E110. Ръководство за потребителя. Български

Размер: px
Започни от страница:

Download "E110. Ръководство за потребителя. Български"

Препис

1 E110 Ръководство за потребителя Български

2 E110 Ръководство за потребителя Български Благодарим ви за закупуването на устройството за етикети P-touch на Brother! Използвайте новото си устройство за етикети P-touch на Brother, за да създавате редица персонализирани самозалепващи се етикети. Това устройство за етикети P-touch използва TZe или HGe ленти на Brother. Касетите с TZe и HGe лента се предлагат в много цветове и размери. За пълния списък с ленти, които са съвместими с вашето устройство за етикети P-touch, ни посетете на адрес Прочетете това ръководство и предоставеното ръководство за безопасност, преди да използвате това устройство за етикети P-touch. След като прочетете ръководството, го съхранявайте на сигурно място. 1 НАЧАЛНО ЗАПОЗНАВАНЕ Поставяне на захранването и касетата с лента Вер Печатаща глава Капак на касетата Лост на приспособлението за рязане на лента Когато LCD дисплеят е обърнат надолу, отворете капака на касетата, като натиснете ухото с прорези и повдигнете капака по посока на стрелката, както е показано на илюстрацията. Когато сменяте батерии или касети с лента, захранването трябва да е изключено. За това устройство за етикети P-touch са необходими шест алкални батерии с размер ААА или шест напълно заредени Ni-MH батерии, които не са включени в комплекта.

3 3 Ръб на приспособлението за рязане Отвор за излизане на лентата 4 Водачи на лентата Край на лентата Зъбчато колелце Контакт на променливотоков адаптер Поставете касетата с лента така, както е показано на чертежа вътре в касетата. Внимателно натиснете касетата в устройство за етикети P-touch, така че да щракне на мястото си. Вашата касета с лента трябва да е обозначена с или. С това устройство използвайте само касети с TZe или HGe лента на Brother. Затворете капака на касетата и внимателно натиснете, така че да щракне на мястото си. Ако предпочитате да използвате опционалния променливотоков адаптер (AD-24ES) вместо батерии: 1. Включете кабела на захранващия адаптер в контакта на променливотоковия адаптер отстрани на устройството за етикети P-touch. 2. Включете захранващия адаптер в заземен електрически контакт.

4 LCD дисплей Размер 2. Курсор 3. Смяна 4. Главни букви За кабел с обвиване 6. За кабел с флаг 7. За преден панел 8 8. Дължина на етикета Ако е избрана определена дължина на етикет, се появява и. LCD дисплеят показва един ред от 15 знака; въвежданият от вас текст обаче може да бъде сдължина до 80 знака. Дължината на етикета, показана на LCD дисплея, може леко да се различава от действителната дължина на отпечатания етикет.

5 Клавиатура Бутон Menu (Меню) 2. Бутон на захранването 3. Бутон Курсор : Наляво (Използвайте с бутона за смяна, за да се върнете в началото на текста.) 4. Бутон Esc (Изход) 5. Бутон OK 6. Бутон За кабел с обвиване 7. Бутон за текст 8. Бутони със знаци 9. Бутон за смяна 10. Бутон за главни букви 11. Бутон за знак с ударение 12. Лост на приспособлението за рязане на лента 13. Бутон Изчисти 14. Бутон за печат 15. Бутон за преглед 16. Бутон Курсор : Надясно (Използвайте с бутона за смяна, за да отидете в края на текста.) 17. Бутон За кабел с флаг 18. Бутон За преден панел 19. Бутон за сериализиране 20. Бутон Назад 21. Бутон за нов ред 22. Бутон за символи 23. Бутон за интервал Когато избирате настройки или дължини, натиснете бутона за интервал, за да се върнете към стойността по подразбиране. Натискането на бутона за преглед води до показване на преглед на етикета и той може да се различава от действително отпечатания етикет.

6 Начални настройки 1 Включете устройството за етикети P-touch. Подайте захранване, като използвате шест батерии с размер AAA или опционалния променливотоков адаптер (AD-24ES), а после натиснете, за да включите захранването. 2 Задайте езика. Настройката по подразбиране е [English]. / [Language ] (Език) / [English/Español/Français/Hrvatski/Italiano/Magyar/Melayu/Nederlands/Norsk/ Polski/Português/Portug. (BR)/Românã/Slovenski/Slovenský/Suomi/Svenska/ Türkçe/Čeština/Dansk/Deutsch] 3 Задайте мерната единица. Настройката по подразбиране е [mm] (мм). / [Unit] (Мерна единица) / [inch/mm] (инч/мм) Устройството за етикети P-touch се изключва автоматично, ако е неактивно за пет минути. За да отмените която и да е операция, натиснете. За да се върнете към настройката по подразбиране, натиснете бутона за интервал. Контраст Използвайте тази функция, за да зададете яркостта на LCD дисплея. Има пет нива от [-2] (най-тъмно) до [+2] (най-ярко). Настройката по подразбиране е [0]. [-2 / -1 / 0 / +1 / +2] / [LCD contrast] (Контраст на LCD дисплея) / За да се върнете към настройката по подразбиране, натиснете бутона за интервал.

7 Консумативи и принадлежности Касети: Посетете Brother support уебсайт на support.brother.com за най-новата информация за консумативи Променливотоков адаптер: AD-24ES Приспособление за рязане: TC-4 (сменя се) Ако острието на приспособлението за рязане се изтъпи от многократна употреба и лентата не може да бъде отрязвана чисто, завъртете панела на приспособлението за рязане, както е показано на илюстрацията 1. Ако продължавате да имате затруднения, сменете с ново приспособление за рязане (артикул номер TC-4) от упълномощен продавач на Brother. Спецификации Габарити: (Ш x Д x В) Тегло: Захранване: Касета слента: Прибл. 109 (Ш) x 202 (Д) x 55 (В) мм Прибл. 400 г (без батерии и касета с лента) Шест алкални батерии с размер AAA (LR03) Шест Ni-MH батерии с размер AAA (HR03) *1 Опционален променливотоков адаптер (AD-24ES) Ширина на TZe лентата на Brother за P-touch: 3,5 мм, 6 мм, 9 мм, 12 мм Ширина на HGe лентата на Brother: 6 мм, 9 мм, 12 мм *1 Посетете support.brother.com за най-нова информация относно препоръчваните батерии. Смяна на приспособлението за рязане 1. Свалете двете части на приспособлението за рязане (зелено) по посока на стрелките, както е показано на илюстрацията по-долу Поставете ново приспособление за рязане. Натискайте го внимателно, докато щракне на мястото си. Панел на приспособлението за рязане ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ Не докосвайте с пръсти директно острието на приспособлението за рязане.

8 2 ОСНОВНА УПОТРЕБА Въвеждане на текст Можете да въведете максимум 80 знака иинтервала за всеки етикет с текст. За да отмените която и да е операция, натиснете. Превключване между главни и малки букви Въвеждане на табулации / [Tab] (Табулация) Показва се символът за табулация, когато вмъкнете табулация в текста. Промяна на дължината на табулацията Главни букви ( ВКЛ.) Малки букви ( ИЗКЛ.) / [Tab Length] (Дължина на табулацията) / [Auto / 0-100mm] (Автоматично/ мм) Главни букви Създаване на ленти с два реда Преместете курсора до мястото, където искате да започнете нов ред, и натиснете. При печат на два реда използвайте 9 или 12-мм лента. Ред 1 Ред 2 Главни букви Изображението За да се върнете към дължината на табулацията по подразбиране, натиснете бутона за интервал. Имайте предвид: дължината по подразбиране варира според размера на лентата. Бутони със стрелки За да се придвижите до края на текста: + За да се придвижите до началото на текста: + Знакът за минаване на нов ред ( ) се показва, когато натиснете бутона за нов ред. Въвеждане на знаци с ударение / / Вижте таблицата Знаци с ударение втова ръководство. Редът на знаците с ударение варира според избрания от вас език.

9 Въвеждане на текст (продължение) Промяна на дължината на етикета (Дължина на етикета) Показва се символът за заключване, когато зададете определена дължина на лентата. За да се върнете към дължината по подразбиране (автоматична според дължината на текста), натиснете бутона за интервал. Изчистване на текст и настройки За да изтриете отделни букви и интервали, натиснете. За да изтриете целия текст: / [Label Length] / [Auto / mm] (Автоматично/ мм) (Само текст) За да изтриете целия текст и всички настройки: (Текст и формат) / [Text Only] / [Text&Format] Записване на файлове сленти Можете да запишете и да използвате повторно текста и настройките за до девет различни етикета. Всяка лента съдържа до 80 знака (включително интервалите). Задайте номер (1 9) на всеки записан файл, така че да можете да го използвате повторно, и редактирайте или замествайте съхранените файлове при необходимост. Записване на нов файл (Въведете текст) / [File] (Файл) / [Save](Запиши) / Когато записвате файл, ако използвате номер, който вече е присвоен на друг файл, на LCD дисплея се показва [Overwrite OK?] (Презапис?). За да заместите вече записания файл, натиснете. За да отмените без записване, натиснете. Печат на записан файл / [File] (Файл) / [Print] (Печат) / Отваряне на записан файл / [File] (Файл) / [Open] (Отвори) /

10 Бутон за текст 1 Натиснете, за да изберете настройките за въвеждане на текст. 2 Натискайте /, за да изберете настройките. Size (Размер) Style (Стил) Width (Ширина) / (Изберете елемент) Large (Голям) Medium (Среден) Small (Малък) Normal (Нормален) Bold (Получер) Outline (Контур) Shadow (Сянка) Italic (Курсив) I+Bold (К+Получер) I+Outline (К+Контур) I+Shadow (К+Сянка) Vertical (Вертикален) V+Bold (В+Получер) Normal (Нормална) 2 1/2 Подчертаване и рамка Акцентирайте върху текста, като използвате подчертавания или рамка. Бутон за символи Въвеждане на символи (Изберете категория) / (Изберете символ) Вижте таблицата Символи в това ръководство. За да отмените операция, натиснете. Изберете History (Хронология), за да видите до седем наскоро използвани символа. Можете също да вмъкнете символи, като натиснете клавишни комбинации, както е показано по-долу. Punctuation (Пунктуация) History (Хронология) Brackets (Скоби) Bullets (Водещи символи) Super/Subscript (Горен/долен индекс) Mathematics (Математика) Arrows (Стрелки) Бутон за интервал Currency (Валута) Greek (Гръцки) Electrical (Електрически) Datacom (Данни и комуникации) AV/Security (АВ/сигурност) Safety (Безопасност) / [Undl/Frame] (Подчертаване/рамка) / (Изберете тип рамка) 2 3

11 Печат на етикети Преглед Печат на множество копия + [Copies:] (Копия:) Натискането на бутона за преглед води до показване на преглед на етикета и той може да се различава от действително отпечатания етикет. Ако LCD дисплеят не може да покаже целия текст наведнъж, натиснете /, за да се покаже скритият текст. Натиснете / /, за да излезете от режима на преглед. Подаване на лента + Тази функция подава приблизително 25 мм празна лента. Не издърпвайте неотрязана лента от касетата с лента, тъй като това може да повреди касетата с лента. / / Може да отпечатвате до девет копия от всеки етикет. НE докосвайте лоста на приспособлението за рязане на лентата, докато на LCD дисплея се показва [Please Wait] (Моля, изчакайте). За да отрежете лентата: Когато печатът завърши, натиснете лоста на приспособлението за рязане на лентата, след като се покаже съобщението [Please Cut] (Отрежете). За да отстраните задната част на лентата, сгънете я по дължина (текстът да гледа навътре), за да се покажат вътрешните краища, които сочат към центъра на задната част. Обелете и залепете. Печат Натиснете бутона за печат, за да отпечатате текста, показан на LCD дисплея.

12 Задаване на полета / [Margin] (Поле) / [Full / Half / Narrow / Chain Print] (Пълно/Половин/Тясно/ Верижен печат) [Full] (Пълно)/[Half] (Половин)/[Narrow] (Тясно) Използвайте една от тези опции, за да персонализирате дължината на полето преди и след текста си. Ако изберете [Half] (Половин) или [Narrow] (Тясно), отпечатаните точки (:) показват края на етикета. Отрежете с ножица по дължината на отпечатаните точки (:). Full (Пълно) Half (Половин) Narrow (Тясно) LCD дисплей Разпечатка ABC 67mm ABC 41mm ABC 25mm [Chain Print] (Верижен печат) (опция за пестене на лента) Използвайте тази опция, за да отпечатате няколко различни етикета с тесни полета. Тази опция пести лента. 1. Въведете текста. 2. Натиснете. 3. Когато на LCD дисплея се покаже [Feed OK?] (Подаване OK?), натиснете, за да промените текста. 4. Изчистете текста, въведете желания текст за следващия етикет и после натиснете. 5. След като се отпечата последният етикет, когато на LCD дисплея се покаже [Feed OK?] (Подаване OK?), натиснете. [Full] (Пълно), [Half] (Половин) и [Chain Print] (Верижен печат) не са налични, ако използвате функцията за кабел с обвиване, кабел с флаг или преден панел. Когато използвате [Chain Print] (Верижен печат), подайте лентата, преди да използвате приспособлението за рязане ( + ) в противен случай може да бъде отрязана част от текста. Не издърпвайте лентата, тъй като това може да повреди касетата с лента.

13 3 БУТОНИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ НА ЕТИКЕТИ За кабел с обвиване Използвайте тази функция, за да създадете етикет, който може да се увие около кабел или проводник. Включете функцията за завъртане/повторение за кабел, за да отпечатате текст, като се повтаря по дългата страна на етикета, така че може да бъде прочетен лесно под всякакъв ъгъл. За да активирате функцията за повторение на текст, натиснете и след това За кабел с флаг Използвайте тази функция, за да създадете етикет, който може да се увие около кабел или проводник, така че краищата му да се залепят един към друг и да образуват флаг. Можете да изберете желаната дължина на флага. Когато изберете [Auto] (Автоматично), дължината на флага се регулира автоматично според дължината на текста. изберете [CableRot/Rpt] (Завъртане/повторение за кабел). [Txt Rpt: Off] (Повторение на текст: изкл.) [Txt Rpt: On] (Повторение на текст: вкл.) флага) / (Изберете дължина на (Въведете текст) / (Изберете диаметър на кабела) (Въведете текст) Диаметър на кабела: може да е от 3 до 90 мм По подразбиране: 6 мм Дължина на флага: от 10 мм до 200 мм, Автоматично По подразбиране: Автоматично Използвайте функцията за кабел с флаг, когато диаметърът на предмета е повече от 3 мм. Текстът не може да се завърта, когато се използва функцията за кабел с флаг. Препоръчваме да използвате гъвкава идентификационна лента за етикети, които се залепват към кабели и проводници. За да отмените функциите за кабел с обвиване/за кабел с флаг/за преден панел по време на работа, натиснете съответно / или. В зависимост от формата, който изберете, може да не бъде отпечатано цялото съдържание на вашия текст. Ако например текстът е прекалено дълъг, за да се побере във формата, ще се появи съобщението за грешка [Text Limit!] (Ограничение за текста!).

14 За преден панел Използвайте тази функция, за да създадете етикет, който може да се използва за обозначаване на различни компоненти или панели. Използването на функцията за преден панел гарантира, че на един етикет се отпечатва текстов блок през равни интервали. / (Изберете дължина Сериализиране Използвайте тази функция, за да създадете множество етикети с число или буква, които се сменят с нарастване автоматично на всеки етикет. Тази функция за сериализиране може да се използва също с шаблоните За кабел с обвиване, За кабел с флаг или За преден панел, за да се спести време при въвеждането и печата на поредица от етикети. на предния панел) (Въведете Въведете текст / (Изберете текст) Дължина на предния панел: от 30 мм до 300 мм По подразбиране: 50 мм знак, който ще се увеличава) [Serialize:] (Сериализиране:) / / Можете да сериализирате числа от 01 до 50.

15 4 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ Клавишни комбинации Език Бутон за интервал 2 Първо, освободете бутона на захранването, а после и. Устройството за етикети P-touch се включва с нулирана вътрешна памет. Подчертаване/рамка Дължина на етикета Поле Завъртане/ повторение за кабел Файл Табулация Дължина на табулацията Мерна единица Контраст на LCD дисплея Нулиране на устройството за етикети P-touch Нулирайте устройството за етикети P-touch, когато искате да инициализирате настройките или когато то не работи правилно. Нулирането изчиства целия текст и всички настройки и съхранени файлове. 1 Изключете устройството за етикети PHtouch, задръжте натиснати бутоните ВНИМАНИЕ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КОМБИНАЦИЯ ОТ РАЗЛИЧНИ БАТЕРИИ (НАПРИМЕР АЛКАЛНИ И Ni-MH) МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ЕКСПЛОЗИЯ. ИЗХВЪРЛЯЙТЕ ИЗПОЛЗВАНИТЕ БАТЕРИИ СЪГЛАСНО ИНСТРУКЦИИТЕ. Извадете батериите, ако не възнамерявате да използвате устройството за етикети P-touch за продължителен период от време. Изхвърлете батериите в подходящ пункт за предаване, а не заедно с битовите отпадъци. Спазвайте всички приложими държавни и местни законови разпоредби. Когато съхранявате или изхвърляте батерия, я увивайте в целофанена лента, за да предотвратите късо съединение (вижте илюстрацията). 1. Целофанена лента 2. Алкална или Ni-MH батерия Не смесвайте употребявани и нови батерии. Сменяйте шестте батерии едновременно. 1 2 и, а после натиснете, за да включите устройството за етикети P-touch отново.

16 Категория Символи Punctuation (Пунктуация) Brackets (Скоби) Bullets (Водещи символи) Super/Subscript (Горен/долен индекс) Mathematics (Математика) Arrows (Стрелки) Currency (Валута) Greek (Гръцки) Electrical (Електрически) Datacom (Данни и комуникации) AV/Security (АВ/сигурност) Safety (Безопасност) Знаци с ударение

17 Отстраняване на неизправности Съобщения за грешки Съобщение Battery Low! (Батерията свършва!) Battery Empty! (Батерията е изтощена!) Invalid! (Невалидна!) No Text! (Няма текст!) Причина/отстраняване Батериите са изтощени. Ако използвате алкални батерии с размер AAA, сменете ги с нови (не използвайте комбинация от употребявани и нови батерии). Ако използвате Ni-MH батерии, заредете ги докрай. Поставените батерии са изтощени и трябва да бъдат сменени, за да продължи работата. Избрана е невалидна стойност за дължина на етикета, дължина на табулацията, диаметър на кабела, дължина на флага или дължина на предния панел. Избран е невалиден знак или номер за начало на възходящия ред във функцията за сериализиране. Опитвате се да отпечатате текстов файл, а в паметта няма съхранени данни. е натиснат, когато не е въведен текст. + е натиснат, когато не е въведен текст. е натиснат, когато не е въведен текст. или е натиснат, когато не е въведен текст, когато се използват шаблони. Съобщение 2 Line Limit! (Ограничение от 2 реда!) / 1 Line Limit! (Ограничение от 1 ред!) No Cassette! (Няма касета!) Cutter Pressed (Приспособлението е натиснато) Text Full! (Текстът е пълен!) Text Limit! (Ограничение за текста!) Change Length (Променете дължината) Feed OK? (Подаване OK?) Wrong Tape! (Грешна лента!) Use TZe tape (Използвайте TZe лента) Причина/отстраняване Опитвате се да въведете трети ред чрез натискане на. Опитвате се да отпечатате или да прегледате два реда текст, а е поставена лента с ширина 3,5 или 6 мм. Поставете лента с по-голям размер. Няма поставена касета. Поставете касета с обозначение или. Лостът на приспособлението за рязане на лента е натиснат по средата на процеса на печат. Вече е въведен максималният брой знаци (80 знака за текст). Възможно е да сте надвишили зададената дължина на лентата. Намалете текста или изберете [Auto] (Автоматично) като дължина на лентата. Подадена е лента след печат, когато е избрано [Chain Print] (Верижен печат). За повече информация вижте раздела Задаване на полета. Използвайте касета с обозначение или.

18 Отстраняване на неизправности (продължение) Какво се прави, когато Проблем Дисплеят остава празен, след като включите устройството за етикети P-touch. Когато етикетът се разпечата, полето (празното място) от двете страни на текста е прекалено голямо. Устройството за етикети P-touch не печата или отпечатаните знаци не са с правилна форма. Настройката се изчиства сама. През отпечатаната лента преминава празна хоризонтална линия. Решение Проверете дали батериите са поставени правилно. Вижте раздела Поставяне на захранването и касетата с лента. Батериите може да са изтощени. Сменете ги. Проверете дали адаптерът AD-24ES е свързан правилно. Вижте раздела Задаване на полета в това ръководство и изберете [Half] (Половин), [Narrow] (Тясно) или [Chain Print] (Верижен печат), за да имате по-малки полета на етикетите си. Проверете дали касетата е поставена правилно. Ако касетата е празна, сменете я. Проверете дали капакът на касетата с лента е затворен правилно. Батериите може да са изтощени. Сменете ги. Когато захранването бъде изключено за повече от три минути, целият текст и форматиране в настройките на дисплея се изчистват. Възможно е по печатащата глава да има прах. Свалете касетата и използвайте сух памучен тампон, за да избършете внимателно печатащата глава с движения нагоре-надолу. Вижте в раздела Поставяне на захранването и касетата с лента къде се намира печатащата глава. Проблем Устройството за етикети P-touch блокира (не се случва нищо, когато натискате бутон, макар устройството за етикети P-touch да е включено). Захранването се изключва при опит за печат. Лентата не се подава правилно или лентата засяда в устройството за етикети P-touch. За промяна на настройката за езика. Решение За повече информация вижте раздела Нулиране на устройството за етикети P-touch. Батериите може да са изтощени. Сменете ги. Проверете дали батериите са поставени правилно. Използва се грешен променливотоков адаптер. Препоръчваме да използвате адаптера AD-24ES. Проверете дали краят на лентата се подава под водачите на лентата. За повече информация вижте раздела Поставяне на захранването и касетата с лента. По време на печат е натиснат лостът на приспособлението за рязане. Не докосвайте лоста на приспособлението за рязане по време на печат. За повече информация вижте раздела Начални настройки.

Ïðèíòåð çà åòèêåòè Ръководство за бързо инсталиране QL-800 QL-800 Ръководство за бързо инсталиране (български)

Ïðèíòåð çà åòèêåòè Ръководство за бързо инсталиране QL-800 QL-800 Ръководство за бързо инсталиране (български) Ïðèíòåð çà åòèêåòè Ръководство за бързо инсталиране QL-800 QL-800 Ръководство за бързо инсталиране (български) Отпечатано в Китай D00RR6001 Ïðèíòåð çà åòèêåòè QL-800 Ръководство за бързо инсталиране (български)

Подробно

105SL_Quick_Reference_Guide

105SL_Quick_Reference_Guide 05SLБързо ръководство Използвайте ръководството в ежедневната работа на принтера. За по-подробна информация, вижте Ръководство на потребителя. Външен изглед Фигура Изглед на Принтер Отпред Отзад 3 4 Панел

Подробно

E-01 - Lyric T6 Wi-Fi Thermostat

E-01 - Lyric T6 Wi-Fi Thermostat T3, T3R Програмируем термостат BG Ръководство за потребителя T3 Програмируем термостат T3R Безжичен програмируем термостат Съдържание 1) Интерфейс на термостата...3 Общ преглед на екраните и бутоните...3

Подробно

Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Windows Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръковод

Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Windows Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръковод Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да актуализирате фърмуера за следните камери

Подробно

ZE500 Бързо ръководство

ZE500 Бързо ръководство Използвайте това ръководство, за да работите с Вашия принтиращ механизъм ежедневно. За по-подробна информация погледнете Ръководство на потребителя. Посока на поставяне на принтиращия механизъм Принтиращите

Подробно

Ръководство за потребителя (български) Версия 02

Ръководство за потребителя (български) Версия 02 Ръководство за потребителя (български) Версия 02 Ръководство за потребителя (български) Благодарим ви, че закупихте модел P300BT, P-TOUCH CUBE! Прочетете това ръководство, включително всички предпазни

Подробно

Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Mac Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на ф

Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Mac Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на ф Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на фърмуера. Ако не сте уверени,че можете да извършите актуализирането

Подробно

Бебефон 2.4 GHz: инструкция за експлоатация - SPY.BG

Бебефон 2.4 GHz: инструкция за експлоатация - SPY.BG БЕБЕФ ОН 2. 4 GHZ ИНСТРУКЦ ИЯ З А ЕК С ПЛОАТ АЦИЯ Това е едно практично устройство, което ще ви помогне да държите вашето дете винаги под око. Бебефона е четириканален, с възможност за поддръжка на 4 камери

Подробно

Алармена система модел: AM375N Инструкция за инталация Избор на функции За да програмирате функциите на алармата, моля следвайте процедурата по долу:

Алармена система модел: AM375N Инструкция за инталация Избор на функции За да програмирате функциите на алармата, моля следвайте процедурата по долу: Алармена система модел: AM375N Инструкция за инталация Избор на функции За да програмирате функциите на алармата, моля следвайте процедурата по долу: a. При изключена аларма подайте на контакт (завъртете

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017 РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017 СЪДЪРЖАНИЕ МОНТАЖ... Стр.3 СТАРТИРАНЕ НА ДОЗАТОРА... Стр.4 ГЛАВНО МЕНЮ... Стр.7 НАСТРОЙКА НА РАБОТНА ПРОГРАМА... Стр.10 КАЛИБРИРАНЕ... Стр.16 ПОЧИСТВАНЕ

Подробно

Проверил: Р.Ч./ г

Проверил: Р.Ч./ г ПРЕВОД НА ОРИГИНАЛНА ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА JS0309 ЗЕГЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ За ваша безопасност, преди да използвате машината, внимателно прочетете тази инструкция за употреба. ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ Когато

Подробно

Ръководство за печат през AirPrint Вариант 0 BUL

Ръководство за печат през AirPrint Вариант 0 BUL Ръководство за печат през irprint Вариант 0 BUL Дефиниции на бележките В настоящото ръководство за потребителя използваме следните икони: Забележка Забележките ви казват какво да направите в дадена ситуация

Подробно

Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба

Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба Съдържание Работа с USB мишка... 3 Главно меню... 4 Преглед на живо... 5 Цифрово машабиране... 5 PTZ Управление... 6 Извикване на Предварителна настройка (Presets)

Подробно

Microsoft Word - IN 5061 Krokoměr PR039

Microsoft Word - IN 5061 Krokoměr PR039 Упътване за употреба IN 5061 Крачкомер insportline PR039 Въведение Благодарим ви, че избрахте този крачкомер. Това е кракомер, който показва време, брой стъпки, калории и др. полезна информация. За да

Подробно

EX Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EX22xx серия двойноверижни машини EX32xx серия пет- и шест конечни оверлози EX52xx серия три- и четири конечни ове

EX Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EX22xx серия двойноверижни машини EX32xx серия пет- и шест конечни оверлози EX52xx серия три- и четири конечни ове EX Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EX22xx серия двойноверижни машини EX32xx серия пет- и шест конечни оверлози EX52xx серия три- и четири конечни оверлози Благодарим Ви, че закупихте шевна машина PEGASUS

Подробно

Microsoft Word _ _DT.doc

Microsoft Word _ _DT.doc Ръководство с инструкции Моля, прочетете следващите инструкции внимателно, преди да свържете този таймер с електрически уреди. Внимание! Не включвайте два или повече таймера заедно! Не потапяйте таймера

Подробно

Упътване за употреба на Midea Ultimate Comfort | MIDEA.BG

Упътване за употреба на Midea Ultimate Comfort | MIDEA.BG Упътване за употреба Midea Ultimate Comfort Спецификации на дистанционното Съдържание Модел ŒŸÎË fiÿ ÒfiŸ Спецификации на дистанционното... 2 Захранване Ú Æß æø ªÆ ª Œ Ò Œ Функционални бутони... 3 Работа

Подробно

Full HD камера в настолен часовник с датчик за движение: инструкция за експлоатация - SPY.BG

Full HD камера в настолен часовник с датчик за движение: инструкция за експлоатация - SPY.BG F U LL H D КАМЕ РА В НАС Т ОЛЕН ЧАС ОВ НИК С ДАТ ЧИК ЗА Д В ИЖ ЕНИЕ ИНСТРУКЦ ИЯ З А ЕК С ПЛОАТ АЦИЯ 1. Заредете добре устройството, като го оставите на зарядното поне 4 часа. 2. Поставете microsd карта

Подробно

БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W Прочетете това ръководство, преди да започнете да използвате P

БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W Прочетете това ръководство, преди да започнете да използвате P БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W РЪКОВОДСТВО ЗА БЪРЗО ИНСТАЛИРАНЕ E550W Прочетете това ръководство, преди да започнете да използвате P-touch. Пазете това ръководство на удобно място за

Подробно

M900 Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ M922 серия двойноверижни машини M932 серия пет- и шест конечни оверлози M952 серия три- и четири конечни оверлоз

M900 Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ M922 серия двойноверижни машини M932 серия пет- и шест конечни оверлози M952 серия три- и четири конечни оверлоз M900 Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ M922 серия двойноверижни машини M932 серия пет- и шест конечни оверлози M952 серия три- и четири конечни оверлози Благодарим Ви, че закупихте шевна машина PEGASUS

Подробно

серия Плъзгащо краче за преодоляване на неравностите при шиене на дънкови платове и при шиене на повече катове ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА, ПРЕПОРЪКИ И ИДЕ

серия Плъзгащо краче за преодоляване на неравностите при шиене на дънкови платове и при шиене на повече катове ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА, ПРЕПОРЪКИ И ИДЕ серия Плъзгащо краче за преодоляване на неравностите при шиене на дънкови платове и при шиене на повече катове ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА, ПРЕПОРЪКИ И ИДЕИ Преди да пристъпите към използване на крачето, прочетете

Подробно

1. MFL _en

1. MFL _en Преди да използвате вашия уред, прочетете внимателно настоящото ръководство и го запазете за бъдещи справки. 3 9 10 10 11 12 13 13 13 13 13 14 (опция) 14 14 15 Плъзгащ се рафт (опция) Изваждаща се тавичка

Подробно

Ръководство за потребителя ECL Comfort 210 / 296 / 310 Българска версия

Ръководство за потребителя ECL Comfort 210 / 296 / 310 Българска версия Ръководство за потребителя ECL Comfort 210 / 296 / 310 Българска версия www.danfoss.bg Бележка за безопасност Необходимата работа по монтаж, пускане в експлоатация и поддръжка трябва да се извършва само

Подробно

Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни

Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни www.daisy.bg ХАРАКТЕРИСТИКИ Смяна на хартиена ролка Тип на хартията - термо хартия

Подробно

INTIEL ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ВАША СТРАНА ПРОГРАМИРУЕМО РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ INT0010 РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ тел.: факс:

INTIEL ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ВАША СТРАНА ПРОГРАМИРУЕМО РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ INT0010 РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ тел.: факс: INTIEL ЕЛЕКТРОНИКАТА НА ВАША СТРАНА ПРОГРАМИРУЕМО РЕЛЕ ЗА ВРЕМЕ INT0010 РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ 1 І. Предназначение Релето за време е предназначено за управление на ел. вериги, като времезакъснително

Подробно

4PBG B_2016_02

4PBG B_2016_02 Кутия за опции на нискотемпературна моноблок система Dikin Български Съдържание Съдържание За документацията. За настоящия документ... За кутията. Кутия за опции..... За изваждане на аксесоарите от кутията

Подробно

Отпечатано в Китай LAJ Общо описание Предна част P900W/P950NW P900W/P950NW Ръководство за бързо инсталиране Български Благодарим ви за покупката

Отпечатано в Китай LAJ Общо описание Предна част P900W/P950NW P900W/P950NW Ръководство за бързо инсталиране Български Благодарим ви за покупката тпечатано в Китай LAJ64800 бщо описание Предна част P900W/P950NW P900W/P950NW Ръководство за бързо инсталиране Български Благодарим ви за покупката на устройство за етикети P-touch (по-долу наричано устройството

Подробно

9-P550S UM (BULGARIAN)

9-P550S UM (BULGARIAN) 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ЗАПОЗНАВАНЕ С ВАШИЯ НОВ ТЕЛЕФОН Научете повече за приложенията, ключовете, дисплея и иконите на Вашия телефон. Клавиши Вижте 1.1 - страница 3 Следната таблица Ви предлага

Подробно

Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогне

Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогне Ръководство за бързо стартиране Microsoft Outlook 2013 изглежда по-различно от предишните версии и затова създадохме този справочник, за да ви помогнем да го усвоите по-лесно. Нека стане ваш Персонализирайте

Подробно

EXT Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EXT32xx серия пет- и шест конечни оверлози с горен зъбен транспорт EXT52xx серия три- и четири конечни оверлози с

EXT Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EXT32xx серия пет- и шест конечни оверлози с горен зъбен транспорт EXT52xx серия три- и четири конечни оверлози с EXT Серия ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ EXT32xx серия пет- и шест конечни оверлози с горен зъбен транспорт EXT52xx серия три- и четири конечни оверлози с горен зъбен транспорт Благодарим Ви, че закупихте

Подробно

Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion Lenovo Customer Engag

Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion Lenovo Customer Engag Споделяне на анонимни данни с Lenovo Съдържание Споделяне на анонимни данни с Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement (само

Подробно

OPERATING NOTES

OPERATING NOTES ЕКСПЛОАТАЦИОННИ УКАЗАНИЯ Упътване за настройване на безжична LAN мрежа: Как се регистрира климатик При безжичен LAN адаптер с идентификатор SSID, който започва с AP-. * Идентификаторът SSID е посочен на

Подробно

M03L Wired Laser Mouse

M03L Wired Laser Mouse Основни операции Натиснете и задръжте Бутон захранване за да включите устройството. То автоматично влиза в главното меню на Началния екран. Главното меню включва Книги, Музика, Снимки, Букмарки, Предпочитани,

Подробно

puzzles-final.indd

puzzles-final.indd Български Шампионат по Главоблъсканици 2007 Квалификационен кръг юни 2007, :30 часа Продължителност: 0 минути Общо точки: 350 Този файл съдържа шампионатните задачи, които ще трябва да решите по време

Подробно

Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни

Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни Compact M КРАТКА ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ Пълната инструкция за експлоатация можете да намерите на сайта ни www.daisy.bg ХАРАКТЕРИСТИКИ Смяна на хартиена ролка Тип на хартията - термо хартия

Подробно

105SLPlus™ Бързо ръководство

105SLPlus™ Бързо ръководство 05SLPlus Бързо ръководство Използвайте това ръководство за изпълнение на ежедневни задачи с вашия принтер. За по-подробна информация погледнете Ръководство на потребителя. Компоненти на принтера Фигура

Подробно

Ръководство за потребителя QL-700 Първо прочетете Ръководство за безопасност, а след това Ръководство за бързо инсталиране за правилната процедура за

Ръководство за потребителя QL-700 Първо прочетете Ръководство за безопасност, а след това Ръководство за бързо инсталиране за правилната процедура за Ръководство за потребителя QL-700 Първо прочетете Ръководство за безопасност, а след това Ръководство за бързо инсталиране за правилната процедура за инсталиране. След като прочетете ръководството, го

Подробно

ПЪТЕКА ЗА БЯГАНЕ SCUD TOKYO РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА

ПЪТЕКА ЗА БЯГАНЕ SCUD TOKYO РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА ПЪТЕКА ЗА БЯГАНЕ SCUD TOKYO РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА Прочетете внимателно това ръководство за употреба преди да използвате продукта и го пазете внимателно Благодаря ви много за закупуването на този продукт,

Подробно

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ФУНКЦИИ НА НОВО ПОКОЛЕНИЕ РАДАРНИ ДЕТЕКТОРИ Септември/ 2015 Инструкция за експлоатация на радарен детектор Cobra SPX7700 Инсталиране

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ФУНКЦИИ НА НОВО ПОКОЛЕНИЕ РАДАРНИ ДЕТЕКТОРИ Септември/ 2015 Инструкция за експлоатация на радарен детектор Cobra SPX7700 Инсталиране Инструкция за експлоатация на радарен детектор Cobra SPX7700 Инсталиране на радара 1. Монтирайте радара като го закрепите на прозореца със скобата или го залепете върху таблото на автомобила 2. Включете

Подробно