Slide 1

Размер: px
Започни от страница:

Download "Slide 1"

Препис

1 . Международна конференция Жените на Балканите в следващите март 2019г. гр. Стара Загора ЛЕКТОР: КОМИСАР ЯВОР КОЛЕВ

2 «КИБЕР ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЖЕНИ И МОМИЧЕТА НОВИТЕ ФОРМИ НА НАСИЛИЕ»

3 Все по-лесният достъп до интернет, бързото разпространение на мобилната информация и нарастващата популярност на социалните медии, в съчетание със съществуващото пандемично насилие срещу жените и момичетата, водят до възникването на кибернасилие срещу жените и момичетата, което прераства в глобален проблем с потенциално значими последици за икономиката и обществото.

4 Киберпестъпленията спрямо жени и деца не следва да се третират като напълно отделен феномен, различен от насилието в реалния живот, тъй като в действителност то е по-скоро продължение на офлайн насилието. Например киберпреследването от партньор или бивш партньор следва същите модели като при офлайн преследването и затова се класифицира като насилие от интимен партньор, подпомогнато от технологиите.

5 Проучванията сочат, че една на всеки три жени ще бъде подложена на някаква форма на насилие през живота си и въпреки че нарастващото явление на свързаност чрез интернет е сравнително ново, оценява се, че една на всеки десет жени вече е преживяла някаква форма на кибернасилие след 15-годишна възраст.

6 Какви престъпления заплашват момичетата в интернет?

7 Сред най-често срещаните посегателства спрямо тях са: - виртуално блудство и изнудване; - създаване, притежание и разпространение на порнографски материали; - кибер-тормоз; - кибер-измама; - рисково поведение и др.

8 Киберпрестъпления спрямо жени

9 Кибернасилие срещу жени.

10 Според статистиките 1 от 4 жени страдат от домашно насилие. Проучване, проведено сред повече от 9000 германски потребители на интернет на възраст между 10 и 50 години, показва, че вероятността жените да са обект на онлайн сексуален тормоз и киберследене е много по-голяма отколкото при мъжете, а въздействието на тези форми на насилие е потравмиращо за жертвите.

11 Съществуват различни форми на кибернасилие срещу жени, включително, но не само, киберпреследване, насилствена порнография (или отмъстително порно ), основани на пола обиди и тормоз, заклеймяване за непристойно поведение, нежелана порнография, сексуални мъчения, заплахи за изнасилване и убийство, разпространение на лични данни и електронно подпомаган трафик.

12 Романтична измама Измамниците се преструват, че се интересуват от романтични отношения. Романтичните измами се случват най-често в сайтове за запознанства, но измамниците използват много често използват социалните мрежи или имейл за да осъществят контакт. В момента широко разпространена е историята, в която генерал от американската армия започва контакт, най-често чрез Фейсбук с български жени и разказва красива история, в която жена му, която е обичал много е починала наскоро и има нужда от утеха. Комуникацията между нищо неподозиращата жена и генерала може да продължава от няколко месеца до години, като вкрайна сметка целта е да бъде излъгана доверилата се жена и да преведе финансови средства на фалшивия генерал.

13 Това е профил на извършител на т.нар. романтични измами Можете да познаете профилите на извършители на горепосоченото престъпление по това, че: -Нямат снимки освен профилната; -Нямат почти никаква публикувана информация за себе си; -Нямате достъп до приятелите им и в повечето случаи не се показват; -При осъществяване на контакт с вас пишат на развален български език, понеже използват Гугъл преводач;

14 Съвети как да се предпазите от т.нар. романтична измама - Настройте профила си да бъде «личен», т.е да нямат достъп хора, извън списъка ви с приятели до личната ви информация; - Не приемайте за приятели хора, които не познавате, особено «съмнителни» с една снимка, с малко публикации и слаба активност в интернет; - Не давайте информация за себе си на хора, които не познавате. - Не споделейте прекалено много информация, която биха могли да използват за да спечелят доверието ви или физически да ви открият къде работите, кои публични места посещавате и т.н.

15 Насилствена порнография: Известна още като отмъстително порно, насилствената порнография включва онлайн разпространение на графични изображения или видеоклипове със сексуално съдържание без съгласието на лицето върху изображенията. Извършителят често е бивш партньор, който се е сдобил със снимките преди прекратяване на връзката, а целта е публично излагане и унижаване на жертвата като отмъщение за прекратяване на връзката. Не е задължително обаче извършителят да е партньор или бивш партньор, както и мотивът невинаги е отмъщение. Изображенията могат да се придобият и чрез неправомерно проникване в компютъра на жертвата, профилите в социалните медии или телефона, а целта може да е нанасяне на сериозна вреда на реалния живот на съответното лице (например уволняване от работа).

16 През последните години има много разпространени случаи на жени, станали обект на насилствена порнография в държавите членки на ЕС, и в САЩ, някои от които приключват със самоубийство на жертвата. Според проучванията до 90 % от жертвите на отмъстителното порно са жени, а броят на случаите непрекъснато нараства. Нараства и броят на уебсайтовете, предназначени за обмен на отмъстително порно, в които потребителите могат да представят изображения, заедно с лична информация, например адрес, работодател и връзки към онлайн профилите на жертвата.

17 Друга тенденция с унищожителен ефект върху жертвите е излъчването на живо на прояви на сексуално насилие и изнасилване през социалните мрежи. Досега през 2017 г. са регистрирани два много известни случая: един в Швеция и един в САЩ, като и в двата случая изнасилването на жертвите е предавано пряко чрез функцията Facebook live.

18 Киберпреследване Киберпреследването е преследване чрез имейл, чрез текстови (онлайн) съобщения или по интернет. Преследването включва повтарящи се инциденти, които поотделно могат или не да представляват безобидни действия, но заедно подкопават чувството за безопасност на жертвата и причиняват напрежение, страх или тревожност.

19 Подобни действия включват: - Žизпращане на имейли, текстови съобщения (SMS) или съобщения в реално време, които са обидни или заплашителни; - Žпубликуване на обидни коментари за респондента в интернет; Ž- споделяне на интимни снимки или видеоклипове на респондента в интернет или чрез мобилен телефон. За да се приемат тези действия за киберпреследване, те трябва да се повтарят многократно и да са извършени от едно и също лице.

20 Кибертормоз Кибертормозът има различни проявления, но за целите на този документ, може да включва: Ž- нежелани имейли с открито сексуално съдържание, текстови (или онлайн) съобщения; Ž- неуместни или обидни нападки в уебсайтовете на социалните мрежи или интернет чат стаи; Ž- заплахи за физическо и/или сексуално насилие по имейл, текстови (или онлайн) съобщения; Ž- подбуждане към омраза, използване на език, който охулва, обижда, заплашва или напада дадено лице въз основа на самоличността (пола) и други отличителни характеристики (сексуална ориентация или увреждане).

21 Информационно-сигнализационни платформи:

22

23

24

25

26

27 КОМИСАР ЯВОР КОЛЕВ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ КИБЕРПРЕСТЪПНОСТ ГДБОП МВР

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation и представят РИСКОВЕТЕ ОНЛАЙН ЗА ДЕТЕТО Част IV: Ръководство за родители на деца на възраст 16 18 години На тази възраст рисковете рязко намаляват, тъй като младият човек вече има изградени собствени навици

Подробно

Противообществени прояви на малолетните и непълнолетните лица през 2017 година

Противообществени прояви на малолетните и непълнолетните лица през 2017 година ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА ПРЕЗ 2017 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица, водени, заведени и снети от отчет в детските педагогически стаи (ДПС) за извършени

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Заедно за по-добър интернет! Съдържание: 1. Какви са рисковете онлайн? 2. Повече за интернет насилието. 3. Към кого да се обърнем за помощ? 4. Превенция. Деца между 5 и 8 годишна възраст Пишат домашни

Подробно

Противообществени прояви и престъпления на малолетните и непълнолетните лица в област Бургас през 2017 година

Противообществени прояви и престъпления на малолетните и непълнолетните лица в област Бургас през 2017 година ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА В ОБЛАСТ БУРГАС ПРЕЗ 2017 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица в област Бургас, водени, заведени и снети от отчет в детските

Подробно

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица през 2018 година

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица през 2018 година ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2018 ГОДИНА През 2018 г. са приключили делата за 31 154 извършени престъпления. От тях 10 176 са завършили с ефективно осъждане, 14 989 - с условно осъждане,

Подробно

ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ)

ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) Малолетни и непълнолетни лица, водени и заведени на отчет и преминали през детските педагогически стаи (ДПС)

Подробно

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица в област Стара Загора през 2017 година

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица в област Стара Загора през 2017 година ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА ПРЕЗ 017 ГОДИНА През 017 г. в област Стара Загора са приключили делата за 01 извършени престъпления. Делата за 695 от тях са завършили с ефективни

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation и представят РИСКОВЕТЕ ОНЛАЙН ЗА ДЕТЕТО Част III: Ръководство за родители на деца на възраст 13 15 години Това е най-рисковата възраст, в която тийнейджърите започват да експериментират и да изпробват

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2016 ГОДИНА В ОБЛАСТ ГАБРОВО През 2016 г. в област Габрово са приключили делата за 587 извършени престъпления. Делата за 214 от тях са завършили с ефективно

Подробно

Slide 1

Slide 1 ФИШИНГ Какво е фишинг (на англ. phishing )? Фишинг ( phishing ) зарибяване, произлиза от fishing риболов, защото електронните съобщения, които се разпращат, са като въдици. Престъпниците създават имейл

Подробно

Microsoft Word - Protivoobstestveni_proyvi_2015_oblast_Burgas

Microsoft Word - Protivoobstestveni_proyvi_2015_oblast_Burgas ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2015 ГОДИНА В ОБЛАСТ БУРГАС Малолетни и непълнолетни лица в област Бургас, водени, заведени и снети от отчет в детските педагогически стаи

Подробно

Marriages and births in Bulgaria/bg Statistics Explained Бракове, бракоразводи и раждания в България в началото на 21 век Автор: Национален статистиче

Marriages and births in Bulgaria/bg Statistics Explained Бракове, бракоразводи и раждания в България в началото на 21 век Автор: Национален статистиче Marriages and births in Bulgaria/bg Statistics Explained Бракове, бракоразводи и раждания в България в началото на 21 век Автор: Национален статистически институт на България Данни от ноември 2015 г. Настоящата

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2017 Г. В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД През 2017 година в област Благоевград са приключили делата за 1 708 извършени престъпления. Делата за 496 от тях са завършили с

Подробно

Reducing disparities Strengthening relations

Reducing disparities Strengthening relations СЕМИНАР Домашното насилие и насилието, основано на полов признак в контекста на правата на човека Обмяна на добри практики от Норвегия за работа с жертви на домашно и основано на пола насилие 02-04 декември

Подробно

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ)

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) По предварителни данни на Националния статистически институт през първото шестмесечие на

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ 2016 Г. В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД През 2016 година в област Благоевград са приключили делата за 2 205 извършени престъпления. Делата за 526 от тях са завършили с

Подробно

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица в област Бургас през 2017 година

Престъпления, обвиняеми и осъдени лица в област Бургас през 2017 година ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ОБВИНЯЕМИ И ОСЪДЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТ БУРГАС ПРЕЗ 2017 ГОДИНА През 2017 г. с осъдителна присъда в област Бургас са приключили делата за 1 731 извършени престъпления, което е с 27.3% по-малко

Подробно

Престъпления, завършили с осъждане, и осъдени лица през второто шестмесечие на 2013 година (предварителни данни)

Престъпления, завършили с осъждане, и осъдени лица през второто шестмесечие на 2013 година (предварителни данни) ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ВТОРОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 013 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) По предварителни данни на Националния статистически институт през второто на 013 г. с осъдителна

Подробно

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “ Инициатива Училището кани бащата (част от национална кампания Да бъдеш Баща ) 1 Визиите на национална кампания Да бъдеш Баща (1) За истинския мъж любовта минава през корема не се страхува да си изцапа

Подробно

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 9.2.2017 A8-0228/102 102 Лоренцо Фонтана от името на групата ENF Съображение 4 (4) През последните години терористичната заплаха бързо се разрасна и промени. Физическите лица, наричани чуждестранни бойци

Подробно

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2011 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ)

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2011 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪЖДАНЕ, И ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2011 ГОДИНА (ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДАННИ) По предварителни данни на Националния статистически институт през първото шестмесечие на

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА В ОБЛАСТ ПЕРНИК ПРЕЗ 2017 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица, водени, заведени и снети от отчет в детските педагогически стаи

Подробно

Slide 1

Slide 1 Кръгла маса Взаимодействие за прилагане изискванията на Директивата 2012/29/ЕС Видин, 12 март 2015 г. ИСДП Изисквания на Директивата: Член 22 от Директива 2012/29/ЕС изисква държавата да гарантира, че

Подробно

4 Aπριλίου 2003

4 Aπριλίου 2003 ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА В ОБЛАСТ ПЕРНИК ПРЕЗ 2018 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица, водени, заведени и снети от отчет в детските педагогически стаи

Подробно

What is the European Health Insurance Card (EHIC)

What is the European Health Insurance Card (EHIC) MEMO/11/406 Брюксел, 16 юни 2011 г. Здраве готвите се за почивка? Винаги пътувайте със своята Европейска здравноосигурителна карта! Когато сте на почивка, очаквайте... неочакваното! Планирате да пътувате

Подробно

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО - ЮГОЗАПАД ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА В СОФИЙСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ 2018 ГО

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО - ЮГОЗАПАД ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА В СОФИЙСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ 2018 ГО ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ЛИЦА В СОФИЙСКА ОБЛАСТ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица, водени, заведени и снети от отчет в детските педагогически

Подробно

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 21.2.2018 A8-0025/1 1 Позоваване 3 a (ново) като взе предвид доклада от 22 юли 2014 г. на специалния докладчик на ООН за насърчаване на истината, справедливостта, обезщетенията и гаранциите за ненастъпване

Подробно

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО - ЮГОЗАПАД ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ В ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ ПРЕЗ 2016 ГОДИНА Малолетни и непълн

ТЕРИТОРИАЛНО СТАТИСТИЧЕСКО БЮРО - ЮГОЗАПАД ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ В ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ ПРЕЗ 2016 ГОДИНА Малолетни и непълн ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ В ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ ПРЕЗ 206 ГОДИНА Малолетни и непълнолетни лица, водени и заведени на отчет и преминали през детските педагогически стаи (ДПС) за извършени

Подробно

Оценка на познанията за сигурността в интернет Резултатите, описани в настоящия доклад, се базират на проведено анкетно проучване сред учениците в гр.

Оценка на познанията за сигурността в интернет Резултатите, описани в настоящия доклад, се базират на проведено анкетно проучване сред учениците в гр. Оценка на познанията за сигурността в интерт Резултатите, описани в настоящия доклад, се базират на проведено анкетно проучва сред учениците в гр. София, проведено в рамките на съвместен проект на Софийски

Подробно

Microsoft PowerPoint - CSD Isledwane na Zertwite pptx

Microsoft PowerPoint - CSD Isledwane na Zertwite pptx Национално изследване на престъпността (НИП) в България 2012 Тихомир Безлов, София, септември 2013 г. Националното изследване на престъпността (НИП) National Crime Survey (NCS) Националното изследване

Подробно

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) Допълнителни насоки към урок и родителската среща за онлайн тормоз (5-7. клас) Тук можете да прочетете под

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) Допълнителни насоки към урок и родителската среща за онлайн тормоз (5-7. клас) Тук можете да прочетете под ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ (февруари 2019) Допълнителни насоки към урок и родителската среща за онлайн тормоз (5-7. клас) Тук можете да прочетете подробна информация за това как използват интернет българските

Подробно

Microsoft Word - orden de proteccion - BG.doc

Microsoft Word - orden de proteccion - BG.doc ФОРМУЛЯР ЗА МОЛБА ЗА НАЛАГАНЕ НА СПЕШНИ МЕРКИ Този документ е преведен за да се улесни разбирането му, но може да бъде попълнен и на испански език. ОБРАЗЕЦ НА МОЛБА ЗА НАЛАГАНЕ НА СПЕШНИ МЕРКИ ДАТА: ЧАС:

Подробно

Резултати от редовен изпит по Химия г. Вх. Вх. Пол Словом Оценка номер номер Пол Словом Оценка 7500 Жена Много добър Жена Среден

Резултати от редовен изпит по Химия г. Вх. Вх. Пол Словом Оценка номер номер Пол Словом Оценка 7500 Жена Много добър Жена Среден 7500 Жена Много добър 5.35 7579 Жена Среден 3.00 7501 Жена Отличен 5.65 7580 Мъж Слаб 2.00 7502 Жена Слаб 2.00 7581 Жена Добър 3.65 7504 Мъж Отличен 5.50 7583 Жена Отличен 5.55 7507 Жена Отличен 5.60 7586

Подробно

Резултати от предварителен изпит по Биология г. Вх. Номер Пол Словом Цифром Вх. Номер Пол Словом Цифром 1000 Жена Много добър Жен

Резултати от предварителен изпит по Биология г. Вх. Номер Пол Словом Цифром Вх. Номер Пол Словом Цифром 1000 Жена Много добър Жен 1000 Жена Много добър 5.19 1050 Жена Отличен 6.00 1001 Жена Много добър 5.25 1051 Жена Много добър 5.32 1002 Жена Много добър 5.32 1052 Жена Много добър 5.19 1003 Мъж Отличен 5.75 1053 Жена Много добър

Подробно

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Мнения на българите Изследване на Фондация Конрад Аденауер и Социологическа агенция Алфа Рисърч Нели Динева, Алфа Рисърч www.kas.de Методологическа рамка Целева група на изследването: пълнолетно население

Подробно

Упътване за ползване на данните от страницата с изборните резултати данните, които са използвани за това упътване са от и

Упътване за ползване на данните от страницата с изборните резултати   данните, които са използвани за това упътване са от и Упътване за ползване на данните от страницата с изборните резултати https://rezultati-izbori.eu/ данните, които са използвани за това упътване са от изборните резултати 2014-2019, на 26 май след 19:00

Подробно

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате или

Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате   или Регистрация на профил в Google и работа с облака Google Drive (Google Диск) I. Създаване на Google акаунт Първо зареждате www.google.com или www.google.bg. Няма значение кой адрес ще напишете. Най-вероятно

Подробно

Presentazione standard di PowerPoint

Presentazione standard di PowerPoint ДУМИТЕ СА КАМЪНИ Това обучение е финансирано в рамките на Европейската програма Права, равенство и гражданство (2014-2020) ПРОЕКТ ДУМИТЕ СА КАМЪНИ 2 ПРОГРАМА 3 ЗА КАКВО ЩЕ ГОВОРИМ ДНЕС? 1. Употребата на

Подробно

Microsoft PowerPoint - T_Tomov_Istanbul.pptx

Microsoft PowerPoint - T_Tomov_Istanbul.pptx Възможности за ИКТ износ в Република Турция 11 април 2013 година София Общи данни Население 75627 384 Площ 783 562 кв.км. Гъстота на населението 98 на кв.км. БВП 1,295 трилиона USD (2012 г.) април 2013

Подробно

N21mobile Политика за бисквитки За екипа на Network TwentyOne е от изключително значение да защитим от посегателства Вас и Вашите данни, които събирам

N21mobile Политика за бисквитки За екипа на Network TwentyOne е от изключително значение да защитим от посегателства Вас и Вашите данни, които събирам N21mobile Политика за бисквитки За екипа на Network TwentyOne е от изключително значение да защитим от посегателства Вас и Вашите данни, които събираме онлайн (анонимни или други). В тази секция ще научите

Подробно

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРАФИКЪТ НА ХОРА И КОЙ Е ЖЕРТВА НА ТРАФИК НА ХОРА? Трафикът е грубо нарушение на правата на човека и тежко престъпление, засягащ

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРАФИКЪТ НА ХОРА И КОЙ Е ЖЕРТВА НА ТРАФИК НА ХОРА? Трафикът е грубо нарушение на правата на човека и тежко престъпление, засягащ 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРАФИКЪТ НА ХОРА И КОЙ Е ЖЕРТВА НА ТРАФИК НА ХОРА? Трафикът е грубо нарушение на правата на човека и тежко престъпление, засягащо жени, мъже и деца. Настоящите насоки са предназначени

Подробно

Европейска комисия - Съобщение за медиите Резултати от есенното издание на проучването Стандартен Евробарометър за 2018 г.: в навечерието на изборите

Европейска комисия - Съобщение за медиите Резултати от есенното издание на проучването Стандартен Евробарометър за 2018 г.: в навечерието на изборите Европейска комисия - Съобщение за медиите Резултати от есенното издание на проучването Стандартен Евробарометър за 2018 г.: в навечерието на изборите за Европейски парламент преобладава положителната представа

Подробно