25 МАРТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

Размер: px
Започни от страница:

Download "25 МАРТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО"

Препис

1 25 МАРТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО Проект RS01-K VIOLENCE NO, THANKS! е финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз по дейност КА201

2 Търпението е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава. За да бъдеш търпелив, трябва да умееш да контролираш ситуацията, себе си и емоциите си, да си силен и устойчив. Търпението е добродетел и е оценявано като най-ценното съкровище.

3

4 В психическия живот думата търпение изразява сила, която противодейства на дадено напрежение, външно или вътрешно. Търпението не е неволя, то е качество на разумния човек. Само разумният човек търпи. Когато човек придобие търпение, всичките му работи се оправят. Търпението е основа на живота. Няма ли търпение, човек не може да свърши никаква работа. Търпението е най- великото качество, най- благородната черта в човешкия характер. Търпение да издържите на всички противоречия и да изслушвате всички.

5 ТЪРПЕНИЕТО Е СЪВКУПНОСТ ОТ ДОБРОДЕТЕЛИ:

6

7 НАУЧЕТЕ СЕ НАВРЕМЕ ДА РАЗПОЗНАВАТЕ ПРИЗНАЦИТЕ НА НЕТЪРПЕНИЕТО: напрежение в мускулите, стягане; неспокойствие, несдържане на едно място; раздразнителност, нервност, гняв; безпокойство, чувство за несигурност, усещане, че времето изтича; сприхавост и прибързаност. Като цяло нетърпението е напрежение и нервничене, затова се опитайте да успокоите тялото си. Отпуснете мускулите си, седнете, релаксирайте като бавно вдишвате и издишвате. Съзнателно намалете темпото започнете да говорите бавно, да се движите бавно, пуснете си успокояваща музика или отклонете вниманието си с нещо. ДАЙТЕ СИ СМЕТКА ЗА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ДА СТЕ НЕТЪРПЕЛИВИ. Наблюдавайте се, когато губите търпение и си записвайте в какви ситуации се случва. Запитайте се: Кое всъщност ме кара да бъда толкова нетърпелив? В някои случаи може да ставате нетърпеливи, когато сте преуморени, гладни или ядосани. А може би се притеснявате, че времето лети и се ужасявате при мисълта, че няма да успеете? От какво се страхувате? Нима животът ви зависи от това? А може би се опитвате да докажете нещо на някого? Или ненавиждате сегашната действителност и искате час по-скоро тя да се промени? Дали не сте прекалено зависими от желанията си? Помислете си във всяка ситуация ли реагирате така? Възможно е да реагирате така по навик или да сте изнервени като цяло.

8 УСЕЩАНЕТО, ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ И ЧЕ ЖИВОТЪТ ИЗТИЧА, Е ПРОСТО НАГЛАСА. Ако сме с такава нагласа, колкото и време да имаме, все няма да ни стига. А усещането, че пропускаме нещо, постоянно ще ни съпътства. Затова променете нагласата си: Времето е илюзия, вие имате цялото време на света. Това, което искате, ще се случи тогава, когато сте готови. Не е необходимо да пришпорвате нещата, както не е необходимо да карате едно дете насила да расте: Отпуснете се, правете това, което е необходимо и се доверете на Вселената. Вие ще постигнете това, което трябва и ще получите това, което ви е необходимо в точния момент. Осъзнайте, че целта, към която нетърпеливо се стремите, не е най-важното, не Всичко. е В повечето случаи е по-важно не постигането на нещо, а уроците, които научавате. Помнете, че животът е непрекъснат процес на обучение.

9 СЪСРЕДОТОЧЕТЕ СЕ ВЪРХУ САМИЯ ПРОЦЕС. ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ЕМОЦИОНАЛНАТА ОБВЪРЗАНОСТ С РЕЗУЛТАТА. Ако посадим семенце, от което очакваме да поникне цвете и започнем да разравяме пръстта постоянно, за да видим дали има резултат, не само че цветето няма да порасне по-бързо, но изобщо няма да порасне. НЕ ТЪРСЕТЕ ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ. Много често си мислим, че нищо не сме постигнали и че времето, което сме отделили, е било безцелно. Но всъщност не е така, защото в нас се извършват промени и разбираме за тях доста, след като са започнали. Когато няма видим резултат, това не означава, че няма резултат. Щом правите нещо, вие вече сте постигнали успех. ПРИЕМЕТЕ СЕГАШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. Когато състоянието на нещата в момента не ни удовлетворява и мразим сегашната реалност, ние се изпълваме с гняв и нетърпение да я променим час по-скоро. Всяко забавяне, всяка пречка предизвикват у нас негодувание или чувство за вина. Затова е важно да приемем сегашната действителност и да открием нещата, за които трябва да сме благодарни. Само така с любов и признателност можем да се освободим от това, което не харесваме. Действайте и се наслаждайте на всеки етап. Престанете да мислите за резултата.

10 МИНУТИ ЗА ДИСКУСИЯ А вие нетърпеливи ли сте? Кога проявявате нетърпение и как го овладявате? За какво според вас ни е нужно търпението? Какво можем да постигнем с него?

11 ВРЕМЕ Е ЗА ТЕСТ ПЛАТОН Е КАЗАЛ: "В ОСНОВАТА НА ВСЯКА МЪДРОСТ Е ТЪРПЕНИЕТО"..

12 Търпелив човек ли сте? Отговорете на предложените въпроси и ще узнаете притежавате ли това качество или лесно могат да ви изкарат отравновесие. 1. Ваш приятел закъснява за среща, мобилният му телефон ви обяснява, че в момента няма връзка с този номер. Вашата реакция? а) Запазвате спокойствие на всеки може да се случи 1 т. б) Започвате да нервничите, като се опитвате да се успокоявате, че може би батерията на телефона е паднала 2 т. в) Побеснявате и сте готови да го залеете с гнева си само да се появи! 3 т. 2. Звъните на номера на Вашия мобилен оператор, линията обаче е заета и автоматично съобщение през две секунди ви приканва да изчакате. Вашите действия? а) Оставате на линия, но усещате как раздразнението ви расте 2 т. б) Никакъв проблем, ще почакате 1 т. в) Затваряте с намерение да позвъните по-късно 3 т. 3. Как реагирате, когато рекламен блок прекъсне любимото ви предаване? а) Пропускате го, като през това време се занимавате с нещо друго 2 т. б) Гледате го заради идеята, че от време навреме се появява и полезна информация 1 т. в) Превключвате веднага на друг канал 3 т.

13 4. Отивате на кино, но на място разбирате, че филма, който сте искали да гледате, е утре. Какво ще предприемете? а) След кратко колебание си купувате билет за друг филм 3 т. б) Отлагате посещението за утре 1 т. в) Решавате как да постъпите в зависимост от настроението си 2 т. 5. В градския транспорт случайно ви настъпват. Как реагирате? а) Не обръщате внимание 1 т. б) Не отдавате значение, но само ако човекът, който го е направил, ви се извини 2 т. в) Бурно се възмущавате и настоявате за извинение 3 т. 6. Изберете твърдението, което е най-близко до начина ви на мислене: а) Търпението това е изкуството да се надяваш." 1 т. б) Ако се храним само с едната надежда, можем да умрем от глад 3 т. в) Търпението е прекрасно качество, но с времето ни прави равнодушни 2 т. 7. Приятел ви разказва нещо, като започва отдалече и дълго не може да стигне до същността. Вашите действия? а) Слушате, без да го прекъсвате, защото смятате, че детайлите са важни 1 т. б) Тактично се опитвате да насочите разговора към темата 2 т. в) Прекъсвате го и питате направо за какво става въпрос 3 т.

14 8. Любимият ви човек изглежда потиснат от няколко дни, но не бърза да сподели с вас каква е причината. Как реагирате? а) Не го притискате, а само показвате, че сте готови във всеки един момент да го изслушате 1 т. б) Обиждате се, защото решавате, че ви няма доверие 3 т. в) Въздържате се да го разпитвате, но мислите през цялото време за причините за неговото настроение 2 т. Съберете точките и се запознайте с изводите от резултатите, които сте получили 8 12 точки. Търпението е присъщо за вас качество и което никак не е маловажно умеете да съобразявате вашите интереси и потребности с тези на хората около вас. Не е изключено да сте миротворец по натура, стараещ се винаги да изглажда острите ръбове и да излиза от напрегнати ситуации без емоционални сътресения точки. Не сте лишени от търпеливост, но заедно с това, понякога сте склонни да се отказвате от нея под натиска на конкретните обстоятелства. Не може да се каже, че не притежавате психическа устойчивост, но все пак, при възможност, избягвайте критични ситуации. Ако все пак попадате в тях, винаги, при вземането на решение за действие си спомняйте добрата стара поговорка: Седем пъти мери, един път режи! точки. Търпението е необходимо качество за постигането на всяка цел. То е от изключително значение във времена на кризи. Стремете се да развивате това умение в себе си, както и да не предявявате завишени изисквания към околните.

15 ПРИКАЗКА ЗА ТЪРПЕНИЕТО Разправяха ми една приказка за две слугини на двама князе. Трябвало и двете да занесат някъде по една кошница, тежка двадесет килограма. Едната от тях носи кошницата и се разговаря спокойно с другарката си, от време на време запява някоя песен. Другата я запитва: - Защо си толкова весела? Не ти ли тежи кошницата, че отгоре на това можеш и да пееш?. - Не ми тежи. - Как тъй? - В кошницата аз нося едно особено цвете. - Дай и на мен от това цвете. Как се казва то? - Търпение. Учителят Петър Дънов

16 ДА СИ ТЪРПЕЛИВ Е СИЛА НА ХАРАКТЕРА. ДА КАЛИШ ДУХA СИ, ДА ПОДЧИНИШ ЕГОТО СИ, ДА ЗАМЪЛЧИШ, КОГАТО ТИ ИДВА ДА КРЕЩИШ, СА КАПЧИЦИТЕ СМЕЛОСТ, КОИТО ОТКРИВАШ В СЕБЕ СИ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ПРОЯВИШ ТЪРПЕНИЕ. Търпиш, когато се раждаш. И поемаш първата глътка въздух пак с търпение. Търпиш, когато страдаш. И знаеш, че времето лекува всичко (най-вече душата). Търпиш, когато си влюбен, чакайки минутките бързо да се изтърколят и да видиш отново любимия. Защото любовта е търпение. Когато откриеш своята половинка, също търпиш. Защото семейното щастие преди всичко се основава на доверие, уважение, любов и голяма доза търпение. Търпиш, когато довеждаш на бял свят собствените си деца. И пак с много обич, грижа и търпение ги отглеждаш. Търпиш, когато си болен. Защото търпението е лекарство. Търпиш, очаквайки повишение в службата. Защото да докажеш, че си добър в това, което правиш, е търпение и постоянство. И НАКРАЯ, СРАЖАВАЙКИ СЕ С ЖИВОТА, РАЗБИРАШ, ЧЕ ЗА ДА СИ ПОБЕДИТЕЛ, Е НУЖНО ЕДИНСТВЕНО ТЪРПЕНИЕ. МЪДРИТЕ ХОРА ВСЪЩНОСТ СА ТЪРПЕЛИВИТЕ ХОРА

17 Човек, който е господар на търпението, е господар на всичко останало Джордж Савил "Търпението не се изразява в това да седиш и просто да си чакаш. То е в умението да гледаш бодлите, а да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш деня. Обичащите са търпеливи и знаят, че луната има нужда от време, за да достигне своята пълна и най-красива фаза." Шамс Табризи Приемете темпото на природата: нейната тайна е търпението. Ралф Уолдо Емерсън

18 Благодарим за вниманието и търпението!

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ Вижте хороскопа за Свети Валентин, 14 февруари, който за нас е празник и на любовта, и на виното. Вижте как ще си изкарате този ден, както и какви напътствия имат за вас звездите, за бъде изживяването

Подробно

"ЧЕРНА ЛЮБОВ": ДВАМА НЕОЧАКВАНИ СЪСЕДИ

ЧЕРНА ЛЮБОВ: ДВАМА НЕОЧАКВАНИ СЪСЕДИ Кемал иска да купи къщата, но Емир също решава да притежава тази къща заради Нихан Вилдан разпитва Емир дали е приключил сделката по придобиването на този имот. Той отговаря, че всеки момент това трябва

Подробно

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" - 4 ЕПИЗОД, ИДЖЛЯЛ СЕ СЪБУЖДА

СЕГА И ЗАВИНАГИ - 4 ЕПИЗОД, ИДЖЛЯЛ СЕ СЪБУЖДА Иджлял се събужда от кома Нур и Йиит се прибират в имението като сватбена двойка. Леля му едва не припада от гледката и казва, че ги проклиня. Нур е притеснена, тогава Йиит я отвежда в спалнята и й обещава,

Подробно

Microsoft Word - E1-11-bg.doc

Microsoft Word - E1-11-bg.doc Основна цел Педагогически указания E: Оценяване на съобщение E1 / 11 Степен на трудност 1 Междинна цел 1: Дайте значение на вашето съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените упражнения

Подробно

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" ЙИИТ ИЗПЪЛНЕН СЪС СЪМНЕНИЯ КЪМ НУР

СЕГА И ЗАВИНАГИ ЙИИТ ИЗПЪЛНЕН СЪС СЪМНЕНИЯ КЪМ НУР Йиит се ядосва, виждайки видеото със свалянето на плакатите. Иджлял се опитва да се сприятели с Назан. Предлага й да отидат да се разкрасят и след това заедно с мъжете да обядват. В това време Нур и Айтюл

Подробно

BFA Big Five Adjectives Claudio Barbaranelli, Gian Vittorio Caprara, Patrizia Steca Личностен профил Име: Код на теста: Дата на теста: Q9NKCBW9 06/03/

BFA Big Five Adjectives Claudio Barbaranelli, Gian Vittorio Caprara, Patrizia Steca Личностен профил Име: Код на теста: Дата на теста: Q9NKCBW9 06/03/ BFA Big Five Adjectives Claudio Barbaranelli, Gian Vittorio Caprara, Patrizia Steca Личностен профил Име: Код на теста: Дата на теста: Q9NKCBW9 06/03/2010 Код на клиента: Пол: proba2 Мъж Страницата: 2

Подробно

НАРКОТИЦИ

НАРКОТИЦИ НАРКОТИЦИ Какво е наркотик? Понятието "наркотик" произлиза от елински. За пръв път се смята, че е използвано от древния лекар Хипократ във формата "ναρκωσις" (narcozis - наркоза) за обозначаване на вещества

Подробно

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" - НУР ПРЕДПРИЕМА ОТЧАЯНА СТЪПКА, КАТАСТРОФИРА

СЕГА И ЗАВИНАГИ - НУР ПРЕДПРИЕМА ОТЧАЯНА СТЪПКА, КАТАСТРОФИРА Нур заявява на Йиит, че го мрази от дъното на душата си и че вече се отвращава от него. Хуква навън, качва се на колата си и потегля. Йиит я следва. Керем отново отива в къщата на Нур. Забелязва, че е

Подробно

Справене с трудни ситуации на работното място - фактор за изграждане на фрустрационен толеранс към стресови събитя

Справене с трудни ситуации на работното място - фактор за изграждане на фрустрационен толеранс към стресови събитя Справене с трудни ситуации на работното място - фактор за изграждане на фрустрационен толеранс към стресови събития - Фрустрация Фрустрация е термин от психологията, който обозначава емоционално състояние

Подробно

Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а

Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а Агресията при малките деца Знаем, че понякога малките деца стават агресивни. Това агресивно поведение е нормално. Така се учат да бъдат независими, а поведението се дължи на недостатъчно добре овладян

Подробно

Профил на социалния стил Pat Jones Петък, 2012, Октомври 26 Социален стил СТИЛ Насочен към задачата D C B A 1 Насочен към задаване на

Профил на социалния стил Pat Jones Петък, 2012, Октомври 26 Социален стил СТИЛ Насочен към задачата D C B A 1 Насочен към задаване на Социален стил СТИЛ Насочен към задачата D C B A 1 Насочен към задаване на въпроси ------ Аналитичен ------ -------- Напорист -------- 2 3 ВИЕ ----- Дружелюбен ----- ----- Експресивен ----- 4 Насочен към

Подробно

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали

СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост гр. Кърджали Урок: КИБЕР-ТОРМОЗ ДЕФИНИРАНЕ И ВИДОВЕ. ОСНОВЕН ВЪПРОС: КАК МОЖЕМ ДА ДЕФИНИРАМЕ ПОНЯТИЕТО КИБЕРТОРМОЗ? ОБЗОР НА УРОКА: Учениците ще научат разликата между това да бъдеш пасивен наблюдател и човек, който

Подробно

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена

3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена 3-ДНЕВНО ИЗЧИСТВАНЕ ОТ СТРАХОВЕ Станете безстрашни и имплементирайте навика занимавайки се с ТЕС само за 3 дена Дайте да помислим Когато вие действате на автомат ходите на работа, занимавате с рутинните

Подробно

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ Седмица Тема Образователно ядро Очаквани резултати Приложение Забележка 1 Пак сме зае ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНО НАПРАВЛЕНИЕ ОКОЛЕН СВЯТ 1 Пак сме заедно 1 На пазар 2 3 Създава приятелства и дава идеи за игра. Посочва съиграчи като се съобразява с темата. Различава плодове

Подробно

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел. 076/ 60 10 10 www.pulsefoundation.org www.oakfnd.org

Подробно

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще

Russian for Tourism РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ПРОЕКТА RETOUR По-долу ще намерите някои технически указания, които ще ви помогнат да изпитате удовлетворение от възможностите на Индивидуалното

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

Забавни факти за любовта

Забавни факти за любовта Забавни факти за любовта Любовта много прилича на дива роза, красива и спокойна, но склонна и да ви накара да изгорите от страст. Любовта идва отвътре: ако обичате себе си, можете истински да обичате и

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation и представят РИСКОВЕТЕ ОНЛАЙН ЗА ДЕТЕТО Част IV: Ръководство за родители на деца на възраст 16 18 години На тази възраст рисковете рязко намаляват, тъй като младият човек вече има изградени собствени навици

Подробно

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм

ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм ЕКСПЛОДИРАЩИ ТОЧКИ ГЛАВА 1 МАШИНИ Добре дошли на борда на нашето приключение. Това е математическо приключение базирано върху една моя история (аз съм Джеймс), която не е истинска. Когато бях дете, аз

Подробно

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ

A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Вид на инструмента Индивидуална дейност Предназначение на инструмента Представ A.1. Разбиране на междукултурните компетентности Представяне на себе си Индивидуална дейност Представяне (лично представяне) Линкове/материали Разбиране на междукултурните различия/комуникация - Развиване

Подробно

Как да се справим с кризите в детската възраст В определен момент вашето дете става неуправляемо и неподвластно на какъвто и да било контрол, нито от

Как да се справим с кризите в детската възраст В определен момент вашето дете става неуправляемо и неподвластно на какъвто и да било контрол, нито от Как да се справим с кризите в детската възраст В определен момент вашето дете става неуправляемо и неподвластно на какъвто и да било контрол, нито от страна на родителите, нито от страна на които и да

Подробно

ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог

ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ Психологически стратегии, чрез които хората редуцират или избягват на подсъзнателно равнище негативните състояния конфликти, тревожност

Подробно

conflicts.pages

conflicts.pages Най-добрият план за решаване на семейни конфликти Поредица за семейните 1 отношения Най-добрият план за решаване на семейните конфликти от Стоян Георгиев 2 Copyright 2017. Semeistvo.bg. Може да се споделя,

Подробно

Slide 1

Slide 1 16 НОЕМВРИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НАСЪРЧАВАНЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В ОБЩУВАНЕТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ: МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

Подробно

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019 Валентин (Вальо )/Валентина(Валя) Произхожда от латинското дума "валео", което значи да бъдеш здрав. Името придобива особена по пулярност преди близо век след излизането на рома на на Жорж Санд "Валентин".

Подробно

Трансформация на негативните емоции

Трансформация на негативните емоции www.diyo-coach.com 1 4 Съвета Как Да Получиш Максималното От Този Уебинар 1. Разпечатай работната тетрадка преди да се видим, така би могъл да си отбележиш ключовите моменти и да направиш упражненията,

Подробно

ЛЮБОВТА В СЕМЕЙСТВОТО

ЛЮБОВТА В СЕМЕЙСТВОТО 5. Аз, ти и ние Идеалистичният ни подход към интимните връзки. Любов и влюбване Предизвикателства пред съвременното партньорство Смисълът на съвременното партньорство Условия за изграждане на «ние», без

Подробно

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да се поразходим тогава. - Добре. - Колко е часът? Забравил

Подробно

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx

Microsoft Word - 12-Teacher_Getting Loopy BGG.docx СЪЗДАВАНЕ НА ЦИКЛИ Времетраене на урока: 30 минути. Основната продължителност на урока включва само дейностите. Въвеждащите и обобщаващи предложения могат да се използват за задълбочаване на знанията,

Подробно

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “ Инициатива Училището кани бащата (част от национална кампания Да бъдеш Баща ) 1 Визиите на национална кампания Да бъдеш Баща (1) За истинския мъж любовта минава през корема не се страхува да си изцапа

Подробно

тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г.

тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г. тайни за успех с бизнес анализи през 2014 г. Днес почти всяка организация ползва софтуер за бизнес анализи. ИТ Сервиз Финанси Продажби Mаркетинг Човешки ресурси Производство Но не всяка организация успява

Подробно

<4D F736F F D20CFF0E8EBEEE6E5EDE8E52037>

<4D F736F F D20CFF0E8EBEEE6E5EDE8E52037> НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЖИВОТ БЕЗ НАСИЛИЕ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА Д Е Т С К А Г Р А Д И Н А 37 В Ъ Л Ш Е Б С Т В О РАЙОН ВИТОША - СТОЛИЧНА ОБЩИНА гр София, кв Павлово, ул Белмекен 1, тел:+3592 8554119,

Подробно

Microsoft Word - PSC2.doc

Microsoft Word - PSC2.doc Стр. 1 Във вашата пощенска кутия е пусната една обява. Музика и танц безплатен спектакъл Кметството на Валорг организира голяма вечер в Театъра на изкуствата в събота, 28 декември от 20,30 часа Свирите

Подробно

Oбучение на учители

Oбучение на учители Oбучение на учители - работни материали Дейност Групова работа, дискусия Отговорете на въпросите за сътрудничество с родители: - Защо е важно да се привлекат родителите в училищния живот на учащите? -

Подробно

Microsoft Word - E2-42.doc

Microsoft Word - E2-42.doc Основна цел Степен на трудност Междинна цел Педагогически указания E: Оценяване на съобщение 2 4: Обсъдете просто съобщение E2 / 42 Оперативна цел 2: Направете критичен преглед на съобщението Предварителни

Подробно

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен пла ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) План за урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за 1-4 клас, в две части Тук можете да прочетете подробен план на урок на тема Онлайн тормоз - нетикет за ученици

Подробно