СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕШО БОНЧЕВ

Размер: px
Започни от страница:

Download "СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕШО БОНЧЕВ"

Препис

1 гр. Панагюрище; ул. "Цар Освободител" 7 тел. 0357/ , ; е-mail: su_n_bonchev@nbnet.org УТВЪРЖДАВАМ: ВЕСКА БАРОВА Директор на СУ Нешо Бончев ПЛАН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ на Средно училище Нешо Бончев г. Цели, дейности и инструменти за реализация на Стратегията за развитие. Планът за реализация на Стратегията за развитие на СУ Нешо Бончев ( ) е съгласуван с целите на Стратегията на Европейския съюз за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, Европа 2020, Националната стратегия за учене през целия живот за периода година, Закона за предучилищното и училищно образование и конкретно с Държавните образователни стандарти по чл. 22 от ЗПУО. Планът е приет на заседание на заседание на ПС от г. (Протокол 11) и е съгласуван с Обществения съвет на училището (Протокол 8/ г.). Утвърден е със заповед на директора 867/ г. СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 1. Повишаване качеството на образователния процес чрез ефективно педагогическо взаимодействие и прилагане на подходи, ориентирани към личностните особености на ученика. 1. Диагностициране, планиране и организиране работа с ученици с различни нива на знания и умения и тяхното развитие в рамките на учебната година 2. Планиране, организиране и провеждане на работата на учителя като класен/ заместник-класен ръководител съобразно индивидуалните потребности на учениците 3. Индивидуална и диференцирана подкрепа на ръководството на училището към учителя като главен фактор в образователния процес. 4. Осъществяване на приемственост между различните образователни етапи/степени.

2 Диагностициране на ученици с различни нива на знания и умения и тяхното развитие в рамките на учебната година. 1. Провеждане на диагностика на знанията и уменията на учениците - средно ниво, над и под средното ниво /целеви групи/ 2. Провеждане на междинна и изходна диагностика на знанията и уменията на учениците - средно ниво, над и под средното ниво, и отчитане на динамиката в резултатите. Началото на м. октомври, всяка уч. година До началото на м.март и м.юли, всяка уч.година Учителите предмети Учителите предмети по по Със съдействието на гл. и ст. учители. От училищния бюджет Със съдействието на гл. и ст. учители. От училищния бюджет Анализи на учителите за входното равнище на всяка паралелка. Протокол от заседание на ПС Анализи на учителите за междинните и изходните равнища на всяка паралелка. Протоколи от заседания на ПС Планиране на работата на учителите с целевите групи ученици през учебната година 1. Съгласуване на направената диагностика М. Х и м. ІІІ Учителите по Не са необходими Проведени срещи между на учениците с учителите, преподаващи предмети/ в същия учители на хоризонтално ниво и по различни предмети в същия випуск. випуск сформирани групи с ученици - под и над средното ниво. Набелязване на групи ученици, с които да се работи. 2. Взаимодействие и целенасочена работа на ресурсния учител и останалите учители на учениците със СОП за изработване на материали и отчитане на резултатите. През учебната година Ресурсният учител и останалите учители на учениците със СОП От училищния бюджет. При необходимост външни специалисти. Организиране и провеждане на работа на учителите с целевите групи ученици през учебната година 1. Организиране и провеждане на индивидуално и диференцирано преподаване в час чрез задаване на Учителите От училищния бюджет за хартия и дидактични материали. Изработени материали и отчетен напредък/ липса на напредък в знанията и уменията на учениците. Подбрани задачи с различно ниво на трудност според потребностите на целевите групи в класа.

3 различни типове задачи според нивото на знанията и уменията на целевите групи. 2. Организиране и провеждане на фокусирани консултации /работа по проекти/ с ученици с отличими умения и неумения /с подкрепата на родителите/ 3. Изработване на банка /индивидуална или по методични обединения/ с материали за диференцирана работа с ученици. 4. Индивидуално и диференцирано преподаване в избираемите учебни часове и модули по различни предмети. 5. Подготовка и мотивиране за участие на ученици в извънкласни дейности, конкурси, състезания, олимпиади. 6. Материално стимулиране на ученици в риск и ученици с постигнати успехи. 7. Включване на групата с най-голям дефицит на базисни компетентности в Учителите по предмети Гл. учител, ст. учители, учителите по предмети. Учителите по ИУЧ и профилиращи предмети. От училищния бюджет или бюджета на проектите. Дидактични материали. Фин.ресурс проектите училищния бюджет Дидактични материали от и Учители Фин. ресурс от училище, проекти и бюджет на изяви, ако е предвиден. В края на уч година или на празници. Директор, Училищен ученически съвет, главен счетоводител, ЗАС. М. V и м. VІ Учителите от начален етап, От училищния бюджет или дарителски фонд. От училищния бюджет и Текущи оценки, изяви на конкурси, състезания и пр. Отчетен напредък или липса на такъв на учениците от различните нива Изработена банка с материали по предмети. Всеки от учителите трябва да е представил поне по една разработка. Подбрани теми и материали за ученици с различни интереси, мотивация, знания и умения. Брой ученици, подготвени от учителя, с участие в извънкласни дейности /конкурси, състезания, олимпиади/; протоколи с резултати; публикации в електронните медии. Получени стипендии от ученици през учебната година; раздадени средства след благотворителни акции; раздадени награди. Изработен план и график за индивидуална работа;

4 допълнителна лятна работа за ученици от психолог, средства от текущи самостоятелни работи и начален етап. ресурсен учител. проекти. финална проверка; портфолио на ученика. Планиране, организиране и провеждане на работата на учителя като класен/ заместник-класен ръководител съобразно индивидуалните потребности на учениците 1. Опознаване на учениците от класа като индивидуалности. Набелязване на силните страни на ученика и откриване на дефицити в социалните умения за съответната възраст 2. Планиране на индивидуални фокусирани срещи /ДЧК/ с ученици и родители предвид индивидуалността на всеки ученик 3. Планиране на съвместна дейност с училищния психолог за подобряване на социалните умения на учениците от класа 4. Откриване на ученици с усложнена семейна и социална среда и организиране на подкрепа за предотвратяване на отпадане от училище М. Х и м. ХІ Класните и пом.- класните ръководители. Уч. психолрог. За провеждане на анкети уч. бюджет. Включване на теми в ТКР на класния ръководител през учебната година. Социометрични изследвания. Кл. ръководители Не са необходими Проведени допълнителни часове /веднъж седмично/ на класния ръководител с родители и ученици по предварителен график и теми /ДЧК/ М. ІХ и след това постоянен Училищен психолог; класни ръководители Кл. ръководители/пом. класни, училищен психолог Уч. бюджет от средствата за обща и допълнителна подкрепа. Не е необходим Проведени срещи на училищния психолог с паралелките на определени теми, съгласувани с класните ръководители; индивидуални срещи на училищния психолог с ученици и учители. Брой теми и протоколи. Заповеди за създадени ЕПЛР, протоколи от срещите им Индивидуална и диференцирана подкрепа на ръководството на училището към учителя като главен фактор в образователния процес.

5 1. Подкрепа на дейността на учителя чрез диференцирано материално стимулиране. 2. Осъществяване на адекватна квалификация на пед. специалисти. М. ІХ и м.х Директор, Училищна комисия за оценка труда на учителя, комисии за изработване на критериите за оценка. Директор и комисия по квалификацията Осъществяване на приемственост между различните образователни етапи/степени. Уч. бюджет Уч. бюджет или средства проекти. по График и проведени срещи на временната училищна комисия за диференцирано заплащане на учителя; изработени и попълнени карти за диференцирано материално стимулиране на учителя. Награди. Брой квалифицирани пед. специалисти по теми, свързани с подходи, ориентирани към личностните особености и образователни възможности. 1. Посещения на часове (детска градина/начален или прогимназиален етап) с цел запознаване с организацията на учебния час, изисквания, учебни предмети. 2. Взаимодействие на учителите от двата етапа (детска градина начален, начален прогимназиален, прогимназиален първи гимназиален) в учебната година преди прехода. В последната учебна година на съответния етап През цялата учебна година Учителите, които ще преподават в следващия етап. Учителите, които ще преподават в следващия етап. Не са необходими Не са необходими Брой посещения в часове и срещи с учениците. Брой взаимодействия, свързани с получаване на информация за личностните особености на учениците. СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 2. Подобряване на психоклимата в училище чрез ефективна комуникация между отделните звена в училищната общност.

6 1. Взаимно опознаване на учителите между отделните образователни етапи и изграждане на доверие, благоразположение и взаимопомощ, подобряване на комуникацията чрез съвместни дейности в училище. 2. Повишаване качеството на образователния процес чрез работа в екип и прилагане на разнообразни методи на педагогическо взаимодействие. 3. Създаване на психологически и педагогически условия, които осигуряват благоприятен ход на процеса на адаптация на учениците към училищното образование. 4. Изграждане на положителна среда, повишаване мотивацията за квалификация и кариерно израстване на учителите. Взаимно опознаване на учителите между отделните образователни етапи и изграждане на доверие, благоразположение и взаимопомощ, подобряване на комуникацията чрез съвместни дейности в училище. 1. Планиране на съвместни срещи между Всяка уч. Председатели на Самостоятелна Брой срещи между МО методичните обединения. година МО издръжка 2. Поддържане комуникативни връзки с Учителите по Средства по Брой участници в Арт/ терапевтични и STREAM клубове. Музика, ИИ, ФВС, проекти Музик/ Спорт и др. ИТ терапии 3. Провеждане на Тийм-билдинг с учителите По 1 на Директор и От бюджета на Брой участвали учители година квалификационнат училището и а комисия собствени средства. Повишаване качеството на образователния процес чрез работа в екип и прилагане на разнообразни методи на педагогическо взаимодействие. 1. Споделяне на добри практики, водещи до ефективно взаимодействие в преподаването Всички учители Не са необходими Брой споделени практики; Брой учители, присъствали на споделената практика 2. Създаване на ресурси/уроци по методични обединения и създаване на виртуални папки - по учебни предмети и класове. Педагогически персонал Не изисква средства Брой екипно разработени уроци

7 3. Проучване на нагласите и потребностите от квалификация на персонала в училище и провеждане на ефективни обучения с доказан резултат съобразно придобитите нови компетентности. 4. Мултиплициране и практическо приложение на добрия педагогически опит, получен по време на квалификационната дейност. 5. Осигуряване на справочна, педагогическа, психологическа и пр. литература/ интернет ресурси. 6. Поддържане на механизма за прозрачност при вземане на управленски решения. 7. Създаване на възможности за приложение на ИДУ/интегрирани уроци и ПБО в образователния процес по всички учебни предмети. IX - X - всяка година Главен учител, председатели на МО, Председател на Кв. комисия Всеки педагогически специалист Учител, отг. за библиотеката Не изисква средства 200лв. 500лв. за консумативи Сума според заявените бройки училищните нужди Директор Не изисква средства До 2022 г. Директор, МО Лаптопи; Средства за софтуер; Подходяща литература и квалификация Проведени анкети, план за квалификация Проведени дни на отворени врати Набавена литература Утвърдени механизми, правила, инструкции Брой закупени софтуери; Проведени интегрирани уроци; Проведени квалификационни форми. Създаване на психологически и педагогически условия, които осигуряват благоприятен ход на процеса на адаптация на учениците към училищното образование. 1. Създаване на механизъм за опознаване на В началото на Директор, Не се нуждае Изработен механизъм, училището и действащите правила при всяка учебна Комисия по указания първоначално постъпване на ученика. година или по приобщаването време на лятното училище за І- ви клас.

8 2. Мотивиране на ученици и учители за участие в национални и международни състезания, мероприятия, инициативи, НПО. 3. Създаване на възможности за включване на ученика в различни училищни общности в зависимост от неговите интереси и потребности УУС, клубове. 4. Включване на учениците при вземането на важни решения за паралелката, класа, училището. Педагози от МО От уч. бюджет Участници в национални и международни събития По годишен план Пед. специалисти Директор, класни ръководители От училищния бюджет или проекти Не изисква ресурси Създадени възможности за включване на ученика в различни училищни общности клубове, ЗИ Брой събития, в които са участвали ученици при вземането на решения Изграждане на положителна среда, повишаване мотивацията за квалификация и кариерно израстване на учителите. 1. Стимулиране и създаване на условия за В началото на Директор, гл. От училищния Създадена програма, подкрепа на млади учители Програма за уч. година - учител, бюджет, съгласно отчети на наставника. наставничество. при председател на ВПРЗ постъпване на съответното МО. нов учител, дълго отсъствие или заемане на нова длъжност. 2. Създаване на механизъм за прозрачност при Директор, Не се изисква Процедура за развитие на вземане на управленски решения, свързани с Синдикална човешките ресурси. назначаването на нови учители. организация Протоколи от работата на комисиите при назначаване на нови учители. 3. Стимулиране на педагогическия колектив за участие в квалификации и кариерно израстване. постоянен Квалификационна комисия КПРПС и лични Брой квалифицирани и кариерно израснали учители.

9 СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 3. Подобряване на взаимодействието на учителите с родителската общност, укрепване на положителното отношение към училището като институция от страна на ученици и родители, проява на съпричастност към училищния живот. 1. Привличане на родителите като равноценен партньор в учебно-възпитателния процес. 2. Развиване на конструктивна комуникация във взаимоотношенията с родителите. Привличане на родителите като равноценен партньор в учебно-възпитателния процес. 1. Участие в родителските срещи Класните ръководители 2. Участие на родителите в индивидуалните срещи, изпълнение на плана на класния ръководител-дчк Класните ръководители Не са необходими участие на родителите - поне 55% участие. Не са необходими участие на родителите - поне 50% участие. 3. Организиране Ден на отворените врати по Края на м. май, Класните до 500лв. от 40% участие на родителите паралелки. началото на м. ръководители в училищния от нач. етап. юни начален етап бюджет 4. Прочети ми приказка! съвместни уроци в По график Кл. ръководители До 200лв. 20% участие на начален етап с участието на родители и учителите на семействата. групи в ЦОУД 5. Трудът на моите родители м. април на Кл. ръководители До 200лв. 10% участие на всяка уч. представител от година семействата. Развиване на конструктивна комуникация във взаимоотношенията с родителите. 1. Формиране на работещи родителски активи по паралелки. м. ІХ на всяка учебна година Класните ръководители Не са необходими Сформирани и работещи активи. 2. Часът на психолога - среща с родителите на бъдещите първокласници м. V и м. ІХ на всяка учебна година Класните ръководители на паралелките от първи клас и училищният психолог До 100лв. от училищния бюджет. Брой анкети, на които е отговорено Поне 70% включване на родителите.

10 3. Осъществяване на благотворителни инициативи - Коледен и/или Великденски базар 4. Утвърждаване на награда на родителя по време на Бончевите празници 5. Поздравителни адреси до родителите във връзка с различни празници или успехи на техните деца при участие в различни прояви м. ХІІ и ІV Класните ръководители, Училищния ученически съвет, Обществения съвет, Клуба на родителя м. март 2022г. Родителски активи, Обществен съвет и Клуб на родителя Класните ръководители и ръководството Не се предвижда Участие на родители - 30% подкрепа от родителите Не са необходими До 200лв. Наградени ученици/паралелки Изпратени поздравителни адреси. СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 4. Осигуряване на безопасни условия за обучение и ефикасно използване на материално-техническата база в училище. 1. Създаване на общоприети правила от училищната общност за адекватно поведение в училище. 2. Подобряване на състоянието и естетизация на училищната среда. Създаване на общоприети правила от училищната общност за адекватно поведение в училище. 1. Изработване от учениците на собствени правила за поведение в училище В началото на всяка учебна година и периодично се актуализират Ученици; Кл. и пом. класни ръководители; Пед. съветник До 100 лв. от бюджета на училището Табла с правила, постери

11 2. Създаване на график за почистване и подреждане на класните стаи 3. Разработване на план за възпитателната дейност в партньорство с родители 4. Запознаване на родителите с отговорностите, които трябва да поемат като членове на училищната общност и последиците от неспазване на общоприетите правила 5. Среща на родители, които не спазват правила и не поемат отговорности с представители на Обществения съвет и родителските активи към класовете В началото на учебната година. В началото на уч. година В началото на уч. година Всички ученици по класове; Учителите Класни ръководители; Родители Класни ръководители Представители на Обществения съвет към училището; Членове на родителските активи / по класове/; Кл. ръководители; Клуб на родителя 2. Подобряване на състоянието и естетизация на училищната среда. 1. Дългосрочно планиране на дейности за подобряване на средата - класни стаи, кабинети, физкултурни салони, място за хранене Директор; Обществен съвет; Учители Не се нуждае от финансиране Не е нужно финансиране Не е нужно финансиране Не е нужно финансиране Бюджета на училището; Финансиране от Община, проекти; Дарения График по класове План за възпитателната дейност по класове Декларации Протоколи за срещи Списък на дейности за подобряване на средата

12 2. Създаване на дневник за отразяване на проблеми с техническите средства за обучение в класните стаи и кабинетите Създаване на дневник: в началото на учебната година. Учителите; Л. Табанджова 3. Работа по привличане на спонсори Директор; Учители 4. Разработване на проекти за обогатяване на Директор; училищната МТБ Учители Не се нуждае от финансиране Дарения Външно финансиране Дневник за отразяване на техническите проблеми Книга за дарения Разработени проекти; Обогатена МТБ

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ."ДИМИТЪР ТАЛЕВ" 102: ТЕЛ.:032/ Ш/ , I П

ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ.ДИМИТЪР ТАЛЕВ 102: ТЕЛ.:032/ Ш/ , I П ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ."ДИМИТЪР ТАЛЕВ" 102: ТЕЛ.:032/69-25-21.69-25-23. Ш/69-25-21. 69-25-23, 67-22-16 I ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ УЧЕБНА 2018/2019 ГОДИНА

Подробно

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1)

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1) СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УЧИЛИЩЕН ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ за учебната 2016/2017 г. Приет на заседание на ПС с Протокол 18/ 07.09.2016 г. Планът за училищния тормоз

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, учебна 2017 2018 година Утвърдена със Заповед 38/15.09.2017г.

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/05.12.2017 г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ ЗА УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА Планът за училищния

Подробно

УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ ( ) Настоя

УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ ( ) Настоя УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ (2016 2020) Настоящата програма е приета с решение 4 на заседание на

Подробно

Примерен годишен план за квалификационната дейност

Примерен годишен план за квалификационната дейност УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: ГОДИШЕН ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННАТА ДЕЙНОСТ В СУ НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ УЧЕБНА 2018/2019 ГОДИНА Годишният план за квалификация е част от Годишния план на училището за учебната 2018/2019

Подробно

БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ БРАТИСЛАВА Záporožska 8, Bratislava, Slovakia УТВЪРЖДАВАМ: Даниела Дойнова, Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТА

БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ БРАТИСЛАВА Záporožska 8, Bratislava, Slovakia УТВЪРЖДАВАМ: Даниела Дойнова, Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТА БЪЛГАРСКО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ БРАТИСЛАВА Záporožska 8, 851 01 Bratislava, Slovakia УТВЪРЖДАВАМ: Даниела Дойнова, Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai УТВЪРЖДАВАМ : ДИРЕКТОР :.. / П. Димитрова / Г Р А Ф И К ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПРИ С О У АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ, ГР. СТРАЖИЦА ЗА УЧЕБНАТА 2014/ 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail:

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail: СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Кавар, общ. Кавар, обл. Добрич, ул. България 22 Тел. 0570 8 20 56, факс 0570 8 25 57 Е-mail: sou_kavarna@abv.bg Уеб сайт: sou-kavarna.com Утвърдил: Емил Андонов: Директор

Подробно

1 1

1 1 1 1 2 I.ОСНОВНИ ЦЕЛИ В отговор на принципите за приобщаващото образование възниква необходимостта от разработване и прилагане на цялостна политика за подкрепа на личностното развитие на ученика,чиито цели

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ село Червенци, община Вълчи дол, област Варненска тел. : , e mail: Утвърдил: Пепа Пе

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ село Червенци, община Вълчи дол, област Варненска тел. : , e mail: Утвърдил: Пепа Пе ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ село Червенци, общи Вълчи дол, област Варненска тел. : 0878637061, e mail: ou_iv.rilski@abv.bg Утвърдил: Пепа Пенчева Директор ОбУ Св. Иван Рилски ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ; tcc_var

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ;   tcc_var ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: 756-756; тел./факс:745-937; e-mail: tcc_varna@yahoo.com Училищен план за насърчаване и повишаване

Подробно

Microsoft Word - Plan_strategiq

Microsoft Word - Plan_strategiq Приложение 3 към Стратегия за развитието на детската градина ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДГ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЗА ПЕРИОДА 2016-2018Г. ВЪВЕДЕНИЕ Качеството на предучилищното

Подробно

План

План СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ гр. Лясковец 5140, ул. Манастирска 1, тел. 0619/ 2 20 95, факс 0619/2 20 95 e-mail: sou_mr@mail.bg, www.sou-mrlc.com Утвърдил:.. Директор на СУ Максим Райкович /Даниела Арабаджиева/

Подробно

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6 ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ 2019-2020 Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 620 от Протокол 50 от 04.04.2019 г. Гърмен, 2019 г.

Подробно

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc)

(Microsoft Word - \357\360\356\343\360\340\354\ doc) ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ СЕЛСКО СТОПАНСТВО ПРОФ. ИВАН ИВАНОВ ул. Вл. Стойчев 1 Директор: тел. 06514-3116 e-mail: pgssdd@abv.bg Долни Дъбник 5870 Администрация: тел./факс 06514-3112 web: pgss-dd.com ПРОГРАМА

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ОТЕЦ ПАИСИЙ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ 6-25-60, e-mail:sougl@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЦИ

Подробно

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) I. Основни приоритети в дейността на училището: 1.Обучение и възпитание ориентирани към всеки ученик. 2. Повишаване на на функционалната грамотност на обучаваните; постигане

Подробно

ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици г. на

ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици г. на ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици 2019-2020 г. на община Гърмен І. Причини, които налагат приемането

Подробно

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Годишен отчет на педагогическите съветници за учебната 2015 2016 година Консултативна дейност Индивидуално консултиране на ученици, свързано с разрешаване на проблемни ситуации; с личностно, интелектуално

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул.христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 зам.-директор: 04361/22-05 e-mail: soupb@abv.bg ПРОГРАМА

Подробно

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог.

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. д-ост Професионално портфолио на Инна Васкова Чолакова

Подробно

Детска градина 105 Ракета,гр.София, ул. Емануил Васкидович 40-А,тел.02/ Утвърждавам: Йорданка Манова Директор ДГ 105 ПРИЛОЖЕНИЕ 1 Към Стратегия

Детска градина 105 Ракета,гр.София, ул. Емануил Васкидович 40-А,тел.02/ Утвърждавам: Йорданка Манова Директор ДГ 105 ПРИЛОЖЕНИЕ 1 Към Стратегия Детска градина 105 Ракета,гр.София, ул. Емануил Васкидович 40-А,тел.02/9450593 Утвърждавам: Йорданка Манова 105 ПРИЛОЖЕНИЕ 1 Към Стратегия за развитието на 105 Ракета План за действие и финансиране по

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

Утвърдил: Директор: / Силвия Аврамова / ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ Д.ПЕТРОВ С Л И В Е Н гр.сливен; ул. П.Д.Петков 36; тел.: МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РА

Утвърдил: Директор: / Силвия Аврамова / ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ Д.ПЕТРОВ С Л И В Е Н гр.сливен; ул. П.Д.Петков 36; тел.: МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РА Утвърдил: Директор: / Силвия Аврамова / ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ Д.ПЕТРОВ С Л И В Е Н гр.сливен; ул. П.Д.Петков 36; тел.: 66 76 87 МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ ЗА УЧЕБНАТА 2018-2019 Г.

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децата и учениците от уязвими групи Програмата за предоставяне

Подробно

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ 2017-2018 учебна година Настоящата Програма е приета

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ , pgit_p

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/ ,   pgit_p ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И ТУРИЗЪМ ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ ГР. ПЕТРИЧ 2850 Петрич, ул. Отец Паисий 2, тел. +359/745/2-29-29, e-mail: pgit_petrich@mail.bg УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за превенция и намаляване

Подробно

Средно училище Свети свети Кирил и Методий АСЕНОВГРАД ул. Княгиня Евдокия 41 тел/факс: 0331/ УТВЪРЖД

Средно училище Свети свети Кирил и Методий АСЕНОВГРАД ул. Княгиня Евдокия 41 тел/факс: 0331/ УТВЪРЖД Средно училище Свети свети Кирил и Методий АСЕНОВГРАД ул. Княгиня Евдокия 41 тел/факс: 0331/6 47 87 e-mail:sskm12@abv.bg http://www.susskm.com УТВЪРЖДАВАМ: МАЯ КРАЕВА Директор на СУ Св.св.Кирил и Методий

Подробно

НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот г. ПриетасПМС 232от г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI

НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот г. ПриетасПМС 232от г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI НАРЕДБАЗАПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ Всилаот27.10.2017г. ПриетасПМС 232от20.10.2017г. Обн.ДВ.бр.86от 27Октомври2017г. Главапърва. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ РазделI. Предметнадържавнияобразователенстандартзаприобщаващотообразование

Подробно

План квалификация

План квалификация Основно училище Васил Левски с.торос общ.луковит УТВЪРЖДАВАМ: Директор:/Валя Неева/ ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА І. ЦЕЛИ ОСНОВНА ЦЕЛ: Постигане на съизмеримост с европейските

Подробно