Теми за дипломни работи на студенти от спец. Електроника, г., с научни ръководители преподаватели от катедра Електроника на ОТД

Размер: px
Започни от страница:

Download "Теми за дипломни работи на студенти от спец. Електроника, г., с научни ръководители преподаватели от катедра Електроника на ОТД"

Препис

1 Теми за дипломни работи на студенти от спец. Електроника, г., с научни ръководители преподаватели от катедра Електроника на ОТД Преподавател Тема Анотация към темата Изисквания към студентите Бак/ Маг Студент, фак., и GSM за контакт Доц. д-р Анелия Манукова 1. Електронна система за контрол на транспортна линия с цел енергийна ефективност Управление на транспортна линия с енергийно ефективна задача Изработване на действащ макет Умения в сензорите и изпълнителнит е механизми Бакалавър 2. Електронна система за следене и анализ на цветови изменения Следене и анализ на цветовите промени на човешката кожа. Изработване на действащ макет Умения в сензорите, изпълнителнит е механизми и контролерите Магистър Ел 3. Доц. д-р Валентин Мутков 1. Парктроник с ултразвуков сензор 2. Цифров телевизионен модулатор Чрез ултразвуковият парктроник водачът да бъде асистиран при паркиране на заден ход. Модулаторът да работи по стандарт за цифрова кабелна телевизия. Бакалавър Бакалавър, филиал Видин 3. Електронна система за предупреждаване за животни пред автомобилите С инфрачервена камера да се открива през нощта за преминаващи едри животни пред автомобилите и да се предупреждава водача. Магистър АЕ 1 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

2 Доц. д-р Красимира Щерева 1. Проектиране на нисковолтови CMOS операционни усилватели на ток 2. Проектиране на тънкослойни фотоволтаични елементи. 3. Проектиране на източници на референтен ток в CMOS интегрални схеми. Доц. д-р Надежда Евстатиева Доц. д-р Борис Евстатиев 1. Проектиране и разработване на система за температурен мониторинг Разработва се система за температурен мониторинг, която измерва температура посредством микроконтролер със сензори и я предава към софтуерно приложение за персонален компютър. Необходими са умения за работа с Ардуино, както и познания за програмиране на Desktop приложения за Windows (Visual Studio или др.). Маг 2. Проектиране и разработване на цифров функционален генератор Разработва се функционален генератор на базата на микроконтролер Ардуино. Ноебходими са умения за работа с Ардуино и познания относно несинусоидални сигнали. Бак или Маг 3. Проектиране и разработване на цифров мултицет Разработва се цифров мултицет на базата на Ардуино, позволяващ измерване на постоянно Необходими са умения за работа с Ардуино и познания Бак или Маг 2 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

3 и променливо напрежение. относно електрическите измервания. Гл.ас. д-р Сехер Кадирова 1. Електронна система за контрол на параметри в инкубатор. Ще се проектира електронен модул да поддържане на температура и влажност в люпилня. Необходимо е да има знания в сензори, изпълнителни механизми, контрол на процеси. бакалавър 2. Микропроцесорно управление на електронен модул за автоматизирано ензимно инвертиране на захарен сироп. Инвентирането на захарта представлява процес, при който захарта се разгражда на фруктоза и глюкоза. Автоматизираното устройство за инвертиране на захарния сироп представлява съд от неръждаема стомана, в който се подават вода и захар. При процеса на инвентиране се сместа подгрява до точно определена температура за определено време. Разбъркването на сместа се извършва на определени интервали от време с определена продължителност и скорост. За управлението на всички процеси и изпълнителни механизми Необходимо е да има знания в сензори, изпълнителни механизми, контрол на процеси. 3 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

4 ще бъде разработено микропроцесорно устройство на базата на ПИК микроконтролер. 3. Електронен модул за безжично заключване на автомобил Необходимо е да има знания в сензори, изпълнителни механизми. 4. Електронен модул за защита на автомобил В проекта се предвижда прекъсване на запалването и следенето му, както и пускане през телефон. Необходимо е да има знания в сензори, изпълнителни механизми. 5. Електронен драйвер за RGB осветление Необходимо е да има знания в сензори, проектиране, управление Гл. ас. д-р Явор Нейков 1. Електронно устройство за управление работата на чистачките в автомобила Устройството следи и регулира скоростта на движение на чистачките при различни атмосферни условия, следи и индицира разхода на течност Бак 2. Електронно устройство за управление интензитета на Устройството следи и регулира интензитета на светене на фаровете при Бак 4 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

5 светене на фаровете в автомобила насрещен светлинен източник 3. Изследване работата на електронни функционални преобразуватели Проектиране и анализ работата на електронни схеми за функционално преобразуване на напреженови сигнали по групи (суматори, интегратори, диференциатори, логаритматори и др.) Да се реализира макет и методично ръководство Бак 4. Електронна система за контрол и управление на автоматизирана поливна система Проектиране и анализ работата на електронна система за регулиране на типови поливни режими в земеделието Маг Гл. ас. д-р Снежинка Захариева 1. Проектиране на зарядна станция за електромобил 2. Проектиране на преобразувател на постоянно напрежение 3. Електронен модул за управление на светодиодно осветление Гл. ас. д-р Илиян Цветков 1.Проектиране на еднофазен микропроцесорен измерител на мощност. Целта на проекта е да се проектира устройство за измерване и анализ на основните параметри при монофазните захранващи вериги напрежение, големина на тока, мощности и др. Познания по програмиране С/С++, работа с едночипови микрокомпютр и, развойни китове и модули, работа 5 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

6 2. Проектиране на трифазен микропроцесорен измерител на мощност. 3.. Проектиране микропроцесорен анализатор на параметрите при трифазни електрически вериги. Проектът е осигурен с всички необходими технически средства. Целта на проекта е да се проектира устройство за измерване и анализ на основните параметри при трифазните захранващи вериги напрежение, големина на тока, мощности и др. Проектът е осигурен с всички необходими технически средства. Целта на проекта е да се проектира устройство за измерване и анализ на основните параметри при трифазните захранващи вериги напрежение, големина на тока, мощности, като се извършва и хармоничен анализ. Проектът е осигурен с всички необходими технически средства. с техническа документация на английски език. Познания по програмиране С/С++, работа с едночипови микрокомпютр и, развойни китове и модули, работа с техническа документация на английски език. Познания по програмиране С/С++, работа с едночипови микрокомпютр и, развойни китове и модули, хармоничен анализ, работа с техническа документация на английски език. 6 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

7 Гл. ас. д-р Димитър Трифонов Теми за дипломни работи на студенти от спец. Електроника, г., с научни ръководители специалисти от бизнеса Преподавател Тема Анотация към темата Изисквания към студентите д-р Деян Левски (Photolitics) ics.com 1. Разработка на CMOS интегрален високоефективен нискошумящ генератор на упорно напрежение за Рамп Аналогово-Цифрови Преобразуватели върху 65 нанометрова технология. За повече информация относно дипломното задание посетете: Рамп е една от най-често използвани архитектури на Аналогово-Цифрови Преобразуватели в CMOS фотоматриците и високопрецизните инструментални аналогови интегрални схеми. Задачата на дипломното задание се състои в изследването на различни видове топологии на източници на упорно напрежение, както и последващата разработка на ново поколение източник с висока ефективност и нисък шум. Интереси в сферата на физиката и аналоговата електроника. Ентусиазъм. Бак/ Маг Работата е подходяща както за бакалавър, така и за Студент, фак., и GSM за контакт 2. Дизайн на бърз 1.2 Gbps високоефективен sub-lvds Едно от главните ограничения за Интереси в сферата на Работата е подходяща 7 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

8 изходен драйвер за трансфер на данни от оптична CMOS фотоматрица. За повече информация относно дипломното задание посетете: увеличаването на опреснителната честота (кадри/секунда) на модерните камери се състои в трудностите за бърз пренос на данни от оптичната фотоматрица до последващият логически процесор обработващ данните на изображението. Главната задача на дипломната работа ще бъде разработката на бърз изходен драйвер за данни използващ sub-lvds стандарт за пренос на данни. Изучаването на LVDS топологии и последващата разработка ще бъде извършена върху стандартна 65 нанометрова CMOS технология. Разработката включва известна работа и разглеждане на съществуващи решения, както и комуникация с по-старши аналогови проектанти. физиката и аналоговата електроника. Ентусиазъм. както за бакалавър, така и за 3. Изследвания и оптична лабораторна характеризация на линейна CMOS фотоматрица. Определянето на качествените параметри на една видеокамера включва редица електрооптични изследвания и измервания. Целта на Анализ на данни, лабораторни измервания, програмиране и управление на Работата е подходяща както за бакалавър, така и за 8 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

9 дипломното задание е да се изследват оптичните характеристики на новоразработени линейни CMOS фотоматрици. В първата част на дипломната работа студентът ще се запознае с основните светлинни параметри и свойства на светлината и електричните сигнали подавани от един фотосензор. След навлизане в оптоелектронните детайли студентът ще се заеме с лабораторното изследване на редица електрооптични характеристики на новоразработен фотосензор. Работата включва известна съвместна работа с постарши инженери. цифрова електроника Инж. Йордан Стоев 1. Метеорологична станция с възможност за предаване на данни през интернет С развитието на електрониката и микроелектрониката, продиктувано от икономически и нови изисквания за миниатюризация и енергийна ефективност на електронните изделия, става възможно инсталирането на Да се изследват различни видове преобразуватели на физични величини и да се избере подходящ, съответстващ на изискването на темата. Да се осигури възможност за предаване на 9 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

10 2. Система за дистанционен мониторинг на здравни показатели на обитатели на дом за възрастни хора сензори за дистанционно наблюдаване на процеси и физични параметри в промишлеността и бита. Настоящата дипломна работа има за цел да представи разработка, която ще бъде използвана като система от сензори за измерване на метеорологични параметри. Тази система ще бъде част от цялостна система за измерване на метеорологични параметри в множество точки от територията на Република България С развитието на електрониката и микроелектрониката, продиктувано от икономически и нови изисквания за миниатюризация и енергийна ефективност на електронните изделия, става възможно използването на сензори за дистанционно наблюдаване на някои здравни параметри на възрастни и болни хора. Системата ще предоставя възможност за интегриране на някои сензори за измерване на данните през интернет. Да се изследват различни видове сензори, използвани за медицински цели. Да се осигури възможност за предаване на данните през интернет. 10 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

11 определени състояния на човешкото тяло. Инж. Цветомир Гоцов 3. Измервателни уреди с възможност за предаване на данни през интернет. 1.Димер за управление подсветката на арматурното табло за локомотив. Една съвременна лаборатория следва да притежава множество разнообразни измервателни уреди. Основни измервателни уреди са Оммер, Волтмер и Ампермер. Управление интензитета на светене на подсветката на приборите върху арматурното табло. Източниците на светлина са смесица от крушки с нажежаема жичка и светодиоди. Работно напрежение на системата 24V. Да се изследват различни видове уреди за измерване на основни величини в електротехниката. Да се разработи схема, осигуряваща изобразяване на резултатите от измерването в уеб страница. Автомобилна електроника Р-л катедра Електроника: доц. д-р Анелия Манукова 11 Теми за дипломни работи на студенти, спец. Електроника, г.

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р инж. К. Веселинов/ Дата: Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Срок на обучение: Форма на обучение: Бакалавър Инженер

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р инж. М. Христов/ Дата: Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Срок на обучение: Форма на обучение: Бакалавър Инженер

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Професионално обучение за електротехници в областта на интелигентното измерване и автоматизация на дома SMARTEL Цели на проекта Приемането на мерки за енергийна ефективност насочва индустрията на сградни

Подробно

aiut_rb.xls

aiut_rb.xls 1 Висша математика - 1част 1 60 30 30 2+2+0 90 150 5 2 Физика 1 60 30 30 2+0+2 75 135 5 3 Икономика 1 45 30 15 2+1+0 60 105 4 4 Програмиране и използване на компютри - 1част 1 45 15 30 1+0+2 90 135 5 5

Подробно

Microsoft Word - UP-FFOE_ECTS_Bg.doc

Microsoft Word - UP-FFOE_ECTS_Bg.doc Учебен план съгласно MEEN No М магистри ЕЕN Eлектроинженерство No реден номер на дисциплината Лекции (Л), семинарни упражнения (СУ), лабораторни упражнения (ЛУ) седмично; изпит (И), текуща оценка (ТО);

Подробно

Microsoft Word - Uplan_FTC_BTC.doc

Microsoft Word - Uplan_FTC_BTC.doc ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р К. Веселинов/ Дата: Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Бакалавър Инженер телекомуникации Срок на обучение: Форма

Подробно

Microsoft Word - kstB_kr.doc

Microsoft Word - kstB_kr.doc Учебен план съгласно ЕСТК FTE фундаментални дисциплини; TBE T тип на образователно-квалификационната степен: B - бакалаври, M - магистри ; CS - Компютърни системи и технологии ; пореден номер на дисциплината;

Подробно

Microsoft Word - aiutB_kr.doc

Microsoft Word - aiutB_kr.doc ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ Утвърждавам, Ректор: (проф. д-р инж. К. Веселинов) Дата :...2007 г. УЧЕБЕН ПЛАН на специалност АВТОМАТИКА, ИНФОРМАЦИОННА И УПРАВЛЯВАЩА ТЕХНИКА Професионално

Подробно

Slide 1

Slide 1 Обектът на това проучване са механизмите, чрез които мултисензорите събират информация от реалния свят и я трансформират в електронни сигнали, използвани в информационни и управляващи системи. Описана

Подробно

Microsoft Word - imB_kr

Microsoft Word - imB_kr ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ Утвърждавам, Ректор: /п/ (проф. д-р инж. К. Веселинов) Дата : 10.12.2008 г. УЧЕБЕН ПЛАН на специалността ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ Професионално направление:

Подробно

Microsoft Word - plan_mag_red_5s_MEIT.doc

Microsoft Word - plan_mag_red_5s_MEIT.doc С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, Професионално направление: ФИЗИЧНИ НАУКИ 4.1. Образователно- квалификационна... (подпис) степен: магистър

Подробно

Druck

Druck Измервания и Анализ Измерванията са лесни Преминете към безжична технология Измервателни уреди и цялостни решения за измерване на температура, налягане, ниво, дебит и плътност Измерванията са лесни В служба

Подробно

Специалност Промишлена топлоенергетика - учебен план

Специалност Промишлена топлоенергетика - учебен план ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ КОЛЕЖ ПО ЕНЕРГЕТИКА И ЕЛЕКТРОНИКА УТВЪРЖДАВАМ Ректор: проф. д-р инж. M. Христов Дата: Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Срок на обучение:

Подробно

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ ИНСТИТУТ ПО СИСТЕМНО ИНЖЕНЕРСТВО И РОБОТИКА България, София 1113, ПК 79, ул. “Акад. Г.Бончев”, Бл.2, Тел.(+359 2)

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ ИНСТИТУТ ПО СИСТЕМНО ИНЖЕНЕРСТВО И РОБОТИКА България, София 1113, ПК 79, ул. “Акад. Г.Бончев”, Бл.2, Тел.(+359 2) Актуалност и резултати по дисертационния труд МИКРОСЕНЗОРИ ЗА МАГНИТНО ПОЛЕ НА НОВИ ПРИНЦИПИ на гл. ас. инж. Август Йорданов Иванов Актуалността на дисертационната тема е посветена на един от най-наболелите

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р инж. М. Христов/ Срок на обучение: Форма на обучение: 4 години редовна У Ч Е Б Е Н П Л А Н

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р инж. М. Христов/ Срок на обучение: Форма на обучение: 4 години редовна У Ч Е Б Е Н П Л А Н ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. д-р инж. М. Христов/ Срок на обучение: Форма на обучение: 4 години редовна У Ч Е Б Е Н П Л А Н за образователно-квалификационна степен бакалавър

Подробно

1 РЕЦЕНЗИЯ върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор Автор на дисертационния труд: маг. инж. Любомира Илиева Дим

1 РЕЦЕНЗИЯ върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор Автор на дисертационния труд: маг. инж. Любомира Илиева Дим 1 РЕЦЕНЗИЯ върху дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор Автор на дисертационния труд: маг. инж. Любомира Илиева Димитрова Тема на дисертационния труд: Създаване и изследване

Подробно

ТЕХНОЛОГИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННОТО ОБУЧЕНИЕ В ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

ТЕХНОЛОГИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННОТО ОБУЧЕНИЕ В ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ БЪЛГАРСКИ ВИРТУАЛЕН УНИВЕРСИТЕТ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА VI-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННО ОБУЧЕНИЕ

Подробно

AH2X1-6 Регулатор за управление на електрически нагреватели Серия AH2X1-6 представлява регулатори за еднофазни или двуфазни електронагреватели, които

AH2X1-6 Регулатор за управление на електрически нагреватели Серия AH2X1-6 представлява регулатори за еднофазни или двуфазни електронагреватели, които Серия представлява регулатори за еднофазни или двуфазни електрои, които използват ШИМ управление: съотношението между включеното и изключеното състояние се мени в зависимост от обходимата мощност на я.

Подробно

Актуален списък на вещите лица към г., утвърден на основание чл.9, т.9 от Правилника за прилагане на Закона за държавна финансова инспекция

Актуален списък на вещите лица към г., утвърден на основание чл.9, т.9 от Правилника за прилагане на Закона за държавна финансова инспекция Актуален списък на вещите лица към 08.02.2019 г., утвърден на основание чл.9, т.9 от Правилника за прилагане на Закона за държавна финансова инспекция Име, презиме и фамилия Специалност 1 А. Р. Ж. Инженер

Подробно

УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „СТРОИТЕЛНИ КОНСТРУКЦИИ” ОКС „МАГИСТЪР”

УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „СТРОИТЕЛНИ КОНСТРУКЦИИ” ОКС „МАГИСТЪР” ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР АРХИТЕКТУРЕН ФАКУЛТЕТ Катедра Строителство на сгради и съоръжения УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ

Подробно

Vivid WorkshopData ATI

Vivid WorkshopData ATI KE III Jetronic 2 електромагнит на изпускателя на съда 11 запалителна бобина 37 ламда сонда 50 датчик за положението на лопатката за въздушния поток 100 блок за управление 3 горивна помпа 16 инжектор за

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ Т Е Х Н И Ч Е С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т С О Ф И Я Шифър УТВЪРДИЛ: РЕКТОР: (проф. дтн инж. Георги Михов) К Л А С И Ф И К А Т О Р НА АКРЕДИТИРАНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ НАПРАВЛЕНИЯ И СПЕЦИАЛНОСТИ, ПО КОИТО СЕ

Подробно

ЦЕНТЪР ПО ИНФОРМАТИКА И ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан EN372 ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ Актуализирана : Протокол.16 от г. лекто

ЦЕНТЪР ПО ИНФОРМАТИКА И ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан EN372 ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ Актуализирана : Протокол.16 от г. лекто ЦЕНТЪР ПО ИНФОРМАТИКА И ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан EN372 ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ Актуализирана : Протокол.16 от 17.06.2016 г. лектор д-р Гинко Георгиев АНОТАЦИЯ Курсът Електроснабдяване

Подробно

Научно –изследователски проект – отчет

Научно –изследователски проект – отчет СТАНДАРТИ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА УЧЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЯ ПРАВИЛНИК ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАЕМАНЕ НА АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО МЕНИДЖМЪНТ ВАРНА 2011 Настоящият документ представя Стандарти за разработване

Подробно

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА Приложение към решение 303 от 03 април 009 г. РЕШЕНИЕ от. 009 г. за изменение и допълнение на Технически изисквания за работа на електронните съобщителни мрежи от подвижна

Подробно

Presentazione di PowerPoint

Presentazione di PowerPoint Общо продуктово описание Типология: безжично пожароизвестяване Общо описание: самостоятелна безжична пожароизвестителна система Настоящото решение и предназначено основно за онези инсталации, при които

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 6. Специалности в средните училища 1. Техник на прецизна техника; 2. Машинен оператор; 3. Машинен монтьор; 4. Техник на селскостопанска тех

ПРИЛОЖЕНИЕ 6. Специалности в средните училища 1. Техник на прецизна техника; 2. Машинен оператор; 3. Машинен монтьор; 4. Техник на селскостопанска тех ПРИЛОЖЕНИЕ 6. Специалности в средните училища 1. Техник на прецизна техника; 2. Машинен оператор; 3. Машинен монтьор; 4. Техник на селскостопанска техника; 5. Монтьор на селскостопанска техника; 6. Машинен

Подробно

УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „СТРОИТЕЛСТВО НА СГРАДИ И СЪОРЪЖЕНИЯ” СЪС

УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „СТРОИТЕЛСТВО НА СГРАДИ И СЪОРЪЖЕНИЯ” СЪС ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР АРХИТЕКТУРЕН ФАКУЛТЕТ Катедра Строителство на сгради и съоръжения УКАЗАНИЯ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ И ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАЩИТА НА ДИПЛОМНА РАБОТА НА СТУДЕНТИТЕ

Подробно

УЧЕБЕН ПЛАН - ОБЩА СТРУКТУРА

УЧЕБЕН ПЛАН - ОБЩА СТРУКТУРА Име на документа Учебен план на специалност ИИ Страница: 1 от 22 УЧЕБЕН ПЛАН - Обща структура специалност ИНДУСТРИАЛНО ИНЖЕНЕРСТВО ОКС БАКАЛАВЪР 1. Задължителни дисциплини Б00З401 Висша математика - І

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я

Р Е Ц Е Н З И Я Р Е Ц Е Н З И Я На научната продукция на д-р инж. Емилиян Боянов Беков в конкурса за доцент по професионално направление 5.2. Електротехника, електроника, автоматика, по научна специалност: Електронизация

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА У Ч Е Б Н А П Р О Г Р А М А за задължителна професионална подготовка по учебен предмет УЧЕБНА ПРАКТИКА: ПО СИСТЕМИ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ УТВЪРДЕНА СЪС ЗАПОВЕД РД 09-1618/10.12.2008

Подробно

У Ч Е Б Е Н П Л А Н

У Ч Е Б Е Н П Л А Н ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ: Ректор: (проф. д-р инж. К.Веселинов) Дата:... 200.. г Образователно - квалификационна степен: Професионална квалификация: Професионален бакалавър

Подробно

СРЯДА ВТОРНИК ПОНЕДЕЛНИК VIII А VIII Б VIII В VIII Г VIII Д IX А IX Б IX В IX Г Осн. на хардуера БЕЛ Език Език Математика Език История Математик

СРЯДА ВТОРНИК ПОНЕДЕЛНИК VIII А VIII Б VIII В VIII Г VIII Д IX А IX Б IX В IX Г Осн. на хардуера БЕЛ Език Език Математика Език История Математик 1 3 ИТ Биология ИТ УП ИТ Физика Химия 4 ИТ Философия Физика Биология Физика Специализиран софтуер Специализиран софтуер Физика Философия ИТ 7 8 Химия Физика 1 Музика УТФ Физика География Метална Програмиране

Подробно

Термоконтролер – Модел E5CS - Инструкция за експлоатация

Термоконтролер – Модел E5CS - Инструкция за експлоатация Термоконтролер модел E5CS Серия микропроцесорни контролери с двойна индикация Внимание : Инструкция за експлоатация Моля, преди да включите и използвате уреда, прочетете тази инструкция - Този уред е с

Подробно

Microsoft Word - MEIT_Donchev_Optoel.doc

Microsoft Word - MEIT_Donchev_Optoel.doc Утвърдил:.. Декан Дата... СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ Факултет: Физически Специалност: (код и наименование) Магистърска програма: (код и наименование) Микроелектроника и Информационни технологии

Подробно

Понеделник VIII г клас Вторник Час на класа / 25 / Немски език - 8 клас / 25 / Математика / 17 / 0 Физика и астроном

Понеделник VIII г клас Вторник Час на класа / 25 / Немски език - 8 клас / 25 / Математика / 17 / 0 Физика и астроном VIII г 6 Час на а / 25 / 0 6 7 Немски език - 8 / 25 / 0 7 1 Математика / 17 / 0 Физика и астрономия / 25 / 0 8 2 Математика / 17 / 0 Немски език - 8 / 19 / 0 9 3 Немски език - 8 / 19 / 0 Немски език -

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ– СОФИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ– СОФИЯ УТВЪРЖДАВАМ Ректор: /проф. инж. Марин Христов/ Дата: Образователно-квалификационна степен : Професионална квалификация: Магистър Магистър-инженер Срок на обучение: Форма на обучение: 1,5 години редовна

Подробно

УЧЕБЕН ПЛАН - ОБЩА СТРУКТУРА

УЧЕБЕН ПЛАН - ОБЩА СТРУКТУРА Име на документа Учебен план на специалност ТГС Страница: 1 от 22 УЧЕБЕН ПЛАН - Обща структура специалност ТОПЛО- И ГАЗОСНАБДЯВАНЕ ОКС БАКАЛАВЪР 1. Задължителни дисциплини Б00З401 Висша математика - І

Подробно

Мехатроника

Мехатроника ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ Утвърждавам РЕКТОР: (проф.дтн. инж. Георги Михов) Дата:. год. Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Срок на обучение: Форма на обучение: Магистър

Подробно