Проект на 4.а клас, 1. СУ Пенчо П. Славейков, Ръководител: Надя Дикова - Михалкова

Размер: px
Започни от страница:

Download "Проект на 4.а клас, 1. СУ Пенчо П. Славейков, Ръководител: Надя Дикова - Михалкова"

Препис

1 Проект на 4.а клас, 1. СУ Пенчо П. Славейков, Ръководител: Надя Дикова - Михалкова

2 Името бе родено спонтанно, като реплика на Международната неправителствена организация, защитаваща свободата на медиите, Репортери без граници. В клуба репортерите на 4. а клас се сблъскват със сложни казуси, водят дебати по правила, аргументират се. Влизат в роля, поднасят новини, учат се на правоговор. Редактират и творят. А чрез снимките навлизат в света на визуалното изкуство и откриват красивото през окото на обектива. Часът на Репортера е забавно пътуване към сериозните неща от живота.

3 РЕДАКЦИОНЕН ЕКИП 4.А КЛАС С всеки изминал ден се убеждаваме, че журналистиката е търсене на истината и вяра в бъдещето.

4 Първото нещо, в което репортерите се убедиха и записаха в тетрадките, бе мисълта на древногръцкия поет и драматург Софокъл: Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо.

5 Водещите новинари: Николета Николова и Алекс Стефанов Колегите им: Александра Юрукова и Николай Стоилов Екипите представят действителни новини, взети назаем от сайта на БНТ. Това се оказа трудна задача за говорителите. Информационната емисия се излъчи, въпреки комичните моменти при четенето на трудни думи и имена на чужди политици.

6 ПРЕСЦЕНТЪР 4.А КЛАС Избрани мисли от репортерската тетрадка: Пет неща, които искам да променя Приказка за доброто Въпросите, които искам да задам на президента Какво означава Единни в многообразието? Какво щях да направя, ако бях държавник? Почивка на Луната

7 Най-голямата мъка бе писането на аргументирано изказване Единни в многообразието девизът на Европейския съюз.

8 Избрано от Александра Юрукова. Амплоа - социална тематика. Журналистка с благородно писателско перо Александра е вдъхновен и благороден репортер. В своите материали написа: Искам да се осигури достоен живот на всички бездомни хора. Предлагам за тях във всяка държава да бъдат построени общи домове, за да не спят по тротоарите в студените нощи. Ако бях държавник, щях да насърча хората да помагат на възрастните и да ги уважават. Ако имах власт и бях начело на държавата, щях да се погрижа за писателите, защото те изкарват малко от своите творби, което не е справедливо, защото те се трудят, но не печелят толкова, колкото са заслужили. Най-важното качество, което трябва да притежава един държавник, е решителност, защото му се налага да взима трудни решения. За този пост се изисква смелост. Не всяко решение се харесва на общността, която държавникът управлява.

9 Снимки: Александра Юрукова

10 Избрано от Борис Божилов. Журналист с остро перо и активна гражданска позиция. С публикация на сайта на РУО София в албума Фотограф от прозореца Борис определено има усет за журналистиката. В своите материали той написа: Искам да спрат протестите в България. Искам да се смени управлението на държавата допускат грешка след грешка. Не искам да има COVID-19, защото умират много хора. Искам да спрат атомните централи, защото са опасни. Не искам да има войни по света. В неговата Приказка за доброто пеленаче бе спасено от пожарникар при голям пожар в къща. Питам се защо учените не могат да създадат хапче, което да ни осигурява безкраен живот? Към президента Румен Радев : Мислите ли, че сте добър президент? Искам да направя уебсайт, в който да се публикуват новини.

11 Фотографията е в кръвта на Борис. Снимките са доказателство за това.

12 Избрано от Николета Николова Артистична водеща с опит пред микрофон. Дебют в радио N-JOY през 2019 г. Ако бях политик и държавник, бих осигурила по-високи пенсии, защото възрастните хора мизерстват. Николета вече има натрупан стаж в журналистиката. В своите материали тя с лекота написа: Бих осигурила високи заплати за всички, които работят много. Не е справедливо, тези, които полагат по-малко труд, да взимат повече пари. Много бих искала да няма престъпници, които да ограбват домове, да се преструват на други хора, хакери и бандити, които чрез измамите оставят хората на улицата, ограбват им парите, които са събирали.. Бих променила във вестниците да не се пишат маловажни новини, защото много хора ги четат, а това е загуба на време. Поведението на престъпниците е недопустимо и ако бях държавник, щях да опитам да се справя с този проблем.

13 Артистичният почерк на Николета се откроява и във фотографиите й.

14 Избрано от Алекса Стоянова Наследствено запалена по фотографията, самоотвержена репортерка с кауза. С публикация на сайта на РУО София в албума Фотограф от прозореца Алекса освен фотограф е и отличен автор на текстове. В своите материали тя написа: Искам да измислят лекарство срещу COVID-19 Искам да има повече приюти за бездомни животни. Искам ние децата да приемаме различните от нас, да ги разбираме и да им помагаме. Искам наркотиците да бъдат заличени от света. Ако имаше почивка на Луната, бих отишла на всяка цена, без да се замисля. Само да отворят хотелите. Любопитна съм. Ако бях държавник щях да направя законите по-добри. Щях да проверявам доставките на лекарства и ваксини. Ще повиша заплатите на лекарите, защото без тях много хора ще останат без живот.

15 Фотографиите на Алекса от Триъгълника на властта

16 Избрано от Васил Цочев Бъдещ държавник, просветител, пазител на българската традиция С публикация на сайта на РУО София в албума Фотограф от прозореца Бих желал да стана министър на образованието. Така ще имам възможността да променя училищния живот. Щях да изискам по-леки учебници за учениците. Щях да поискам от авторите на учебниците да ги направят поинтересни. Ще напиша специален закон за пътешествията. Според този закон, всички ученици ще са длъжни да обиколят България, да видят красотата й и да се запознаят със славната ни история.

17 Васко и фотоапаратът са винаги на точното място, в точния момент.

18 Избрано от Никол Георгиева Журналистка с точен усет за международните новини, пламенна родолюбка, общественичка с остри социални сетива Ако бях държавник, щях да направя така че всички да са доволни. Нямаше да има протести. Хората щяха да могат да се ваксинират, независимо от годините си и професията си. Ще спра проблемите със Северна Македония, не ми хареса как запалиха българското знаме. Ще намаля цените на всичко, за да могат и по-бедните да си купуват. Ще направя купоните в училище безплатни. Ще контролирам старческите домове, защото това, което показаха медиите беше ужасно. Безплатни ще бъдат атракциите за всички деца. Няма да има ограничения за безплатното консумиране на сладолед и захарен памук.

19 Михаела Маринова остава вярна на Репортери с раници, независимо, че се наложи да учи онлайн.

20 Избрано от Николай Стоилов Любител на книгите и математиката, изкусен майстор разказвач, преди всички във всичко Ако бях държавник, бих отворил ресторантите на г., но по 10 души в залата и с 3 м дистанция от маса до маса. Бих направил заплатите по-високи и справедливи, защото някои хора вършат много трудна и уморителна работа за по 15 лв. на ден. В този случай бих увеличил заплащането на 70 лв. на ден. Бих намалил строежите около училищата, защото когато си уча уроците, строежът отсреща ми пречи. Ще разпоредя да се строи преди 8.00 и след ч. Като споменах строежите, ми хрумна, че може за сметка на политика да се построи дом за бездомните хора, защото те живеят на улицата, без храна, без подслон. За тях животът е много труден. Ако всеки държавник построи за своя сметка по един дом за бедни хора, няма да има просещи и скитащи хора по улиците.

21 Снимки: Борис Божилов

22 Избрано от Алекс Стефанов Притежава всички най-важни качества за журналиста отговорност, обективност и честност Искам да няма бездомни и гладни хора по света. Искам междучасията да са по 15 минути. Хората по света трябва да общуват. Всеки президент трябва да е спокоен при опасни ситуации. Въпрос към Румен Радев: Коя професия повече Ви харесва да бъдете летец или президент? Ако бях държавник,щях да се постарая всеки да има дом. Щях да оборудвам с апаратура лекарските кабинети. Ще наложа временно извънредно положение, защото заразата е опасна и много хора починаха. Ще почистя тротоарите и много детски площадки.

23 Чувствителният обектив на Алекс винаги улавя нередностите.

24 Избрано от Никол Лолова Неуморима мечтателка, майсторка на късия разказ, радетелка за чиста природа. С публикация на сайта на РУО София в албума Фотограф от прозореца Искам да имам силата да се телепортирам, когато ме изпитват по музика. Почивката на Луната би била с летящи плажни кърпи, подобно на вълшебни килимчета, понеже липсва гравитация. Ще се къпем в лунни морета. Според мен девизът на ЕС Единни в многообразието означава да се взимат общи решения, да се проявява уважение, да се спазват правила, да се помага в нужда. Също така означава да се зачита културата и традицията на всяка една от държавите. Ако бях държавник, бих написала закон за премахване на колите, за да не замърсяват въздуха. В градовете ще се движим с колелета, а извън тях с влакове. Ще направя така че всички да уважават учителите, актьорите, писателите, художниците и няма да позволя да им се подиграват. Ще построя град за инвалидите, защото хората, които нямат проблем не ги възприемат и ги обиждат.

25 Избрано от Христо Манолов Трудолюбив и всеотдаен журналист. Борец за справедливост и благополучие на хората Ако бях невидим, щях да помогна на човек в беда. Към президента: Защо се карате с премиера Б. Борисов? Ако бях държавник, щях да направя много детски градини и ще дам пари за детски надбавки. Щях да се вслушвам в проблемите на хората и щях да ги решавам. Щях да направя за хората хубави тротоари, паркове. Ще положа много грижи за здравеопазването. Ако бях държавник, щях да знам, че в ситуация като тази, в която живеем сега на световна пандемия, хората имат нужда от вяра в държавниците си и щях да се вслушам в гласа на народа.

26 Във фотографиите си Христо поставя акцент върху знаковите сгради на София.

27 Не искам да има убийства и престъпления. Избрано от Димитър Димитров Вглъбен историк, анализатор и ревностен екожуранлист Искам светът да е чист, да не се изхвърлят отпадъци в природата. Бих подел кампания за набиране на средства за деца, които нямат пари, за да ходят на училище. Чудя се защо, когато настъпи криза цените се увеличават. Би трябвало да е обратното, да си помагаме в тежък момент. Ако бях политик, щях да сложа пречистватели на комините на фабриките, ще забраня движението на коли през градовете в неделя, ще построя пътища без дупки, за да има помалко катастрофи. Ще наложа сурови глоби за неправилно пресичане, за изхвърляне на боклук на неправилно място, ще забраня цигарите. Ще забраня вноса на стари коли. Ще създам организация, която да пази околната среда. Ще повиша заплатите. Ще разруша старите блокове и ще построя нови и хубави. Когато направя всичко това, България ще бъде по-хубава и много хора ще искат да идват тук.

28 Задочни репортажи на журналистката онлайн Евгения Савчева. Ресор: Министерство на щастието Ако бях държавник, бих се опитала да направя живота на хората подобър. Бих се опитала да накарам хората да са по-щастливи, за да са по-добри едни към други. Мама ми беше казвала, че в една държава си имат Министерство на щастието. Мисля, че е добре и в нашата държава да има такова министерство, за да се грижи за щастието на хората. Също искам да направя така, че бедните хора да имат достатъчно пари, за да живеят добре. А за бездомните хора бих намерила дом и семейство. Надявам се някой ден да имам възможност да променя нещо към по-добро, дори да не съм държавник

29 Снимки: Евгения Савчева

30 Избрано от Летиция Монетти Бъдеща дизайнерка, ценителка на човешката доброта, репортерка със свой почерк Промяната за мен е да спрат да убиват животни. Не искам хората да използват обидни думи един срещу друг. Не искам да има COVID-19. Искам всички да уважават професиите на доброто лекарите, учителите, полицаите, пожарникарите, планинските спасители или водните спасители. Ако бях невидима, щях да работя за залавянето на крадци. Всеки президент трябва да спазва обещанията си. Към Румен Радев: Какво обичате да правите в свободното си време? Задължително ще отида на почивка на Луната. Когато кацна, ще започна да скачам като на батут. Ако бях държавник, щях да кажа на хората да си почистват отпадъците и да не палят огън. Да не убиват кучета и да не нараняват никого.

31 Снимки: Алекса Стоянова

32 Избрано от Ивана Цакова Скромна, мълчалива, но искрена и почтена журналистка Не искам да има бездомни животни Не искам да има просещи хора. Доброто се случва в живота на човека. Из Приказка за доброто Качеството, което трябва да притежава всеки президент, е умението да изслушва мнението на хора, настояващи за промяна. Ако можех бих въвела нов празник - ПОДАРЪКОРАЗМЯНА. На този ден всички ще са щастливи, защото всеки е уважил приятел или близък. Ако бях държавник, щях да оправя дупките по улиците. Ще построя дом за нуждаещи се хора. Там ще има лекари, готвачи и чистачи, които ще се грижат за тях. Бих намалила цените на стоките в магазините, тъй като не всички хора могат да си купят нещата, които им трябват.

33 Снимки: Христо Манолов

34 Избрано от Мартин Миладинов Запален спортист, мечтае да стане лекар, не се страхува от писането. С публикация на сайта на РУО София в албума Фотограф от прозореца Ако бях държавник, щях да построя много къщи, за да има подслон за всеки. Ще забраня протестите докато протестиращите не разберат, че не може да се хвърля храна и бутилки по обществените сгради. Това е престъпление. Ще ремонтирам болниците. Тогава много лекари ще се върнат да лекуват в България. Ще закупя много ваксини срещу коронавирус, ще осигуря пари, за да предпазя здравето на хората. Ще повиша заплатите на всички българи, особено на семействата с деца. Към Румен Радев: Вие сте пилотирал военен самолет Миг-29. На авиационно шоу изпълнявате със самолета фигурите Камбана и Кобра. Коя Ви е любима?

35 Снимки: Борис Божилов

36 Избрано от Кристиян Чипев. Ненадминат оратор, ценител на хубавите книги, любопитен като всеки журналист Не искам да има крадци и убийци. Мечтая за по-добър свят. Искам чиста природа. Не искам да има бедност, не искам да намалява населението на света. Ако трябва да направя уебсайт, то той би бил видеоуроци за изучаване на чужди езици. Почивка на Луната би била доста страховита, но с невероятна гледка. На този етап подобна ваканция е скъпа и на туристите няма да им е удобно, защото ще трябва да носят скафандър. Ако бях държавник, щях да направя така че да няма гладни и бедни.. Ще повиша заплатите на всички творци Ще направя закон за незамърсяване. Ако има нарушител, той ще бъде санкциониран с голяма глоба. Така всеки ще се научи да пази природата, а хората ще остават в нашата държава, защото ще е хубава. Ще построя много болници. Точно в този момент с коронавируса ни трябват много болници. Сега има хора, които няма къде да се лекуват.

37 Една снимка говори повече от 100 думи. Николай Крушков е научил отлично този урок. Моменти от работата му като фоторепортер.

38 Избрано от Росица Христова Строго, но справедливо журналистическо перо. Радетелка за ред и законност. Ако бях държавник, бих въвела строги закони, за да има ред. Ще наказвам хората, които не изпращат децата си на училище Ще има строг закон за каране с превишена скорост, за да няма катастрофи със загинали хора. Искам да има денонощни зъболекари. Ще повиша заплатите на всички хора, за да могат да си позволяват спокойно някои неща. Ще разпоредя всички да си помагат, така животът ще е по-добър. Ще бъда строга с тези, които хвърлят отпадъците си по улиците.

39 Презентацията подготви Надя Дикова-Михалкова, ръководител на клуб занимания по интереси Репортери с раници Февруари, 2021 г. Благодаря за вниманието!

Financing for Development UNICEF’s key asks and action points

Financing for Development   UNICEF’s key asks and action points «Моят глас е важен» Резултати, изводи и препоръки София, 2015 г. Информационна и социална кампания за правото на детско участие Цели на кампанията: Проучване на мнението на децата по въпроси, които ги

Подробно

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ ГОДИШНО ТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА 1.1. Колко много знам и мога (входяща диагностика) Назовава имената на възрастните в детската градина. Разбира инструкции.

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Слънцето е за всички! Небето е за всички! Многоцветната дъга е за всички! Тревите и цветята са за всички! Независимо от етнос, култура, образование, семейно положение и статус в обществото ВСИЧКИ НИЕ,

Подробно

Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, къд

Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, къд Здравейте! Знаете ли какво е улица и защо всички казват, че уличното движение крие много опасности? Улицата е път между сградите в населено място, където се движат пешеходци и автомобили. Тя крие опасности

Подробно

Учебни ресурси

Учебни ресурси Тема: Граници и мостове миграция Раздел 1: Защо миграцията е толкова гореща тема през 21-ви век? Миграцията е гореща тема за Европа и света през 21-ви век. Какви са причините за това и как може историята

Подробно

Diankov_diary.indd

Diankov_diary.indd 1 октомври 2011 г. Мило дневниче, Жилав излезе тоя народ, щом за трета година аз ще му правя бюджета! Äнес свалих няколко темплейта от Световната банка. Ще свършат работа, няма да си давам много зор. 2012-а,

Подробно

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA Библия за Деца представя Великият Учител Исус Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: E. Frischbutter и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible

Подробно

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш 21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шишков при 6А клас. Тя се казва Ива Богданова. Тя ни разказа

Подробно

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 час седмично = 16 часа по ред Учебна седмица по ред

Подробно

Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а

Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а поведението се дължи на недостатъчно добре овладян

Подробно

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “ Инициатива Училището кани бащата (част от национална кампания Да бъдеш Баща ) 1 Визиите на национална кампания Да бъдеш Баща (1) За истинския мъж любовта минава през корема не се страхува да си изцапа

Подробно

Jesus the Great Teacher Bulgarian

Jesus the Great Teacher Bulgarian Библия за Деца представя Великият Учител Исус Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: E. Frischbutter и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible

Подробно

Зареди въпроса.

Зареди въпроса. Следващите въпроси се отнасят до различни аспекти, свързани с цифровите медии и цифровите устройства, в това число компютри, лаптопи, ноутбуци, смартфони, таблети, мобилни телефони без връзка с интернет,

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

Slide 1

Slide 1 16 НОЕМВРИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НАСЪРЧАВАНЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В ОБЩУВАНЕТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ: МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

Подробно

Книгата за концлагера „Белене” получи признанието и на пловдивчани

Книгата за концлагера „Белене” получи признанието и на пловдивчани Истинска дискусия се разгоря в сряда вечер (7 март 2018 г.) в Гранд хотел Пловдив по време на представянето на най-търсената документална книга от началото на годината Концлагерът Белене 1949-1987 на Борислав

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint снимка име снимка презиме фамилия дата на раждане място на раждане град начало край на портфолиото МОЕТО ИМЕ ИЗУЧАВАНИ УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ МОЯТ ГРАД ПОРТФОЛИО НА УЧЕНИКА Инструкции

Подробно

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ 1 Пак сме заедно 1 На пазар 2 3 Създава приятелства и дава идеи за игра. Посочва съиграчи като се съобразява с темата. Различава плодове

Подробно

Noah and the Great Flood Bulgarian PDA

Noah and the Great Flood Bulgarian PDA Библия за Деца представя Ной И Големият Потоп Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: M. Maillot и Tammy S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for

Подробно

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за д

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД   ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за д ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД www.prosveta.bg ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за III подготвителна група (5-6 г.) за деца, живеещи в чужбина, за учебната 2019/2020 година,

Подробно

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Индивидуална дейност Представяне (лично представяне) Линкове/материали Разбиране на междукултурните различия/комуникация - Развиване

Подробно

Кариера

Кариера Социални проблеми на младежите в Кърджали За Вас работиха Мелтем Али, Беркай Вели, Танер Караибрям и Христо Момчев С участието : г-жа Нели Карабашева Кариера Избор на бъдещата кариера е може би най-важния

Подробно

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали Урок: КИБЕР-ТОРМОЗ ДЕФИНИРАНЕ И ВИДОВЕ. ОСНОВЕН ВЪПРОС: КАК МОЖЕМ ДА ДЕФИНИРАМЕ ПОНЯТИЕТО КИБЕРТОРМОЗ? ОБЗОР НА УРОКА: Учениците ще научат разликата между това да бъдеш пасивен наблюдател и човек, който

Подробно

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО

УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО УЧИТЕЛСКО ПОРТФОЛИО Галина Колева Станева ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Образование и квалификация Специализация Общ и учителски стаж 38 Заемана длъжност Учебни дейности Галина Колева Станева Висше образование - Бакалавър

Подробно

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИ

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО Днес... в град Сливен, МЕЖДУ...... УЧИТЕЛИ НА... КЛАС В 4 ОУ ДИМИТЪР ПЕТРОВ, СЛИВЕН И...... РОДИТЕЛ/И НА..., УЧЕНИК В УЧИЛИЩЕТО. Се сключи настоящето споразумение за партньорство

Подробно

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен план на урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за ученици

Подробно

17 СУ „Дамян Груев“

17 СУ „Дамян Груев“ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ Христо Ботев ЗНАНИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО! КАКВО ПРЕДСТОИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ VII КЛАС? Успешно полагане на изпитите чрез тест от националното външно оценяване Успешно завършване на VII клас и получаване

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

90 СОУ „ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН“

90 СОУ „ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН“ Училище с лидерски екип, обучаващо знаещи, можещи и уверени ученици, с подкрепата на иновативни учители и в сътрудничество с общността. 90 СОУ ГЕНЕРАЛ ХОСЕ ДЕ САН МАРТИН СЪДЪРЖАНИЕ 1.График за дейностите

Подробно

Microsoft Word - 24niv3.doc

Microsoft Word - 24niv3.doc «Въпрос на време» 24-31 Ниво. 3 Упр. 1 Цели Трениране на преценката за размер(на парична сума, дистанция, време, тегло, ръст, и т.н.) Приложение (примери) В обучението : всяка операция, състояща се в преценка

Подробно

Основно училище Гео Милев гр. Пловдив 4000, Пловдив, ул. П. Р. Славейков 1, тел , ; Урок по родолюбие Миле

Основно училище Гео Милев гр. Пловдив 4000, Пловдив, ул. П. Р. Славейков 1, тел , ; Урок по родолюбие Миле Основно училище Гео Милев гр. Пловдив 4000, Пловдив, ул. П. Р. Славейков 1, тел.032624953, 032624958; e-mail:ou.geomilev@abv.bg Урок по родолюбие Милена Колева Класен ръководител на IV А клас Същност на

Подробно

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора”

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора” БКП и Държавна сигурност бяха разделили народа на две части. Едните са бивши и врагове, другите са нови и наши. Бившите хора бяха запокитени на дъното на социалната пирамида, обречени само да доживеят

Подробно