ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ ПОРТФОЛИО НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СПЕЦИАЛИСТ

Размер: px
Започни от страница:

Download "ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ ПОРТФОЛИО НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СПЕЦИАЛИСТ"

Препис

1 ПОРТФОЛИО на Деница Денева Василева СУ Христо Смирненски, гр.койнаре

2 ЧАСТ 1 РЕЗЮМЕ Казвам се Деница Денева Василева. Живея на 15 километра от работното си място в град Червен бряг, област Плевен. Старши учител съм по биология и здравно образование и информационни технологии в СУ Христо Смирненски, гр. Койнаре Националност: Българска Образование: Висше Дата на раждане:

3 ЧАСТ 1 РЕЗЮМЕ Имам 18 години трудов стаж като учител. Първият ми работен ден беше в ОУ Христо Ботев, с.девенци общ.червен бряг през декември на 1999 г. Напуснах през 2003 г., защото предстоеше закриване на училището. От 2003 г. до 2007 г. бях учителка по биология и география в ОУ Отец Паисий, с.радомирци, общ.червен бряг От 2007 година до сега съм учител в СУ Христо Смирненски, гр.койнаре по биология и здравно образование и информационни технологии.

4 1.1. Образование През 1994 г. завърших средното си образование в ПМГ Климент Охридски гр.силистра. Паралелката ми беше със специалност: География и английски език. От 1994 г.до 1999 г. учих магистърска степен в Шуменски университет Епископ Константин Преславски за учител по Биология и география. От 2008 до 2010 завърших магистратура в Русенски университет Ангел Кънчев за учител по информатика и информационни технологии.

5 1.2.Удостоверения и сертификати 1. Удостоверение ЧП/ за завършен курс Модул Физика за учебен предмет в 5 клас Човекът и природата 2. Удостоверение ЧП/ за завършен курс Модул Химия за учебен предмет в 5 клас Човекът и природата 3. Удостоверение 49/ за участие в семинар на тема: Обучение и грижа на децата и учениците със специални образователни потребности.закон за предучилищното и училищното образование и Наредба за приобщаващо образование

6 1.2.Удостоверения и сертификати Сертификат за участие в тренинг на тема: Общуване с учениците на г. Сертификат за участие в тренинг на тема: «Тормоз и неговото ограничаване» на г. на г. Сертификат за завършен обучитлен курс 4742/ г. на тема: «Подходи и методи за работа в мултикултурна среда»

7 1.2.Удостоверения и сертификати Сертификат за завършен обучитлен курс 4806/ г. на тема: «Интерактивна технология за образование в мултиетническа среда» Сертификат за завършен обучитлен курс КПС-ВУО на тема: «Обучаване на педагогически специалисти за формиране на знания, умения и компетентности за оценяването на учениците» в периода г. до г.

8 1.2.Удостоверения и сертификати Удостоверение за участие в обучение на тема: Оценяване на самостоятелното учене и самооценка на учениците на Сертификат на Деница Василева за успешно преминато обучение за работа с образователен софтуер Envision през март 2016 Удостоверение за преминаване на обучение на тема: Изграждане на базисни умения за работа с електронна среда за обучение MOODLE2.0+

9 1.2.Удостоверения и сертификати Удостоверение 4ED-12263/ г. за участие в обучение на тема: Разработване на тестове-като инструментариум за оценяване на ученици

10 ЧАСТ 2: ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ

11 ЧАСТ 2: ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ Израснах в семейство на учители и това до голяма степен повлия на избора ми на професия. От личен опит знам, че професията на учителят променя съдби. Моята беше в най-голяма степен повлияна от учителката ми по природни науки от 4 до 6 клас. Тя беше моята вдъхновителка и до ден днешен спомените за нея остават живи.

12 ЧАСТ 2: ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ Някъде бях чела, че децата са като пеперудите, понесени от вятъра. Едно лети по-високо, друго по-ниско, но го правят по най-добрият начин, който могат. Всяко едно дете е различно, всяко едно дете е специално и всяко едно дете е красиво. Опитват се да мисля за това, че всеки ученик е една индивидуална личност и изисква и индивидуален подход. Основния ми учителски репертоар включва винаги мотивиращата ми дейност. Изяснявам защо е необходимо да се учи определената тема и колко важно ще се окаже това в бъдеще. Ученето е активен процес и ако ученикът не вложи воля и характер, то няма как да се постигнат резултати в обучението с него.

13 ЧАСТ 2: ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ Една китайска поговорка гласи: Учителят отваря вратата, но ти трябва да минеш през нея сам Много е тревожна и опасна ситуацията през последното десетилетие в страната ни. От учителят се очаква нещо, което не е негова задача, а именно да ги пробутва през вратата, която е отворил. Липсата на добри семейни отношения при много от учениците, допълнително затруднява работата ни.

14 ЧАСТ 3: ОТГОВОРНОСТИ НА УЧИТЕЛЯ/УЧЕБНА ПРОГРАМА Освен традиционните ми отговорности като учител от мен се очаква да имам работещ компютърен кабинет и да мога да се справям с непредвидените ситуации (например липсващата интернет връзка) През тази учебна година преподавам по предмета Информационни технологии на следните класове:

15 ЧАСТ 4: ОБРАТНА ВРЪЗКА Много ми се иска, обратната връзка в учебния процес да е на принципа: ВСЕКИ час ВСИЧКИ! Опитвам се да създам в ученика навици да учат редовно и да разберат, че успеха е в тяхното постоянство. Когато оценявам писмена работа или проект, давам критериите предварително. По този начин те могат да се самооценят. Същественото във взаимоотношенията ми с учениците във връзка с оценяването е доверието помежду ни. Така ако има някакво несъответствие между тяхното очакване и оценката, която са получили, да го обсъдим и изясним веднага ситуацията.

16 ЧАСТ 5: БЪДЕЩИ ПЛАНОВЕ да защитя ПКС; да посетя определени курсове за повишаване на квалификацията си; да подобря езиковите си умения по английски език; да обърна повече внимание на здравословния начин на живот в процеса на обучение;

17 ЧАСТ 6: САМОНАБЛЮДЕНИЕ Най-трудното нещо е човек да си направи самооценка, защото пречупва информацията за себе си само от една гледна точка-своята. Най-важното според мен да сме добри учители е да се учим всеки ден, както от нашите ученици, така и от собствените ни грешки, които неволно допускаме. И нека отново да напиша мотото, което ме ръководи в работата: Бъди учителката, която искаш за собственото си дете!

18 ЧАСТ 7: Бинарен урок А всичко от тук нататък е за тези, които проявяват интерес към биологията. Преди няколко години с колежката ми по химия Иванка Гаджинска представихме бинарен урок в 9 клас на тема: Белтъците в основата на живота В същата година го представихме и на Националната конференция по химия.

19 ЧАСТ 7: Бинарен урок Пуска се италианската песен Феличита (в превод-щастие); УХ: Знаете ли какво е феличита? Какво е според Вас щастието? УБ започва да говори, като за всяко изречение се показва и подходящ слайд. УБ: Лошата новина е, че няма ключ към щастието, добрата е, че то не е заключено.

20 ЧАСТ 7: Бинарен урок Щастието на всякъде около нас, стига да имаме душа, която да го усети и очи, с които да го открием. Смисълът на живота е да го изживеем щастливо. И за да може това да ни се случи трябва да сме здрави. Защото здравето не е всичко, но без здравето-всичко е нищо. Затова здравия просяк е по-щастлив от болния крал. За да сме здрави е необходимо да се храним здравословно. Да си припомним думите на Хипократ - Нека храната е вашето лекарство, лекарството да е вашата храна.

21 ЧАСТ 7: Бинарен урок Белтъците са важна част от това лекарство. Какво според вас ни дава основание да определяме белтъците, като основа на живота? Сега ще си припомним някои важни понятия, свързани с белтъците. УХ: Играта се казва Отключи. Хвърляте топката към някой и казвате дума, свързана с наученото за белтъците. Той трябва да каже думата, която ще отключи същността и'. Не използвайте имената си, а следете топката. Ако не знаетехвърлете я и поискайте помощ.

22 ЧАСТ 7: Бинарен урок УХ: Знаете ли какво е калейдоскоп? Следва нашия белтъчен калейдоскоп. УБ: Задачата ви е да откривате каква е връзката на всеки един слайд с белтъците. Тук представям само малка част от слайдовете. След това се задава въпроса: Коя е причината за разнообразието на белтъците, което определя и разнообразната им функция?

23 Белтъчен калейдоскоп

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38 ЧАСТ 7: Бинарен урок УХ: Следващата ви задача изисква работа в екип. (разделят се на 3 групи и си избират име) Задачата е доказване на белтъци и изследване на влиянието на някои фактори върху тях. Пред вас има материали и реактиви. Сега ще ви раздам работни листове, където всяка група ще види задачите си. Вие сами ще решите, кои реактиви ще използвате. Разпределете си опитите в групата. Изберете секретар, който ще ги описва в работните листове и говорител, който накрая ще ги представи. Имате 20 минути за работа( УХ раздава работни листове и дава указания за безопасна работа)

39 ЧАСТ 7: Бинарен урок

40 ЧАСТ 7: Бинарен урок Показахте с химични опити процеси, свързани с белтъците. Сега по нестандартен начин всяка една група да представи процесите денатурация и ренатурация. I група - Да ги нарисува; II група - Да ги моделира с пластилин; III група - Има право на избор чрез какво ще ги демонстрира. Имате 5 мин. за работа.

41 ЧАСТ 7: Бинарен урок Една от най-съществените функции на белтъците е каталитичната. На листа имате 3 ензимни реакции. Всяка група ще получи един ензим. Задачата ви е да ги подредите в реда, който отразява механизма на действието на ензимите. Имате 3 мин.

42 ЧАСТ 7: Бинарен урок

43 ЧАСТ 7: Бинарен урок УБ: Изиграйте без думи изтеглената от вас функция. Ако гостите ни я познаят, считайте, че сте се справили успешно. (На листата са написани 3 функции: съкратителна, имунна и транспортна)

44 ЧАСТ 7: Бинарен урок УХ: Пред вас има 3 постера с по 5 въпроса. Всяка група ще получи различен цвят маркер. След попълване на постера, като чуете сигнал от звънец, ще се завъртите по часовниковата стрелка и ще си размените местата. Не трийте нищо, а поправяйте грешките, които откриете на групата преди вас.(всички групи минават последователно през 3-те постера и накрая учителят по химия проверява за пропуснати грешки)

45 ЧАСТ 7: Бинарен урок УБ: Емил Конрад и неговата книга Нещата, на които НЕ ни учат в училище ни накараха да се замислим, кои са нещата за белтъците, които НЯМА да научите в училище, а биха били полезни за вас?

46 Направете маска за лице

47 Използвайте вместо лепило

48 Добавете към почвата

49 Полейте цветята

50

51 Високата температура е защитна реакция

52 Защо някои вегетарианци, отказват да ядат смокини?

53 Защо трябва да накисваме ядките и семената?

54

55 Начин да разделим белтъка от жълтъка

56 ЧАСТ 7: Бинарен урок УБ: Знаете ли какво означава понятието МАРАЗЪМ? Симптомите са загуба на концентрация, бързо изтощение, апатия Причината - понижено количество белтъци в храната.

57 ЧАСТ 7: Бинарен урок Потребностите от белтъци зависят от възрастта, пола, теглото, физическото натоварване. Да си имате фризьор, козметик, фитнес треньор е толкова важно, колкото да имате и личен диетолог. Не толкова от желание за идеално тяло, колкото за здраве. Да посрещнем доктор Петрова, която е диетолог.(в ролята влиза ученичка от 10 клас.)

58 ЧАСТ 7: Бинарен урок Попълване на карти за самооценка. Домашна задача: Всеки един ученик да направи проучване какво е оптималното количество белтък на ден, от което се нуждае. Отново се пуска песента Феличита. Кое е най-полезното упражнение? (скачането от щастие) Следва скок.

59 Скок от щастие

60 Информация за връзка: Телефон за връзка:

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ПРОФЕСИОНАЛНО ПОРТФОЛИО НА Иванка Йорданова Гаджинска -старши учител в СУ Христо Смирненски гр. Койнаре ПРЕДСТАВЯНЕ В педагогическата си практика залагам на: Сътрудничество и коректни взаимоотношения с

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО на Жана Стоянова Василева Старши учител по Български език и литература, Английски език в СУ Христо Смирненски гр. Койнаре, обл. Плевен Съдържание:

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО Старши учител начален етап в СУ,, Христо Смирненски гр. Койнаре Началният учител е този, който за първи път въвежда децата в храма на науката! Тук започва тяхната подготовка за бъдещи творци на материални

Подробно

портфолио

портфолио ПОРТФОЛИО на Катина Лалкова Старши учител по Биология и ЗО и Човекът и природата в СУ Никола Войводов гр. Враца ЛИЧНИ ДАННИ Име, фамилия:катина Лалкова Настояща месторабота: старши учител по Биология и

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Професионално учителско портфолио на Стоилка Гелова старши учител по математика в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Съдържание : Представяне Образование Професионален опит и стаж Моята философия

Подробно

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ; Портф

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ;     Портф гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел. 06573/2423; GSM 0879827292; e-mail: sоu_koinare@abv.bg; www.sоu-koinare.com Портфолио на ВЕСЕЛКА ВЕНОВСКА старши учител в СУ,, Христо

Подробно

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ ПОРТФОЛИО НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СПЕЦИАЛИСТ

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ ПОРТФОЛИО НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СПЕЦИАЛИСТ ПОРТФОЛИО на Пенка Христова Макавеева СУ Христо Смирненски, гр. Койнаре ЧАСТ 1 РЕЗЮМЕ Казвам се Пенка Христова Макавеева. Живея в гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен. Старши учител съм по български

Подробно

ПОРТФОЛИО на Адиле Юсеинова Имамова СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПО

ПОРТФОЛИО на Адиле Юсеинова Имамова СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПО ПОРТФОЛИО на Адиле Юсеинова Имамова СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВОРНОСТИ НА УЧИТЕЛЯ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО ПОРТФОЛИО Учителското портфолио знак за качеството на педагогическата дейност Портфолиото на учителя е доказателствена колекция от документи, показващи професионалния път на учителя и придружаващи професионалната

Подробно

ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВО

ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВО ПОРТФОЛИО на Халил Ахмедов Имамов СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО Математика В СУ Св.Паисий Хилендарски с.абланица СЪДЪРЖАНИЕ: РЕЗЮМЕ ФИЛОСОФИЯ НА ПРЕПОДАВАНЕ ОТГОВОРНОСТИ НА УЧИТЕЛЯ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ / СТРАТЕГИИ

Подробно

Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ”Митропо

Професионално портфолио  на   Евелина Огнянова Таинова  Учител в прогимназиален етап на основното образование  по История и цивилизация   в ОУ”Митропо Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ Митрополит Авксентий Велешки - гр.самоков Да си учител е майсторство,

Подробно

Портфолио

Портфолио Портфолио Учителското портфолио знак за качеството на педагогическата дейност Портфолиото на учителя е доказателствена колекция от документи, показващи професионалния път на учителя и придружаващи професионалната

Подробно

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова ПОРТФОЛИО НА УЧИТЕЛЯ ВЕСЕЛКА АНГЕЛОВА СТАРШИ УЧИТЕЛ В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ГР.ДОЛНИ ДЪБНИК, ОБЛ. ПЛЕВЕН Съдържание: Раздел 1 -Резюме Автобиография - Дипломи

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ   “ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”   с. Боянци, общ. Асеновград, обл. Пловдив, ул.”Рила” № 2,

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ    “ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”   с. Боянци, общ. Асеновград, обл. Пловдив, ул.”Рила” № 2, ПОРТФОЛИО на Атанаска Николова - Темелкова Директор на ОУ Проф. Д-р Асен Златаров с. Боянци Aко не знаем къде искаме да отидем, е безразлично по кой път ще минем. (китайска мъдрост) Раздел 1. Общи сведения

Подробно

Non-linear Green Marble

Non-linear Green Marble Професионално портфолио на Галя Стефанова Банковска старши начален учител в СУ Христо Смирненски гр.койнаре Учителско професионално портфолио -Целта на моето портфолио е да запозная с моята работа като

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ПОРТФОЛИО на Виктория Божидарова Русева - Мушанова учител в начален етап на основното образование в 112 ОУ Стоян Заимов гр. София Лична информация Име: Адрес: E-mail: Националност: Образование и обучение

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО ПОРТФОЛИО на Даниела Ангелова Иванова начален учител в ОУ Митрополит Авксентий Велешки Лични данни Име: Дата на раждане: Имейл: Даниела Ангелова Иванова 28.05.1968 год. divanova68@abv.bg Телефон: 0879

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ с. Проф. Иширково, п.к. 7572, общ. Силистра, ул. Г. Димитров 2 тел , З А П

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ с. Проф. Иширково, п.к. 7572, общ. Силистра, ул. Г. Димитров 2 тел ,   З А П ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ с. Проф. Иширково, п.к. 7572, общ. Силистра, ул. Г. Димитров 2 тел. 0879456639, e-mail: ou7572@mail.bg З А П О В Е Д 4-1/17.09ц.2018 г. На основание чл. 259, ал.

Подробно

Портфолио на Даяна Зашкева

Портфолио на Даяна Зашкева Портфолио на Даяна Зашкева Учител ЦДО в ОУ,,Митрополит Авксентий Велешки, гр.самоков Съдържание Част I. Раздел 1. За учителя Раздел 2. Педагогически практики Раздел 3. Методика на преподаване Раздел 4.

Подробно

ПОРТФОЛИО на ============================== УЧИТЕЛ в Национално музикално училище

ПОРТФОЛИО на ==============================  УЧИТЕЛ в Национално музикално училище Професионално портфолио на Стойчо Красимиров Трендафилов учител по тамбура в Средно училище Любен Каравелов, Пловдив 1. Общи сведения Име Фамилия: Стойчо Трендафилов Гражданство: България Дата на раждане:

Подробно

Портфолио

Портфолио ПОРТФОЛИО на Любка Харизанова, учител по български език и литература СЪДЪРЖАНИЕ Лична информация Философия на преподаването Методи на обучението и практики Дейности Контакти ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ Образование:

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 НА Снежина Ботева Късевска Старши учител Начално училище Отец Паисий гр. Плевен 2013 1 1. Резюме...стр. 3 2. Образование и квалификация...стр. 4 3. Философия...стр. 5-6 4. Области на професионално развитие...стр.7-9

Подробно

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог.

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. д-ост Професионално портфолио на Инна Васкова Чолакова

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Да научим английски език ПОРТФОЛИО на Теменужка Василева Крамарска, преподавател по английски език в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Визитна картичка Образование 2005 г. СУ Св. Климент Охридски

Подробно

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова Йорданка Стефчова Стефанова ПРОФИЛ: Образование и обучение: Начален учител 1992 1997 ШУ Епископ Константин Преславски, Шумен Начална и училищна педагогика магистър

Подробно

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО Галина Колева Станева ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Образование и квалификация Специализация Общ и учителски стаж 38 Заемана длъжност Учебни дейности Галина Колева Станева Висше образование - Бакалавър

Подробно

Специализирано обучение: Новият учител в клас - трудности и предизвикателства

Специализирано обучение: Новият учител в клас - трудности и предизвикателства Новият учител в клас - трудности и предизвикателства (Обучение за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, съгласно Наредба 12/01.09.2016 и Закона за предучилищното и училищното образование)

Подробно

Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков

Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален

Подробно

Лични данни:

Лични данни: ПОРТФОЛИО на Зарка Петрова Гайдарова старши начален учител СОУ Вичо Грънчаров гр.горна Оряховица Лични данни: Гайдарова, Зарка, Петрова СОУ Вичо Грънчаров Старши начален учител Средно общообразователно

Подробно

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО Златка Панайотова Маджарова Образование и квалификация Специализация Общ и учителски стаж Заемана длъжност Учебни дейности Златка Панайотова Маджарова Висше, II Клас квалификация Българска

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Портфолио на Радостина Костадинова учител начален етап ЧОУ Аз съм българче гр.варна Моето училище Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален. Плутарх Съдържание

Подробно

Slide 1

Slide 1 Държавни зрелостни изпити 2015 II СОУ Проф. Н.Маринов Гр. Търговище НОРМАТИВНА УРЕДБА Чл. 24. от Закона за народната просвета Наредба 1 от 11.04.2003 г. за УИП за ДЗИ Наредба 3 от 17.05.2004 г. за организацията

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Заместник-министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09- / 2019 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Заместник-министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09- / 2019 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Заместник-министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09- / 2019 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от

Подробно

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ХАРМОНИЯ1 ООД София 1618, НСУ София, кв. Овча купел І, ул. Монтевидео 21 www.harmonia1.com, e-mail: harmonia1@abv.bg, 0878 860 803 Утвърдил: Директор на ЦПО Към Хармония

Подробно

Slide 1

Slide 1 Старши учител Н У Отец Паисий гр. Плевен Резюме Философия Квалификация Области на професионално развитие Резюме Име, презиме, фамилия: Валентина Цветанова Попова Дата на раждане: 03.02.1968 г. Гражданство:

Подробно

НА Старши учител по физическо възпитание и спорт при СОУ"Вичо Грънчаров"гр.Горна Оряховица

НА Старши учител по физическо възпитание и спорт при СОУВичо Грънчаровгр.Горна Оряховица НА Старши учител по физическо възпитание и спорт при СОУ"Вичо Грънчаров"гр.Горна Оряховица Съдържание: 1.Лични данни. 2.Образование. 3.Трудов стаж. 4 Философия на преподаването. 5.Повишаване на квалификацията.

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ПОРТФОЛИО НА Кремена Георгиева Митева Кремена Георгиева Митева 0899 129363 kremena761976@abv.bg Образование и обучение Дати 1990 1993 1994-1997 2017- Име и вид на образователната институция Гимназия Николай

Подробно

Приложение към т Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квали

Приложение към т Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квали Приложение към т.10.11.2 Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квалификация. Потребността от квалификация на те специалисти

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09.. г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в от Закона за професионалното

Подробно

Портфолио на Дея Пламенова Янакопулу

Портфолио на Дея Пламенова Янакопулу Портфолио на Дея Пламенова Янакопулу УЧИТЕЛ В ДГ БУРАТИНО ГРАД БОЖУРИЩЕ Съдържание: I. Общи сведения II. Автобиография III. Философия на преподаване IV. Методи на преподаване V. Обратна връзка VI. Любими

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД / г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката З А П О В Е Д РД 09 4144/29.08.2017 г. На основание чл. 93, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, във връзка с чл. 13в. от Закона

Подробно