СЪДЪРЖАНИЕ: ЦЕЛ НА ИГРАТА: КАРТИ И МАРКЕРИ:

Размер: px
Започни от страница:

Download "СЪДЪРЖАНИЕ: ЦЕЛ НА ИГРАТА: КАРТИ И МАРКЕРИ:"

Препис

1 СЪДЪРЖАНИЕ: 10 карти с персонажи 10 карти Мисия (5 Успех и 5 Провал) 5 екипни маркера 20 плочки за гласуване (10 плочки Одобрявам и 10 плочки Отхвърлям) 5 маркера за резултат (двустранни, със синя и червена страна) 1 маркер за рунда 1 маркер за гласуванията 1 маркер за лидера 3 двустранни табла за мисиите 1 маркер за инквизитора (ако прилагате режим на игра Инквизиторът ) ЦЕЛ НА ИГРАТА: Съпротива е социална дедуктивна игра с тайни самоличности. Играчите са или членове на съпротивата, чиято цел е да свалят корумпираното правителство, или шпиони, опитващи се да прекършат усилията на бунтовниците. Съпротивата печели, ако три мисии завършат с успех, а шпионите ако три мисии се провалят или ако съпротивата не успее да организира и изпрати екип на мисия (5 отхвърлени гласувания за една мисия). Основно правило на играта е, че може да говорите и да твърдите каквото си искате през цялото време. Дискусиите, подвеждането, логическото мислене и взаимодействието между играчите са еднакво важни, за да се доберете до победата. КАРТИ И МАРКЕРИ: Карти с персонажи определят ролята на играчите (всеки играч е или агент на съпротивата, или шпионин). Играчите не може и не трябва да разкриват персонажите си през никоя част на играта, нито да обсъждат илюстрациите на картите си. Маркер за лидера Определя играча, който ще предлага екипа за изпращане на мисия. Екипни маркери Указват играчите, които участват в предложения екип. Плочки за гласуване С тях одобрявате или отхвърляте екипа, предложен от лидера. Карти Мисия С тях определяте дали мисията завършва с успех или с провал. Маркер за инквизитора дава специално умение на един от играчите, ако играете с Инквизиторът. Маркер за рунда Маркер за гласуванията Шпионин Маркери за резултат Агент на съпротивата Маркер за лидера Плочки Одобрявам и Отхвърлям Маркер за инквизитора Екипен маркер Карти Успех и Провал

2 ПОДГОТОВКА ЗА ИГРА: Вземете таблото за мисиите, съответстващо на броя играчи. Поставете го в центъра на масата заедно с маркерите за резултат, екипните маркери и картите Мисия. Поставете маркера за рунда върху таблото на позицията за 1-ва мисия. Раздайте на всички по 1 чифт плочки за гласуване (по една от двата вида). Изберете лидер на случаен принцип. Този играч получава маркера за лидера. Използвайте таблицата долу, за да определите броя на агентите на съпротивата и на шпионите, които ще включите в играта. Играчи Съпротива Шпиони Размесете съответния брой карти с персонажи. Раздайте по една карта на всеки играч с лицето надолу. Всички поглеждат картата си скришом, за да разберат на коя страна ще играят. РАЗКРИВАНЕ НА ШПИОНИТЕ: След като всички играчи видят картите си, лидерът изрича следните реплики, чрез които да подсигури, че всички шпиони се познават: Нека всички затворят очите си. Шпиони, отворете очи и се огледайте добре. Запомнете кои са останалите шпиони. Шпиони, затворете очи. Очите на всички трябва да са затворени. Сега всички едновременно отворете очи. ХОД НА ИГРАТА: Играта се състои от няколко рунда. Всеки рунд има фаза Подготовка на екипа и фаза Мисия. 1. Фаза Подготовка на екипа През фаза Подготовка на екипа лидерът избира кои играчи да включи в екипа, който ще бъде изпратен на мисия. След това всички играчи гласуват дали одобряват или отхвърлят предложения екип. СЪВЕТ КЪМ СЪПРОТИВАТА: ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ЕКИПА Като агент на съпротивата, вие трябва да се стремите да бъдете част от екипа, изпратен на мисията. Дори и един шпионин е достатъчен, за да бъде провалена мисията. Лидерът предлага екипа, но всички имат правото да гласуват. Ако предложението на лидера не бъде прието, то следващият играч става лидер и предлага нов екип.

3 5 играчи 2 шпиони Избор на екипа: След известна дискусия лидерът взима необходимия брой маркери за екипа (според таблицата долу) и раздава на избрани от него играчи по един от тях. Лидерът може да участва в екипа, но не е задължително. Имайте предвид, че на един играч може да му бъде даден само по един маркер. Играчи Екип за 1-ва мисия Екип за 2-ра мисия Екип за 3-та мисия Екип за 4-та мисия Екип за 5-та мисия Лора Поли Краси Пример: В игра с петима играчи за първата мисия трябва да изпратите екип от двама. Лидерът дава маркери на Поли (на себе си) и на Явор, след това призовава за гласуване. Иван Гласуване Явор СЪВЕТ КЪМ ШПИОНИТЕ: ПРЕСТРУВАЙТЕ СЕ НА ЧЛЕНОВЕ НА СЪПРОТИВАТА Членовете на съпротивата се стремят да ви спипат - мислете бързо и помнете, че ако се преструвате и гласувате като агент на съпротивата, по-трудно биха ви заподозрели. Всички агенти целят да отидат на мисията, затова трябва и вие да правите същото. СЪВЕТ КЪМ СЪПРОТИВАТА: СПЕЧЕЛЕТЕ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА Един добър агент на съпротивата не само надушва кои са шпионите, той трябва да изгради доверие в себе си. Най-добрият начин да го постигнете е, като обяснявате на останалите играчи какво се опитвате да осъществите и защо. Подложени на разпит, шпионите може да се оплетат в собствената си мрежа от лъжи и да се разкрият.

4 5 играчи 2 шпиони Одобряване на екипа: След края на дискусията лидерът призовава играчите да гласуват за предложения екип. Всеки играч включително и лидерът, тайно избира плочка за гласуване. Когато всички са готови, лидерът приканва играчите да разкрият вота си. Плочките се обръщат така, че всички да видят как е гласувано. Екипът е изпратен на мисията, ако мнозинството го одобрява. Ако екипът е одобрен, играта продължава с фаза Мисия (виж по-долу). Ако екипът е отхвърлен (важи също и при равен вот), лидерството се предава по часовниковата стрелка и фаза Подготовка на екипа се повтаря. Шпионите печелят играта, ако пет поредни екипа са отхвърлени за един рунд (в 5 последователни гласувания). Лора Поли Краси Пример: Поли, Краси, Иван и Явор одобряват, а Лора е против предложението е прието и играта продължава с фаза Мисия. Иван Гласуване Явор СЪВЕТ ЗА ШПИОНИТЕ: ПРОМЕНЯЙТЕ МОДЕЛА СИ НА ПОВЕДЕНИЕ Игра след игра шпионите може да станат предсказуеми, повтаряйки едни и същи действия, например никога да не провалят първата мисия. Ако агентите на съпротивата могат да предугадят действията ви, е по-вероятно да разкрият самоличността ви. СЪВЕТ ЗА СЪПРОТИВАТА: НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НИКОГО Ако не сте сигурни във всички от предложения екип, то със сигурност обмислете добре дали да не отхвърлите предложението. Добрите играчи от Съпротивата обичайно отказват първите предложения, проследявайки три и дори повече гласувания и през цялото време разпитват всеки одобрил, защо го е направил. Помнете, шпионите се познават и понякога може да ги хванете да одобряват екип, защото друг шпионин е бил сред предложените играчи.

5 5 играчи 2 шпиони 2. Фаза Мисия Всеки участник в екипа трябва тайно да реши дали да подкрепи или да саботира мисията. Лидерът подава по един чифт карти Мисия на всеки от екипа. Всеки участник в мисията избира една от двете карти и я играе с лицето надолу пред себе си. Лидерът събира и размесва изиграните карти Мисия преди да ги разкрие. Мисията е изпълнена успешно само ако всички разкрити карти са Успех. Мисията се проваля, ако е изиграна една (или повече) карта Провал. Бележка: Агентите на съпротивата трябва задължително да играят картата Успех. Шпионите може да избират дали да дадат Успех или Провал. Бележка: 4-та мисия (и само 4-та мисия) изисква при игра със 7 или повече души да бъдат изиграни поне две карти Провал, за да се счита мисията за провалена. Съвет: Препоръчително е двама играчи да размесват изиграните и изчистените карти Мисия преди те да бъдат разкрити. Най-добре възложете на играч, който не е в екипа, да събере всички изчистени карти Мисия, за да е ясно кои карти са изиграни и кои изчистени. Отбележете всяка успешна мисия на таблото, като сложите син маркер за резултат със символа на съпротивата. Провалените мисии се отбелязват на таблото с червен маркер със символа на шпионите. След приключването на мисия (независимо дали успешно или с провал), преместете маркера за рунда върху следващата мисия на таблото. Следващият играч по часовниковата стрелка става лидер и започва нов рунд с фаза Подготовка на екипа. Лора Поли Краси Пример: Поли дава на себе си и на Явор по един чифт карти Мисия. Поли избира карта Успех и я поставя пред себе си, Явор поставя карта Провал пред себе си. Иван Гласуване Явор Поли взима двете карти Мисия и ги размесва преди да разкрие, че мисията се е провалила. След това тя поставя червен маркер на първата мисия на таблото, придвижва маркера за рунда върху втора мисия и предава маркера за лидер по часовниковата стрелка.

6 КРАЙ НА ИГРАТА: Играта приключва веднага след три успешни или три провалени мисии. Съпротивата печели, ако три мисии завършат с успех, а шпионите ако три мисии са провалени или ако пет поредни екипа не са одобрени за един рунд (5 последователни гласувания, завършили с отхвърляне). СЪВЕТ ЗА ШПИОНИТЕ: НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ Дори да са ви хванали, че сте шпионин, все още играете важна роля, изразяваща се в това, да пазите самоличността на другите шпиони. Възползвайте се от това, че сте разобличен, за да създадете объркване и несигурност сред агентите на съпротивата, междувременно покривайки своите неразкрити съотборници. СЪВЕТ ЗА СЪПРОТИВАТА: ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЦЯЛАТА НАЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ В тази игра може да се сдобиете с информация по най-различни начини. Например от начинът, по който гласуват за екип играчите, резултатите от мисиите или поведението на играчите, докато комуникират помежду си. Агентите на съпротивата трябва да се възползват от всичката налична информация, за да успеят да изобличат шпионите. ВАРИАНТИ: Съпротива е игра, която до голяма степен зависи от групата, събрала се да играе. Експериментирайте спокойно и опитайте различни възможности. Два от популярните варианти са: Планиране: Този вариант позволява на играчите да изпълняват мисиите в произволен ред, като така се добавя повече стратегия в играта. През фаза Подготовка на екипа лидерът номинира не само кои играчи да влязат в екипа, но и кой номер мисия да предприемат. Използвайте маркера за рунда, за да отбележите мисията, която лидерът е избрал. Бройката на играчите в екипа отново трябва да отговаря на указания върху таблото брой за тази мисия. Ако играчите отхвърлят предложения екип, следващият лидер може да избере друга мисия, със съответния брой хора за екипа. След фаза Мисия поставете подходящия маркер за резултат на съответната позиция на таблото според мисията, която е била предприета. Веднъж изиграна, тази мисия не може да бъде повтаряна. Мисия 5 не може да бъде предприемана преди да има две успешно осъществени мисии. В игра със 7 или повече играчи, мисия 4 все още изисква да бъдат изиграни две карти с Провал през фаза Мисия, за да бъде тя провалена. Шпионаж на сляпо Пропуснете стъпката в началото на играта, когато шпионите се разкриват един на друг.

7 Шпионите печелят твърде често? Не е лесно да се справите с тежката задача да свалите влиятелно правителство. Очаквайте, че шпионите ще печелят завидна част от игрите, ако следвате само базовите правила, особено със 7 и повече играчи. Режимът на игра Инквизиторът (включен в това издание на играта) предоставя допълнителна информация за агентите на съпротивата и възможности за шпионите да бъдат още по-коварни. РЕЖИМ НА ИГРА - ИНКВИЗИТОРЪТ Маркерът за инквизитора ви дава допълнително умение в играта. Играчът, който влиза в ролята на инквизитора, ще може да проучи персонажа на друг играч. Бележка: най-добре използвайте инквизитора само при игра със 7 или повече души. Промени в подготовката за игра: В началото на играта подайте маркера за инквизитора на играча вдясно от лидера. Промени в правилата: Веднага след края на 2-ра, 3-та и 4-та мисия, играчът с маркера за инквизитора избира един от играчите, когото да проучи. Посоченият играч подава своята карта с персонаж на инквизитора. Инквизиторът може да обсъжда, но не и да показва видяната карта. След това играчът, който е бил проучен, получава маркера за инквизитора. Играч, използвал умението на инквизитора, не може да бъде проверяван в следващи рундове от други инквизитори. Бележка: Умението на инквизитора се ползва само три пъти по време на игра. Пример: Оги (шпионин) в началото на играта се намира вдясно от лидера и получава маркера за инквизитора. Първата мисия завършва с успех, втората мисия е провалена. Оги, инквизиторът, избира да проучи Мишо (агент на съпротивата). Мишо дава своята карта с персонаж на Оги. Оги поглежда картата и обявява: Мишо е шпионин! което си е откровена лъжа! Мишо е бесен и бързо отвръща Никога не съм ти имал доверие, Оги, а сега съм сигурен, че си лъжец и шпионин. Оги дава маркера за инквизитора на Мишо. Мишо ще може да проучи самоличността на друг играч след края на трета мисия, но няма да има право да проучва Оги. СЪЗДАТЕЛИ НА ИГРАТА Автор: Дон Ескридж Разработка на играта: Травис Уъртингтън Графичен дизайн/илюстрации: Луис Франциско, Ярек Ноцон и Джихун Джанг Превод: Красимира Димитрова Редакция: Александър Геров Оформление: Леда Герова Българско лицензирано издание ФАНТАСМАГОРИЯ ООД онлайн магазин: BigBag.bg София, ул Лъвски рид 6 facebook.com/fantasmagoria.bg kingdom@fantasmagoria.bg

8 Влез в света на! Авалон е самостоятелна игра, която използва системата на Съпротива по изцяло нов начин! В играта Авалон Мерлин ще трябва да разкрие злите сили в лицето на Мордред, Моргана и Оберон, и с помощта на Пърсивал ще опита да поведе преданите последователи на крал Артур към успешно осъществяване на поредица от мисии. Разбира се, слугите на Мордред ще се опитват всячески да попречат на силите на доброто така, както шпионите осуетяват мисиите на агентите на съпротивата. Интригата в играта е още по-заплетена благодарение на индивидуалните умения на специалните персонажи.

Това разширение може да се играе само в комбинация с базовата игра Каркасон. То може да бъде интегрирано изцяло или само частично в играта, а също и м

Това разширение може да се играе само в комбинация с базовата игра Каркасон. То може да бъде интегрирано изцяло или само частично в играта, а също и м Това разширение може да се играе само в комбинация с базовата игра Каркасон. То може да бъде интегрирано изцяло или само частично в играта, а също и може да бъде комбинирано с други разширения. ИГРОВИ

Подробно

IATI Day 1 / Senior Задача Activity (Bulgarian) X INTERNATIONAL AUTUMN TOURNAMENT IN INFORMATICS SHUMEN 2018 При лошо време навън Лора и Боби обичат д

IATI Day 1 / Senior Задача Activity (Bulgarian) X INTERNATIONAL AUTUMN TOURNAMENT IN INFORMATICS SHUMEN 2018 При лошо време навън Лора и Боби обичат д Задача Activity (Bulgarian) При лошо време навън Лора и Боби обичат да се събират и да играят настолни игри. Една от любимите им игри е Activity. В тази задача ще разгледаме обобщение на играта. Играта

Подробно

Slide 1

Slide 1 Нека и са събития, свързани с един и същ опит. и са независими, ако Знаем, че и Нека и са събития, свързани с един и същ опит. и са независими, ако и РВ Три събития са независими в съвкупност, ако и В

Подробно

Правила

Правила Правила 2 Съдържание Създатели на играта 2 Въведение 3 Цел на играта ----------------- 3 Компоненти 4 Основни концепции 6 Игрално поле------------------ 6 Табла на клановете ------------- 7 Фигури ----------------------

Подробно

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще ви помогнат да изпитате удовлетворение от възможностите на Индивидуалното

Подробно

Формули за нареждане на Рубик куб

Формули за нареждане на Рубик куб Етап 1 Опознаване на твоят Рубик куб Кубът на Рубик се състои от 26 видими съставни части, разделени в три категории: 8бр. ъглови кубчета (Corner Pieces). Части с три цвята, които се намират на всеки ъгъл

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Подкрепата на Европейската комисия за представянето на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието,което отразява само възгледите на авторите, и Комисията не носи отговорност за каквото и

Подробно

Self-Advocacy

Self-Advocacy РЕГИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЦА С УМСТВЕНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ГР. ВИДИН Проект: Лицата с интелектуални затруднения и техните фундаментални права Самозастъпничество Модул 3 Кой упражнява контрол? Кой

Подробно

тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г.

тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г. тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г. Днес почти всяка организация ползва софтуер за бизнес анализи. ИТ Сервиз Финанси Продажби Mаркетинг Човешки ресурси Производство Но не всяка организация успява

Подробно

ПРОТОКОЛ №2 / Приложение №1 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ за произвеждане на изборите за делегати от СAK

ПРОТОКОЛ №2  /  Приложение №1 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ  за произвеждане на изборите за делегати от СAK ПРОТОКОЛ 2 / Приложение 1 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ за произвеждане на изборите за дел Приложение 1 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ за произвеждане на изборите за делегати от Софийската адвокатска колегия на годишното

Подробно

СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА "ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА" ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Z (5-6 клас) Задача Картинки Ра

СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Z (5-6 клас) Задача Картинки Ра СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА "ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА" ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Z (5-6 клас) Задача Картинки Разполагате с картинка N x M зададена чрез таблица от

Подробно

ВНИМАНИЕ

ВНИМАНИЕ ИНСТРУКЦИИ ЗА РАБОТА С ПЛАТФОРМА ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ НА ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ХАРМОНИЯ 1 ООД В тези инструкции ще намерите: 1. Как да влезем в плаформата за обучение?

Подробно

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регистрация. ВЪВЕДЕНИЕ LearningApps.org е Web сайт, подкрепящ

Подробно

1-11 Figuri ukaz.doc

1-11 Figuri ukaz.doc «Фигури» 1-11 Ниво 1 Упражнение 1 Цели Приложение (примери) - Разпознаване и разполагане, изразяване с точност и яснота, използвайки ориентирите дясно/ляво и горе/долу. - Запознаване и обучение в четене

Подробно

До

До ЕИК: 827182916 ПОКАНА Съветът на директорите на Фазан АД град Русе, на основание чл. 223 от ТЗ свиква редовно Общо събрание на акционерите на 06.06.2016 г. от 13.30 ч. в заседателната зала на предприятието

Подробно

СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ

СТЪПКИ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ ПОДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО ЗАЯВЛЕНИЕ 1. За да подадете електронно заявление за първи етап на класиране в периода 03-05.07.2019 г., влизате с Вх. и кода за достъп от служебната бележка в https://priem.mon.bg

Подробно

Microsoft Word - 07niv1.doc

Microsoft Word - 07niv1.doc Въртеливо движение «Разположение на карти» 7-11 Ниво1 Упражнение 1 Цели Приложение (примери) Материал Указания Забележки Разширени обяснения(при мер(и) Самостоятел на работа Примерно решение - Упражняване

Подробно

Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа

Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа СЪДЪРЖАНИЕ Изтегляне и регистрация... 3 Регистриране на нова карта... 3 Добавяне на последваща карта... 5 Изтриване на карта... 6 Подмяна на мобилен телефон...

Подробно

8 клас

8 клас ............ трите имена на ученика клас училище Прочетете внимателно указанията, преди да започнете решаването на теста! Формат на теста Тестът съдържа 7 задачи по математика. 7 задачи от двата вида:

Подробно

Slide 1

Slide 1 УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2018 01-08 ПРОУЧВАНЕ НА МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ЗА ОБЕКТИВНОСТТА И ЧЕСТНОСТТА ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ СПЕЦИАЛНОСТ МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА I-ВИ КУРС, ОКС ПРОФЕСИОНАЛЕН

Подробно

Slide 1

Slide 1 УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2016 01-08 ПРОУЧВАНЕ НА МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ЗА ОБЕКТИВНОСТТА И ЧЕСТНОСТТА ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ СПЕЦИАЛНОСТ КУРС ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ БРОЙ АНКЕТИРАНИ ОПАЗВАНЕ

Подробно

Slide 1

Slide 1 11. Количествено ориентирани методи за вземане на решения в обкръжение на неопределеност и риск 1 Структура Матрица на полезността Дърво на решенията 2 11.1. Матрица на полезността 3 Същност на метода

Подробно

8. Вземане на последователни решения в обкръжение на риск. Конструиране на дърво на решенията

8. Вземане на последователни решения в обкръжение на риск. Конструиране на дърво на решенията 8. Вземане на последователни решения в обкръжение на риск. Конструиране на дърво на решенията 1 Дърво на решенията Дървото на решенията е графичен метод за избор на алтернатива чрез изследване на последователни

Подробно

doll Механична кукла Механичните кукли автоматично повтарят предварително зададена последователност от движения. В Япония има традиции в изработката н

doll Механична кукла Механичните кукли автоматично повтарят предварително зададена последователност от движения. В Япония има традиции в изработката н doll Механична кукла Механичните кукли автоматично повтарят предварително зададена последователност от движения. В Япония има традиции в изработката на механични кукли, датиращи от древни времена. Движенията

Подробно

Култура ОБЩ ПРЕГЛЕД Всеки един от нас гравира камък, издига колона или изрязва парче витраж, създавайки нещо много поголямо от нас самите. Адриен Клар

Култура ОБЩ ПРЕГЛЕД Всеки един от нас гравира камък, издига колона или изрязва парче витраж, създавайки нещо много поголямо от нас самите. Адриен Клар Култура ОБЩ ПРЕГЛЕД Всеки един от нас гравира камък, издига колона или изрязва парче витраж, създавайки нещо много поголямо от нас самите. Адриен Кларксон Сглобяване на шайбите Цивилизация на Сид Майер:

Подробно

Дневен ред: 1. Годишни отчети на ФСС. 2. Ръководство на ФСС. 3. Избори за членове на ФСС. 4. Други Присъстващи към началото 16 души: 1. Александър Зар

Дневен ред: 1. Годишни отчети на ФСС. 2. Ръководство на ФСС. 3. Избори за членове на ФСС. 4. Други Присъстващи към началото 16 души: 1. Александър Зар Дневен ред: 1. Годишни отчети на ФСС. 2. Ръководство на ФСС. 3. Избори за членове на ФСС. 4. Други Присъстващи към началото 16 души: 1. Александър Зарев 2. Славка Цанкова 3. Ралица Великова 4. Красимир

Подробно

Slide 1

Slide 1 УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2018 01-08 ПРОУЧВАНЕ НА МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ЗА ОБЕКТИВНОСТТА И ЧЕСТНОСТТА ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ СПЕЦИАЛНОСТ УПРАВЛЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ I-ВИ КУРС, МАГИСТЪР

Подробно

Мебели Виденов - поща на Андроид устройство

Мебели Виденов - поща на Андроид устройство Мебели Виденов - поща на Андроид устройство За помощ: todor.todorov@videnov.bg, тел. 0893 602 225 Съдържание Инсталиране на пощенски клиент...3 Начало на конфигурация...3 Email и парола...4 Настройки на

Подробно

22003А0805(01)

22003А0805(01) СПОРАЗУМЕНИЕ между Европейския съюз и Република Исландия относно участието на Република Исландия в Полицейската мисия на Европейския съюз (ПМЕС) в Босна и Херцеговина ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ, от една страна,

Подробно

Microsoft PowerPoint - 46A05EE EF.ppt

Microsoft PowerPoint - 46A05EE EF.ppt НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО НАРКОМАНИИ ОЦЕНКА НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРЕВАНТИВНИ ПРОГРАМИ Процесът на оценка на Процесът на оценка на резултатите: Връзката между превенция и оценка на ефективността

Подробно

Еразъм+ Онлайн езикова подготовка Възползвайте се максимално от опита си, придобит в програма Еразъм+!

Еразъм+ Онлайн езикова подготовка Възползвайте се максимално от опита си, придобит в програма Еразъм+! Еразъм+ Онлайн езикова подготовка Възползвайте се максимално от опита си, придобит в програма Еразъм+! Еразъм+ : променя съдби и разширява кръгозора Еразъм+ си поставя за цел да повиши уменията и възможностите

Подробно

КНИЖКА с ПЪЗЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА УМА СЛОЖНИ ПЪЗЕЛИ

КНИЖКА с ПЪЗЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА УМА СЛОЖНИ ПЪЗЕЛИ КНИЖКА с ПЪЗЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА УМА СЛОЖНИ ПЪЗЕЛИ ВЪВЕДЕНИЕ С ПОМОЩТА НА ТАЗИ КНИЖКА С ПЪЗЕЛИ УМЪТ ВИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ЩЕ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЪРХОВНА ФОРМА. Готови ли сте за предизвикателството? От първата до последната

Подробно

Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката ме

Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката ме Модул 3: Artenvielfalt Опазване на растенията Време 3 часа Място На открито: в Ботаническата градина Умения Критично мислене, оценяване на връзката между причина и следствие Материали Копие на ролевата

Подробно

Slide 1

Slide 1 УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2017 01-08 ПРОУЧВАНЕ НА МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ЗА ОБЕКТИВНОСТТА И ЧЕСТНОСТТА ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ СПЕЦИАЛНОСТ КУРС ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ БРОЙ АНКЕТИРАНИ МЕДИЦИНА

Подробно

(R) TM

(R) TM (R) TM TM Въведение Кратка история на Цитадели В Цитадели играчите се съревновават за това кой ще създаде най-внушителния средновековен град и ще се превърне в следващия майстор-строител на кралството.

Подробно

СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА "ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА" ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Y (7-9 клас) Задача 3-свързано

СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Y (7-9 клас) Задача 3-свързано СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА "ЗА ТОРТАТА НА ДИРЕКТОРА" ТЕМА ПО ИНФОРМАТИКА Група Y (7-9 клас) Задача 3-свързано кралство Стенли имал кралство с N града (естествено

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се определят

Подробно

На 18

На 18 ПРОТОКОЛ ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ ИНВЕСТИЦИОННИ ПОСРЕДНИЦИ Днес, 20.05.2014 (двадесети май две хиляди и четиринадесета) година, от 15:00 часа по седалището на Българската

Подробно

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата... 2 2. Избор на събитие...5 3. Избор на места (Попълване на заявка)... 7 4. Резервация на места...

Подробно

Резюме на дейностите Име на дейността Категорията- (Еко, изкуства и занаяти, двете) Празничен венец Занаяти Представете кратко описание на дейността.

Резюме на дейностите Име на дейността Категорията- (Еко, изкуства и занаяти, двете) Празничен венец Занаяти Представете кратко описание на дейността. Резюме на дейностите Име на дейността Категорията- (Еко, изкуства и занаяти, двете) Празничен венец Занаяти Представете кратко описание на дейността. Включете всички специфични факти за дейността. Участниците

Подробно

Slide 1

Slide 1 Теория на вероятностите ( спец. Приложна математика) Ръководство на клуб председател, касиер и секретар се избират по случаен начин измежду 4 човека: Aна, Борис, Васил и Георги. По колко различни начини

Подробно

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ, СВЪРЗАНИ С НЕФТ И ПРОДУКТИ ОТ

Подробно