Microsoft Word - Release notes Word document.docx

Размер: px
Започни от страница:

Download "Microsoft Word - Release notes Word document.docx"

Препис

1 BenchMark MobileTrader Ръководство за употреба

2 2 Съдържание Отчет за сметка... 3 Основно Меню... 3 Търсене на инструменти... 4 Цени и Търговия... 5 Модул за Търговия... 6 Поставяне на поръчка Потвърждаване... 7 Потвърждение за сделка... 8 Отворени Позиции... 9 Чакащи Поръчки Известия Графики Ценови сигнали Новини Настройки Изход от приложението Съкращения и Дефиниции: Минимални изисквания Apple Android... 17

3 3 Отчет за сметка Прозорецът Отчет за сметка дава бърз достъп и информация за: Паричен баланс по сметка свободният кеш по сметката, който не е участвал в покупката на Акции, ETF или ETC; Общ баланс по сметка текущата стойност на сметката; Налични суми за марджин търговия наличните средства за търговия с валута, опции, CFD; Използване на марджин процентното съотношение на използвания спрямо свободния марджин. Основно Меню Основното меню е винаги достъпно от иконата в горния десен ъгъл на приложението. Чрез него получавате достъп до всички основни функции, като Отчет за сметка, Графики, Отваряне на позиции, Чакащи поръчки, Новини, Настройки и други.

4 4 Търсене на инструменти От Избор на инструменти можете да намерите бързо конкретна валутна двойка, CFD или акция. След като изберете желания инструмент, можете да търгувате директно с него или пък да го добавите към списъка с най-често търгувани инструменти в модул Цени и Търговия. Можете да потърсите конкретен инструмент, като впишете директно неговото име. Ако не сте сигурни за името, потърсете го в списъка с инструменти. След като изберете желания инструмент, ще се покаже допълнително меню с опции за сделка, чакаща поръчка, графика или ценови сигнал.

5 5 Цени и Търговия Секцията Цени и Търговия предоставя директен достъп до инструментите, които търгувате най-често. Изберете Промени, за да добавите или изтриете инструмент от списъка. Има и допълнителна опция за филтриране на списъка, което позволява да подредите инструментите в отделни групи Валути; CFD; Акции, Фючърси. Изберете инструмент. Ще се покаже допълнително меню с опции за сделка, чакаща поръчка, графика или ценови сигнал.

6 6 Модул за Търговия Изберете инструмент и продължете нататък от Модула за Търговия: Поръчка поставете чакаща стоп или лимит поръчка. Позиция купете или продайте директно по текущите пазарни цени. FX Опция търгувайте с валутни опции. Свързаните чакащи поръчки могат да бъдат поставени и допълнително от меню Отворени Позиции. Приплъзнете бутона в средата до най-дясното му положение, за да разрешите търговията. Бутоните Купува и Продава ще станат активни за определено време, в което можете да направите сделката.

7 7 Поставяне на поръчка От един и същи прозорец можете да изберете дали да сключите сделка, дали да поставите поръчка или да отворите позиция във валутна опция. Потвърждаване Преди да поставите поръчката, ще видите прозорец, който съдържа всички зададени параметри. Уверете се дали информацията е коректна и натиснете бутона Постави Поръчка. Ако някой от параметрите е грешен, изберете Отмени.

8 8 Потвърждение за сделка Когато поръчката е поставена успешно, ще се появи прозорец с потвърждение. Изберете Затвори, за да го потвърдите. В меню Известия можете да видите всички потвърждения, направени през последната търговска сесия.

9 9 Отворени Позиции Изберете Отворени Позиции от Основното Меню, за да прегледате сключените вече сделки. Ще виждате тази икона, ако по конкретния инструмент има няколко индивидуални позиции така наречените Нетирани позиции. Можете да изберете дали последната колона в менюто да показва печалбата/загубата по позицията или цената на отваряне/затваряне на позицията. Ако изберете определена отворена позиция, ще се покаже допълнително меню със следните опции: затваряне на позицията; промяна на свързаните към позицията поръчки; преглед на параметрите на позицията.

10 10 Чакащи Поръчки Изберете Чакащи Поръчки от Основното Меню. В това меню ще виждате всички поставени чакащи поръчки. Можете да ги променяте или да ги анулирате. Свързаните чакащи поръчки са означени с допълнителна икона, като например тази за валутни сделки. Поръчки от типа едната отменя другата са означени с тази икона. Ще виждате тази икона, ако към основната чакаща поръчка има прикачени други чакащи. Ако изберете определена чакаща поръчка, ще се покаже допълнително меню със следните опции: преглед на параметрите на поръчката; анулиране на поръчката; промяна на поръчката.

11 11 Известия Изберете Известия от Основното Меню. В това меню ще намерите информация за извършените сделки за периода от последния вход в приложението. Тук се пазят и всички ценови сигнали, които са били задействани в рамките на текущата сесия.

12 12 Графики От списъка с инструменти в модул Цени и Търговия изберете Графики. Ще се появи модул с графика, от който можете: да изберете период на графиката между 1 час и 5 години. да изберете вида на графиката Линейна, Бар графика или Свещи. Графиката ще се адаптира и ще запълни изцяло екрана, дори да обърнете телефона хоризонтално.

13 13 Ценови сигнали Изберете секция Ценови сигнали от Основното Меню. От тук можете да поставите сигнал, който ще се задейства, когато цената достигне определено ниво. Известието за Ценовия сигнал обикновено се показва на екрана, но може да бъде пратено и като на електронната поща, ако мобилното устройството позволява тази опция. След като Ценовият сигнал се задейства и видите известието на екрана, сигналът ще се запази в историята на сметката.

14 14 Новини Изберете секция Новини от Основното Меню. Ще се покаже списък с всички последни новини, подредени по хронологичен ред. Изберете конкретно заглавие, за да прочетете пълния текст на новината. От стрелките, разположени в горния десен ъгъл, можете да преминете директно към следващата новина или да се върнете към предишната.

15 15 Настройки Изберете Настройки от Основното Меню, за да промените: Език Регион Часова Зона Доставчици на Новини Известия за Ценови сигнали Настройките на Новините позволяват да изберете определен доставчик или предпочитан източник. Настройките се запазват автоматично след излизане от страницата.

16 16 Изход от приложението Изберете Изход от Основното Меню, за да затворите текущата сесия и да излезете от мобилната платформа.

17 17 Съкращения и Дефиниции: Д/К: Количество: П/З: Цена: Отваряне/Затваряне Показва дали позицията е Дълга (покупка) или Къса (продажба). Показва номиналната стойност на позициите. Печалбата / Загубата по позицията. Показва на каква цена ще се изпълни сделката. Цена на Отваряне / Цена на Затваряне Минимални изисквания Apple Версия ios 4.0 на операционната система или по-висока. Препоръчително е да актуализирате версията на мобилното устройство до ios 5, за да се възползвате от всички функции на мобилната платформа BenchMark Mobile Trader. o За да актуализирате вашата ios, свържете устройството си към itunes и изберете check for new software (проверка за нов софтуер). o Следвайте инструкциите на актуализацията. Android Версия Android 2.3 на операционната система или по-висока. Проверете за по-нови версии на операционната система от Settings (Настройки) About Phone (За Телефона) Software Updates (Актуализация на Софтуера).

18 18 Мобилните устройства, които работят с по-стара операционна система, също ще могат да ползват BenchMark MobileTrader, но ще бъдат пренасочвани към по-старата версия на мобилната платформа.

Microsoft Word ELANA-Global-Trader-FX.docx

Microsoft Word ELANA-Global-Trader-FX.docx ELANA Global Trader Валутна търговия (FX) за десктоп, таблет и смартфон КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА Ръководство за работа с платформа ELANA Global Trader за валутна търговия FX. Страница 1 от 14 Какво

Подробно

X-Social_Varchev_

X-Social_Varchev_ XSocial ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЛЗВАНЕ www.varchev.com 0700 17 600 info@varchev.com Съдържание: 1. Какво е XSocial? 2. Копиране на сделки 3. Структурата на платформата xsocial 3.1. Списък Провайдъри 3.2. Настроение

Подробно

Ръководство за работа с платформата EFOCS 2.0 EFOCS е търговска платформа, предназначена за клиентите на ЕВРО-ФИНАНС АД. Платформата дава достъп до па

Ръководство за работа с платформата EFOCS 2.0 EFOCS е търговска платформа, предназначена за клиентите на ЕВРО-ФИНАНС АД. Платформата дава достъп до па Ръководство за работа с платформата EFOCS 2.0 EFOCS е търговска платформа, предназначена за клиентите на ЕВРО-ФИНАНС АД. Платформата дава достъп до пазарите на финансови инструменти, организирани от Българска

Подробно

ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА MS WINDOWS 10 Според някои в операционната система Windows 10 Microsoft събират найдобрите черти от версии 7 и 8. Тя е доста по-

ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА MS WINDOWS 10 Според някои в операционната система Windows 10 Microsoft събират найдобрите черти от версии 7 и 8. Тя е доста по- ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА MS WINDOWS 10 Според някои в операционната система Windows 10 Microsoft събират найдобрите черти от версии 7 и 8. Тя е доста по-гъвкава от всичко, което Microsoft са правили досега.

Подробно

Мебели Виденов - поща на Андроид устройство

Мебели Виденов - поща на Андроид устройство Мебели Виденов - поща на Андроид устройство За помощ: todor.todorov@videnov.bg, тел. 0893 602 225 Съдържание Инсталиране на пощенски клиент...3 Начало на конфигурация...3 Email и парола...4 Настройки на

Подробно

Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Windows Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръковод

Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Windows Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръковод Актуализиране на фърмуера за избрани камери с поддръжка на данни за местоположението Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да актуализирате фърмуера за следните камери

Подробно

Ръководство за употреба на Мобилно приложение - Портал за Дистанционно обучение СЪДЪРЖАНИЕ 1. Какво Ви дава мобилната версия на Портала за Дистанционн

Ръководство за употреба на Мобилно приложение - Портал за Дистанционно обучение СЪДЪРЖАНИЕ 1. Какво Ви дава мобилната версия на Портала за Дистанционн Ръководство за употреба на Мобилно приложение - Портал за Дистанционно обучение СЪДЪРЖАНИЕ 1. Какво Ви дава мобилната версия на Портала за Дистанционно обучение на НИП 2. Инсталиране на мобилното приложение

Подробно

Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Mac Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на ф

Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Mac Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на ф Актуализиране на фърмуера на фотоапарата Благодарим ви, че избрахте продукт на Nikon. Това ръководство описва как да изпълните актуализацията на фърмуера. Ако не сте уверени,че можете да извършите актуализирането

Подробно

ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел , ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТ

ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел , ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТ ЕДИС СОФТУЕР ЕООД Пловдив, тел. 0888-640825, 0877-660667 office@edis-bg.com, https://www.edis-bg.com ЕДИС-АСО ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ НА АКТУАЛИЗАЦИЯТА \ Пловдив, юни 2019 г. - 1 - 1. ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕКУЩАТА

Подробно

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате или

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате   или Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате www.google.com или www.google.bg. Няма значение кой адрес ще напишете. Най-вероятно

Подробно

Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия за 2019 г. Последна актуализация на указанието: г. Препор

Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия за 2019 г. Последна актуализация на указанието: г. Препор Указание за инсталиране на офлайн Модул за Интрастат оператора (МИО) версия 6.0.0 за 2019 г. Последна актуализация на указанието: 01.02.2019 г. Препоръка: Да се извърши от системен администратор! Изисквания

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА WIFI SMART ДВУКАНАЛЕН КЛЮЧ Функции: Двуканален безжичен ON/OFF ключ. Управлява се от смартфон или таблет през интернет чрез

ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА WIFI SMART ДВУКАНАЛЕН КЛЮЧ Функции: Двуканален безжичен ON/OFF ключ. Управлява се от смартфон или таблет през интернет чрез ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА WIFI SMART ДВУКАНАЛЕН КЛЮЧ Функции: Двуканален безжичен ON/OFF ключ. Управлява се от смартфон или таблет през интернет чрез WiFi. Проверка на състоянието на управляваните уреди

Подробно

1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на в

1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на в 1 КаБел ЕООД Документация за софтуерния продукт КаБел ЕООД, подпомагащ организация на складовата дейност в железария Автор: Румен Ангелов История на версиите 1.10 *подредба име, размер в наличност екран

Подробно

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме

КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата Избор на събитие Избор на ме КРАТКО РЪКОВОДСТВО ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СИСТЕМАТА tickets.ndk.bg СЪДЪРЖАНИЕ 1. Регистрация и влизане в системата... 2 2. Избор на събитие...5 3. Избор на места (Попълване на заявка)... 7 4. Резервация на места...

Подробно

Control no:

Control no: Smart Access Работна процедура A. Предварително условиe... 2 1. Съвместимост със смартфон... 2 2. Избор на кабел... 2 a. Устройства на Apple (iphone 4/4s)... 2 b. Устройства на Apple (iphone 5/5c/5s)...

Подробно

OPERATING NOTES

OPERATING NOTES ЕКСПЛОАТАЦИОННИ УКАЗАНИЯ Упътване за настройване на безжична LAN мрежа: Как се регистрира климатик При безжичен LAN адаптер с идентификатор SSID, който започва с AP-. * Идентификаторът SSID е посочен на

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Подкрепата на Европейската комисия за представянето на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието,което отразява само възгледите на авторите, и Комисията не носи отговорност за каквото и

Подробно

Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където во

Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където во Видеорекордер АHD-3908 Ръководство за експлоатация Моделите от тази серия са отличен избор за цифрово наблюдение на обекти в различни сфери, където водещ фактор е сигурността. Вградената LINUX операционна

Подробно

Release notes_V3.0_BG

Release notes_V3.0_BG БЕЛЕЖКИ КЪМ ВЕРСИЯ V3.0 Hilti ON!Track Дата на излизане: 09.06.2018 г. 1 Важни моменти на версията 2 2 Нови функции 3 2.1 От местоположение и количество в потвърждение на доставката 3 2.2 Потвърждение

Подробно

ICS Natioanal

ICS Natioanal РЪКОВОДСТВО ЗА ВЪНШНИ ПОТРЕБИТЕЛИ Март 2019 г. История на промените Дата Версия Описание Автор 28.09.2018 1.0 Ръководство за потребителя ИО АД 07.03.2019 2.0 Ръководство за потребителя ИО АД СЪДЪРЖАНИЕ:

Подробно

Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа

Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа Mobi-B мобилен портфейл Инструкция за работа СЪДЪРЖАНИЕ Изтегляне и регистрация... 3 Регистриране на нова карта... 3 Добавяне на последваща карта... 5 Изтриване на карта... 6 Подмяна на мобилен телефон...

Подробно

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис

Десислава Цокова ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регис Десислава Цокова dtsokova@pgaz.org ЗАБАВНИ ОБУЧИТЕЛНИ ИГРИ С LEARNING APPS НЕОБХОДИМИ РЕСУРСИ Компютър, интернет за създаването и ползването им. Регистрация. ВЪВЕДЕНИЕ LearningApps.org е Web сайт, подкрепящ

Подробно

Color Touch Heating Thermostat

Color Touch Heating Thermostat Екотерм Проект ЕАД www.ecotherm.bg ИНСТРУКЦИЯ за монтаж и експлоатация на термостат с цветен сензорен дисплей HT-CS02 Редакция 2016 Термостат с цветен сензорен дисплей - HT-CS02 Термостатът HT-CS02 е дигитален,

Подробно

http://it.souprovadia.info 1. Какво е облак (Cloud) Най-общо: Технологии и услуги (софтуер, хардуер, масиви от данни), достъпни през интернет; Разполагаме с... Място, където може да се качват файлове,

Подробно

Инструкция за инсталация на EXTRADE BOUTIQUE Ако на Вашия компютър е инсталирана по-ранна Windows 7 или по-ранна версия, моля пропуснете стъпка Предва

Инструкция за инсталация на EXTRADE BOUTIQUE Ако на Вашия компютър е инсталирана по-ранна Windows 7 или по-ранна версия, моля пропуснете стъпка Предва Инструкция за инсталация на EXTRADE BOUTIQUE Ако на Вашия компютър е инсталирана по-ранна Windows 7 или по-ранна версия, моля пропуснете стъпка Предварителни условия и преминете към стъпка Инсталиране.

Подробно

ВНИМАНИЕ

ВНИМАНИЕ ИНСТРУКЦИИ ЗА РАБОТА С ПЛАТФОРМА ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИ НА ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ХАРМОНИЯ 1 ООД В тези инструкции ще намерите: 1. Как да влезем в плаформата за обучение?

Подробно

“ Ада – софт “ – софтуер за автоматизиране на финансово – счет

“ Ада – софт  “ – софтуер за автоматизиране на финансово – счет Офис София ж.к. Младост 1, бл.27 тел.: (02) 974 43 50 (02) 974 37 39 e-mail: office@ada-soft.bg РАЗРАБОТКА, ПРОДАЖБА И ВНЕДРЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ СОФТУЕР. ОДИТ РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА ISO 9001:2008 от Bureau

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017 РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА С ЛИНЕЕН ТЕГЛОВЕН ДОЗАТОР 2017 СЪДЪРЖАНИЕ МОНТАЖ... Стр.3 СТАРТИРАНЕ НА ДОЗАТОРА... Стр.4 ГЛАВНО МЕНЮ... Стр.7 НАСТРОЙКА НА РАБОТНА ПРОГРАМА... Стр.10 КАЛИБРИРАНЕ... Стр.16 ПОЧИСТВАНЕ

Подробно

Често задавани въпроси за Eee Pad TF201 Управление на файлове... 2 Как да получа достъп до данните, записани на microsd, SD карта и USB устройство?...

Често задавани въпроси за Eee Pad TF201 Управление на файлове... 2 Как да получа достъп до данните, записани на microsd, SD карта и USB устройство?... Често задавани въпроси за Eee Pad TF201 Управление на файлове... 2 Как да получа достъп до данните, записани на microsd, SD карта и USB устройство?... 2 Как да преместя избрания файл в друга папка?...

Подробно

9-P550S UM (BULGARIAN)

9-P550S UM (BULGARIAN) 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ЗАПОЗНАВАНЕ С ВАШИЯ НОВ ТЕЛЕФОН Научете повече за приложенията, ключовете, дисплея и иконите на Вашия телефон. Клавиши Вижте 1.1 - страница 3 Следната таблица Ви предлага

Подробно

Ръководство за Wi-Fi Direct Вариант 0 BUL

Ръководство за Wi-Fi Direct Вариант 0 BUL Ръководство за Wi-Fi Direct Вариант 0 BUL Приложими модели Това Потребителско ръководство важи за следните модели. HL-5470DW(T)/6180DW(T)/MFC-8710DW/8910DW/8950DW(T) Дефиниции на бележките Ние използваме

Подробно

WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отва

WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отва WEB портал за съобщаване на проблеми в СО Район Банкя Ръководство на потребителя I. Общ изглед на портала, вход и регистриране на потребител След отварянето на линка на портала http://bt.bg73.net/ се визуализира

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Облачна услуга за дистанционна връзка с касови апарати с марка ELTRADE Инструкции за употреба Характеристика на продукта ELTRADE Cloud е услуга, която свързва в облак касовите апарати на една фирма с базата

Подробно

Използване на Гугъл Диск

Използване на Гугъл Диск Използване на Гугъл Диск Основни действия, създаване на папки, документи и таблици Какво е Гугъл Диск (или Google Drive)? Google Drive е виртуален облак за съхранение, който може да използвате, за да пренасяте

Подробно

Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба

Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба Мрежов видео рекордер Ръководство за употреба Съдържание Работа с USB мишка... 3 Главно меню... 4 Преглед на живо... 5 Цифрово машабиране... 5 PTZ Управление... 6 Извикване на Предварителна настройка (Presets)

Подробно