Fibank награди медалистите от Олимпиадата в Токио. Людмила Житарска ЛИЦАТА НА FIBANK ОТЛИЧИЯ

Размер: px
Започни от страница:

Download "Fibank награди медалистите от Олимпиадата в Токио. Людмила Житарска ЛИЦАТА НА FIBANK ОТЛИЧИЯ"

Препис

1 Брой 189, 24 септември 2021 Издание на Fibank ЛИЦАТА НА FIBANK Людмила Житарска Главен специалист Контакт център Людмила Житарска е Главен специалист Контакт център във Fibank и победител в категорията Постигане на максимално високи резултати в работата в първото издание за 2021 г. на конкурса Заедно можем повече. Има висше образование, магистърска степен по Финанси. Любимите й цитати са два и ги следва постоянно: Трудностите, които срещаме днес, определят, кои ще бъдем ние утре. Леонардо да Винчи и Няма невъзможни неща! Самата дума невъзможно се състои от възклицанието: Не! Възможно е! Одри Хепбърн. Към момента гледа много български филми и обича да слуша българска музика. Като цяло няма една любима книга или филм, всичко което приковава нейното внимание, й става любимо. Ако трябва да се опише в едно изречение, тя е силно дисциплинирана и отговорна личност, както в работата си, така и в личния си живот. Изисква много както от себе си, така и от другите. И не на последно място с чувство за хумор. А ето как отговори Люси на нашите въпроси. На стр. 2 Fibank награди медалистите от Олимпиадата в Токио Генералният спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) Fibank награди официално медалистите от олимпийските игри в Токио и ОТЛИЧИЯ техните треньори. В градината на 2020 Event Space спортистите бяха приветствани лично от Изпълнителния директор и член на Управителния съвет на Fibank г-н Светозар Попов и от Председателя на БОК г-жа Стефка Костадинова. На стр. 3

2 2 24 септември 2021 ЛИЦАТА НА FIBANK От стр. 1 Людмила Житарска Главен специалист Контакт център - Разкажи ни повече за професионалния си път и за годините, през които си част от екипа на Fibank. - Присъединих се към екипа на Fibank преди осем години и половина, като специалист Контакт център. Много скоро след това кандидатствах за длъжността Главен специалист Контакт център и до днес съм на тази позиция. Преди да постъпя в банката съм работила като Специалист обслужване на клиенти в друга голяма банка. Завършила съм магистратура по Финанси, специалност Финансов мениджмънт в СА Д.А.Ценов - град Свищов. Работата ми е динамична и интересна. Всеки ден се сблъскваме аз и екипът с различни казуси на клиенти, които трябва да решим най-често в рамките на работния ден. Работата с клиенти по телефон е по-различна и по-трудна според мен, тъй като липсва живия контакт очи в очи с клиента. Нашето оръжие са единствено думите и умението да се използват така, че първо да разбереш нуждите на клиента и след това той да те разбере и най-вече да остане доволен от начина на обслужване. - Каква е тайната за постигане на максимално високи резултати в работата? - За мен тайната за постигане на максимално високи резултати в работата се крие в дисциплината, упоритостта, знанията и организираността. - Как виждаш банкирането на бъдещето? - Банкирането на бъдещето ще бъде свързано все повече с дигитализацията. Бързите темпове на развитие на технологичиния сектор ще се отразят и на сегашното разбиране за банкиране. Клиентите все по-често ще получават дистанционно услуги, било през онлайн банкиране, мобилно или в кол центровете. - С какво се гордееш в професионален и в личен план? - В професионален план се гордея с доверието и уважението, което получавам от различни банкови звена и от добрата комуникация между нас. Усещането е, че все едно контактуваш с най-добрите си приятели. В личен план се гордея със семейството, което имам и което винаги ме подкрепя. Най-много се гордея с прекрасната ми дъщеря, която ме мотивира да се развивам и да давам всичко от себе си. - Как прекарваш свободното си време? - Свободното време прекарвам със семейството ми и срещи с приятели. Те също са важна част от живота ми. Заедно създаваме спомени, които след време ще ни правят по-щастливи. Обичам разходките в планината. Любимо кътче ми е Банско. Там е мястото, което ме кара да се чувствам у дома. Всеки ден започвам деня си с йога, която ме зарежда с енергия и положителни емоции за работния ден. - Какво ще пожелаеш на клиентите на Fibank и на колегите от екипа? - На клиентите и колегите на първо място пожелавам здраве. Пожелавам на себе си и колегите все повече доволни клиенти от продуктите и услугите, които Fibank предлага, а ние ще допринесем за това с качествено обслужване, чреа различните канали за комуникация с тях.

3 Издание на Fibank 3 Fibank награди медалистите от Олимпиадата в Токио От стр. 1 За невероятното си представяне в Токио олимпийските шампионки Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате), както и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова получиха от г-н Попов златна монета Св. Богородица Троеручица. Сребърната медалистка в спортната стрелба с въздушен пистолет Антоанета Костадинова и носителките на бронзовите медали в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова бяха наградени със сребърни монети Сърце. Треньорите на медалистките ни от Токио Весела Димитрова и Михаела Маевска (художествена гимнастика ансамбъл), Христо Христов (спортна стрелба), Борислав Георгиев (бокс), Ангел Ленков (карате), Петър Касабов (борба), Стоян Петков и председателят на БФХГ Илияна Раева също бяха наградени с уникални монети от Fibank. Изпълнителният директор на Fibank г-н Светозар Попов припомни, че Първа инвестиционна банка е превърнала подкрепата за спорта в своя мисия. Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем Ви още повече спортни и лични успехи!, сподели той пред гостите. Председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова отбеляза, че Олимпиадата в Токио е била една от най-успешните през 21 век, със спечелените три златни, един сребърен и два бронзови медала и постигнатото 30-място в класирането по медали. Родните олимпийци бяха удостоени и с Почетния знак на държавния глава Румен Радев на специална церемония в президентството.

4 4 24 септември 2021 СЪБИТИЯ Дайнърс клуб България участва в рамките на тазгодишния Sofia Summer Fest със забавни игри с награди и Фейсбук игра. Клиенти на Дайнърс клуб България се насладиха на премиерата на стенд-ъпа на Део В рамките на фестивала на 4 септември десетки клиенти на Дайнърс клуб България станаха свидетели на премиерата на автобиографичния стенд-ъп на Деян Славчев Део със заглавие Как се стигна дотук!?. Събитието включваше коктейл, продължи със стенд-ъп представянето на Део, а след програмата гостите имаха удоволствието да се запознаят лично с Део, да си вземат автограф или да изпият по напитка в неговата компания. От името на Дайнърс клуб България се включи лично Изпълнителният директор г-н Симеон Илиев. Сред гостите се открояваха познати лица, като Орлин Павлов, Любо Нейков, Ива Екимова, Христо Мутафчиев и други приятели на Део. В Как се стигна дотук!? известният телевизионен водещ честно и открито споделя за професионалния си и личен път. Това е личен разказ, изпълнен със смешни и абсурдни ситуации, като някои от историите Део разказва за първи път. Специално участие в стенд-ъп спектакъла имат Dj Doncho, Дорина Стоянова от Dancing Stars и Михаела Павлова. Продуценти са Чучков брадърс.

5 Издание на Fibank 5 СЪБИТИЯ Fibank подкрепи изложбата на Кристо и Жан-Клод Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри първата си самостоятелна изложба на Кристо и Жан-Клод, която е посветена на проекта Опаковането на Триумфалната арка в Париж. Christo & Jeanne-Claude се провежда от 10 септември до 6 октомври 2021 г. в ArtHall Оборище 5 с подкрепата на Първа инвестиционна банка. Изложбата представя за първи път на българската публика селекция от оригинални литографии, които наред с емблематични монументални проекти, показват и една по-интимна страна от творчеството на Кристо и Жан-Клод. Акцентът на изложбата е и оригиналният колаж, проектът Мастаба на Кристо, който пристига директно от студиото на твореца. Не са забравени и най-големите творби на двамата творци: Портите в Ню Йорк 2003; Завесата, Колорадо, САЩ, 1972; Стената, Оберхаузен Германия, 1999; Чадърите, Япония - САЩ, 1991; Опакованите дървета в Риен, Швейцария, Пон Ньоф в Париж. В изложбата има и рисунки на Кристо от годините му в Националната Академия. Изложбата се състои синхронно с опаковането на Триумфалната арка в Париж. В деня на официалното откриване на Опаковането на Триумфалната арка - 18 септември 2021 г., в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 беше излъчено на живо (лайв стрийминг) събитието от френската столица. Входът за експозицията е свободен.

6 6 24 септември 2021 ЛЮБОПИТНО Днес разглеждаме другия космически спътник от юбилейната научна програма Интеркосмос- България ,2-тонният Метеор- Природа 2-4 е изведен на 10.VII.1981 г. (от космодрума в Байконур) в слънчевосинхронна орбита с височина ~650 км. Метеор-Природа (почти) БГ спътник АНТОН ОРУШ Гост-автор - Българският портал за стара техника При нея спътниците преминават над дадена точка от земната повърхност в прибл. същото време като Слънцето т.е. спътникът винаги прелита над осветена част от земното кълбо. За целта е нужно точно съчетание от височина и наклон на орбитата. Удобно е за спътници, изследващи и снимащи Земята от Космоса (М-П-2-4), метеоспътници и др. Работата на М-П-2-4 (межд A) спомага за по-разумна употреба на земните ресурси, за решаване на задачи в климатологията, корабоплаването, екологията и др. Търси се връзката между състоянието на земни природни обекти и електромагнитното лъчение на Слънцето, отразено и излъчено от Земята в атмосферата. Изследва се радиацията във видимия и близкия инфрачервен и свръхвисокочестотния диапазони на електромагнитния спектър. Подобряват се и методи за дистанционни измервания на параметри от повърхността и атмосферата на Земята. Сред целите са също: 1) да се получат данни за съставяне на геоспектрометрични карти, 2) да се изпробват нови изследователски методи и електронни информационни у-ва, работещи в разл. спектрални диапазони и правещи по-ефикасни дистанционните изследвания на Земята от Космоса, 3) да се обогатят данните за спектрометрията на природни обекти и др. Анализират се и се разпознават данните от М-П-2-4 за тях, а от няколко точки в България им се извършват съответни подспътникови наблюдения. За работата и задачите се ползват спътникът, самолети лаборатории и наземни станции (т.н. автономни пунктове) в София и Москва за приема, обработката и записа (на магнитни носители) на космическите данни. Главни лица в научната програма са Бащата на БГ-космонавтиката Кирил Серафимов и Димитър Мишев. Като космически летателен апарат самият М-П-2-4 е произведен в СССР, но мисията му за Интеркосмос-България 1300 е по БГ инициатива и с решаващо наше участие. Отговорна организация е Централната лаборатория за космически изследвания на БАН. М-П-2-4 е цилиндър с наклон 98º и обикаля Земята за 98 мин (± 1). Траекторията му го води от север на юг през Европейски СССР, Черно, море, Турция, Египет... Както и при спътника Интеркосмос-България 1300, триосна координатна система го ориентира спрямо вектора на скоростта и радиуса на Земята. Ъгълът на равнината на орбитата спрямо Екватора е 97º. Електрозахранва се от 2 слънчеви панела (бордно напрежение В). Цилиндъ- Продължава на стр. 7

7 Издание на Fibank 7 рът има и херметичен отсек с температура на газа в него между +5 и +40º Ц. В М-П-2-4 има 2 съветски и 3 БГ научни уреда (от БАН): многоканален програмируем спектрометър СМП-32, 1-канален микровълнов радиометър РМ-1 и най-важното бордовият компютър (в блока управление) с ботевградския процесор СМ 601 и др. чипове от серията СМ 600. Комплексът от 5 уреда е наречен Тангра. В него влизат и системата за управление на автономната работа на М-П-2-4, и захранващите у-ва. Научните уреди са извън херм. отсек, в модулни автономно-херметични субконтейнери.,,тангра се управлява от отделна бордна система. Тя включва: 1) командна радиолиния за връзка със Земята, 2) програмно-времево у-во и 3) борден комутационен апарат. Има набор от 32 земни команди подготвителни и изпълнителни (функционални). На всеки сеанс по линията се подават напр. 2 3 от вторите и ето на апаратите вече е казано какво да правят. Да се зареди програма, да се избере режим на работа в изследването и т.н. Научните уреди на,,тангра получават командите и електрозахранване от споменатия комутационен апарат. Той логически обработва командите, размножава ги и ги насочва. Ел-енергията идва от токозахранващата система на спътника. Радиолиния се използва и когато трябва да се задейства механизмът за корекция на орбитата на М-П битовият компютър има 8 КБ RAM, 16-битова адресна магистрала и 2 микросек. време за такт. Той управлява (програмно) и синхронизира научните уреди, установява режимите им на работа и задачите, контролира събирането, обработката и записа на данни, поддържа единното бордно време, превключва радиокомуникационните канали, формира цифровите данни за предаване по радиолинията, избира захранващи у-ва, самодиагностицира се и др. Енергонезависимата му (постоянната) памет е 300 КБ (магнитолентово у-во). Заема 1300 см3 и потребява 13,5 вата мощност. Софтуерът на компютъра също е БГ и има алгоритъм за планираните научни опити, автономно управлява апаратите в реално време и т.н. РМ-1 (работи с вълни с дължина 4 см) изследва с висока точност промяната на температурата на морската повърхност, атмосферната влага, водното съдържание на облачната покривка над моретата и океаните, свойствата на ледената и снежната покривка и позволява определяне на зоната на валежите. СМП-32 има 32 спектрални канала и спектрален диапазон nm. Работи с отразената от Земята слънчева светлина и анализира спектралните видеоданни за природните обекти. Към компютъра има 2 магнитолентови запаметяващи у-ва. Едното записва данни от СМП-32 за време до 7 мин., а другото от радиометрите, но до 90 мин. Цифровите данни от научните уреди се предават от спътника на,,траншове (т.н. сеанси) към автономните пунктове в София и Москва. Когато М-П- 2-4 се намира източно от Москва, отговорността за данните е на съветския пункт, а когато е западно от София на българския, но данните се и обменят. Тези от междинните положения се приемат и на 2-та пункта. Данните се предават пряко (за най-много 10 мин.) или чрез четене от лентов запис. Те пътуват по радиолиния с честота 137,15 MHz и скорост 8 килобита/сек. Приема ги антенен комплекс и сетне честотно модулираният сигнал се преобразува в цифров вид. Данните се записват на магнитна лента с добре познатото ни пловдивско магнитолентово у-во ИЗОТ ЕС 9002,но с 1 добавка. На входа му има 2 блока памет от по 1 КБ и интегрална схема за управлението им. Това осигурява непрекъснат запис на предаваните данни в блокове по 1024 байта всеки. Когато спътникът спре сеанса, записаната лента се слага в БГ компютър ИЗОТ 0310 (в СССР е друг). Той обработва данните и създава (вер. на магнитни дискове) архив на космическите измервания. В пунктовете има и БГ апаратура за преобразуване на видеосигнал в цифров вид. От спътника може да се излъчи и тв сигнал с честота 466,5 MHz пряко предаване или записани изображения получен от 2 разл. многозонални скениращи у-ва (с ниска и средна резолюция). Едновременното получаване на данни за едни и същи земни региони се налага заради употребата им при детайлната обработка и интерпретиране на данните от Космоса. Споменахме, че при заснемане над БГ територия на специални полигони в същото време се правят съответстващи снимки от самолети лаборатории и с наземни способи. Пълноценна информация ще се получи само ако научната апаратура и данновата радиолиния са изправни. Ето защо, за да има контрол върху,,тангра, в спътника има контролни датчици, които предават данните си към Земята чрез собствената радиотелеметрична система на М-П-2-4. Местата им, честотата и режимите им са такива, че да позволяват оперативно наблюдение и бързи решения за работата на,,тангра. От 1981 до средата на 1983 г. идват огромни данни от М-П-2-4, използвани в посочените в началото сфери. Поредното космическо приключение на България завършва успешно.* *Публикуваният материал изразява единствено мнението на гост-автора и съдържа данни от източници на информация, ползвани от автора на статията. Дирекция Корпоративни комуникации ИВАЙЛО АЛЕКСАНДРОВ Златко СТОЯНОВ Данира ДОСПЕВСКА-ШАРЕНКАПОВА Христо ХРИСТОВ Директор Корпоративни комуникации Отговорен редактор Мениджър Корпоративни комуникации Мениджър Корпоративни комуникации

8 8 24 септември 2021 ПРОМОЦИИ Вземете детска или тийн дебитна карта Mastercard от Fibank за Вашето дете и вземете безплатно микрокарта и аксесоар гривна за плащане. Допълнително в периода от 10 септември до 10 октомври 2021 г. с всяка детска или тийн дебитна карта автоматично получавате и правото да участвате за спечелването на един от 100 ваучери за Ozone.bg, всеки на стойност 30 лв. Когато ваканцията свършва, идва време за #МЕТРОЧАСИЕ 2021 Подготете Вашия ученик и спечелете Вашата Mastercard, издадена от Fibank, ще Ви помогне да подготвите Вашия ученик понай-добрия начин. Пазарувайте в магазини METРO в цялата страна за минимум 49 лв., като купите поне 1 продукт от каталог #МЕТРОЧАСИЕ 2021, платете безконтактно с Mastercard и регистрирайте касовата бележка на promo.metro.bg за да участвате в томбола за супер награда:» един от пет MacBook Air GB M1 Space Gray» един от сто шестмесечни абонамента за Уча.се Предложението е валидно от 19 август до 26 септември 2021 г. Поразително лек. Бърз като вятър. MacBook Air GB може да бъде Ваш с отстъпка от 500 лв. само с istylе и Вашата Mastercard, издадена от Fibank. Вземете MacBook Air 13 на цена лв. вместо лв. с Вашата Mastercard от магазини istyle или istyle.bg само до 15ти октомври и побързайте, това страхотно предложение важи до изчерпване на количествата.

Системи за глобално позициониране

Системи за глобално позициониране СИСТЕМИ ЗА ГЛОБАЛНО ПОЗИЦИОНИРАНЕ GPS Системи за глобално позициониране Global Positioning System - GPS Спътникови навигационни системи: За определяне на местоположението Измерване на разстоянието Времето

Подробно

През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна.

През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна. През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна. Национален конкурс за студентско есе Клуб "Финанси" организира национален конкурс

Подробно

Място: Очаквайте скоро! Каним Ви да станете част от една вечер изпълнена с усмивки, добро настроение и танци! На 21 ноември партито на организаторите

Място: Очаквайте скоро! Каним Ви да станете част от една вечер изпълнена с усмивки, добро настроение и танци! На 21 ноември партито на организаторите Място: Очаквайте скоро! Каним Ви да станете част от една вечер изпълнена с усмивки, добро настроение и танци! На 21 ноември партито на организаторите идва отново, за да събере игралната индустрия на Източна

Подробно

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е

По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Е По повод Европейската година на културното наследство 2018 Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център Европа Директно София и Европейският потребителски център България ОРГАНИЗИРАТ

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation РАЙФАЙЗЕНБАНК ИНТЕРНЕШЪНЪЛ Водеща банкова група в ЦИЕ Създадена през 1862 г. в Австрия Сега сме: 16 милиона клиента 50 000 служители 2 200 офиса 28 пазара 1 група - - Фокус на групата: Подпомагане развитието

Подробно

conflicts.pages

conflicts.pages Най-добрият план за решаване на семейни конфликти Поредица за семейните 1 отношения Най-добрият план за решаване на семейните конфликти от Стоян Георгиев 2 Copyright 2017. Semeistvo.bg. Може да се споделя,

Подробно

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора”

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора” БКП и Държавна сигурност бяха разделили народа на две части. Едните са бивши и врагове, другите са нови и наши. Бившите хора бяха запокитени на дъното на социалната пирамида, обречени само да доживеят

Подробно

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE АВТОБИОГРАФИЯ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ Име ТАТЯНА ВАСИЛЕВА ХРИСТОВА Адрес [УЛ. ПАНАЙОТ ХИТОВ 1, гр. Добрич 9300, България] Телефон 0888 909931 E-mail tatyana.hristova@vumk.eu Националност България Дата на раждане

Подробно

Фоторепортаж: Премиерата на книгата „България под комунизъм” в Американския университет

Фоторепортаж: Премиерата на книгата „България под комунизъм” в Американския университет Сайтът desebg.com публикува фоторепортаж и аудиозапис на представянето на книгата на Нася Кралевска България под комунизъм в Американския университет в България, намиращ се в Благоевград. Студенти, университетски

Подробно

презентация proekt mama bob.cdr

презентация proekt mama bob.cdr ПРОЕКТ ПАНА ОТ БОБОВИ КУЛТУРИ Изготвил: Б. Георгиева и Д. Късова Участници: децата от гр. Слънчеви Усмивки и техните родители Име на проекта, тема: Пана от бобови култури Актуалност, анотация, обосновка:

Подробно

Slide 1

Slide 1 Мрежа за Indoor реклама Зареждащи киоски Летище София ПРЕДСТАВЯНЕ Мрежа за Indoor реклама Зареждащи киоски Летище София Колко пъти се е случвало батерията на телефона Ви да Ви предаде, точно когато имате

Подробно

Международен фестивал за поп и рок музика – София 2016 | СТОЛИЧЕН ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ ЕАД

Международен фестивал за поп и рок музика – София 2016 | СТОЛИЧЕН ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ ЕАД Международен фестивал за поп и рок музика София 2016 www.sofiasong.bg, sofiasong@abv.bg За поредна година София избира своята песен! По случай празника на Столицата, на 16 септември, в зала 1 на НДК, ще

Подробно

generated pdf

generated pdf Екстремно колоездене, изложби и нощ на прилепите в Седмицата на екологията понеделник, 20 септември 2010 Публикувано от: Кристина Вълчева Днес, 20 септември, зам.-кметът по Екология към Община Бургас Атанаска

Подробно

Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания "Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard" 1. Организатор

Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard 1. Организатор Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard Общи условия на промоционалната кампания "Безплатна доставка с farmhopping и Mastercard" 1. Организатор на кампанията. Общи условия на кампанията. 1.1. Организатор

Подробно

Microsoft PowerPoint - BIP ppt.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - BIP ppt.ppt [Compatibility Mode] ПРОЕКТ: BG051PO0001-4.3.04-0039 «Дистанционнообучениепобиблиотечно-информационнинауки, печатни комуникации и науките за културното наследство Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна

Подробно

Microsoft Word - za sait.doc

Microsoft Word - za sait.doc ПЛЕНЕР ЗВУК И ЦВЯТ В ЗИМНИЯ СОЗОПОЛ февруари 2007 г. Проект за развитие на творческа дейност, реализиран със съдействието на Централния фонд за стратегическо развитие на НБУ и Фонд Учебни програми на Бакалавърския

Подробно

Окт 2019

Окт 2019 ПРОГРАМА 14:30 часа НЧ Орфееви гори 1870 гр. 01 ОКТОМВРИ 2019 г. 01 ОКТОМВРИ 2019 г. Поетично четене на клуб Приятели на книгата по повод Деня на музиката и поезията. НЧ Балкански просветител 1871 гр.

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation HI-TECH библиотека: иновации и предизвикателства за деца и тийнейджъри Новите технологии поставиха пред библиотечните специалисти нови предизвикателства за работа с деца и тийнейджъри. Изследвахме техните

Подробно

Зареди въпроса.

Зареди въпроса. Следващите въпроси се отнасят до различни аспекти, свързани с цифровите медии и цифровите устройства, в това число компютри, лаптопи, ноутбуци, смартфони, таблети, мобилни телефони без връзка с интернет,

Подробно

Microsoft Word - 1Инструкция БИОФОН-превод.BG1.doc

Microsoft Word - 1Инструкция БИОФОН-превод.BG1.doc Управляем генератор на амплитудно модулирани сигнали «БИОФОН» ПАСПОРТ (Инструкции за употреба) Прочетете преди употреба Съдържание: Съдържание на пакета...3 Характеристики на устройството...4 Дизайн и

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ" София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви'" 82 ЗАПОВЕД НА НАЧАЛНИКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" $_.<

ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви' 82 ЗАПОВЕД НА НАЧАЛНИКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ $_.< ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ" 10. София, бул. Евлоги и Христо Георгиеви'" 2 ЗАПОВЕД НА НАЧАЛНИКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ Г. С. РАКОВСКИ" $_.

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint снимка име снимка презиме фамилия дата на раждане място на раждане град начало край на портфолиото МОЕТО ИМЕ ИЗУЧАВАНИ УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ МОЯТ ГРАД ПОРТФОЛИО НА УЧЕНИКА Инструкции

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint по руски език Д. Николова А. Димитрова Л. Арабаджиева В. Йосифова С. Симеонова Н. Павлова Състезания На 15.06.2019г. в столицата се проведе националният кръг на състезанието "Лингвистично кенгуру".

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бизнес и живот по 10 с бестселър авторът на Ню Йорк Таймс и мотиватор в бизнеса и живота Грант Кардон, който пренася популярния си семинар 10X в София. Грант ще Ви даде съвети от реалния свят как можете

Подробно

IX. КОНТРОЛ НА ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯТА СЪДЪРЖАНИЕ 1. Контрол на радиочестотния спектър 2. Контрол на кабелни телевизионни мрежи 3. Издадени констативни прот

IX. КОНТРОЛ НА ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯТА СЪДЪРЖАНИЕ 1. Контрол на радиочестотния спектър 2. Контрол на кабелни телевизионни мрежи 3. Издадени констативни прот IX. КОНТРОЛ НА ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯТА СЪДЪРЖАНИЕ 1. Контрол на радиочестотния спектър 2. Контрол на кабелни телевизионни мрежи 3. Издадени констативни протоколи от проверки и актове за констатирани нарушения

Подробно

Протокол 112 Днес, г. в ресторант Родина в гр.мездра се проведе Общо събрание /ОС/ на СЛРД Мездра Роман. Събранието бе открито в часа

Протокол 112 Днес, г. в ресторант Родина в гр.мездра се проведе Общо събрание /ОС/ на СЛРД Мездра Роман. Събранието бе открито в часа Протокол 112 Днес, 16.05.2019 г. в ресторант Родина в гр.мездра се проведе Общо събрание /ОС/ на СЛРД Мездра Роман. Събранието бе открито в 10.15 часа от председателя на сдружението д-р Григор Томов. Преди

Подробно

ПРОЕКТ

ПРОЕКТ УТВЪРЖДАВАМ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДКЕВР: чл. 2 от ЗЗЛД /СВЕТЛА ТОДОРОВА/ П Р О Т О К О Л от работата на комисия, назначена със Заповед З-ОФ-55/08.12.2014 г. на председателя на ДКЕВР, за получаване, разглеждане

Подробно

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак

С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак С Т А Т У Т НА НАГРАДАТА НА СБМТД КРИСТАЛНО ОГЪРЛИЕ Специалната награда за цялостно творчество на СБМТД Кристално огърлие представлява кристален знак с логото на СБМТД в средата, прикрепен за лента с българския

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО Старши учител начален етап в СУ,, Христо Смирненски гр. Койнаре Началният учител е този, който за първи път въвежда децата в храма на науката! Тук започва тяхната подготовка за бъдещи творци на материални

Подробно

Microsoft Word - D2-12.doc

Microsoft Word - D2-12.doc Педагогически указания D2 / 12 Основна цел Степен на трудност 2 D : Осъществяване на писмено съобщение Междинна цел 1: Съставяне на писмено съобщение Оперативна цел Предварителни умения Брой на предложените

Подробно

HOME PAGE

HOME PAGE Българската голф асоциация има честта да ви покани на ТРЕТИЯ ОТКРИТ ШАМПИОНАТ ЗА ВЕТЕРАНИ който ще се проведе от 5 до 7 септември 2013 на невероятното игрище на Pravets Golf Club Pravets Golf & SPA се

Подробно

t. 3

t. 3 ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ШУМЕН Д О К Л А Д Н А З А П И С К А От Стоян Русев- председател на ПК по Култура, културноисторическо наследство, интеграционна политика и вероизповедания ОТНОСНО: Приемане

Подробно

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п

F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, п F.I.T for Europe Една седмица в България. Понеделник 3.06.2019 Ден на първи впечатления и разчупване на леда Започна с игра, с която да се опознаем, преминахме в представяне на училището и презентация

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2012/2013 Украси и изложби През учебната 2012/2013 учителите по изобразително изкуство имаха грижата да оформят интериорното

Подробно

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА Приложение към решение 303 от 03 април 009 г. РЕШЕНИЕ от. 009 г. за изменение и допълнение на Технически изисквания за работа на електронните съобщителни мрежи от подвижна

Подробно