СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА 36 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ г. СОФИЯ Стратегията за развитие на 36 СУ се основава на принципите и насоките на ЗПУО, приоритет

Размер: px
Започни от страница:

Download "СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА 36 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ г. СОФИЯ Стратегията за развитие на 36 СУ се основава на принципите и насоките на ЗПУО, приоритет"

Препис

1 СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА 36 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ г. СОФИЯ Стратегията за развитие на 36 СУ се основава на принципите и насоките на ЗПУО, приоритетите на МОН и на РУО София-град, както и на специфичните особености на училището. 1. Основна цел до 2020 година ЦЕЛ НА СТРАТЕГИЯТА Поддържане на високо качество и ефективност на учебно възпитателния процес в съответствие с изискванията на ДОС и стратегията на МОН за развитие на образованието в Република България за отваряне на европейското образование към света. Осигуряване на всеки ученик от 36 СУ висока степен на функционална грамотност в областта на eзиковата, ИТ, чуждоезикова комуникативна компетентност; изграждане на естетически усет към заобикалящата го среда; развиване и поддържане на физическата му дееспособност и подготовка за активен и здравословен начин на живот Подцели: Поддържане на високо качество и ефективност на УВП по предметите от изучаваните КОО на учебния план. -учениците да получат пълноценни знания, умения и компетентности по предметите от задължителната подготовка; -да се изградят като свободни и морални личности, способни да живеят и работят заедно, да общуват помежду си, да поемат отговорности в демократично гражданско общество; - да развиват творческите си заложби и способности; - училището да се утвърди като конкурентноспособен и привлекателен център за всички деца от района, подлежащи на задължително обучение. - липса на свободни часове за учениците. - участие на учениците в учебни дейности, повишаващи мотивацията за учене.

2 - използване на интерактивни методи на обучение, електронни уроци и други съвременни методики. - развитие на индивидуалните способности на всеки ученик, чрез участие в извънкласни дейности и участие в проекти. Очаквани резултати: Покриване на ДОС от учениците при външно оценяване в IV, VII, VIII и X класове. Участие и класиране на ученици на олимпиади, различни видове състезания, организирани от МОН, Столична община и НПО. Участие в конкурси, национални и международни изложби и изяви Интегриране и въвеждане на ИКТ в УВП. Обучение на учениците за работа с компютър в рамките на учебните часове и да използването му като работен инструмент. - училището да осигури необходимите ресурси, както технологични, така и човешки. да се актуализира сайта на училището. да се използва на единната академична мрежа, обслужваща училищата. да се използва ИКТ чрез прилагане на иновационни методи и подходи в обучението. Очаквани резултати: Повишаване професионалната квалификация на учителите, създаване на необходими условия за професионална реализация и израстване. Учениците, завършващи 36 СУ, да бъдат подготвени за успешна реализация в информационното общество като основна предпоставка за бъдещо професионално развитие Обучение по чужд език / английски, италиански и испански / за учениците от I до XII клас в съответствие с документите на МОН. - да се изграждят и развият у децата стратегии за учене и общуване на ЧЕ като гаранция за устойчивост на усвояването на чужд език в основната степен на училището. - да се създадат навици за самостоятелност, самоконтрол и самооценка на собствените постижения по езика. - да се развият познавателните способности и интереси на учениците като условие за разширяване на техния кръгозор и ориентацията им в съвременния свят. Очаквани резултати: При завършването на 36 СУ учениците да бъдат с изграден траен интерес и положително отношение към изучаването на чужди езици и опознаването на други народи, техния бит и култура, модели на поведение и ценностни системи.

3 1.1.4 Естетическо възпитание път към повишаване на духовната култура на подрастващите. - да се формират у учениците естетически усет и подход в цялостната им дейност - да се планират ежегодно извън класни дейности за изграждане на естетически мироглед. Очаквани резултати: Да изградим у децата един толерантен и позитивен модел на общуване с връстниците, семейството и природата Спорт - формиране на позитивно отношение към двигателната активност, умения за групови взаимодействия и насърчаване на генетично заложената любов към движенията. - учениците да получат физическо възпитание, което ще им позволи да осъзнават спорта и физическите упражнения като източник на персонално удоволствие, грижа за тялото и равновесие на духа, като път и средство за превенции на зависимостите и скуката. - да се повиши качеството на учебно възпитателната работа чрез единство на обучение и възпитание за формиране на качествени знания, двигателна и здравна култура. Формиране на позитивно отношение към двигателната активност, умения за групови взаимодействия и насърчаване на генетично заложената любов към движенията. Очаквани резултати: В свободното време учениците да си изберат един от спортовете, развивани в училище и да се изявяват на общоучилищните ученически игри и състезания. ВИЗИЯ Характерна и конкурентна образователна и възпитателна среда, която насърчава и подкрепя всяка отделна личност в нейния стремеж към творческо и личностно развитие. МИСИЯ 36 СУ Максим Горки чрез постоянната си работа създава гаранции, че децата и младите хора, обучавани в училището, като част от съвременното демократично общество, придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими, за да учат цял живот, да се трудят и проявяват високо гражданско съзнание.

4 ПРИНЦИПИ НА РАЗВИТИЕТО Ориентираност към Най-важната задача за нас е успехът на отделната личност. личността Всеки ученик постъпил в училището има право да получи Равен достъп качествено образование, което отговаря на нуждите и способностите му. Успешната образователна и възпитателна политика -като се започне от начален етап и се стигне до дванадесетокласниците - се основава Сътрудничество на широко участие в сътрудничество с други институции - от концепцията до изпълнението. Всички членове на педагогическата колегия и помощнообслужващия персонал, ангажирани в образователната, Отговорност вазпитателната и обслуждащата дейност, осъществявана в училището, носят отговорност за постигане на трайни ефекти с дългосрочно въздействие. Образователната и възпитателната дейност е ориентирана към Гъвкавост многообразните личностни потребности и предоставя възможности за свободен избор на обучаваните. Единство в многообразието Новаторство Автономност Отчетност Ефективност Законосъобразност Обучението, подготовката и възпитанието на децата и младите хора се осъществяват в рамките на единна културно-образователна среда, която създава гаранции за защита и развитие на отделните култури и традиции в рамките на училищната образователна политика и общо културно-езиково пространство. Административното ръководство и педагогическата колегия демонстрира воля и възможности за възприемане на нови подходи и философии с цел постигане на по-добри резултати. Училището, като част от системата на образованието ползва автономия да провежда собствена политика, отговаряща на държавните образователни стандарти. Всички участници в образователната и възпиталната дейности отговарят и се отчитат за своите действия с цел осигуряване на ефикасност, ефективност и резултатност на политиките. Динамично управление, реализация и обвързване на ресурсите с конкретни резултати, оценка на миналия опит и бъдещото въздействие. Всички цели, приоритети, мерки и конкретни действия съответстват на Конституцията на Република България, ЗЗД, ЗПУО и другите нормативни актове. ИЗПОЛЗВАНЕ НА РАЗНООБРАЗНИ МЕТОДИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ В: обучение в областта на информационно-комуникационните технологии; разнообразни дейности, насочени към удовлетворяване на желанията и потребностите на учениците;

5 съчетаване на класноурочни, извънурочни и извънкласни форми на обучение и възпитание; обучение на високо ниво с използване на иновативни и информационни технологии; висококвалифицирани и мотивирани преподаватели, работещи като екип от отговорни и развиващи се личности, проявяващи толерантност, загриженост и зачитане на човешкото достойнство; работа с талантливи деца; работа с деца в неравностойно социално положение; работа с деца със специални образователни потребности; работа с деца с различна етническа принадлежност; уютна и функционална образователна среда. III. ДЕЙНОСТИ 1. Административно управленска дейност 1.1. Приоритетно внедряване на иновации в организацията и управлението на училището Разширяване автономията на училището. Изграждане на собствен облик като привлекателно, предпочитано и преуспяващо училище Утвърждаване и прилагане на системата за кариерно развитие на учителите Усъвършенстване на училищната документация в съответствие с ДОС и СФУК - опростяване, компютъризиране и др Оптимизиране на информационното осигуряване: набавяне на основна методическа литература и педагогически издания; акцентиране върху обслужването на основните дейности обучението и възпитанието Усъвършенстване работата на УН в посока на партньорство, съпричастност и активизиране на родителската общност като трета страна на учебно възпитателния процес Задълбочаване на взаимодействието с факторите от социалната среда родителите, бизнес средите, обществеността, културните и други институции, които биха били полезни на училището Организиране и провеждане на ежегодна рекламна кампания с цел популяризиране на достиженията на училищния екип и привличане на нови ученици и съмишленици.

6 1.9. Съвместно с УН организиране и осъществяване на система за педагогически услуги за учениците в извънучебно време. 2. Образователно-възпитателна дейност 2.1. Поставяне на ученика в центъра на цялостната дейност и изграждане на положителна мотивация към учебния процес Усвояване на основни научни понятия и принципи за интегриране на минал опит с нови знания от различни области на науката и практиката Ангажиране на родителската общност в живота на училището, в различните дейности и проекти Установяване на такива отношения с родителите, които ще ни дадат възможност съвместно да работим за развитието на децата Подготовка на учениците за живот в информационно общество Продължаване на превантивната работа с деца в риск в сътрудничество с психолози Използване на IT-средствата за разработка и провеждане на учебни часове по методически обединения Въвеждане на иновационни методи в обучението по чужд език Използване на учебни материали на електронен носител или представени в уебпространството Поддържане и усъвършенстване на електронния дневник и сайта на училището Изграждане на естетически критерии за заобикалящата ни среда, желание за нейното естетизиране, подобряване и опазване Развиване на естествените заложби на учениците с внимание и разбиране към чувствителността на тяхната природа в тази училищна възраст Използването на часовете от естетическия цикъл и като основа на превантивната възпитателна работа c проблемни деца Използване на наличната учебна база за създаване на представителни отбори по баскетбол, волейбол, тенис на маса, футбол и народни танци Насърчаване на учениците от различни възрасти да се включват в отборите, за да се осигури приемственост на създадените традиции Популяризиране на постиженията на учениците от отборите сред родителите, обществеността и връстниците им чрез постоянни изложби, медийни изяви, концерти и други.

7 2.19. Съвместно с УН организиране за учениците от I IV клас на лятно училище с образователни и занимателни игри, посещия в зоопарка, творчески дейности / рисуване, моделиране и конструиране / от 1 юни до 10 юли /. 3. Квалификационна дейност Човешките и професионални качества на учителите от училището са гаранция за постигането на целите на настоящата стратегия. Признаваме и оценяваме собствените усилия на учителите в техния стремеж за постоянно обучение Извеждане на постоянната квалификация на учителите и администрацията сред приоритетните за училището дейности Насърчаване на учителите за работа в екип Постигане създаването на етични междуличностни отношения между учителите, така че да се почувстват удовлетворени от работата си и от цялостното изпълнение на стратегията на училището Стимулиране повишаването на квалификацията и преквалификацията в отговор на променените индивидуални нужди. 4. Финансова дейност 4.1. Основното осигуряване за работата на училището се извършва чрез системата на делегирания бюджет Утвърждаване на правилници, свързани със СФУК Допълнително финансиране от Столична община Eксплоатация и поддръжка на физкултурните салони в сградата на училището Участие в национални и международни проекти Организиране на училищни благотворителни акции за подобряване на материално техническата база. 5. Социално-битова дейност 5.1. Осигуряване на безплатно хранене на деца от социално слаби семейства Осигуряване на безопасна и здравословна социална и физическа среда за ученици и учители Подобряване на физическото развитие и дееспособността на учащите се Поддържане и осъвременяване на наличната материална база Социално осигуряване и развитие на колектива.

8 6. Заключение Стратегията е изготвена в изпълнение на член 263 ал1 т.1 от ЗПУО, приета е на заседание на Педагогическият съвет, Протокол 16 / год..

ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ГР.ЕЛХОВО Адрес: ул. Ангел Вълев 39 тел.: тел.: ; УТВЪР

ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ГР.ЕЛХОВО Адрес: ул. Ангел Вълев 39   тел.: тел.: ; УТВЪР ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ГР.ЕЛХОВО Адрес: ул. Ангел Вълев 39 E-mail: highschool_elhovo@abv.bg тел.: 0478 88067 тел.:0478 88068; УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР: / ЙОВКА ДРАГОЕВА / УЧИЛИЩНА СТРАТЕГИЯ

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ 2017-2018 учебна година Настоящата Програма е приета

Подробно

36 Средно училище Максим Горки гр. София ул. Пирински проход 35, тел , УТВЪРДИЛ: Светла Нотева -директор ПРОГРАМА З

36 Средно училище Максим Горки гр. София ул. Пирински проход 35, тел ,   УТВЪРДИЛ: Светла Нотева -директор ПРОГРАМА З 36 Средно училище Максим Горки гр. София ул. Пирински проход 35, тел.02 858 61 48, e-mail : soy_36@abv.bg УТВЪРДИЛ: Светла Нотева -директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ 2018 2019

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕКТОР:Мариана Спасова/ ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ

Подробно

ОУ “Драган Манчов” – гр

ОУ “Драган Манчов” – гр ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info Утвърждавам! Директор:.. /Борис Златарев/

Подробно

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА НА УЧЕНИЦИТЕ

ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА НА УЧЕНИЦИТЕ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ ГР. ЦАРЕВО 0590 5 20 18 Директор; 5 20 13 Зам.директор; 5 20 31 Канцелария 0590 5 20 18 Утвърждавам: Д.Фелонова Директор П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ

Подробно

Мерки за повишаване на качеството на образованието, възпитанието и социализацията в ДГ 5 Слънчо за г. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: Въведение Управлението

Мерки за повишаване на качеството на образованието, възпитанието и социализацията в ДГ 5 Слънчо за г. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: Въведение Управлението Мерки за повишаване на качеството на образованието, възпитанието и социализацията в ДГ 5 Слънчо за 2018 2020г. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: Въведение Управлението на качеството е непрекъснат процес на организационно

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ ou_iv_rilski@abv.bg, 0878 637 061 Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА

Подробно

Microsoft Word - Plan_strategiq

Microsoft Word - Plan_strategiq Приложение 3 към Стратегия за развитието на детската градина ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДГ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЗА ПЕРИОДА 2016-2018Г. ВЪВЕДЕНИЕ Качеството на предучилищното

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 2023/ ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 2023/ ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 2023/08.09.2017 ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ ОТ УЧЕНИЦИТЕ В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ,

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint ИЗГРАЖДАНЕ НА УСТОЙЧИВ ПРИОБЩАВАЩ МОДЕЛ ЧРЕЗ МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО slaveikov_pl@abv.bg www.csop-pleven.com ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ Процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността

Подробно

143. ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ гр. София, район Подуяне, ул. Тодорини кукли 9 тел. 02/ , ; Утвърждавам:.. /ЗЗЛД/ Ди

143. ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ гр. София, район Подуяне, ул. Тодорини кукли 9 тел. 02/ , ;  Утвърждавам:.. /ЗЗЛД/ Ди 143. ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ гр. София, район Подуяне, ул. Тодорини кукли 9 тел. 02/846-51-67, ;e-mail: ou143@abv.bg Утвърждавам:.. /ЗЗЛД/ Директор на 143.ОУ Г.Бенковски ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ

Подробно

44.. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ БОЗВЕЛИ гр. София, ул. Плакалница 45 тел. : 02/ ; 02/ УТВЪРЖДАВАМ: Татяна

44.. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НЕОФИТ БОЗВЕЛИ гр. София, ул. Плакалница 45   тел. : 02/ ; 02/ УТВЪРЖДАВАМ: Татяна УТВЪРЖДАВАМ: Татяна Михайлова /Директор на 44. СУ Неофит Бозвели / ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА Настоящата програма е приета на заседание на педагогическия

Подробно

СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ХРИСТО БОТЕВ бул. "Евл. Георгиев" 34, тел.: , факс: ,

СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ХРИСТО БОТЕВ бул. Евл. Георгиев 34, тел.: , факс: , СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ХРИСТО БОТЕВ бул. "Евл. Георгиев" 34, тел.:866-12-71, факс:963-34-83, e-mail: sgcag_botev@abv.bg www. sgcag.info Утвърждавам!:... инж. Доротея

Подробно

СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1

СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1 СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1 КОНЦЕПТУАЛНА РАМКА Ръководството на Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов,

Подробно

Full page photo print

Full page photo print ПРОГРАМА за превенция на ранното напускане на учениците Принципи: І. Всеки ученик може да бъде отличник! 1. Да открием тази област, в която даденият ученик е добър; 2. Да му помогнем да се превърне в отличник

Подробно

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0>

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0> ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА МЛАДЕЖТА 2014 година /Приет с Решение 195 по Протокол 28/30.01.2014 г. на Общинския съвет - Завет/ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА ЗАВЕТ В община Завет от общо 16184 население,

Подробно

Детска градина 154 Сбъдната мечта гр. София, ул. Слатинска 60, тел.02/ , М Е Р К И ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАН

Детска градина 154 Сбъдната мечта гр. София, ул. Слатинска 60, тел.02/ , М Е Р К И ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАН М Е Р К И ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, ВЪЗПИТАНИЕТО И СОЦИАЛИЗАЦИЯТА В ДГ 154 СБЪДНАТА МЕЧТА - ГРАД СОФИЯ ЗА 2018 2019 УЧЕБНА ГОДИНА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ: Въведение Управлението на качеството

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Да научим английски език ПОРТФОЛИО на Теменужка Василева Крамарска, преподавател по английски език в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Визитна картичка Образование 2005 г. СУ Св. Климент Охридски

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децата и учениците от уязвими групи Програмата за предоставяне

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел УТВЪРЖДАВАМ:.. Димитрина Иванова Директор на ПГТЛП Гоце Делчев, гр. Благоевград ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА I.

Подробно

ПГСС СЕРГЕЙ РУМЯНЦЕВ ГР. ЛУКОВИТ ул. Васил Левски 26 е-mail тел: УТЪРДИЛ: ДИРЕКТОР:... /инж. Румяна Георгиева/ УЧИЛИ

ПГСС СЕРГЕЙ РУМЯНЦЕВ ГР. ЛУКОВИТ ул. Васил Левски 26 е-mail тел: УТЪРДИЛ: ДИРЕКТОР:... /инж. Румяна Георгиева/ УЧИЛИ ПГСС СЕРГЕЙ РУМЯНЦЕВ ГР. ЛУКОВИТ ул. Васил Левски 26 е-mail pgss_lukovit@abv.bg, тел: 0697 5 25 77 УТЪРДИЛ: ДИРЕКТОР:... /инж. Румяна Георгиева/ УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО НАПУСКАНЕ НА УЧИЛИЩЕ

Подробно

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информираността на децата за разпространението на ХИВ/СПИН болести,

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ; tcc_var

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ;   tcc_var ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: 756-756; тел./факс:745-937; e-mail: tcc_varna@yahoo.com Училищен план за насърчаване и повишаване

Подробно

ЧАСТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИНЖЕНЕРИНГ, ТЕХНОЛОГИИ И КОМПЮТЪРНИ НАУКИ 9010 Варна, ул. Студентска 1; тел ;

ЧАСТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИНЖЕНЕРИНГ, ТЕХНОЛОГИИ И КОМПЮТЪРНИ НАУКИ 9010 Варна, ул. Студентска 1; тел ; ЧАСТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИНЖЕНЕРИНГ, ТЕХНОЛОГИИ И КОМПЮТЪРНИ НАУКИ 9010 Варна, ул. Студентска 1; тел. +359 52 383 598; e-mail: pgtu@tu-varna.bg Стратегия за развитие на Частна Професионална Гимназия

Подробно

"}/ г УТВЪРДИЛ: Тер /Директор/ / -~-~~-~ Іва! У'~. П РО ГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ОТПАДАНЕТО НА ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩЕ 64 ОУ Цар Симеон Велики" Гр. София кв. Сим

}/ г УТВЪРДИЛ: Тер /Директор/ / -~-~~-~ Іва! У'~. П РО ГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ОТПАДАНЕТО НА ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩЕ 64 ОУ Цар Симеон Велики Гр. София кв. Сим "}/ г УТВЪРДИЛ: Тер /Директор/ / -~-~~-~ Іва! У'~. П РО ГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ОТПАДАНЕТО НА ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩЕ 64 ОУ Цар Симеон Велики" Гр. София кв. Симеоново ул. Симеоновска" 1 2018-2019 учебна година Изготвили:

Подробно