РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красимир Димитров Иванов, д.м.н. РЕКТОР на Медицински Университет Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна ОТНОСНО Обявен конкурс за

Размер: px
Започни от страница:

Download "РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красимир Димитров Иванов, д.м.н. РЕКТОР на Медицински Университет Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна ОТНОСНО Обявен конкурс за"

Препис

1 РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Красимир Димитров Иванов, д.м.н. РЕКТОР на Медицински Университет Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна ОТНОСНО Обявен конкурс за заемане на академична длъжност: ДОЦЕНТ" в област на Висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина по научна специалност Обща хирургия" за нуждите на Катедра по обща и оперативна хирургия, факултет Медицина", Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна, обнародван в Държавен вестник, брой 12/ г. В изпълнение на Заповед Р / г. на Ректора на Медицински университет - Варна и решение на първото заседание на Научното жури, проведено на г съм определен да изготвя официална рецензия като вътрешен член на Медицински университет - Варна. Единствен кандидат по обявен конкурс за придобиване на академична длъжност ДОЦЕНТ" към Катедра по обща и оперативна хирургия е д-р Веселин Маринов, д.м. В електронната справка, съобразно актуалния ЗРАКСРБ е видно, че д-р Маринов отговаря на изискванията за заемане на академична длъжност "Доцент". Кандидатът е представил всички изискуеми документи, посочени в правилника за развитие на академичния състав на МУ Варна. Всички останали задължителни документи са актуални и съответстват на изискванията.

2 1. БИОГРАФИЧНИ ДАННИ Д-р Веселин Маринов е роден на г. в гр. София. Завършва средно образование в гимназия с преподаване на Английски език. Същата година е приет специалност "Медицина", като през 1997г. завършва Медицински Университет - София с отличие. Според представената справка по специалността "Хирургия", д-р Маринов има трудов стаж от 14г. и 8 месеца. През 1998г. е назначен като ординатор към Ill-та Хирургична Клиника на МБАЛСМ Н.И.Пирогов", където специализира и придобива специалност Хирургия" през 2003г. Между 2003 и 2005г. работи като ординатор-хирург в УМБАЛ "Лозенец". През 2005г. провежда едногодишна специализация в Германия - Университетски болници в гр. Есен и гр. Бохум, в областта на трансплантационната, хепато-билиарна и панкреатична хирургия. В "Токуда Болница София" работи от самото начало - ноември 2006г., където е назначен веднага след завръщането си от Германия. През 2012г. защитава дисертация на тема "Хирургично лечение на хроничния панкреатит и неговите усложнения" в Катедра "Обща и оперативна хирургия" на УМБАЛ "Александровска". През 2014г. е назначен за началник направление Миниинвазивна и Лапароскопска Хирургия към Клиниката по Чернодробно-жлъчна, Панкреатична и Обща Хирургия на МБАЛ "Токуда Болница - София". Същата година завършва магистратура по "Публична администрация - Здравен мениджмънт" УНСС - София. От 2016г. заема академична длъжност "Главен асистент". Към задължителните документи за участие в конкурса, д-р Маринов е предоставил и сертификати от участия в следдипломни курсове за продължаващо обучение в България и чужбина - общо 22. Личи определен интерес към професионална насоченост в областта на хепато-билиарната, панкреатична и лапароскопска хирургия. Декларира умения за работа с найвисоко технологично хирургично оборудване. Прави впечатление факта, че е сертифициран за работа с хирургична роботизирана система Da Vinci Si за коремна хирургия. Владее добре Английски и Руски език. Ползва Немски език.

3 2. НАУКОМЕТРИЧНИ ДАННИ Д-р В. Маринов, д.м. представя ксерокопия, оригинали на резюмета и пълнотекстови публикации както следва: 1. Хабилитационен труд на тема "Хроничен панкреатит". Същият се базира на разделен протокол за съавторство и отговаря на всички условия за представен хабилитационен труд. 2. Автореферат на защитена дисертация. 3. Публикации в списания индексирани в световни бази данни - общо 7, от които първи автор в 2; втори - трети автор - 2; по-задна позиция в авторския колектив Публикации в списания и сборници научно съдържание, колективни томове, съдържащи ISSN и ISBN - общо 52, от които първи автор - 23; втори - трети автор -11; по-задна позиция в авторския колектив Публикациите са в следните области - панкреатична хирургия - 17, Хепато-билиарна хирургия - 15; Стомашна хирургия - 7; Колоректална хирургия - 10; Други Доклади от участия в научни форуми и в сборници не съдържащи ISSN и ISBN - общо 28, от които първи автор - 8; втори-трети автор -11; позадна позиция в авторския колектив - 9. Публикациите са в следните области - Хирургия на панкреаса - 3; Хепато-билиарна хирургия - 5; Стомашна хирургия - 7; Коло-ректална хирургия - 4; Други - 9. Две от представените публикации са съпроводени от документ за предстоящо издаване в брой 1 на Списание "Хирургия" за 2019г. От представената авторска справка за приносите на научните трудове, кандидатът извежда приноси по отношение на защитения дисертационен труд - "Хирургично лечение на хроничния панкреатит и неговите усложнения", която се основава на серия от 91 пациенти, в чието лечение авторът е участвал пряко. В действителност това е първия защитен дисертационен труд в България, засягащ комплексно аспектите на хирургичното лечение на това заболяване.

4 Като принос, може да бъде споменат публикуваният хабилитационен труд на тема "Хроничен панкреатит", чиито основен автор е д-р Маринов. Трудът е написан в съавторство с други изявени клиницисти - панкреатолози, като разглежда съвременните аспекти на диагностиката и лечението на това заболяване. Монографичен труд е оценен от двама рецензенти - Проф. д-р Радослав Гайдарски, д.м.н. и Проф. д-р Симеон Стойнов, д.м.н., които обединяват мненията си, че настоящият труд е структуриран по всички съвременни изисквания за монография, засягаща комплексното разбиране на заболяването хроничен панкреатит. Споделени най-съвременните схващания за етиологията, патогенезата, епидемиологията на заболяването. Обърнато е внимание на всички съвременни методи на диагностика на заболяването, ендоскопски методи на диагностика и лечение. От особено значение е споделянето на собствен опит в мултидисциплинарния подход при лечението на пациенти с хроничен панкреатит и усложнения на заболяването. Има изведени други приноси свързани с проучвания, отразени в публикации върху локално авансиралия коло-ректален рак, рецидивния колоректален рак. Има първи в страната съобщения за извършени в мултидисциплинарни екипи тотално миниинвазивни резекции на стомах и хранопровод с интраторакална и цервикална реконструкция на пасажа, както и за лапро-ендоскопски "рандеву" процедури. Като практически принос може да бъде отчетено и участието в първата в България чернодробна трансплантация. Представени са 2 официални справки от ЦМБ - София, както и допълнение към тях за цитирания, в които е видно наличието на 3 цитирания в базата данни Scopus и 25 български цитации. Кандидатът е представил списък с участия в 27 научни форума в България и чужбина.

5 3. НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНОСИ Признавам, следните приноси на д-р Веселин Маринов, д.м., които са разпределени в три категории: 3.1. Приноси на защитения дисертационен труд на тема "Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит и неговите усложнения". Създаден е входен електронен документ за изграждане на база данни за пациенти с хроничен панкреатит Направено е клинико-епидемиологично проучване обхващащо 91 пациента с хроничен панкреатит, диагностицирани, лекувани и проследени в Клиника по Обща Хирургия и Урология на УБ "Лозенец" и Първа Хирургична Клиника на МБАЛ "Токуда Болница - София" АД за периода м. април 2003г. м. април 2011г. Представено е честотното разпределение на показателите, свързани с изучаваното заболяване и сравнителен анализ на клиничните характеристики пред- и следоперативно. Направена е качествена оценка на приложените оперативни техники, като е изследвана тяхната резултатност. Изработена е класификация на патоморфологичните промени, свързани със заболяването и анализирана връзката между дилатацията на дукталната система на панкреаса и алкохолната консумация. Изградени са КТ и ехографски критерии за определяне на хирургичната тактика при пациенти с хроничен панкреатит. Обосновани са ръководни принципи при хирургичното лечение на пациенти с хроничен панкреатит. Изработени са правила за избор на оперативна техника при провеждане на дренажни процедури при течни колекции асоциирани с хроничен панкреатит. Изработена е оригинална анкетна карта за преценка на късните резултати при пациенти оперирани по повод хроничен панкреатит Приноси свързани с проучвания, упоменати в публикации. Публикувани са ранни периоперативни резултати при група от 31 пациенти, с извършени мултивисцерални и синхронни чернодробни

6 резекции, оперирани по повод локално авансирал КРК. Резултати от подобни серии в литературата не са упоменати. Маринов В, Драганов К, Кътев Н.Н и сътр. Синхронни чернодробни резекции при случаи на локално авансирал КРК. XV-ти Национален Конгрес по Хирургия, Албена г. Дефинирани са индикации за извършване на палиативни мултивисцерални резекции при пациенти с локално авансирал КРК и анализирани ранни периоперативни резултати в група от 27 болни. Marinov V. The place of palliative multivisceral resections for locally advanced colorectal cancer. Scripta Scientifica Medica, vol. 48, No. 1, 2016, Обосновани са практически препоръки за извършване на мултивисцерални резекции по повод локално авансирал КРК в супрамезоколичната част на коремната кухина. Marinov V, Gaidarski R, Draganov K, Katev N.N, Rusenov D; Kolev Y, Petreska A, Borisov B, Changalova G, Lavchev S, Penchev D, Stoyanova D, Tonev S. Locally advanced adenocarcinoma of the supramesocolic part of the colon. Features of surgical treatment and challenges. Scripta Scientifica Medica, vol. 45, Suppl. 2, 2013, pp Изведени са практически препоръки за извършване на антибактериална профилактика и терапия при планови и спешни състояния в коремната хирургия. Маринов В, Таджер М, Таджер Ш, Ванев Ю Антибактериална профилактика в коремната хирургия. Спешна Медицина 2003, 3, Първо в България съобщение за извършване на лапаро-ендоскопска "рандеву" процедура. Маринов В, Карагьозов П, Кътев Н.Н и сътр. Лапаро-ендоскопски подход при пациентка с ятрогенна стеноза на ЕХЖП след холецистектомия. XV-ти Национален Конгрес по Хирургия, Албена г.

7 Приноси свързани с монографичен труд на тема "Хроничен панкреатит". Монографичният труд хвърля светлина върху съвременните аспекти на диагностиката и лечението на хроничния панкреатит и изчерпателно анализира проблематиката на това заболяване. В създаването му вземат участие специалисти по образна диагностика, конвенционална и инвазивна гастроентерология, ендокринология, клинична лаборатория. Основно значение се отдава на хирургичните методи за лечение. Има споделен опит в комплексната диагностика, ендоскопско и хирургично лечение на конкретни пациенти, лекувани от мултидисциплинарни екипи на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ "Токуда". Всяка глава има съвременен отделен литературен обзор. Монографията е насочена както към медилцински специалисти занимаващи се с панкреасна патология, така и към студенти по медицина в клиничните дисциплини. Според авторитетните рецензенти на монографията, това е "единствената българска всеобхватна медицинска хирургична литература, в която последователно са описани проблемите на хроничния панкреатит, от едни от най-добрите специалисти в страната работещи в тази област..." (Проф. Гайдарски). "Монографичният труд "хроничен панкреатит" е изключително полезен, тъй като е единствената българска литература, в която комплексно, всеобхватно, актуално и компетентно са описани всички теоретични и клинични проблеми, свързани с хроничния панкреатит..." (проф. Стойнов).

8 3.4. Приноси свързани с хирургичната практика. Участие в първата чернодробна трансплантация в България Участие в първата изцяло видеоасистирана проксимална резекция на стомаха и хранопровода с интраторакална анастомоза 4. УЧЕБНО-ПРЕПОДАВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ От 2016г. заема академична длъжност "Главен асистент". Според удостоверението за учебна натовареност е реализирал 528,5 часа преподавателска дейност, за периода от г. до г. със специализанти и продължаващо обучение. 5. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ Д-р В. Маринов, д.м. е предоставил справка за извършените от него операции в качеството му на ръководител на оперативен екип за срок от 5 години - януари 2014г. - декември 2018г. Общият брой на извършените операции за този период е 1711, като не са включени оперативни интервенции извършени в интердисциплинарни екипи, както и в други операционни блокове на болницата. От списъка са изключени асистенциите. Вида на оперативните интервенции е както следва: Операции на щитовидна и паращитовидни жлези - 120; Хернии на предна коремна стена - 367; Колоректални операции - 158; Намеси върху дистален езофаг, стомах, дуоденум - 54; Хепато-билиарни операции - 164; Операции на панкреас - 41; Намеси върху тънко черво - 61; Лапароскопски холецистектомии - 335; Лапароскопски апендектомии - 52; Лапароскопски диафрагмални хернии - 30; Интервенции върху ретроперитонеалното пространство - 10; Спленектомии - 13; Мамологични операции - 4; Други - (операции на хемороиди, перианални фистули, диагностични лапароскопии, ексцизии и др.)

9 ЗАКЛЮЧЕНИЕ Представените от Д-р Веселин Маринов, д.м. документи и неговото професионално и академично развитие, напълно отговарят на изискванията за придобиване на академична длъжност ДОЦЕНТ", определени в правилника на развитие на академичния състав в Медицински университет Проф. П. Стоянов" - Варна. Предвид безспорно високото ниво на професионализъм на д-р Маринов, както на преподавател, така и на съвременен хирург, предлагам на научното жури да гласува позитивно за гр. Варна

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обявения конкурс ДВ. брой 18/2016 г. за заемане на академичната

Подробно

ПЪЛНОМОЩНО

ПЪЛНОМОЩНО С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р НАДЕЖДА ПЕТРОВА МАДЖАРОВА, ДМН Хоноруван преподавател към ПУ Паисий Хилендарски Пловдив Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в областта на висшето

Подробно

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1.

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина и специалността Неврология двама за нуждите

Подробно

-.docx

-.docx СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Христина Костадинова Лалабонова, дмн, Ръководител катедрa Лицево-челюстна хирургия при МУ- ФДМ- Пловдив, специалист по Орална хирургия, Лицево-челюстна хирургия, Обща дентална медицина,

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Професор Област на висше образование 7. Здравеопазване

Подробно

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax ,

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax , УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел. 886 444, fax. 804 212, www.umbalpln.com, e-mail :umbal@umbalpln.com С Т А Н О В И Щ Е от Проф.д-р

Подробно

Приложение 3:

Приложение 3: ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Минимални изисквания към научната и преподавателската дейност на кандидатите за придобиване на научна степен и за заемане на академичните длъжности "главен асистент", "доцент" и "професор"

Подробно

От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология", Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образо

От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология, Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образо От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология", Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен ДОКТОР" по научната специалност

Подробно

До

До До Председателя на научно жури, определено със Заповед Р-109-151/09.05.2016 г. на Ректора на Медицински университет гр. Варна С Т А Н О В И Щ Е по конкурс за заемане на академична длъжност професор в област

Подробно

СТАНОВИЩЕ От Проф. д-р Гено Киров Киров, дмн Относно конкурс за заемане на Академична длъжност Доцент в област на висшето образование 7. здравеопазван

СТАНОВИЩЕ От Проф. д-р Гено Киров Киров, дмн Относно конкурс за заемане на Академична длъжност Доцент в област на висшето образование 7. здравеопазван СТАНОВИЩЕ От Проф. д-р Гено Киров Киров, дмн Относно конкурс за заемане на Академична длъжност Доцент в област на висшето образование 7. здравеопазване и спорт от професионално направление 7.1. медицина

Подробно

ДО

ДО ДО Председателя на ПК за САНК на НАОА проф. д-р Илия Гюдженов ДОКЛАД НА ЕКСПЕРТНА ГРУПА с ръководител проф. д-р Красимира Якимова, дм, дмн - член на ПК за САНК Относно: Резултатите от проверката на експертна

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по професионално направление 3.8 Икономика, научна специалност

Подробно

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге / РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по 03.01.28 Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентгенология и радиология в отделение по Образна диагностика

Подробно

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Икономика (счетоводство и одит) от акад. Иван П. Попчев Със

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в СУ «Св.Климент Охридски»

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р / На Заместник-ректора на МУ- Ва

Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р / На Заместник-ректора на МУ- Ва Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р-109-309/01.06.2018 На Заместник-ректора на МУ- Варна Конкурс за заемане на академична длъжност ДОЦЕНТ

Подробно

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev СТАНОВИЩЕ по конкурс за професор в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, Професионално направление: 4.6 Информатика и компютърни науки, Научна специалност: 01.01.12 Информатика

Подробно

Stan_L_Spiridonova_R_Penev

Stan_L_Spiridonova_R_Penev СТАНОВИЩЕ от проф. дн Радослав Иванов Пенев на научното творчество и преподавателската дейност на гл. ас. д-р Лора Илиева Спиридонова за присъждане на академичната длъжност доцент по област на висше образование

Подробно

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА СПИСЪК на обученията по ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНИ ДЕЙНОСТИ (ВСД) в Медицински университет-варна (допълнено към 18.04.2019г.) 1 ВСД: Бронхология конвенционална бронхоскопия ръководител обучение: доц. д-р Камен

Подробно

СТАНОВИЩЕ Uт доцеит д-р Гсорги В. ХАДЖИДЕКОВ, цм от Катедрата по Физика, биофизика и рецтгепология на Медицинския Факултет на СУ "Св.Климеwг Охридски"

СТАНОВИЩЕ Uт доцеит д-р Гсорги В. ХАДЖИДЕКОВ, цм от Катедрата по Физика, биофизика и рецтгепология на Медицинския Факултет на СУ Св.Климеwг Охридски СТАНОВИЩЕ Uт доцеит д-р Гсорги В. ХАДЖИДЕКОВ, цм от Катедрата по Физика, биофизика и рецтгепология на Медицинския Факултет на СУ "Св.Климеwг Охридски" върху труда : ИМПJ7АНТАЦИОННИ ПРОБЛЕМИ НА РЕВИЗИОННОТО

Подробно

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в Област на висше образование 1. Педагогически

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р арх. Антон Величков Гугов ОТНОСНО: материалите, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност Архитектура на сградите,

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научнит

ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научнит ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Евгени Петров Манев Университет по библиотекознание и информационни технологии ОТНОСНО: научните трудове на д-р ВЯРА СТОЙКОВА ЖЕКОВА, представени

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е необходимо да отговарят на условията отразени в таблицата

Подробно

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде 1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в професионално направление

Подробно

КП_2016 КП 1 СТАЦИОНАРНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С ПОВИШЕН РИСК КП 2 ПРЕНАТАЛНА ИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА НА БРЕМЕННОСТТА И ИНТЕНЗИВНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С

КП_2016 КП 1 СТАЦИОНАРНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С ПОВИШЕН РИСК КП 2 ПРЕНАТАЛНА ИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА НА БРЕМЕННОСТТА И ИНТЕНЗИВНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С КП 1 СТАЦИОНАРНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С ПОВИШЕН РИСК КП 2 ПРЕНАТАЛНА ИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА НА БРЕМЕННОСТТА И ИНТЕНЗИВНИ ГРИЖИ ПРИ БРЕМЕННОСТ С РЕАЛИЗИРАН РИСК КП 3 ОПЕРАТИВНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1.

РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина и научна специалност Патофизиология за нуждите

Подробно