Смъртните присъди са изпълнени на 11 ноември 1952 г. в Централния софийски затвор.

Размер: px
Започни от страница:

Download "Смъртните присъди са изпълнени на 11 ноември 1952 г. в Централния софийски затвор."

Препис

1 Ден на Каритас Денят на Каритас е ежегодна инициатива на всички сътрудници на Каритас в България, чрез която изразяваме своята съпричастност към страдащите и уязвимите чрез реализиране на благотворителни инициативи в различни населени места на България. Отбелязваме Деня на Каритас в неделята след 13 ноември денят, в който Католическата църква в България почита паметта на четиримата български мъченици: Евгений Босилков, Камен Вичев, Павел Джиджов, Йосафат Шишков. Блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосафат На 13 ноември Католическата църква в България почита паметта на четиримата български мъченици: Евгений Босилков, Камен Вичев, Павел Джиджов, Йосафат Шишков. По време на комунистическия режим в България, през лятото на 1952 г., са арестувани много католически свещеници. Сред арестуваните са и никополският епископ Евгений Босилков пасионист, и отците успенци Камен Вичев, Павел Джиджов и Йосафат Шишков. Задържаните са обвинени в участие в нелегална католическа организация и шпионаж. Подложени са на нечовешки мъчения и унижения. Присъдата е прочетена на 3 октомври: По членове 70 и 83 от Наказателния кодекс монсеньор Босилков е осъден на смърт чрез разстрел и конфискация на имуществото му. Същата присъда се отнася и за свещениците успенци Камен Вичев, Павел Джиджов и Йосафат Шишков. Останалите подсъдими представители на католическото духовенство са пратени в затвора за различни срокове. Смъртните присъди са изпълнени на 11 ноември 1952 г. в Централния софийски затвор.

2 Блажени Евгений Босилков За мен мъченията и гоненията са благодат от Бога, в тях се утвърждава Христовата вяра, те са залог за вечността на Христовата църква на земята. Ето защо аз приемам смъртта като най-висше благо. Следите от нашата кръв ще показват пътя към прекрасното бъдеще и независимо че няма да го доживеем, другите ще пожънат това, което ние посяхме с усилия. Там, където има несправедливост, налице е Божието всемогъщество. Бл. Евгений Босилков Епископ Евгений Босилков е роден със светското име Викентий на г. в Белене. Единадесетгодишен постъпва в католическата семинария в село Ореш, покъсно се премества в семинарията в град Русе. Продължава образованието си при отците пасионисти в Белгия и Холандия и приема монашеското име Евгений. Завършва философия и богословие в Холандия и Белгия и след завръщането си в България през 1924 г., е ръкоположен за свещеник. Специализира източноцърковни науки в Папския източен институт в Рим и през 1932 г. защитава дисертация на тема За унията на България с Римската църква през първата половина на XIII век. След смъртта на монс. Теелен през 1946 г., Светият престол назначава о. Евгений за апостолически администратор на Никополската епархия. На г. папа Пий XII назначава Евгений Босилков за епископ на Никополската епархия. Той е първият българин епископ пасионист в епархията. Епископ Евгений Босилков е арестуван на г., като е обвинен заедно със задържаните с него свещеници, за участие в нелегална католическа организация и шпионаж. Задържаните са подложени на нечовешки мъчения. Съдът започва заседания на г. Присъдата е прочетена на 3 октомври: по членове 70 и 83 от Наказателния кодекс монсеньор Босилков е осъден на смърт и конфискация на имуществото му. Смъртната присъда е изпълнена на г. в 22,30 часа в двора на Централния софийски затвор. На г. папа Йоан Павел II официално го провъзгласява за блажен в римската базилика Свети Петър. Определената от Папата дата за почитане на блажения Евгенй Босилков е 13 ноември. Босилков е първият епископ мъченик от Източна Европа, преследван, арестуван, осъден и убит от комунистическия режим.

3 Блажени Камен Вичев Придобийте за нас с молитвата си благодатта да останем верни на Христос и на Църквата във всекидневния си живот, за да бъдем достойни да станем Негови свидетели, когато дойде моментът. Бл. Камен Вичев Отец Камен Вичев е роден със светското име Петър в с. Срем на г. от родители православни. На г. става послушник в ордена на успенците в Гент, Белгия. Там приема името Камен. През 1912 г. започва богословското си образование в Льовен, Белгия, където учи до лятото на 1918 г. След това е назначен за преподавател в колежа Свети Августин гр. Пловдив, а по-късно - в малката семинария в Кум-Капу, Цариград. Именно в Цариград, на г., е ръкоположен за свещеник от източен обред. След като защитава докторат по богословие в университета в Страсбург, през 1930 г. е назначен за преподавател по философия в колежа Свети Августин гр. Пловдив. Често го канят да изнася лекции на теми, свързани с младежта и обществения живот. Сътрудник е на католическия вестник Истина и списание Византийски изследвания. През 1948 г. всички свещеници чужденци са прогонени от България и отец Камен е провъзгласен за областен викарий на българите успенци. Отец Вичев предчувства ужасното бъдеще. В писмо от г. до главния ръководител на успенците о. Жерве Кенар, той пише: Желязната завеса става все по-непроницаема. Вероятно събират сведения за процес срещу католическите свещеници, които ще последват съдбата на протестантските пастори, когато моментът настъпи. Заедно с о. Павел Джиджов, отец Камен е арестуван през нощта на г. и на г. е осъден по обвинения, че е водач на католически заговор срещу сигурността на държавата. Разстрелян е на г. в Централния софийски затвор.

4 Блажени Павел Джиджов Очакваме да дойде нашият ред: нека бъде волята Божия. Бл. Павел Джиджов Отец Павел Джиджов е роден със светското име Йосиф в гр. Пловдив на г., в семейство на ревностни католици от западен обред. През 1926 г. става ученик в началното училище на успенците Свети Андрей в Пловдив. От 1931 г. до 1938 г. учи в Пловдивския колеж Свети Августин. На г. става послушник успенец в Нозероа, Франция, и приема името Павел. До 1942 г. следва философия и богословие в гр. Лормоа, близо до Париж. Същата година, 1942 г., дава вечни обети при успенците. Поради заболяване е принуден да се завърне в България, но продължава задочно богословското си образование. На г. е ръкоположен за свещеник от латински обред в гр. Пловдив. Изпратен е във Варна, където следва икономика и социални науки, с цел по-късно да се заеме със стопанската дейност и домакинството на мисията. Отец Павел е много добър и активен студент и упражнява голямо влияние върху състудентите си. Не крие антикомунистическите си убеждения и затова е следен от новата власт. Настоятелите му поверяват домакинството на колежа Свети Августин в гр. Пловдив, а по-късно е назначен за иконом и снабдител на източния Викариат. През нощта на г. е арестуван в семинарията на успенците в гр. Пловдив заедно с отец Камен Вичев. Отец Павел Джиджов е втори в списъка на обвиняемите. Осъден е на смърт и е екзекутиран на г. в Централния софийски затвор.

5 Блажени Йосафат Шишков Най-важното нещо е да достигнем до Бога, живеейки заради Него всичко друго е без значение. Бл. Йосафат Шишков Отец Йосафат Шишков е роден със светското име Робер Матей в гр. Пловдив на г., в семейство на ревностни католици. През 1893 г. постъпва в началното училище в Караагач, край Одрин. На г. става послушник успенец в град Фанараки, Турция, и приема името Йосафат. През 1904 г. е в гр. Льовен, Белгия, за да продължи следването си по философия и богословие. Ръкоположен е за свещеник от латински обред на г. в гр. Малин, Белгия, след като завършва философия и теология в гр. Льовен. От 1914 г. до 1919 г. е учител в колежа Свети Августин гр. Пловдив. През юли 1929 г. е назначен за директор на малката семинария Св.Св. Кирил и Методий - гр. Ямбол, където се обучават ученици от двата обреда - източен и латински. Отец Йосафат е първият човек в Ямбол, който доставя и ползва пишеща машина на кирилица, въвежда киното в обучението, организира вечеринки за младежите, където за първи път благодарение на него се слуша грамофон. Чест негов гост в семинарията е монсеньор Ронкали, тогава папски представител в България. През 1937 г. отец Йосафат е назначен за настоятел във Варна. През 1948 г., след изгонването на свещениците чужденци от България, е назначен за енорийски свещеник във Варна. Арестуван е през декември 1951 г. Никой няма информация за съдбата му в продължение на почти година, до момента, когато вестниците публикуват обвинителния акт срещу 40 души, обвинени в шпионаж. Сред тях е и името на отец Йосафат, обвинен, че е един от най-старите шпиони. Осъден е на смърт и е екзекутиран на г.

Енорийски съобщения

Енорийски съобщения There is no translation of this article 9 юни 2019 г. Петдесятница - С днешното тържество Петдесетница завършваме пасхалното литургично време и навлизаме в обикновеното литургично време. - На 10 юни, понеделник,

Подробно

zaedno numero 101.pub

zaedno numero 101.pub ул. Еп. Босилков, 14 - Тел/Факс: 082 / 828188 GSM: 0882 / 718834 E-Mail: enoria_russe@yahoo. it - www. catholic. bg/ruse Брой 101 - октомври 2013 Отец Валтер Горра Двамата гиганти на вярата Вече е официално.

Подробно

PDF: Освещаване на храм „Света Богородица - Достойно есть“, село Кранево

PDF: Освещаване на храм „Света Богородица - Достойно есть“, село Кранево 09/06/2019 Освещаване на храм Света Богородица Достойно есть, село Кранево На 8 юни 2019 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи пълния чин за освещаване на

Подробно

Община Тунджа - Добре дошли, приятели! Добре дошли, манастирци!

Община Тунджа - Добре дошли, приятели! Добре дошли, манастирци! Под това мото премина Първият събор на българи и гърци от село Голям манастир, община Тунджа, провел се на 19 юли 2009 г. в местността Църквата на Манастирските възвишения. Организатори на събора са кметството

Подробно

ТРЕТА ПАСХАЛНА НЕДЕЛЯ ПЕТДЕСЯТНИЦА Епархийно светилище Дева Мария от Фатма бр. 2 (4), 15 април 2018 ЕПАРХИЙНО СВЕТИЛИЩЕ ДЕВА МАРИЯ ОТ ФАТИМА бр. 3 (9)

ТРЕТА ПАСХАЛНА НЕДЕЛЯ ПЕТДЕСЯТНИЦА Епархийно светилище Дева Мария от Фатма бр. 2 (4), 15 април 2018 ЕПАРХИЙНО СВЕТИЛИЩЕ ДЕВА МАРИЯ ОТ ФАТИМА бр. 3 (9) ТРЕТА ПАСХАЛНА НЕДЕЛЯ ПЕТДЕСЯТНИЦА Епархийно светилище Дева Мария от Фатма бр. 2 (4), 15 април 2018 ЕПАРХИЙНО СВЕТИЛИЩЕ ДЕВА МАРИЯ ОТ ФАТИМА бр. 3 (9) април 2018 ВСТЪПИТЕЛНИ ОБРЕДИ ЛИТУРГИЯ НА СЛОВОТО

Подробно

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора”

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора” БКП и Държавна сигурност бяха разделили народа на две части. Едните са бивши и врагове, другите са нови и наши. Бившите хора бяха запокитени на дъното на социалната пирамида, обречени само да доживеят

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 2.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Професионален бакалавър Образователно-квали

ПРИЛОЖЕНИЕ 2.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Професионален бакалавър Образователно-квали ПРИЛОЖЕНИЕ 2.1 АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Магистър придобита ОКС "" 3.8 Икономика 60 60 40 60 100 160 3.9 Туризъм 15 25 15 25 40 ВСИЧКО: 75 85 40 75 125 200 ПРИЛОЖЕНИЕ 2.2 ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Подробно

Рецензия от проф. дпн Албена Чавдарова СУ Св. Климент Охридски Относно: конкурс за доцент по професионално направление Религия и теология (Пастирско б

Рецензия от проф. дпн Албена Чавдарова СУ Св. Климент Охридски Относно: конкурс за доцент по професионално направление Религия и теология (Пастирско б Рецензия от проф. дпн Албена Чавдарова СУ Св. Климент Охридски Относно: конкурс за доцент по професионално направление Религия и теология (Пастирско богословие) С кандидат: гл. ас. д-р Иво Георгиев Янев

Подробно

План-график по следакредитационно наблюдение и контрол на висшите училища за 2017 г. I. Следакредитационно наблюдение и контрол на висши училища, полу

План-график по следакредитационно наблюдение и контрол на висшите училища за 2017 г. I. Следакредитационно наблюдение и контрол на висши училища, полу План-график по ционно блюдение и контрол висшите училища за I. Следакредитационно блюдение и контрол висши училища, получили институциол и програм акредитация: Висши училища, получили институциол акредитация

Подробно

Програма на Неделното училище при храм Свети Пророк Илия та учебна година с благословията на предстоятеля на Православен храм Свети Пророк

Програма на Неделното училище при храм Свети Пророк Илия та учебна година с благословията на предстоятеля на Православен храм Свети Пророк Програма на Неделното училище при храм Свети Пророк Илия 2018-2019 -та учебна година с благословията на предстоятеля на Православен храм Свети Пророк Илия протойерей Емилиян Костадинов софия 2018 ПРОГРАМА

Подробно

AM_Ple_NonLegRE

AM_Ple_NonLegRE 23.10.2018 B8-0483/1 1 Съображение К К. като има предвид, че на 16 юни 2016 г. Джо Кокс, член на парламента на Обединеното кралство, беше брутално убита в Бърстал, Обединеното кралство; К. като има предвид,

Подробно

Дати на предварителни изпити и срокове за

Дати на предварителни изпити и срокове за Дати на предварителни изпити и срокове за прием на документи през 2015 г. АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ 8.03.2015 г. (събота) Български език (езикова култура) 29.03.2015 г. (неделя) Биология 29.03.2015

Подробно

Двоен аршин: Орден за агент патриарх – може, но за лагерист, отказал на ДС – не

Двоен аршин: Орден за агент патриарх – може, но за лагерист, отказал на ДС – не Президентът Росен Плевнелиев наруши своeто принципно отношение към лица с принадлежност към Държавна сигурност, след като в четвъртък (5 ноември 2015 г.) връчи орден Стара планина първа степен на Негово

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „Св

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „Св СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИЕМ НА МАГИСТРИ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА 1. Подаване на документи за прием в ОКС Магистър : - от 24.06.2019 г. до 11.09.2019 г. за кандидат-магистри

Подробно

Молитва към Ангела Пазител

Молитва към Ангела Пазител Молитва към Ангела Пазител www.prophet-elias.com Молитва към Ангела Пазител Свети Ангеле Христов! Припадам пред тебе и те моля, свети пазителю мой, който си ми даден още от светото Кръщение, за да пазиш

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 3.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ - БЛАГОЕВГРАД Образователно-квалификац

ПРИЛОЖЕНИЕ 3.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ - БЛАГОЕВГРАД Образователно-квалификац ПРИЛОЖЕНИЕ 3.1 АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ - БЛАГОЕВГРАД придобита ОКС 2 Хуманитарни науки 2.2 История и археология 12 12 12 3.3 Политически науки 37 37 37 3.5 Обществени комуникации и информационни

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Професионален бакалавър Образователно-квали

ПРИЛОЖЕНИЕ 1.1 Шифър Област на висше образование и професионално направление АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Професионален бакалавър Образователно-квали ПРИЛОЖЕНИЕ 1.1 АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ Магистър придобита ОКС "" 3.9 Туризъм 15 15 15 4 Природни науки, математика и информатика 4.4 Науки за земята 20 20 10 2 30 22 52 5.13 Общо инженерство 13 12

Подробно

<D0E5E9F2E8EDE320EAEEE5F4E8F6E8E5EDF2E DEFF3E1EB2E2E786C73>

<D0E5E9F2E8EDE320EAEEE5F4E8F6E8E5EDF2E DEFF3E1EB2E2E786C73> Списък на коефициентите изчислени по методиката на ПМС 328/30.11.2015 г. за държавните висши училища по професионални направления за бюджетната 2019 година Висше училище Код на ПН Професионално направление

Подробно

ХРИСТО БОТЕВ ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР

ХРИСТО БОТЕВ  ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С. ОСТРОВ НЕ МИ ДОСТИГА ГЛАС ДА ТЕ ВЪЗПЯВАМ, ПРЕД ТВОЙТО ИМЕ СПИРА МОЯТ ДЪХ. ЧРЕЗ СЛОВОТО СИ, ТИ СЕ ИЗВИСЯВАШ И СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ИСПОЛИНСКИ ВРЪХ.

Подробно

Книгата за концлагера „Белене” получи признанието и на пловдивчани

Книгата за концлагера „Белене” получи признанието и на пловдивчани Истинска дискусия се разгоря в сряда вечер (7 март 2018 г.) в Гранд хотел Пловдив по време на представянето на най-търсената документална книга от началото на годината Концлагерът Белене 1949-1987 на Борислав

Подробно

ПРОТОКОЛ 83/

ПРОТОКОЛ 83/ ПРОТОКОЛ 83/29.09.2014 1 Протокол 83 Днес, 29.09.2014 г., се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 28 Присъстващи: 17 Отсъстващи: 8 проф. д.м.н. Георги Токов, проф.

Подробно

Протокол № 50

Протокол № 50 Протокол 50 Днес, 15.11.2010, се проведе Факултетен съвет на Философско-историческия факултет. Числен състав: 29 Присъстващи: 19 Редуцирани: доц. д-р доц. д-р Иво Христов (служебна командировка в чужбина)

Подробно

Спасианна Русева срещи с успеха

Спасианна Русева срещи с успеха Спасианна Русева срещи с успеха Съдържание Предговор...7 Проф. Минко Балкански...9 Проф. Боян Христофоров... 27 Проф. Юлия Кръстева... 43 Проф. Жорж Стамон (Георги П. Стамов)... 85 Д-р Дарина Кръстинова...

Подробно

ЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАТ НА АВТОБИОГРАФИЯ

ЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАТ НА АВТОБИОГРАФИЯ Е В Р О П Е Й С К И Ф О Р М А Т Н А А В Т О Б И О Г Р А Ф И Я ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ Име [ФАМИЛНО, ЛИЧНО, БАЩИНО] АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ ДИМЧЕВ E-mail Dimchev_uni@abv.bg Dimchev@sclg.uni-sofia.bg Националност Българин

Подробно

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0>

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0> ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА МЛАДЕЖТА 2014 година /Приет с Решение 195 по Протокол 28/30.01.2014 г. на Общинския съвет - Завет/ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА ЗАВЕТ В община Завет от общо 16184 население,

Подробно

ВИСШЕУЧИЛИЩЕ110 АГРОБЩЩ ИРАЗВИТИЕНАРЕШИШ РЕЦЕНЗИЯ гр. ПЛОВДИВ от проф. д.ик.н. Пейо Иванов Пеев За учебната, научноизследователската и практико-прилож

ВИСШЕУЧИЛИЩЕ110 АГРОБЩЩ ИРАЗВИТИЕНАРЕШИШ РЕЦЕНЗИЯ гр. ПЛОВДИВ от проф. д.ик.н. Пейо Иванов Пеев За учебната, научноизследователската и практико-прилож ВИСШЕУЧИЛИЩЕ110 АГРОБЩЩ ИРАЗВИТИЕНАРЕШИШ РЕЦЕНЗИЯ гр. ПЛОВДИВ от проф. д.ик.н. Пейо Иванов Пеев За учебната, научноизследователската и практико-приложната дейност на доц. д-р Любен Димитров Христов от

Подробно

140 години Търновска

140 години Търновска В началото на 1879 г. - току-що освободена, България прави първите си стъпки като автономна държава. Най-важната от тези стъпки е свикването на Учредително събрание, което да приеме основен закон Конституция.

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д.изк. Елисавета Борисова Вълчинова-Чендова за дисертационния труд на ТИМОТЕЙ НИКОЛАЕВИЧ ГАЕВСКИ // ЙЕРОМОНАХ ЗОТИК, докторант в кат

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д.изк. Елисавета Борисова Вълчинова-Чендова за дисертационния труд на ТИМОТЕЙ НИКОЛАЕВИЧ ГАЕВСКИ // ЙЕРОМОНАХ ЗОТИК, докторант в кат РЕЦЕНЗИЯ от проф. д.изк. Елисавета Борисова Вълчинова-Чендова за дисертационния труд на ТИМОТЕЙ НИКОЛАЕВИЧ ГАЕВСКИ // ЙЕРОМОНАХ ЗОТИК, докторант в катедра Практическо богословие, СУ Св. Климент Охридски,

Подробно

AM_Ple_NonLegRE

AM_Ple_NonLegRE 23.10.2018 B8-0481/11 11 Съображение Й й (ново) Й.й. като има предвид, че 19 души са обвинени от Фондация Франсиско Франко организация, която възхвалява диктатурата и извършените по време на диктатурата

Подробно

zaedno numero 88.pub

zaedno numero 88.pub ул. Еп. Босилков, 14 - Тел/Факс: 082 / 828188 GSM: 0882 / 718834 E-Mail: enoria_russe@yahoo. it - www. catholic. bg/ruse брой 88 - май 2012 о. Валтер Горра избра ни за да бъдем свети (еф 1,4) Много често

Подробно

Дико Илиев

Дико Илиев Дико Илиев ЖИВОТ И ТВОРЧЕСТВО ДИКО ИЛИВЕВ АВТОБИОГРАФИЯ Дико Илиев е роден на 2 февруари 1898 г. (стар стил) в с. Карлуково, община Луковит, в бедно семейство. Учи в родното си село до 4-то отделение,

Подробно

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова ПОРТФОЛИО НА УЧИТЕЛЯ ВЕСЕЛКА АНГЕЛОВА СТАРШИ УЧИТЕЛ В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ГР.ДОЛНИ ДЪБНИК, ОБЛ. ПЛЕВЕН Съдържание: Раздел 1 -Резюме Автобиография - Дипломи

Подробно

Приложение

Приложение З А К О Н О Д А Т Е Л Н А П Р О Г Р А М А НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ЗА ПЕРИОДА 1 ЮЛИ - 31 ДЕКЕМВРИ 2015 Г. 1. Законопроект за управление на сствата от Европейския съюз 2. Законопроект за обществените ръчки

Подробно

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/ г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани пре

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/ г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани пре ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ П Е Д А Г О Г И Ч Е С К И Ф А К У Л Т Е Т П Р О Т О К О Л 2/8.11.2016 г. ФС РЕШИ: Одобрява за хонорувани преподаватели за учебната 2016/2017 г. следните лица:

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ Свети Свети Кирил и Методий - гр. Радомир 2400 Радомир, ул. Райко Даскалов 31, тел.: , sou_rado

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ Свети Свети Кирил и Методий - гр. Радомир 2400 Радомир, ул. Райко Даскалов 31, тел.: ,     sou_rado СРЕДНО УЧИЛИЩЕ Свети Свети Кирил и Методий - гр. Радомир 2400 Радомир, ул. Райко Даскалов 31, тел.: 0777 8 24 18, www.su-radomir.com, e-mail: sou_radomir_1912@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ МАРГАРИТА АНАНИЕ ДИРЕКТОР

Подробно