Кои са 3-те смъртиносни емоции, които убиват Форекс печалбите ни? Може да имаш стратегия "sure-win", но все пак да загубиш, ако пренебрегнеш едно нещо

Размер: px
Започни от страница:

Download "Кои са 3-те смъртиносни емоции, които убиват Форекс печалбите ни? Може да имаш стратегия "sure-win", но все пак да загубиш, ако пренебрегнеш едно нещо"

Препис

1 Кои са 3-те смъртиносни емоции, които убиват Форекс печалбите ни? Може да имаш стратегия "sure-win", но все пак да загубиш, ако пренебрегнеш едно нещо личната си търговска психология. Всеки ден търговците на Форекс пазара саботират своите печалби, когато емоциите ги владеят и така нарушават търговския си план с ирационални решения. Коя е най-лошата част? Може дори да не я осъзнаваш! Ще ти покажа как най-смъртоносните емоции могат да убият твоите печалби от Forex търговия, изпълнени с реални ценови диаграми. Ако си губил пари на пазарите, ще видиш тези сет апи, които трябва да са ти много познати. 1. Алчността - повишаване на очакванията за големи печалби и оставане в търговската сделка твърде дълго. Повечето търговци се борят с алчността - в края на краищата, отиваме на пазарите, защото искаме да печелим пари, нали? Но когато оставим тази алчност да ни завладее, печалбите ти се изяждат. Както се казва на Уолстрийт, "Биковете печелят пари, мечките печелят пари, прасета се заколват". И така, как алчността ни кара да взимаме лоши търговски решения? Алчността ни кара да повишаваме профит таргетите за печалба твърде много и да оставаме в търговията твърде дълго... превръщайки печелившите сделки в губещи. Това е нещото, което трейдъра най-трудно си прощава. Ето пример:

2 В момента, в който влизаш, цената се покачва, достига целта за печалба и получаваш 1,5 R (Reward) - Това може да бъде $ 500 или $ 1,000 или $ 5,000 в зависимост от размера на позицията, в която си влязъл. До тук добре, но познай какво? Влизаш в дълга позиция и цената продължава да се издига нагоре и още по- нагоре след предварително зададения профит таргет. И тогава си казваш : "По дяволите, ако бях останал в търговията, бих направил много пъти повече профит, така че защо използвах само 1,5R?" И точно това е, когато започнеш да изпитваш онова чувство, наречено съжаление. Така че си казваш: "Следващия път, знаеш ли какво ще направя? Няма да задам цел за печалба 1.5 R ", " ще си осигуря печалба на 2R или 4R. " Честито! Това е рецепта за катастрофа, предизвикана от алчност. Много трейдъри ме питат: "Защо правиш печалба на 1.5R? Защо не 2R? Защо не 3R? Защо не сложиш trailing stop-loss? Знаеш ли, когато влизаш в трейд, няма да хващаш непрекъснато голям тренд през цялото време. По-често, след като цената удари take profit, цената отива настрани или обръща посоката. Така, че не може да вземаш еденично събитие и да го обобщиш. Освен това, винаги съществува реална опасност надценения ти take profit, като цел за печалба, да стане загуба.

3 Нека да ти дам един пример: Увеличаваш целта си за печалба до 4R. Цената се покачва, удря може би 1.5R и след това бум! Слиза надолу. Тя не удря 4R и ти приключваш сделката на загуба или със стоп на 0. Така че, вместо да спечелиш 1.5R, ако не си алчен, ще получиш нула или дори -1R. Повярвай ми, това се случва постоянно с трейдърите. Искаш да избегнеш падането в капана на алчността? Тогава, придържайте се към целта си за печалба, в която е най-вероятно от поредицата сделки, които правиш регулярно да прибираш. Не казвам, че трябва да поставитш 1.5R - това зависи от твоята стратегия, която за голям брой сигнали ти казва, че това е оптималния таргет, от който ще печелиш дългосрочно. Не бъдете алчен и не увеличавайте take profit твърде високо или твойте печаливши сделки често ще се превръщат в загуби. 2. Страх Прибиране на печалбата твърде рано Друг общ убиец на печалбата е страхът и чувството на неудовлетвореност.

4 Нека си представим, че поставяш поръчката си за покупка с цел печалба от 1.5R. Цената се покачва и почти достига 1.5R... но не изпълва таргета напълно. Той достига 1.3R и слиза, а ти завършваш с 1R загуба. Ще се разстроиш, нали? "По дяволите, имах 1.3 в джоба ми и сега я няма тази печалба." Но ти печен трейдър и си казваш: "Няма значение, нека да направя следващ трейд". Ти се придържаш към твоите правила и си слагаш take profit отново на 1.5R. Какво става? Цената отива до 1.2R, след това отново се спуска. По дяволите, още една 1R загуба. Бях толкова близо до целта си! " И започваш да се разочароваш. И ако си като повечето трейдъри, след като това се случи три пъти, ще започнеш да се разстройваш и ще си кажеш: "Ако бях взел печалбата си на 1.2 или 1.1 или 1.3, бих могъл да има 3 малки победи вместо 3 загуби. " Развиваш този страх, че това, което имаш, ще бъде отнето отново!... и правиш следващия трейд...

5 Така че при следващата си търговия отново поставяш take profit от 1.5R. Но този път, когато цената стига до 1R и започва да слиза обратно, виждаш тази голяма червена свещ и си казваш: "Ооо, видях това в предните трейдове, имах своите печалби, но ги загубих. По-добре да изляза. " И бързо излизаш, за да прибереш наличното преди цената да ти удари стопа и да си прибереш профит от 0.7R. След като излезеш, цената пада и мислиш, Добре че излязох ". Но какво да кажеш, когато цената не удря стопа и бум, изстрелва се нагоре! Тя се връща нагоре и изпълва целта за печалба от 1.5R. Тогава размисляш и си казваш: "По дяволите, ако бях останал в трейда, щях да получа 1.5R, сега имам само 0.7R." Какво се случва в този момент с теб, трейдъра? Поради страха, обусловен в теб от последните три сделки, ти се възползва твърде рано. Сега, ако продължаваш да повтаряш този модел, познай какво? Ти продължаваш да търгуваш с по-малки take profit - вместо обичайните 1.5R, получаваш 0.5R, 0.2R и в дългосрочен план твоите победи няма да покрият загубите ти.

6 Например, хващаш 5 печеливши сделки и 3 губещи сделки. Ако си се придържал към първоначалния си план, щеше да спечелиш пари. Но тъй като печалбите ти са по-малко от 1R и загубите ти са 1R, ти завършваш с общ отрицателен R. В момента, в който направиш това, търговската ти система вече няма положителна статистическа очакваност и в крайна сметка губиш играта. Искащ ли да избегнеш лошите сделки от страх? Тогава, не гледай на пазара! След като си в трейд, не гледай пазара! Отиди на риболов, отиди на колоездене, отиди и прави каквото и да е... не гледай, докато цената не достигне целта си за печалба или не удари стопа! Защото, когато гледаш и пазарът върви нагоре-надолу, ти се ангажираш емоционално и се чувстваш длъжен да се намесиш. Това е, когато правиш преждевременни решения, ти компроментираш приходите си. Игнорирай графиките, придържай се към плана си и страхът няма да има власт над теб. 3. Надежда Местене на първоначалния стоп В живота е хубаво да имаш надежда. Надяваш се децата ти да те слушат, надяваш се на добро здраве, надяваш се на повишение и т.н. Но не забравяй това: На пазара, надеждата е за безнадеждни. Надеждата те унищожава на пазара. Нека ти кажа защо? Представи си това:

7 Влизаш в трейд и задаваш 1R stop-loss. Цената пада, удря ти стопа и после се изстрелва нагоре. Как смяташ, че повечето трейдъри ще се почувстват в този момент? - "По дяволите! Това беше печеливша търговия! Стопът ми беше прекалено близо! " Или: "Просто нямам късмет да ме удари стопа така, пазарът ме дразни, пазарът се закача с мен." И какво ще направиш следващия път? Няма да слагам стоп. Истинските мъже не поставят стопове. (Някой веднъж ми каза това и вече е фалирал.) Или си казваш: "Следващият път, когато цената се приближи до стопа ми, ще го преместя и ще си осигуря време." Така, че следващия път, когато купуваш, както обикновено поставяш стопа с предварително зададения риск от 1R. Но в момента, в който купиш, цената тръгва надолу.

8 Гледаш на пазара и си казваш: "О, Господи, този филм съм го гледал и преди, ще ми удари стопа и после ще отлети без мен. Трябва да преместя стопа! Така че, местиш стопа, за да си осигуриш малко повече място. Цената се изкачва и ти си викаш "ДА!" Но после отново се спуска и този път заплашва да удари новата ти спирачка. Какво правиш? Ще преместя стопа си по-надолу, ще си отделя малко повече място. Знам, че ще се възстанови, ще се изкачи, ще се изкачи... " Но това не става. В крайна сметка, вместо да загубиш 1R, губиш 4R. Искаш ли да избегнеш безнадеждни решения? Управлявай загубите си! Много трейдъри правят грешката да изпаднат в обсебване от победите си. Всъщност, контролирането на загубите е еднакво важно, ако не и по-важно от контролирането на печалбите. Ето защо има хора, които печелят 9 от 10 пъти, но изтриват сметката си един път, когато губят - защото не са предвидили загубата си.

9 Научи се да управляваш загубите си, победите ще се погрижат сами за себе си. Най-важното на историята: Контролирай емоциите си и се довере на търговския си план. Ако се припознаваш в горните истории, трябва да вземеш емоциите си под контрол. Толкова много трейдъри стават жертва на емоциите си, защото обобщават за сделките си краткосрочно. Трейдърът получава три губещи сделки подред и вика: "Аз съм в губеща серия!" И оставя страха да се промъкне в ума му. Или получава няколко спечелени сделки и става прекалено оптимистиен комарджия, повишавайки залога си на опасно високи нива. След като си настроиш търговския план и правила, трябва да им се довериш, че ще печелиш в дългосрочен план. Остани уверен в твоя profit target and stop-loss и никога не гледай на пазара.

Трансформация на негативните емоции

Трансформация на негативните емоции www.diyo-coach.com 1 4 Съвета Как Да Получиш Максималното От Този Уебинар 1. Разпечатай работната тетрадка преди да се видим, така би могъл да си отбележиш ключовите моменти и да направиш упражненията,

Подробно

Microsoft Word - Release notes Word document.docx

Microsoft Word - Release notes Word document.docx BenchMark MobileTrader Ръководство за употреба 2 Съдържание Отчет за сметка... 3 Основно Меню... 3 Търсене на инструменти... 4 Цени и Търговия... 5 Модул за Търговия... 6 Поставяне на поръчка... 7... 7

Подробно

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм Джеймс), която не е истинска. Когато бях дете, аз

Подробно

Microsoft Word ELANA-Global-Trader-FX.docx

Microsoft Word ELANA-Global-Trader-FX.docx ELANA Global Trader Валутна търговия (FX) за десктоп, таблет и смартфон КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА Ръководство за работа с платформа ELANA Global Trader за валутна търговия FX. Страница 1 от 14 Какво

Подробно

X-Social_Varchev_

X-Social_Varchev_ XSocial ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЛЗВАНЕ www.varchev.com 0700 17 600 info@varchev.com Съдържание: 1. Какво е XSocial? 2. Копиране на сделки 3. Структурата на платформата xsocial 3.1. Списък Провайдъри 3.2. Настроение

Подробно

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА  АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016 Дълго младей, век поживей, много се смей и във всичко успей! Честит Празник! Нека дните ти бъдат изпълнени с радост, вечерите с топлина, а годините с младост! Вярвай в трудните моменти, смей се когато

Подробно

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да се поразходим тогава. - Добре. - Колко е часът? Забравил

Подробно

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA Библия за Деца представя Исая вижда бъдещето Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Jonathan Hay Адаптирана от: Mary-Anne S. Преведена от: Nikola Dimitrov Произведена от: Bible for Children www.m1914.org

Подробно

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали Урок: КИБЕР-ТОРМОЗ ДЕФИНИРАНЕ И ВИДОВЕ. ОСНОВЕН ВЪПРОС: КАК МОЖЕМ ДА ДЕФИНИРАМЕ ПОНЯТИЕТО КИБЕРТОРМОЗ? ОБЗОР НА УРОКА: Учениците ще научат разликата между това да бъдеш пасивен наблюдател и човек, който

Подробно

conflicts.pages

conflicts.pages Най-добрият план за решаване на семейни конфликти Поредица за семейните 1 отношения Най-добрият план за решаване на семейните конфликти от Стоян Георгиев 2 Copyright 2017. Semeistvo.bg. Може да се споделя,

Подробно

Свети Димитър

Свети  Димитър Денят на прошката Колко хубаво и колко приятно е братя да живеят заедно! (Пс.132:1) Така Бог изразява радостта си, когато хората живеят в мир и разбирателство, като родни братя. Колко е хубаво, когато

Подробно

ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН И КОМЕНТАР ЗА ПЕРИОДА 30 май 03 юни 2016 г. Валутен пазар EUR/USD Единната валута се покачи значително, като започна седмицата на нива

ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН И КОМЕНТАР ЗА ПЕРИОДА 30 май 03 юни 2016 г. Валутен пазар EUR/USD Единната валута се покачи значително, като започна седмицата на нива ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН И КОМЕНТАР ЗА ПЕРИОДА 30 май 03 юни 2016 г. Валутен пазар EUR/USD Единната валута се покачи значително, като започна седмицата на нива около 1,1095 евро за долар и достигна 1,1297 долара

Подробно

XETRA T7 Описание и разяснения Аукциони

XETRA T7 Описание и разяснения Аукциони XETRA T7 Описание и разяснения Аукциони Съдържание АУКЦИОНИ... 3 ВИДОВЕ АУКЦИОНИ... 5 Откриващ аукцион... 5 Фаза на въвеждане на поръчки... 5 Фаза на определяне на цената... 6 Закриващ аукцион... 7 СПЕЦИФИЧНИ

Подробно

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел. 076/ 60 10 10 www.pulsefoundation.org www.oakfnd.org

Подробно

СТОПАНСКА КОНЮНКТУРА БИЗНЕС АНКЕТИ НА НСИ, ЮЛИ 2011 ГОДИНА

СТОПАНСКА КОНЮНКТУРА БИЗНЕС АНКЕТИ НА НСИ, ЮЛИ 2011 ГОДИНА СТОПАНСКА КОНЮНКТУРА БИЗНЕС АНКЕТИ НА НСИ 1, 2, 3, ЮЛИ 11 ГОДИНА През юли 11 г. общият показател на бизнес климата 4 се покачва с.7 пункта спрямо нивото си от предходния месец (фиг. 1), като подобрение

Подробно

Jesus Heals the Blind Bulgarian PDA

Jesus Heals the Blind Bulgarian PDA Библия за Деца представя Исус Изцерява Слепецът Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Janie Forest Адаптирана от: Ruth Klassen Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for Children www.m1914.org

Подробно

ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН ЗА ПЕРИОДА 15 АПРИЛ АПРИЛ 2013Г. През изминалата седмица волатилността на пазарите остана по-висока от средното за последните

ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН ЗА ПЕРИОДА 15 АПРИЛ АПРИЛ 2013Г. През изминалата седмица волатилността на пазарите остана по-висока от средното за последните ПАЗАРЕН БЮЛЕТИН ЗА ПЕРИОДА 15 АПРИЛ 2013 19 АПРИЛ 2013Г. През изминалата седмица волатилността на пазарите остана по-висока от средното за последните три месеца. Щатските рискови активи регистрираха спад

Подробно

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018 Христос Возкресе! Да славим името Господне и да се радваме на неговата благост! Да пребъде! **** Честито Въскресение Христово! Да бъде волята на нашия Създател! Да сме живи да сме здрави! 1 / 10 Христос

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена 3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена Дайте да помислим Когато вие действате на автомат ходите на работа, занимавате с рутинните

Подробно

<4D F736F F D20CFF0E8EBEEE6E5EDE8E52037>

<4D F736F F D20CFF0E8EBEEE6E5EDE8E52037> НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЖИВОТ БЕЗ НАСИЛИЕ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА Д Е Т С К А Г Р А Д И Н А 37 В Ъ Л Ш Е Б С Т В О РАЙОН ВИТОША - СТОЛИЧНА ОБЩИНА гр София, кв Павлово, ул Белмекен 1, тел:+3592 8554119,

Подробно

Slide 1

Slide 1 Нека и са събития, свързани с един и същ опит. и са независими, ако Знаем, че и Нека и са събития, свързани с един и същ опит. и са независими, ако и РВ Три събития са независими в съвкупност, ако и В

Подробно

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" - НУР ПРЕДПРИЕМА ОТЧАЯНА СТЪПКА, КАТАСТРОФИРА

СЕГА И ЗАВИНАГИ - НУР ПРЕДПРИЕМА ОТЧАЯНА СТЪПКА, КАТАСТРОФИРА Нур заявява на Йиит, че го мрази от дъното на душата си и че вече се отвращава от него. Хуква навън, качва се на колата си и потегля. Йиит я следва. Керем отново отива в къщата на Нур. Забелязва, че е

Подробно