ПОМОЩНА ИНСТРУКЦИЯ ЗА РАБОТА С МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА "ПОСЕЩАЕМО И БЕЗОПАСНО УЧИЛИЩЕ" ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Размер: px
Започни от страница:

Download "ПОМОЩНА ИНСТРУКЦИЯ ЗА РАБОТА С МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА "ПОСЕЩАЕМО И БЕЗОПАСНО УЧИЛИЩЕ" ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ"

Препис

1 ПОМОЩНА ИНСТРУКЦИЯ ЗА РАБОТА С МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА "ПОСЕЩАЕМО И БЕЗОПАСНО УЧИЛИЩЕ" ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ

2 Писма месечни отсъствия На страница Писма месечни отсъствия, като Администратор училище, Ви е предоставена възможност за генериране писмо към общините за всички деца в задължителна предучилищна възраст, които са натрупали отсъствия за предходния месец съгласно чл. 5, ал.9, т. 4 от ПМС 100/ г. Под внимание се взема настоящият адрес на детето. Генерираното писмо след като е свалено, подписано, подпечатано и качено през платформата, автоматично ще се появи в профила на съответната община. Картинките по-долу са с примерни данни. Първата картинка онагледява списъка с деца в задължителна предучилищна възраст, за които трябва да се генерира писмо. Втората картинка онагледява таблицата с генерирани и/или прикачени в системата писма.

3 Писма се генерират по отделно за всеки месец, за всяка община, в която по настоящ адрес има деца, посещаващи група за задължително предучилищно образование с неприсъствени повече от 3 дни. Преди да разясним процеса по генериране на писмо, нека се запознаем с неизвестните полета на тази страница. - След избор на това поле в падащ лист ще се покажат всички общини, за които е необходимо да се генерира писмо. - След избор на това поле в падащ лист ще се покажат всички месеци, за които има деца с натрупани повече от 3 неприсъствени дни и няма генерирано писмо. Когато е маркирана тази опция (в кутийката има тикче), в списъка с деца ще се зареждат такива, за които вече е генерирано писмо. Повторно генериране на писмо не е възможно. Могат да бъдат използвани филтрите община и/или месец, при необходимост от справка. - Избирайки този бутон, то Вие ще премахнете детето от списъка. То няма да бъде включен в генерираното писмо към общината за съответния месец. Ако за даден ученик смятате, че не е посочена правилна община, то в неговия профил и секция Актуална информация извършете необходимите корекции съответно в полета: Статус адрес Открит на трети адрес ; Област; Община; Населено място; Лок. единица; Номер и т.н. Нека се върнем на първата картинка списък от деца с натрупани неприсъствени дни. Ако списъкът е празен, то няма деца, за които е необходимо да се генерира писмо. В този списък би следвало да се зареждат само деца с повече от 3 неприсъствени дни месечно и са били във Вашата детска градина през посочения месец. В случай на разминаване се свържете с нас. Ще демонстрираме процеса по генериране на писмо. За целта ще се генерира писмо към община Кричим за месец септември.

4 Натиска се --Избор на община--, а в падащото меню ще се визуализират общините, показани на изображението. Избира се община Родопи. След като е избрана общината, трябва да се посочи и месецът. За целта се натиска --Избор на месец--. Избира се месец. В случая нека да бъде месец септември. След като са посочени община Родопи и месец, таблицата със списък от деца с натрупани неприсъствени дни ще изглежда по следния начин: За да бъде генерирано писмото с децата, от списъка се избира бутон Генериране на писмо. В таблицата с генерирани писма ще се появи новогенерираното писмо, а децата, за които е генерирано писмо, ще се скрият от списъка. За да запишете писмото на компютъра, от който достъпвате портала, се натиска текста Свали писмо. Писмото трябва да бъде разпечатано, попълнено, подписано, подпечатано и сканирано, за да бъде прикачено в платформата. Прикачването на сканираното писмо се извършва от бутона писалка -!!!Внимание: Прикачено в системата писмо не може да бъде премахвано. Ако бъде прикачен грешен файл, то извършете прикачването отново, но вече с коректния такъв. До известна степен няма ограничения в размера на файла. Подходящ формат за прикачване е от тип картинка, документ или pdf. Ако е прикачен файл, но не е въведен

5 изходящ номер, то използвайте бутона писалка, въведете номера и изберете бутона Запис (не е необходимо отново да прикачвате сканираното писмо). Когато е избран бутонът за прикачване на файл, на екрана ще се появи следният прозорец: След клик върху полето за прикачване на файл, се зарежда прозорец, в които трябва да изберете сканираното писмо. В полето за изходящ номер се въвежда такъв, а прозорецът трябва да изглежда приблизително така: След избор на бутон запис, сканираното писмо се добавя в таблицата със сканирани писма.!!!внимание: Ако се натъкнете на проблем с прикачването на файл имайте предвид следното: 1. Възможно е интернет връзката да е прекъснала по време на работа с платформата; 2. Оперативната (спомагателната) памет (кеша/cache) на браузъра, който ползвате, най-вероятно е препълнена опитайте с друг браузър или изчистете кеша. Процесът по генериране на писмо се изпълнява за всички деца от списъка. Когато отворите страница Писма месечни отсъствия и нямате деца в таблицата от първата картинка, ще означава че нямате писма за генериране. Справка за деца с генерирано писмо се извършва, след като е избрана опцията С генерирани писма и изглежда ето така: В списъка ще се появят децата, за които вече е генерирано писмо. Могат да бъдат използвани филтрите ЕГН, Име, Фамилия, Община и/или Месец за да се прави справка за конкретно дете или група от деца.

6 ОБХОД, ДЕЙНОСТИ И МЕРКИ Като Администратор училище на страница Ученици Ви е предоставена възможност да достъпвате профилите с личната информация на децата в задължителна предучилищна възраст от Вашата детска градина, както и на деца и ученици от прилежащия Ви район за обхват, ако потребителският профил, който ползвате е добавен към екип за обхват. Списъкът деца на страница Ученици Ви предоставя възможност да придобиете информация за вътрешния номер, имена, учебно заведение, настоящия адрес и годината на раждане за всяко от децата. Колоните статус указват съответно: Статус формуляр: не е свален индикира, че протокол за физическо посещениe на адрес за обхват не е разпечатван свален, но необработен протоколът не е отразен в системата. свален и обработен за детето е създадена дейност от тип Отразяване на формуляр Статус Адрес дали детето се намира на настоящия, постоянния, на трети адрес, пребивава в чужбина или не е открит при извършването на обход; Статус състоянието на дете по информация от НЕИСПУО към средата на месеците септември и февруари; Актуален статус информира за текущото състоянието на дете. Обход Всяко посещение на адрес от страна на екипа е придружено с разпечатан Протокол за физическо посещениe на адрес за обхват, който от своя страна е наличен за разпечатване в профила на всяко дете. Екипът попълва протокола, след което информацията от него се отразява в платформата. За да бъде

7 отразен формуляр, се влиза в профила на дете и се избира синия бутон Създай дейност/отрази формуляр. На следващата страница, която се зарежда, се посочва типа на дейността, в случая се посочва Отразяване на формуляр. Екипна дейност се посочва, когато екипът е преценил, че детето се нуждае от конкретна мярка не пряко обвързана с посещението на адрес. Индивидуална дейност се посочва за случаите, в които администраторът в детската градина (а и който и да е тип потребител) желае да добави мярка, предвидена в неговите компетенции, за това дете. Като следваща стъпка от процеса по отразяването на формуляр от падащото меню се избира екипът, който е направил обхода, след което се маркират членовете от екипа, присъствали на този обход. Маркирането на член от екипа се извършва с левия бутон на мишката след еднократно кликане върху неговите имена. Когато са маркирани всички,

8 присъствали на обхода, се избира оранжевият бутон Запис. Имайте предвид, че добавянето на мярка е обвързано с членовете от екипа, присъствали на обхода. След избор на бутона Запис ще се визуализира следната страница: Генериралият се ИСРМ номер се вписва в хартиения протокол, който от своя страна се архивира в документацията на образователната институция. При нужда да се впише допълнителна информация се клика с левия бутон на мишката върху текста Протокол за физическо посещениe на адрес за обхват, а екранът ще изглежда по следния начин: При необходимост се променя статуса на мярката, било то изпълнена, предложена, планирана, отказана или неизпълнена. С натискането на оранжевия бутон Запис въведената информация се запаметява. За да добавите мярката, предвидена по протокол, се избира червеният бутон Добави мярка.

9 Екранът ще изглежда по следния начин: От падащото меню --Избор на мярка-- се избира мярката по протокол. При необходимост се вписва допълнително информация в полето за коментар. Отбелязва се статус на мярката: предложена, отказана, изпълнена, планирана и т.н. С избор на червения бутон Добави приключват дейностите по отразяване на формуляр и добавяне на мярка за това дете. Мярката е добавена в профила на детето. При добавяне на мярка от тип дейност Екипна или Индивидуална процесите са идентични с разликата, че при екипна дейност от падащото меню потребители се посочва потребителя предложил мярката и тогава в падащото меню мерки се зареждат мерките, които този потребител може да предлага. При индивидуална дейност се зареждат само мерките, които потребителя, според своята роля, може да предлага. Справка за добавените мерки и техният прогрес е налична в профила на всяко дете в секция Добавени дейности.

10 ОБНОВЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА В ПРОФИЛА НА ДЕТЕ На страница Ученици потребител с роля Администратор училище вижда списък с децата в задължителна предучилищна възраст от детската градина, която администрира. При нужда от въвеждане на нова (актуална) информация за дете, то може да бъде намерено в списъка с деца. Могат да се използват филтри (полетата за търсене) за откриването на конкретно дете или група от деца. След клик (натискане) с левия бутон на мишката върху имената му се отваря нов прозорец с пълната информация за него.

11 Разделът Актуална информация е единственото място, в което могат да се внасят корекции. Там се въвежда новата информация за детето, като ако полетата са без информация (Не е зададен, Не е избрано), означава, че за детето не са записвани промени. *ВАЖНО* Не е нужно разделът Актуална информация да се попълва, ако в другите раздели (Образование, Настоящ адрес, Постоянен адрес) се съдържа информация, актуална за момента. В полето Актуален статус, се отбелязва промяната в текущото положение на детето. Ако то е в чужбина, в риск от отпадане или вече е отпаднало от образователния процес, се задава някой от съответстващите статуси. Ако детето е преместено в друга детска градина, се избира статус Преместен и името на детската градина, в която се намира, се вписва в полето Учебно заведение. При избор на актуален статус Незаписан, в полето Причинa за незаписване от падащото меню с номенклатурни стойности, се задава причината за незаписване. Ако впоследствие то бъде записано в детска градина, избира се актуален статус Записан и в полето Учебно заведение се въвежда името на новата детската градина. Актуална информация за адреса, на който се намира детето, се въвежда тогава, когато адресът се различава от записаните в разделите Настоящ адрес и Постоянен адрес. При попълването на нов, актуален адрес (Област, Община, Населено място, Район, Локализационна единица), в полето Статус адрес се избира Открит на трети адрес. Ако детето не бъде открито на постоянен, настоящ или на трети адрес, неговия статус адрес трябва да бъде променен на Не е открит.

12 За дете в чужбина статус адрес се променя съответно на В чужбина. Ако за статус адрес на детето е зададена някоя от горе изброените стойности, но в последствие то бъде открито на настоящия или постоянния му адрес, статусът адрес се променя съответно на Открит на настоящ адрес или Открит на постоянен адрес. МЕДИЦИНСКА БЕЛЕЖКА В профила на дете има възможност за прикачване на медицински бележки, за които има съмнение, че са фалшиви или подправени. Добавените бележки са видими за служителите на РЗИ, които могат да предприемат съответните действия по установяване на истинността на документа. В раздела Добавяне на медицинска бележка, намиращ се в долния край на страницата с профила на детето, се въвеждат следните данни: Номер на медицинската бележка; УИН кода на практикуващия, лекар издал бележката; датата на издаване и прикачен файл, съдържащ сканирана медицинската бележка, в някой от форматите: pdf, png, jpeg, jpg, gif, tif, doc, docx и bmp. След натискане на бутона Добави, бележката се добавя в списъка Добавени медицински бележки със статус За проверка (жълт). Системата предоставя цветова индикация, указваща статуса на добавената бележка. Под формата за добавяне на бележка е налична легенда за статусите на добавените медицински бележки и съответстващия им цвят. Освен данните, попълнени при добавянето на бележката, в колоната Област се показва областта, в която практикува медицинското лице, издало бележката, както и датата, на която е добавена в системата.

13 Ако бъде добавена бележка с несъществуващ УИН код, предупреждаващ прозорец указва добавянето на фалшива бележка със статус Фалшива (черен). Добавените медицински бележки, се проследяват и проверяват от контролни органи на РЗИ, които установяват и въвеждат актуалния статус на бележките. Промените в статуса на медицинските бележки са видими и биват отразени в профила на детето.

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ НОВО: За учебната година в електронната платфо

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ НОВО: За учебната година в електронната платфо РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ НОВО: За учебната 2019-2020 година в електронната платформа се въвеждат занимания по интереси, финансирани

Подробно

Ръководство на ползвателите

Ръководство на ползвателите Ръководство на ползвателите Съдържание I. ВЪВЕДЕНИЕ... 3 II. ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК... 3 III. ВХОД В СИСТЕМАТА... 3 1. Вход в системата... 3 IV. МОДУЛ УДОСТОВЕРЕНИЯ... 4 1. Модул Удостоверения... 4 2. Ново

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на образованието и науката Регионално управление на образованието Пловдив 4000 Пловдив, ул. Цариброд 1, тел.: 032/631-

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на образованието и науката Регионално управление на образованието Пловдив 4000 Пловдив, ул. Цариброд 1, тел.: 032/631- РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министерство на образованието и науката Регионално управление на образованието Пловдив 4000 Пловдив, ул. Цариброд 1, тел.: 032/631-843, 032/628-980, www.ruobg.com, e-mail: mail@ruoplovdiv.com

Подробно

УКАЗАНИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ Изберете Детски градини или Яслени групи в детски градини Изберете меню Регистрация Попълнете входните данни за родител/настойн

УКАЗАНИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ Изберете Детски градини или Яслени групи в детски градини Изберете меню Регистрация Попълнете входните данни за родител/настойн УКАЗАНИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ Изберете Детски градини или Яслени групи в детски градини Изберете меню Регистрация Попълнете входните данни за родител/настойник на детето: Всички полета, отбелязани със звездичка,

Подробно

ICS Natioanal

ICS Natioanal РЪКОВОДСТВО ЗА ВЪНШНИ ПОТРЕБИТЕЛИ Март 2019 г. История на промените Дата Версия Описание Автор 28.09.2018 1.0 Ръководство за потребителя ИО АД 07.03.2019 2.0 Ръководство за потребителя ИО АД СЪДЪРЖАНИЕ:

Подробно

WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отва

WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отва WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отварянето на линка на портала http://bt.bg73.net/ се визуализира

Подробно

Инструкция за работа с Декларации 1 и 6 Инструкция за изготвяне на Декларация образец 1 и Декларация образец 6 в ПП Омекс 2000, съгласно изискванията

Инструкция за работа с Декларации 1 и 6 Инструкция за изготвяне на Декларация образец 1 и Декларация образец 6 в ПП Омекс 2000, съгласно изискванията Инструкция за работа с Декларации 1 и 6 Инструкция за изготвяне на Декларация образец 1 и Декларация образец 6 в ПП Омекс 2000, съгласно изискванията на НАП от 01.01.2014 г. за едновременно подаване на

Подробно

Потребителско ръководство за платформа за кандидатстване по НП на МОН v0.4 2

Потребителско ръководство за платформа за кандидатстване по НП на МОН v0.4 2 Потребите)с+о ръ+о-одст-о за п)атформа за +андидатст-ане по Национа)ни програми (НП) +ъм Министерст-о на образо-анието и нау+ата Адрес: http://np.mon.bg/ Съдържание Работа с платформата... 3 Смяна на паролата...

Подробно

УКАЗАНИЯ

УКАЗАНИЯ УКАЗАНИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ИЗБИРАЕМИ ДИСЦИПЛИНИ ПРЕЗ СУСИ І. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ СУСИ е информационна система, през която всеки студент може да проследи студентското си състояние, изучаваните от него дисциплини,

Подробно

Приложение_1_Заявление по Образец 1

Приложение_1_Заявление по Образец 1 Приложение 1 Образец 1 Заявление за подаване на статистическа информация по електронен път и ползване на електронни услуги, предоставяни от БНБ с квалифициран електронен подпис (КЕП) на задълженото лице

Подробно

Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на клас

Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на клас Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на класиране за прием в VIII клас по интернет или на място,

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ НИЛ ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА И ГИС СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс(02) , (02) ; E-MAI

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ НИЛ ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА И ГИС СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс(02) , (02) ;   E-MAI ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ НИЛ ПО КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА И ГИС СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс(02) 965-3469, (02) 965-2422; HTTP://WWW.ACSTRE.COM E-MAIL: OFFICE@ACSTRE.COM АКСТЪР Портал за електронни административни

Подробно

СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ

СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ 1. За да подадете електронно заявление за първи етап на класиране в периода 03-05.07.2019 г., влизате с Вх. и кода за достъп от служебната бележка в https://priem.mon.bg

Подробно

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Европейки фонд за регионално развитие Инвестираме във вашето бъдеще ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА Развитие на конкурентоспособността на българск

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Европейки фонд за регионално развитие Инвестираме във вашето бъдеще ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА Развитие на конкурентоспособността на българск BG161PO003-1.1.06-0022-C0001 Ръководство за работа със системата Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма на българската икономика 2007-2013, съфинансирана от Европейския

Подробно

Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на клас

Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на клас Online кандидатстване след VII клас За учебната 2019/2020 година имате възможност да подадете Вашето заявление за участие в първи и трети етап на класиране за прием в VIII клас по интернет или на място,

Подробно

Ръководство за работа на Кандидат-бенефициери Електронна система за подаване и оценяване на проектни предложения към Център за образователна интеграци

Ръководство за работа на Кандидат-бенефициери Електронна система за подаване и оценяване на проектни предложения към Център за образователна интеграци Ръководство за работа на Кандидат-бенефициери Електронна система за подаване и оценяване на проектни предложения към Център за образователна интеграция на от етническите малцинства www.coiduem.bg 30.08.2019

Подробно

Инструкция за попълване на Опис на документите, доказващи реализация на животни по схемите СМКЮ, ЕЖСК(месо) и ДПЖСК месни, млечни (с комбинирана реали

Инструкция за попълване на Опис на документите, доказващи реализация на животни по схемите СМКЮ, ЕЖСК(месо) и ДПЖСК месни, млечни (с комбинирана реали Инструкция за попълване на Описа на документи към Декларацията по чл. 27в, ал.1 от Наредба 3 от 2015 г. във връзка със заявено участие по схемите СМКЮ, ЕЖСК (месо), ДПЖСК - с доказване реализация в периода

Подробно

Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация...

Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация... Платформа за достъп до обществена информация Регистриране на потребител (Заявител) на Платформата... 2 Заявление за достъп до обществена информация... 3 Попълване на заявление... 3 Избор на задължен субект...

Подробно

ТУ - СОФИЯ ТЕХНОЛОГИИ ЕООД СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс: , GSM 0888/ , Електронно

ТУ - СОФИЯ ТЕХНОЛОГИИ ЕООД СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс: , GSM 0888/ ,     Електронно ТУ - СОФИЯ ТЕХНОЛОГИИ ЕООД СОФТУЕРНА ГРУПА АКСТЪР тел./факс: 965-3469, GSM 0888/72-56-96, http://www.acstre.com, e-mail: office@acstre.com Електронно кандидатстване за Програма Култура 2015 Ръководство

Подробно

1. Въведение Нрапософт-Пътен лист е програма за генериране на пътни листа и управление на фактури за горива. Нрапософт-Пътен лист е уеб базирано прило

1. Въведение Нрапософт-Пътен лист е програма за генериране на пътни листа и управление на фактури за горива. Нрапософт-Пътен лист е уеб базирано прило 1. Въведение Нрапософт-Пътен лист е програма за генериране на пътни листа и управление на фактури за горива. Нрапософт-Пътен лист е уеб базирано приложение създадено с една от най-новите и бързо развиваща

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ Версия Ноември 2018 г.

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ Версия Ноември 2018 г. РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ Версия 1.0 8 Ноември 2018 г. 1 Регистрация на потребител Информационната система осигурява регистрация на следните групи потребители:

Подробно

1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на в

1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на в 1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на версиите 1.10 *подредба име, размер в наличност екран

Подробно

ВНИМАНИЕ

ВНИМАНИЕ ИНСТРУКЦИИ ЗА РАБОТА С ПЛАТФОРМА ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ НА ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ХАРМОНИЯ 1 ООД В тези инструкции ще намерите: 1. Как да влезем в плаформата за обучение?

Подробно

ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел , ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТ

ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел , ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТ ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел. 0888-640825, 0877-660667 office@edis-bg.com, https://www.edis-bg.com ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТА \ Пловдив, юни 2019 г. - 1 - 1. ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕКУЩАТА

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ ОТ ИНФОРМАЦИОННАТА СИСТЕМА НА ЦЕНТРАЛНИЯ КРЕДИТЕН РЕГИСТЪР София, юни 2019 г.

РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ ОТ ИНФОРМАЦИОННАТА СИСТЕМА НА ЦЕНТРАЛНИЯ КРЕДИТЕН РЕГИСТЪР София, юни 2019 г. РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ ОТ ИНФОРМАЦИОННАТА СИСТЕМА НА ЦЕНТРАЛНИЯ КРЕДИТЕН РЕГИСТЪР София, юни 2019 г. Информационна система Централен кредитен регистър Указания за използване на

Подробно

Microsoft Word - el-summons.docx

Microsoft Word - el-summons.docx РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ УТВЪРЖДАВАМ: АДМ. РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д. ВАСИЛЕВ ПРАВИЛА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯ И ПРИЗОВКИ ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОНЕН ПОЩЕНСКИ АДРЕС ПО РЕДА НА ЧЛ. 137, АЛ. 2 АПК, ВР. ЧЛ. 42, АЛ. 4 И СЛ.

Подробно

Smart Review_.indd

Smart Review_.indd Изпращане на файлове през Kodak Insite За да използвате функционалността на програмата, е необходимо да имате регистрация в системата, която може да бъде създадена от екипа на Жанет 45. Ще получите имейл

Подробно

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата... 2 2. Избор на събитие...5 3. Избор на места (Попълване на заявка)... 7 4. Резервация на места...

Подробно

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регистрация. ВЪВЕДЕНИЕ LearningApps.org е Web сайт, подкрепящ

Подробно

“ Ада – софт “ – софтуер за автоматизиране на финансово – счет

“ Ада – софт  “ – софтуер за автоматизиране на финансово – счет Офис София ж.к. Младост 1, бл.27 тел.: (02) 974 43 50 (02) 974 37 39 e-mail: office@ada-soft.bg РАЗРАБОТКА, ПРОДАЖБА И ВНЕДРЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ СОФТУЕР. ОДИТ РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА ISO 9001:2008 от Bureau

Подробно

РАБОТА С ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА НА КЛЕТ БЪЛГАРИЯ Влезте в някой от сайтовете на марките, които представляваме htt

РАБОТА С ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА НА КЛЕТ БЪЛГАРИЯ Влезте в някой от сайтовете на марките, които представляваме     htt РАБОТА С ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА НА КЛЕТ БЪЛГАРИЯ Влезте в някой от сайтовете на марките, които представляваме https://klett.bg, https://anubis.bg, https://bulvest.com и кликнете върху бутона Електронни

Подробно

Подаване на информация в ИСИС - описание с примерни екрани

Подаване на информация в ИСИС - описание с примерни екрани Подаване на информация в Портала на Интегрираната статистическа информационна система (ИСИС) Описание с примерни екрани Подаването на информация в Портала на ИСИС е възможно само след подписването ѝ с

Подробно

Microsoft Word - KAD_ID_portal.docx

Microsoft Word - KAD_ID_portal.docx Заявяване на проектен идентификатор през КАИС Портал kais.cadastre.bg към службите по геодезия, картография и кадастър I. През страница КАРТА се идентифицира имота: 1. Избира се намерения имот, като се

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Облачна услуга за дистанционна връзка с касови апарати с марка ELTRADE Инструкции за употреба Характеристика на продукта ELTRADE Cloud е услуга, която свързва в облак касовите апарати на една фирма с базата

Подробно

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате или

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате   или Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате www.google.com или www.google.bg. Няма значение кой адрес ще напишете. Най-вероятно

Подробно

Университет - библиотека - образование и дигиталният достъп University - Library - Education and Digital Access

Университет - библиотека - образование и дигиталният достъп University - Library - Education and Digital Access Отворете началната страница на сайт на ШУ "Епископ Преславски http://shu.bg/ Натиснете бутона Университетска библиотека (оградената с червено зона) От основното хоризонтално меню на библиотечния сайт натиснете

Подробно

Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия за 2019 г. Последна актуализация на указанието: г. Препор

Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия за 2019 г. Последна актуализация на указанието: г. Препор Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия 6.0.0 за 2019 г. Последна актуализация на указанието: 01.02.2019 г. Препоръка: Да се извърши от системен администратор! Изисквания

Подробно