PowerPoint Presentation

Размер: px
Започни от страница:

Download "PowerPoint Presentation"

Препис

1 Марио Скиопето Пионерът на модерното бяло вино на Фриули

2 Марио Скиопето Емблемата на белите вина от Фриули Марио Скиопето се ражда в семейството на Анджела и Джорджо Скиопето през 1930 г. Израства в семейната Остерия Пожарна Служба, и като млад работи като пожарникар, а след това и като шофьор на камион. Дълги години придружава и помага на баща си при избора на вина за Службата, която поема след оттеглянето на неговите родители. Воден от своя собствен вкус и любов към виното, през 1963 г. Марио се отдава на производството и през 1965 г. представя своето първо вино Токай. По този начин се заражда ерата на модерното бяло вино във Фриули и цялостното преосмисляне на италианското бяло вино.

3 Марио Скииопето, Майстор на Бялото вино, сред Големите производители на Италиански вина. Историческа снимка на основателите на модерното италианско винопроизводство, от ляво надясно: Бруно Черето (Ceretto Vini) Пиеро Антинори (Antinori) Джакомо Болоня (Braida) Морицио Дзанела (Ca del Bosco) Марио Скиопето Бионди Санти Франко (Biondi Santi) Марсело Черето (Ceretto Vini) Biondi Santi Jacopo (Biondi Santi) Николо Инчиза дела Рокета(Sassicaia) Анджело Гая (Gaja) Единственият производител на бяло вино на снимката е Марио Скиопето! Марио бързо става част от съзвездието велики имена, работещи от края на 60-те години на миналия век в посока да подобрят и модернизират италианското винопроизводство. Марио пътува из Европа и САЩ с Луиджи Веронели, прочутият италиански интелектуалец, винен критик, гастроном и енолог, за да открие други вина и винопроизводители. С Луиджи Веронели, натрупва доста опит и участва във важни дискусии, поддържа дългогодишно сътрудничество с професор Спат в Германия, търсейки нови методи за производство и винификация. През 80-те години Марио е един от Елита на италианските винопроизводители. Той се превръща в учител и съветник на много млади винопроизводители, отваряйки вратите на своята изба.

4 Марио е велик винопроизводител, посветен на работата в лозето и избата, мотивиран от страстта към гроздето и виното....лозята бяха там, където Марио можеше да използва своите умения и опит за неща, които се правеха с много грижи, като винаги водещ беше стремежът към качество. От първото лозе, засадено с висока плътност, до създаването на "смесени" лозя - различни сортове отглеждани на едно място целта бе да се открие «великото вино» в зародиш. Още в момента, в който осъзна, че гроздето е необходимо да се бере при перфектна зрялост, той не се поколеба да направи реколтата на неговото грозде по-рано от нормалното за района, което противоречше на традицията...

5 Пътешествията - в търсене на френска елегантност и немска технология Марио винаги е обичал да пътува, преди да се захване с правене на вино, той работи като шофьор на камиони. Точно като баща си, той пътува из цяла Европа, търсейки нови идеи, за да подобри работата и себе си, дълго време сътрудничи с Мюлер Спат, по това време директор на голяма индустрия, специализирана в машини за винификация, и мениджър на експериментална винарска изба в Бад Кройзнах. В Германия Марио купува борови стърготини за лозето и открива използването на различни технологии по време на процеса на винификация. Във Франция закупува млади лози и събира идеи и предложения за това как да направи своите вина още по-елегантни. Така се ражда "стилът Скиопето".

6 Иноваторът Иновации в лозята и в избата Марио е новатор, който не се страхува да експериментира и непрестанно да се подобрява. Заслугата на Марио за създаването на първите вина Токай и на модерното бяло вино от Фриули е безспорна. От друга страна това важи и за Италианското Бяло вино изобщо. Не можем да не споменем също така въвеждането на нови технологии и революционни нововъведения, които и днес са от основно значение за работата в лозята и в избата и благодарение, на които във Фриули се правят Вина от Най-висок клас. Освен това Марио демонстрира, че е и иноватор в областта на налагането, разпространението и разпознаваемостта на своите вина, които се предлагат от началото на 60-те години на миналия век. Формулата за успеха е цялостното отношение на Марио към виното и визията му да направи «съвършените вина».

7 Марио - работа, страст, отношение и наследство Елда Фелуга, дъщеря на Ливио Фелуга и президент на Движението на вината от Фриули казва за Марио, : Човек с голяма сърце и изключително значение за винoто на Фриули, той остави огромно усещане за празнота в нашите сърца. Той беше пионер тук във Фриули, иноватор и визионер. Той бе пример за всички нас.» По време на престоя на Марио Скиопето в Бургундия, той така и не успява да получи от нито един местен винар тайните на бургундското винопроизводство и технолигиите, които от векове се използват в този район на Франция. Всичко, което той взема от там е това, което вижда с очите си. В последствие, когато той открива своя собствен стил, Марио остава достъпен за всички и споделя с удоволствие знанията и уменията си на младото поколение винари, голяма част от които след време добиват световна слава (Йерман, Гравнер, Фелуга, Пекорари...). Оказва се че: «...Тайната на Марио е че не e имал Тайни...» В негова чест, посмъртно, е създадено виното М от най-старото лозе (65-годишни лозя).първото италианско бяло вино оценено с 98т.

8 DES ROSIS PINOT GRIGIO I.G.T. Venezia Giulia ДЕ РОЗИС ПИНО ГРИДЖО I.G.T. Венеция Джулия Pinot Grigio/Пино Гриджо Първа реколта: 2014 г. Виното, произведено от Пино Гриджо от над 20 годишни лозя, е младо и ароматно изражение на потенциала, който този благороден сорт грозде притежава, но също така и на адаптацията му към тероара на Колио и на Коли Ориентали дел Фриули. Изцяло ръчен гроздобер и след това нежна преса, където гроздето се мачка внимателно, но бързо, с цел да се запази класическият сламеножълт цвят и се избягва извличането на цвят от тъмната кожа. Цвят: сламено жълт със златен фон. Аромат: Прекрасни и вълнуващи нотки на екзотични плодове с роза и други аромати на цветни венчелистчета. Вкус: Богат и изпълващ кухината вкус с добре структурирано, балансирано тяло между плод и минерали. Съчетание с храна: по-консистентни ястия, като паста, ризото с лангустини или морски дарове, по тлъсти риби, или супа от тиква с панчета и пармезан. Цена: лв.

9 Blanc des RosisI.G.T. Venezia Giulia Блан де Розис I.G.T. Венеция Джулия Friulano, Sauvignon, Pinot Bianco and Pinot Grigio/ Фриулано, Совиньон, Пино Бианко и Пино Гриджо Първа реколта: 1986 г. Виното е получено от сложно съчетание от : Фриулано, Совиньон, Пино Бианко и Пино Гриджо. Блан де Розис представлява елегантно и всеобхватно вино, исторически бленд, направен в имението през 1986 г., роден от изричното желание на Марио да се представи в едно вино богатството на района. Реколтата е ръчна, пресата нежна, декантира се при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията и стареенето се извършват в продължение на 8 месеца в иноксови ферментатори върху утайка и 3 месеца в бутилка. 93 points James Suckling Цвят: Бледо жълт със зелени отблясъци. Аромат: Интензивен аромат на жълт плод с нотки на добре интегрирани цветисти аромати, които придават елегантност и финес. Вкус: Нежно първо докосване на небцето, но с директно усещане за силна индивидуалност и интригуващ синтез на парфюми. Дълъг леко минерален завършек. Съчетание с храна: по-консистентни ястия, като паста, ризото с лангустини или морски дарове, по тлъсти риби, или супа от тиква с панчета и пармезан. Цена: лв.

10 PINOT GRIGIO COLLIO DOC ПИНО ГРИДЖО КОЛИО DOC Pinot Grigio/Пино Гриджо Първа реколта: 1968г. Виното се получава изключително от грозде «Пино Гриджо", сорт с френски произход, отглеждан в хълмиста местност, в почва със среден скалист състав. Зърната са дребни, червено-сиви и като Пино Бианко, произлизат от мутация на Пино Ноар. Гроздето се бере ръчно и се мачка внимателно, след което следва кратък период на декантиране при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаването се извършва върху утайките в продължение на 8 месеца. 92 points James Suckling 92 points Doctor Wine Цвят: Красив златно-жълт цвят. Аромат: Ароматът е свеж и привлекателен, с нотки на банани и екзотични плодове. Вкус: Свежо на вкус, добър израз на тероара, който му дава изкусителност и чар. Устойчив баланс между нос и вкус. Съчетание с храна: Идеално с рибни стартери и предястия, докато е младо, отлежало е чудесно с пообемни на вкус гриловани риби. Цена: лв.

11 SAUVIGNONCOLLIO DOC СОВИНЬОН КОЛИО DOC SAUVIGNON/СОВИНЬОН Първа реколта: 1972 г. Виното се прави единствено от сорта "Совиньон" - сорт от голямо значение, култивиран в района на Сотерн и Бордо, откъдето гроздето е внесено във Фриули, където намира идеални условия като почва и климат. Отглеждан в хълмистия район на Кпарива, този сорт предпочита свежа глинена почва. Гроздето се бере ръчно и се мачка внимателно, след което следва кратък период на декантиране при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаването се извършва върху утайките в продължение на 8 месеца. 93 points James Suckling Цвят: Сламено-жълт, със зелени отблясъци. Аромат: Елегантен аромат с деликатни флорални нотки, придружени от екзотични плодови аромати и цитрусови нотки. Топла и обгръщаща, богата сложност. Вкус: На небцето е много сложен със зелени нотки на мента и коприва, които са преплетени с екзотични и солени нотки в перфектен баланс. Съчетание с храна: Отличен като аперитив, идеално с различни зеленчукови ястия, по-специално аспержи, морски дарове и супи.с отлежаването добива допълнително обем и тяло. Цена: лв.

12 FRIULANO COLLIO DOC ФРИУЛАНО КОЛИО DOC FRIULANO/ФРИУЛАНО Първа реколта: 1965 г. Традиционно, характерно вино със силна индивидуалност, получено само от сорта Токай Фриулано, от историческо лозе от Колио на Горициа, засадено в добре проветрявана хълмиста местност, където почвата е предимно глина и варовик (наречена «марна") с произход от епохийската епоха. Гроздето се бере ръчно и се мачка внимателно, след което следва кратък период на декантиране при пълно отсъствие на серен диоксид. Ферментацията се извършва в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Отлежаването се извършва върху утайките в продължение на 8 месеца. Цвят: Ярко сламено жълт, със зелени отблясъци. Аромат: Изключителен нос със силни аромати на круша и кайсия, едва доловим бадем; и още аромати на диви цветя, които добавят комплексност. Вкус: Небцето е пълноценно, динамично с аристократичен баланс, произтичащ от отличното сливане между свежестта и морски нотки. Съчетание с храна: Отлично като аперитив, виното се съчетава с прошуто Сан Даниеле, яйца и аспержи. Повече от подходящо с азиатска храна. 96 points Doctor Wine 95 points James Suckling Perhaps the finest example of all (Friulano wines) I tasted was Schiopetto Tocai Friulano Jancis Robinson Цена: лв.

Винен лист

Винен лист Винен лист Бели Вина Белият сорт грозде, носещ името Червен Мискет, уникален само за България e открил своя дом в Подножието на Балкана, в сърцето на Долината на Розите, за да покаже най-доброто от себе

Подробно

Нова модна колекция от елегантни бижута LIZAS GERMANY

Нова модна колекция от елегантни бижута LIZAS GERMANY Нова модна колекция от елегантни бижута LIZAS GERMANY LIZAS GERMANY Немският град Хановер днес с право може да се счита за световна бижутерийна столица. В момента там са разположени главните офиси, а също

Подробно

La Cave Chateau Copsa

La Cave Chateau Copsa La Cave Салати Микс от зелени и червени салати с авокадо, гриловани скариди и чери домати 250 гр./ 14 лв. Алерген: 2, 8 Салата Балкан белени розови домати, прясно изпечена пиперка и овче сирене от местен

Подробно

Работа в лозята През юни е време за промушване и връзване на лозята. Целта е да се гарантира, че всички гроздове имат място да растат, като се възполз

Работа в лозята През юни е време за промушване и връзване на лозята. Целта е да се гарантира, че всички гроздове имат място да растат, като се възполз Работа в лозята През юни е време за промушване и връзване на лозята. Целта е да се гарантира, че всички гроздове имат място да растат, като се възползват максимално от циркулацията на въздуха и слънцето.

Подробно

Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада,

Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада, Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който се организира ежегодно през месец октомври от

Подробно

IB Park Hotels HRIndustry2019

IB Park Hotels HRIndustry2019 Надеждно партньорство и добавена стойност към събития, които целят мотивиран и сплотен екип Екатерина Христова посланик на гостоприемството и бранд мениджър IB Park Hotels Долината на река Места Целогодишен

Подробно

menu_le cave_march_2019_BG

menu_le cave_march_2019_BG М Е Н Ю С А Л А Т И Микс от зелени салати с резени круша и Рокфор сирене, овкусени със запечен сусам и слънчогледови семена, и меден дресинг 350 гр. / 14.00 лв. Микс от зелени и червени салати с авокадо,

Подробно

Изнесени практически упражнения по Лозарство в Института по лозарство и винарство Плевен По покана на професорите Иван Пачев и Мирослав Иванов студент

Изнесени практически упражнения по Лозарство в Института по лозарство и винарство Плевен По покана на професорите Иван Пачев и Мирослав Иванов студент Изнесени практически упражнения по Лозарство в Института по лозарство и винарство Плевен По покана на професорите Иван Пачев и Мирослав Иванов студентите от 3 -ти курс специалност Агрономство проведоха

Подробно

BG

BG BG За нас История Алфа-Плам разполага с най-модерни технологии, халета и складове, които създават възможност за производство на повече от 180 000 единици годишно. Съвременните машини на известни европейски

Подробно

Brave Придаващ увереност бленд 10 ml рол-он ИНФОРМАЦИОННА СТРАНИЦА ЗА ПРОДУКТА ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА Започнете всеки ден с увереност и вяра, като съчет

Brave Придаващ увереност бленд 10 ml рол-он ИНФОРМАЦИОННА СТРАНИЦА ЗА ПРОДУКТА ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА Започнете всеки ден с увереност и вяра, като съчет Brave Придаващ увереност бленд 10 ml рол-он Започнете всеки ден с увереност и вяра, като съчетаете придаващия увереност бленд Brave с упражнения за позитивно мислене. Започнете наново заредени с позитивни

Подробно

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ НА МЕСОТО Кои растителни храни са най-добрите заместители на месото и животинските продукти, и как да ги включим в постното си меню? Продукти от соя соево месо, тофу и темпе Най-популярният

Подробно

DG BEAUTY_ITALIANZEST_E RELEASE FRAGRANCE_BG_2

DG BEAUTY_ITALIANZEST_E RELEASE FRAGRANCE_BG_2 ITALIAN ZEST - ËÈÌÈÒÈÐÀÍÈ ÈÇÄÀÍÈß Това лято Dolce&Gabbana добавя нотка свежест към култовите си аромати Light Blue и Light Blue Pour Homme с ново лимитирано издание: Italian Zest, вдъхновено от италианската

Подробно

Елегантност и лекота Изтънчен дизайн и впечатляваща повърхност за Вашето пространство. Разнообразната гама плочи от висококачествен порцелан airpave н

Елегантност и лекота Изтънчен дизайн и впечатляваща повърхност за Вашето пространство. Разнообразната гама плочи от висококачествен порцелан airpave н Елегантност и лекота Изтънчен дизайн и впечатляваща повърхност за Вашето пространство. Разнообразната гама плочи от висококачествен порцелан airpave не само улавя духа на времето, но Ви осигурява и невероятни

Подробно

generated pdf

generated pdf Представят актуалните оранжеви вина в третото издание на Бургаския фестивал на виното четвъртък, 14 юли 2016 Публикувано от: Мариета Ханджиева *Посетители ще имат възможност от 28 до 31 юли да се запознаят

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СУ Васил Левски училище, което съчетава магията на традицията, опитът на миналото, силата на настоящето и перспективността на бъдещето. Тук не само се обучават ученици, а се изграждат характери, възпитават

Подробно

Домашна зимнина

Домашна зимнина Домашна зимнина Вкусни компоти, конфитюри и туршии Домашен компот от праскови, ягодово сладко или апетитна царска туршия вкусни спомени от детството. Сега, по-бързо от всякога, може да приготвите любимите

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ДЕН 1 Втора закуска ДЕН 2 Втора закуска 80-100 гр. овесени ядки с канела и/или какао с топла вода 1 бр. банан 1 бр. чисто кафе Витамини и минерали 1 бр. ябълка 1 бр. доза протеин 150 гр. пилешко месо /

Подробно

Модул 1: Храна Обсъждане на ядливи растения Време 80 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, до

Модул 1: Храна Обсъждане на ядливи растения Време 80 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, до Модул : Храна Обсъждане на ядливи растения Време 0 минути Материали Свежи зеленчуци от всяка част на растенията, напр. морков, грах/ зелен фасул, домат зеле, картоф, целина, лук, брюкселско зеле, броколи.

Подробно

No Title

No Title Чл. 40. (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г.) (1) Производството на винено грозде, вино и други продукти от грозде или вино се осъществява от юридически и физически лица, които са вписани в регистъра при Националната

Подробно

оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец

оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец оу Антон Страшимиров с.дебелт, общ.средец ПРоект УСПЕХ ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 Да направим училището привлекателно за младите хора Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SPACE 400 BI COMBI 70 cm ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ SPACE 400 Ново измерение при уредите за вграждане с +40% допълнително пространство* Интуитивно & лесно ползване ПО-ДОБРА РАБОТА МОДЕРЕН ДИЗАЙН ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО

Подробно

Спасианна Русева срещи с успеха

Спасианна Русева срещи с успеха Спасианна Русева срещи с успеха Съдържание Предговор...7 Проф. Минко Балкански...9 Проф. Боян Христофоров... 27 Проф. Юлия Кръстева... 43 Проф. Жорж Стамон (Георги П. Стамов)... 85 Д-р Дарина Кръстинова...

Подробно

ПАЗАРЪТ НА ВИНА В ГЕРМАНИЯ 2012 КОНСУМАЦИЯТА НА НАПИТКИ В ГЕРМАНИЯ Консумацията на напитки в литри Германия на глава от населението през 2012 е следно

ПАЗАРЪТ НА ВИНА В ГЕРМАНИЯ 2012 КОНСУМАЦИЯТА НА НАПИТКИ В ГЕРМАНИЯ Консумацията на напитки в литри Германия на глава от населението през 2012 е следно ПАЗАРЪТ НА ВИНА В ГЕРМАНИЯ 2012 КОНСУМАЦИЯТА НА НАПИТКИ В ГЕРМАНИЯ Консумацията на напитки в литри Германия на глава от населението през 2012 е следното: Общо алкохолни напитки 137,8 От тях Бира 107,3

Подробно

web.cdr

web.cdr it**** --GRANDHOTEL&SPA-- PRIMO RETZ SINCE 1959 Разположен сред прекрасната зеленина на Морската градина, гледащ към омайното синьо море Гранд Хотел и СПА Приморец е една от най-романтичните дестинации

Подробно

menu_Zelanos_march_2019_BG

menu_Zelanos_march_2019_BG З Е Л А Н О С Р Е С Т О Р А Н Т М Е Н Ю З А Н А Ш И Т Е М А Л К И Г О С Т И Д Е Т С К О М Е Н Ю Салатка от свежи домати и краставица 150 гр. / 4.00 лв. Салата от домати с моцарела 150 гр. / 5.00 лв Салата

Подробно

МЕНЮ

МЕНЮ МЕНЮ БЕЛИ ВИНА 750 мл Шардоне,Пикселс ВИ Ню Блум Шардоне Шевал, ВИ Катаржина Шардоне Фронтера Чили Шардоне ВИ Варна Шардоне Барик, F2F, Ню Блум Траминер ВИ Варна Траминер Стелиан, Ейнджълс Естейт 19,50

Подробно

ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА В БЪЛГАРИЯ СЪСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ

ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА В БЪЛГАРИЯ СЪСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ РЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ КАКВО И КАК? Технологии, иновации конкурентоспособност, интелигентен растеж, ФНТС, 13/3/14 Румен Атанасов 1 Дискусията в Европа Съобщение на ЕК По-силна европейска промишленост за растеж

Подробно

-30% ДО ЗА КУХНИ CELINA, NOVARA И CANTUS 1) стара цена 3095,- 2166,- celina групa 6 aiko ВАРИАНТ 255 см СПЕСТЕТЕ 929ЛВ ИНДИВИДУАЛНО ПРОЕКТИРАНЕ -8% ЗА

-30% ДО ЗА КУХНИ CELINA, NOVARA И CANTUS 1) стара цена 3095,- 2166,- celina групa 6 aiko ВАРИАНТ 255 см СПЕСТЕТЕ 929ЛВ ИНДИВИДУАЛНО ПРОЕКТИРАНЕ -8% ЗА -30% ДО ЗА КУХНИ CELINA NOVARA И CANTUS 1) стара цена 3095-2166- групa 6 929-8% ЗА КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ ОТ ПО ПОРЪЧКА от 26.09 до 09.10.2016 г. -15% ЗА ВСИЧКИ МИВКИ И СМЕСИТЕЛИ ЗА КУХНИ НАЛИЧНИ НА СКЛАД И

Подробно

Фризьорски салон Георги Петков

Фризьорски салон Георги Петков Фризьорски салон Георги Петков Address ул. Капитан Тодор Ночев 34 София 1000 София - град, Bulgaria Contact Person Mobile Number 0879462219 Email info@webcroud.com Tалантливият коафьор Георги Петков с

Подробно

Плотове за кухня и баня МРАМОР ГРАНИТ ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК Стъпала и настилки Облицовка на фасади и камини

Плотове за кухня и баня МРАМОР ГРАНИТ ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК   Стъпала и настилки Облицовка на фасади и камини Плотове за кухня и баня МРАМОР ГРАНИТ ТЕХНИЧЕСКИ КАМЪК Стъпала и настилки Облицовка на фасади и камини Плотове за кухня и баня Инвестиция която ще ви се отблагодари Плотове от Гранит Гранитът има богата

Подробно

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 2/2015) София, 7 октомври 2015 г.

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 2/2015) София, 7 октомври 2015 г. Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 2/2015) София, 7 октомври 2015 г. Съдържание 1 Проведени основни селскостопански мероприятия към 01.10.2015

Подробно

recepti3

recepti3 печена скумрия за печена скумрия Начин на приготвяне: Разрежете коремчето на размразената скумрията с малък нож и я изчистете под течаща вода. Вземете алуминиево фолио и го нагънете, за да получите формата

Подробно

Гипсови колони / Каталог за гипсови орнаме... Вел Дизайн Всички права запазени 1 of 21 9/8/18, 12:1

Гипсови колони / Каталог за гипсови орнаме...   Вел Дизайн Всички права запазени 1 of 21 9/8/18, 12:1 1 of 21 9/8/18, 12:13 PM ВЕЛ ДИЗАЙН изработва декоративни гипсови колони по каталог или по модел/ скица/ снимка на клиента. Можем да изпълним всеки един модел колони, в зависимост от приложението им :

Подробно

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “ Инициатива Училището кани бащата (част от национална кампания Да бъдеш Баща ) 1 Визиите на национална кампания Да бъдеш Баща (1) За истинския мъж любовта минава през корема не се страхува да си изцапа

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

Най-хрупкавата коричка Нежно докосване с ПАРА Мултифункционална фурна с функция за пара PlusSteam

Най-хрупкавата коричка Нежно докосване с ПАРА Мултифункционална фурна с функция за пара PlusSteam Най-хрупкавата коричка Нежно докосване с ПАРА фурна с функция за пара PlusSteam Пекарна вкъщи, домашно приготвен хляб Фурните Electrolux PlusSteam притежават всички характеристики на мултифункционалните

Подробно

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 5/2015) София, 28 октомври 2015 г.

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 5/2015) София, 28 октомври 2015 г. Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 5/2015) София, 28 октомври 2015 г. Съдържание 1 Проведени основни селскостопански мероприятия към 22.10.2015

Подробно

Спецификация на HID Xenon | Auto Style Mania Автоаксесоари

Спецификация на HID Xenon | Auto Style Mania Автоаксесоари Въпроси / Отговори Какво представлява ксеноновата система? Може ли да се монтират ксенонови светлини на всeки автомобил? Подменят ли се фаровете при монтаж на ксенонова система? Често ли горят ксеноновите

Подробно

Ак о н я к о г а с т е б и л и н а г р ъ ц к и о с т р о в, с ъ с с и г у р н о с т о ч а р о в а н и е т о н а т р а д и ц и о н н а т а архитектура

Ак о н я к о г а с т е б и л и н а г р ъ ц к и о с т р о в, с ъ с с и г у р н о с т о ч а р о в а н и е т о н а т р а д и ц и о н н а т а архитектура Ак о н я к о г а с т е б и л и н а г р ъ ц к и о с т р о в, с ъ с с и г у р н о с т о ч а р о в а н и е т о н а т р а д и ц и о н н а т а архитектура е е д и н о т н а й-н е з а б р а в и м и т е в и с

Подробно

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 48/2016) София, 7 декември 2016 г.

Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 48/2016) София, 7 декември 2016 г. Министерство на земеделието и храните Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 48/2016) София, 7 декември 2016 г. Съдържание 1 Проведени основни селскостопански мероприятия към 01.12.2016

Подробно

Министерство на земеделието, храните и горите Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 39/2019) София, 2 октомври 2019 г.

Министерство на земеделието, храните и горите Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 39/2019) София, 2 октомври 2019 г. Министерство на земеделието, храните и горите Оперативен анализ за основни земеделски култури (Бюлетин 39/2019) София, 2 октомври 2019 г. Съдържание 1 Проведени основни селскостопански мероприятия към

Подробно