Комбинирани менюта Изготвил: Георги Диманов

Размер: px
Започни от страница:

Download "Комбинирани менюта Изготвил: Георги Диманов"

Препис

1 Комбинирани менюта Изготвил: Георги Диманов

2 Административна част

3 Комбинираното меню е функционалност към търговски софтуер Детелина, реализирана посредством въвеждането на нов тип артикул. Всеки артикул, дефиниран като такъв от тип Комбинирано меню, получава нов таб в основният прозорец. В този таб се дефинират вариантите на комбиниране, които са възможни при продажба на конкретния артикул.

4 Таб Комбинирано меню визуализира списък на продуктите, участващи в менюто на артикула по категории. Таб Редакция съдържа логиката, която артикулът следва, след като бъде маркиран за продажби.

5 Конфигурацията на комбо менюто се реализира с последователното добавяне на артикули и дефинирането на техните основни функции в конкретното меню. Първа стъпка от конфигурацията е създаването на категории. Всеки артикул принадлежи към предварително дефинирана категория, която служи и като основен филтър при визуализацията на менюто при продажба.

6 Добавяне на категория и данни за категорията. Важното тук е да се избере точният модел, на който ще се подчиняват всички артикули в категорията.

7 Добавяне на артикул към менюто. Осъществява се посредством картон Елементи комбинирано меню. Разделен е на 3 основни форми с възможност за избор на различни комбинации. 1. В първата основна форма Артикул се дефинират: Категорията Основен избор. Видима е във всички основни форми. Артикулът, който ще добавяме. Текст, който да визуализираме на дисплея при добавянето на артикула (опционално). Текст, който да визуализираме на дисплея на чужд език при добавянето на артикула (опционално). За кои офиси е предназначен (филтър). Кога се визуализира артикулът в списъка на POS-а. Дали артикулът е активен.

8 2. Във втората основна форма Цени/Количества се дефинират: Тип на цена налични са четири варианта *1 Цена Тип на количеството налични са два варианта *2 Избор количество (макс. количество/ количество по подразбиране) Безплатни количества - налични три варианта *3 Количество безплатни добавки - обвързано е с опция от безплатните количества *1 *2 *3

9 3. В третата основна форма Други данни се дефинират: Съобщение за касиера Коментар Печат на касова бележка налични са четири варианта

10 Продажби

11 Изглед при маркиране на артикул от тип Комбинирано меню

12 Изглед при маркиране на артикул от тип Комбинирано меню

13 Изглед при маркиране на артикул от тип Комбинирано меню

14 Кой би го ползвал

15 Обекти за бързо хранене или ресторанти, предлагащи различни комбинации от своето меню. Клиентът измисля своя сандвич в момента на покупката. Пицарии, даващи възможност на клиента да измайстори своята пица. Пици по избор с динамична рецепта.

16 Сладкарници и цехове за продажба на сладкарски изделия. Торти по избор с различни глазури и блатове. Магазин за хранителни стоки с топла точка. Ползване на комбинирано меню за продажба от топлата точка.

17 Магазин за дрехи, който предлага динамични промо оферти. Оферти от тип - вземи 1, получи 1 на 50% и 1 безплатно. Всяка промоция, включваща повече от един вариант на реализация. Ресторант с детски парти център. Децата винаги искат нещо различно. Модулът може да предложи динамични комбинации, които да покрият детските желания.

18 Химическо чистене Модулът може да се използва за реализиране на различните варианти на услуги, които предоставя обект за химическо чистене.

19 ,