МЕДИЕН ФЕСТИВАЛ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Размер: px
Започни от страница:

Download "МЕДИЕН ФЕСТИВАЛ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ"

Препис

1 МЕДИЕН ФЕСТИВАЛ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ 1. Във Фестивала могат да участват само комуникационни агенции. 2. Участник във Фестивала е всяка комуникационна агенция, която в срок до г. подаде минимум 1 (една) заявка в конкурсната програма на Фестивала ( заявка ), като няма горна граница за броя подадени заявки. С подаването на заявка всеки участник приема и се съгласява с настоящите правила, които са общодостъпни и са публикувани в интернет на сайта Решенията на Организационния комитет на ФАРА по всички въпроси, свързани с Фестивала, са окончателни и задължителни. Допуска се приемане на заявки с удължен срок до г., 16:00 часа при условията, описани в т. 19 от настоящите ПРАВИЛА. 3. Участникът трябва да е създал или реализирал медийната стратегия на съответната кампания и рекламна форма в посочените медийни канали. 4. Във Фестивала могат да участват рекламни форми, които са част от международни кампании, при условие че медийната стратегия, идея и реализация са на участника. 5. В конкурсната програма на Фестивала е допустимо да се включат само рекламни форми или комуникационни кампании, които: 5.1. са създадени в България и са реализирани в страната или чужбина; 5.2. са публикувани/излъчени/организирани в периода г. 6. Не е допустимо включването в конкурсната програма на Фестивала на рекламни форми или комуникационни кампании, по отношение на които към г.: 6.1. са налице наложени по реда на приложимото законодателство и окончателно влезли в сила санкции от държавни, общински и/или независими регулаторни органи; 6.2.e установено несъответствие с Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Р. България, потвърдено с влязло в сила решение на Етичната комисия на Националния съвет за саморегулация (НСС), а в случай че решението на Етичната комисия е било обжалвано потвърдено с влязло в сила решение на Апелативната комисия на НСС. 7. В процеса на подаване на заявка всеки участник се съгласява с ПРАВИЛАТА и декларира, че заявката отговаря на условията за участие във Фестивала. 8. Участниците във Фестивала са длъжни да притежават писмено разрешение от рекламодателя (собственика на правата) за включване на конкретна рекламна форма или комуникационна кампания в конкурсната програма на Фестивала и при поискване от Организатора да го

2 предоставят в срок от 3 (три) дни. При получаване на една и съща заявка от повече от един участник, до участие във Фестивала ще бъде допусната агенцията, оторизирана от рекламодателя. КОНКУРСНА ПРОГРАМА 9. Категориите на Фестивала, критериите за журиране и техническите изисквания към предоставените от участниците презентационни материали са подробно описани в документ ФАРА 2022 Медиен фестивал Категории към настоящите ПРАВИЛА. Към всяка заявка участниците следва да представят презентационни материали съгласно техническите изисквания за съответната категория. Презентационните материали не трябва да съдържат лого или информация за участника. Наличието в презентационните материали на лого или на информация за участника води до дисквалификация на съответната заявка. Изключение правят презентационни материали, свързани с автореклама на участника. 10. Една заявка може да участва само в една подкатегория на основна категория. 11. Техническата комисия на Фестивала има правото по своя преценка да премества заявка от една категория или подкатегория в друга. Организаторът на Фестивала има правото по своя преценка да променя броя или вида на категориите в зависимост от броя на постъпилите заявки. СРОКОВЕ 12. Участниците подават заявки и презентационни материали към тях през онлайн платформа на сайта в срок до Презентационни материали към заявките на физически носител (цветни разпечатки, презентационни табла, презентационни бордове, мостри) се подават на място в офиса на Организатора на следния адрес: ул. Сан Стефано 14Б, ет. 3, ап. 10. в срок до г. 13. Организаторът на Фестивала приема заявки и презентационни материали към тях с удължен краен срок до г., 16:00 часа, при условията, описани в т. 19 от настоящите ПРАВИЛА. 14. Ако в сроковете, съгласно Правилата за участие в конкурса, не са предадени презентационните материали към заявката, или са необходими корекции, се дължи допълнителна такса в размер на 10% от таксата за участие в съответната категория. 15. Заявки, неотговарящи на техническите изисквания, няма да се допускат до участие в конкурсната програма. 16. Ако след г. участник желае да промени подадената в конкретна негова заявка информация, то участникът заплаща такса в размер на 50 (петдесет) лева без ДДС за всяка променена заявка. Промени, заявени до г., ще бъдат отразени в специалното печатно издание ФАРА 2022 и на сайта Промени, заявени след г., но не по-късно от г. включително, ще бъдат отразени само на сайта След г. промени по подадените заявки не могат да се правят.

3 ТАКСИ 17. Таксите, които всеки участник следва да заплати за участие във Фестивала, са подробно описани в документ ФАРА 2022 Медиен фестивал Такси. 18. Агенции, които през 2022 г. участват за първи път във ФАРА, получават 10% отстъпка от таксата за подаване на заявка в съответната категория. 19. Участници, които подават заявки в удължения краен срок до г., 16:00 часа, следва да заплатят таксата за подаване на заявки с 10% надбавка. 20. Всички дължими такси трябва да бъдат заплатени от участника най-късно на година включително. Заявки, таксите по които не са били заплатени до тази дата, няма да бъдат допуснати до участие в конкурсната програма на Фестивала. АВТОРСКИ ПРАВА И ПРАВА НА ПОЛЗВАНЕ 21. С подаването на заявка за участие участникът е длъжен да декларира, че: рекламните форми или комуникационните кампании не нарушават каквито и да е авторски права, права върху търговски марки, права на личността, публичността или права върху интелектуална собственост на трети заинтересовани лица или организации; в случай че рекламните форми или комуникационните кампании съдържат обекти или елементи, които не са собственост на участника и/или които са обект на правата на трети страни, и/или в случай че в рекламните форми или комуникационните кампании се появяват лица, чието лично съгласие за публикуване или съгласието на родителя/настойника, ако се касае за непълнолетни лица, трябва да бъде получено, участникът се задължава сам да осигури получаването на всички разрешения и съгласия, необходими за публикуване и използване на рекламните форми или комуникационните кампании за целите на Фестивала, както и при поискване да представи пред Организаторите в 3-дневен срок писменото разрешение и съгласие на същите лица; ако възникнат претенции от които и да е трети лица по отношение нарушени авторски или сродни права за рекламните форми или комуникационните кампании, при всякакви официални юридически искове участникът ще сътрудничи на Организатора в защитата срещу подобни претенции. В случай че претенциите се окажат основателни, участникът следва да обезщети третото лице, без това да засяга имуществената сфера на Организатора; освобождава Организатора на Фестивала от отговорност за съдържанието на рекламните форми или комуникационните кампании; предоставя на Организатора правото многократно да публикува и възпроизвежда в неограничен брой и неограничен тираж на хартия и/или в електронен формат, да разпространява, показва и излъчва по безжичен път или кабел, както и чрез интернет рекламните форми или комуникационните кампании и информацията за тях за целите на организацията, промоцията и провеждането на Фестивала и с образователна цел след неговото приключване.

4 ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ 22. Рекламните форми и медийните кампании, включени в конкурсната програма на Фестивала, се оценяват в 2 кръга от специално сформирано за целта Жури В първия кръг на оценяване журито с гласуване с обикновено мнозинство определя дали конкретна рекламна форма или комуникационна кампания да бъде селектирана за финалист в съответната категория. Във втория кръг на оценяване журито с гласуване с обикновено мнозинство определя дали на конкретна рекламна форма или комуникационна кампания да бъде присъдена бронзова, сребърна или златна награда в съответната категория. Допустимо е по преценка на журито в конкретна категория да не бъде присъдена награда Членовете на журито на ФАРА 2022 се избират на база на номинации, в които е представен техният професионален опит, спечелени отличия, опит на жури и други ключови конкурси за индустрията Номинираните членовете на журито се разглеждат от Работна група за ФАРА 2022 и след подбор се одобряват от Организационния комитет на Фестивала. 23. Член на журито не може да оценява заявки, които биха създали конфликт на интереси. По-конкретно, член на журито не може да оценява заявки на агенцията или комуникационната група, в която работи или е работил след година. Член на журито не може да оценява заявки за рекламни форми / кампании, в работата и реализирането на които е участвал. 24. Всяка рекламна форма или комуникационна кампания, която бъде селектирана за финалист или класирана на някое от призовите 3 места, носи точки на участника за крайното класиране във Фестивала. Точките са, както следва: Отличие Точки Злато в категория 15 Сребро в категория 7 Бронз в категория 3 Финалист в категория 1 Злато в категория Медийна кампания 20 Сребро в категория Медийна кампания 10 Бронз в категория Медийна кампания 5 Финалист в категория Медийна кампания При подаване на заявка от името на повече от една агенция, както и при посочени в заявката повече от една фирми като Рекламодател участниците следва предварително да са заявили пред Организатора в какво съотношение ще бъдат поделени спечелените точки. 26. Наградата Медийна агенция на годината се връчва на участника, събрал най-много точки от всички категории.

5 27. Наградата Рекламодател на годината се връчва на рекламодателя, събрал най-много точки от всички категории на Творческия и Медийния фестивали на ФАРА Журито по свое усмотрение може да определи и една рекламна форма или комуникационна кампания без оглед на категорията, която да бъде отличена с Голямата награда Excellence in Media. Връчването на Excellence in Media не е задължително, а е пожелателно. Excellence in Media се присъжда само и единствено, ако дадена заявка получи най-малко 80% (осемдесет на сто) одобрение от членовете на журито. Заявката не получава допълнителни точки в класацията Медиа агенция на годината. Ако журито присъди Голямата награда, то съответната заявка ще бъде подадена за участие в международния фестивал Eurobest, а разходите за участието ще бъдат поети от Българската асоциация на комуникационните агенции. 29. Решенията на журито са окончателни по отношение на всички въпроси, свързани с класирането и определянето на финалистите и победителите. Организатор на ФАРА е Българската асоциация на комуникационните агенции. София, 2022 г.

Областна администрация Смолян Регионална библиотека Николай Вранчев в чест на 11 май - професионалният празник на библиотекаря ОБЯВЯВАТ КОНКУРС за Биб

Областна администрация Смолян Регионална библиотека Николай Вранчев в чест на 11 май - професионалният празник на библиотекаря ОБЯВЯВАТ КОНКУРС за Биб Областна администрация Смолян Регионална библиотека Николай Вранчев в чест на 11 май - професионалният празник на библиотекаря ОБЯВЯВАТ КОНКУРС за Библиотека на годината и Библиотекар на годината конкурсът

Подробно

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно за

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно за ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Раздел I Искане за предоставяне на достъп до обществена информация Заявление или устно запитване за достъп Чл. 24. (1) Достъп до обществена

Подробно

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба

Ред за осигуряване на достъп до обществена информация във военно-географска служба Ред за осигуряване на достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров 1. Достъп до обществена информация в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров се предоставя в съответствие

Подробно

ФЕСТИВАЛ НА РЕКЛАМАТА 2001

ФЕСТИВАЛ НА РЕКЛАМАТА 2001 ФАРА 2015 ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОДАВАНЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ За всяка рекламна форма трябва да има изцяло попълнена заявка за участие. Всяка агенция предоставя една декларация, подписана и подпечатана от

Подробно

Условия на играта2018_docx

Условия на играта2018_docx Условия на играта: 1. Определения: "Игра" - промоционална игра с награди Зимни емоции", която се провежда от Организатора в съответствие с определените за нея Правила. Играта се провежда в интернет на

Подробно

Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания "Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard" 1. Организатор

Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard 1. Организатор Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания "Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard" 1. Организатор на кампанията. Общи условия на кампанията. 1.1. Организатор

Подробно

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, гр. Смолян Гр.Смолян,Бул България УТВЪРДЕНИ:Заповед РД

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, гр. Смолян Гр.Смолян,Бул България УТВЪРДЕНИ:Заповед РД УТВЪРДЕНИ:Заповед РД07-1361 от 07.09.2018г. ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ЗДОИ Регистриране и разглеждане на заявленията за достъп до обществена информация Дейността по

Подробно

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДО

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДО УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР НА НСД (НИКОЛАЙ ИВАНОВ) ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ (ЗДОИ) Чл. 1. Приемането, регистрирането, разпределянето,

Подробно

Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия

Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия на стол или Главен съдия. I.Съдии по тенис национална

Подробно

УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В INSTAGRAM ИГРА ВДЪХНОВИ НИ СЪС СПОРТНА ВИЗИЯ И СПЕЧЕЛИ ЕДИН ОТ 3-ТЕ ВАУЧЕРА НА СТОЙНОСТ 200 лева от г., 10:0

УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В INSTAGRAM ИГРА ВДЪХНОВИ НИ СЪС СПОРТНА ВИЗИЯ И СПЕЧЕЛИ ЕДИН ОТ 3-ТЕ ВАУЧЕРА НА СТОЙНОСТ 200 лева от г., 10:0 УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В INSTAGRAM ИГРА ВДЪХНОВИ НИ СЪС СПОРТНА ВИЗИЯ И СПЕЧЕЛИ ЕДИН ОТ 3-ТЕ ВАУЧЕРА НА СТОЙНОСТ 200 лева от 01.10.2019 г., 10:00 часа УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В INSTAGRAM ИГРА

Подробно

Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално предс

Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално предс Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално представена организация на директорите, мениджърите и специалистите

Подробно

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак с логото на СБМТД в средата, прикрепен за лента с българския

Подробно

Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия

Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия Наредба към Правилата за дейността на Съдийската комисия към БФ Тенис относно изискванията за придобиване на национална и международна категория Съдия на стол или Главен съдия. I. Съдии по тенис национална

Подробно

З А П О В Е Д

З А П О В Е Д Утвърждавам Административен Ръководител-председател на : /Красимир Семов/ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН СЪД МОНТАНА І. ПОНЯТИЕ И ВИДОВЕ ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ 1. Обществената информация

Подробно

DARazdel_12_ Z

DARazdel_12_ Z СЪДЪРЖАНИЕ РАЗДЕЛ 12 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 359 ЛИЦА ЗА ВРЪЗКИ И ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЯ И ИНФОРМАЦИЯ

Подробно

Правила за достъп до обществена информация.docx

Правила за достъп до обществена информация.docx І. ПОНЯТИЕ И ВИДОВЕ ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ 1. Обществената информация по смисъла на Закона за достъп до обществена информация е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща

Подробно

Приложение 3 към ПРАВИЛА Категории

Приложение 3 към ПРАВИЛА Категории ПРИЛОЖЕНИЕ 3 КЪМ ПРАВИЛАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДВАДЕСЕТИЯ ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА КОМУНИКАЦИОННИТЕ АГЕНЦИИ - ФАРА Всяка заявка следва да бъде придружена от допълнителни материали съгласно посочените

Подробно

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТОС АД, гр. Ловеч на основание разпоредбата на чл. 223,

Подробно

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони ОБЯВА за прием на проектни предложения по процедура BG06

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони ОБЯВА за прием на проектни предложения по процедура BG06 ОБЯВА за прием на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.246 _7.5_Мярка 5 Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура към Стратегията за водено от общностите

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Преместване на ученици в държавните и в общинските училища, Приемане на ученици в VIII клас в непрофилираните училища профилирани и професионални гимназии, обединени и средни училища на места определени

Подробно

t. 3

t. 3 ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ШУМЕН Д О К Л А Д Н А З А П И С К А От Стоян Русев- председател на ПК по Култура, културноисторическо наследство, интеграционна политика и вероизповедания ОТНОСНО: Приемане

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПР

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПР РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО УТВЪРЖДАВАМ, АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД - СЕВЛИЕВО: (Павел Неделчев) ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В РАЙОНЕН

Подробно

Мъже индивидуално (18-45 г.) Мъже индивидуално (45г.+) Двойки мъже 31май-02юни 2019 г. Награден фонд Индивидуално мъже (18-45, 45+): Победители - Посе

Мъже индивидуално (18-45 г.) Мъже индивидуално (45г.+) Двойки мъже 31май-02юни 2019 г. Награден фонд Индивидуално мъже (18-45, 45+): Победители - Посе Мъже индивидуално (18-45 г.) Мъже индивидуално (45г.+) Двойки мъже 31май-02юни 2019 г. Награден фонд Индивидуално мъже (18-45, 45+): Победители - Посещение (самолетни билети, 3 нощувки и билети за два

Подробно

4_01 ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВЕДЕН СЪС ЗАПОВЕД 191/ г. Изменение 1 4_01 Стр. 1 от 14 Изменение Дата Основание за и

4_01 ПРАВИЛА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВЕДЕН СЪС ЗАПОВЕД 191/ г. Изменение 1 4_01 Стр. 1 от 14 Изменение Дата Основание за и Стр 1 от 14 Изменение Дата Основание за изменението Вид на изменението 1 12052016 г Зап 63/12052016 г Изменение и допълнение на ЗДОИ ( ДВ бр13/16022016 г) в сила от 15042016 г 2 06032017г Зап 31/06032017

Подробно

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СИЛИСТРА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СИЛИСТРА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА гр.силистра, ул. С.Велики 16 086/820655, факс: 086/821015 e-mail: obs@silistra.bg ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-СИЛИСТРА Д О К Л А Д Н А З А П И С К А от МАРИЯ ДИМИТРОВА ДИМИТРОВА ПРЕДСЕДАТЕЛ

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Задължител информация Образователни услуги административта /издава 4 Процедура по предоставяне /издаване Преместване ученици в държавните и в общинските училища образование - чл. 147 и чл. 148. Директор

Подробно

НАЦИОНАЛНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ПО БАСКЕТБОЛ 3х г. Турнир по баскетбол 3х3 на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ 3х3) НАРЕДБА Юли

НАЦИОНАЛНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ПО БАСКЕТБОЛ 3х г. Турнир по баскетбол 3х3 на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ 3х3) НАРЕДБА Юли НАЦИОНАЛНА АМАТЬОРСКА ЛИГА ПО БАСКЕТБОЛ 3х3 07.07.2015 г. Турнир по баскетбол 3х3 на Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ 3х3) НАРЕДБА Юли 2015 г. Съдържание I. Общи разпоредби...3 II. Записване

Подробно

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА Приемане деца в първи клас в държавните и в общинските училища Задължител информация Образователни услуги 1 Наименование административта услуга 2 Правно основание за предоставянето административта услуга/издаването

Подробно

Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услу

Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услу Задължител информация Образователни услуги 2 Правно основание за административта 3 Орган, който предоставя /издава 4 Процедура по предоставяне /издаване Преместване ученици в държавните и в общинските

Подробно

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите ПРАВИЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ I. Цел (изм. акт на ГС 97/06.07.18) Гражданският съвет към ВСС се

Подробно

ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110

ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110 ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110 от 2001 г., бр. 45 от 2002 г., бр. 95 от 2003 г.,

Подробно

Промоция "Мол София ще почерпи" на Mall of Sofia

Промоция Мол София ще почерпи на Mall of Sofia ПРОМОЦИЯ ШОПИНГ СПРИНТ С COSMOPOLITAN ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА ПРОМОЦИЯТА РАЗДЕЛ 1. ОРГАНИЗАТОР И ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА ПРОМОЦИЯТА Промоцията ШОПИНГ СПРИНТ С COSMOPOLITAN ( Промоцията ) се организира и провежда

Подробно

Преместване на ученици в държавните и в общинските училища

Преместване на ученици в държавните и в общинските училища Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услуга/издаването на индивидуал 1 / 28 Закон за предучилищното

Подробно

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедура

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедура ПРОЦЕДУРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ПОСТЪПИЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ В МБАЛ СВЕТА ПЕТКА АД Процедурата за предоставяне на достъп до обществена информация

Подробно

NAREDBA_11_ot_ _g_za_usloviqta_i_reda_za_prilagane_na_mqrka_211_Plasaniq_na_zemedelski_stopani_za_prirodni_ograniceniq_v_planinskite_rajoni_i_mq

NAREDBA_11_ot_ _g_za_usloviqta_i_reda_za_prilagane_na_mqrka_211_Plasaniq_na_zemedelski_stopani_za_prirodni_ograniceniq_v_planinskite_rajoni_i_mq НАРЕДБА 11 от 3.04.2008 г. за условията и реда за прилагане на мярка 211 "Плащания на земеделски стопани за природни ограничения в планинските райони" и мярка 212 "Плащания на земеделски стопани в райони

Подробно

Вътрешни правила за достъп до обществена информация

Вътрешни правила за достъп до обществена информация ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА за организацията на дейността и реда за достъп до обществена информация в служба Военна информация София 2017 г. 1/9 Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. Настоящите правила уреждат организацията

Подробно

Microsoft Word - Инфо приемане и преместване.docx

Microsoft Word - Инфо приемане и преместване.docx Задължителна информация Образователни услуги 1 Наименование на административната услуга 2 Правно основание за предоставянето на административната услуга/издаването на 3 Орган, който предоставя административната

Подробно

Статут на годишната награда за особен принос в творческата интерпретация на традициите и ценностите от българското и световно културно наследство в съ

Статут на годишната награда за особен принос в творческата интерпретация на традициите и ценностите от българското и световно културно наследство в съ Статут на годишната награда за особен принос в творческата интерпретация на традициите и ценностите от българското и световно културно наследство в съвременно произведение на изкуството Съживено наследство

Подробно