Република България Администрация на Президента Изх (7)/ г. ДО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, Във връзка с пост

Размер: px
Започни от страница:

Download "Република България Администрация на Президента Изх (7)/ г. ДО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, Във връзка с пост"

Препис

1 Република България Администрация на Президента Изх (7)/ г. ДО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, Във връзка с постъпили искания за разяснения по условията на документацията за възлагане на обществена поръчка с предмет: Доставка на медицинско оборудване за лечебни заведения-бенефициенти по благотворителната инициатива Българската Коледа 2018/2019 г. по следните обособени позиции: 23. Видеоендоскопско оборудване за педиатрична хирургия с инструментариум за оториноларингология и 21. Ендоскопска апаратура и инструментариум за миниинвазивна хирургия, представяме следните разяснения: Въпрос 1 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: минимум 8-стъпково регулиране на червения и синия цвят. Посочената функция за 8-стъпково регулиране на червения и синия цвят е силно ограничаваща за останалите водещи производители на видеоендоскопски системи и насочват към един конкретен производител. Настояваме това изискване да отпадне с цел допускане на алтернативи и възможност за участие на други водещи производители на медицинско оборудване. Отговор 1: Изискването за възможност за регулиране на червения и синия цвят е съществено и основателно, особено за отделения, в които има инсталирано ендоскопско оборудване на повече от един производител. Спецификите и разликите в цветовото възпроизвеждане на различните модели оборудване са предпоставка за нужда от регулиране на цветовата гама на образа според предпочитанията на специалистите. Цели се стандартизирано цветовъзпроизвеждане, особено в педиатрична клиника с университетски функции, където детайлното и стандартизирано изобразяване на структурните морфологии е от критична важност за демонстрирането им пред нетренирано око. Въпрос 2: Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да позволява електронно регулиране на картината според разстоянието, на което се намира наблюдавания обект.

2 2 Молим Възложителят да конкретизира какъв смисъл влага в понятието: електронно регулиране на картината според разстоянието, на което се намира наблюдавания обект! Дали се касае за електронно регулиране, така че при движение на ендоскопа наблюдавания обект да остава на фокус, или се има предвид нещо друго? Отговор 2: Автоматичното електронно регулиране на картината е функцията, при която синхронизираната работа на процесора и светлоизточника автоматично регулират осветеността на оперативното поле, в зависимост от разстоянието, на което се намира наблюдавания обект. Въпрос 3 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да се управлява от сензорен тъч панел. Това условие е силно дискриминационно и насочващо към един конкретен производител на ендоскопски камери, което е в противоречие с изискванията на ЗОП. Ще бъдат ли допуснати варианти на ендоскопски камери с алтернативни методи на управление на функциите и достъп до менюто, като напр. посредством бутоните на главата на камерата или посредством клавиатура? Отговор 3 Изискването за сензорен тъч панел е съществено, основателно и в никакъв случай дискриминиращо. Функционалността на сензорния тъч панел се налага все повече и повече при новите модели ендоскопска апаратура. Работата върху тъч панела предлага изключително кратка обучителна крива, улеснен и ускорен достъп до всички функционалности на процесора. Въпрос 4 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Меню за настройка на български език. Това изискване отново е ограничаващо и има за цел да сведе до минимум конкуренцията. На практика такова меню за настройка на български език не носи големи ползи за потребителите, тъй като останалите апарати, включени в обособената позиция (монитор, източник на светлина) не разполагат с меню на български език. Отговор 4 Изискването меню за настройки на български език е избрано от гледна точка на улесняването употребата на апаратурата от всички членове на оперативния екип, без да е необходимо познаването на чужд език. На територията на Република България няма изискване за владеене на чужд език, което да се отнася за всички членове на болничния персонал, и осигуряването на достъп до апаратурата на целия оперативен екип е от съществено значение.

3 3 Въпрос 5 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Флексибилен рино-ларингоскоп 0⁰ с външен диаметър не повече от 3,6 мм, зрителен ъгъл не по-малко от 85⁰, максимална ангулация не по-малко от 130, работна дължина 30 см.. От посочените параметри е видно, че се касае за флексибилен рино-ларингоскоп с окуляр, който представлява постара технология за пренос на изображението по фиброоптични влакна и се характеризира с по-ниско качество и по-ниска резолюция на образа. Възложителят ще предпочете ли вариант на по-модерен и съвременен флексибилен рино-ларингоскоп с видео чип с висока резолюция на дисталния край, който отговаря на посочените минимални технически параметри, като образът от видео чипа да се обработва и визуализира посредством допълнителен портативен монитор? В случай че Възложителят изрично желае рино-ларингоскопа да бъде с фиброоптика, следва да се зададат граници (от до) на работната му дължина, тъй като посочената фиксирана стойност от 30 см е твърде ограничаваща и дискриминационна. Отговор 5 Възложителят потвърждава това техническо изискване. Изборът на фиброоптичен рино-ларингоскоп с работна дължина 30 см е обусловен от нуждата ларингоскопът да бъде съвместим с всички налични при бенефициента видео системи, независимо от качествените характеристики и производителя им. Такъв апарат е подходящ за употреба във всички работни зали, където има ендоскопска апаратура. Въпреки някои предимства при употребата на видеоендоскопи с портативен дисплей, за възложителят е от особена важност извеждането на образа да става на големия екран на ендоскопската кула, така че да бъде видим от всички членове на оперативния екип. Въпрос 6 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да има режим за работа с неутрален електрод при новородени/бебета. Така формулирана, тази функция е силно ограничаваща за останалите водещи производители на видеоендоскопски системи и насочват към един конкретен производител. Ще бъде ли допуснато предложение за апарат, който в достатъчна степен гарантира безопасната работа на неутралния електрод, непозволявайки начало на работа при недостатъчна контактна повърхност и респективно степен на обезопасеност, независимо от размера на работния неутрален електрод като посочената безопасност може да бъде гарантирана включително с Удостоверение от ИАЛ за липса на регистрирани данни за инцидента и потенциални инцидента с предоставената апаратура.

4 4 Настояваме това изискване да отпадне с цел допускане на алтернативи и възможност за участие на други водещи производители на медицинско оборудване. Отговор 6 Възложителят потвърждава това техническо изискване. Заявената апаратура е предназначена единствено и само за деца и новородени, което налага категорично съответствие със заявените технически параметри и функционалности. Въпрос 7 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: 1 бр. опаковка с еднократни неутрални електроди - минимум 30 бр. в опаковка. Това условие ограничава излишно и ненужно спецификацията с детайл, който не е съществен за качествата на апаратурата и не допринася по никакъв начин за по-лесна работа с нея. Считаме, че характеристиката е силно ограничаваща за останалите водещи производители и насочва към един конкретен производител. Ще бъдат ли допуснати варианта на опаковки на еднократни неутрални електроди с различен от посочения минимален брой в опаковка? Отговор 7 Да, ще бъдат допуснати варианти при предложени различни опаковки, но общият брой на еднократните електроди следва да бъде не по-малко от 30 бр. Въпрос 8 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Възможност за бъдещо надграждане на системата с опция за свързване на флексибилни видеоендоскопи, 3D и 4К лапароскопски камери. Условието за надграждане на HD ендоскопска видео система до функционалност на 4К и 3D е силно ограничаващо, тьй като почти всички производители на 4К и 3D системи имат самостоятелни решения, които да покриват тези функционалности. Надграждането на модулни системи от HD към 3D и 4К е характерно за един от водещите производители. Така заложеното изискване насочва към един конкретен производител. Настояваме това изискване да отпадне с цел допускане на алтернативи и възможност за участие на други водещи производители на медицинско оборудване. Отговор 8 Ще бъдат допускани 3D и 4К системи, които имат самостоятелни решения за покриване на посочените функционалности.

5 5 Въпрос 9 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да има възможност за синхронизация и управление на източника на светлина през менюто на съвместим видеопроцесор и от бутоните на главата на камера. Условието за управление на светлоизточника от процесора и главата за камера е несъществено за функционирането на апаратурата, нито способства за по-добрата работа на оборудването. Ще бъде ли допуснат вариант за управление на източника на светлина от собствения му модул, без това да ограничава функционалността му? Отговор 9 Не, няма да бъдат допуснати варианти, отклоняващи се от зададените технически параметри. Тази възможност е необходима и е от съществено значение, тъй като води до осезаеми удобства за ползвателите чрез възможността си за управление на светлината от стерилното поле в операционната зала, без участието на допълнителен персонал, който да управлява директно нестерилните апарати. Въпрос 10 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да има възможност за достигане на максимален поток на иригация: не по-малко от 3 л/мин. Посочената функция, в комбинация с останалите посочени изисквания е силно ограничаваща за останалите водещи производители на видеоендоскопски системи и насочва към един конкретен производител. Настояваме това изискване да бъде коригирано с цел допускане на алтернативи и възможност за участие на други водещи производители на медицинско оборудване. Практиката сочи, че при миниинвазивна спинална хирургия, се ползва значително по-малък дебит на иригационния поток, доколкото третираните полета са по-малки. Ще бъде ли допуснат вариант за максимален поток на иригация от 750 мл/мин? Отговор 10 Не, няма да бъдат допуснати варианти, отклоняващи се от зададените технически параметри. Въпрос 11 Съгласно Техническата спецификация на Възложителя (поз ) се изисква: Да има софтуер за неврохирургия с подходящ режим на работа при промиване на фронтални лещи на ендоскопи. Посочената функция, в

6 6 комбинация с останалите посочени изисквания е силно ограничаваща за останалите водещи производители на видеоендоскопски системи и насочва към един конкретен производител. Настояваме това изискване да бъде коригирано с цел допускане на алтернативи и възможност за участие на други водещи производители на медицинско оборудване. Ще бъде ли допуснат вариант за универсална хирургична помпа с възможност за регулиране на настройки до необходимите за целите на конкретната операция параметри и в съответствие с преценката на оператора, без да са предварително софтуерно зададени? Отговор 11 Не, няма да бъдат допуснати варианти, отклоняващи се от зададените технически параметри. На основание чл. 33, ал. 4 от ЗОП настоящите разяснения се предоставят чрез профила на купувача на следния адрес: html (П)* Димитър Стоянов ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ *Подписът е заличен на основание чл. 36а, ал. 3 от ЗОП

НА ВНИМАНИЕТО НА:

НА ВНИМАНИЕТО НА: О Б Щ И Н А Б У Р Г А С 8000 Бургас, ул. Александровска 26 тел. централа: 056/ 84 09 15-19; факс: 056/ 84 13 14 www.burgas.bg; електронна поща: obshtina@burgas.bg 93-ОП-15(3)/09.03.2015 г. УВАЖАЕМИ ДАМИ

Подробно

BG-КОЗЛОДУЙ: Решение за откриване на процедура Решение номер 169 от дата г. І: Възложител Публичен I.1)Наименование и адрес Национален иден

BG-КОЗЛОДУЙ: Решение за откриване на процедура Решение номер 169 от дата г. І: Възложител Публичен I.1)Наименование и адрес Национален иден BG-КОЗЛОДУЙ: Решение за откриване на процедура Решение номер 169 от дата 21.08.2017 г. І: Възложител Публичен I.1)Наименование и адрес Национален идентификационен No (ЕИК): 106510388 BG313, МБАЛ СВЕТИ

Подробно

Microsoft Word - Opred_1337_ doc

Microsoft Word - Opred_1337_ doc О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 1337 София, 04.10.2011г. Сименс ЕООД срещу Решение РД- 16-313/02.09.2011 г. на изп. директор на УМБАЛ Д-р Георги Странски ЕАД, гр. Плевен РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА

Подробно

Otgovori na zapitvania PSOV3 - III

Otgovori na zapitvania PSOV3 - III Изх. 26-00/681/20.09.2013г. ДО ОБЩИНА БЕЛЕНЕ, ОБЛАСТ ПЛЕВЕН гр.белене 5930, ул. България 35, тел. (0658) 3 10 61, факс: (0658) 3 10 62 e-mail: obshtinabl@abv.bg, web-site: http://obshtina.belene.net ВСИЧКИ

Подробно

<4D F736F F D20D0E0E7FFF1EDE5EDE8E520EFEE20F7EB2E EEF220C7CECF20F120C8E7F52EB EEF E31312E3138E3>

<4D F736F F D20D0E0E7FFF1EDE5EDE8E520EFEE20F7EB2E EEF220C7CECF20F120C8E7F52EB EEF E31312E3138E3> Изх. К 8075#1/ 05.11.2018г. До: Лицата, заинтересовани от Обществена поръчка с предмет: Разработване на софтуер за киоск терминали, уеб портал и мобилно приложение по проект,,easyguide interactive mobile

Подробно

Scanned Document

Scanned Document ..2 ..2 ..71. 72..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 ..2 16 / /..2 ..2..2..2 ІV. ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ПО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ IV.1. Техническа спецификация Настоящите технически спецификации определят

Подробно

Scanned Document

Scanned Document .2 .2 .71. 72 .2 .2 .2 .2 .2 ІV. ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ ПО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ IV.1. Техническа спецификация Настоящите технически спецификации определят минималните изисквания за изпълнение на

Подробно

document

document АГЕНЦИЯ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ 1000 София, ул. Леге 4 факс: 940 7078 e-mail: rop@aop.bg, e-rop@aop.bg интернет адрес: http://www.aop.bg РЕШЕНИЕ Проект на решение Решение за публикуване Номер: БТГ-РД-07-59А

Подробно

Microsoft Word - Techn zad 2017-M1

Microsoft Word - Techn zad 2017-M1 ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ за предоставяне на достъп до специализирана уеб-базирана електронна платформа, позволяваща провеждане на Национално онлайн външно оценяване на дигиталните компетентности на учениците

Подробно

ОДОБРЯВАМ:

ОДОБРЯВАМ: Утвърдил:... /проф. д-р. Т. Кантарджиев, дмн, мзм/ П Р О Т О К О Л 3а На 08.10.2014 год, в НЦЗПБ, в изпълнение на на Заповед 430 / 16.09.2014 г. на директора на НЦЗПБ, се събра комисия в състав: Председател

Подробно

Приложение Техническа спецификация за Обособена позиция 2 Обществена поръчка с предмет: Доставка на софтуер, периферна и компютърна техника за н

Приложение Техническа спецификация за Обособена позиция 2 Обществена поръчка с предмет: Доставка на софтуер, периферна и компютърна техника за н Приложение 1.2 - Техническа спецификация за Обособена позиция 2 Обществена поръчка с предмет: Доставка на софтуер, периферна и компютърна техника за нуждите на ОПОС 2014-2020 ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ за

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ «ДОСТАВКА НА ЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИ ЗА ОТОПЛИТЕЛНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НУЖДИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СЛИВЕН ЕАД» 1. Предмета на обществената

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ «ДОСТАВКА НА ЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИ ЗА ОТОПЛИТЕЛНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НУЖДИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СЛИВЕН ЕАД» 1. Предмета на обществената ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ «ДОСТАВКА НА ЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИ ЗА ОТОПЛИТЕЛНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НУЖДИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-СЛИВЕН ЕАД» 1. Предмета на обществената поръчка: Доставка на честотно управляеми циркулационни

Подробно

ПРОТОКОЛ 5/ год. по чл. 54, ал. 7 от ППЗОП за констатации на комисията Днес, на год. в 10:00 часа, комисията за провеждане на отк

ПРОТОКОЛ 5/ год. по чл. 54, ал. 7 от ППЗОП за констатации на комисията Днес, на год. в 10:00 часа, комисията за провеждане на отк ПРОТОКОЛ 5/13.11.2017 год. по чл. 54, ал. 7 от ППЗОП за констатации на комисията Днес, на 13.11.2017 год. в 10:00 часа, комисията за провеждане на открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка

Подробно

document

document проект за публикуване АГЕНЦИЯ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ 1000 София, ул. Леге 4 e-mail: pk@aop.bg, aop@aop.bg интернет адрес: http://www.aop.bg РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА

Подробно

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 11.9.2017 A8-0188/346/rev Изменение 346/rev Томас Хендел от името на комисията по заетост и социални въпроси Доклад Мортен Льокегор Изисквания за достъпност за продукти и услуги COM(2015)0615 C8-0387/2015

Подробно

Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където во

Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където во Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където водещ фактор е сигурността. Вградената LINUX операционна

Подробно

Strada.indd

Strada.indd STRADA Енергия с модерен дизайн Изчистена линия, плосък преден панел и стилна алуминиева решетка. LowH2O технология със суперпроводим и ултра бърз топлообменник за ниска консумация на енергия и максимално

Подробно

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 7.9.2017 A8-0188/298 298 Приложение I раздел ІV част А аудио-визуални медийни услуги и свързаното с тях потребителско оборудване с авангардни възможности за компютърна обработка; A. Услуги: 1. С цел да

Подробно

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх. 10-11-6390/31.05.2019 г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за обект: РЕКОНСТРУКЦИЯ ЗООПАРК ГР.СТАРА ЗАГОРА УВАЖАЕМИ/А

Подробно

document

document Проект на решение Решение за публикуване Номер: 1619 от 16/02/2015 дд/мм/гггг РЕШЕНИЕ А) за откриване на процедура Б) за промяна В) за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка Обектът

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1 Комплект от мобилен апарат за инхалационна наркоза, монитор и газов анализатор по ред Техническа специфика

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1 Комплект от мобилен апарат за инхалационна наркоза, монитор и газов анализатор по ред Техническа специфика ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ Обособена позиция 1 Комплект от мобилен апарат за инхалационна наркоза, монитор и газов анализатор по ред Техническа спецификация (минимални технически изисквания ) 1 I. Мобилен

Подробно

Правила за достъп до обществена информация.docx

Правила за достъп до обществена информация.docx І. ПОНЯТИЕ И ВИДОВЕ ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ 1. Обществената информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща

Подробно

ПРОЕКТ

ПРОЕКТ УТВЪРЖДАВАМ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДКЕВР: чл. 2 от ЗЗЛД /СВЕТЛА ТОДОРОВА/ П Р О Т О К О Л от работата на комисия, назначена със Заповед З-ОФ-55/08.12.2014 г. на председателя на ДКЕВР, за получаване, разглеждане

Подробно

ЦАРИЦА ЙОАННА- ИСУЛ УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ЦАРИЦА ЙОАННА-ИСУЛ- ЕАД СИК: SS-I665S66 гр. София факс

ЦАРИЦА ЙОАННА- ИСУЛ УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ЦАРИЦА ЙОАННА-ИСУЛ- ЕАД СИК: SS-I665S66 гр. София   факс ЦАРИЦА ЙОАННА- ИСУЛ УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ЦАРИЦА ЙОАННА-ИСУЛ- ЕАД СИК: SS-I665S66 гр. София http://www.isul.eu/ факс: (+35 2) 432 144, S435 Ш Утвърдил: Изпълнителен дире

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПРОТОКОЛЪТ С ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ СА ВРЪЧЕНИ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ НА г. ПОЛУЧИЛ: Инж. Ге

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПРОТОКОЛЪТ С ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ СА ВРЪЧЕНИ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ НА г. ПОЛУЧИЛ: Инж. Ге Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПРОТОКОЛЪТ С ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ СА ВРЪЧЕНИ НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ НА 19.10.2018 г. ПОЛУЧИЛ: Инж. Георги Лапчев Кмет на Община Царево Подписът е заличен

Подробно

7203_pasport_

7203_pasport_ Входноизходно устройство тип FD0 вход / изход Паспорт 000 CPD0 Общо описание Входноизходното устройство FD0 (фиг.) е предназначено да изработва и подава електрически сигнал към различни устройства при

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я О Б Щ И Н А Ц А Р Е В О ПИСМЕНИ РАЗСЯСНЕНИЯ ПО ПОСТЪПИЛО ПИСМЕНО ИСКАНЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА НА СТОЙНОСТ ПО ЧЛ. 20, АЛ. 3 ОТ ЗОП С ПРЕДМЕТ: РЕКОНСТРУКЦИЯ И

Подробно

(Microsoft Word - 10_\357\360\356\362\356\352\356\353_22_02_2017_ publish)

(Microsoft Word - 10_\357\360\356\362\356\352\356\353_22_02_2017_ publish) П Р О Т О К О Л 4 Днес 22.02.2017 г., 10.30 ч., в сградата на Комисията за финансов надзор (КФН), гр. София, ул. Будапеща 16, зала 3 в изпълнение на Решение 839-ОП/08.12.2016 г. на председателя на КФН

Подробно

Партида: РЕШЕНИЕ (версия 4) Проект на решение 53 Решение за публикуване Номер: 26 от 29/03/2016 дд/мм/гггг РЕШЕНИЕ А) за откриване на процедура

Партида: РЕШЕНИЕ (версия 4) Проект на решение 53 Решение за публикуване Номер: 26 от 29/03/2016 дд/мм/гггг РЕШЕНИЕ А) за откриване на процедура Проект на решение 53 Решение за публикуване Номер: 26 от 29/03/2016 дд/мм/гггг РЕШЕНИЕ А) за откриване на процедура Б) за промяна 6 3В) за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка Обектът

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА 1. У Ч Е Б Н А П Р О Г Р А М А за задължителна професионална подготовка 1. Учебен предмет: ВЪВЕДЕНИЕ В РС 2. Модул: ВЪВЕДЕНИЕ В РС УТВЪРДЕНА СЪС ЗАПОВЕД РД 09 1084

Подробно

СПИСЪК НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, КОИТО НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО ТЕХНИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ОЦЕНКА ПО ПРОЦЕДУРА BG05SFOP ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА

СПИСЪК НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, КОИТО НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО ТЕХНИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ОЦЕНКА ПО ПРОЦЕДУРА BG05SFOP ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА СПИСЪК НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, КОИТО НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО ТЕХНИЧЕСКА И ФИНАНСОВА ОЦЕНКА ПО ПРОЦЕДУРА BG05SFOP001-2.006 ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЧРЕЗ ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Подробно

document

document Проект на решение Решение за публикуване Номер: 103 от 15/05/2014 дд/мм/гггг РЕШЕНИЕ А) за откриване на процедура Б) за промяна В) за прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка Обектът

Подробно

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Европейки фонд за регионално развитие Инвестираме във вашето бъдеще ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА Развитие на конкурентоспособността на българск

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Европейки фонд за регионално развитие Инвестираме във вашето бъдеще ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА Развитие на конкурентоспособността на българск BG161PO003-1.1.06-0022-C0001 Ръководство за работа със системата Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма на българската икономика 2007-2013, съфинансирана от Европейския

Подробно

Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion Lenovo Customer Engag

Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion Lenovo Customer Engag Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement (само

Подробно