Бачково - забележителности в околността BgVakancia.com

Размер: px
Започни от страница:

Download "Бачково - забележителности в околността BgVakancia.com"

Препис

1 A. Дяволският мост-ардино: Дяволският мост е забележителност с впечатляваща история и размери. Той е висок 420 м., дълъг е 56 м., широк е около 3 м. и има три свода. Разказват се различни легенди относно произхода на името на моста. Една от тях е, че по време на турското робство турски военачалник в Ардинско се влюбва в българска девойка и иска да я вземе в харема си. Тя се противопоставила на волята като решила да избяга. Когато минавала по Дяволския мост, потерята почти я настигала и девойката не виждала друг изход, освен да скочи в река Арда. Точно тогава под самия мост на повърхността на водата се появило отражението на дяволска глава с рога. Уплашили се преследвачите и побягнали, а момичето се спасило. Мястото е подходящо и за любителите на риболова, тъй като в реката има разнообразие от риба. B. Средновековната крепост Кривус-Башево: Крепостта Кривус датира от 10-ти век. Тя се издига на около 100 метра над земята. Гледката, която се открива от там е прекрасна. Днес най-добре запазена е вътрешната крепост с входът на Кривус, отбранителните кули и дебелата крепостна стена. По време на археологическите разкопки при Кривус са открити стари монети и древни християнски символи и оръжия. C. Язовир Кърджали-Кърджали: Язовирът е едно от най-посещаваните места за почивка в близост до Кърджали. Той е разположени на река Арда и има дължина 24 м. Язовирната стена е построена през шейсетте години на 20-ти век. В момента на язовир Кърджали е създадена модерна база на федерацията по гребане, където националнят отбор провежда своите лагер-сборове.

2 D. Асенова крепост-асеновград: Крепостта е разположена върху скала, която се намира над шосето Асеновград-Смолян. Асенова крепост се състои от външно укрепление и вътрешна крепост. Тя съществува по времето на траките,но през 9-ти век е преустроена от Византия, за да охранява вратата на Беломорския проход и да осигури византийската граница в този край. Там се намира и църквата "Св. Богородица Петричка", датираща от 12-ти век. E. Исторически музей-перущица: Музеят е създаден през 1955 година. В него колекциите са разположени в четири зали. Експозициите включват експонати, които бележат хода на развитие на селището от Неолита до съвременния му облик. В историческия музей се съхраняват и лични вещи, оръжия и документи, свързани с историческото минало, революционната дейност и борби на местното население. Част от 100-те Национални туристически обекта. F. Бачковски манастир: Бачковския манастир "Св. Богородица Петричка" е основан през 1083 година от грузинските братя Григорий и Абазий Бакуриани. В манастира могат да се наблюдават много красиви стенописи, икони и дърворезби. Една от най-ценните икони е тази на Богородица. Това е една от най-почитаните икони, която се счита за чудотворна. Манастирският комплекс и околността са се превърнали в развит туристически обект с множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира. G. Село Войводиново: В село Войводиново, което се намира на 2 км от град Пловдив, всяка година се провеждат конни състезания, които са се наричали кушии. Денят определен за това е Тодоровден, който е известен още като Конски Великден. Конно-спортната база Хан Крум предлага идеални условия за това. Базата разполага с добре поддържан стадион за състезания по конен спорт, с модерни конюшни, с достатъчно на брой места по трибуните за наблюдатели и публика. За тези, които имат желание да яздят, дори да са начинаещи или по-запознати с конния спорт, конната база предлага тази възможност. Клубът по конен спорт в с. Войводиново носи името Херос (герой). Цената на урока за 20 минути е 10 лева, а ако си закупите месечна карта получавате намаление. Освен на Тодоровден, в Конно-спортната база се организират и различни представяния на породи коне и скъпи жребци, конни-състезания с прескачане на препятствия, Балканиада по обездка. Участие в надпреварите взимат и български, и чужди състезатели. H. Музей на авиацията -Крумово: Музеят на авиацията е изключително интересен и необикновен. В него посетителите имат възможността да наблюдават колекция от първите свръхзвукови самолети МиГ-19, както и самолети от серията МиГ-21, които и в наши дни охраняват българското небе. Колекцията съдържа изтребителите и бомбардировачите от серията Микоян МиГ-23. Един от най-любопитните експонати е първата българска конструкция на самолет. Той е

3 създаден през 1912 година от Георги Божинов. Освен първият роден самолет, ще видите 66 летателни апарата. I. Пловдив: Пловдив е вторият по големина град в България. Първобитно селище на днешен Пловдив датита близо 8000 г. пр. Хр. Той е и на 3-то място в класацията на Най-старите градове в света. Разположен е на двата бряга на река Марица. Градът е застроен в подножията на седем сиенитни хълма. Ето защо много често градът е наричан Градът на тепетата. Най-голямата забележителност на Пловдив е Старит град. Там могат да се разгледат две прекрасни църкви - "Св. Богородица" и "Св. Константин и Елена", както и много къщи музеи като Балабановата къща. Там се намира и прочития Амфи театър. Главната улица на града, започваща от площад "Джумаята" и стигаща до пощата е най-приятното място за разходки. В Пловдив се провеждат голям брой културни мероприятия, сред които Международният панаир, Международният театрален фестивал Сцена на кръстопът, Телевизионният фестивал Златната ракла и други. J. Девин: Градчето някога било древно тракийско селище, чието наименование е Диов. След това земите били населявани от славяните, които избрали ново име - Дьовлен. Това означава "малка хралупа". Когато султан Баязид започнал своите нападения на Балканите селото било напълно разрушено. В центъра на града се намира и разкопан некропол, датиращ от век, който доказва, че селото определено има многовековна и интересна история. Важна забележителност в града е Историческият музей. В него са изложени експонати, свързани с историята на Девин. Църквата "Свети Йоан Рилски", основана през 1936 година, също така привлича гостите на града. Днес Девин е популярен сред населението на България с наличието на множество минерални извори, чиято вода притежава лечебни способности и има благотворно влияние. K. Чепеларе: Град Чепеларе се намира в област Смолян, на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км. южно от Пловдив. Курортът предлага отлични условия за ски туризъм. В близост се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата и една от най-добрите писти за алпийски ски в България. През периода бяха направени значителни инвестиции в ски зоната, и Чепеларе вече се развива като самостоятелен ски-център. В Чепеларе е и уникалният за страната Музей по спелеология и български карст. L. Връх Снежанка-Пампорово: Връх Снежанка е висок 1926 м. На върха е построена телевизионната кула, която е висока 156 м. Климатът е мек, има много слънчеви дни в местността. На върха на кулата има ресторант, от който се разкрива панорамна гледка към Смолян и Пампорово. Върхът е част от 100-те Национални туристически обекта. M. Буйновско ждрело-борино: Буйновското ждрело е разположено от двете страни на Буйновска река (успоредно на Триградското ждрело), приток на р. Въча. Буйните планински води са прорязали варовитите скали и са създали изключително красивата природна забележителност.

4 N. Село Гела: Село Гела се намира в сърцето на Родопите, в переликския дял на планината. Счита се, че историята на Гела има 3300 годишен живот. Има две легенди, свързани с историята на местността и селото. Първата е, че това е родното място на Орфей. Втората легенда е свързана с края на Второто българско царство. Тя гласи, че след заточението си в Бачковския манастир, патриарх Евтимий е бил погребан на скришно място в местния манастир. Твърдението, че това е патриарх Евтимий, произтича от факта, че последният български патриарх не е погребан на мястото на заточението си. Село Гела привлича посетителите и с природния пейзаж, както и с ежегодното събитие - Надсвирване с гайди през лятото. O. Момчиловци: Приказната природа, планинският въздух и историческите места омайват туристите. Момчиловци е успяло да съхрани фолклора, традициите и занаятите във времето. В Момчиловци туризмът е добре развит и се предлагат различни видове атракции: катерене, пейнтбол, планинско колоездене, походи, разходки до исторически места и др. Археологическите находки ясно сочат, че селото и неговото землище са обитавани от траките от края на бронзовата епоха (1000 години пр.н.е.). Монети, керамика и сечива се съхраняват в местния музей. P. Широка Лъка-Широка Лъка: Селото е известно с оригиналният си родопски стил, музикални традиции и история. Интерсен за посетителите представляват къщите, които са съхранили характерната Родопска архитектура (Калайджийската, Учиковската, Григоровската, Дуревата), етнографския музей (в сградата на Згуровския конак) и църквата "Успение Богородично". Q. Панорамна площадка "Орлово око"-ягодина: Панорамната площадка се намира на един от най-високите върхове в района - Свети Илия. Достигането до нея се осъществява по много интересен начин. Изкачването се извършва чрез джип и продължава около един час. "Орлово око" е разположено на 1530 метра над морското равнище. Туристите биват очаровани от околната среда още при пътуването към забележителността. Панорамната площадка е изградена върху отвесна скала, която първоначално може би всява страх у туристите. Но след това панорамната гледка от нея, пейзажът, замайва всеки и пленява с красотата си. Места за настаняване. Бачково Къща за гости Гьорговият хань хотел / къща за гости тел:

5 Powered by TCPDF ( Кърджали Къща за гости "Вилата" хотел / къща за гости тел: Перущица Анита СПА Къщи хотел / къща за гости тел: Естера Вини хотел / къща за гости тел: Къща Анита хотел / къща за гости тел: Пловдив Апартаменти Bright House апартамент тел: Апартамент Росина Елит апартамент тел: Бутикова къща за гости My House хотел / къща за гости тел: Чепеларе Хотел Шоки хотел / къща за гости тел: Хотел Метеор хотел / къща за гости тел: Вила Шале Зорница до Чепеларе вила под наем тел: Родопски къщи вила под наем тел: Пампорово Гранд Манастира апартамент тел: Вили Амампури вила под наем тел: Комплекс Замъка 2 апартамент тел: Пампорово Вилидж вила под наем тел: Хотел "СТЕНАТА" апартхотел тел: Спайдер Хаус апартхотел тел: Къща Вълканови - Левочево хотел / къща за гости тел: Вили в Пампорово, хотел Форест нук вила под наем тел: Къща Тихони хотел / къща за гости тел: Студио Мони апартхотел тел: Голям апартамент в к-с Манастира З апартамент тел: Хотел Лапландия апартхотел тел: Гела Вила Орлово гнездо хотел / къща за гости тел: Вила Аида хотел / къща за гости тел: Къща за гости "Панорама" хотел / къща за гости тел: Момчиловци Вила Алба хотел / къща за гости тел:

Чепеларе - забележителности в околността | BgVakancia.com

Чепеларе - забележителности в околността | BgVakancia.com A. Дяволският мост-ардино: Дяволският мост е забележителност с впечатляваща история и размери. Той е висок 420 м., дълъг е 56 м., широк е около 3 м. и има три свода. Разказват се различни легенди относно

Подробно

Цигов Чарк - забележителности в околността | BgVakancia.com

Цигов Чарк - забележителности в околността | BgVakancia.com A. Село Долен: Долен е място, в което може да се насладиш на тишина, спокойствие и красота. Селският туризъм е един от начините за прехрана на по-голямата част от населението. Именно поради тази причина

Подробно

Сърница - забележителности в околността | BgVakancia.com

Сърница - забележителности в околността | BgVakancia.com A. Село Делчево: Делчево е селище, което впечатлява посетителите с възрожденския си дух и автентичност. Селото е възникнало като такова през 17 век по време на турското робство в България. Неговото наименование,

Подробно

generated pdf

generated pdf Асенова крепост сряда, 12 декември 2018 Асеновата крепост- емблема без доказване Тя е другото име на Асеновград. Знакът, заради който градът няма как да бъде подминат и изкушението, което не можеш да си

Подробно

Разград-история и забележителности

Разград-история и забележителности Разград няма славата на Свищов, Плевен и Шипка, планинските върхове на Тетевен и Смолян, морето на слънчева Варна. Но той има своите богатства, Лудогорски лес, красоти и забележителности. Името на града

Подробно

Вила Колор

Вила Колор Вила Колор Address с. Горно Трапе, Вила Колор Троян 5614 Област Ловеч, Bulgaria Contact Person Mobile Number 087 958 0277 Email v.colour@abv.bg ВИЛАТА СЕ ПРЕДОСТАВЯ САМО НА ЕДНА ГРУПА ГОСТИ! НЕЗАВИСИМО

Подробно

Родопа

Родопа Р О Д О П А Нашата планина Географско положение Родопа планина се простира на изток от долината на река Места. На север се спуска към Горнотракийската низина, а на юг продължава в Гърция. Родопа на картата

Подробно

generated pdf

generated pdf с. Конуш четвъртък, 08 ноември 2018 Кмет: Кирил Кузманов Балджиев Пощенски код: 4268 Тел.: 03341/ 2225 ИСТОРИЯ В края на 14-ти век селото ни се състои от две махали. С течение на времето те се обединяват

Подробно

ПОСЛЕДНА ФАЗА M / L

ПОСЛЕДНА ФАЗА M / L ПОСЛЕДНА ФАЗА M / L ПОМОРИЕ Град Поморие е един от най-древните ове на територията на България. Основан през IV в. преди н.е. под названието Анхиало, около солено езеро /лагуна/, което древните тракийци

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint САМОКОВ МАЛКИЯТ ГРАД НА ГОЛЯМАТА ИСТОРИЯ САМОКОВ ДУХ И ТРАДИЦИИ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА Община Самоков: Административен център град Самоков и 24 села Площ: 1209 кв.км Надморска височина: 950 м Население: 35 871

Подробно

real estates

real estates За контакт 8350 гр. Малко Търново, ул. "Малкотърновска комуна" 3 централа: +359 59523021 факс: +359 59523128 e-mail: info@malkotarnovo.org website: www.malkotarnovo.org Кмет: Илиян Янчев e-mail: mt_kmet@mail.bg

Подробно

Slide 1

Slide 1 ПЛОВДИВ кандидат за европейска столица на културата 2019 ОБЩИНА ПЛОВДИВ Пловдив 2012 Градът на тепетата. Пловдив е с над 3000 години по-стар от Рим и е съвременник на Троя. Дейли телеграф постави на 6-то

Подробно

real estates

real estates За контакти 8290 гр. Приморско ул. "Трети март" 56 телефон:+359 55033000 факс: +359 55032373 e-mail: obschtina_primorsko@mail.bg website: www.primorsko.bg Кмет: Димитър Германов СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ Площ:

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН СЕМИНАР ПО ПРОЕКТ КРАСОТАТА НА СТРАНДЖА 27.11.2018 г., гр. Харманли Организатор: СНОЦЖ, гр. Харманли Изпълнител Еврокомпас ЕООД. Лектори: Иван Камбуров главен експерт към Дирекция Природен

Подробно

IB Park Hotels HRIndustry2019

IB Park Hotels HRIndustry2019 Надеждно партньорство и добавена стойност към събития, които целят мотивиран и сплотен екип Екатерина Христова посланик на гостоприемството и бранд мениджър IB Park Hotels Долината на река Места Целогодишен

Подробно

Априлци - забележителности в околността | BgVakancia.com

Априлци - забележителности в околността | BgVakancia.com A. Геокомплекс "Зарапово"-Вишовград: Разположен до с. Вишовград, на метри от пътя Павликени Балван Велико Търново, комплексът "Зарапово" е удобно място да спрете за кратка почивка или да продължите впечатленията

Подробно

Програма на пътуването до Татарстан 25 юли 2019 г. Отпътуване София-Казан (уточняват се варианти) Пристигане в Казан, среща на международно летище. По

Програма на пътуването до Татарстан 25 юли 2019 г. Отпътуване София-Казан (уточняват се варианти) Пристигане в Казан, среща на международно летище. По Програма на пътуването до Татарстан 25 юли 2019 г. Отпътуване София-Казан (уточняват се варианти) Пристигане в Казан, среща на международно летище. Посрещане в национални татарски носии с чак-чак Настаняване

Подробно

Българските обекти включени в списакът на Юнеско

Българските обекти включени в списакът на Юнеско Българските обекти включени в списакът на Юнеско Боянската църква Ивановски скални църкви Казанлъшка гробница Мадарски конник Несебър Национален парк Пирин Рилски манастир Национален резерват Сребърна

Подробно

Троян - забележителности в околността | BgVakancia.com

Троян - забележителности в околността | BgVakancia.com A. Еко-пътека "Витата стена"-севлиево: Еко-пътеката има дължина 22 километра и се намира между Габрово и Севлиево. Началото на "Витата стена" започва от село Яворово, като пътеката се изкачва постепенно

Подробно

real estates

real estates За контакти 8200 гр. Поморие ул. "Солна" 5 тел. +359 59622004 факс +359 59625236 website: www.pomorie.org Кмет: Иван Алексиев e-mail: mayor@pomorie.org СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ Площ: 413304 дка Население (към

Подробно

СПИСЪК НА ОБЯВЕНИТЕ И ДЕКЛАРИРАНИТЕ

СПИСЪК НА ОБЯВЕНИТЕ И ДЕКЛАРИРАНИТЕ СПИСЪК НА ИМЕНАТА НА ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА, ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ, ИНСТИТУЦИИ И ИСТОРИЧЕСКИ МЕСТНОСТИ В ОБЩИНА ХИСАРЯ, ОБЛ. ПЛОВДИВСКА гр. ХИСАРЯ 1. Праисторическо селище в м. Беш дере 2. Хисарска крепост

Подробно

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ – 2013/2014 ГОДИНА

ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ – 2013/2014 ГОДИНА За Вас ученици оферти от ЕТ Иркатур - Димитър Иванов за З Е Л Е Н И У Ч И Л И Щ А 2 0 1 5 / 2 0 1 6 год. Хотел Еко хотел Здравец - Пловдив : 225лв. /при група от 40 плащащи и 4 ръководителя с аниматор

Подробно

Парк-хотел МОСКВА Вашият партньор за организиране на успешни настанявания и събития! Мобилен: Телефон:

Парк-хотел МОСКВА Вашият партньор за организиране на успешни настанявания и събития! Мобилен: Телефон: Парк-хотел МОСКВА Вашият партньор за организиране на успешни настанявания и събития! Мобилен: +359 885142901 Телефон: +359 2 971 1024 +359 2 963 0321 Факс: +359 2 963 0241 E-mail: marketing@parkhotelmoskva.net

Подробно

КОСТАДИН ПАМПОВ ЗНАКЪТ Y И КРЪСТЪТ РАЗМИСЛИ Сред руините на средновековна крепост, намираща се в северна Тракия, върху един от Овчите хълмове, били на

КОСТАДИН ПАМПОВ ЗНАКЪТ Y И КРЪСТЪТ РАЗМИСЛИ Сред руините на средновековна крепост, намираща се в северна Тракия, върху един от Овчите хълмове, били на КОСТАДИН ПАМПОВ ЗНАКЪТ Y И КРЪСТЪТ РАЗМИСЛИ Сред руините на средновековна крепост, намираща се в северна Тракия, върху един от Овчите хълмове, били намерени четири керамични плочки! Върху една от тях съвсем

Подробно

Б Ю Л Е Т И Н № 1

Б Ю Л Е Т И Н   № 1 БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ОРИЕНТИРАНЕ ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО РОДОПЕЯ ЯГОДИНА Б Ю Л Е Т И Н 1 V СЪСТЕЗАНИЕ ПО ОРИЕНТИРАНЕ ЗА КУПА РОДОПЕЯ 2019 Главен ръководител Главен съдия Главен

Подробно

Бюлетин ДП и ветерани 2019 I.I. Програма Програма ии място място II. II. Ръководство Ръководство III. III. Технически Технически данни данни IV.

Бюлетин ДП и ветерани 2019 I.I. Програма Програма ии място място II. II. Ръководство Ръководство III. III. Технически Технически данни данни IV. I.I. Програма Програма ии място място II. II. Ръководство Ръководство III. III. Технически Технически данни данни IV. IV. Карта Карта на на района района БЮЛЕТИН ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ДЕЦА, ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ

Подробно

The EOS Group

The EOS Group Дом за стари хора за италиански пенсионери в Плевен Представяне на инвестиционен проект Дом за стари хора за италиански пенсионери в Плевен и финансови инструменти Семинар на Съвета по инвестиции към БТПП

Подробно

generated pdf

generated pdf с. Горнослав четвъртък, 08 ноември 2018 Кметски наместник: Ели Любомирова Корбетова Пощенски код: 4253 Тел.: 03325/ 2600 География Село Горнослав се намира в полите на Източните Родопи, на 13 км югоизточно

Подробно

generated pdf

generated pdf с. Червен четвъртък, 08 ноември 2018 Кмет: Атанас Йорданов Игнатов Пощенски код: 4252 Тел.: 03325/ 2221 По пътя от гр. Пловдив за гр. Кърджали на десет километра източно от гр. Асеновград се намира с.

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation СОЦИАЛНО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОФИЛ НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ Областен управител на област Ямбол В Югоизточната част на България Територия: 3 355,5 кв.км. Население (към 31.12.2016 г.): 122 276 Пет общини: Ямбол, Тунджа,

Подробно

Туристически пакет за здравен туризъм и активно дълголетие Тридневна /3 дни/програма здраве и дълголетие - 2 нощувки за български клиенти /петък-недел

Туристически пакет за здравен туризъм и активно дълголетие Тридневна /3 дни/програма здраве и дълголетие - 2 нощувки за български клиенти /петък-недел Туристически пакет за здравен туризъм и активно дълголетие Тридневна /3 дни/програма здраве и дълголетие - 2 нощувки за български клиенти /петък-неделя/ Когато се стремим към здраве и дълголетие възниква

Подробно

Най-новият палеонтологичен музей в България Гема-Свят - Чирпан Палеонтология. Интересен факт е, че първитe асоциации за тази дума са динозаври, д-р Ро

Най-новият палеонтологичен музей в България Гема-Свят - Чирпан Палеонтология. Интересен факт е, че първитe асоциации за тази дума са динозаври, д-р Ро Най-новият палеонтологичен музей в България Гема-Свят - Чирпан Палеонтология. Интересен факт е, че първитe асоциации за тази дума са динозаври, д-р Рос от сериала Приятели и мамутът Мани от анимационния

Подробно

ДОБРЕ ДОШЛИ НА САЙТА НА ОБЩИНА СОПОТ!

ДОБРЕ ДОШЛИ НА САЙТА НА ОБЩИНА СОПОТ! (страницата се зарежда само с Mozilla Firefox и Google Chrome ) "Не се гаси туй, що не гасне!" ИВАН ВАЗОВ Официален e-mail на Общинска администрация Сопот: oa_sopot@abv.bg 1 / 11 ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ На 19.10.2019

Подробно

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ Текущи проекти, Декември

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ Текущи проекти, Декември ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ Текущи проекти, Декември 2015 1 ФПП Диверсификация портфейл, Декември 2015 (1 от 2 стр.) Проект Инвестиция към 31.12.2015 (в лв., без ДДС) Инвестиция към 31.12.2015 (%) Title По

Подробно

София 1000, ул. Раковски 113 тел. 02/ , , , факс 02/ Пловдив 4000, ул. Авксентий Велешки к-с Симфония, тел. 032/

София 1000, ул. Раковски 113 тел. 02/ , , , факс 02/ Пловдив 4000, ул. Авксентий Велешки к-с Симфония, тел. 032/ София 1000, ул. Раковски 113 тел. 02/ 980 46 46, 988 09 08, 989 84 38, факс 02/ 988 84 50 Пловдив 4000, ул. Авксентий Велешки к-с Симфония, тел. 032/ 652 271 E-mail: rual@rual-travel.com; www.rual-travel.com

Подробно

СПИСЪК НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ КОЛЕКЦИИ

СПИСЪК НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ КОЛЕКЦИИ СПИСЪК НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ КОЛЕКЦИИ съгласно чл. 8 от Наредба Н-9 от 7 април 0 г. за реда за създаването и управлението на обществените колекции. Кметство с. Елешница НЧ Просвета 908 с. Баня НЧ Светлина -

Подробно

6-1

6-1 доц. д-р Венцислав Велев Стратегически планове за развитието на културата и туризма Стратегически документи за развитие на културата и културния туризъм на национално и регионално ниво: - Проект на Национална

Подробно

Microsoft Word - kal. predst. sabitia 8 m (3).docx

Microsoft Word - kal. predst. sabitia 8 m (3).docx КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА ВЪВ ВОЕННИТЕ КЛУБОВЕ ЗА М. АВГУСТ 2019 Г. ВОЕНЕН КЛУБ ХАРМАНЛИ МЕРОПРИЯТИЕ Уреждане на изложба във фоайето на Военен клуб Харманли на тема: въстание в Тракия, по повод избухването

Подробно

Семеен Хотел Еница

Семеен Хотел Еница Семеен Хотел Еница Address Contact Person Mobile Number Email ул. Иван Вазов 172 Тетевен 5700 Област Ловеч, Bulgaria 087 920 9259 hotel_enica@abv.bg Прекрасният бутиков семеен Хотелски комплекс "Еница"

Подробно

Окт 2019

Окт 2019 ПРОГРАМА 14:30 часа НЧ Орфееви гори 1870 гр. 01 ОКТОМВРИ 2019 г. 01 ОКТОМВРИ 2019 г. Поетично четене на клуб Приятели на книгата по повод Деня на музиката и поезията. НЧ Балкански просветител 1871 гр.

Подробно

generated pdf

generated pdf Културни институти Дом-музей Пеньо Пенев Дом-музей Пеньо Пенев в Димитровград е акт на благодарствена любов и признателност към една от най-драматичните и провокативни личности в българската поезия от

Подробно

generated pdf

generated pdf Заповед на кмета на на община Асеновград за местата за обявяване на избирателните списъци за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България четвъртък, 11 април 2019 ОБЩИНА

Подробно

II

II ` МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Благоевград 700, ул. Иван Михайлов N66 УТВЪРЖДАВАМ : Тел.: +59/7/ 88 55 0 РЕКТОР : доц. д-р Борислав

Подробно

Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада,

Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада, Царица на Августиада Статут Обща информация Конкурсът Царица на Августиада е част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който се организира ежегодно през месец октомври от

Подробно

Р А З Д Е Л 3 ТОМ 2 АРДА РАЗДЕЛ 3 ЗОНИ ЗА ЗАЩИТА НА ВОДИТЕ 1. Териториите, определени за водочерпене за човешка консумация по член 7 на РДВ 1.1. Повър

Р А З Д Е Л 3 ТОМ 2 АРДА РАЗДЕЛ 3 ЗОНИ ЗА ЗАЩИТА НА ВОДИТЕ 1. Териториите, определени за водочерпене за човешка консумация по член 7 на РДВ 1.1. Повър ТОМ 2 АРДА РАЗДЕЛ 3 ЗОНИ ЗА ЗАЩИТА НА ВОДИТЕ 1. Териториите, определени за водочерпене за човешка консумация по член 7 на РДВ 1.1. Повърхностни води В басейна на р. Арда има 6 повърхностни водни тела,

Подробно

Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България III издание (BG EDEN Campaign III) ОН-ЛАЙН БЮЛЕТИН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕДЕН ДЕСТИ

Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България III издание (BG EDEN Campaign III) ОН-ЛАЙН БЮЛЕТИН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕДЕН ДЕСТИ Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България III издание (BG EDEN Campaign III) ОН-ЛАЙН БЮЛЕТИН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИ, СЪЗДАДЕН ПО ПРОЕКТ КОМУНИКАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА

Подробно

Delphin Botanik.xls

Delphin Botanik.xls Анталия - ЛЯТО 2014 Почивка в Анталия - чартърен полет от София от 10.05.2014 за 8 дни/ 7 нощувки Забележка : Облекчен визов режим. Необходим е валиден международен паспорт. Цени от дата: 25.02.2014 г.

Подробно

Microsoft Word - 4_анкета туристи_v2 финал.docx

Microsoft Word - 4_анкета туристи_v2 финал.docx Анализ на резултатите от анкетното проучване сред посетителите на Община Ботевград, част от Изследване във връзка с изготвяне на анализ, проучване на обществените нагласи и комуникационна стратегия за

Подробно

generated pdf

generated pdf Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина ще открият 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас сряда, 21 август 2019 Публикувано от: Радостин Рачев Най-големите имена на българския

Подробно

Япония пролет 2019 – сезона на цъфналите вишни

Япония пролет 2019 – сезона на цъфналите вишни Япония пролет 2019 сезона на цъфналите вишни Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Посете Япония през март (21.03. 31.03.2019г.), когато всичко се събужда за живот и обагрените в розово вишневи

Подробно

generated pdf

generated pdf Бачковски манастир сряда, 12 декември 2018 Бачковският манастир чудесата имат Богородичен покров Едно място, което е немислимо да подминеш. Не са го правели нито врагове, нито безверници, какво остава

Подробно

Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир Гуанджоу на | ММ Травел

Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир Гуанджоу на | ММ Травел Адрес София 1000 ул. Позитано 7 Телефони 0700 10 756 +359 879 532 505 E-mail office@mmtravel.bg ticketing@mmtravel.bg Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир в Гуанджоу на 15.04.2019 цени

Подробно

Rixos Sungate.xls

Rixos Sungate.xls Анталия - ЛЯТО 2014 Почивка в Анталия - чартърен полет от София от 10.05.2014 за 8 дни/ 7 нощувки Забележка : Облекчен визов режим. Необходим е валиден международен паспорт. Цени от дата: 26.02.2014 г.

Подробно

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дейност бенефициент обща стойност лв държавен бюджет общински

Подробно

Park Side Park Side

Park Side Park Side Park Side Park Side Green Life each Resort Sozopol е разположен до еднa от любимите летни дестинации Созопол. Green Life each Resort e носител на златна награда в категория Най-добър комплекс за плажен

Подробно

generated pdf

generated pdf Културна програма за месец февруари 2015 понеделник, 02 февруари 2015 Публикувано от: Димитринка Костадинова 3 февруари /вторник/, 18:00 часа "Край на литературата или литература без край" Среща-разговор

Подробно