Предложение за ваксинация против ковид-19 от мобилни екипи в училищата

Размер: px
Започни от страница:

Download "Предложение за ваксинация против ковид-19 от мобилни екипи в училищата"

Препис

1 Шлезвиг- Холщайн Шлезвиг- Холщайн Министерство на образованието, науката и културата Министерство на образованието, науката и културата П.к. 7124/24171 гр. Кил До родителите на ученичките и учениците на 12 години и повече и лицата, работещи в гимназиите и обществените училища Екип за корона-информации в училище 28. юли2021u. Предложение за ваксинация против ковид-19 от мобилни екипи в училищата Уважаеми ученички и ученици, уважаеми родители, уважаеми колежки и колеги, работещи в училищата, Във връзка с досегащната ситуация относно набяването на ваксина, която е позволена и за деца и юноши на 12г.и повече, е възможно да се улесни представянето на ваксинация против SARS-CoV-2 (Ковид-19) от мобилни екипи в училищата. Безплатната и доброволна възможност се дава на ученичките и учениците от 12г. както и на всички лица, работещи в училищата. Става въпрос за една услуга, която се предоставя от Министерството на здравеопазването, заедно с Министерството на образованието, в сътрудничество с Асоциацията на лекарите по задължителното здравно осигуряване Шлезвиг- Холщайн (KVSH), с Червения кръст и с Йоханитер- помощта при злополуки. Кампанията за ваксинация при това не е училищно мероприятие. Мобилните екипи се състоят от по двама на брой лекарки или лекари и трима асистенти. Те ще дойдат през времето от 19-ти август до 30-ти септември 2021г. в общите средни училища в Шлезвиг- Холщайн. Могат да се направят две ваксинации с ваксината ComirnatyR на производителя BioNTech/Pfizer в разстояние от по три седмици Адрес: Postfach 71 24, Kiel / Telefon / Telefax / / De- / Internet: / няма достъп до електронно шифровани

2 съобщения / Служебна сграда: Brunswiker Strasse 16 до 22, гр. Кил безпрепятствен достъп / Jensendamm 5, гр. Кил безпрепятствен достъп / Gartenstrasse 1 до3, гр. Кил безпрепятствен достъп.

3 - 2 - Ако и други лица с лачична първа ваксинация искат да участват, е възможно те да се запишат само за втората ваксинация. След есенната ваканция всички участващи лица биха постигнали пълната защита от ваксинацията. Мобилните екипи ще отиват на училищните места предобяд и следобяд, в случай също и в събота и неделя. Един точен период от време за ваксинация на едно място може да се обяви едва след като броят на желаещите за ваксиниране стане известен. Ако имате желание да бъдете ваксинирани от мобилния екип за ваксинация, то тогава би трябвало да се регистрирате писмено до 6-ти август 2021г. в затворен плик, който трябва да предадете в училището. Можете да го дадете на класната ръководителка или на класния ръководител. Като алтернатива съществува възможността за директно предаване в офиса на училището. Дали дадено лице иска да приеме услугата за ваксиниране от мобилния екип е едно индивидуално решение. При това аргументите за и против това трябва да се преценят и претеглят, ако е необходимо с помощта на лекуващите лекари. Върху хомпейча на федералната провинция се намират обобщени за Вас информации за ваксинирането и относно ваксинирането на деца и тийнейджери. Там са изяснени по-подробно и необходимите процеси за обработването на данни. В училищата данните се вписват в портала на KVSH от персонала на училищния офис. Чрез предаването на приложената регистрация при класните ръководители, както и на самата дата за ваксинация и други лица (преподаватели, съученички и съученици, лица от мобилния екип) могат да научат непряко дали ваксинирането е желателно или е било направено. Това не може да се предотврати с цел безпроблемното реализиране.

4 - 3 - Ако желаете да бъдете ваксинирани от мобилния екип, умоляваме Ви на посочения ден да не забравите: Да се нахраните и пиете достатъчно Да носите дрехи, при които можете да освободите лесно ръката си в горната й раменна част Умоляваме Ви да донесете o Удостоверение за ваксинации (импфпас) o Паспорт или личната карта или здравноосигурителната си карта o Попълнените и подписани формуляри за информация, за съгласие и анамнеза Мобилният екип за ваксинация може да сложи ваксина на едно дете под 14 години, само ако законните настойници са съгласни с това. При това не е достатъчно, ако само единият родител е подписал формуляра за съгласие. При тийнейджери между 14 и 17 години е достатъчно, ако те самите са попълнили и подписали формулярите. Родителите могат в съгласие с детето си да продължат да подписват документите. Умоляват се пълнолетните ученички и ученици да се подписват сами. Също и едно регистрирало се лице може по всяко време да реши да отхвърли възможността да бъде ваксинирано. По принцип е възможно придружаването на 12 до 13- годишните от единия родител при ваксинацията. Правилата за спазване при прекрачването на училищната територия от трети лица (напр. задължителен тест) се базират върху валидното до този момент Училищно нареждане за короната. Ако имате други въпроси във връзка с протичането и провеждането на ваксинирането от мобилния екип, умоляваме Ви да изпратите тези на е-мейл адреса: Ако по принцип имате някакви въпроси относно Вашето ваксиниране или това на детето Ви, естествено детските и домашните лекари и занапред ще са на Ваше разположение, с индивидуален съвет и препоръки. Със сърдечен поздрав Александър Крафт

5 - 4 - Записване за защитно ваксиниране против COVID-19 С подписаното тук аз /детето ми/ искам Малко име: Име: Дата на раждане: Пол:(м/ж/дв) 1 : Пощенски код (PLZ)на мястото на живеене 1 : Емейл адрес: 2 Клас: да се запиша за ваксиниране против COVID-19 в помещенията на училището. O Желая да се изготви дигитален сертификат за ваксинация. Забележка: С предаването на този формуляр за записване, Вие потвърждавате, че сте взели под внимание информациите за провеждането на ваксинирането както и за защита на личните данни. Подпи на лицето, желаещо да се ваксинира (от 14години и нагоре)/ на едната законна настойничка или на единия законен настойник. 1 Нужно за статистиката. 2 В случай, че трябва да се издаде дигитален сертификат за ваксинация.