упражнения; Лб за лабораторни упражнения/практикум, Х за хоспитиране. Извън

Подробно

Редовно обучение, бакалавърска степен УЧЕБЕН ПЛАН: Българска филология УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА А Л С У Е О КР Ф І курс, І семестър Аудиовизуални и информаци

Редовно обучение, бакалавърска степен УЧЕБЕН ПЛАН: Българска филология УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА А Л С У Е О КР Ф І курс, І семестър Аудиовизуални и информаци УЧЕБЕН ПЛАН: Българска филология І курс, І семестър Аудиовизуални и информационни технологии 15 0 0 15 15 30 1 т.о. Български фолклор 45 45 0 0 45 90 3 продължава Избираема дисциплина 1 (Езикова култура

Подробно

ECTS код Учебен план на специалност Български език и френски език Легенда: Аудиторни часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинар

ECTS код Учебен план на специалност Български език и френски език Легенда: Аудиторни часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинар Учебен план на специалност Български език и френски език Легенда: часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинарни упражнения; Лб за лабораторни упражнения/практикум, Х за хоспитиране.

Подробно

Р Е Ш Е Н И Я на Факултетния съвет на Биологическия факултет от заседанието, проведено на година (Протокол 223) 1. РЕШЕНИЕ: Факултетният съ

Р Е Ш Е Н И Я на Факултетния съвет на Биологическия факултет от заседанието, проведено на година (Протокол 223) 1. РЕШЕНИЕ: Факултетният съ Р Е Ш Е Н И Я на Факултетния съвет на Биологическия факултет от заседанието, проведено на 28.02.2017 година (Протокол 223) 1. РЕШЕНИЕ: Факултетният съвет утвърди Комисия за признаване на дисциплини от

Подробно

ФАКУЛТЕТ ПО СЛАВЯНСКИ ФИЛОЛОГИИ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ, ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ

ФАКУЛТЕТ ПО СЛАВЯНСКИ ФИЛОЛОГИИ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ, ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ ФАКУЛТЕТ ПО СЛАВЯНСКИ ФИЛОЛОГИИ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ I КУРС-160 АУД. РАЗПИСАНИЕ НА ЛЕКЦИИТЕ ЗИМЕН СЕМЕСТЪР 2019/2020 уч. г. дата 8-13 часа 14-19 часа 09.09.2019 Езикова култура доц. д-р

Подробно

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки"

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност  Библиотечно-информационни науки / бакалавърска програма  Библиотечно-информационни науки Б 0 8 0 2 код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки" Наименование на учебната дисциплина за випуска, започнал

Подробно

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки"

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност  Библиотечно-информационни науки / бакалавърска програма  Библиотечно-информационни науки Б 0 8 0 2 код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки" Наименование на учебната дисциплина за випуска, започнал

Подробно

Факултет ………………

Факултет ……………… ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ «ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ» БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Тел.: 032-261 566 Факс: 032-261 566 e-mail: biosecr@uni-plovdiv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Декан: (доц. д-р Соня Костадинова Трифонова) Ректор: (проф.

Подробно

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки"

Б код на спец. код на дисципл ината Специалност  Библиотечно-информационни науки / бакалавърска програма  Библиотечно-информационни науки Б 0 8 0 1 код на спец. код на дисципл ината Специалност " Библиотечно-информационни науки" / бакалавърска програма " Библиотечно-информационни науки" Наименование на учебната дисциплина за випуска, започнал

Подробно

BALKANISTIKA-2019.xlsx

BALKANISTIKA-2019.xlsx Учебен план на специалност Легенда: часове в семестъра: АО общ брой, от тях Л за лекции; С за семинарни упражнения; Лб за лабораторни упражнения/практикум, Х за хоспитиране. Извън часове в семестъра: ИО

Подробно