Във вълшебния свят на знанието

Размер: px
Започни от страница:

Download "Във вълшебния свят на знанието"

Препис

1 О С Н О В Н О У Ч И Л И Щ Е С В Е Т И К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И С. К И Ч Е В О Г О Д. Акценти В броя още четете: Заедно с Уча. се Коледа в училище Училищни новини Аз вярвам и помагам 2 2 Нашата Коледа В последния учебен ден преди празниците се състоя училищното коледно тържество, съпътствано от предпразнични вълнения. Началото бе поставено с изпълненията на групата за народни танци, която отново бе на висота и внесе жизнерадостно настроение и коледен дух. Чухме и много весели коледни и новогодишни песни, на които пригласяше и публиката. Този път на тържеството имаше и две изпълнения на английски език - петокласниците представиха момент от закупуване на здравословни храни, а Александър с присъщото му чувство за хумор и силно сценично присъствие чете текст на английски език, но като испаноговорящ. Забавните моменти продължиха с пиесата Коледни бъркотии на Студио Театър и слово и техните пожелания към всеки един клас. Видяхме и танците на момичетата от пети, шести и седми клас, които внесоха едно по-модерно звучене на празника. Към края на тържеството г-жа Семова раздаде наградите, получени за нашите участници в Общинския конкурс От Коледа до Васильовден, бяха раздадени и грамоти на петокласниците, участвали в състезанието по английски език. Грамоти получиха и учениците с най-голям принос в кампанията Аз вярвам и помагам за събирането на капачки. Празникът завърши с традиционната Православна викторина на отец Димитър. Състезание по английски език Във вълшебния свят на знанието Ангелска елха с пети клас Коледни подаръци за малките ученици Фотомоменти 4 Коледни пожелания на Студио Театър и слово Смях в класната стая 4 5 В началото на месеца по препоръка на РУО гр. Варна към учителите по БЕЛ в областта се осъществи инициативата Във вълшебния свят на знанието. Как премина тя в нашето училище? В компютърния кабинет се събраха учениците от 5-ти и 6-ти клас, които наблюдаваха и работиха по презентация с литературна насоченост. Учениците четоха изразително и по роли подбрани текстове от съвременни автори, чиито произведения не са включени в учебната програма, научиха за живота и творчеството на някои от тях. Втората задача, по която трябваше да работят, бе да попълнят кръстословица. На умната дъска това се оказа много лесно! В това занимание взе участие и Директорът на училището ни г-жа Семова, която подсказа забравен от шестокласниците литературен термин. Следващата задача бе да свържат широко разпостранени в ежедневието чужди думи със съответните български. И тук присъстващите се справиха прекрасно. Оказа се, че светът на литературата е не само вълшебен, но и необятен - времето неусетно свърши, а има още толкова интересни творби и автори! Но тях ще оставим за следващия път!

2 С Т Р А Н И Ц А 2 Заедно с Уча. се През последните два месеца една от новостите в училищния живот е все по-налагащото се присъствие на образователната платформа Уча. се, за която училището ни спечели безплатен годишен абонамент. Много са предимствата на Уча. се, няма да ги изброяваме. Важно е друго начинът на поднасяне на учебния материал; езикът, разбираем и близък до речта на учениците, сравненията, възможността веднага да научат колко са верните отговори и къде са сгрешили при тестовете и упражненията пораждат интерес към иначе така суховатата материя, заинтригува дори заклетите палавници - те се заглеждат и заслушват! Мотивират се! Ето какво казват някои от учениците, които имат абонамент за платформата: Красимира, 4. клас: Много са забавни изскачащите ръчички и рисунките. Стефани, 6. клас : Има интересни уроци и упражнения. Донатела, 7. клас: Много ми помага! Има неща, които ги няма в учебниците. А и картинките, които изскачат на точното място помагат да разбереш нещата. Радост, 7. клас: Не се чудиш как и защо, просто ти го обясняват! Всичко е там! Мариан, 7. клас: Много е практично! Например, когато си болен и изпускаш уроци, найлесно е да влезеш в платформата и да наваксаш. Освен това тестовете и упражненията са много полезни. Използването на тази платформа се налага не само поради все по засилващото се присъствие на технологиите в ежедневието, но и поради необходимостта да се търсят разнообразни форми за мотивиране на учениците. Аз вярвам и помагам Началото на кампанията Аз вярвам и помагам е поставено през ноември 2015 год. Идеята е чрез събирането на пластмасови капачки и рециклирането им да се осигури скъпоструваща и животоспасяваща медицинска апаратура за варненските АГ болница и УМБАЛ Св. Анна През последните осем месеца тази идея успя да обедини много хора. Нови над килограма пластмасови капачки бяха събрани от над души и предадени за рециклиране, а със събраните средства в началото на 2018 год. ще бъде закупена нова апаратура. В кампанията Аз вярвам и помагам по инициатива на г-жа Виолета Златарска се включи и нашето училище. Тя бе тази, която разясняваше идеята и целта, подготви организацията по събирането не само сред учениците от начален етап, но и сред по-големите, тя запали искрата на обединението и желанието да се помогне на хора в беда. Събираме капачки от миналата учебна година и до този момент събрахме цели три чувала. Радвам се, че голяма част от учениците, преди да изхвърлят пластмасовите си бутилки, поставяха капачките на определените места, а други носеха от вкъщи. Първоначално в кампанията се включиха пети клас/ четвърти миналата година/, а след това и други класове. Най-активни от петокласниците бяха Йоанна, Елена, Мариела, Александър, Стелиян. Те ще бъдат възнаградени със специални грамоти. - сподели г-жа Златарска пред нашия репортер. Участието в подобни кампании е в състояние да промени мисленето на учениците ни, прави ги по-отговорни, социално ангажирани и по-добри хора, с мисъл за бъдещето!

3 Състезание по английски език С Т Р А Н И Ц А На в нашето училище се проведе състезание по английски език за учениците от пети клас. Състезанието се организира от Детски клуб Многознайко гр. Бургас с цел повишаване на езиковите познания и обогатяване общата култура на учениците. Нашите участници бяха Александър, Адриян, Елена, Йоанна и Мариела. В рамките на един учебен час те трябваше да работят по тест, изпратен от организаторите. Максималният брой точки бе 44. Най-много точки получи Александър - 41, като този резултат му отрежда първото място. Останалите участници не постигнаха необходимия брой точки, за да могат да се класират в призовата тройка. Всички те ще получат грамоти за участие, а Александър - грамота за първото си място. Подобно състезание се организира за пръв път в училище. То бе прието с интерес, поради което се обмисля вариант да се провежда ежегодно на училищно ниво. Ангелска елха с пети клас Дни преди коледните празници при петокласниците пристигна доброволецът от сдружение Василица Галина Палабуюк, за да осъществи поредната инициатива Ангелска елха. Целта на тази инициатива е чрез украсяването на коледните дръвчета да се внесе коледен дух в сърцата и умовете на децата, да бъдат те по-ведри, по-добри, с надежда за подобро бъдеще. Всяко дете получи подарък и почерпка, след което с общи усилия украсиха елхичката в училищния двор. Мразовитият вятър не попречи на празничното настроение, забавлението и благодарността към хората, направили деня им топъл и усмихнат. Дарителската кампания е инициирана от Галина Палабуюк, а включването на нашето училище е по предложение на Анета Касабова, майка на петокласница Адриан. Сдружение Василица започва своята дейност като неформална група през 200 година с името МИГ Крайморие и впоследствие се разраства и превръща в хуманитарна организация, която се бори с бедността и организира дарителски кампании с цел да помогне на нуждаещите се, работи по посока развитие на неформалното образование сред деца и младежи в град Варна. Коледни подаръци за малките ученици Приятна изненада за учениците от начален етап в предпразничните дни бе получаването на коледни подаръци от германски деца, подготвени и опаковани от самите тях специално за българските им приятели. В ролята на Дядо Коледа влезе г-жа Семова. Трепетно очакване и нетърпение, емоционални изблици от радостни викове и смях до плач, породен от разминаването между очаквано и реалност, царяха в класните стаи. Дрешки, играчки, учебни пособия, лакомства това получиха децата. Най -емоционални бяха първокласниците. Ето фотомоменти от атмосферата:

4 Ангелска елха фотоменти С Т Р А Н И Ц А 4 Нашата Коледа фотомоменти Коледните пожелания на Студио Театър и слово 1 клас Никак не е лесно в първи клас, имат те домашни всеки час! Коледата нека да им е щастлива, а госпожата весела и приветлива! Да не мъчи тя децата със уроциигри за тях, сред горички и потоци! 2 клас Във втори клас да си е също трудно Все уроци и уроци много чудно! Нека имат повече и забавления им желаем с най- добри намерения! -ти клас Палавници има тука, знаем, затуй хич няма да се маем на вас желаем труд и послушание, иначе ще се уредите с... наказание! Вий ума си съберете, само за добрини мислете! Четвърти клас В уроците сте откриватели, а в игрите най-добри приятели! Нооо... С компютър много не играйте, че очила ще сложите май че! Пълна класна стая ви желаем, Вий добри сте всички, знаем! 5 клас Вие, пети клас, учете, А за шести просто не мислетезарад тез задачи трудни цели нощи май стоите будни! Сказуемото как го подчертавате? Пак своя ум трябва да напрягате! Допълнение това ли беше? Таз английска дума как ли се четеше?

5 Най-хубавото училище на света това е нашето, родното училище! Основно училище Свети Климент Охридски с. Кичево, общ. Аксаково, обл. Варна Тел. 052/ http: oukichevo.uchenici.bg Редакционна колегия: Елена Стоянова 5 кл. Александър Иванов 5 кл. Виктория Жекова - ст. учител 6 клас В шести клас никак не е лесно, ако слушат, ще е чудесно! Палавници трима ежеминутно чупят нерви, да мируват им е трудно! Затуй им желаем послушание, да ги гледаме от разстояние! 7 клас Изпит труден предстоипо вода да им върви! Стягайте се Вие, седми клас, желаем ний късметът да е с Вас! Въпроси лесни нека да се случат, че шестици всички да получат! В града ще сте вече наесен дано животът ви да бъде лесен! Смях в класната стая Какво означава думата тресавище? - Значи като се тресем. - А., какво забрави пак? Забраван такъв! Главата си поне взе ли? А. си завъртва главата: - Да, взех я! Собственикът отнема погледа си от съюзническата кръстословица, която мисли от обяд. (из преразказ, 7 кл.) - Кое лице е глаголът пише? - В пето лице. - Хайде сега да ми обясниш какво е това пето лице, защото аз не зная! Хайде да се обадим на г-н Петков да му честитаме празника! - А., готов ли си? - Не, госпожо, аз още мисля какво да измисля.

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читалище Н.Й.Вапцаров - с. Соколаре, Пенсионерски клуб Нов

Подробно

ДАМСКИ ЛАЙЪНС КЛУБ ВИДА ВИДИН Видин 3700, ул. Г. С. Раковски 13 До: Данка Стаменова ЦДГ 9 Арабела Директор БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС Уважаема г-жо Директор,

ДАМСКИ ЛАЙЪНС КЛУБ ВИДА ВИДИН Видин 3700, ул. Г. С. Раковски 13 До: Данка Стаменова ЦДГ 9 Арабела Директор БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС Уважаема г-жо Директор, До: Данка Стаменова ЦДГ 9 Арабела Директор участието на ЦДГ Арабела в конкурса за детска рисунка Коледа сезонът на вълшебствата, който е първи по рода си с това, че ще направи по- специални коледните и

Подробно

ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живо

ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живо ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАТФОРМИ СИЛЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ЗАСИЛВАНЕ ИНТЕРЕСА НА ДЕЦАТА КЪМ УЧЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ Ученето е полезно. Подготвя ни за превратностите на живота, изгражда ни като личности и ни помага да съществуваме.

Подробно

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и

Подробно

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ   декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К а т е р и ч к а т а Т о д о р А н г е л о в - V І А М о я т к л а с Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К о л е д а В и к

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 Методическо обединение по изобразително изкуство, музика, технологии и предприемачество Изобразително изкуство учебна година 2018-2019 През учебната 2018-2019 година преподавателите по изобразително изкуство

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Партньорство с родители. Коледен благотворителен бал За поредна година ние учителите на СУ Любен Каравелов град Добрич приехме предизвикателството да организираме и проведем Коледен благотворителен бал.

Подробно

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ Вижте хороскопа за Свети Валентин, 14 февруари, който за нас е празник и на любовта, и на виното. Вижте как ще си изкарате този ден, както и какви напътствия имат за вас звездите, за бъде изживяването

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Да научим английски език ПОРТФОЛИО на Теменужка Василева Крамарска, преподавател по английски език в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Визитна картичка Образование 2005 г. СУ Св. Климент Охридски

Подробно

generated pdf

generated pdf Дядо Коледа ще раздава коледни късмети на бургазлии вторник, 18 декември 2012 Публикувано от: Радостин Рачев С настъпването на най-красивите, обичани и дългоочаквани празници - Рождество Христово и Нова

Подробно

Аз съм в детската градина 2 2 А 4-5 години Познавателна книжка на...

Аз съм в детската градина 2 2 А 4-5 години Познавателна книжка на... з съм в детската градина 2 2 4-5 години Познавателна книжка на... Бойка Цветанова Калева, Райна Сергеева Захариева, Наталия Кирилова Стойкова, нтоанета Трендафилова Малинова, Лина Сашкова Николова, Поля

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ; Портф

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ;     Портф гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел. 06573/2423; GSM 0879827292; e-mail: sоu_koinare@abv.bg; www.sоu-koinare.com Портфолио на ВЕСЕЛКА ВЕНОВСКА старши учител в СУ,, Христо

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш 21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шишков при 6А клас. Тя се казва Ива Богданова. Тя ни разказа

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+, ПРОЕКТ BE THE CHANGE В ГРАД ГРАНАДА, ИСПАНИЯ ОТ 31 МАРТ

Подробно

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ ГОДИШНО ТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА 1.1. Колко много знам и мога (входяща диагностика) Назовава имената на възрастните в детската градина. Разбира инструкции.

Подробно

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова Йорданка Стефчова Стефанова ПРОФИЛ: Образование и обучение: Начален учител 1992 1997 ШУ Епископ Константин Преславски, Шумен Начална и училищна педагогика магистър

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2012/2013 Украси и изложби През учебната 2012/2013 учителите по изобразително изкуство имаха грижата да оформят интериорното

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint по руски език Д. Николова А. Димитрова Л. Арабаджиева В. Йосифова С. Симеонова Н. Павлова Състезания На 15.06.2019г. в столицата се проведе националният кръг на състезанието "Лингвистично кенгуру".

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2013/2014 През учебната 2013-2014 преподавателите по изобразително изкуство участваха в следните дейности : 1.Участие в проекти.

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

КАМПАНИЯ РЕГИСТРИРАЙ КУЧЕ-СПЕЧЕЛИ НАГРАДА – 2018 Г.

КАМПАНИЯ  РЕГИСТРИРАЙ КУЧЕ-СПЕЧЕЛИ НАГРАДА – 2018 Г. КАМПАНИЯ РЕГИСТРИРАЙ КУЧЕ- СПЕЧЕЛИ НАГРАДА 2018 Г. Кампанията се провежда ежегодно от 2015 г. Инициира се по повод 4-ти април Международния ден на безстопанствените животни ЦЕЛ НА КАМПАНИЯТА е да стимулира

Подробно

Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната

Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната Дейности на Методическо Обединение по Английски език учебната 2018-2019 Учебната 2018-2019 година започна с участието на всички преподаватели по езици в Европейския ден на езиците Трето място на регионалното

Подробно

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО,МУЗИКА,ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО УЧЕБНА ГОДИНА 2016-2017 ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО- УЧЕБНА 2016-2017 ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016-2017 ГОДИНА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ОТЕЦ ПАИСИЙ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Културен лабиринт Сдружение Знание Ловеч Партньор Сдружение Ловеч днес 1 Целта е да се популяризира доброволчеството чрез информиране на младите хора в Ловеч и привличането им към каузата за полагане на

Подробно

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за де

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД   ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за де ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД www.prosveta.bg ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на познавателни книжки и помагала за IV подготвителна група (6-7 г.) за деца, живеещи в чужбина, за учебната 2019/2020 година,

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС 8011 гр. Бургас Тел./факс ; к-с Меден рудник Иновативен проект Активно учене

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС 8011 гр. Бургас Тел./факс ; к-с Меден рудник   Иновативен проект Активно учене ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС 8011 гр. Бургас Тел./факс 852-270; 852-426 к-с Меден рудник E-mail: elinpelin@abv.bg Иновативен проект Активно учене учене 3V ПРОЕКТ НА ИНОВАТИВНИТЕ ПАРАЛЕЛКИ ПО МАТЕМАТИКА-

Подробно

ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувство

ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувство ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой 4 15.12.2018-15.01.2019 С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувството на топлина и добра воля един към друг. Засилва се

Подробно

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018 Христос Возкресе! Да славим името Господне и да се радваме на неговата благост! Да пребъде! **** Честито Въскресение Христово! Да бъде волята на нашия Създател! Да сме живи да сме здрави! 1 / 10 Христос

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО Старши учител начален етап в СУ,, Христо Смирненски гр. Койнаре Началният учител е този, който за първи път въвежда децата в храма на науката! Тук започва тяхната подготовка за бъдещи творци на материални

Подробно

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград.

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. Навършват се 130 години от рождението на патрона и

Подробно

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел , УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел ,   УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел. 051998181, soudevnya@abv.bg www.soudevnya.eu УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКОВ Директор на СУ Васил Левски Гр. Девня УЧИЛИЩЕН ПЛАН

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Национален семинар по образование 02.12.2017, ИМИ-БАН, София За малките строители и обучението на учители в гр. Разлог Мария Браухле, Институт по математика и информатика на БАН В гр. Разлог: през 2016

Подробно

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax:

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax: Скъпи приятели, Весела Коледа с една полезна равносметка. За децата, техните семейства, за нашите съмишленици и поддръжници! През изминалата 2010 година в Карин дом, с усърдие работихме, а сега искаме

Подробно

Портфолио на Даяна Зашкева

Портфолио на Даяна Зашкева Портфолио на Даяна Зашкева Учител ЦДО в ОУ,,Митрополит Авксентий Велешки, гр.самоков Съдържание Част I. Раздел 1. За учителя Раздел 2. Педагогически практики Раздел 3. Методика на преподаване Раздел 4.

Подробно

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на комплект учебни помагала за 6 7-годишни деца в подготвителна група, жив

ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД   ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на комплект учебни помагала за 6 7-годишни деца в подготвителна група, жив ИЗДАТЕЛСТВО ПРОСВЕТА СОФИЯ АД www.prosveta.bg ФОРМУЛЯР ЗАЯВКА за закупуване на комплект учебни помагала за 6 7-годишни деца в подготвителна група, живеещи в чужбина, за учебната 2016/2017 г., съгласно

Подробно

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об Директор: тел.: 5559 33 e-mail: ou_zidarovo@abv.bg; http://www.hristo-botev-zidarovo.eu/ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 8/9 Форма на обучение: дневна Организация на учебния ден: целодневна Утвърждавам:

Подробно

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА 2016-2017 ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА НОВ ЗАКОН, НОВИ ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ НОВА УЧЕБНА ПРОГРАМА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА В 5. КЛАС НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ

Подробно

БНАЕМПК ЧЕСТВА 20 ГОДИНИ! На 28 юни 2019 г., в бална зала Север на хотел Империал, гр. Пловдив Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмер

БНАЕМПК ЧЕСТВА 20 ГОДИНИ! На 28 юни 2019 г., в бална зала Север на хотел Империал, гр. Пловдив Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмер БНАЕМПК ЧЕСТВА 20 ГОДИНИ! На 28 юни 2019 г., в бална зала Север на хотел Империал, гр. Пловдив Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК) отбеляза с коктейл навършването

Подробно

81 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ «ВИКТОР ЮГО» гр. СОФИЯ, ул. «Бъднина» 3 УТВЪРЖДАВАМ: ЕЛЕНА НАЛБАНТОВА Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

81 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ «ВИКТОР ЮГО» гр. СОФИЯ, ул. «Бъднина» 3 УТВЪРЖДАВАМ: ЕЛЕНА НАЛБАНТОВА Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО 81 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ «ВИКТОР ЮГО» гр. СОФИЯ, ул. «Бъднина» 3 e-mail:sou81@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ЕЛЕНА НАЛБАНТОВА Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ Учебна2018 2019 година Приет с

Подробно