СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ За информация тел. (02) факс: е-mail: СПЕЦИАЛНОСТ СТОПАНСКО

Размер: px
Започни от страница:

Download "СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ За информация тел. (02) факс: е-mail: СПЕЦИАЛНОСТ СТОПАНСКО"

Препис

1 СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ За информация тел. (02) факс: е-mail: СПЕЦИАЛНОСТ СТОПАНСКО УПРАВЛЕНИЕ Уважаеми кандидат студенти, Справочникът за кандидатстващите в магистърски програми в СУ Св. Климент Охридски за учебната година ще излезе от печат по-късно и за да ви улесним при ориентацията и избора ви предлагаме този текст. Той съдържа предварителна информация само за магистърските програми в Специалност Стопанско управление, за които ще се обявява прием за учебната 2019/2020 година. Възможно е в окончателната редакция на Справочника да има някои промени. За повече информация по отношение на учебните планове, програмите, изискванията в рамките на учебния процес и пр. можете да се обърнете към ръководителя или администратора на съответната програма. За информация по административни въпроси процедури, срокове, графици, организация на учебния процес и пр. можете да се обърнете към инспекторите от Учебен отдел на Стопанския факултет.

2 МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Бизнес администрация за неспециалисти За специалисти: Бизнес администрация стратегическо управление Бизнес администрация развитие на човешките ресурси Дигитален маркетинг Дигитален мениджмънт в туризма МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В два варианта за неспециалисти и за специалисти: Бизнес администрация стратегическо управление Бизнес администрация развитие на човешките ресурси ВНИМАНИЕ: Ако дадена програма не набере необходимия минимум кандидати, обучението по нея няма да стартира, а кандидатстудентите, които са издържали успешно приемните изпити, ще бъдат пренасочени към друга магистърска програма според техните желания. Магистърските програми към специалност Стопанско управление дават възможност за профилиране и специализиране на обучаваните, за надграждането на знания и умения, необходими за успешното изпълнение на определена длъжност или група длъжности, за изпълнението на конкретни трудови функции. Успешно завършилите могат да заемат ръководни и административни длъжности в стопански организации, в средните и висшите равнища на държавната администрация, в организациите от третия сектор; да продължат обучението и изследователската си работа в докторантура; да бъдат преподаватели в различните степени от системата на висшето образование; да работят в научноизследователски и развойни звена. Магистърските програми са в различни варианти за специалисти и за (условно) неспециалисти. Разграничението е въз основа на базовото образование като за специалисти се приемат лица с базова подготовка

3 по специалностите Стопанско управление, Бизнес администрация или Мениджмънт от професионално направление 3.7. Администрация и управление или по специалност Икономика от професионално направление 3.8 Икономика. Всички кандидати с базова подготовка в друго професионално направление се считат за неспециалисти. Обучението се осъществява в платена форма и субсидирано от държавата (държавна поръчка). Съотношението на местата за обучение по държавна поръчка и срещу заплащане се определя ежегодно, но места по държавна поръчка се отпускат само в магистърските програми за специалисти. Класирането и приема стават според бала и реда на посочените желания, в съответствие с Правилник за приемане на студенти в Софийския университет Св. Климент Охридски. Условия за прием в магистърската програма за неспециалисти Бизнес администрация За кандидатстващите в тази програма няма специални изисквания и ограничения по отношение на притежаваната базова подготовка. Обучението е само в платена форма и може да започне както от зимен, така и от летен семестър. За прием в програмата кандидатите се явяват на устно събеседване. Критериите за оценка при събеседването са: мотивираност; умения да за анализ и оценка на актуални явления и конкретни казуси; умения да се аргументират и защитават тези; комуникативни умения. Оценяването е с да и не. Балът се образува по формулата Х + Y + Т където: Х е средния успех от дипломата за висше образование (бакалавър или магистър при петгодишно обучение); Y e успех от държавния изпит (или от защита на дипломна работа); T е оценката от устното събеседване, като оценка да се приравнява на 0.00, т.е. не променя изпитния бал, а оценка не се приравнява на (-0.50), т.е. намалява изпитния бал с половин единица. Условията за прием в магистърските програми за неспециалисти на английски език са същите с тази разлика, че устното събеседване се провежда на английски език и обучението започва само от зимен семестър.

4 Условия за прием в магистърските програми по Стопанско управление за специалисти За кандидатстващите в тези програми има изисквания и ограничения по отношение на притежаваната базова подготовка. Тя трябва да бъде по специалностите Стопанско управление, Бизнес администрация или Мениджмънт от професионално направление 3.7. Администрация и управление или специалност Икономика от професионално направление 3.8. Икономика. В тези програми съществува възможност за обучение както на места, субсидирани от държавата, така и срещу заплащане. Кандидатите за места, субсидирани от държавата (държавна поръчка) се явяват на писмен изпит и устно събеседване. Кандидатите за платена форма на обучение се явяват само на устно събеседване. Писменият изпит е под формата на тест върху специализирана проблематика по посочения по-долу Тематичен въпросник. Кандидати с оценка под среден 3.00 на писмения изпит не участват в класирането. Критериите за оценка при събеседването са: познаване на базови въпроси на теорията и практиката на управлението; умения да се използва наученото за анализ и оценка на актуални явления и конкретни казуси; умения да се аргументират и защитават тези, да бъдат убеждавани партньорите; комуникативни умения. Оценяването е с да и не. Балът се образува по формула: (1) За места субсидирани от държавата (държавна поръчка): (2) За платена форма на обучение: 0,5. (Х + Y) + Z + Т Х + Y + Т където: Х е средния успех от дипломата за висше образование (бакалавър или магистър при петгодишно обучение); Y e успех от държавния изпит (или от защита на дипломна работа); Z e оценката от писмения изпит; T е оценката от устното събеседване, като оценка да се приравнява на 0.00, т.е. не променя изпитния бал, а оценка не се приравнява на (-0.50), т.е. намалява изпитния бал с половин единица.

5 Условията за прием в магистърските програми за специалисти на английски език са същите с тази разлика, че устното събеседване се провежда на английски език и обучението се осъществява само в платена форма. Обучението във всички магистърски програми по Стопанско управление за специалисти започва само от зимен семестър. Тематичен въпросник за подготовка на кандидат-студентите, кандидатстващи за прием за места субсидирани от държавата (държавна поръчка) в магистърските програми по Стопанско управление за специалисти 1. История и развитие на управленската мисъл. 2. Цели и целеполагане в организациите. 3. Организационно устройство. 4. Организационна диагностика. Подходи. Методи. 5. Организационни стратегии. 6. Бизнес план предназначение, съдържание, методи на съставяне. 7. Мотивация на сътрудника в организацията. 8. Конфликти в организацията и справянето с тях. 9. Организационното поведение в културен контекст. 10. Управление на човешките ресурси. Планиране, набиране, подбор, атестиране, възнаграждение, развитие на персонала. 11. Маркетингови инструменти за въздействие върху пазара. Маркетинг микс. 12. Бизнес комуникации същност и методи на осъществяване. 13. Корпоративни финанси. 14. Счетоводството в управлението на предприятието. Литература Атанасов Т., Бизнес планиране и контрол, Бизнес комуникации, поредица Harvard Business Essentials, Бънкова, А. Организационната теория и проектирането на организации, Бънкова, А. Управление на организациите и организационните мрежи, Ведър, О. Управление на човешките ресурси, Давидков, Ц. Управление на организациите, Дурин, Ст. и Д. Дурина, Счетоводство на предприятието, 2011.

6 Кръстева, Н. Съвременен маркетинг, том 1 и 2, Паунов, М. Трудова мотивация, Петров, Г. Основи на финансите на фирмата, Трифонов, Т. и колектив. Корпоративни финанси, І и ІІ част, Магистърска програма за неспециалисти Бизнес администрация Срок на обучение: 2 семестъра Обучението в тази програма може да започне от зимен или от летен семестър. Ръководител: проф. д. с. н. Цветан Давидков е-mail: tzvetandavidkov@feb.uni-sofia.bg Администратор: доц. д-р Олимпия Ведър е-mail: olympia@feb.uni-sofia.bg Цел на програмата: Да подготви висококвалифицирани специалисти, които се ориентират добре в съвременните методи и средства за управление и развитие на организациите. Програмата цели да създаде разбиране за необходимостта от сериозна теоретична подготовка и да даде на обучаемите основа за непрекъснато самоусъвършенстване в практиката. МП Бизнес администрация дава възможност за профилиране и специализиране на обучаваните, за изграждането на знания и умения, необходими за успешното изпълнение на изискванията на определена длъжност или група длъжности в сферата на управлението (или свързани с управлението). След успешно дипломиране, освен магистърска степен по Бизнес администрация, завършващите получават и статута на специалисти, т.е. при желание от тяхна страна, могат да продължат обучението си в някоя от по-високо специализираните магистърски програми, предлагани от Факултета и да получат втора магистърска степен. Възможна реализация на завършилите програмата: ръководители на разнообразни по бранш и големина организации, занимаващи се със стратегическо управление и/или планиране; консултанти, преподаватели и научноизследователски кадри.

7 Продължителността на обучението е 1 година, която включва: Базова подготовка базови задължителни учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Бизнес администрация управленски, икономически, статистически и правни знания, необходими за успешното изпълнение на различни управленски функции в разнородни организации Профилираща подготовка изборно-задължителна и свободно избираема подготовка в различни възможни направления. Обучението завършва с държавен изпит или защита на магистърска теза по избор, като първата държавна сесия е съответно: За приетите от зимен семестър държавен изпит или защита на магистърска теза през м. юли. За приетите от летен семестър държавен изпит през м. февруари или защита на магистърска теза през м. юли. Магистърска програма Бизнес администрация стратегическо управление Срок на обучение: 2 семестъра Ръководител: проф. д-р Десислава Йорданова е-mail: d_yordanova@abv.bg Администратор: ас. Ирена Младенова е-mail: irenaml@feb.uni-sofia.bg Цел на програмата: Да подготви висококвалифицирани специалисти, които владеят съвременните методи и средства за стратегическо управление и организационно развитие. Програмата по стратегическо управление поставя акцент върху разработването на организационната стратегия. След завършване на програмата студентът трябва да знае и да може да разработва организационна стратегия, това включва диагностика на макросредата на организацията, на микросредата й, браншови анализи, анализ на състоянието на организацията, разработване на стратегия за организационно развитие, бизнес-стратегии, ресурсни и функционални стратегии, международни стратегии и др. Програмата цели да създаде разбиране за необходимостта от сериозна теоретична подготовка и да даде на обучаемите основа за непрекъснато самоусъвършенстване в практиката.

8 Възможна реализация на завършилите програмата: Ръководители на разнообразни по бранш и големина организации, занимаващи се със стратегическо управление и/или планиране. Успешно завършилите могат да заемат ръководни и административни длъжности в стопански организации, средните и висшите равнища на държавната администрация, организациите от третия сектор; да работят като консултанти; да продължат обучението и изследователската си работа в докторантура; да бъдат преподаватели в различните степени от системата на висшето образование; да работят в научноизследователски и развойни звена. Продължителността на обучението е 1 година, която включва: Базова задължителна подготовка (един семестър) учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху стратегическото управление. Профилираща подготовка (един семестър) студентите избират една от предлаганите специализации: Стратегическо развитие, Развитие на човешкия капитал, Иновации и предприемачество. Дисциплините от избраната специализация стават задължителни, а допълнително е предвидена и свободно избираема подготовка. Чрез изборнозадължителните и избираемите учебни дисциплини се оформя окончателно профила на специалиста. В рамките на този семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Забележка: В рамките на дадена учебна година стартира обучението само по тези специализации, които са набрали достатъчно кандидати съгласно Правилника на Университета. Останалите студенти, избрали специализация, която не може да бъде стартирана, се пренасочват към стартиралите според изявените второ и трето желание. Магистърска програма Бизнес администрация развитие на човешките ресурси Срок на обучение: 2 семестъра Ръководител: проф. д. ик. н Желю Владимиров е-mail: jeve@feb.uni-sofia.bg Администратор: гл. ас. д-р Иванка Михайлова е-mail: ivanka_mihaylova@abv.bg Цел на програмата: Програмата Бизнес администрация развитие на човешките ресурси се занимава със стратегическия ресурс на организацията нейния персонал, формирането и развитието на организацията като

9 жизнеспособен социален организъм. Основната цел на програмата е да подготвя висококвалифицирани специалисти, които да владеят съвременните методи и средства за стратегическо управление и развитие на човешкия капитал в организациите. След завършване на програмата студентът трябва да знае и да може да разработва организационна стратегия и в частност стратегии в областта на развитието на човешките ресурси. Възможна реализация на завършилите програмата: директори по управление на човешките ресурси, ръководители на едноименни отдели, специалисти в такива звена в стопански и нестопански организации, както и в държавната администрация; консултанти, преподаватели, научноизследователски кадри. Продължителността на обучението е 1 година, която включва: Базова задължителна подготовка (един семестър) учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху управлението на човешките ресурси. Профилираща подготовка (един семестър) студентите избират една от предлаганите специализации: Стратегическо развитие, Развитие на човешкия капитал, Иновации и предприемачество. Дисциплините от избраната специализация стават задължителни, а допълнително е предвидена и свободно избираема подготовка. Чрез изборнозадължителните и избираемите учебни дисциплини се оформя окончателно профила на специалиста. В рамките на този семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Забележка: В рамките на дадена учебна година стартира обучението само по тези специализации, които са набрали достатъчно кандидати съгласно Правилника на Университета. Останалите студенти, избрали специализация, която не може да бъде стартирана, се пренасочват към стартиралите според изявените второ и трето желание. Магистърска програма Дигитален маркетинг Срок на обучение: 2 семестъра Ръководител: проф. д. ик. н. Невяна Кръстева е-mail: nevianak@hotmail.com Ръководител: гл. ас. д-р Рая Каназирева е-mail: kanazireva@feb.uni-sofia.bg

10 Цел на програмата: Програмата Дигитален маркетинг има за цел да подготвя висококвалифицирани професионалисти, които да умеят да развиват успешно бизнес в бързо променяща се технологична среда. Програмата се фокусира върху използването на технологията, новите медии и интернет, за да се комуникират ценни предложения от фирма или организация към клиенти и обществото като цяло. Учебните дисциплини покриват всички ключови елементи на маркетинга като стратегия, бранд мениджмънт, етика, ефективност, проучвания, сегментиране, активиране. Допълнителният акцент е върху прилагането на придобитите знания и умения чрез технология в цифровия свят. След завършване на програмата студентът трябва да знае и да може да разработва цялостни управленски и маркетингови стратегии, които се интегрират в интернет среда. Програмата цели да създаде разбиране за необходимостта от сериозна теоретична подготовка и да даде на обучаемите основа за непрекъснато самоусъвършенстване в практиката. Магистърската програма Дигитален маркетинг цели да даде на студентите нови знания за инструментите за дигитален маркетинг и социални медии. Програмата се основава на съществуващите маркетингови практики и интегрираните към тях дигитални инструменти и приложения за социални мрежи, така че студентите да намерят своето място в бума на дигиталната ера. Завършилите програмата Дигитален маркетинг ще бъдат подготвени да отговорят на нуждите на всяка маркетингова позиция и да използват своите авангардни знания и за тяхната компания, и за своето лично развитие. Възможна реализация на завършилите програмата: ръководители на разнообразни по големина и специфика организации, като мениджъри по дигитален маркетинг, като специалисти в маркетинговите отдели на организацията, занимаващи се със стратегическо управление, планиране, управление на човешките ресурси, оперативно управление и др. Успешно завършилите могат да заемат ръководни и административни длъжности в стопански организации, средните и висшите равнища на държавната администрация, организациите от третия сектор; да работят като консултанти; да продължат обучението и изследователската си работа в докторантура; да бъдат преподаватели в различните степени от системата на висшето образование; да работят в научноизследователски и развойни звена. Продължителността на обучението е 1 година. В рамките на два семестъра са обхванати набор от задължителни и

11 избираеми учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху дигиталния маркетинг. В рамките на втория семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Магистърска програма Дигитален мениджмънт в туризма Ръководител: проф. д. ик.н. Соня Милева е-mail: Срок на обучение: 2 семестъра Цел на програмата: Да създаде висококвалифицирани ръководни кадри и експерти, владеещи съвременните форми, методи и средства за управление в сферата на туризма в бързо променяща се технологична среда. Програмата цели да се позиционира като иновативна, съвременна, и свързана с изискванията на пазара на труда, бурната цифровизация и трансформация в сектора на туризма. Насочеността на програмата е към подготовка на специалисти по дигитален мениджмънт в туризма, които да притежават компетенции, умения и знания да работят в условия на динамично променяща се бизнес и дигитална пазарна среда. Възможна реализация на завършилите програмата: ключови позиции в управлението на туристическите компании и дестинации, областната и общинските администрации, правителствените институции и силно развития сектор на неправителствените организации в сферата на туризма. В зависимост от интересите си магистрите могат да работят като преподаватели в широката мрежа от висши и средни учебни заведения, центрове за професионално обучение, експерти в консултантски и оценителски дружества, специалисти на свободна практика, докторанти и др. Продължителността на обучението е 1 година и включва: Базова задължителна подготовка (един семестър) учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху икономиката и управлението на туризма. Профилираща подготовка (един семестър) в областта на туризма. Дисциплините от специализацията са задължителни, като

12 допълнително е предвидена и свободно избираема подготовка. Чрез избираемите учебни дисциплини се оформя окончателно профила на специалиста. В рамките на този семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Обучението има силно изразен интердисциплинарен характер, което отразява спецификата на отрасъла туризъм като стопанска и социална дейност. Учебните дисциплини покриват ключови области от управлението на туризма, ефективното познаване и приложение на техниките и инструментариума на дигиталния маркетинг и управленските информационни системи за изграждане и управление на нов тип висококачествени интегрирани туристически продукти и услуги, адекватни на изискванията на глобалния туристическия пазар. Магистърска програма Бизнес администрация стратегическо управление (на английски език) Срок на обучение: 2 семестъра Ръководител: доц. д-р Тодор Ялъмов е-mail: yalamov@feb.uni-sofia.bg Администратор: доц. д-р Теодор Атанасов е-mail: teo@feb.uni-sofia.bg Цел на програмата: Да подготви висококвалифицирани специалисти, които владеят съвременните методи и средства за стратегическо управление и организационно развитие и могат да работят в многонационална и мултикултурна среда. Програмата по стратегическо управление поставя акцент върху разработването на организационната стратегия. Възможна реализация на завършилите програмата: ръководители на разнообразни по бранш и големина организации, занимаващи се със стратегическо управление и/или планиране; консултанти, преподаватели и изследователи, както в национален, така и в международен план. Продължителността на обучението е 1 година и включва: Базова задължителна подготовка (един семестър) учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху стратегическото управление.

13 Профилираща подготовка (един семестър) студентите избират една от предлаганите специализации: Стратегическо развитие, Развитие на човешкия капитал, Иновации и предприемачество. Дисциплините от избраната специализация стават задължителни, а допълнително е предвидена и свободно избираема подготовка. Чрез изборнозадължителните и свободно избираемите учебни дисциплини се оформя окончателно профила на специалиста. В рамките на този семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Забележка: В рамките на дадена учебна година стартира обучението само по тези специализации, които са набрали достатъчно кандидати съгласно Правилника на Университета. Останалите студенти, избрали специализация, която не може да бъде стартирана, се пренасочват към стартиралите според изявените второ и трето желание. Магистърска програма за неспециалисти Бизнес администрация стратегическо управление (на английски език) Срок на обучение: 4 семестъра Ръководител: доц. д-р Тодор Ялъмов е-mail: yalamov@feb.uni-sofia.bg Администратор: доц. д-р Теодор Атанасов е-mail: teo@feb.uni-sofia.bg Цел на програмата: Да подготви висококвалифицирани специалисти, които владеят съвременни методи и средства за стратегическо управление и организационно развитие. Програмата по стратегическо управление поставя акцент върху разработването на организационната стратегия. Възможна реализация на завършилите програмата: Ръководители на разнообразни по бранш и големина организации, занимаващи се със стратегическо управление и/или планиране; консултанти, преподаватели и научноизследователски кадри. Продължителността на обучението е 2 години. Първата година е подготвителна (два семестъра) и има за цел да въведе студентите в изучаваната проблематика и да създаде основа за усвояване на специалната подготовка. Във втората година обучението продължава съгласно учебния план на магистърската програма Бизнес администрация стратегическо управление (на английски език) за специалисти.

14 Магистърска програма Бизнес администрация развитие на човешките ресурси (на английски език) Ръководител: доц. д-р Теодор Атанасов е-mail: Администратор: доц. д-р Тодор Ялъмов е-mail: Срок на обучение: 2 семестъра Цел на програмата: Програмата Бизнес администрация развитие на човешките ресурси (на английски език) се занимава със стратегическия ресурс на организацията нейния персонал, формирането и развитието на организацията като жизнеспособен социален организъм на фона на мултикултурна среда. Възможна реализация на завършилите програмата: директори по управление на човешките ресурси, ръководители на едноименни отдели, специалисти в такива звена в стопански и нестопански организации, както и в държавната администрация; консултанти, преподаватели, научноизследователски кадри. Продължителността на обучението е 1 година и включва: Базова задължителна подготовка (един семестър) учебни дисциплини, изграждащи професионалната специализация на магистър по Стопанско управление с акцент върху управлението на човешките ресурси. Профилираща подготовка (един семестър) студентите избират една от предлаганите специализации: Стратегическо развитие, Развитие на човешкия капитал, Маркетинг или Иновации и предприемачество. Дисциплините от избраната специализация стават задължителни, а допълнително е предвидена и свободно избираема подготовка. Чрез изборно-задължителните и избираемите учебни дисциплини се оформя окончателно профила на специалиста. В рамките на този семестър студентите подготвят и защитават магистърската си теза. Забележка: В рамките на дадена учебна година стартира обучението само по тези специализации, които са набрали достатъчно кандидати съгласно Правилника на Университета. Останалите студенти, избрали специализация, която не може да бъде стартирана, се пренасочват към стартиралите според изявените второ и трето желание.

15 Магистърска програма за неспециалисти Бизнес администрация развитие на човешките ресурси (на английски език) Ръководител: доц. д-р Теодор Атанасов е-mail: Администратор: доц. д-р Тодор Ялъмов е-mail: Срок на обучение: 4 семестъра Цел на програмата: Програмата Бизнес администрация развитие на човешките ресурси се занимава със стратегическия ресурс на организацията нейния персонал, формирането и развитието на организацията като жизнеспособен социален организъм. Възможна реализация на завършилите програмата: директори по управление на човешките ресурси, ръководители на едноименни отдели, специалисти в такива звена; консултанти, преподаватели, научноизследователски кадри. Продължителността на обучението е 2 години. Първата година е подготвителна (два семестъра) и има за цел да въведе студентите в изучаваната проблематика и да създаде основа за усвояване на специалната подготовка. Във втората година обучението продължава съгласно учебния план на магистърската програма Бизнес администрация развитие на човешките ресурси (на английски език) за специалисти.

Microsoft Word - UchPlan_BA uchr_5_za_1_kurs

Microsoft Word - UchPlan_BA uchr_5_za_1_kurs СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.7. Администрация и управление Образователно-квалификационна степен: Магистър Утвърден с протокол

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.7. Администрация и управление

Подробно

Microsoft Word - UchPlan_IkUprObrazovanie_5_za_1_kurs

Microsoft Word - UchPlan_IkUprObrazovanie_5_za_1_kurs СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8 Икономика Образователно-квалификационна степен: Магистър Специалност: Икономика Срок на обучение:

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.7. Администрация и управление

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.7. Администрация и управление

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Про СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.7. Администрация и управление

Подробно

A9R1oc1x9e_lla9tw_82c.tmp

A9R1oc1x9e_lla9tw_82c.tmp 2 СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам: Утвърден от Академически съвет с протокол / Професионално направление: 38 Икономика ОКС магистър Специалност:

Подробно

Microsoft Word - UchPlan_IUEIKU_3_za_1_kurs

Microsoft Word - UchPlan_IUEIKU_3_za_1_kurs СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8. Икономика Специалност: Икономика Магистърска програма: Икономика и управление в енергетиката,

Подробно

Microsoft Word - UchPlan_Logistika_17_03_11_ikonomisti

Microsoft Word - UchPlan_Logistika_17_03_11_ikonomisti СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8. Икономика Специалност: Икономика Магистърска програма: Икономика и управление на логистиката

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ : Стопански У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... П

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ : Стопански У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... П СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ : Стопански У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.8 Икономика ОКС магистър

Подробно

СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС "МАГИСТЪР" НА УНСС - ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. ФО

СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС МАГИСТЪР НА УНСС - ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. ФО СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС "МАГИСТЪР" НА - ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ НАПРАВЛЕНИЯ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ редовно

Подробно

СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС "МАГИСТЪР" НА УНСС ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. X X

СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС МАГИСТЪР НА УНСС ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. X X СПЕЦИАЛНОСТИ В ОКС "МАГИСТЪР" НА УНСС ПО ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА И СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, ПО ФОРМИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕ ПРИЕМ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2019 г. Бизнес администрация РЦДО Хасково Бизнес администрация

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Пр

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Пр СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.3. Политически науки ОКС

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанск

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанск ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Счетоводна отчетност, контрол и анализ на стопанската дейност Област на висшето образование: 3. Социални,

Подробно

Microsoft PowerPoint - BIP ppt.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - BIP ppt.ppt [Compatibility Mode] ПРОЕКТ: BG051PO0001-4.3.04-0039 «Дистанционнообучениепобиблиотечно-информационнинауки, печатни комуникации и науките за културното наследство Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна

Подробно

ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 /

ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 / ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 / 88 55 01; info@swu.bg; www.swu.bg КВАЛИФИКАЦИОННА ХАРАКТЕРИСТИКА

Подробно

Лидия Любенова – инспектор Учебен отдел

Лидия Любенова – инспектор Учебен отдел С О Ф И Й С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т СВ. К Л И М Е Н Т О Х Р И Д С К И УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам:... (подпис) Професионално направление: филология Образователно-квалификационна степен: магистър Специалност:

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8. Икономика Специалност: Икономика Магистърс

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8. Икономика Специалност: Икономика Магистърс СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, (подпис) Професионално направление: 3.8. Икономика Специалност: Икономика Магистърска програма: Икономика и управление в енергетиката,

Подробно

Microsoft Word - Stop Upr bak za 2 i 3 kurs

Microsoft Word - Stop Upr bak za 2 i 3 kurs Софийски университет Свети Климент Охридски УЧЕБЕН ПЛАН Утвърждавам, Шифър 3. Социални, стопански и правни науки Професионално Образователно-квалификацион (подпис) направление: 3.7 Администрация и управление

Подробно

Научно –изследователски проект – отчет

Научно –изследователски проект – отчет СТАНДАРТИ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА УЧЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЯ ПРАВИЛНИК ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАЕМАНЕ НА АКАДЕМИЧНИ ДЛЪЖНОСТИ ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО МЕНИДЖМЪНТ ВАРНА 2011 Настоящият документ представя Стандарти за разработване

Подробно

Учебен план (пример)

Учебен план (пример) П ЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ България 4000 гр. Пловдив ул. Цар Асен 24; Централа: (032) 261 261 Ректор: (032) 631 449 факс (032) 628 390 e-mail: rector@uni-plovdiv.bg ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ УТВЪРЖДАВАМ:

Подробно

KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N Ш У М Е Н С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т Е П И С К О П К О Н С Т А Н Т И Н П Р Е С Л А В С К И гр. Шумен 970

KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N Ш У М Е Н С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т Е П И С К О П К О Н С Т А Н Т И Н П Р Е С Л А В С К И гр. Шумен 970 KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N Ш У М Е Н С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т Е П И С К О П К О Н С Т А Н Т И Н П Р Е С Л А В С К И гр. Шумен 9700, www.shu.bg ул. Университетска 115 Ректор 054/ 830

Подробно

Учебен план (пример)

Учебен план (пример) П Л О В Д И В С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ България 4000 гр. Пловдив ул. Цар Асен 24; Централа: (032) 261 261 Ректор: (032) 631 449 факс (032) 628 390 e-mail: rector@uni-plovdiv.bg Ф

Подробно

МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА "БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ" За неспециалисти Продължителност - 2 семестъра Ръководител на програмата проф. д.с.н. Цветан Давидков tzve

МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ За неспециалисти Продължителност - 2 семестъра Ръководител на програмата проф. д.с.н. Цветан Давидков tzve МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА "БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ" За неспециалисти Продължителност - 2 семестъра Ръководител на програмата проф. д.с.н. Цветан Давидков tzvetandavidkov@feb.uni-sofia.bg Администриращ програмата

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ ФИЛОСОФСКИ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол Професиона

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ ФИЛОСОФСКИ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол Професиона СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТ ФИЛОСОФСКИ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол Професионално направление: 2.3 Философия ОКС магистър Специалност:

Подробно

Г Р А Ф И К ЗА П О П Р А В И Т Е Л Н А С Е С И Я

Г Р А Ф И К     ЗА     П О П Р А В И Т Е Л Н А     С Е С И Я Г Р А Ф И К З А З И М Н А У С Л О В Н А С Е С И Я - Б А К А Л А В Р И З А У Ч Е Б Н А Т А 0 / 0 г. КАТЕДРИ ДИСЦИПЛИНИ БРОЙ ДАТА ЧАС ЗАЛА. Икономикс. Основи на икономическата теория. Основи на икономическата

Подробно

ЦЕНТЪР ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан: BA 546 СТРАТЕГИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ Приета: прот. 6 от г. Лектор:

ЦЕНТЪР ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан: BA 546 СТРАТЕГИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ Приета: прот. 6 от г. Лектор: ЦЕНТЪР ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан: BA 546 СТРАТЕГИЧЕСКИ МАРКЕТИНГ Приета: прот. 6 от 28.06.2011 г. Лектор: Доц. д-р Г. Милчева АНОТАЦИЯ Учебната дисциплина има

Подробно

РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ" ФАКУЛТЕТ "БИЗНЕС И МЕНИДЖМЪНТ" Утвърдил Ректор: (проф. дтн Хр.Белоев) УЧЕБЕН ПЛАН Шифър на учебния план: ЗА

РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ АНГЕЛ КЪНЧЕВ ФАКУЛТЕТ БИЗНЕС И МЕНИДЖМЪНТ Утвърдил Ректор: (проф. дтн Хр.Белоев) УЧЕБЕН ПЛАН Шифър на учебния план: ЗА РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ" ФАКУЛТЕТ "БИЗНЕС И МЕНИДЖМЪНТ" Утвърдил Ректор: (проф. дтн Хр.Белоев) УЧЕБЕН ПЛАН учебния план: 14500 ЗА СПЕЦИАЛНОСТ: 3.7.3 ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ:

Подробно

Приложение 3 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Икономика и управление /Туризъм/ Област на висшето о

Приложение 3 ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Икономика и управление /Туризъм/ Област на висшето о ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВАРНА ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ ХАРАКТЕРИСТИКА Докторска програма: Икономика и управление /Туризъм/ Област на висшето образование: 3. Социални, стопански и правни науки Професионално

Подробно

KONSTANTIN

KONSTANTIN KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N Ш У М Е Н С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т Е П И С К О П К О Н С Т А Н Т И Н П Р Е С Л А В С К И ФАКУЛТЕТ ПО ХУМАНИТАРНИ НАУКИ КАТЕДРА РУСКИ ЕЗИК КВАЛИФИКАЦИОННА

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТ

УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТ УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ НА ЗАВЪРШВАЩИТЕ СТЕПЕНИТЕ

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „Св

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „Св СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИЕМ НА МАГИСТРИ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА 1. Подаване на документи за прием в ОКС Магистър : - от 24.06.2019 г. до 11.09.2019 г. за кандидат-магистри

Подробно

Microsoft Word - imB_kr

Microsoft Word - imB_kr ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ФИЛИАЛ ПЛОВДИВ Утвърждавам, Ректор: /п/ (проф. д-р инж. К. Веселинов) Дата : 10.12.2008 г. УЧЕБЕН ПЛАН на специалността ИНДУСТРИАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ Професионално направление:

Подробно

Учебен план (пример)

Учебен план (пример) П ЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ България 000 гр. Пловдив ул. Цар Асен 2; Централа: (02) 261 261 Ректор: (02) 61 9 факс (02) 628 90 e-mail: rector@uni-plovdiv.bg ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ УТВЪРЖДАВАМ:

Подробно

Приложна икономика Ръководител: доц. д-р Тодор Попов I семестър икономисти Задължителни дисциплини: СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ ЗИМНА СЕСИЯ НА УЧЕБНАТА 2012/20

Приложна икономика Ръководител: доц. д-р Тодор Попов I семестър икономисти Задължителни дисциплини: СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ ЗИМНА СЕСИЯ НА УЧЕБНАТА 2012/20 Приложна икономика Ръководител: доц. д-р Тодор Попов I семестър икономисти СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ ЗИМНА СЕСИЯ НА УЧЕБНАТА 2012/2013 г. МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ ПО ИКОНОМИКА 1. Преструктуриране на собствеността,

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТФИЛОСОФСК У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Проф

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТФИЛОСОФСК У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Проф СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФАКУЛТЕТФИЛОСОФСК У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: Философия ОКС магистър Специалност:

Подробно

KONSTANTIN

KONSTANTIN KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N ШУМЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ЕПИСКОП КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ ФАКУЛТЕТ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА КАТЕДРА КОМПЮТЪРНА ИНФОРМАТИКА Утвърждавам: Декан:. (проф.д-р Р. Петрова)

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТ

УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТ УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ ФАКУЛТЕТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ НАУКИ КАТЕДРА ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ НА ЗАВЪРШВАЩИТЕ СТЕПЕНИТЕ

Подробно

LW 132

LW 132 ЦЕНТЪР ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ НАУКИ УЧЕБНА ПРОГРАМА Утвърждавам: Декан: BA 344 УПРАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ Приета: прот. 13/11.03.2016 г. Лектор: АНОТАЦИЯ Доц. д-р Юлия Йоргова В съвременните

Подробно

ПРОЕКТ: BG051PO Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство Проект

ПРОЕКТ: BG051PO Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство Проект ПРОЕКТ: BG051PO001-4.3.04-0039 Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА М И Н И С Т Ъ Р З А П О В Е Д РД / г. На основани

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА М И Н И С Т Ъ Р З А П О В Е Д РД / г. На основани Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА М И Н И С Т Ъ Р З А П О В Е Д РД 09-1453/07.09.2009 г. На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията, във връзка

Подробно

Учебен план бакалаври

Учебен план бакалаври Т Е Х Н И Ч Е С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т С О Ф И Я УТВЪРЖДАВАМ Ректор:... / Проф. дтн инж. Г. Михов / Дата:. Образователно-квалификационна степен: Професионална квалификация: Срок на обучение: Форма на

Подробно

КОНСПЕКТ на държавен изпит на специалност Корпоративен мениджмънт I. Обща част 1. Стратегически мениджмънт: същност, развитие и характеристики. Опреде

КОНСПЕКТ на държавен изпит на специалност Корпоративен мениджмънт I. Обща част 1. Стратегически мениджмънт: същност, развитие и характеристики. Опреде КОНСПЕКТ на държавен изпит на специалност Корпоративен мениджмънт I. Обща част 1. Стратегически мениджмънт: същност, развитие и характеристики. Определения за стратегически мениджмънт. Разлики между стратегия

Подробно

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Пр

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Пр СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам:... Утвърден от Академически съвет с протокол... /... Професионално направление: 3.3. Политически науки ОКС

Подробно

KONSTANTIN

KONSTANTIN KONSTANTIN PRESLAVSKY UNIVERSITY S H U M E N Ш У М Е Н С К И У Н И В Е Р С И Т Е Т Е П И С К О П К О Н С Т А Н Т И Н П Р Е С Л А В С К И Квалификационна характеристика на специалност Туризъм Утвърждавам:

Подробно