MK II Instructions

Размер: px
Започни от страница:

Download "MK II Instructions"

Препис

1 H A W K 3 & 4 CE V.II C L E A N B U R N П Е Ч К А З А Т В Ъ Р Д О Г О Р И В О Ръководство за потребителя Този уред трябва да бъде инсталиран от компетентен професионалист. Моля използвайте тази инструкция, докато инсталирате печката. Добре е след това собственикът да запази инструкцията. Оставете системата готова за работа и инструктирайте потребителя за правилното използване на печката. v09.09

2 Hawk 4 CE Техническа спецификация Тегло на печката 71 kg Дърва Общо КПД % Номинална мощност 4.5 KW Средни CO Емисии (при 13% O2) 0.27 % Средна температура на отпадните газове 270 C Дебит на димния газ 5.7 г/сек Въглища (антрацит) Общо КПД % Номинална мощност 3.0 KW Средни CO Емисии (при 13% O2) 0.54 % Средна температура на отпадните газове 332 C Дебит на димния газ 7.9 г/сек Не е добре този уред да се включва в комин, в който е включен и друг уред. Не е задължително този уред да е в непрекъснат горивен режим. 1 Коефициент на полезно действие 2 Коефициент на полезно действие

3 Инструкция за монтаж МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ИНСТРУКЦИЯ ВНИМАТЕЛНО Важно е вашата печка да бъде инсталирана правилно. Hunter Stoves Limited не носи отговорност за повреди или наранявания, причинени от неправилна инсталация или употреба. ВАЖНО Тази печка не трябва да бъде включвана в комин, към който има включено каквото и да е друго отоплително тяло Не поставяйте външни вентилатори в помещението, в което е печката, защото това може да предизвика изпускане на дим в помещението. Чугунена Яка Поставете уплътнението на желаното място отгоре или отзад. Поставете чугунената яка върху уплътнението. Използвайте предоставените винтове М6, за да закрепите здраво яката към корпуса през четирите отвора. Поставете двата болта М8, шайбите и гайките в отворите от двете страни на яката. Чугунен капак Поставете уплътнението и чугунения капак върху останалия неизползван отвор и го захванете с предоставените два болта М6.

4 Огнеупорни тухли Огнеупорните тухли в печката са фабрично поставени. Снимките тук показват реда за поставянето и махането им, когато е необходимо да обслужвате вашата Hunter печка. Странични огнеупорни тухли Извадете всички чугунени отливки Плъзнете тухлите от двете страни в долната част на печката. Задна огнеупорна тухла Издърпайте горния край на задната огнеупорна тухла към вас, повдигнете и извадете. Предпазен екран Повдигнете екрана и плъзнете надясно. Когато лявата страна на екрана се отмести от поддържащата опора, наведете екрана към горивната камера и го отстранете.

5 Инсталационна инструкция Тази инструкция осигурява основните принципи за правилно инсталиране на печката. В зависимост от конкретните условия може да се появи необходимост от малки промени в някои от детайлите. Инсталирането трябва да съответства на строителното законодателство и другите нормативни актове, които имат отношение към инсталирането на печката. За здравословна и безопасна употреба Пренасяне Необходими са адекватни съоръжения за товарене, разтоварване и пренасяне на печката. Огнеупорни замазки Някои видове огнеупорни замазки мога да причинят увреждане на кожата. Ако попадне на незащитено място по кожата ви, измийте обилно с вода. Азбест Тази печка не съдържа азбест. Ако по време на инсталирането има опасност да се наруши някаква азбестова изолация, моля потърсете специализирано ръководство и използвайте подходящо предпазно оборудване. Метални части При инсталиране или обслужване на тази печка внимавайте и вземете предпазни мерки, за да не се самонараните.

6 Инсталиране Комин Височината на комина и мястото за включване трябва да отговарят на строителните норми. Проверете дали коминът е в добро състояние той трябва да е сух, без наранявания и да не е запушен. Диаметърът му не трябва да е по-малък от 125 mm и не по-голям от 200 mm. Ако някое от тези изисквания не е изпълнено, се консултирайте с професионалист. Коминът трябва да бъде почистен преди да свържете печката. Ако към комина е била включена открита камина, има голяма вероятност да са се наслоили налепи. Това повишава риска от запушване. Затова е препоръчително коминът да бъде почистен повторно много внимателно около месец след редовна употреба на печката. Ако няма комин, за изграждането му можете да използвате фабрични коминни тела или тръби от неръждаема стомана, които можете да облечете и в гипсокартон. Тези комини трябва да са изградени според инструкциите на строителя. Теглене на комина Налягането в комина трябва да е между 0,12 и 0,25 mbar, за да бъде гарантирана добрата работа на печката. Измерването трябва да се направи по време на горене при високо натоварване. Ако препоръчителните максимални стойности са превишени, трябва да се постави стабилизатор, така че нивото на горене да може да се контролира и да се предотврати по-силно изгаряне. Ако стойността е по-малка от препоръчания минимум, работата на печката ще бъде по-малко ефективна. Свързване с комина Ако на мястото вече има камина, нишата може да се изгради с тухли или да се изолира с негорими материали. За връзка между печката и комина могат да се използват къси тръби, чиито вътрешен диаметър е не по-малък от 125 мм. Тръбите трябва да са от неръждаема стомана или да са емайлирани с дебелина на стената не по-малка от 1,2 мм. Краят на тръбата трябва да е най-малко на 76 мм от страничните или задните страни на комина. В идеалния случай старата камина трябва да поеме печката така, че да има плавен преход към комина. Дължината на всяка хоризонтална част на тръбата не трябва да е по-дълга от 125 мм. Важно е всички връзки между печката и комина да са херметично изолирани. И коминът, и тръбите трябва да са достъпни за почистване. Ако някоя част на комина не може да се достигне през печката, е добре да се остави вратичка за почистване в комина. Снабдяване с въздух Помещението, в което се намира печката, не се нуждае от постоянен отвор за достъп на въздух.

7 Разстояния За добрата работа на печката е необходимо около нея да остане минимално свободно пространство от 150 мм отстрани и отгоре и 50 мм отзад. Стените от негорими материали, които са около печката на разстояние по-малко от 300 мм, трябва да са с дебелина не по-малка от 75 мм. Задната стена на камината трябва да е направена от негорими материали. Осигурете основа от негорим материал на поне 300 мм отпред и по 150 мм от всяка страна на печката. Печката трябва да се стабилизира много добре. За тази цел използвайте винтовете на краката й. Забележка: МИНИМАЛНИ РАЗСТОЯНИЯ ДО ГОРИМИ МАТЕРИАЛИ Зад печката Отстрани на печката 650 мм 400 мм НЕ трябва да има мебели на по-малко от 900 мм от всяка страна на печката. под горими материали се разбират всички материали, които биха се повредили от топлина, включително пластмаси. Необходими минимални разстояния 150 мм 75мм 50мм Забележка: Стените и подът са негорими и всички посочени размери са минимално допустимите. 300мм 125мм

8 При завършване на инсталацията При завършване на инсталацията оставете достатъчно време за доброто изсъхване на всякакви лепила, цименти и пр. След това може да запалите слаб огън, за да проверите дали димът се поема и изхвърля изцяло през комина. Не палете печката на пълна мощност през следващите 24 часа. При завършване на инсталацията се уверете, че инструкциите и инструментите от печката остават при вас (в случаите, когато е нает специалист за инсталиране на печката). ВНИМАНИЕ: НЕ ОСТАВЯЙТЕ МАЛКИ ДЕЦА САМИ В БЛИЗОСТ ДО ПЕЧКАТА.

9 Инструкция за работа с печката Не използвайте тази печка в общ комин с други устройства Не оставяйте печката с отворена врата по време на горене Аерозолни спрейове Не използвайте НИКАКВИ аерозолни спрейове във или около печката, когато е запалена и гори. Контрол на въздуха Тази печка е конструирана да изгаря горивото по-чисто и по-ефективно в сравнение с обикновените печки за изгаряне на дърва. Ако се използва коректно, печката ще гори много по-ефективно от обичайното и това ще се вижда с просто око през стъклото, което вложените в печката технологии предпазват от нагари. И така тази печка трябва да се използва правилно. Особено важно е печката да има адекватно подаване на въздух за изгаряне и вентилация. Отворите за първичен, вторичен и третичен въздух трябва да се поддържат чисти и достъпни. Първичен въздух Първичният въздух се контролира чрез отворите във вратата Оттам се подава въздух към леглото на огъня Вторичен въздух Вторичният въздух се контролира чрез отворите над вратата. Това е системата Hot airwash, която поддържа стъклото чисто и без нагар. Третичен въздух Третичният въздух подпомага вторичното горене на горивото, като повишава ефективността и намалява емисиите във въздуха. Нагласете клапата на гърба на печката, за да контролирате третичния въздух. Внимание! Печката е гореща по време на работа, затова вземете предпазни мерки. Инструментът може да се използва за отваряне и затваряне на вратата. Дебелите ръкавици са подходящи, когато нагласявате първичния и вторичния въздух.

10 Коминна клапа (Опция) Когато клапата е в отворена позиция, коминът тегли с пълна тяга и това увеличава въздушния поток през печката. В затворена позиция клапата ограничава потока и така горенето се забавя. Затворете всички отвори за въздух, така че огънят да остане да тлее, преди да затворите клапата. Решетки за твърдо гориво Вашата Hunter печка е снабдена с локомотивен тип скари. Чрез тях можете да махате пепелта лесно, чисто и без да гасите печката. Те се задвижват извън печката при затворени врати. Скарите са проектирани както за горене на дърва, така и за твърдо гориво. За да горите твърди минерални горива поставете помощния инструмент на крана отстрани на печката и го издърпайте към себе си. Когато е в тази позиция, скарите са отворени и пропускат въздуха отдолу нагоре в леглото на огъня, създавайки оптимални условия за изгаряне на твърди горива. Важно е да почиствате пепелта редовно, като използвате помощния инструмент. Така ще осигурите безпрепятствено достъпа на въздух през скарите. Пепелникът трябва да се почиства поне веднъж дневно. Не е добре да оставяте пепелта да се натрупва дълго време, защото това може да доведе до повреди в елементите на скарата. Можете да използвате задния край на помощния инструмент, за да пренесете пепелника. За да горите дърва, поставете помощния инструмент на крана отстрани на печката и го преместете максимално към гърба на печката. В това положение достъпът на въздух под леглото на огъня е ограничен, което позволява да се натрупа жар. Пепелта може да се почиства или с леко раздвижване на скарите, или с лопатка. Забележки за горенето на твърди минерални горива Твърдите минерални горива трябва да бъдат поставени в печката, така че да не образуват повече от 30 о наклон в леглото отпред назад. Те не трябва да се натрупват над нивото на задните огнеупорни тухли, защото могат да увредят печката. С пълно зареждане на горивото печката ще трябва да се презарежда приблизително веднъж на всеки два часа. Твърдите минерални горива горят по-ефективно, когато достъпът на вторичен въздух е затворен. Управлявайки достъпа на първичен въздух, можете да контролирате нивото на горене. Винаги почиствайте пепелта преди да заредите с гориво отново и не позволявайте пепелта да се натрупа под скарите. Тези горива дават пепел, чието натрупването може да задуши огъня. При някои твърди минерални горива може да остане сгур по скарите. Почиствайте ги периодично. Важно! Изключително важно е пепелникът да бъде почистван редовно. Въздухът, преминаващ през леглото на огъня, охлажда скарите. Разрушаването или изгарянето на скарите почти винаги е резултат от натрупването на пепел. Забележки за горенето на дърва При пълно зареждане с дърва печката ще има нужда от презареждане приблизително веднъж на всеки час. Височината на купчината дърва може да е по-голяма, отколкото при другото твърдо гориво, но трябва да сте сигурни, че не опират над огнеупорните тухли в задната страна на печката.

11 Дървата горят по-ефективно, когато достъпът за първичен въздух е отворен, а за вторичен въздух е полуотворен. С вторичния въздух можете да контролирате силата на огъня. Забележка: И първичният, и вторичният въздух са необходими при началното запалване на печката виж Запалване на печката. Дървата горят по-добре върху жар и е необходимо да отстранявате само пепелта отвреме навреме. Горете само добре изсушени дърва, отсечени, нарязани и нацепени преди поне 12 месеца. Горенето на влажни дърва ще създаде смолисти налепи по печката и комина и няма да осигури задоволителна температура. Запалване на печката Препоръчително е да сте изпробвали 2 или 3 пъти печката с неголям огън, преди да използвате пълния й капацитет. Това ще позволи на боята да се консервира и да издържи много по-дълго време. По време на този процес може да се появи не особено приятна миризма. Тя не е токсична, но за вашия комфорт ви препоръчваме през това време да отворите широко вратите и прозорците на помещението. Първоначално заредете печката със стартово гориво, т.е. хартия, сухи подпалки. Запалете огъня в основата, като оставите всички отвори за достъп на въздух отворени. Оставете горивото да се разгори и когато горенето е устойчиво, добавете постепенно от основното гориво. Ако вече имате добър огън, можете да добавяте гориво, когато е необходимо. Продължително горене Печката може да се напълни с гориво за продължително горене. Когато се използва твърдо гориво, изпразнете пепелника, отворете отворите за въздух и оставете огъня да се разгори за кратко време. Напълнете отново с гориво и затворете отворите за въздух. Точното нагласяване зависи от вида на горивото и от размерите на комина, така че известна практика ще ви е необходима. Възможно е да се наложи да нагласите клапата за третичен въздух на гърба на камината. За да съживите огъня, отворете въздушните отвори, докато огънят се разгори, почистете пепелта, ако е необходимо, и заредете с гориво отново. След това затворете отново отворите за въздух. Забавено горене За да забавите горенето, първо затворете отворите на първичния въздух, после и на вторичния (като поставите дръжката максимално вляво). В това положение отворите няма да допускат въздух, огънят ще има недостиг на въздух и постепенно ще започне да тлее. Ако искате да го разгорите отново, препоръчително е първо да отворите първичния въздух и след това вторичния. Внимание: Печката ще остане гореща доста време, след като огънят е загасен. Бележки за безопасност ОГЪНЯТ МОЖЕ ДА Е ОПАСЕН! Винаги използвайте предпазна решетка пред печката в присъствието на деца или възрастни хора. НЕ ПРЕПЪЛВАЙТЕ ПЕЧКАТА С ГОРИВО. Възможно е да разгорите печката повече от проектния й капацитет, а това може да я увреди. Затова внимавайте за признаци ако някоя част на печката започне да се зачервява, значи огънят е прекалено силен и отворите за въздух трябва да се регулират. Никога не оставяйте печката без наблюдение за дълго, без предварително да сте регулирали отворите за въздух в безопасен режим.

12 ВНИМАНИЕ: ИЗПУСКАНЕ НА ДИМ Тази печка няма да изпуска никакъв дим при добро инсталиране и правилна работа с нея. Дим може да се появи по време на почистване от пепелта или при добавяне на гориво в работен режим. Не може да има постоянно димене. Ако все пак има постоянно изпускане на дим, незабавно трябва да се предприемат следните мерки: 1. Отворете вратите и прозорците, за да проветрите помещението. 2. Загасете печката или извадете безопасно горивото от печката. 3. Проверете дали коминът е запушен и го почиствайте регулярно. 4. Не палете печката, докато не откриете и не отстраните причината за изпускането на дим. При необходимост потърсете специалист. Неблагоприятни метеорологични условия. В някои инсталации в редки случаи, при определени локални метеорологични условия (вятър от определена посока, например), може да се стигне до връщане на газове и тогава печката изпуска дим. При тези обстоятелства печката не трябва да се използва. Потърсете съвети от професионалист (например, дали поставяне на клапа за предпазване от връщане на газовете ще реши проблема). Важно! Не поставяйте външни вентилатори в помещението, в което е печката. В СЛУЧАЙ НА ПОЖАР В КОМИНА Пуснете алармата, за да предупредите другите хора в жилището. Обадете се на пожарната служба. Намалете силата на горене на печката, като затворите отворите за въздух. Преместете мебелите и килимите встрани от печката и махнете близко стоящите украси. Ако стената се загрява, отдалечете мебелите. Осигурете достъп на пожарникарите до покрива ви, за да проверят за разпространение на огъня.

13 ЕКСПЛОАТАЦИЯ НЕ се допускат промени (извън предоставените опции от производителя) на печката. Печката се нуждае от регулярна поддръжка. Екран Веднъж месечно екранът трябва да се сваля и почиства, за да не се натрупват сажди или пепел. Нагарите пречат на изхвърлянето на газовете и това може да доведе до изпускане на дим. Ако екранът се свали от вътрешната страна на печката, можете да почистите комина. Тялото на печката Печката е боядисана с температурно устойчива боя, която трябва да се почиства с фина и мека четка за прах. Не почиствайте печката, докато е гореща. Изчакайте да изстине достатъчно. Боята може да се поднови с оригинална боя на Hunter stoves. Стъкло Почиствайте стъклото с почистващите препарати на Hunter stoves само когато е студено. Не трябва да се използват силно абразивни вещества и материи, защото могат да надраскат стъклото и с това да направят почистването по-трудно. Мокри дърва при горещо стъкло, удар с ръжена или затръшване на вратите могат да спукат стъклото. То няма да се спука от топлината. Огнеупорни тухли При нормална употреба огнеупорните тухли ще се запазят дълго време. Все пак е възможно да се спукат, ако дървата или ръженът ги удрят продължително. Проверявайте периодично за сериозни пукнатини на тухлите и ги заменяйте с нови при необходимост. Дръжка на вратата При затваряне вратата прилепва плътно. Ако това не е така, можете да го постигнете, като регулирате дръжката на вратата. Охлабете болта и завъртете дръжката на вратата един оборот по часовниковата стрелка. Така ще получите по-плътно затваряне. Уплътнения Проверявайте уплътненията на вратата и около стъклата. Ако започне да се отлепя, използвайте лепилото на Hunter stoves, за да го залепите. Ако уплътнението е в лошо състояние, е добре да го замените с комплектите уплътнители на Hunter stoves. Коминът и подходът към него Важно е коминът, подходът към него и всички използвани кюнци да се почистват редовно. Това означава поне веднъж годишно, когато горите дърва или два пъти годишно при други твърди горива. Ще трябва да свалите задната огнеупорна тухла, за да почистите комина.

14 Ако не е възможно да почистите всички части на комина през печката, подсигурете чрез допълнителна врата добра възможност за почистването му. Ако печката е поставена в камина, коминът трябва да се почисти един месец след инсталирането, за да се почистят всички сажди, които може да са се натрупали заради разликата между горенето на камината и открития огън. Сезонна употреба. Ако използвате печката сезонно (т.е. не сте я палили дълго време през пролетта и лятото, например) трябва да проверите комина преди да запалите печката. Уплътнения Всички уплътнения, които се използват в печката, са произведени от топлоустойчив материал. Уплътненията на стъклото трябва да се сменят, ако се наложи смяна на самото стъкло, защото уплътненията стават крехки, след като печката е работила. С течение на времето може да откриете, че уплътненията променят цвета си. Това е следствие от намаляване на пигмента, който се използва при производството. Промяната на цвета не представлява проблем. Проблеми Огънят не гори Проверете дали: 1. Отворите за въздуха не са запушени по някакъв начин. 2. Коминът и кюнците са чисти. 3. Използвате подходящо гориво. 4. В стаята има добър достъп на въздух. 5. Външен вентилатор не е поставен в стаята. 6. Горивото не е под минималното ниво. Силата на огъня не може да се контролира Проверете дали: 1. Вратите са добре затворени. 2. Всички отвори за въздух са затворени. 3. Отворите за първичен въздух не са заяли в отворено положение. 4. Използвате подходящо гориво. 5. Не са разхлабени държателите на стъклото повече от необходимото. 6. Уплътненията на врата са в добро състояние. 7. Горивото не е над максималното ниво.

15 РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ НА ПЕЧКАТА Трябва да използвате резервни части само на Hunter stoves СТАНДАРТНА ВРАТА Райбер (HCR06/047) Дръжка на вратата (HCR06/059) Контрол първичен въздух (HCR06/028) Стъкло (HCR06/039) Врата Стандарт (HCR06/037) Държатели на стъклото (HHR08/046) Болтове за държателите на стъклото (FSJM05008SS) СЪВРЕМЕННА ВРАТА Райбер (HCR06/047) Дръжка на вратата (HCR06/059) Контрол първичен въздух (HCR06/028) Стъкло (HCR06/058) Врата Стандарт (HCR06/056) Държатели на стъклото (HHR08/046) Болтове за държателите на стъклото (FSJM05008SS)

16 СГЛОБЯВАНЕ ЧАСТИТЕ НА ТЯЛОТО Яка коминен отвор (CH05/010) Капак коминен отвор (CH05/011) Странични огнеупорни тухли (HCR06/095) Екран (HCR06/103) Странични плочи (HH04/117 A/B) Турбо (HCR06/092) Преграда за уплътняване на вратата (HCR06/094) Пепелник (HCR06/022) Колянов вал (HCR06/021) Подвижна скара Горна преграда (HCR06/019) Долна преграда (HCR06/020) Задна огнеупорна тухла (HCR06/088) Опора за подвижната скара (HCR06/014)

1. MFL _en

1. MFL _en Преди да използвате вашия уред, прочетете внимателно настоящото ръководство и го запазете за бъдещи справки. 3 9 10 10 11 12 13 13 13 13 13 14 (опция) 14 14 15 Плъзгащ се рафт (опция) Изваждаща се тавичка

Подробно

Проверил: Р.Ч./ г

Проверил: Р.Ч./ г ПРЕВОД НА ОРИГИНАЛНА ИНСТРУКЦИЯ ЗА УПОТРЕБА JS0309 ЗЕГЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ За ваша безопасност, преди да използвате машината, внимателно прочетете тази инструкция за употреба. ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ Когато

Подробно

Универсалните системи Schiedel са гаранция за сигурност, удобство и дълготрайност при отопление с всички видове горива.

Универсалните системи Schiedel са гаранция за сигурност, удобство и дълготрайност при отопление с всички видове горива. Универсалните системи Schiedel са гаранция за сигурност, удобство и дълготрайност при отопление с всички видове горива. 1. 2. 3. 4. Разгледайте съдържанието на приложения основен пакет. Той включва необходимите

Подробно

SMT-D КЛЮЧ ЗА УПРАВЛЕНИЕ Инструкция за монтаж и работа

SMT-D КЛЮЧ ЗА УПРАВЛЕНИЕ Инструкция за монтаж и работа Инструкция за монтаж и работа Съдържание ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА 3 ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА 4 АРТИКУЛНИ КОДОВЕ 4 ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ 4 ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ 4 СТАНДАРТИ 4 ЕЛЕКТРИЧЕСКО СВЪРЗВАНЕ 5 МОНТАЖНИ

Подробно

Microsoft Word - Manual MAGNUM BG.doc

Microsoft Word - Manual MAGNUM BG.doc УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, Поздравяваме Ви с избора на готварска печка на твърдо гориво MAGNUM. Моля, прочетете внимателно инструкциите! Правилният монтаж и редовната поддръжка, ще осигурят високоефективна работа

Подробно

ФАМИЛИЯ ОТОПЛИТЕЛНИ КАМИНИ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО Модели: ЕA ; EDM ; EOL Техническо описание Инструкция за монтаж и експлоатация ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Преди изпол

ФАМИЛИЯ ОТОПЛИТЕЛНИ КАМИНИ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО Модели: ЕA ; EDM ; EOL Техническо описание Инструкция за монтаж и експлоатация ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Преди изпол ФАМИЛИЯ ОТОПЛИТЕЛНИ КАМИНИ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО Модели: ЕA ; EDM ; EOL Техническо описание Инструкция за монтаж и експлоатация ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Преди използване прочетете внимателно тази инструкция! 1 ФАМИЛИЯ

Подробно

Съдържание 1.0 Законови изисквания 2.0 Технически данни 3.0 Безопасност 4.0 Монтаж 5.0 Ежедневна експлоатация 6.0 Поддръжка 7.0 Обслужване 8.0 Допълни

Съдържание 1.0 Законови изисквания 2.0 Технически данни 3.0 Безопасност 4.0 Монтаж 5.0 Ежедневна експлоатация 6.0 Поддръжка 7.0 Обслужване 8.0 Допълни Съдържание 1.0 Законови изисквания 2.0 Технически данни 3.0 Безопасност 4.0 Монтаж 5.0 Ежедневна експлоатация 6.0 Поддръжка 7.0 Обслужване 8.0 Допълнителни екстри 9.0 Рециклиране 10.0 Гаранция Върху всички

Подробно

Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите

Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите Low NOx ЕДНОСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS Едностепенните газови горелки от серията Gulliver BS са специално разработени да покрият нуждите на малки отоплителни инсталации, като същевременно

Подробно

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ПРОГРЕСИВНИ И МОДУЛИРАЩИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS/M Газовите горелки от серия Gulliver BS/M могат да функционират като дву

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ПРОГРЕСИВНИ И МОДУЛИРАЩИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BS/M Газовите горелки от серия Gulliver BS/M могат да функционират като дву СЕРИЯ Газовите горелки от серия Gulliver BS/M могат да функционират като двустепенни прогресивни или модулиращи. Разработени са специално да покрият нуждите на малки отоплителни инсталации, като същевременно

Подробно

РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ F G E O P D C H I M K L N B A J 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 BG ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА Този уред трябва да се използва само за почистване в дома, както е

Подробно

Мотора CENTREO Прочетете внимателно тези инструкции преди да използвате мотора. Технически данни на моторите от серията CENTREO Таблицата за избор и г

Мотора CENTREO Прочетете внимателно тези инструкции преди да използвате мотора. Технически данни на моторите от серията CENTREO Таблицата за избор и г Мотора CENTREO Прочетете внимателно тези инструкции преди да използвате мотора. Технически данни на моторите от серията CENTREO Таблицата за избор и границите на използване им, упоменати в нея са дадени

Подробно

Проверил: Р.Ч./ г ВОДНА ПОМПА Превод на оригиналната инструкция МОДЕЛ RTM880 RTM878 ПРЕВОД НА ОРИГИНАЛНО РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Проверил: Р.Ч./ г ВОДНА ПОМПА Превод на оригиналната инструкция МОДЕЛ RTM880 RTM878 ПРЕВОД НА ОРИГИНАЛНО РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ВОДНА ПОМПА Превод на оригиналната инструкция МОДЕЛ RTM880 RTM878 ПРЕВОД НА ОРИГИНАЛНО РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЕЛЕМЕНТИ НА УСТРОЙСТВОТО 1. ВХОДНО ОТВЪРСТИЕ ЗА ВОДА 2. ИЗХОДНО ОТВЪРСТИЕ ЗА ВОДА 3. ИЗХОДЕН

Подробно

ДВУСТЕПЕННИ МАЗУТНИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS N Горелките от серия PRESS N са с мощност от 171 до 1140 kw. Разработени са за употреба в средно големи битови

ДВУСТЕПЕННИ МАЗУТНИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS N Горелките от серия PRESS N са с мощност от 171 до 1140 kw. Разработени са за употреба в средно големи битови СЕРИЯ Горелките от серия са с мощност от 171 до 1140 kw. Разработени са за употреба в средно големи битови отоплителни инсталации (на офисни и други обществени сгради), както и за малки и средно големи

Подробно

Германия IBS уред за почистване на части тип М Уредът е с височината на работна маса и с много голяма работна повърхност. Идеален за почистване на осо

Германия IBS уред за почистване на части тип М Уредът е с височината на работна маса и с много голяма работна повърхност. Идеален за почистване на осо Германия IBS уред за почистване на части тип М Уредът е с височината на работна маса и с много голяма работна повърхност. Идеален за почистване на особено големи и тежки части. 1 / 2 Начин на функциониране

Подробно

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки о

Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки о Low NOx ДВУСТЕПЕННИ ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ GULLIVER BSD Двустепенните газови горелки Gulliver BSD са специално разработени да покрият нуждите на малки отоплителни инсталации, като същевременно отделят ниски

Подробно

ЕДНОСТЕПЕННИ НАФТОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ RIELLO 40 G Едностепенните нафтови горелки от серията Riello 40 G са разработени да задоволят всички нужди за отопл

ЕДНОСТЕПЕННИ НАФТОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ RIELLO 40 G Едностепенните нафтови горелки от серията Riello 40 G са разработени да задоволят всички нужди за отопл СЕРИЯ Едностепенните нафтови горелки от серията Riello 40 G са разработени да задоволят всички нужди за отоплението на дома. Серията включва 10 модела с мощност от 12 до 240 kw. Всички горелки са изработени

Подробно

salus_sbmv22_-28_pl_v_bg

salus_sbmv22_-28_pl_v_bg Salus SBMV22 /28 PL_Layout 1 31.07.2014 14:13 Strona 1 2-пътен вентил със задвижващ механизъм Модел SBMV22/SBMV28 Инструкция за експлоатация Salus SBMV22 /28 PL_Layout 1 31.07.2014 14:13 Strona 2 2 Salus

Подробно

Pavo V 140 Настройка на плуга Машина БГ: Кратка инструкция

Pavo V 140 Настройка на плуга Машина БГ: Кратка инструкция Pavo V 140 Настройка на плуга Машина БГ: Кратка инструкция Авторското право и правото на използване (Copyright) е собственост на Rabe Agri GmbH, Германия. Копията, публикуването в други медии, преводите

Подробно

Microsoft Word - KATALOG_AUGUST_2013

Microsoft Word - KATALOG_AUGUST_2013 Неподвижна жалузийна решетка използва се за вземане и изхвърляне на въздух през отвори във вертикални ограждащи елементи стени, прозорци. Формата на ламелите предотвратява постъпването на дъждовни капки

Подробно

Ракетна печка ГАМЕРА Н2О Високо ефективно отоплително тяло на твърдо гориво с водна риза. Производител: АГНОН ООД, България гр. Хисаря, ул. Хан Кубрат

Ракетна печка ГАМЕРА Н2О Високо ефективно отоплително тяло на твърдо гориво с водна риза. Производител: АГНОН ООД, България гр. Хисаря, ул. Хан Кубрат Ракетна печка ГАМЕРА Н2О Високо ефективно отоплително тяло на твърдо гориво с водна риза. Производител: АГНОН ООД, България гр. Хисаря, ул. Хан Кубрат, 4 +359 885 525 464 WWW.GAMERA.EU ROCKETGAMERA@GMAIL.COM

Подробно

BG

BG BG За нас История Алфа-Плам разполага с най-модерни технологии, халета и складове, които създават възможност за производство на повече от 180 000 единици годишно. Съвременните машини на известни европейски

Подробно

BG ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ Декларираме, че този продукт съответства на съществените изисквания на EN :2001/A2:2004 и има обозначение съгласно

BG ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ Декларираме, че този продукт съответства на съществените изисквания на EN :2001/A2:2004 и има обозначение съгласно BG ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ Декларираме, че този продукт съответства на съществените изисквания на EN 13 240:2001/A2:2004 и има обозначение съгласно директива 89/106 ЕЕС. Пожега, 26.03.2008 г. d.o.o.

Подробно

СЕРВИЗНО РЪКОВОДСТВО БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V КАТАЛОЖЕН RTM315 СПЕЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА РАБОТА С БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V Редовно п

СЕРВИЗНО РЪКОВОДСТВО БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V КАТАЛОЖЕН RTM315 СПЕЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА РАБОТА С БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V Редовно п СЕРВИЗНО РЪКОВОДСТВО БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V КАТАЛОЖЕН RTM315 СПЕЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА РАБОТА С БОРМАШИНА АКУМУЛАТОРНА 14.4V Редовно проверявайте техническото състояние на ръкохватката,

Подробно

Mikka Bulgarisch 2012

Mikka Bulgarisch 2012 Mikka Къща 19-мм двойна врата Уважаеми клиенти, моля, прочетете изцяло това упътване преди да започнете изграждането на къщата. При неясноти, моля, обърнете се към Вашия доставчик преди изграждането. В

Подробно

Vivid WorkshopData ATI

Vivid WorkshopData ATI KE III Jetronic 2 електромагнит на изпускателя на съда 11 запалителна бобина 37 ламда сонда 50 датчик за положението на лопатката за въздушния поток 100 блок за управление 3 горивна помпа 16 инжектор за

Подробно

ТРИСТЕПЕННИ НАФТОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS T/G Горелките от серия PRESS T/G са с мощност от 830 до 5340 kw. Серията включва 4 модела. Тези горелки са мно

ТРИСТЕПЕННИ НАФТОВИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS T/G Горелките от серия PRESS T/G са с мощност от 830 до 5340 kw. Серията включва 4 модела. Тези горелки са мно СЕРИЯ Горелките от серия са с мощност от 830 до 5340 kw. Серията включва 4 модела. Тези горелки са много подходящи за котли с голямо съпротивление на горивната камера. Техните характеристики ги правят

Подробно

HOT AIR GUN SOLLEO 0503KPHG1601 ORIGINAL INSTRUCTIONS Проверил: Р.Ч./ г.

HOT AIR GUN SOLLEO 0503KPHG1601 ORIGINAL INSTRUCTIONS Проверил: Р.Ч./ г. HOT AIR GUN SOLLEO 0503KPHG1601 ORIGINAL INSTRUCTIONS Electrical devices are disposed of in the household rubbish. Front of the machine, accessories and packaging for ecological recycling. According to

Подробно

W200 Инструкция за работа Производител: BONECO GROUP Швейцария Дилър за България: ТСП ООД Интернет магазин: Фирмен магазин: 1504 Софи

W200 Инструкция за работа Производител: BONECO GROUP Швейцария Дилър за България: ТСП ООД Интернет магазин:   Фирмен магазин: 1504 Софи W200 Инструкция за работа Производител: BONECO GROUP Швейцария Дилър за България: ТСП ООД Интернет магазин: www.freshbul.com Фирмен магазин: 1504 София, ул. Чаталджа 13 Телефон: + 359 2 9431103 Факс: +

Подробно