Празничен коледен брой 1, издаден на год. Издава се от школа ИТ по проект Твоят час Откриване на учебната година Да и

Размер: px
Започни от страница:

Download "Празничен коледен брой 1, издаден на год. Издава се от школа ИТ по проект Твоят час Откриване на учебната година Да и"

Препис

1 Празничен коледен брой 1, издаден на год. Издава се от школа ИТ по проект Твоят час Откриване на учебната година Да изчистим България Ден на Усмивката Хелоуин Ден на народните будители Проект Твоят час - откриване Ден на толерантността Спортни мероприятия през ноември Ден на християнското семейство Г-н Борисов пред школата по ИТ Забавна страница

2 Откриване на учебната Отново е септември, а утрото е ведро и прохладно. Дворът на Средно училище Васил Левски е празнично украсен и подреден. На входа е закачен надпис ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ, а около него се веят празнично балони. Поводът за всичко това е откриване на новата учебна година. Укрепнали, закалени и година отпочинали, учениците с трепетно вълнение отново се връщат в училището. Всички те очакват да се срещнат със своите съученици, с които са вече и добри приятели, а също да поздравят и учителите си. Първият учебен ден започна тържествено под звуците на националния химн на Република България, след което беше изнесена празнична програма. Директорът на училището, г-н Борисов, произнесе приветствено слово към ученици, учители и родители, като пожела на всички успешна и ползотворна нова учебна година Зазвъня училищният звънец. Първи прекрачиха прага на училищната сграда малките първокласници. После всички ученици се отправиха към приветливите класни стаи, където ги очакваха с усмивки на лицата техните учители. Да изчистим България СУ,,Васил Левски гр. Опака се включи в инициативата -,,Да изчистим България заедно. Възпитаниците на СУ,,Васил Левски показаха своята гражданска отговорност към опазване на природата. С голям ентусиазъм почистиха около своите домове. Всички знаем, че с малката стъпка започва голямото пътешествие. С малко усилие от всеки от нас, родината ни става покрасива и по-чиста. Накрая на почистването бяха събрани отпадъци, шума и съчки.

3 Ден на усмивката На г. в СУ,, Васил Левски се отбеляза Международния ден на усмивката. Денят е посветен на доброто настроение и добрите дела и премина под мотото: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне". Това е ден, в който всеки трябва да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Във връзка с инициативата учениците от V клас под ръководството на г-жа Рефие Ахмедова изненадаха всички ученици, учители и служители в СУ Васил Левски като изработиха емотиконки - символ на усмивката и закичиха с тях всички. Учениците от начален етап и петокласниците изработиха тематични табла за деня на усмивката. Учениците от V клас зарадваха всички ученици от Начален етап като им подариха пъстроцветни балони. Хелоуин Седмокласниците от СУ В.Левски - гр. Опака организираха на г. Хелоуинско парти. В партито взеха участие ученици от V и VI клас. Малките хелоуинчета се представиха с чудесните си костюми и маски. Бяха обявени следните конкурси: конкурс за попо най хелоуински костюм; конкурс за най-страшна маска и конкурс за най-сладко тиквено изкушение. Призовите места спечелиха: Зюхал Синаева, Гюркан Седат и Нелин Мюсретинова. Докато журито определяше победителите, за участниците в партито имаше подготвена викторина с награди. Към края на партито бяха избрани Мис и Мистър Хелоуин. За Мис Хелоуин беше избрана Зюхал Синаева, а за Мистър Хелоуин Вурджан Васви. Участниците се забавляваха и последния танц беше за победителитe.

4 1 ноември е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към Ден на народните будители интерес към делото на будителите. В паметта на децата ще останат завинаги стиховете: призовите места завоюваха Илиян Диянов и Бусе Бейсимова. Победителите от II клас са Емре Нурай и Еда Шемсиева. В инициативата се включиха и най-малките. При първокласниците победители са Сертач образование и книжовност. По традиция в СУ,,Васил Левски - Опака се проведе радиопрeдаване и лекоатлетически крос в чест на Деня на народните будители, в което участваха всички ученици. В дните преди празника, учениците беседваха в часа на класа, бягаха в чест на будителите. Всичко това подготви емоционалното възприемане на стиховете и възторжените думи от радиопредаването. Необичай ни за малките палавници бяха тишината и вниманието, с които слушаха думите от рецитала - показател за събуден Да се знае, да се помни, че България е жива! На будителите скромни, българинът китка свива! Учениците от начален етап също взеха участие в кроса. След пробягване на определеното разстояние, бяха определени победителите. Първите трима при момичетата и при момчетата бяха наградени с грамоти. Най-бързи при четвъртокласниците бяха Орай Османов и Наз Ниязиева. При третокласниците Шенхаев и Еджрин Демирташ. Въпреки лошото време, ученици се справиха отлично като проявиха завиден спортен дух и издръжливост. Участниците бяха разпределени в различни категории и всички получиха грамоти от директора на училището - Борислав Борисов.

5 Проект Твоят час На 8 ноември 2017 година в СУ В. Левски гр. Опака бе поставено началото на работата по проект Твоят час. В своето слово Директорът на училището г-н Борисов говори за целите, които стоят пред участниците в проекта и очерта областите за заниманията на учениците. През настоящата 2017/2018 учебна година учениците са се включили в 14 клуба. Сформирани са шест клуба за ученици с обучителни затруднения и осем школи по интереси. След краткото тържество и снимките за спомен, школниците проведоха първите си занятия. Ден на толерантността По повод 16 ноември- Международен ден на толерантността, всички ученици и учители в СУ Васил Левски гр. Опака, носеха стикери в знак на съпричастност. Децата, които участват в ученическия съвет, подготвиха радиопредаване и изработиха таблa Светът е различен. Подготвени бяха и полезни материали за всички класове. Всички участваха с ентусиазъм в конкурса за рисунка, карикатура или мултимедийна презентация на тема Да бъдем толерантни!. А победители в конкурса за табло са: I място - VIII клас, II място - VI клас, III място - V клас; за рисунка са: I място- Айджан Илмазова от VIII клас II място- Дилек Мехмедова от VIII клас III място- Ревасие Кадирова от VIII клас След проведените мероприятия учениците стигнаха до извода, че толерантност това е хармония в многообразието; толерантност това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

6 Спортни мероприятия през ноември Приключи вътрешно училищното първенство по хандбал СУ Васил Левски гр. Опака. При момчетата бе между отбори на осми и девети клас сборен, срещу десети и единадесети клас - сборен. Срещата завърши 24:30 в полза на сборния десети единадесети клас. Изявени голмайстори Мерт Метин и Севин Зюлкяров от 11 клас и деветокласника Алпер Рамисов. Добре се представиха вратарите Джошкун Бахтияров и Синан Недретов.При момичетата срещите бяха доста оспорвани, в крайна сметка на финала се срещнаха отборите шести и седми сборен, срещу осми и девети - сборен. Срещата до края на първото полувреме с малка преднина на осми и девети клас като на моменти, бе и изравнявана. В края на второто полувреме отбора на момичетата от шести и седми клас не издържа на неудържимия напън на момичетата с повече опит и срещата приключи 26:31 в ползата на сборния отбор от осми и девети клас. Ден на християнското семейство 21 ноември Ден на християнското семейство На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Този светъл ден беше отбелязан подобаващо в СУ В. Васил гр. Опака. Денят започна с кратко радиопредаване, в което учениците от VІ клас припомниха какъв е този празник, защо се почита и тачи от всички християни. Организира се изложба с рисунки Моето семейство от V и VI клас, а ученици от начален етап изработиха картички Обичам те, мое семейство. Специално табло изработиха седмокласниците, с което припомниха стари библейски истини за любов, доброта и съпричастие, така необходими в трудното и напрегнато време, в което живеем. Учениците стигнаха до извода, че семейното огнище трябва да сe подклажда с огъня на търпението, обичта и вярата, да не забравяме нравствените ценности и устои, които са ни съхранили през вековете като народ.

7 Г-н Борисов пред школата по ИТ Коледа е един от найсветлите християнски празници. Коледа сплотява семейството и прави хората по-добри. На Коледа се случват чудеса. И за да усетите пълноценно духа на празника, поканете го в дома си още сега. В искрено интервю, специално за Школата по ИТ и вестник Букет, директорът, без който СУ Васил Левски нямаше да е такова, каквото е, разказва с какво са го променили дългите години на работа, какво предстои и какви са мечтите му относно нашето училище?. 1. Г-н Борисов, знаем, че сте дълги години директор на нашето училище, промениха ли Ви годините на работа? Каква е Вашата равносметка? Г-н Борисов: - Да, почти целият ми трудов и професионален опит е в нашето училище и в работа за него - разбирайте за децата и учениците на Опака. Сигурно годините на работа внасят известни промени в мен, но си мисля, че те не са много. Работя все така, както разбирам, че трябва да се работи, по моите критериис грижа за училището, учениците и персонала, а до колко успявам другите трябва да кажат, включително и вие. Равносметката за тези години каква е - сещам се, че по моя инициатива и с голям труд на всички работещи и общинското ръководство през годините направихме и училището като средно. По този начин дадохме възможност на всички ученици от Опака и общината да учат и да завършат средно образование. Вече 21 випускa завършват, завършили средно образование от 500 ученици, голяма част от тях завършиха и висше образование мисля, че това е голям принос в развитието на Опака, може би и аз имам дял за това. Освен това, моя постоянна грижа е учениците да бъдат обучавани добре, училището да има добро име, да има повече успехи. 2. Разкажете ни за ваше постижение, с което се гордеете през изминалата Г-н Борисов: - През 2017г. някакво ярко открояващо се постижение като, че ли не мога да посоча. Както вече казах стремя се по всички направления да работя активно и отговорно. През 2015г. получих от централното ръководство на Синдиката на българските учители златен медал и грамота - Директор на годината - за социално партньорство, а през тази 2017г. Почитно отличие Митрополит Андрей на РУО Търговище за високи резултати в образователния процес развиване и утвърждаване на училищните традиции. 3. Опишете ни интересен казус, който сте успели да разрешите. Г-н Борисов: В професионален план възникват два различни казуса, но понеже са свързани с други хора не бива да ги разгласявам. За мен конкретно през последните няколко години е възниквал казуса за промяна в професионален план, но аз съм избирал да продължа да работя за нашето училище и не съжалявам. 4. Опишете себе си, какво ви вдъхновява? Г-н Борисов: - Не е нужно да ме вдъхновява нещо специално, но все пак успехът и резултатите в различен план най-вече на

8 положително, успехът на училището също. 5.Опишете смиряващо преживяване. Г-н Борисов: - Смирението е нужно и потребно винаги, не трябва да се възгордява човек или пък да е арогантен и безскрупулен, и не трябва да е и подтиснат. 6.Кой е най-добрият ви ден през последната година? А най-лошият? Г-н Борисов: - Много хубави дни имам, свързани са с моите внуци и близки - както всеки човек. Лоши моменти чак нямам тази година, но неприятни имам и те са свързани с непочтени, некоректни и подли действия от страна на други хора, повече не искам да казвам. 7.Ако стоим тук след 12 месеца и празнуваме вашата една година с нас, за какво ще празнуваме? Какво ще сме постигнали? Г-н Борисов: - За това, че сме здрави, че сме научили много нови неща, че сме постигнали добри резултати съвместно. Надявам се да сме ви помогнали да направите още една крачка в подготовката си за реалния живот. 8. Желаете ли да кажете нещо на читателите на вестника ни? Г-н Борисов: - Пожелавам им да са здрави през 2018г., да постигнат високи резултати в обучението си, да посрещнат с усмивка и изживеят с радост Коледните и новогодишните празници. Моето уважение към всички! Борислав Борисов Коледа не е обикновен ден като всички останали. Това е период от годината, когато доброто ескалира, ден който ни напомня, че силата на вярата е огромна и е способна да сътворява. чудеса. Тези, които истински вярват, са способни да свалят всички ограничения на съзнанието, които обличат едно събитие като невъзможно и със своята силна вяра го превръщат във възможно. Това е магията на Коледа! Напомня за силата на вярата и на какво е способна тя. Ако хората за миг си спомнят за това, каква мощ носи вярата в себе си, тогава биха се замислили много за това, в какво вярват и в какво не, защото със своята вяра хората създават реалността в живота си.

9 Овен Съчетавайки нуждите с даденостите, постигнете пълна хармония със себе си, а и късметът ви ще е по-често изразителен, което ви обещава една интересна година. Рак Вярвайте в себе си и в добрия си късмет, работете за своя и просперитета на държавата ни, грижете се за близките си, за да изживеете пълноценно хубавите си моменти. Везни С мирни средства решавайте проблемите си и късметът няма да ви остави. Очакват ви много щастливи дни и периоди през 2018 година. Козирог В намеренията и действията си през 2018 година се осланяйте на умението си да анализирате, да бъдете обективни, но не мнителни и най-важното да оставате доволни от себе си, постигайки мечтите си. Телец Опитайте се днес да спазвате обещанията, които давате, за да не разочаровате ваши близки хора. Предвид заетостта ви днес, ще ви е трудно, но не и невъзможно. Лъв Каквото и да говорим, партньорът, децата, родителите,роднините всички те са вашата опора и сред тях ще се чувствате най-добре, Зарадвайте ги и Съдбата ще ви възнагради. Скорпион Придавайте значение на дребните неща, радвайте се на милите жестове, спазвайте традициите и не престъпвайте приетите норми, за да живеете в хармония със себе си и света. Водолей Бъдете обективни и мислете с добро за всички и всичко;според законите на природата това е начина да се преборите с неудачите и да се наредите сред успелите. Близнаци Придавайте значение на важните неща, като здравето, семейството, децата и партньора ви, за да има с кого да споделяте и да живеете в мир със себе си. Дева Живейте освободено и щастливо, звездите ще ви подкрепят и обичат през цялата 2018 година. Стрелец Цялата 2018 година което ще ви помогне да изживеете пълноценно, в преобладаващо добро здраве и настроение. Риби Вярвайте в себе си и в интуицията си, бъдете реалисти и не потискайте оптимизма си. С позитивни мисли денят е посветъл, светът по-добър и животът по-хубав. Виц на деня Две мухи си говорят. Едната каза: - Какъв живот! Всеки се опитва да те улови, да те убие... А другата и отговаря: - Какво говориш! Аз чувам само аплодисменти... Тази карта показва, че в днешния ден може да се окажете отегчени от живота. Няма да оценявате това, което ви се предлага или това, което имате. Свикнали сте с някои неща и те вече не са повод за радост или удовлетворение.! Направете го в днешния ден, изразете благодарността си, не се мусете и не чудете как да си усложните живота в търсене на нови удоволствия, преживявания.

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ

СВЕТИ ВАЛЕНТИН ХОРОСКОПИ Вижте хороскопа за Свети Валентин, 14 февруари, който за нас е празник и на любовта, и на виното. Вижте как ще си изкарате този ден, както и какви напътствия имат за вас звездите, за бъде изживяването

Подробно

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО

11. XII. 2017г. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТО 11. XII. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ГРАД КЪРДЖАЛИ Изложба на рисунки Училищният живот в СУ Отец Паисий ; ФОТОИЗЛОЖБА Училище мое, Моето любимо училище, Отец Паисий, Моето

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС СОУ Св. Св. Кирил и Методий с. Сатовча област Благоевград 2950 с.сатовча тел. 075412117, e-mail: sou_satovcha@abv.bg ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС В СОУ Св.Св. Кирил и Методий с. Сатовча Цел

Подробно

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и

Подробно

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград.

IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. IV основно училище Димчо Дебелянов, Благоевград храм на мечти 2017 година е тържествена за учениците и учителите в 4.ОУ Димчо Дебелянов, Благоевград. Навършват се 130 години от рождението на патрона и

Подробно

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии

Изобразително изкуство ,Музика,Предприемачество и технологии МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО,МУЗИКА,ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО УЧЕБНА ГОДИНА 2016-2017 ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО- УЧЕБНА 2016-2017 ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016-2017 ГОДИНА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО

Подробно

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО Старши учител начален етап в СУ,, Христо Смирненски гр. Койнаре Началният учител е този, който за първи път въвежда децата в храма на науката! Тук започва тяхната подготовка за бъдещи творци на материални

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2013/2014 През учебната 2013-2014 преподавателите по изобразително изкуство участваха в следните дейности : 1.Участие в проекти.

Подробно

Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков

Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков Портфолио На Васил Георгиев Аджиков Учител по Физическо Възпитание и Спорт ОУ Митрополит Авксентий Велешки Гр.Самоков Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 Методическо обединение по изобразително изкуство, музика, технологии и предприемачество Изобразително изкуство учебна година 2018-2019 През учебната 2018-2019 година преподавателите по изобразително изкуство

Подробно

ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувство

ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувство ВЕСТНИК НА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ с. Зидарово Брой 4 15.12.2018-15.01.2019 С приближаването на Рождество сърцата ни започват да светят с чувството на топлина и добра воля един към друг. Засилва се

Подробно

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ; Портф

гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел /2423; GSM ;     Портф гр. Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Христо Ботев 1, тел. 06573/2423; GSM 0879827292; e-mail: sоu_koinare@abv.bg; www.sоu-koinare.com Портфолио на ВЕСЕЛКА ВЕНОВСКА старши учител в СУ,, Христо

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint снимка име снимка презиме фамилия дата на раждане място на раждане град начало край на портфолиото МОЕТО ИМЕ ИЗУЧАВАНИ УЧЕБНИ ПРЕДМЕТИ МОЯТ ГРАД ПОРТФОЛИО НА УЧЕНИКА Инструкции

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint ПОРТФОЛИО Елина Бориславова Даганова Съдържание 1 2 За мен за контакт, образование, месторабота, длъжност, философия на преподаването 2016-2017 учебна година 4 3 2017-2018 учебна година 2018-2019 учебна

Подробно

СОУ „ Васил Левски” , гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 5 / г

СОУ „ Васил Левски” , гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 5 / г СУ Васил Левски, гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 2/ 01. 2018 г. Весела Коледа и щастлива Нова година на всички ученици и учители от СУ Васил Левски! Коледа! Един от най-светлите празници! Толкова

Подробно

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал

Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читал Брой 21 м. август, 2017г. Посвещава се на село Соколаре и неговите жители.издава се с цел популяризиране дейността на кметство Соколаре, Народно читалище Н.Й.Вапцаров - с. Соколаре, Пенсионерски клуб Нов

Подробно

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш

21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шиш 21ви Декември На 21ви Декември, доброволка от дом за бездомни и хора пристрастени към алкохол и наркотици, на име,,стела Марис, дойде в 34 ОУ,Стою Шишков при 6А клас. Тя се казва Ива Богданова. Тя ни разказа

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Изобразително изкуство,музика, Домашен бит и техника Изобразително изкуство 2012/2013 Украси и изложби През учебната 2012/2013 учителите по изобразително изкуство имаха грижата да оформят интериорното

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Да научим английски език ПОРТФОЛИО на Теменужка Василева Крамарска, преподавател по английски език в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Визитна картичка Образование 2005 г. СУ Св. Климент Охридски

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ ou_iv_rilski@abv.bg, 0878 637 061 Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА

Подробно

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то

Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то Светъл коледен празник в училище Никола Вапцаров в гр. Грац, Австрия Родното огнище е най-хубавото място за посрещане на Рождество Христово. Именно то - огнището бе центърът в декора за детския празник

Подробно

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА  АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016 Дълго младей, век поживей, много се смей и във всичко успей! Честит Празник! Нека дните ти бъдат изпълнени с радост, вечерите с топлина, а годините с младост! Вярвай в трудните моменти, смей се когато

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint ПОРТФОЛИО Елина Бориславова Даганова Съдържание 1 2 За мен за контакт, образование, месторабота, длъжност, философия на преподаването 2016-2017 учебна година 4 3 2017-2018 учебна година 2018-2019 учебна

Подробно

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит

Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата общежитие в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежит Общежитието- зелен дом за ученика? Когато чуем думата "общежитие" в повечето случаи си представяме мизерия и хаос. Може ли обаче, ученическото общежитие да бъде уютен втори дом учащите в друго населено

Подробно

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог.

Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. Бутони за управление Общи сведения Философия на преподаване Квалификации награди Отговорности на учителя Научнометодическа д-ост Резултати от педагог. д-ост Професионално портфолио на Инна Васкова Чолакова

Подробно

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019 Валентин (Вальо )/Валентина(Валя) Произхожда от латинското дума "валео", което значи да бъдеш здрав. Името придобива особена по пулярност преди близо век след излизането на рома на на Жорж Санд "Валентин".

Подробно

Erasmus +

Erasmus + 90 СОУ Ген. Хосе де Сан Мартин Ефективно училищно лидерство за успеха на всяко дете Сътрудничество «Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие

Подробно

Община Тунджа - Добре дошли, приятели! Добре дошли, манастирци!

Община Тунджа - Добре дошли, приятели! Добре дошли, манастирци! Под това мото премина Първият събор на българи и гърци от село Голям манастир, община Тунджа, провел се на 19 юли 2009 г. в местността Църквата на Манастирските възвишения. Организатори на събора са кметството

Подробно

Microsoft Word - reshenie

Microsoft Word - reshenie ОБЩИНСКИ С Ъ В Е Т ПРИ ОБЩИНА К Р И Ч И М 4220 гр. Кричим, пл. Обединение 3, тел. 03145/23-46, факс 03145/23-51 e-mail: obs_krichim@abv.bg Р Е Ш Е Н И Е 390 Протокол 46 от 04.04.2019 година ОТНОСНО: Предложение

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Слънцето е за всички! Небето е за всички! Многоцветната дъга е за всички! Тревите и цветята са за всички! Независимо от етнос, култура, образование, семейно положение и статус в обществото ВСИЧКИ НИЕ,

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ 2014-2020 Проект BG05M2OP001-2.004-0004 Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи

Подробно

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax:

KARIN DOM FOUNDATION CENTRE FOR CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS TRAINING AND RESOURCE CENTRE Sveti Nikola, Varna 9010, Bulgaria Tel Fax: Скъпи приятели, Весела Коледа с една полезна равносметка. За децата, техните семейства, за нашите съмишленици и поддръжници! През изминалата 2010 година в Карин дом, с усърдие работихме, а сега искаме

Подробно

ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИ

ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 г. ВАРНА, 2018 РАЗДЕЛ 1. ОБОСНОВКА. Планът на МО ФВС е изработен в изпълнение на СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА

Подробно

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова

ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова ПОРТФОЛИО НА Йорданка Стефчова Стефанова Йорданка Стефчова Стефанова ПРОФИЛ: Образование и обучение: Начален учител 1992 1997 ШУ Епископ Константин Преславски, Шумен Начална и училищна педагогика магистър

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Партньорство с родители. Коледен благотворителен бал За поредна година ние учителите на СУ Любен Каравелов град Добрич приехме предизвикателството да организираме и проведем Коледен благотворителен бал.

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ СЕ ПРОВЕДЕ В НОРВЕГИЯ ОТ 18.05.2019 TО 26.05.2019 Г. В СЪБИТИЕТО СЕ ВКЛЮЧИХА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ПАРТНЬОРСТВОТО

Подробно

Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ”Митропо

Професионално портфолио  на   Евелина Огнянова Таинова  Учител в прогимназиален етап на основното образование  по История и цивилизация   в ОУ”Митропо Професионално портфолио на Евелина Огнянова Таинова Учител в прогимназиален етап на основното образование по История и цивилизация в ОУ Митрополит Авксентий Велешки - гр.самоков Да си учител е майсторство,

Подробно