РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1.

Размер: px
Започни от страница:

Download "РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1."

Препис

1 РЕЦЕНЗИЯ по конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина и научна специалност Патофизиология за нуждите на Факултет Медицина, Катедра Физиология и патофизиология, УС Патофизиология, Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов Варна обявен в ДВ бр. 36/ г Рецензент - проф. д-р Александър Георгиев Стойнев, дмн, Катедра по Патофизиология, Медицински Университет - София Рецензирането на материалите, представени за конкурса, се основава на изискванията на Закона за развитие на академичния състав и на Правилника за неговото приложение, на качествените и количествени критерии, определени в Правилника за развитието на академичния състав в Медицински Университет - Варна, на Заповед на Ректора на МУ Варна Р / г за определяне на Научно жури, на решение на Научното жури и Заповед на Ректора на МУ Варна Р / г за възлагане на рецензии и становища. За участие в конкурса са подадени документи от един кандидат - д-р Камелия Жечкова Братоева, д.м, главен асистент в Катедра по Физиология и патофизиология - УНС Патофизиология, ФМ, МУ-Варна (съгл. Писмо / г). Д-р Камелия Братоева е представила за процедурата по конкурса всички необходими материали, документи и справки. Декларирам, че нямам конфликт на интереси, вкл. съавторство в публикациите на кандидатката, свързани с настоящата процедура.

2 2 Камелия Жечкова Братоева е родена на г във Варна. Завършва висше медицинско образование през 2000 г в Медицински факултет на МУ-Варна. Работила е като ординатор в МБАЛ-Провадия ( г) и старши експерт по доболнична помощ в НЗОК-Варна ( г). От 2007 г е асистент в Катедра по Физиология и Патофизиология на МФ-Медицински Университет-Варна - УНС Патофизиология. През 2012 г е зачислена като докторант на самостоятелна подготовка в Катедра по Физиология и Патофизиология - УНС Патофизиология, като е защитила успешно дисертация за придобиване на научно-образователната степен доктор на г. Владее немски и английски език. Д-р Братоева е представила за конкурса справки и документи за педагогическа дейност и за научно-образователна степен доктор, научни трудове в периодични издания и сборници, както и авторски справки за научни приноси и наукометрични показатели. Педагогическа (учебно-преподавателска) дейност: Д-р Камелия Братоева кандидатства за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, за което притежава съответното образование и професионална квалификация. Преподавателският й стаж до заявяването на участието й в конкурса е 10 г, 9 месеца и 27 дни, което я характеризира като опитен преподавател. Водила е практически занятия (упражнения) по патофизиология - специалност която отговаря на настоящия конкурс, на студенти от факултетите по Медицина, Дентална медицина и Фармация от МУ-Варна. Като хоноруван преподавател е преподавала физиология, патофизиология, анатомия и обща патология на човека на специалностите Кинезитерапия, Ерготерапия и Социални дейности от Факултет Обществено здраве и здравни грижи на Русенски Университет Ангел Кънчев. Учебната й натовареност в МУ-Варна за последните 5 години ( ) е средно 375 ( ) часа годишно, което надвишава норматива от 360 часа, утвърден от АС на МУ-Варна (Протокол 30/ ). В допълнение, през периода г е

3 3 изнесла лекции в обем 418 часа в Русенския Университет. Повишавала е преподавателската си квалификация, като има признати две специалности - по Патофизиология (2012) и по Социална медицина и здравен мениджмънт (2008). Участвала е като съавтор в публикуването на учебно пособие Сборник с тестови задачи и клинични случаи по патофизиология (2014). Въз основа на гореизложеното, преценявам професионалната квалификация, обема и профила на педагогическата дейност, компетентността и преподавателския опит на кандидатката като достатъчни и отговарящи на професионалното направление на конкурса и на изискванията на нормативните документи за заемане на академичната длъжност Доцент в Медицински Университет Варна. Научно-изследователска дейност: Научните трудове на д-р Камелия Братоева, с които тя участва в конкурса, са посветени на нарушенията в различни регулаторни механизми във фундаментален и в приложен аспект. За участие в конкурса са представени 1монография и 28 научни публикации в пълен текст в научни списания с ISSN и в сборници с ISBN. Д-р Братоева е едноличен автор на монографичния хабилитационен труд Увреждания при метаболитен синдром и неалкохолна мастна чернодробна болест. Общи патофизиологични механизми и връзки., 2018 г (126 стр.). От 28-те действителни пълнотекстови публикации 4 са свързани с дисертационния й труд ( 2, 4, 7 и 8), а други 24 включват резултати извън дисертацията за придобиването на образователната и научна степен доктор. Това са 18 оригинални и 6 обзорни статии, от които 23 са публикувани в научни списания, а 1 в научен сборник. От 23-те статии, публикувани в списания, 3 са в чуждестранни (1 от тях - под печат) а 20 - в български издания (основно в Известия на Съюза на Учените, Scripta Scientifica Medica, Варненски Медицински Форум и др. Трите чуждестранни публикации притежават импакт-фактор (ИФ) към момента на публикуването общо Статията, публикувана в сборник, е в българско издание.

4 4 Като водещ изследовател (първи автор) д-р Братоева участва в 8 публикации от 24 ( %), като в тези с ИФ в 1 от 3 (33.33%). Съгласно представената академична справка, две от публикациите, на които тя е автор и съавтор, са цитирани от други автори - общо 12 пъти. Д-р Братоева е водещ (първи) автор в 1 (50%) от цитираните 2 труда. Количествените наукометрични показатели на публикациите на д-р Братоева отговарят на изискванията на Правилника за развитие на академичния състав на Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов. Публикациите на д-р Братоева тематично се разпределят в 3 основни направления, подредени по приоритет както следва: 1) Метаболитен синдром и неалкохолна мастна чернодробна болест. 2) Патогенетични механизми при системен лупус еритематодес. 3) Биомаркери на клетъчна смърт, ангиогенеза при солидни тумори и прояви на дистрес при онкопациенти. Справката за научни приноси, представена от кандидатката, е изключително и прекомерно подробна, ненужно е претоварена с изследователски резултати, включително и с потвърдителски характер, както и с информация относно организирането и провеждането на проучванията. По-долу са представени в екстрахиран и обобщен вид основните научни приноси, които приемам без съществени възражения. Към първото направление - метаболитен синдром и неалкохолна мастна чернодробна болест се отнасят представените монография и 14 публикации: (1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 17, 21, 22, 27, 28). От тях 2, 4, 7 и 8 са свързани с дисертационния труд, поради което не подлежат на рецензиране. Приносите на д-р Братоева включват: - Противовъзпалителното, антиоксидантно, нтихиперлипемично и антистеатозно действия на водно-алкохолен екстракт от Agrimonia eupatoria, понижаващ нивата на IL-6 и CRP в експериментален модел на метаболитен синдром у плъхове;

5 5 - Връзката между активирането на апоптозата в черния дроб и нивата на серумен TNF-α и чернодробния редуциран глутатион при модел на метаболитен синдром; - Хепатопротективния ефект на S-аденозилметионина (S-AMе) срещу оксидативно увреждане чрез редуциране на оксидативния стрес, липидогенезата и екстрахепаталното отлагане на липиди, и потискане на апоптозата. - Антиоксидантния и понижаващ нивата на наситените свободни мастни киселини с дълги въглеродни вериги в черен дроб, и анти-атерогенния ефект на Алопуринол при фруктозо-индуцирано затлъстяване. Във връзка с това е разработена в сътрудничество модификация на метод за определяне на мастни киселини в чернодробен хомогенат и в серум; - Установеното при фруктозо- индуциран метаболитен синдром микросъдово увреждане на бъбреците с отлагане на амилоид; - Установеното подобряване на мозъчните функции от S-АМе при експериментален модел на метаболитен синдром у плъхове на високофруктозна диета. Към второто направление - патогенетични механизми при системен лупус еритематодес, се отнасят 5 публикации (11, 12, 14, 15, 16). Основните научни приноси са: - Установеното наличие у пациенти с лупусна нефропатия на антитела срещу глобуларния фрагмент на C1q (анти-gc1q антитела), чийто титър корелира с активността на заболяването. - Установеният инхибиращ ефект на анти-gc1q антителата, разпознаващи В- веригата, върху взаимодействието на C1q с прицелните му молекули IgG и CRP. - Установената корелация между нивата на анти-gc1q антителата срещу В- веригата на C1q от една страна, и активността на лупусния нефрит и нивата на протеинурията и серумния албумин от друга.

6 6 - Получените данни за генотипното разпределение и алелните честоти за пет единични нуклеотидни полиморфизма (rs587585, rs292001, rs172378, rs и rs631090) в гените за C1q у здрави доброволци и у пациенти с лупусен нефрит от България. Третото направление - биомаркери на клетъчна смърт, ангиогенеза при солидни тумори и прояви на дистрес при онкологично болни пациенти, включва 7 публикации (13, 18, 19, 20, 23, 24, 25).). Основните научни приноси от тези изследвания са: - Установена е потенциалната роля на активатора на автофагията Beclin-1 като предиктивен маркер при лечение с 5-FU, както и връзка между експресията на Beclin-1 и стойностите на SUVmax; - Установеното удължаване на преживяемостта без прогресия, при включване на анти-ангиогенезния агент bevacizumab към първа линия химиотерапия у пациенти с метастатичен дебелочревен карцином; - Установената зависимост между стойностите на Neuropilin-1 и преживяемостта без прогресия у пациенти с метастатичен дебелочревен карцином, лекувани с първа линия системна химиотерапия в комбинация с bevacizumab. - Установеното по-високо ниво на дистрес при онкоболни пациенти от женски пол; Научна активност: Съгласно приложените документи д-р Братоева е участвала с постери и доклади в 32 научни прояви - 24 у нас и 8 - в чужбина, като 10 от резюметата на представените научни съобщения са отпечатани в научни списания, а 22 - в сборници. Д-р Камелия Братоева е участник в 4 локални научни проекта, финансирани от ФМН на МУ-Варна. В обобщение, научно-изследователската дейност на д-р Камелия Братоева се характеризира с постоянна активност, включително и особено през последните 5

7

ПЪЛНОМОЩНО

ПЪЛНОМОЩНО С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р НАДЕЖДА ПЕТРОВА МАДЖАРОВА, ДМН Хоноруван преподавател към ПУ Паисий Хилендарски Пловдив Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в областта на висшето

Подробно

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1.

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина и специалността Неврология двама за нуждите

Подробно

Приложение 3:

Приложение 3: ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Минимални изисквания към научната и преподавателската дейност на кандидатите за придобиване на научна степен и за заемане на академичните длъжности "главен асистент", "доцент" и "професор"

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обявения конкурс ДВ. брой 18/2016 г. за заемане на академичната

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Професор Област на висше образование 7. Здравеопазване

Подробно

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в Област на висше образование 1. Педагогически

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ”

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ” ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ С Т А Н О В И Щ Е от.проф.д.ик.н. Кирил Петров Ангелов Технически университет-софия Стопански факултет на научните трудове, представени по конкурса за заемане на

Подробно

Stan_L_Spiridonova_R_Penev

Stan_L_Spiridonova_R_Penev СТАНОВИЩЕ от проф. дн Радослав Иванов Пенев на научното творчество и преподавателската дейност на гл. ас. д-р Лора Илиева Спиридонова за присъждане на академичната длъжност доцент по област на висше образование

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е необходимо да отговарят на условията отразени в таблицата

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р / На Заместник-ректора на МУ- Ва

Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р / На Заместник-ректора на МУ- Ва Р Е Ц Е Н З И Я От: Върху: Проф. д-р Елена Младенова Шипковенска, дм Член на научното жури заповед Р-109-309/01.06.2018 На Заместник-ректора на МУ- Варна Конкурс за заемане на академична длъжност ДОЦЕНТ

Подробно

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Икономика (счетоводство и одит) от акад. Иван П. Попчев Със

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по професионално направление 3.8 Икономика, научна специалност

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в СУ «Св.Климент Охридски»

Подробно

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде 1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в професионално направление

Подробно

СТАНОВИЩЕ

СТАНОВИЩЕ СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Хрисула Атанас Недялкова - У - тет Проф. д-р Асен Златаров по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент Научна област: Педагогически науки Професионално направление: 1.2.

Подробно

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax ,

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax , УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел. 886 444, fax. 804 212, www.umbalpln.com, e-mail :umbal@umbalpln.com С Т А Н О В И Щ Е от Проф.д-р

Подробно

ПЪТНА КАРТА

ПЪТНА КАРТА Приложение 1 Количествени изисквания за заемане на академичната длъжност Професор в УНСС І. Задължителни условия по ЗРАСРБ (Чл.29) 1. Да са придобили образователната и научна степен "доктор". 2. Да са

Подробно

От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология", Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образо

От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология, Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образо От Проф. д-р Виктория Цветанова Дойчева, дм, Катедра Епидемиология", Медицински университет- София Относно дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен ДОКТОР" по научната специалност

Подробно

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev СТАНОВИЩЕ по конкурс за професор в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, Професионално направление: 4.6 Информатика и компютърни науки, Научна специалност: 01.01.12 Информатика

Подробно

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc

Microsoft Word - Recenzia-Kapralov.doc СТАНОВИЩЕ за научните трудове и учебната дейност на д-р Даниела Костадинова Михалева, представени за участие в конкурс за заемане на академична длъжност доцент в професионално направление 3.7. Администрация

Подробно

УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: кон

УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: кон УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: конкурс за заемане на академична длъжност доцент в Университет

Подробно

Stanovishte E Penkova

Stanovishte E Penkova Становище от доц. д-р Евгения Пенкова, УНСС София, член на научно жури по конкурса за заемане на академичната длъжност ПРОФЕСОР, по професионално направление 3.7. Администрация и управление/социално управление

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я

Р Е Ц Е Н З И Я С Т А Н О В И Щ Е на проф. д-р Атанас Харалампиев Дерменджиев, член на Научното жури в конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в научна област 4. Природни науки, математика и информатика, професионално

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор" в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направ

Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направ Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор" в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.. Медицина, по специалност Нервни болести",

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образ

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образ РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образование: 4. Природни науки, математика и информатика,

Подробно

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге / РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по 03.01.28 Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентгенология и радиология в отделение по Образна диагностика

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р арх. Антон Величков Гугов ОТНОСНО: материалите, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност Архитектура на сградите,

Подробно

ДО

ДО ДО Председателя на ПК за САНК на НАОА проф. д-р Илия Гюдженов ДОКЛАД НА ЕКСПЕРТНА ГРУПА с ръководител проф. д-р Красимира Якимова, дм, дмн - член на ПК за САНК Относно: Резултатите от проверката на експертна

Подробно

Microsoft Word - 4-Pravilnik_ZRAS_IMI.doc

Microsoft Word - 4-Pravilnik_ZRAS_IMI.doc ПРАВИЛНИК за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института по математика и информатика на БАН Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Този Правилник урежда

Подробно

СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно ж

СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно ж СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно жури в конкурс за заемане на академична длъжност ДОЦЕНТ

Подробно