СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДГ ДЪГА. ЗА ПЕРИОДА 2016г.-2020г. ПРИЕТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТ. С ПРОТОКОЛ 11 / г.

Размер: px
Започни от страница:

Download "СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДГ ДЪГА. ЗА ПЕРИОДА 2016г.-2020г. ПРИЕТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТ. С ПРОТОКОЛ 11 / г."

Препис

1 СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДГ ДЪГА ЗА ПЕРИОДА 2016г.-2020г. ПРИЕТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТ С ПРОТОКОЛ 11 / г. ВЪВЕДЕНИЕ Приоритет за образованието в европейското пространство е концепцията за образование през целия живот.този тип образование е организирано около четири фундаментални типа обучение-да се научим да знаем, да се научим да правим,да се научим да живеем здраво и да се научим да бъдем. Програмата за учене през целия живот е създадена в отговор на процесите на модернизация и адаптация на страните-членки на ЕС, във връзка със стратегическите цели от Лисабон.Ориентирите за разработване на единни европейски стратегии и практики за непрекъснато образование и обучение на всички дава Меморандумът за учене през целия живот.шест ключови послания са залегнали в основата на Меморандума-нови умения за всички;инвестиции в човешки ресурси;иновации в процеса на преподаване и учене;оценяване знанията на емперично и рефлексивно равнище,информация и ориентиране,образование по-близо до дома.ученето през целия живот интегрира всички формални и неформални дейности, които развиват личността на индивида-не само образованието,но и интелигентността на индивида-емоционална и социална. В условията на пазарна икономика съществено се променя макро средата на развитие на детската градина.това налага всяко детско заведение да се стреми да намери и наложи свой собствен образ, своя специфична система на образование и стремеж за въвеждане на нови педагогически методи.

2 Стратегията е система от педагогически идеи и поредица от действия,които водят до нови състояния в зависимост от актуалните и бъдещи потребности на ДГ Дъга.Тя се опира на миналия положителен опит,начертава бъдещи действия по посока на очаквания резултат,търси вътрешни ресурси и потенциални възможности.определя условията и характера на дейностите,очертава вероятните трудностите,установява принципите на ръководство. КРАТКА ИСТОРИЯ За пръв път ДГ Дъга отваря врати през м.април 1984г. под името Знаме на мира. Детската градина е разположена в район Северен с дворна част- 4618кв.м и застроена част-1112кв.м. Сградата на детската градина е построена по типов проект, състои се от два масивни корпуса с топла връзка и разполага с шест занимални,перален блок-реконструиран е през 2014г. в детска група, физкултурен салон, методически кабинет, лекарски кабинет, кухненски блок и два вътрешни двора. Детската градина е определена за базова към ПУ Паисий Хилендарски и работи като такава 10г.-до 1995г. От м.януари 1992г.се преименува в ДГ Дъга -с Решение на ОС-Пловдив 26/ г. От м.април 1999г. директор на ДГ Дъга става Димитринка Ангелова Симеонова, която през май 2006г.е удостоена с Почетния знак на гр.пловдив. С Почетен знак на гр.пловдив е удостоен и колектива на детското заведение през 2008г. През м.май 2015г. г-жа Симеонова получава почетен приз Неофит Рилски.

3 АНАЛИЗ НА СРЕДАТА Район Северен е най-големият индустриален район в гр.пловдив,на територията на който се намират промишлените предприятия:стъкларски завод Дружба ;Текстилен комбинат Марица Текс ;Обединена млечна компания; Консервен комбинат;предприятие за производство на козметични продукти Ален Мак ;Химически завод Агрия ;Захарен комбинат Кристал ;Топлофикация EVN и др. В близост до детската градина са жп гара Филипово и автогара Север. Родителите,живеещи в близките села а работещи в града, имат възможност да водят и взимат децата си всеки ден. Наличието на една съвременна,отговаряща на критериите за естетическо възпитание и здравно-хигиенни изисквания детска градина ще допринесе за по-доброто регионално развитие на района,чрез привличането на млади хора в промишлено-стопанското развитие на район Северен и ще осигори спокойствие и вътрешен комфорт на работещите родители. ДГ Дъга функционира със седем групи, в които се отглеждат и възпитават 194 деца.г рупите са сформирани по възрастов принцип,по желание на родителите и чрез централизирано електронно класиране по методика приета с решение 294,взето с протокол 14 от г., изменена и допълнена с Решение 441, Взето с Протокол 23 от г. на Общински съвет-пловдив в сила от г. От г. приемането, преместването и отписването на деца ще се осъществява при спазване изискванията на Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив, приета на сесия на Общински съвет Решение 338, взето с протокол 13 на г. Възпитателно-образователния процес е хуманизиран чрез позициониране на детето в центъра на цялостната дейност и ориентирането му към общочовешки ценности и добродетели, притежаващо широки интереси, знания, умения, компетенции и умения за взаимодействие с околните Не се допуска подбор по пол, етническа, религиозна и социална принадлежност.зачитат се Конвенцията за правата на детето,закона за закрила на детето и Конституцията на Република България.

4 ДГ Дъга е с изградена символика-емблема, знаме, химн. ЦЕННОСТ: -ДГ Дъга организира учеща среда, решава задачи свързани с интеграцията на деца със СОП, демонстрира уважение към културните или етническите различия; -детското заведение осигурява условия за методическа помощ за постигане на високи резултати на база индивидуалните особености на децата и техния стил на учене; -създава се различна организация за работа в голяма и малка група при решаване на поставените задачи; -педагогическият екип се включва в различни форми за квалификация или поддържане на базовата си квалификация и се създават условия за Учене презцелия живот ; -включва семейството в живота на детската градина и се работи активно с Обществения съвет-създаване стая на семейството, обогатяване на пространството извън занималните с информационни материали за родителите, относно дейността на ДГ и психическото развитие на децата в съответната възрастова група. ГЛОБАЛНА ЦЕЛ: -Осигуряване на равен достъп и подкрепа на развитието и приобщаване в системата на предучилищното възпитание и подготовка и училищното образование на деца.

5 ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДГ ДЪГА Индивидуалните и възрастови особености на децата определят поведението и реакциите им и са основа за тяхното бъдещо развитиe и изграждане, като самостоятелна личност. Това определя посоката на педагогическото взаимодействие.то е процес, свързан с развитието на детето и е насочен към постигане на определени очаквани резултати. При провеждането му учителите използват играта, която е основна дейност в предучилищна възраст. Детската градина осигурява игровата дейност във всички видове организация на предучилищното образование през учебно и неучебно време. Образователното съдържание е построено на основата на водещите съвременни подходи: - индивидуален подход той отчита индивидуалните характеристики на детската личност, формира умения у децата да играят и работят индивидуално и в група. Индивидуалният подход дава възможност на всяко дете на базата на своите възможности максимално добре да се възпита и образова. - хуманистичен подход в центъра на всяко взаимодействие е детската личност. Детето трябва да бъде уважавано и ценено, а отношението към него човечно, детето не бива да се унижава и обижда, да се зачита личното му достойнство. - личностен подход този подход предполага личностно ориентиран образователно възпитателен процес. В него е заложено изискването за отчитане индивидуалните възможности и темповете на развитие на всяко дете. - игрови подход чрез играта детето възприема и опознава света, придобива умения да го пресъздава и в последствие да го преобразува и изменя. Това е главното и основното в развитието на детската личност и промените в мотивите и целите и. Усвояването на различни дейности в игрова ситуация носи радост, изгражда самочувствие и позитивно отношение. Подходите утвърждават предучилищното възпитание като хуманизиращ и личностно развиващ детето процес.

6 В процеса но обучение и възпитание се използват следните методи и средства съобразени с възрастовите особености на децата 1. Предметно оперативни обследване, конструиране, предметни игри, предметно моделиране, упражнения. 2. Игрово преобразуващи ролеви, театрализирани, конструктивни, дидактични, музикално подвижни. 3. Практико изпробващи конструиране, експериментиране, графично моделиране. 4. Информационно познавателни наблюдение, демонстрация, беседа, словесни игри. 5. Интерактивни експеримент, беседа, наблюдение. Използваните средства при педагогическото взаимодействие са : помагала към програмната система, илюстративен материал, оперативен материал, конструктори, енциклопедии и други. Формите на педагогическо взаимодействие са: основна форма и допълнителна форма. I.Основната форма на педагогическо взаимодействие е педагогическата ситуация. Тя протича под формата на игра и се организира само в учебно време. Продължителността на ситуацията е по преценка на учителя: мин за I и II гр мин за III и IV гр. Разпределението на педагогическите ситуации по образователни направления се осъществява в седмично разпределение, което се разработва по възрастови групи и се утвърждава от директора на детската градина. Броят на ситуациите са отразени в седмичното разпределение, както следва: I гр. 12 II гр. 13 III гр. 15

7 IV гр. 17 Освен минималния брой ситуации се допускат и по пет, които общо образуват максималния допустим брой. II. В допълнителните форми на педагогическо взаимодействие се разширяват и усъвършенстват отделни компетентност, които допринасят за личностното развитие и разнообразяване живота на детето. Допълнителните форми се организират от учителя извън времето за провеждане на педагогическите ситуации. Допълнителните форми се организират, както в учебно време, така и в неучебно. Допълнителните форми, в подкрепа на основните са: -различни видове игри, разходки, празници, развлечения, утринна гимнастика и други режимни моменти В целодневната организация на детската градина освен основни и допълнителни форми се осигуряват: 1. Условия и време за игра, почивка, сън 2. Условия и време за хранене 3. Дейности по избор на детето.

ДЕТСКА ГРАДИНА ИЗГРЕВ гр. ПЕЩЕРА УЛИЦА: Д-Р. П. ЦИКАЛОВ 35, ТЕЛЕФОН: 0350/ e- mail: 1.ПОДХОДИ И ФОРМИ НА ПЕДАГОГИЧЕСКО ВЗАИМО

ДЕТСКА ГРАДИНА ИЗГРЕВ гр. ПЕЩЕРА УЛИЦА: Д-Р. П. ЦИКАЛОВ 35, ТЕЛЕФОН: 0350/ e- mail: 1.ПОДХОДИ И ФОРМИ НА ПЕДАГОГИЧЕСКО ВЗАИМО 1.ПОДХОДИ И ФОРМИ НА ПЕДАГОГИЧЕСКО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ Педагогическото взаимодействие е процес, насочен към постигането на определен очакван резултат, свързан с цялостното развитие на детето, в който основни

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА 183 ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН СЛАТИНА УТВЪРЖДАВАМ :... / М.Матеева / Зап. 26 / г. ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДГ 183

ДЕТСКА ГРАДИНА 183 ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН СЛАТИНА УТВЪРЖДАВАМ :... / М.Матеева / Зап. 26 / г. ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДГ 183 ДЕТСКА ГРАДИНА 183 ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН СЛАТИНА УТВЪРЖДАВАМ :... / М.Матеева / Зап. 26 / 17.09.2018 г. ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДГ 183 ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО ЗА УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА 1 Същност

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА РОЗА Фд 4330 гр. Сопот ул. Стефан Странджата 22 тел: roza УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР:

ДЕТСКА ГРАДИНА РОЗА Фд 4330 гр. Сопот ул. Стефан Странджата 22 тел: roza   УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР: ДЕТСКА ГРАДИНА РОЗА Фд 4330 гр. Сопот ул. Стефан Странджата 22 тел: 0885 345151 e-mail: roza sopot@abv.bg http://dgroza-sopot.eu/ УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР: КАТЯ Е ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДЕТСКА ГРАДИНА РОЗА ГРАД

Подробно

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГОДЕЧ Н А Р Е Д Б А ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКАТА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА О

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГОДЕЧ Н А Р Е Д Б А ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКАТА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА О ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГОДЕЧ Н А Р Е Д Б А ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКАТА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ГОДЕЧ ПРИЕТА НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.59, АЛ.1 ОТ ЗАКОНА

Подробно

Наредба предучилищно образование

Наредба предучилищно образование НАРЕДБА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНА МОНТАНА /приета с Решение 305/27.10.2016 г. изм. с р-е 1021/28.02.2019 г./ Глава първа ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ Чл. 1. С тази наредба се определят:

Подробно

НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот г. ПриетасПМС 232от г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI

НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот г. ПриетасПМС 232от г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот27.10.2017г. ПриетасПМС 232от20.10.2017г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI. Предметнадържавнияобразователенстандартзаприобщаващотообразование

Подробно

Microsoft Word - Plan_strategiq

Microsoft Word - Plan_strategiq Приложение 3 към Стратегия за развитието на детската градина ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДГ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЗА ПЕРИОДА 2016-2018Г. ВЪВЕДЕНИЕ Качеството на предучилищното

Подробно

ОБЩИНА КАЛОЯНОВО пл. Възраждане 6 тел: / факс: / НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТ

ОБЩИНА КАЛОЯНОВО пл. Възраждане 6 тел: / факс: / НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТ ОБЩИНА КАЛОЯНОВО пл. Възраждане 6 тел: 03123 / 22 21 факс: 03123 / 24 12 http://www.kaloianovo.org/ E-mail: kaloianovo@mail-bg.com НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦА

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗОРНИЦА гр. ХАСКОВО 6300 Хасково, ул. Св.Св.Кирил и Методий 2, тел. 038/ ; Утвърждавам: Директор на ДГ 3 Зорница /Га

ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗОРНИЦА гр. ХАСКОВО 6300 Хасково, ул. Св.Св.Кирил и Методий 2, тел. 038/ ; Утвърждавам: Директор на ДГ 3 Зорница /Га ДЕТСКА ГРАДИНА 3 ЗОРНИЦА гр. ХАСКОВО 6300 Хасково, ул. Св.Св.Кирил и Методий 2, тел. 038/624 571; 0885123037 Утвърждавам: Директор на ДГ 3 Зорница /Галя Милкова/ ПРОГРАМНА СИСТЕМА ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ НА ДЕТСКА

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint ИЗГРАЖДАНЕ НА УСТОЙЧИВ ПРИОБЩАВАЩ МОДЕЛ ЧРЕЗ МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО slaveikov_pl@abv.bg www.csop-pleven.com ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ Процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕКТОР:Мариана Спасова/ ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ

Подробно

1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: 1.1. НОРМАТИВНО ОСНОВАНИЕ: Училищната програма за целодневна организация на учебния процес е разработена в съответствие със ЗПУО и

1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: 1.1. НОРМАТИВНО ОСНОВАНИЕ: Училищната програма за целодневна организация на учебния процес е разработена в съответствие със ЗПУО и 1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: 1.1. НОРМАТИВНО ОСНОВАНИЕ: Училищната програма за целодневна организация на учебния процес е разработена в съответствие със ЗПУО и Наредба 10 за организация на дейностите в училищното

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА 105 РАКЕТА,ГР.СОФИЯ,Р-Н ПОДУЯНЕ, УЛ. ЕМ.ВАСКИДОВИЧ УТВЪРЖДАВАМ ЙОРДАНКА МАНОВА ДИРЕКТОР ДГ 105 Р

ДЕТСКА ГРАДИНА 105 РАКЕТА,ГР.СОФИЯ,Р-Н ПОДУЯНЕ, УЛ. ЕМ.ВАСКИДОВИЧ УТВЪРЖДАВАМ ЙОРДАНКА МАНОВА ДИРЕКТОР ДГ 105 Р ДЕТСКА ГРАДИНА 105 РАКЕТА,ГР.СОФИЯ,Р-Н ПОДУЯНЕ, УЛ. ЕМ.ВАСКИДОВИЧ 40-А,ТЕЛ.02/9450593,e-mail:odz5@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ ЙОРДАНКА МАНОВА ДИРЕКТОР ДГ 105 РАКЕТА ПРОГРАМНА СИСТЕМА НА ДЕТСКА ГРАДИНА 105 РАКЕТА

Подробно

ДЕТСКА ГРАДИНА ПРОЛЕТ С. ТЪНКОВО, ОБЩ.НЕСЕБЪР,ул. Михаил Дойчев 14, тел: Утвърдил:. Директор: СЪДЪРЖАНИЕ НА ДНЕВНИЯ ПРЕСТОЙ НА ДЕЦАТА ПРИ ЦЕ

ДЕТСКА ГРАДИНА ПРОЛЕТ С. ТЪНКОВО, ОБЩ.НЕСЕБЪР,ул. Михаил Дойчев 14, тел: Утвърдил:. Директор: СЪДЪРЖАНИЕ НА ДНЕВНИЯ ПРЕСТОЙ НА ДЕЦАТА ПРИ ЦЕ ОРГАНИЗАЦИЯ 2 и 4 годишни В УЧЕБНО ВРЕМЕ от 17.09.2018 г. до 31.05.2019 г часови Основни и допълнителни форми на педагогическо взаимодействие 6.30 8.30 Прием на децата, дейности по избор; допълнителни

Подробно

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - ВРАЦА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - ВРАЦА 4.Прогресивна компетентност на педагогическите екипи, отговаряща на образователните изисквания и компетентности и европейски компетенции. 5.Работа в екип, добра комуникация и споделяне на опит. 6.Подобряване

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА О Б Щ И Н А К Р У Ш А Р И О Б Л А С Т Д О Б Р И Ч 9410, с. Крушари, тел : 05771/2024, факс 05771/ 2136, E-mail krushari@dobrich.net; site: www.krushari.bg ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО 2017 ГОДИНА

Подробно

ОУ “Драган Манчов” – гр

ОУ “Драган Манчов” – гр ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info Утвърждавам! Директор:.. /Борис Златарев/

Подробно

Стратегия за развитие на детска градина с филиали

Стратегия за развитие на детска  градина с филиали ОБЩИНСКА ДЕТСКА ГРАДИНА Д-р Тодора Миладинова град Рила, община Рила, област Кюстендил, ул. Септемврийска 4 УТВЪРЖДАВАМ:... (подпис и кръгъл печат на ДГ) Иванка Тахтаджийска Заповед.../... г. СТРАТЕГИЯ

Подробно

Microsoft Word - Naredba

Microsoft Word - Naredba ОБЩИНА ДВЕ МОГИЛИ 7150 Две могили, бул. България 84, тел./факс 08141/22 54, е-mail:dvemogili@mbox.digsys.bg ОБЩИНСКИ СЪВЕТ тел. 0884/854 752, е-mail: obc_dvemogili@abv.bg Н А Р Е Д Б А 29 ЗА УСЛОВИЯТА

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail:

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail: СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Кавар, общ. Кавар, обл. Добрич, ул. България 22 Тел. 0570 8 20 56, факс 0570 8 25 57 Е-mail: sou_kavarna@abv.bg Уеб сайт: sou-kavarna.com Утвърдил: Емил Андонов: Директор

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул.христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 зам.-директор: 04361/22-05 e-mail: soupb@abv.bg ПРОГРАМА

Подробно

П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 4/ г. 1. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри Доклад за изпълнение на препоръките на

П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 4/ г. 1. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри Доклад за изпълнение на препоръките на П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 4/12.01.2017 г. 1. ФС РЕШИ: Предлага на АС да одобри Доклад за изпълнение на препоръките на НАОА след програмна акредитация на професионално направление

Подробно

Портфолио на Миглена Стефанова Димова

Портфолио на   Миглена Стефанова Димова Портфолио на Миглена Стефанова Димова Детски учител гр.божурище ДГ Буратино Съдържание: 1 Общи сведения 2 Автобиография 3 Философия на преподаване 4 Отговорности на учителя 5 Методи на преподаване 6 Бъдещи

Подробно

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc)

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc) ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ СЕЛСКО СТОПАНСТВО ПРОФ. ИВАН ИВАНОВ ул. Вл. Стойчев 1 Директор: тел. 06514-3116 e-mail: pgssdd@abv.bg Долни Дъбник 5870 Администрация: тел./факс 06514-3112 web: pgss-dd.com ПРОГРАМА

Подробно